Επιστροφή στο Forum : e36 diesel 318
dark knight
20-12-12, 17:35
με τον καινουριο χρονο σκεφτομαι να φερω ενα ντιζελ ε36 318 του 97 απο γερμανια για μετατροπη σε Ελληνικο ε36.απο οτι ξερω αποδιδει 90 αλογα(δεν βαζει φωτια στο δρομο) αλλα προοριζεται να απαλλαξει απο τα βαρη της οικογενειακης μετακινησης το ε30.πρωταρχικως στοχος ειναι η οικονομια.το εχει οδηγησει καποιος για να πει εντυπωσεις?αξιοπιστια σε βαθος χρονου με σωστη συντηρηση?σημεια που <ποναει> το 318 οπως το τουρμπο κτλ ?
να ξες οτι δεν μπορεις να αλλαξεις καυσιμο
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11711
dark knight
13-02-13, 15:24
συνεχιζοντας το θρεντ.το ε30 οπως ανεφερα θα παροπλιστει και την θεση του θελω να παρει ενα ε36 ντιζελ .αφου ομως δεν γινεται να το εισαγω νομιμα.εχω σκοπο να αγορασω ενα παλιο ε36 του 92-94 με καθαρο σασι να φερω απο γερμανια για ανταλλακτικα ενα ε36 318 ντζελ απο γερμανια και να κανω πληρη μετατροπη.γινεται να το δηλωσω νομιμα και να κυκλοφορει νομιμα επαρχια???αν ξερεις καποιος ας απαντησει.μονο μην αρχισουμε τα πει αναξιοπιστιας των μετατροπων,δεν συμφερει κτλ
individual
13-02-13, 16:58
αν το σασι που θα αγορασεις απο εδω ειναι ντιζελ και στα χαρτια του,λογικα δεν υπαρχει προβλημα.....σε συμφερει ομως ολη αυτη η φασαρια??(αγορα σασι-αγορα δευτερου ε36-αεροπορικα εισητηρια-εξοδα μεταφορας-διαφορα εξοδα εκει-κοστος μετατροπης και αλλα).
ειμαι ισως ο πιο φανατικος ντιζελακιας του φορουμ,εχοντας πανω απο 15 χρονια διαφορα ντιζελ.......
αλλα,αν ντε και καλα θελεις ε36 και οχι κατι αλλο,γιατι δεν παιρνεις ενα με αεριο ή αν δεν εχει,να του βαλεις ενα εσυ???......
εχει ενας πολυ καλος φιλος ε36 316 κουπε,εδω και 4 χρονια περιπου με αεριο....κανενα προβλημα.
οποτε και ε36 θα εχεις...και οικονομια θα κανεις!!!!
ολα τα παραπανω φυσικα ειναι η γνωμη μου.....
εσυ εισαι το αφεντικο......εσυ αποφασιζεις.
ΥΓ.απο οτι ειδα και στο car.gr δεν εχει ουτε ενα.....
βαλε αγγελια ζητειται ε36 318 ντιζελ.....ποτε δεν ξερεις!!!
dark knight
13-02-13, 17:08
το ε36 θα ειναι βενζινη(316) και ο δοτης θα ειναι ε36 ντιζελ 318.δεν θελω να βαλω αεριο.δεν με πειθει ως εναλλακτικο καυσιμο.εχω δει πολλα στο συνεργειο που παω και δεν θελω να μπλεξω.εφοσον ενα κινητηρας δεν σχεδιαζεται εξαρχης να καταλωνει αεριο ποτε δεν θα ειναι αξιοπιστος.επιπλεον ειναι και το γεγονος οτι η διαθεσιμοτητα του αεριου στα πρατηρια ανα την Ελλαδα ειναι περιορισμενη.απλα θελω να ξερω αν γινεται να δηλωθει νομιμα η μετατροπη και τι χαρτια χρειαζεται.ηξερα οτι παλια ταξι μετατρεπονταν και δηλωνονταν βενζινοκινητα νομιμα.το αντιστροφο που θελω εγω γινεται?
individual
13-02-13, 17:19
απο οτι ξερω υπαρχουν καποιοι τροποι για να ανεβοκατεβασεις κυβικα...
αλλα δεν μπορεις να αλλαξεις καυσιμο.
οσο για το αεριο,δεν ειναι ακριβως ετσι...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
dark knight
13-02-13, 17:22
να ανεβασω κυβικα θελω απο 1.6 σε 1.8,με το καυσιμο τι θα γινει?
giannis_compact
13-02-13, 18:01
να ανεβασω κυβικα θελω απο 1.6 σε 1.8,με το καυσιμο τι θα γινει?
Καπου, καποτε ειχα διαβασει οτι υπαρχει νομος αλλαγης καυσιμου. Ο προεδρος το ειχε γραψει καπου, αλλα δεν το βρισκω.
giannis_compact
13-02-13, 18:11
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-318tds-rheinstetten/174107892.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=tds&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT
dark knight
13-02-13, 18:13
ψαχνω ηδη εδω και καιρο.συμφερει κομπακτ ε36 ντιζελ για δοτης.ειναι πιο φθηνα
giannis_compact
13-02-13, 18:15
ψαχνω ηδη εδω και καιρο.συμφερει κομπακτ ε36 ντιζελ για δοτης.ειναι πιο φθηνα
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-318tds-compact-sport-edition-sprendlingen/174007242.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=tds&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT
Moufas E46
13-02-13, 18:45
απο οτι καταλαβα θελεις να κανεις μετατροπη ενα e36 βενζινα σε diesel. και προφανως ο στοχος ειναι η οικονομια στα καυσιμα κατι που μας καει ολους τα τελευταια 2 χρονια. γνωμη μου ειναι να μη το κανεις γιατι δε θεωρω οικονομικο εναν κινητηρα diesel 20 ετιας ειδικα αν ειναι κακοσυντηρημενος ενδεχομενος να καει τα ιδια η και περισσοτερα απο εναν βενζινοκινητηρα της εποχης του. κρατα το αμαξι οπως ειναι η αν κανεις πολλα χλμ πουλα το και παρε ενα diesel με λιγα κυβικα thumb
cecotto 029/505
13-02-13, 19:30
Απ οσο γνωριζω δεν μπορει να δηλωθει νομιμα μια μετατροπη απο βενζινη σε πετρελαιο.....μπορει μονο απο πετρελαιο σε βενζινη.Οσον αφορα στα κυβικα μπορεις να ανεβασεις η να κατεβασεις νομιμα μεχρι 25% πανω η κατω απο τον κινητηρα που φοραει το αμαξι απο το εργοστασιο και μονο αν εχει παραχθει το συγκεκριμενο μοντελο με τον κινητηρα που θελουμε να βαλουμε....πιστευω να εγινα κατανοητος....
dark knight
13-02-13, 21:34
απο οτι καταλαβα θελεις να κανεις μετατροπη ενα e36 βενζινα σε diesel. και προφανως ο στοχος ειναι η οικονομια στα καυσιμα κατι που μας καει ολους τα τελευταια 2 χρονια. γνωμη μου ειναι να μη το κανεις γιατι δε θεωρω οικονομικο εναν κινητηρα diesel 20 ετιας ειδικα αν ειναι κακοσυντηρημενος ενδεχομενος να καει τα ιδια η και περισσοτερα απο εναν βενζινοκινητηρα της εποχης του. κρατα το αμαξι οπως ειναι η αν κανεις πολλα χλμ πουλα το και παρε ενα diesel με λιγα κυβικα thumb
και ο κινητηρας βενζινης 20ετιας ειναι.παντα υπαρχει διαφορα στην οικονομια μεταξυ βενζινης-πετρελαιου.το μονο που με απασχολει ειναι να το κυκλοφορω νομιμα.θα το ψαξω και αλλο μεχρι να παρω την οριστικη αποφαση
βάλε υγραέριο φίλε μου πολύ καλύτερη λύση
τώρα αν θέλεις κ λίγη δύναμη παραπάνω
https://www.car.gr/parts/view/3349298/
Τσακο αυτό βάλε κ ενα υγραέριο κ είσαι κομπλέ
Οχι δεν γινετε αλλαγή καυσίμου.κάποτε γινόταν με τα ταξι ,δεν ίσχυε πλέον.το εχω ψάξει για τον λόγο ότι ήθελα να μετατρέψω ένα Mitsubishi l200 από βενζίνη σε πετρελαιο.αναγκαστικά το πουλησα
dark knight
14-02-13, 10:15
και εγω σε μια προχειρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ το ιδιο διαπιστωσα.οποτε παω για 316-318 βενζινη και βλεπουμε