Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ.....

billyse46
09-12-12, 18:24
Καλησπερα παιδια εδω και καιρο οταν ανοιγω το καλοριφερ ερχεται μυρωδια απο την μηχανη,Ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο και τι μπορω να κανω?εχω μια e46 m43.Ευχαριστω.

Z4 DCT
09-12-12, 18:26
Καλησπερα παιδια εδω και καιρο οταν ανοιγω το καλοριφερ ερχεται μυρωδια απο την μηχανη,Ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο και τι μπορω να κανω?εχω μια e46 m43.Ευχαριστω.

δεν ξερω να σου απαντήσω απο που....ειμαι σίγουρος οτι θα το κάνουν αλλα παιδιά εδω......

το σίγουρο ειναι οσο καιρό συμβαίνει αυτο να μην οδηγάς με κλειστά παράθυρα thumb

Kostas_1
09-12-12, 18:28
Για δες τις ρυθμισεις που εχεις. Κλιμα ειναι?

billyse46
09-12-12, 18:30
ναι clima ειναι,τι εννοεις να δω τις ρυθμισεις?

Kostas_1
09-12-12, 19:24
εχεις επιλεγμενο να περναει από το φιλτρο?

Μηπως θελει αλλαγη το φιλτρο σου?

billyse46
09-12-12, 19:30
πριν κανα εξαμηνο το αλλαξα το φιλτρο..

ghost-rider
09-12-12, 19:43
Τσεκαρε λαστιχα κ πλαστικα γυρω απο το φιλτρο καμπινας.
Το φιλτρο ειναι μεσα στο μηχανοστασιο, αλλα οταν κλεινεις το καπω σφραγιζει περιμετρικα και ρουφαει απο τον αεραγωγο του καπω...
Τα λαστιχα σου εκει ειναι ολα στη θεση τους?
Μηπως καποιο ξεραθηκε- σκιστηκε?
Το πλαστικο σκαφακι του φιλτρου καμπινας ειναι οκ?
Λογικα σε αυτα πρεπει να εστιασεις...

billyse46
09-12-12, 20:33
οκ ευχαριστω θα το τσεκαρω και τα ξαναλεμε...

andreas72
09-12-12, 21:51
αν μυριζει σαπιο εχει σιγουρα εγκλωβιστει καπου υγρασια. Ειναι λογικο με τοσες βροχες.
Κανε ενα σερβις στο καλοριφερ, αλλαξε φιλτρο και να σου ψεκασουν και το υγρο στους αγωγους με το αρωματικο. Θα δεις οτι θα φυγει η μυρωδια...

billyse46
09-12-12, 22:08
δεν νομιζω να ειναι υγρασια γιατι το εχω σε γκαραζ,το service που κανουν στο καλοριφερ τι ειναι?μονο αντιπροσωπια γινεται?

savvas bmwdakias
09-12-12, 22:10
Αν ήταν βαλβετρονικ όπως το διΚΟ μου θα σου λεγα να κοιτάξει μήπως εχει κάποια διαροη λαδιού η οποία στάζει πανΩ στην εξάτμιση. Το δικό μου εσταζε πάνω στην εξατμιση από μια φλατζα κενού και μυριζε άσχημα στην καμπίνα.

katsaraios
09-12-12, 22:26
εχεις επιλεγμενο να περναει από το φιλτρο?

Μηπως θελει αλλαγη το φιλτρο σου?

Κωστα σωστο αυτο ,να συμπληρωσω για τον φιλο οτι αν βαζει την λειοτυργια για ξεθαμπωμα του μπροστινου παρμπριζ αυτοματα απενεργοποιει το φιλτραρισμα.

nikos valvetronic
09-12-12, 22:56
Τσεκαρε λαστιχα κ πλαστικα γυρω απο το φιλτρο καμπινας.
Το φιλτρο ειναι μεσα στο μηχανοστασιο, αλλα οταν κλεινεις το καπω σφραγιζει περιμετρικα και ρουφαει απο τον αεραγωγο του καπω...
Τα λαστιχα σου εκει ειναι ολα στη θεση τους?
Μηπως καποιο ξεραθηκε- σκιστηκε?
Το πλαστικο σκαφακι του φιλτρου καμπινας ειναι οκ?
Λογικα σε αυτα πρεπει να εστιασεις...

Συμφωνώ με αυτά.Κατσαραίε πως απενεργοποιεί το φιλτράρισμα στο ξεθάμπωμα?
Γυρνάει μόνο του σε ανακύκλωση?

katsaraios
09-12-12, 23:04
Συμφωνώ με αυτά.Κατσαραίε πως απενεργοποιεί το φιλτράρισμα στο ξεθάμπωμα?
Γυρνάει μόνο του σε ανακύκλωση?

Ναι αυτοματα "κοβει" το φιλτρο και ολες τις παροχες σε ποδια,μεση η πανω (εννοω τα 3 αριστερα κουμπακια για την επιλογη που θελουμε να ερχεται ο εισερχομενος αερας) και οπως θα ξερετε αυτοματα ανεβαινει σε φουλ λειτουργια για αμεσο ξεθαμπωμα ...
Αν κανετε δοκιμη θα το δειτε οσοι τυχον δεν το εχετε δει .

bill_m3
10-12-12, 08:08
Αν ήταν βαλβετρονικ όπως το διΚΟ μου θα σου λεγα να κοιτάξει μήπως εχει κάποια διαροη λαδιού η οποία στάζει πανΩ στην εξάτμιση. Το δικό μου εσταζε πάνω στην εξατμιση από μια φλατζα κενού και μυριζε άσχημα στην καμπίνα.

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Για ρίξε μια ματιά μήπως στάζει πουθενά λαδάκι!!!

billyse46
12-12-12, 20:56
....πηγα σημερα στο μαστορα να το δει για την μυρωδια και μου ειπε οτι ειναι απο την υγρασια και εχει πιασει μυκητες και χρειαζεται καθαρισμα και απολυμανση οι αεραγωγοι του καλοριφερ.Τελευταια φορα που αλλαξα το φιλτρο κλιματισμου εβαλα το απλο οχι ενεργου ανθρακα λετε να παιζει κανα ρολο και αυτο?αν παρω το υγρο μονος μου λετε να τα καταφερω η παμε για τους ειδικους?Το εχει δοκιμασει κανεις?

STREETRACING
13-12-12, 07:03
Ένα μπουκαλακι σπρέι αγόρασε ψεκασε το απο εκει που παίρνει αέρα κάτω απο το φιλτρο καμπίνας σου και λογικά θασαι οκ.

dark knight
13-12-12, 09:09
τι μαρκα σπρευ?

STREETRACING
13-12-12, 09:33
Ρώτησε το μηχανικό σου , είναι ειδικά για καθαρισμό αιρ κοντισιον.
Πουλάνε κ σε κάποια βενζινάδικα.
Δεν θυμάμαι τώρα.

Bazil Van Sinner
13-12-12, 09:37
Iσχυει,το κανα εγω το Σεπτεμβρη,ειναι ενα σπρευ το βαζεις στα ποδια του συνοδηγου βαζεις αιρ κον στο τερμα το πατας και αυτο βγαζει για αρκετα λεπτα και το κυκλοφορει σε ολες τις σωληνωσεις με κλειστες τις πορτες.Το αεριζεις για κανα μισαωρο και εισαι μοσχοβολητος!!

Bitz
13-12-12, 11:42
Iσχυει,το κανα εγω το Σεπτεμβρη,ειναι ενα σπρευ το βαζεις στα ποδια του συνοδηγου βαζεις αιρ κον στο τερμα το πατας και αυτο βγαζει για αρκετα λεπτα και το κυκλοφορει σε ολες τις σωληνωσεις με κλειστες τις πορτες.Το αεριζεις για κανα μισαωρο και εισαι μοσχοβολητος!!

Κατα την διαρκεια που το σπρει ψεκαζει...λειτουργεια ανακυκλωσης ON.
Oλα τα σπρει εχουν οδηγιες απανω,πριν αγορασεις μυρισετο...αν μυριζει σαν
φαρμακο μην το παρεις.:original:

Technik1
13-12-12, 11:43

Μια περιγραφη της μυρωδιας θα βοηθουσε τον αποκλεισμο καπιον περιπτωσεων που εχουν σωστα αναφερθει. Π.Χ. μυρωδια καμενου λαδιου (ηδη αναφερθηκε), μουχλιλας σαν καλτσιλα (δηλαδη ψυκτρες στο aircon system με ατμο η/και αφρο), κλπ.

Technik1
13-12-12, 11:55
Επισης εαν δεν εκλεινες το compressor A/C κουμπι με το "χιονακι" μερικα λεπτα πριν παρκαρεις μενει η υγρασια μεσα στο evaporator/condenser λογω της διαφορας θερμοκρασιας και ποσοστο υγρασιας εξω/μεσα. Σκοταδι και υγρασια ειναι βρεφονοκομειο για μηκητες και μουχλα. Επισης κλειστη η ανακυκλωσει μετα απο αυτα δεν εχει που να παει και να στεγνωσει. Εαν δεν κανω λαθος στην BMW ειδικα κλεινει αυτοματα και τελειως η εισαγωγει αερος πορτακι της καμπινας οταν κλεισεις την μηχανη.
Εαν αυτο εχει γινει βρηκες και το αιτιο να μην επανληφθει. Αυτα πρεπει να τα γραφει και το καθε εγχειριδιο και αλλων κατασκευαστων επισης.

katsaraios
13-12-12, 16:39
Κατα την διαρκεια που το σπρει ψεκαζει...λειτουργεια ανακυκλωσης ON.
Oλα τα σπρει εχουν οδηγιες απανω,πριν αγορασεις μυρισετο...αν μυριζει σαν
φαρμακο μην το παρεις.:original:

Μιχαλη μπορεις να το κανεις και εσυ αυτο με το σπρει?Αν εχεις εκει να ερθω ενα απογευμα να το αγορασω να το φτιαξουμε..

dark knight
13-12-12, 17:08
ο σταματης σε καποιο θρεντ ειχε αναφερει για ενα αποσμητικο που λειτουργουσε με παρομοιο τροπο και δεν το συνιστουσε

Bitz
13-12-12, 17:52
Μιχαλη μπορεις να το κανεις και εσυ αυτο με το σπρει?Αν εχεις εκει να ερθω ενα απογευμα να το αγορασω να το φτιαξουμε..

Γιωργο εχω...παρε τηλ.πριν μην και λειπω.:original:
210 5902200

wheelman
15-12-12, 15:55
Γιωργο εχω...παρε τηλ.πριν μην και λειπω.:original:
210 5902200

χμμμ, ζήλεψα :thumbsup::thumbsup:
Δεδομένου ότι το detol δέν έκανε τπτ πρέπει να σε επισκευθώ!!!, Kats κανόνισε να κατέβεις να πάμε παρέα thumb