PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ε46

nikpapas44
20-11-12, 13:21
Φίλοι επειδή τα συνεργεία καταστρέφουν τα αυτοκίνητά μας, αν έχει κάποιος φωτο ή σχεδιάγραμμα από το κύκλωμα ψύξης νερού από Ε46 valvetronic 2003, να καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα και να βρίσκω τα εξαρτήματα ας βοηθήσει γιατί τα μαστόρια ή είναι άσχετα ή Αγιογδύτες. Επίσης θα ήθελα να βρω εγχειρίδιο όχι το κλασικό που δίνει η BMW στα αυτοκίνητα αλλά για περεταίρω επισκευές (κινητήρα – δίσκο πλατό – σασμάν κ.α. ) γιατί ξέρω μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά έχω εργαλεία και ράμπα, αλλά δεν γνωρίζω το Ε46 ακόμα και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία για το Ε46 ας βοηθήσει. Το mail μου είναι nikpapas44@yahoo.gr
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Kostas_1
20-11-12, 13:36
Καλως ηρθες.

Διαφωνω με αυτα που λες για τα συνεργεια. Ειναι και εδω μια μικρογραφια της κοινωνιας μας,
Υπαρχουν και πολυ καλα και αξιολογα, αρκει να ρωτησεις, να ψαξεις να μαθεις

aristent
20-11-12, 13:43
Καλως ηρθες και απο εμενα,αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο να "τσουβαλιαζουμε" ολο των κλαδο των συνεργειων,υπαρχουν και καλοι επαγγελματιες.thumb

:viannen_01:

fanisk
20-11-12, 13:46
Φίλοι επειδή τα συνεργεία καταστρέφουν τα αυτοκίνητά μας, αν έχει κάποιος φωτο ή σχεδιάγραμμα από το κύκλωμα ψύξης νερού από Ε46 valvetronic 2003, να καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα και να βρίσκω τα εξαρτήματα ας βοηθήσει γιατί τα μαστόρια ή είναι άσχετα ή Αγιογδύτες. Επίσης θα ήθελα να βρω εγχειρίδιο όχι το κλασικό που δίνει η BMW στα αυτοκίνητα αλλά για περεταίρω επισκευές (κινητήρα – δίσκο πλατό – σασμάν κ.α. ) γιατί ξέρω μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά έχω εργαλεία και ράμπα, αλλά δεν γνωρίζω το Ε46 ακόμα και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία για το Ε46 ας βοηθήσει. Το mail μου είναι nikpapas44@yahoo.gr
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

https://bmwfans.info/parts/catalog/

Αγορασε και αυτο:
https://www.integracar.com.au/ccp0-prodshow/bmw-3-series-z4-workshop-repair-manual-online.html

nikpapas44
20-11-12, 14:02
Όταν λέω ότι τα συνεργεία καταστρέφουν τα αυτοκίνητά μας εννοώ την πλειοψηφεία και την πιτσιρικαρία που έχουν τα συνεργεία και το παίζουν ξερόλες. Όμως σίγουρα υπάρχουν και καταξιωμένοι επαγγελματίες με εμπειρία και ήθος. Απλά πρέπει να τους ξέρεις. Είμαι νέος στην επαρχία και δεν γνωρίζω ακόμα κόσμο. Έμενα Αθήνα, εκεί ήξερα. Ζητώ συγνώμη αν δεν το ανέλυσα σωστά.
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

fanisk
20-11-12, 14:15
Όταν λέω ότι τα συνεργεία καταστρέφουν τα αυτοκίνητά μας εννοώ την πλειοψηφεία και την πιτσιρικαρία που έχουν τα συνεργεία και το παίζουν ξερόλες. Όμως σίγουρα υπάρχουν και καταξιωμένοι επαγγελματίες με εμπειρία και ήθος. Απλά πρέπει να τους ξέρεις. Είμαι νέος στην επαρχία και δεν γνωρίζω ακόμα κόσμο. Έμενα Αθήνα, εκεί ήξερα. Ζητώ συγνώμη αν δεν το ανέλυσα σωστά.
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.

Που μενεις τωρα? Μπορει να υπαρχει καποιος συμφορουμιτης κοντα σου ο οποιος να ξερει 1 καλο συνεργειο.

Kostas_1
20-11-12, 14:17
Εδω θα βρισκεις παντα ανταποκριση, οτι και να ρωτησεις οποιος το ξερει θα βοηθησει

nikpapas44
20-11-12, 17:12
Ιωάννινα μένω τώρα

Vassilis ///M
20-11-12, 18:33
Ιωάννινα μένω τώρα

Έλα τι έγινε εδώ πατρίδα???? Ποιός??? Πού??? Πότε??? Γιατί????

nikpapas44
21-11-12, 19:38
Ανατολή μένω.

nikpapas44
21-11-12, 19:40
Ανατολή μένω. Τι έγεινε ρε πατρίδα εδώ στα Γιάννενα δεν κάνουν club οι BMWάκιδες?

Vassilis ///M
21-11-12, 22:16
Ανατολή μένω. Τι έγεινε ρε πατρίδα εδώ στα Γιάννενα δεν κάνουν club οι BMWάκιδες?

Σκατά κάνουν...
Μόνος μου είμαι και προσπαθώ να μαζέψω κανέναν....

Το μέλος Stradale είναι απο Γιάννενα...Πίναμε καφεδάκια το καλοκαίρι....:thumbsup::thumbsup:

Υ.Γ. Πες μου σε ποιό συνεργείο κάνεις Service????
Πώς μπορώ να βοηθήσω...

nikos valvetronic
21-11-12, 22:35
Καλά σώθηκες τώρα,βρήκες τον Βασίλη! Αν δεν το κάνεις 30άρι μέχρι το καλοκαίρι θαύμα θα είναι :th_Laie_67-1:
Πλάκα κάνω φίλε έτσι? Σίγουρα θα σε βοηθήσει ο Βασίλης όπως μπορεί thumb
Και εγώ μόνος φτιάχνω στο αμάξι τουλάχιστον τα βασικά θα δεις ότι το 46αρι
είναι πολύ εύκολο στην συντήρηση και με λογικότατο κόστος για να μην πω
φθηνό σε σύγκριση με άλλες μάρκες thumb
Τι έχει το κύκλωμα ψύξης έχεις διαροή?

nikpapas44
21-11-12, 23:21
Φίλε Βασίλη δεν πηγαίνω σε συνεργείο, το φτιάχνω μόνος μου. Νίκο valvetronic, δεν έχει τίποτα το κύκλωμα ψύξης απλά θέλω να ξέρω τι ακριβώς εξαρτήματα έχει, τι σχεδιασμό έχει προκειμένου επεμβαίνω όποτε χρειαστεί. Σίγουρα ενδέχεται να σας κουράσω με ερωτήσεις αλλά πώς να το κάνουμε η μπέμπα είναι κούκλα. Αφήστε τους άλλους να νομίζουν ότι έχουν αυτοκίνητα.
Αυτό που θέλω να φτιάξω σύντομα είναι να αλλάξω γλίστρα στην καδένα γιατί έχει 180.000 χλμ και το έφερα από Γερμανία το 2011. Οπότε θέλω να του βάλω σειρά, μέχρι τώρα άλλαξα λάδια στο κιβώτιο MTF TL-1, διαφορικό 75W140, μηχανή 0-30, υγρά φρένων DOT 4, όλους τους πολλαπλασιαστές γιατί μου έκαψε τον έναν, όλα τα φίλτρα βενζίνης – λαδιού – αέρα καμπίνας, το μόνο που δεν άλλαξα είναι τα νερά στο ψυγείο επειδή δεν ξέρω πως λειτουργεί το όλο κύκλωμα, επίσης άλλαξα το εμπρός αριστερό ψαλίδι και τα δύο εμπρός συνεμπλόκ γιατί χτυπούσε κάτω από τα πόδια μου στο πάτωμα και πράγματι το ψαλίδι ήταν για πέταμα, παρόλα αυτά όμως επειδή η BMW έφτιαξε αυτοκίνητα για πολλά χρόνια ζωής στο δρόμο δεν έδειχνε τίποτα. :thumbsup:

Vassilis ///M
21-11-12, 23:34
Δυστυχώς για το κύκλωμα ψύξης δεν γνωρίζω κι εγώ πολλά πέραν των βασικών....
Πάντως αν θες κάποιο αξιόπιστο συνεργείο με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και με εμπειρία 30 φεύγα χρόνων για κάποιον τυχόν έλεγχο, πες μου να σε βοηθήσω...:thumbsup::thumbsup:

Υ.Γ.: Βάλε φωτό απο το εργαλείο....Οπωσδήποτε....

nikos valvetronic
22-11-12, 09:51
Αφού άλλαξες τα υγρά φρένων μηδένισε και τον αντίστοιχο μετρητή στο καντράν.
Το κύκλωμα ψύξης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο,αυτό που ξέρω είναι για την εξαέρωση
έχει μια πλαστική σταυρόβιδα στο πάνω το κολάρο μπροστά από το δοχείο διαστολής.
Επίσης ρίξε και μια ματιά εδώ για να έχεις και μια εικόνα από αυτό το πρόβλημα!

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12150

Samaro
22-11-12, 13:39
....................
Αγορασε και αυτο:
[url]https://www.integracar.com.au/ccp0-prodshow/bmw-3-series-z4-workshop-repair-manual-online.html
Καλως όρισες !

Το βιβλίο που σου προτεινε ο Φάνης είναι ότι καλύτερο για την δουλειά που το θέλεις !

fanisk
22-11-12, 14:59
Καλως όρισες !

Το βιβλίο που σου προτεινε ο Φάνης είναι ότι καλύτερο για την δουλειά που το θέλεις !

Το πηρα επι εποχης compact Αντωνη αλλα εχει και το Z4 μεσα.. τιποτα δεν ειναι τυχαιο.. :th_Laie_67-1: