PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες για αγορά Μ5 Ε60

friendgr
19-11-12, 13:58
Πρώτο μου Post στο φόρουμ και πρώτα απ' όλα θέλω να σας συγχαρώ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που δίνετε ειδικά από τους γνώστες του "αθλήματος".

Εχω βάλει λοιπόν (μεταξύ άλλων) στο στόχαστρο ένα Μ5 Ε60 του 2007

Για να μην σας κουράζω με τα προκαταρκτικά προχωρώ απ' ευθείας στις ερωτήσεις:

1) θα ήθελα να μου πείτε στα πόσα χιλιάδες χιλ. είναι -κατά το εργοστάσιο- η ζωή του δίσκου.
2) επειδή κατά 99% δεν παίρνεις Μ5 για βόλτα στο πάρκο , μπορεί να ελεχθεί στο κομπιούτερ το υπόλοιπο ποσοστό του δίσκου; (όπως γίνεται π.χ. στα maserati, ferrari Κλπ) ή αγοράζεις και κάνεις τον σταυρό σου μην τυχόν την επόμενη μέρα σκάσεις 2500+
3) Για εξονυχιστικό έλεγχο, τι προτείνετε; αντιπροσωπεία ή ανεξάρτητο εξειδικευμένο ; (γνωστός μου έχει προτείνει τον Θ.Τακόρη) Αν υπάρχει πρόβλημα με τυχόν διαφήμιση κλπ, στείλτε μου και πμ με τις προτάσεις σας, δεν έχω πρόβλημα.
4) Η χρήση που πρόκειται να κάνω θα είναι καθημερινή που σημαίνει και κίνηση στην Κατεχάκη, εκτός του ότι θα μάθω όλους τους βενζινάδες με το μικρό τους, τι άλλα θέματα θα έχω; μήπως θα πρέπει να έχω καβάντζα πάντα κι έναν δίσκο; καμιά τρόμπα;
5) επειδή φαντάζομαι λόγω Μ5 όλο και θα μου τον πιάνουν στα ανταλλακτικά, ποιά πηγή για αγορές έχετε από το εξωτερικό; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αγορές από το εξωτερικό. Ουτε εχω πρόβλημα να πληρώνω την παροχή υπηρεσιών στα service. Πρόβλημα έχω όταν το ίδιο πράγμα το βρίσκω π.χ. με 1000 ευρώ και εδώ ζητάνε 2000.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θεωρώ καλύτερα να ρωτάς αυτά τα πράγματα από πριν, διότι μετά την απομάκρυνση από το ΚΕΠ ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Stamatis
19-11-12, 15:30
καλως ηλθες, κάνε ενεργοποίηση απο το email σου για να μπορείς να ποστάρεις ελεύθερα και να μην σου κρατάει ο σέρβερ τα μηνύματα.

alexk
19-11-12, 15:35
Καλώς τον.

Ίσως είναι πιο καλά να μην πάρεις Μ5.
Άν σε προβληματίζει το κόστος του δίσκου, θα έχεις πολλά "εμπόδια" (διαφορικό σασμάν, φρένα κτλ.).

Vassilis ///M
19-11-12, 15:38
:viannen_01::viannen_01::viannen_01:

Vasilis M3
19-11-12, 15:44
Καλως όρισες φίλε μου!

Με το καλό να πάρεις το αμάξι που ποθείς,ονειρεύεσαι,σου αρέσει...όπως θες πες το:thumbsup:

:viannen_01:

friendgr
19-11-12, 16:00
Καλως σας βρήκα παιδιά.

Δεν κολλάω στο κόστος του δίσκου, όσο στο να μπορώ να ελέγχω κάποια πράγματα εγώ. Γενικώς δεν μου αρέσουν οι "δυσάρεστες εκπλήξεις".

Με άλλα λόγια θα μου είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό, να είμαι το καλοκαίρι ταξίδι οικογενειακώς και να χρειαστεί να φωνάξω express και φόρτωμα για αθήνα.....

Αυτό που θα θελα να μου πείτε είναι κατά πόσο trouble-free είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Υ.Γ. Δεν μιλάω για επιθετική οδήγηση, ούτε βραδυνές κόντρες ούτε πρωϊνές....αυτά πέρασαν.

turbodog
19-11-12, 16:32
Το Ε60 Μ5 ειναι ενα καταπληκτικο αυτοκινητο. Με αρχικη τιμη αγορας αρκετα ακριβοτερη απο την σημερινη τιμη πωλησης. Η απαξιωση της τιμης πωλησης στη Ελλαδα λογω ιδιαιτερων συνθηκων αυτην την περιοδο, δεν συνεπαγεται και αντιστοιχη μειωση στα ανταλλακτικα/service του συγκεκριμενου αυτοκινητου. Οποτε το κοστος κατοχης και συντηρησης ειναι ιδιαιτερα υψηλο, αλλα οχι μη φυσιολογικο για αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας και τιμης.
Τωρα απο οτι εχει ακουστει για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ειναι για προβληματα στο SMG με αποτελεσμα αλλαγη κιβωτιου ταχυτητων, κυριως στα παλιοτερα μοντελα, μια βλαβη αρκετων χιλιαδων ευρω. Εχουν παρουσιαστει και καποιες περιπτωσεις με προβληματα στα κουζινετα στροφαλου αλλα αυτο οφειλεται κυριως στην κακη χρηση/συντηρηση απο πλευρας ιδιοκτητη.
Ο δισκος στα SMG V10 νομιζω οτι εχει την ιδια αρχη λειτουργιας οπως στα Ε46 Μ3 SMG οποτε δεν μπορεις να υπολογισεις το ποσο εχει φαγωθει ο δισκος. Βεβαια ενας φαγωμενος δισκος θα αρχισει να πατιναρει σιγα στην αρχη οποτε δεν υπαρχει και περιπτωση να σε αφησει μια και εξω, εκτος αν αγνοεις το πατιναρισμα για καιρο (οπως δηλαδη σε ολα τα αυτοκινητα με οργανικο δισκο-πλατο)
Τωρα για τυχον αλλες βλαβες δεν εχω ακουσει τιποτα. Υπαρχουν εδω μεσα κατοχοι και γνωστες του V10 που θα μπορεσουν να σε κατατοπισουν περισσοτερο.
Η αλλαγη ενος δισκου ομως δεν θα πρεπει να μας προβληματιζει. Οπως δεν θα μας προβληματιζε αν αγοραζαμε ενα Yaris μεταχειρισμενο και ηθελε αλλαγη δισκου. Αν μας προβληματιζει (προφανως λογω κοστους) τοτε θα πρεπει να ξανασκεφτουμε την αγορα του καθως αυτο θα το αντιμετωπιζουμε συνεχως ειτε στην συντηρηση του ειτε σε αγορα ανταλλακτικων/ αναλωσιμων του οποτε χρειαστει.
Αυτα απο εμενα. Ευχομαι να σε δουμε συντομα στην οικογενεια των Μ thumb

friendgr
19-11-12, 16:38
Σ' ευχαριστώ turbodog για τον χρόνο σου.

Στο διαγνωστικό τελικά φαίνεται ή δεν φαίνεται η φθορά του δίσκου;

Ξαναλέω το κόστος είναι ο ένας παράγοντας. Ο άλλος και πιό σημαντικός είναι να μην μείνεις στην ανηφόρα στην κατεχάκη και γελάει το σύμπαν......

Υ.Γ. Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα των τακτικών service του;

fanisk
19-11-12, 16:59
Δεν φαινεται η φθορα.
Ναι υπαρχουν τα Inspections.

friendgr
19-11-12, 17:02
Απάντηση στην ερώτηση 3) και 5) ;;

Leonidas_E39
19-11-12, 17:04
Κανε λιγο υπομονη να δει ο πατρινος (Αλέξης) το θεμα και θα σου λυθουν ολες οι απορίες. :D:D:D:D:D:D

alexk
19-11-12, 17:11
Να το πω ή να μην το πω ?
:thumbsup:

Leonidas_E39
19-11-12, 17:12
Και δεν το λες Αλεξη ?

alexk
19-11-12, 17:13
Άσε δεν θα το πω.
Θα αφήσω όλους ειδικούς και μη να πιστεύουν ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση του συμπλέκτη σε SMG II & SMG III :whistle:

friendgr
19-11-12, 17:13
Πείτε και σε μένα ρε παιδιά.... :thanks:

alexm
19-11-12, 17:17

Ξαναλέω το κόστος είναι ο ένας παράγοντας. Ο άλλος και πιό σημαντικός είναι να μην μείνεις στην ανηφόρα στην κατεχάκη και γελάει το σύμπαν......

Καλως ηρθες στην παρεα του BMWfans.gr.
Γραψε λιγα λογια για εσενα εαν θελεις, το ονομα σου, τι οδηγεις τωρα;

Δεν φαινεται στο διαγνωστικο η φθορα του δισκου, υπαρχει ομως τροπος να δεις περιπου...... σε τι κατασταση βρισκετε.
Κανε εσυ την αγορα που θελεις και ασε τους αλλους να γελανε εαν τυχει και σε αφησει καπου......thumb

fanisk
19-11-12, 17:17
Απάντηση στην ερώτηση 3) και 5) ;;

Σε αυτο!

Δεν υπαρχει λογος για αντιπροσωπεια αν βρεις ενα καλο ανεξαρτητο εξειδικευμενο. Και αν ξερεις λιγα πραγματα για αυτο που θες να μπαξεις ή εστω για απλο service, αμα εισαι πανω απο το κεφαλι τους (διακριτικα παντα, οχι να μη μπορουν να δουλεψουν) και βλεπεις, και κλεβεις τεχνη.. και γινονται ολα σωστα.

Για ανταλλακτικα θα μπαινεις εδω :
https://bmwfans.info/parts/catalog/

Θα βρισκεις το part number αυτου που θες, και θα ψωνιζεις απο Ελλαδα ή εξω. Οπου φθηνοτερα τοσο καλυτερα.
Απο εδω τα παιρνεις απο Γερμανια.. αυξησαν τα μεταφορικα και δεν συμφερει για ψιλοπραματα, για τα χοντρα ομως αξιζει.

https://www.online-teile.com/bmw/index.php

Επισης www.ebay.de, www.ebay.co.uk, www.ebay.com. για καινουρια σφραγισμενα στα κουτια τους. Αν θες κατι μεταχ. (γιατι να θες?) παρτο απο Ελλαδα αφου αν δεν κανει, να του το φερεις στο κεφαλι μετα.

Το Μ5 ειναι ενα εξαιρετικο αμαξι και αρμα ! Αν το συντηρεις οπως του πρεπει, δεν προκειται να σε αφησει στη Κατεχακη. Τελος, αν δεν εγκρινει ο Αλεξης, μην αγορασεις τιποτα thumb :hystericalbs1:

fanisk
19-11-12, 17:18
Με τις τιμες του INPA γινεται η διαγνωση ?

fanisk
19-11-12, 17:20
Διαβασε και αυτο:
https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&t=1076816&d=0&nmt=

aristent
19-11-12, 17:22
Κατ,αρχην καλως ηρθες!!!:thumbsup:

Αφου λοιπον δεν εχεις αγορασει //Μ5 ακομη, ευχομαι να κανεις την καλυτερη επιλογη αναμεσα σ'αυτες που θα δεις.thumb

Εκτος απο καποια μελη μας που εχουν απιστευτες γνωσεις σε μηχανολογικα,υπαρχουν και δυο κατοχοι Μ5 Ε60,..

....ενας εξ αυτων ειναι ο Αλεξης (alexm), που εκτος του οτι εχει "ξεσκονισει" τα παντα σε θεματα ΒMW γενικοτερα, εχει ισως και πολλες τετοιες μηχανολογικες γνωσεις σχετικα με "θεματακια" που παρουσιαζουν οι //Μ5 καθοτι διαβαζει αρκετα τα φορουμ του εξωτερικου Μ5board κλπ.

ελπιζω να δει συντομα το θρεντ σου και να σου αναλυσει με μεγαλη χαρα οτι θελεις!!!:thumbsup:

καποιες απαντησεις θα γραψω και εγω:

Πρώτο μου Post στο φόρουμ και πρώτα απ' όλα θέλω να σας συγχαρώ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που δίνετε ειδικά από τους γνώστες του "αθλήματος".

ευχαριστουμε!!!

Εχω βάλει λοιπόν (μεταξύ άλλων) στο στόχαστρο ένα Μ5 Ε60 του 2007

τον 7ο του 2007 και επειτα ειναι μοντελο LCI που εχει ενα ελαφρυ φρεσκαρισμα τις εμφανισης μεσα και εξω.thumb

Για να μην σας κουράζω με τα προκαταρκτικά προχωρώ απ' ευθείας στις ερωτήσεις:

1) θα ήθελα να μου πείτε στα πόσα χιλιάδες χιλ. είναι -κατά το εργοστάσιο- η ζωή του δίσκου.
εξαρταται απο το ποσες κοντρες ,ειδικα απο σταση, εχει κανει ο πρωην κατοχος!!!

2) επειδή κατά 99% δεν παίρνεις Μ5 για βόλτα στο πάρκο , μπορεί να ελεχθεί στο κομπιούτερ το υπόλοιπο ποσοστό του δίσκου; (όπως γίνεται π.χ. στα maserati, ferrari Κλπ) ή αγοράζεις και κάνεις τον σταυρό σου μην τυχόν την επόμενη μέρα σκάσεις 2500+

δεν εχει τον ιδιο τροπο τσεκαρισματος...εδω θελουμε τον Αλεξη.

3) Για εξονυχιστικό έλεγχο, τι προτείνετε;

τον Αλεξη!!!(alexm):th_Laie_67-1:

σορυ που γελαω δεν εχει σχεση με εσενα αλλα με τον φιλο μου αλεξη.thumb

4) Η χρήση που πρόκειται να κάνω θα είναι καθημερινή που σημαίνει και κίνηση στην Κατεχάκη, εκτός του ότι θα μάθω όλους τους βενζινάδες με το μικρό τους, τι άλλα θέματα θα έχω; μήπως θα πρέπει να έχω καβάντζα πάντα κι έναν δίσκο; καμιά τρόμπα;

αν μεινεις στη Κατεχακη, την τρομπα και τον δισκο τι να τον κανεις???

5) επειδή φαντάζομαι λόγω Μ5 όλο και θα μου τον πιάνουν στα ανταλλακτικά, ποιά πηγή για αγορές έχετε από το εξωτερικό; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αγορές από το εξωτερικό. Ουτε εχω πρόβλημα να πληρώνω την παροχή υπηρεσιών στα service. Πρόβλημα έχω όταν το ίδιο πράγμα το βρίσκω π.χ. με 1000 ευρώ και εδώ ζητάνε 2000.

το e-bay ειναι φιλος μας,αν και εχουμε μελη εμπορους που μπορουν να σου δωσουν πολυ καλες τιμες, οταν φτασει εκει η δουλεια εδω ειμαστε να σε βοηθησουμεthumb

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θεωρώ καλύτερα να ρωτάς αυτά τα πράγματα από πριν, διότι μετά την απομάκρυνση από το ΚΕΠ ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

προλαβε και απαντησε ο Αλεξης!!!:thumbsup:
:viannen_01: :viannen_01: :viannen_01:

alexm
19-11-12, 17:26
Με τις τιμες του INPA γινεται η διαγνωση ?

ελα ρε... Φανη, το βαζεις στην διαγνωση και του κανεις εικονικη αλλαγη δισκου-βολαν, παιρνεις τις τιμες πριν και μετα και με μια μικρη αποκλιση βλεπεις τι γινετε.

alexk
19-11-12, 17:27
Κύριοι φυσικά ελέγχεται η φθορά του δίσκου με το διαγνωστικό.

Θα ανοίξω θρεντ μετά με τη διαδικασία.

ΥΓ : σας πιάνω αδιάβαστους :original:

S8N
19-11-12, 17:38
Αν έχω καταλάβει καλά, το διαγνωστικό υπολογίζει επί τοις % τη φθορά του δίσκου, ενώ δηλώνει και πόσες φορές έχει γίνει adaptation για εξάλειψη του πατιναρίσματος. Τρόπος λοιπόν να υπολογίσεις τη φθορά του, υπάρχει.

Απαραίτητο είναι να γνωρίζει ο φίλος μας και τιμές επισκευής συχνών βλαβών που βγάζουν τα Μ5, καθώς και των αναλώσιμων. Εγώ δε θα το συνιστούσα ως καθημερινό αυτοκίνητο ούτε για πλάκα.

S8N
19-11-12, 17:39
Με πρόλαβε ο alexk για το διαγνωστικό. Damn.

deepBLUE
19-11-12, 17:40
Κανένα αμάξι δε μένει έτσι στα καλα καθουμενα απο δίσκο χωρίς πρώτα να έχεις ενδείξεις .
Ο δίσκος δε μπορει να ελεγχθει με κάποιο τροπο εκτος αυτού της δοκιμής στο δρόμο .
Κανε ένα τσεκ στο διαφορικό και όσο για το σασμάν αν οι βαλβολινες του αλλάζονται σωστά τότε ουτε εκει θα υπάρχει θέμα.
Μια και το αμάξι που θες ειναι και facelift δεν έχεις και πρόβλημα με το βανος εκτος και αν το αμάξι ειναι κακοποιημενο και γενικα κακώς συντηρημενο.
Θα πρεπει να γνωρίζεις πως πράγματι το κόστος για ότι κανεις ειναι σχετικά ακριβό αλλα οχι τόσο όσων άλλων αμαξιών της ίδιας κατηγορίας .
Οσο για τη Βενζινη θα ματώσεις κυριολεκτικά .
Δε ξερω βέβαια τα οικονομικά σου ουτε του πόσο συχνή χρήση θα του κανεις.
Κατά τ΄αλλα ειναι ένα πολυ όμορφο αυτοκίνητο που θα σου προσφέρει συγκινήσεις ;)
Ειναι πανέμορφο κατ΄εμε εχει φοβερή ποιότητα κυλησης ειναι δυνατό (υπάρχουν πολυ δυνατότερα βεβαια) ,ειναι οικογενειακο και άνετο !!!!
Θελει σεβασμό και προσοχή γιατι το γκάζι ειναι γλυκό .
Τσεκαρε τη πινακίδα μέσω ασφαλιστικής να δεις αν εχει το αμάξι κάποιο τρακάρισμα και δες μια και με το πλαίσιο απο κάποιο συνεργείο εξουσιοδοτημένο η εξειδικευμένο που ναχει πρόσβαση για πληροφορίες στα εξουσιοδοτημενα.
Θα ήμουν αδιάκριτος να ρωτούσα πόσο το έχεις βρει , αν ειναι Ελληνικό η εισαγωγής και ποσα χλμ εχει ;
Και αν θες βάλε και ένα λινκ.
Αν πάλι οχι κανένα πρόβλημα ;)
Στο όλο θέμα των ακριβών αυτοκινήτων που πωλούνται ΤΣΆΜΠΑ αυτη τη στιγμή και βέβαια μπορει ο καθένας να αποκτήσει υπάρχει μια παγίδα αν μπορω να το πω έτσι .
Η παγίδα αυτη ειναι ακριβώς η τιμήοπου βάζει τον υποψηφιο αγοραστη στο τρυπάκι της απόκτησης του ονείρου και με το πάθος ,κ@υλα ,του να να αποκτήσει κατι τέτοιο (οπου παλαιοτερα η ηταν απιαστο ονειρο η ακομα και αν μπορούσε δε διέθεται τοσα χρηματα 80-90000 για να το αποκτήσει ) δε σκέφτεται το μετά αγοράς κόστος .
Καύσιμο ,συντήρηση ,ασφάλεια (οπου ένα τέτοιο αμάξι δε μπορει να μην εχει τα ΠΑΝΤΑ απο κάλυψη)σήμα,τεκμήριο (44.000 αν δε κάνω λάθος) κλπ κλπ και έτσι πολλές φορές οταν βρεθούμε μπροστά στη πραγματικότητα η το βάζουμε στην άκρη και το κοιτάμε η το χαρίζουμε πουλώντας το πιο κάτω και απ΄οσο το πήραμε .

S8N
19-11-12, 17:40
Ωπ, με πρόλαβε και ο Πατρινός. Damn, again.

aristent
19-11-12, 17:45
..... Εγώ δε θα το συνιστούσα ως καθημερινό αυτοκίνητο ούτε για πλάκα.

εγω παντως θα επαιρνα καμμια 10 χρονακια ζωης αμα το οδηγουσα καθε μερα!!!:thumbsup:

Με πρόλαβε ο alexk για το διαγνωστικό. Damn.

και ο alexm μεσω διαγνωστικου εννοει,δεν ξερω εαν εχει δυο τροπους το διαγνωστικο και ποιος ειναι ο πιο ακριβης.:original:

PANOS-E60
19-11-12, 18:03
,υπαρχουν και δυο κατοχοι Μ5 Ε60,..
.

κύριε συνάδελφε, το φόρουμ μας έχει 4 κατόχους V10 ... μην ξεχνιόμαστε :thumbsup:

alexm
19-11-12, 18:12
Κανένα αμάξι δε μένει έτσι στα καλα καθουμενα απο δίσκο χωρίς πρώτα να έχεις ενδείξεις .
Ο δίσκος δε μπορει να ελεγχθει με κάποιο τροπο εκτος αυτού της δοκιμής στο δρόμο .
Κανε ένα τσεκ στο διαφορικό και όσο για το σασμάν αν οι βαλβολινες του αλλάζονται σωστά τότε ουτε εκει θα υπάρχει θέμα.
Μια και το αμάξι που θες ειναι και facelift δεν έχεις και πρόβλημα με το βανος εκτος και αν το αμάξι ειναι κακοποιημενο και γενικα κακώς συντηρημενο.
Θα πρεπει να γνωρίζεις πως πράγματι το κόστος για ότι κανεις ειναι σχετικά ακριβό αλλα οχι τόσο όσων άλλων αμαξιών της ίδιας κατηγορίας .
Οσο για τη Βενζινη θα ματώσεις κυριολεκτικά .
Δε ξερω βέβαια τα οικονομικά σου ουτε του πόσο συχνή χρήση θα του κανεις.
Κατά τ΄αλλα ειναι ένα πολυ όμορφο αυτοκίνητο που θα σου προσφέρει συγκινήσεις ;)
Ειναι πανέμορφο κατ΄εμε εχει φοβερή ποιότητα κυλησης ειναι δυνατό (υπάρχουν πολυ δυνατότερα βεβαια) ,ειναι οικογενειακο και άνετο !!!!
Θελει σεβασμό και προσοχή γιατι το γκάζι ειναι γλυκό .
Τσεκαρε τη πινακίδα μέσω ασφαλιστικής να δεις αν εχει το αμάξι κάποιο τρακάρισμα και δες μια και με το πλαίσιο απο κάποιο συνεργείο εξουσιοδοτημένο η εξειδικευμένο που ναχει πρόσβαση για πληροφορίες στα εξουσιοδοτημενα.
Θα ήμουν αδιάκριτος να ρωτούσα πόσο το έχεις βρει , αν ειναι Ελληνικό η εισαγωγής και ποσα χλμ εχει ;
Και αν θες βάλε και ένα λινκ.
Αν πάλι οχι κανένα πρόβλημα ;)
Στο όλο θέμα των ακριβών αυτοκινήτων που πωλούνται ΤΣΆΜΠΑ αυτη τη στιγμή και βέβαια μπορει ο καθένας να αποκτήσει υπάρχει μια παγίδα αν μπορω να το πω έτσι .
Η παγίδα αυτη ειναι ακριβώς η τιμήοπου βάζει τον υποψηφιο αγοραστη στο τρυπάκι της απόκτησης του ονείρου και με το πάθος ,κ@υλα ,του να να αποκτήσει κατι τέτοιο (οπου παλαιοτερα η ηταν απιαστο ονειρο η ακομα και αν μπορουσαμε δε διαθεταμε τοσα χρηματα 80-90000 για να το αποκτησουμε ) δε σκέφτεται το μετά αγοράς κόστος .
Καύσιμο ,συντήρηση ,ασφάλεια (οπου ένα τέτοιο αμάξι δε μπορει να μην εχει τα ΠΑΝΤΑ απο κάλυψη)σήμα,τεκμήριο (44.000 αν δε κάνω λάθος) κλπ κλπ και έτσι πολλές φορές οταν βρεθούμε μπροστά στη πραγματικότητα η το βάζουμε στην άκρη και το κοιτάμε η το χαρίζουμε πουλώντας το πιο κάτω και απ΄οσο το πήραμε .

Οπως ακριβως τα λες ειναι Βαγγελη.
Τα βανος ειναι μια πονεμενη ιστορια και δεν εχει να κανει με χρονολογια παραγωγης αλλα μαλλον περισσοτερο θεμα τυχης και συντηρησης ειναι.
Στα πριν τον 9-05 υπηρχε μια ανακληση στα V10 μοτερ, που οριζε την αντικατασταση ενος σωληνα(ροης) στα βανος, απο την ανωτερω παραγωγη και μετα δεν εδωσε η bmw κατι αλλο.
Το βασικο προβλημα εντοπιζετε στο κροταλισμα που ακουγετε απο την περιοχη των βανος, με την χρηση επιδεινωνετε και καταληγει σε απωλεια ισχυος.
Για αρχη κανεις μια εξαερωση στο συστημα των βανος και εαν δεν διορθωθει εισαι κατα 5000-6000 euro φτωχοτερος......:whistle:
Μια καλη συντηρηση των βανος ειναι η τακτικη αλλαγη λαδιων.
Παντως το φαινομενο του κροταλισματος ειναι πιο συχνο στα 07-08 μοντελα παραγωγης!!!!!

Υ.Γ: με τις υγείες σου...:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

STREETRACING
19-11-12, 18:18
44000 τεκμήριο;
Τόσο είναι για 5000 κυβικά του 2007;

alexm
19-11-12, 18:23
44000 τεκμήριο;
Τόσο είναι για 5000 κυβικά του 2007;

το τεκμηριο για 5000 κυβικα ειναι 41800, απο το 07 και πισω -30%.

friendgr
19-11-12, 18:30
Λοιπόν παιδιά έχετε δίκιο να κάνετε τόσες ερωτήσεις διότι εγώ δεν παρουσιάσα ολοκληρωμένα το "ιστορικό μου".

Να πω λοιπόν ότι προέρχομαι από maserati ghibli GT . Που σημαίνει ότι ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει service, ανταλλακτικά, μικτές ασφάλειες κλπ. Για το θέμα του τεκμηρίου λόγω πενταετίας είναι 29500 αντί 44000 , και χωρίς να γίνουν μειώσεις με παίρνει σαν οικογενειακό εισόδημα (κι αν χάσουμε τις δουλειές μας, απλά άλλος ένας που θα καταθέσει πινακίδες..... ) .

Στο δια ταύτα τώρα. Λόγω αύξησης της οικογένειας και λόγω ότι θέλω να ευχαριστηθώ το αμάξι, θέλω να αντικαταστήσω το δίπορτο με τετράπορτο ΧΩΡΙΣ όμως να χάσω την συγκίνηση (με καταλαβαίνετε φαντάζομαι). Δεν σας κρύβω ότι η πρώτη μου επιλογή είναι να πάω στο τετράπορτο της εταιρείας (Quattroporte) μιάς κι έχω ήδη γνωστό τον μηχανικό μου, γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά, φίλους και γνωστούς με maserati που αλληλοβοηθιόμαστε , όπως κάνετε κι εσείς εδώ καλή ώρα.

Επειδή ξέρω ότι γενικώς σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα με τις τεράστιες ιπποδυνάμεις ότι ο συμπλέκτης είναι η "αχίλλειος πτέρνα" , ψάχνω να βρω quattroporte αμιγώς αυτόματο, πράγμα το οποίο δεν υπάρχει στα πάτρια εδάφη. Αντί λοιπόν να μπλέξω με ημιαυτόματα, τρόμπες ρελεδάκια κλπ, έκανα μια δεύτερη σκέψη για αγορά Μ5. Γι αυτό εξηγούνται τώρα οι απορίες μου για το πόσο trouble-free είναι το Μ5. Δεν μιλάω γενικά για Bmw. Μιλάω για Μ5.

aristent
19-11-12, 18:40
Να ρωτησουμε και εμεις,φυσικα μονο με "ακαδημαϊκο ενδιαφερον", πόσο trouble-free είναι οι maserati??? :original:

friendgr
19-11-12, 18:43
Αν τα σκιζεις σε σκίζουν Απλα.

Άλλα μην βγούμε offtopic. Άνοιξα το θέμα για πληροφορίες από το δικό σας "στρατόπεδο".

Andri
19-11-12, 18:43
Να ρωτησουμε και εμεις,φυσικα μονο με "ακαδημαϊκο ενδιαφερον", πόσο trouble-free είναι οι maserati??? :original:

Καλέ μου mod μπερδεύεσαι ! V10 είπαμε να βάλεις , όχι να πας σε άλλη εταιρία !

aristent
19-11-12, 18:55
..... Δεν σας κρύβω ότι η πρώτη μου επιλογή είναι να πάω στο τετράπορτο της εταιρείας (Quattroporte) μιάς κι έχω ήδη γνωστό τον μηχανικό μου, γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά, φίλους και γνωστούς με maserati που αλληλοβοηθιόμαστε , όπως κάνετε κι εσείς εδώ καλή ώρα.
.......

Αν τα σκιζεις σε σκίζουν Απλα.

Άλλα μην βγούμε offtopic. Άνοιξα το θέμα για πληροφορίες από το δικό σας "στρατόπεδο".

Οτι θελεις.thumb

.... ηδη εχεις παρει αρκετες απαντησεις,λινκ κλπ.......

....ομως σκεφτομουν οτι εαν ειχες πολλα προβληματα με την Μαζερατι, με την BMW νομιζω οτι θα εχεις λιγοτερα......εκτος των κακομεταχειρισμενων και κακοσυντηρημενων //Μ5, που εκει δυστυχως δεν φταιει ο κατασκευαστης.thumb

EVERGET
19-11-12, 19:47
Mη φοβάσαι το συμπλέκτη στα Μ. Στα SMG o δίσκος μπορεί να ζήσει και 5 φορές περισσότερο από το δίσκο των cambiocorsa. thumb

Stathis
19-11-12, 20:38
καλως ηρθες και απο μενα.

κατ αρχας προσωπικα δεν θα επαιρνα μεταχειρισμενο Μ και μαλιστα με αρκετα χιλιομετρα, παρα μονο αν γνωριζα τον ιδιοκτητη και τον τροπο χρησης του αυτοκινητου.

ο δισκος καλα κανει και σε ανησυχει καθως φθειρεται συχνα αναλογα με τον τροπο οδηγησης.
υπαρχουν παραδειγματα που αλλαξαν δισκο στα 20 χιλιαδες χιλιομετρα, αλλοι αλλαξαν αργοτερα.
αυτο που καταπονει το δισκο περισσοτερο δεν ειναι η γρηγορη οδηγηση και η επιλογη των ακραιων προγραμματων που εχει, αλλα η ηρεμη καθημερινη οδηγηση οπου κανει προσπαθεια για να ειναι ομαλο και ετσι πατιναρει συνεχεια με αποτελεσμα να τελειωνει πιο γρηγορα.

θεμα να μεινεις στο δρομο δεν υπαρχει καθως θα το εχεις καταλαβει πολυ καιρο πριν παραδωσει οριστικα πνευμα.

εκτος απο την ενδειξη στο διαγνωστικο, υπαρχει πολυ ευκολος τροπος να το ελεγξεις μονος σου.
σε επιπεδο δρομο σταματας εντελως και αφηνεις το αυτοκινητο να επιλεξει μονο του ταχυτητα (2α) εχοντας το προγραμμα D1 (το πιο ομαλο δηλαδη).
αν ξεκινησει απολυτα ομαλα εισαι οκ εχεις αρκετο ψωμι ακομα. αν σκορτσαρει στο ξεκινημα, εχει παρει πορεια αλλαγης.

προσοχη ομως γιατι το κιβωτιο μπορει να προσαρμοστει και να πατιναρει ακομα και αν δεν θελει αλλαγη ο δισκος, αν οδηγειται το αυτοκινητο συνεχως και αργα για μεγαλο χρονικο διαστημα.
γενικα το λογισμικο προσαρμοζει πολλους χαρτες προς τα κατω οταν το αυτοκινητο παει συνεχως ηρεμα, με στοχο την ομαλοτητα και την οικονομια.

ο καλυτερος τροπος να διατηρουμε το αυτοκινητο ζωντανο ειναι να επιλεγουμε τα ακραια χειροκινητα προγραμματα και να κραταμε τις στροφες ψηλα στις αλλαγες.

αυτο δεν ειναι τοσο εφικτο στην πολη, αλλα τα Μ V10 δεν ειναι αυτοκινητα πολης.

η καταναλωση μπορει να σκαρφαλωσει πανω απο τα 20 lt/100 στην πολη, με πολυ προσπαθεια ισα που να αγγιζεις το γκαζι μπορει να πεσει ως και τα 17.
στο ταξιδι με ταχυτητες 120-140 μεσα στα ορια δηλαδη θα χρειαστεις περιπου 14 lt/100, αν ανεβασεις ρυθμο αναλογως θα ανεβει και η καταναλωση, αν μπεις σε πιστα θα δεις και το μαγικο νουμερο 39,5 στο bc.

ετσι εξαρταται απο το ποσα χιλιομετρα σκεφτεσαι να κανεις το χρονο, αν ειναι πανω απο 10-15 χιλιαδες ισως σε συμφερει και η αγορα ενος μικρου ντηζελ.
θα αποσβεσεις το κοστος του μονο απο τα καυσιμα σε πολυ μικρο διαστημα.

η συντηρηση του δεν κρυβει εκπληξεις, ενα τυπικο σερβις μονο λιπαντικων και ετησιου ελεγχου ειναι κοντα στο 500αρικο, αν δεν χρειαστει τιποτε αλλο.

απο προβληματα τα ειπαν και οι προλαλησαντες, τιποτα σημαντικο.

τελος εχε υποψη σου οτι το αυτοκινητο ειναι υπερβολικα δυνατο για ελληνικη ασφαλτο και ειναι ευκολο να γινει το λαθος αν δεν υπαρχει σεβασμος και αυτοσυγκρατηση.

αν θα ξαναεπαιρνα τετοιο αυτοκινητο? μαλλον οχι.
θεωρω οτι αποτελει πλεον απομειναρι αλλης εποχης, καποτε ειχε καποια λογικη (οση λογικη μπορει να εχει η αποκτηση ενος αυτοκινητου 5000 κυβικα), η αγορα και η χρηση του ειδικα στη χωρα μας.

σημερα στις δυσκολες μερες που διανυουμε πιστευω ζηταει πολλα περισσοτερα απο οσα δινει, πιο ορθολογιστικες επιλογες εχουν κερδισει εδαφος και οχι αδικα. thumb

friendgr
19-11-12, 20:54
Οι καταναλώσεις που αναφέρεις είναι στο P400; καλά για πίστα ας καιει οσο θέλει. ποτέ δεν πρόκειται να μπει. Δεν έχω τέτοιες ορέξεις.

Λεω Μ5 σκεπτόμενος ότι "δεν σπάει δεν χαλάει" τέτοιος κινητήρας. Σαφώς και είναι extreme επιλογή ειδικά σε τέτοιες εποχές. Δεν διαφωνώ καθόλου.

Άλλες ορθολογιστικές επιλογές που να συνδυάζει sedan και επιδόσεις;

Stathis
19-11-12, 21:16
P400 ή 500 δεν εχει διαφορα οταν πηγαινεις ηρεμα.

οι ορθολογιστικες επιλογες εξαρτωνται απο τις δυνατοτητες του καθενος.

θεωρω κορυφαια επιλογη το M550d.
(αν και με τα λ7 που κοστιζει το καινουργιο και με την κατολισθηση της αγορας του μετ/νου, συντηρεις Μ5 μετ/νο για πολλα χρονια).

απο κει και μετα αν καποιος θελει επιδοσεις σουπερ καρ σε συσκευασια σενταν περα απο απο Μ5, MB amg και audi rs δε νομιζω οτι εχει αλλες λυσεις.

βεβαια τι να το κανεις ενα οικογενειακο 500 ιππων, για μενα ειναι καπως αντιφατικο, σαμπως θα κανεις τον βατανεν με την οικογενεια σου μεσα?
ειναι βεβαια πολυς αλλος κοσμος που τα αγοραζει για τους δικους του λογους, ισως για εντυπωσιασμο περισσοτερο κατα τη γνωμη μου.
διοτι αν θες να πας γρηγορα ενα κουπε ειναι καλυτερο, αν ειναι να κανεις οικογενειακη χρηση, δεν χρειαζεσαι τετοιο πακετο.

εικαζω οτι η επιλογη αξιζει μονο αν τα επιπλεον κοστη σε σχεση με ενα νορμαλ οικογενειακο δεν σου κανουν καμια απολυτως διαφορα στον προϋπολογισμο σου.
νομιζω αυτο ειναι το κοινο που απευθυνεται αυτο το αυτοκινητο.

STREETRACING
19-11-12, 21:36
Μιλάς πολυ σωστά Στάθη.

deepBLUE
19-11-12, 22:50
P400 ή 500 δεν εχει διαφορα οταν πηγαινεις ηρεμα.

οι ορθολογιστικες επιλογες εξαρτωνται απο τις δυνατοτητες του καθενος.

θεωρω κορυφαια επιλογη το M550d.
(αν και με τα λ7 που κοστιζει το καινουργιο και με την κατολισθηση της αγορας του μετ/νου, συντηρεις Μ5 μετ/νο για πολλα χρονια).

απο κει και μετα αν καποιος θελει επιδοσεις σουπερ καρ σε συσκευασια σενταν περα απο απο Μ5, MB amg και audi rs δε νομιζω οτι εχει αλλες λυσεις.

βεβαια τι να το κανεις ενα οικογενειακο 500 ιππων, για μενα ειναι καπως αντιφατικο, σαμπως θα κανεις τον βατανεν με την οικογενεια σου μεσα?
ειναι βεβαια πολυς αλλος κοσμος που τα αγοραζει για τους δικους του λογους, ισως για εντυπωσιασμο περισσοτερο κατα τη γνωμη μου.
διοτι αν θες να πας γρηγορα ενα κουπε ειναι καλυτερο, αν ειναι να κανεις οικογενειακη χρηση, δεν χρειαζεσαι τετοιο πακετο.

εικαζω οτι η επιλογη αξιζει μονο αν τα επιπλεον κοστη σε σχεση με ενα νορμαλ οικογενειακο δεν σου κανουν καμια απολυτως διαφορα στον προϋπολογισμο σου.
νομιζω αυτο ειναι το κοινο που απευθυνεται αυτο το αυτοκινητο.

Για να καταλάβω μερικά πράγματα .
Δλδ όσοι αγόρασαν ένα Μ5 το έκαναν ίσως χάριν εντυπωσιασμού ;
Και δλδ το Μ5 θα ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να εντυπωσιάσει τους αλλους;
Ευτυχώς που βάζεις και ένα ίσως thumb
Για να πάρεις ένα Μ5 πρεπει να είσαι βατανεν η να τον παριστανεις ;
Σαφώς και οχι και ειδικά με την οικογένεια μεσα !!!
Αποκλείεται λοιπόν κάποιος να προτίμησε ένα κορυφαίο μοντέλο για κορυφαία ασφάλεια για κορυφαία ποιότητα κυλισης για να νοιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά πηγαίνοντας με την οικογένεια του μια εκδρομή μια έξοδο ένα ταξίδι ;
Γιατι του άρεσε βρε αδελφέ όπως αρέσουν τόσα και τόσα αλλα ακριβα αμαξια σε τόσο κόσμο ;
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη περίπτωση μας λοιπόν που ρωτά εδω αν δε κάνω λάθος είχε γρήγορο αμάξι και επιλέγει κατι αλλο για να φύγει απο τη κατηγορία που είχε και να παει σε κατι οικογενειακο κορυφαίο και γρήγορο .
Αφού λοιπόν εχει μια οικογένεια και αυτός και οποίος άλλος και μπορούσε να διαθέσει χρήματα να πάρει κατι ανάλογο σε κουπε,πόρκυ,λάμπο,Φεράρι, ή ότι αλλο γιατι θα έπρεπε να πάρει ένα κουπε ;
Για να το χαρεί μόνος του η να βάζει έναν έναν γυναικα παιδια και να τους πηγαίνει βόλτα ;
Πραγματικά δε καταλαβαίνω,όμως το κυριότερο που θα ήθελα να μάθω ειναι ,το Μ550d ποσα άλογα ειναι ;
Σε αυτο το αμάξι επειδή ειναι ντίζελ τα άλογα δεν ειναι περιττά ;
Δλδ αν πάρεις αυτο που προαναφέρεις δε μπορείς να κάνεις το βατανεν η να το πάρεις για εντυπωσιασμό ;
Για ποιο λόγο να μην έχεις ένα Μ5 και να το χαίρεσαι και οταν είσαι μόνος (με οποιο τροπο θελει ο κάτοχος του και ως βατανεν αν μπορει και το λεει η καρδιά του) αλλα και με την οικογένεια ;
Να το θέσω και αλλιώς άσχετα με την περίοδο που διανύουμε.
Αν μπορούσαν οι οικογενειάρχες να αποκτήσουν ένα μεγαλο καλο οικογενειακο δε θα επέλεξαν η αυτο η τα προαναφερόμενα Amg,Audi κλπ;
Θα προτιμούσαν ένα απλα μεγαλο οικογενειακο και οχι τη κορυφαία έκδοση του ;
Ασφαλώς τη πείρα του v10 όπως εσύ δε την εχω και το εννοώ ,μια και εσυ είσαι παλαιότερος στο άθλημα όμως εγω διαφορές μεταξύ P400 και 500 βλέπω σε κατανάλωση .
Βλέπω ακομα και πολυ περισσότερα απο τα 20l/100 μεσα στη πόλη .
Βέβαια εδω παίζει ρόλο και ο τρόπος που το οδηγείς και το σετάρισμα που έχεις επιλεγμένο.
Αμάξι καλο μπορείς να βρεις ακομα και μεταχειρο ακομα και αν δε ξέρεις το κάτοχο του .
Σαφώς υπάρχουν και κακοσυντηρημενα και ίσως να ειναι και τα πιο πολλα αυτο όμως δε λεει και κατι ουτε αποκλείει πως μπορει να βρεις κατι καλο !!

alexm
19-11-12, 23:26

Εδω και 5 χρονια εψαχνα μεσα μου να βρω, τι ηταν αυτο που με εκανε να αγορασω Μ5, αφου δεν ειχα σκοπο να κανω τον βατανεν!!!
Με το παραπανω ποστ καταλαβα, οτι ο απωτερος σκοπος μου ηταν ο εντυπωσιασμος....thumb

deepBLUE
19-11-12, 23:39
Εδω και 5 χρονια εψαχνα μεσα μου να βρω, τι ηταν αυτο που με εκανε να αγορασω Μ5, αφου δεν ειχα σκοπο να κανω τον βατανεν!!!
Με το παραπανω ποστ καταλαβα, οτι ο απωτερος σκοπος μου ηταν ο εντυπωσιασμος....thumb

Ασφαλώς οι λόγοι που μπορει να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο μπορει να ποικίλλουν ανάλογα τον άνθρωπο .thumb
Είτε γι αυτο που εικαζει ο Σταθης αλλα βεβαίως και για διάφορους λόγους σαν αυτούς που αναφέρω πιο πάνω.
Οσο αφορά εσένα Αλέξη νομίζω πως όλοι που σε γνωρίζουν ξέρουν πολυ καλα την αγάπη την τρέλα τη μανία αλλά πανω απ΄ολα τη γνώση που έχεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο !!!
Να σαι καλα και να το χαίρεσαι !!
Α,και που είσαι ;
Ενα τσαγάκι στο P400 με τη ζετα στο προσφέρω με όλη μου τη καρδιά !!:hystericalbs1::hystericalbs1:

aristent
19-11-12, 23:45

αποκλειεται να εντυπωσιαζεις περισσοτερο απο το δικο μου το ΛΕΥΚΟ που......... δεν εχει και 500αλογα!!!:tease:

...... καθενας βαζει τις προϋποθεσεις που θελει να αγορασει ενα οχημα,αν αρεσει,εντυπωσιαζει,δεν αρεσει,δεν εντυπωσιαζει δεν εχει καμμια σημασια,αφου οι λογοι που θα καταληξει σ'αυτην του την επιλογη περιεχουν εκτος απο λογικη και αρκετο συναισθημα.....το οποιο καμμια φορα νικαει την λογικη,αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη,γεματη συναισθηματα.thumb

Stathis
20-11-12, 00:00
αγαπητε βαγγελη εσυ μπορει να εχεις μια αλλη αποψη και δικαιωμα σου.
εγω τα σκεφτομαι αλλιως πλεον.

τα εχουμε πει 100αδες φορες η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου αγορασε κατι περαν των δυνατοτητων της, δεν το λεω εγω αυτο, το λενε οι αγγελιες που τα αυτοκινητα αυτα ξεφτιλυστικαν επειδη υπαρχει τεραστια προσφορα και μηδενικη ζητηση.

σαφως ο καθενας ειναι ελευθερος να παρει οτι θελει, ακομα και για το βλεπει, δεν κανω κουμαντο στα οικονομικα κανενος, λεω τη γνωμη μου και αυτην οταν μου τη ζητανε.
το οτι πολλοι χρεοκοπησαν που ειχαν αντιθετη αποψη απο εμενα ειναι γεγονος, οπως γεγονος θα ειναι οτι θα χρεοκοπησουν και αλλοι και θα δουμε ακομα πιο χαμηλες τιμες.

το 550 εχει 382 αλογα, αλλα πολυ μικροτερα κοστη χρησης.
ανεφερα βεβαια οτι η στρεβλωση της ελληνικης αγορας κανει την αγορα του ασυμφορη.

διαφορες καταναλωσης μεταξυ του P400 και 500 εντος πολης δεν υπαρχουν οπως προανεφερα οταν πηγαινουμε σιγα.
οταν βαζουμε 500 και ανοιγουμε το γκαζι (διοτι αυτος ειναι ο λογος που το επιλεγουμε) απο εκει προκυπτει η αυξημενη καταναλωση.
τα νουμερα που ανεφερα εγω σαφως ειναι τα πιο συντηρητικα, σε πολη βλεπεις ευκολα 22-23 αν εχεις βαρυ ποδι, μπορει και παραπανω.

παντως οπως και να εχει θεωρω ακυρο να παρει εν ετη 2012 με οσα γινονται γυρω μας καποιος αυτοκινητο 500 ιππων και 5κ κυβικων για να βαλει την οικογενεια του μεσα, επειδη εχει ποιοτητα κυλισης και ασφαλεια.
την ιδια ποιοτητα και ασφαλεια τη βρισκει και με λιγοτερα.
αν παλι θελει να "τρεχει" μονος του, δεν χρειαζεται 500 ιππους, εκτος αν τρεχει μονο στην ευθεια.

οπως ειπα και πιο πριν το αυτοκινητο απευθυνεται σε εκεινον που στο εισοδημα του δεν κανει καμια διαφορα το συνολικο κοστος ενος Μ5. αν ειναι ετσι, μαζι του και μεγεια του με χαρα του, ειναι πολυ ωραιο αυτοκινητο χωρις καμια αμφιβολια.

Stathis
20-11-12, 00:07

αγαπητε φιλε αλεξη απο εσενα που σε ξερω και σε εκτιμω ιδιαιτερα δεχομαι και την ειρωνια, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. :original:

μιας και το εθεσες μονος σου ομως, για πες μας αν θελεις, γιατι αληθεια το πηρες το Μ5, ποιοι ηταν οι πρακτικοι λογοι, περαν του οτι μπορεσες να το αποκτησεις με την τιμια εργασια σου (και μπραβο).
δεν σου εφτανε το αλλο 5αρι που ειχες, δεν χωραγατε μεσα, ηταν αργο, δεν εστριβε, τι εφταιγε και ξοδεψες τοσα λ7 παραπανω (που τα ειχες και το εκανες και δικαιωμα σου δεν αντιλεγω, και ξαναλεω μπραβο).

alexm
20-11-12, 00:20
Ασφαλώς οι λόγοι που μπορει να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο μπορει να ποικίλλουν ανάλογα τον άνθρωπο .thumb
Είτε γι αυτο που εικαζει ο Σταθης αλλα βεβαίως και για διάφορους λόγους σαν αυτούς που αναφέρω πιο πάνω.
Οσο αφορά εσένα Αλέξη νομίζω πως όλοι που σε γνωρίζουν ξέρουν πολυ καλα την αγάπη την τρέλα τη μανία αλλά πανω απ΄ολα τη γνώση που έχεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο !!!
Να σαι καλα και να το χαίρεσαι !!
Α,και που είσαι ;
Ενα τσαγάκι στο P400 με τη ζετα στο προσφέρω με όλη μου τη καρδιά !!:hystericalbs1::hystericalbs1:

ορε... Βαγγελη, εφτουνη... η ζετα σου που οδηγησα μου θυμησε το yugo ενος φιλου, οταν ανεβαινε σε πεζοδρομιο ανοιγαν οι πορτες απο την στρεβλωση.....:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Ας σοβαρευτουμε λιγο....., συμφωνω μαζι σου οτι οι λογοι που μπορει να αγορασει καποιος ενα τετοιας κατηγοριας αυτοκινητο μπορει να ποικιλλουν αναλογα τον ανθρωπο, αλλα επ ουδενι για εντυπωσιασμο.
Ποιος ειναι αυτος που θα αγοραζε ενα Μ5 Ε60 των (πρωην) 125000 ευρω για να εντυπωσιασει, οταν σε ενα 520 Ε60 των 45000 ευρω, με 5000 ευρω το κανεις λουκ Μ5!!!!
Εαν θελει καποιος να εντυπωσιασει μεσω του αυτοκινητου του(υπαρχουν και αυτοι), υπαρχουν αρκετα εντυπωσιακα τουτου σε αυτα τα λεφτα και το Μ5 σε αυτη την λιστα ειναι στις τελευταιες θεσεις, αν οχι το τελευταιο!!!!!

S8N
20-11-12, 00:46
Μια καλα εξοπλισμένη 520 έκανε πάνω απο 60k, μιλάμε για κωμικοτραγικές τιμές. Πάντως, ενώ οι τιμές των Μ5 έχουν πιάσει πάτο, κάποιες άλλες καλα κρατούν:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3028944/
:whistle:

Stathis
20-11-12, 00:56
Μια καλα εξοπλισμένη 520 έκανε πάνω απο 60k, μιλάμε για κωμικοτραγικές τιμές. Πάντως, ενώ οι τιμές των Μ5 έχουν πιάσει πάτο, κάποιες άλλες καλα κρατούν:

αυτο πρεπει να ειναι το παλιο του παπιστα (επιχειρηματιας γνωστος απο το σκανδαλο του βατοπεδιου).

το πηρε πισω ο ρομποπουλος (αλλο φαληρημενο μαγαζι αυτο) το 2010, μου το εδειξε τοτε να το παρω, το ζηταγε 110 (και επαιρνε το δικο μου 80, μουχαχα).

υπαρχουν παντως και φθηνοτερα αλλα τι να τα κανεις...
περασε η εποχη τους.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2826477/

GiannisRob
20-11-12, 01:00

Μα το 'χει πει και ο Στάθης εδώ και καιρό:

μια μερα ολοι με αουντι θα καταληξετε...
γραψτε το αυτο ποστ να το θυμαστε...

αλλά θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω :devil::devil2:

:D :D

spar@
20-11-12, 01:00
σημερα εχουμε ολονυχτιο να φτιαξω καφε?

alexm
20-11-12, 01:09
αγαπητε φιλε αλεξη απο εσενα που σε ξερω και σε εκτιμω ιδιαιτερα δεχομαι και την ειρωνια, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. :original:

μιας και το εθεσες μονος σου ομως, για πες μας αν θελεις, γιατι αληθεια το πηρες το Μ5, ποιοι ηταν οι πρακτικοι λογοι, περαν του οτι μπορεσες να το αποκτησεις με την τιμια εργασια σου (και μπραβο).
δεν σου εφτανε το αλλο 5αρι που ειχες, δεν χωραγατε μεσα, ηταν αργο, δεν εστριβε, τι εφταιγε και ξοδεψες τοσα λ7 παραπανω (που τα ειχες και το εκανες και δικαιωμα σου δεν αντιλεγω, και ξαναλεω μπραβο).

Σταθη σαφως και η απαντηση μου ειχε δοση ειρωνιας, ηταν ομως αναλογη του δικους σου ποστ και δεν εχει να κανει με την εκτιμηση που εχει ο ενας για τον αλλον...:original:
Δεν μπορω να καταλαβω πως το τετραπορτο Μ5 ειναι για εντυπωσιασμο!!!!
Τα κουπε αμαξωματα εκτος απο ευχαριστα οδηγικα ειναι και πιο εντυπωσιακα συνηθως.
Πηρα το Μ5 ακριβως για τον αντιθετο λογο που εχεις εσυ στην σκεψη σου, γιατι δεν εντυπωσιαζει οσο ενα Μ6 π.χ, για τον V10, για την δυναμη του, αλλα πανω απο ολα για εμενα...thumb

spar@
20-11-12, 01:12
εγω θα επαιρνα μ5 για τον αποθηκευτικο χωρο... χωραει ανετα στο πορτ παγκαζ 6 πτωματα!

S8N
20-11-12, 01:13
Γι' αυτό το 'χεις κάνει όλο Σνιτσελ βρε, για να περνάς απαρατήρητος; :hystericalbs1:

Καλα, για την race ούτε λόγος! :th_Laie_67-1:

alexm
20-11-12, 01:20
Γι' αυτό το 'χεις κάνει όλο Σνιτσελ βρε, για να περνάς απαρατήρητος; :hystericalbs1:

Καλα, για την race ούτε λόγος! :th_Laie_67-1:

Ελα ρε... και τα 520 τα ιδια σνιτσελ φορανε, ασε που στο car ειναι ακριβοτερα απο το δικο μου!!!
Η race ηταν λαθος επιλογη, εσυ ξερεις.....thumb

spar@
20-11-12, 01:24
Ελα ρε... και τα 520 τα ιδια σνιτσελ φορανε, ασε που στο car ειναι ακριβοτερα απο το δικο μου!!!
Η race ηταν λαθος επιλογη, εσυ ξερεις.....thumb

Αλεξη πες μας την αληθεια την κορολα γιατι δεν την πηρες κουπε???

EVERGET
20-11-12, 02:09
To M5, σαν το απόλυτο Q-Car που είναι, εξορισμού δεν το παίρνεις για να εντυπωσιάσεις. Άλλωστε το αντίκτυπο που έχουν τα Μ στους γύρω μας το βλέπουμε εμείς οι ιδιοκτήτες καθημερινά, το 90% δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει από τις βασικές εκδόσεις της σειράς.

Κατά τη γνώμη μου, το Μ5 το παίρνεις για να εντυπωσιάζεις τον εαυτό σου με το πόσο γ@μ@το αυτοκίνητο έχεις....κι ας μην του φαίνεται (στα μάτια των πολλών)...thumb

aristent
20-11-12, 07:00
To M5, σαν το απόλυτο Q-Car που είναι, εξορισμού δεν το παίρνεις για να εντυπωσιάσεις. Άλλωστε το αντίκτυπο που έχουν τα Μ στους γύρω μας το βλέπουμε εμείς οι ιδιοκτήτες καθημερινά, το 90% δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει από τις βασικές εκδόσεις της σειράς.

Κατά τη γνώμη μου, το Μ5 το παίρνεις για να εντυπωσιάζεις τον εαυτό σου με το πόσο γ@μ@το αυτοκίνητο έχεις....κι ας μην του φαίνεται (στα μάτια των πολλών)...thumb

+1000000000000thumb

Ετσι ακριβως!!!.....γνώστες και μονο, γυριζουν να κοιταξουν μια Ε60 Μ5....και αυτοι εχοντας στο μυαλο τους τον V10 να βρυχαται και να "κοφτιαζει" στις 8000στρ./λ.!!!!

Η Ε60 ομολογουμενως ειναι ενα σχημα που αρχικα ξενισε πολυ...και δεν αρεσε...
.....ομως η εκδοση Μ5 εδωσε εναν αλλο αερα,οπως δινουν και σε αλλες μαρκες οι σπορ εκδοσεις τους.

Τελος θα πω και εγω οτι, εαν ο ενδιαφερομενος φιλος μας friendgr επιλεξει να αποκτησει μια Ε60 Μ5, θα απολαυσει ενα απιστευτο απο πλευρας δυναμης οχημα αλλα και ποιοτητα ανταξια της φημης της BMW.thumb

ΥΣ....βλαβες?...ενταξη ολα χαλανε....μεταχειρισμενο και καλο???....ενταξη και εκει υπαρχουν ευκαιριες......τεκμηρια/καταναλωση/συντηρηση???....δεν ισχυει στην περιπτωση του το: "δεν ηξερες δεν ρωταγες???"....ρωτησε,εμαθε η αποφαση δικη του και καλη επιτυχια στην επιλογη του.thumb

vagmag
20-11-12, 07:11
Πάντως και η άλλη επιλογή, η quattroporte... είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο και αυτό από τα αγαπημένα.
Αν βρεις όπως λες κάποιο από τα τελευταία με το κλασσικό αυτόματο... μάλλον είναι και πολύ αξιόπιστο.

vagmag
20-11-12, 07:18
Όταν έφτασα να ψάχνω... δεν ήξερα σε ποιο να καταλήξω...μιας και τα 500 άλογα είναι ....επίσης εμπειρία ζωής.
Το σκεφτόμουν μιας και περιμένω οικογένεια.

Τελικά, μάλλον τις ταρζανιές , δεν μπορείς να τις κάνεις με την οικογένεια. Οπότε κατέληξα σε μία λύση οικογενειακού για τις ήρεμες κ χαλαρές μετακινήσεις (το οποίο θα εκτελεί κ καθήκοντα αυτοκινήτου συζύγου), και ενός sport coupe ... Αυτή η επιλογή μάλλον ενισχύεται και προβλέπω απλά στο μέλλον να καταλήγω σε ένα καλύτερο sport αυτοκίνητο το οποίο θα συνοδεύεται με ένα καλύτερο οικογενειακό.

STREETRACING
20-11-12, 07:31
Αυτο το ουρανι Μ5 που είχα δει στη καβουριου πριν 5 χρόνια ακόμα μουχει μείνει .
Αν δεν ήταν η κρίση θα τοχα πάρει
Γμ τη που@@@α μου

aristent
20-11-12, 07:38
Πιθανον εννοεις το silverstone,που ηταν το χρωμα στις μπροσουρες της Μ5:

https://www.ausmotive.com/images2/BMW-E60-M5-01.jpg

PANOS-E60
20-11-12, 07:43
αποκλειεται να εντυπωσιαζεις περισσοτερο απο το δικο μου το ΛΕΥΚΟ που......... δεν εχει και 500αλογα!!!:tease:

εγκρίνω και επαυξάνω ! :whistle:

τα κολλητάρια μου κατάλαβαν ... :th_Laie_67-1:

friendgr
20-11-12, 07:47
Καλημέρα σε όλους,

Οσον αφορά την ερώτηση 3) δεν παίρνω καμιά απάντηση και μου κάνει εντύπωση. Αν δεν έχετε εσείς γνωστούς και "γάτες" μηχανικούς ποιός θα έχει εγώ; thumb

aristent
20-11-12, 08:02
Καλημέρα σε όλους,

Οσον αφορά την ερώτηση 3) δεν παίρνω καμιά απάντηση και μου κάνει εντύπωση. Αν δεν έχετε εσείς γνωστούς και "γάτες" μηχανικούς ποιός θα έχει εγώ; thumb

Καλημερα,

σιγουρα εχουμε και "γατες" μηχανικους να σου προτεινουμε,κανε εσυ μια επιλογη σε καποιο αμαξι και εδω ειμαστε.thumb

Ισως το "πλατιασαμε" πολυ το θρεντ σου και δεν σου δωσαμε να καταλαβεις οτι, εκτος απο μηχανικους που θα μπορουσαμε να σου προτεινουμε,εχουμε εδω και μελη που ξερουν αρκετα πραγματα να προσεξουν, πριν καν χρειαστει να παει σε μηχανικο το υποψηφιο προς αγορα οχημα.thumb

Stamatis
20-11-12, 08:09
Ελπίζω να μην μπούμε στο γνωστό trip μαύρο με μπεζ καθίσματα.

friendgr
20-11-12, 08:13
Noted ! thumb

Να ρωτήσω κάτι άλλο, αυτό το σύστημα την οθόνη που έχει που τα ρυθμίζεις όλα από κει το λεγόμενο idrive τόσο πολύπλοκο είναι;
Βλέπω και τον clarkson στο Topgear που είναι όλα τα λεφτά....:hystericalbs1:
Διαβάζω και σε ξένα φόρουμ που λένε να πάρεις μετά το 2008 που έχουν κάνει αναβάθμιση.
Γενικώς είμαι γκατζετάκιας και εξοικιωμένος με την τεχνολογία , αλλά άλλο είναι π.χ. να κάθεσαι αραχτός και να ψάχνεις τα menu του κινητού και άλλο να οδηγάς και να πρέπει να κάνεις 5 επιλογές για μια λειτουργία.

τι ισχύει τελικά; Υπερβολές ή αλήθεια;

Υ.Γ. Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε.

Konstantinos E60
20-11-12, 08:16
Υπερβολές !! Είναι πολύ ευκολο και αχρείαστο θα έλεγα μια και τις ρυθμίσεις τις κανεις μια φορά και οχι καθε μέρα.

aristent
20-11-12, 08:18
Υπερβολές !! Είναι πολύ ευκολο και αχρείαστο θα έλεγα μια και τις ρυθμίσεις τις κανεις μια φορά και οχι καθε μέρα.

+1thumb

alexk
20-11-12, 08:36
αν παλι θελει να "τρεχει" μονος του, δεν χρειαζεται 500 ιππους, εκτος αν τρεχει μονο στην ευθεια.

Σαν ένα 535 Ε60 με 300 κάτι ψωράλογα.
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως που όλοι λένε, να το πάρεις το εργαλείο ράβει.
Είναι σαν όλοι μαζί παρακινούνε ο ένας στον άλλον προς τον γκρεμό.
Όπως είπες Στάθη, άν η συντήρηση + βλάβες του οχήματος δεν σου αλλάζουν το μπάτζετ, τότε παίρνεις Μ5 Ε60.
Άν όχι, παίρνεις κάτι πιο απλό.

Ο φίλος ξεκίνησε με τον δίσκο επειδή είναι ακριβός και μπορεί να είναι χαλασμένος ή να χαλάσει.
Ο δίσκος είναι αναλώσιμο βέβαια και το θεωρώ αδιανόητο κάποιος να προβληματίζεται για το κόστος αναλώσιμων.

Υπολόγισε κανείς ότι σε Μ5 Ε60 ?
- κιβώτιο πάει τουλάχιστον 8+
- διαφορικό πάει τουλάχιστον 3+
- κινητήρας πάει τουλάχιστον 15+

Εγώ έχω οδηγήσει Μ5 Ε60 και το θεωρώ αυτοκίνητο αλλαζονείας (τι να το κάνεις 1900 κιλά σεντάν με 500 άλογα που καίει λάστιχα, ενώ μάλιστα το μόνο σημείο που μπορείς νόμιμα να το τρέξεις είναι στην Γερμανία) θα προτείνω στον φίλο εδώ να βρει ένα 535 Ε60 Μ-Pack και θα το χαρεί πολύ, χωρίς τα υπερβολικά κόστη συντήρησης και επισκευής ενός Μ5 Ε60.
Ο Ν54 έχει δύναμη και ροπή, δεν καίει τόσο πολύ καύσιμο ενώ όλα τα ανταλλακτικά είναι κατά πολύ φθηνότερα από Μ5 Ε60.

Άν πάρεις Μ5 Ε60 θα θυμηθείς αργά ή γρήγορα τι σου έγραψα όταν χαλάσει κάτι και το ποσό θα είναι σίγουρα 4ψήφιο, άν όχι 5ψήφιο.

Stathis
20-11-12, 08:38
Καλημέρα σε όλους,

Noted ! thumb

Να ρωτήσω κάτι άλλο, αυτό το σύστημα την οθόνη που έχει που τα ρυθμίζεις όλα από κει το λεγόμενο idrive τόσο πολύπλοκο είναι;
Βλέπω και τον clarkson στο Topgear που είναι όλα τα λεφτά....:hystericalbs1:
Διαβάζω και σε ξένα φόρουμ που λένε να πάρεις μετά το 2008 που έχουν κάνει αναβάθμιση.
Γενικώς είμαι γκατζετάκιας και εξοικιωμένος με την τεχνολογία , αλλά άλλο είναι π.χ. να κάθεσαι αραχτός και να ψάχνεις τα menu του κινητού και άλλο να οδηγάς και να πρέπει να κάνεις 5 επιλογές για μια λειτουργία.

τι ισχύει τελικά; Υπερβολές ή αλήθεια;

Υ.Γ. Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε.

θα το καθαρισω το θεμα καποια στιγμη απο τα of topic.

στην ερωτηση σου για συνεργεια, προσωπικα προτιμω εξουσιοδοτημενα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
αυτη τη στιγμη το συντηρω στο σπανο, παλιοτερα πηγαινα στον κορφιατη (δεν με βολευει πλεον το δρομολογιο).

not my cup of tea, αλλα υπαρχουν και αλλα συνεργεια μη εξειδικευμενα, εξαιρετικος ειναι ο μανωλης στη μεταμορφωση, καλα λογια ακουμε και για τον τσεβα στα βριλησσια.

το idrive δεν ειναι τοσο πολυπλοκο, η συγκεκριμενη εκπομπη ειναι απο τις γνωστες εξυπναδες του κλαρκσον.
ειναι αρκετα απλο και το μαθαινεις ευκολα. αλλωστε τις ρυθμισεις τις κανεις μια φορα, απο κει και μετα υπαρχει κουμπι πανω στο τιμονι που επιλεγει αυτοματα τα προγραμματα Μ.
σε αντιδιαστολη το audi εχει πιο μπερδεμενο συστημα.

dafidack
20-11-12, 09:01
εγω παντως θα επαιρνα καμμια 10 χρονακια ζωης αμα το οδηγουσα καθε μερα!!!:thumbsup:

A να γιατι ο Πατρινος φαινεται δεκα χρονια μικροτερος και λεω και γω που τη βρισκει τετοια ζωντανια και φρεσκαδουρα!! :hystericalbs1::hystericalbs1:

STREETRACING
20-11-12, 10:31
Πιθανον εννοεις το silverstone,που ηταν το χρωμα στις μπροσουρες της Μ5:

https://www.ausmotive.com/images2/BMW-E60-M5-01.jpg

Oxi
ειχε πιο πολυ σιελ

STREETRACING
20-11-12, 10:32
κ ο φλασκης στην καλλιθεα ειναι καλος
κ ο μητσης στον αγιο δημητριο (ο δικος μου)

Stamatis
20-11-12, 10:32
https://automotiveprestige.co.uk/wp-content/gallery/silverstone-e60-m5_1/dscf1050.jpg

STREETRACING
20-11-12, 10:40
https://automotiveprestige.co.uk/wp-content/gallery/silverstone-e60-m5_1/dscf1050.jpg

ναι καπως ετσι
στη λιακαδα πρεπει να σιελιζει πιο πολυ
ανακοπη:shok: αυτο το χρωμα σ αυτο τ αμαξι

deepBLUE
20-11-12, 11:09
κ ο φλασκης στην καλλιθεα ειναι καλος
κ ο μητσης στον αγιο δημητριο (ο δικος μου)

Στο Φλασκη παω εγω και τον εμπιστευομαι απολυτα !!!

Ptboul
20-11-12, 11:56
Να πω και εγώ το άσχετο μου; :D

Χτύπησε του μπατζανακη μου πριν κάτι μήνες δίσκο (ο ίδιος έφταιξε - το παραδέχθηκε) κ το πήγε σε εξουσιοδοτημένο στην Καλαμάτα.

Εκεί του είπαν ότι υποχρεωτικά η αλλαγή πάει πακέτο με το βολάν. Το κόστος ανήλθε στα 3.000 ευρώ.

Απλά το έχω απορία, το βολάν που κολλάει και έπρεπε να αλλαχτεί και αυτό; Ανεξάρτητο δεν είναι;

Stamatis
20-11-12, 12:04
μήπως το παρα-απάυτωσε και την άκουσε και ο σφόνδυλος?

STREETRACING
20-11-12, 12:09
Να πω και εγώ το άσχετο μου; :D

Χτύπησε του μπατζανακη μου πριν κάτι μήνες δίσκο (ο ίδιος έφταιξε - το παραδέχθηκε) κ το πήγε σε εξουσιοδοτημένο στην Καλαμάτα.

Εκεί του είπαν ότι υποχρεωτικά η αλλαγή πάει πακέτο με το βολάν. Το κόστος ανήλθε στα 3.000 ευρώ.

Απλά το έχω απορία, το βολάν που κολλάει και έπρεπε να αλλαχτεί και αυτό; Ανεξάρτητο δεν είναι;

το βολαν παντα ελεγχεται στην αλλαγη δισκοπλατου
αν εχει πολυ τζογο αλλαζεται.
εμενα στην επομενη αλλαγη(2η) δισκοπλατου θα χρειαστει.

Stathis
20-11-12, 13:04
αυτο ειναι το κοστος αλλαγης.
οι τιμες ειναι περσινες με εκπτωση.

https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/bmw/Img118_zps3ab00023.jpg

Dimimav
20-11-12, 13:31
τα πραγματα είναι απλά.
πρέπει να τα βάλεις όλα κάτω κ να τα υπολογίσεις καλά,
βενζίνες τέλη σέρβις(κ όχι μόνο λαδιά)
φυσικά αναλώσιμα.
ξέρεις πόσο θέλουν αλλαγή τα λάστιχα στο μ5? αμορτισέρ?
τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού σε κάθε αλλαγή τα λεφτά μετρούνται σε χιλιάδες πράγμα πολύ κακό.
κ πρέπει να βάλεις κ ενα ποσό στην άκρη για τυχόν ζημιά.. αθάνατο δεν είναι τίποτα στις μέρες μας.
μην αγχώνεσαι αν θα μείνεις απο δίσκο..ενα αμάξι μένει απο πολλά πράματα ακόμα κ απο μπαταριά!
είναι απλό αν βγαίνει παραπάνω απο τις δυνάμεις σου δεν προχωράς.
αμα βγαίνεις ίσα ίσα παλι δεν προχωράς. τώρα αμα είσαι εντάξει κ βγαίνεις άνετα προχωράς.
πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά γιατί αυτή η επιλογή μπορει να καθορίσει κατά εναν τρόπο το μέλλον σου..κ εξηγούμαι..
μιλάμε για ενα αυτοκίνητό 5000 κυβικά. δεν είναι σεισεντο το παίρνεις δεν σου αρέσει το πουλάς.
μπορεί να μην μπορέσεις να ξαναπουλησεις ποτέ το αυτοκίνητο.
πας μέχρι εκει που είναι οι δυνάμεις σου. δύσκολες οι εποχές βλέπεις σε κάθε δόση του μνημονίου αλλάζουν οι νομοι του κράτους. σήμερα αυτά αύριο μπορεί ψηλότερα τεκμήρια μεγαλύτερα τέλη κ ξαφνικά βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.
κ μην ξανακούσω για παράδοση πινακίδων. τέτοια αυτοκίνητα δεν φτιάχτηκαν για να κάθονται, εκτός αυτού θα μείνεις κ χωρίς αυτοκίνητο, κ τι θα γυρίσεις να πεις στην οικογένεια σου δεν τα υπολόγισα καλά κ πήρα ακριβό αμάξι κ παρέδωσα πινακίδες. απο παραδείγματα ένα σωρό.. μόνο στην γειτονιά μου έχω χ5 διετίας αγορασμένο 110000 κ καγιεν 150000 με ζαντολαστιχο που κάνει οσο το αυτοκίνητο μου. ήταν οι ίδιοι που με έβλεπαν κάθε μέρα κ μου λέγανε που πας με το 316 πούλησε το να πάρεις τίποτα της προκοπής. τώρα εγώ συνεχίζω να εχω το αμάξι μου κ αυτά σαπίζουν στον δρόμο(ούτε 50 ευρώ δεν έχουν οι ιδιοκτήτες να τα βάλουν σε γκαράζ)κ περνάει το κάθε καλό παιδί κ επειδή τα βλέπει τα γρατσουνίζει.
η επιλογή δικιά σου αλλά θέλει πολύ σκέψη ειδικά τις εποχές που ζουμε

dark knight
20-11-12, 13:48
ο ανθρωπος ρωτησε για μερικα τεχνικα ζητηματα αναλογικα με το κοστος και τον πονοκεφαλο του συνεργειου(δηλαδη δεν θελω να περασω την μιση ζωη μου στο συνεργειο) και προερχεται απο μαζερατι που κακα τα ψεμματα δεν ειναι και τογιοτα, ουτε σε κοστος συντηρησης ουτε σε αξιοπιστια.προφανως εχει το οικονομικο υποβαθρο να υποστηριξει την αγορα και συντηρηση της Μ5 και χωρις να θελω να θιξω καποιον, νομιζω οτι παρεκλινει η συζητηση οταν ο καθενας προσπαθει να τον πεισει οτι σε γενικες γραμμες δεν ειναι καιροι για αγορα Μ5 μπαινοντας ο ιδιος στη θεση του υποψηφιου αγοραστη.με την ιδια λογικη πρεπει ολοι να παρουμε ντιζελ και στο τσακιρ κεφι κανενα 316.

friendgr
20-11-12, 13:49
Πολύ λογικές και σωστές οι παρατηρήσεις σου, αλλά μάλλον δεν θα έχεις διαβάσει το προηγούμενο Post μου που αναφέρω ότι η πρώτη μου επιλογή είναι το quattroporte. Και σαν κάτοχος maserati που ήμουν γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ανταλλακτικά και λάστιχα και μια ζωή μικτές ασφάλειες κλπ Εξάλλου δεν νομίζω το Μ5 να έχει μικρότερο κόστος συντήρησης από το quattroporte....
Σαφώς και τα έχω υπολογίσει όλα αυτά και εννοείται ότι υπάρχει και άλλο οικογενειακό αυτοκίνητο. Δεν πας ούτε με το Μ5 ούτε με το quattroporte στο supermarket....

Για τα ακούνητα Χ5 και Cayenne συγνώμη αλλά επειδή έχω δει και κοντινές μου περιπτώσεις , κάποιους όχι όλους, κάποιους δεν τους λυπάμαι καθόλου όταν ζούσαν μια ζωή σε μια φούσκα με δανεικά και κάρτες. Και μην μου πείτε δεν ισχύει. Προσωπικά δεν έχω δανειστεί ούτε 1 ευρώ. Δεν έχω , δεν παίρνω. Απλά. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής και θα συνεχίζω να την εφαρμόζω χωρίς απόκλιση.

Οσο για το (αφερέγγυο) κράτος έχεις δίκιο ότι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Πλέον το να κατέχεις κάτι θα είναι έγκλημα....τουλάχιστον ας το ευχαριστιόμαστε.

friendgr
20-11-12, 13:51
ο ανθρωπος ρωτησε για μερικα τεχνικα ζητηματα αναλογικα με το κοστος και τον πονοκεφαλο του συνεργειου(δηλαδη δεν θελω να περασω την μιση ζωη μου στο συνεργειο)

μπήκες στο πνεύμα μου. thumb

Stamatis
20-11-12, 13:58
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/3010798/

Αυτό ειναι που έχεις υπόψη σου?

(μαύρο με μπεζ καθίσματα παιδιά..... ορμάτε)

Dimimav
20-11-12, 13:58
Πολύ λογικές και σωστές οι παρατηρήσεις σου, αλλά μάλλον δεν θα έχεις διαβάσει το προηγούμενο Post μου που αναφέρω ότι η πρώτη μου επιλογή είναι το quattroporte. Και σαν κάτοχος maserati που ήμουν γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ανταλλακτικά και λάστιχα και μια ζωή μικτές ασφάλειες κλπ Εξάλλου δεν νομίζω το Μ5 να έχει μικρότερο κόστος συντήρησης από το quattroporte....
Σαφώς και τα έχω υπολογίσει όλα αυτά και εννοείται ότι υπάρχει και άλλο οικογενειακό αυτοκίνητο. Δεν πας ούτε με το Μ5 ούτε με το quattroporte στο supermarket....

Για τα ακούνητα Χ5 και Cayenne συγνώμη αλλά επειδή έχω δει και κοντινές μου περιπτώσεις , κάποιους όχι όλους, κάποιους δεν τους λυπάμαι καθόλου όταν ζούσαν μια ζωή σε μια φούσκα με δανεικά και κάρτες. Και μην μου πείτε δεν ισχύει. Προσωπικά δεν έχω δανειστεί ούτε 1 ευρώ. Δεν έχω , δεν παίρνω. Απλά. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής και θα συνεχίζω να την εφαρμόζω χωρίς απόκλιση.

Οσο για το (αφερέγγυο) κράτος έχεις δίκιο ότι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Πλέον το να κατέχεις κάτι θα είναι έγκλημα....τουλάχιστον ας το ευχαριστιόμαστε.

μαζί σου τότε!εγω το είπα για να σε βάλω στο νόημα. :original:
στην ΕΛΛΑΔΑ ζούμε δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. :whistle:
άμα το σηκώνει η τσέπη σου το συγκεκριμένο είναι μια άριστη επιλογή σύμφωνα με τα θέλω σου:warriorsmiley:

alexk
20-11-12, 14:00
ο ανθρωπος ρωτησε για μερικα τεχνικα ζητηματα αναλογικα με το κοστος και τον πονοκεφαλο του συνεργειου(δηλαδη δεν θελω να περασω την μιση ζωη μου στο συνεργειο) και προερχεται απο μαζερατι που κακα τα ψεμματα δεν ειναι και τογιοτα, ουτε σε κοστος συντηρησης ουτε σε αξιοπιστια.προφανως εχει το οικονομικο υποβαθρο να υποστηριξει την αγορα και συντηρηση της Μ5 και χωρις να θελω να θιξω καποιον, νομιζω οτι παρεκλινει η συζητηση οταν ο καθενας προσπαθει να τον πεισει οτι σε γενικες γραμμες δεν ειναι καιροι για αγορα Μ5 μπαινοντας ο ιδιος στη θεση του υποψηφιου αγοραστη.με την ιδια λογικη πρεπει ολοι να παρουμε ντιζελ και στο τσακιρ κεφι κανενα 316.

Νομίζω ότι εστιάσαμε σε αυτό το θέμα των προβλημάτων.
Ο φίλος έκανε πρώτη ερώτηση για το δίσκο συμπλέκτη, που στο κάτω κάτω είναι αναλώσιμο.
Νομίζω το να πεις ότι είναι ένα ακριβό παιχνίδι και άν δεν είσαι έτοιμος να πληρώσεις 4ψήφια νούμερα για πιθανές βλάβες, είναι φυσιολογικό.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Μ5 Ε60 δεν είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που έχει βγάλει η εταιρεία.
Και κινητήρες ανατινάζονται, και κιβώτια ταχυτήτων γίνονται σούπα και διαφορικά παραδίδουν πνεύμα.

Φυσικά ο φίλος μας θα κάνει ότι νομίζει αυτός σωστό.

friendgr
20-11-12, 14:02

Και αυτό.

μπεζ; εμένα γιατί μου φαίνονται λευκά;

friendgr
20-11-12, 14:04
Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Μ5 Ε60 δεν είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που έχει βγάλει η εταιρεία.

Ωχ, αυτά πρέπει να μου λέγατε από την αρχή....

Για πείτε....

Stamatis
20-11-12, 14:05
Και αυτό.

μπεζ; εμένα γιατί μου φαίνονται λευκά;

εσωτερικό αστείου του φόρουμ.

Τι σου είπαν?¨

Οτι είναι ελληνικό, φέης λίφτ και έχει πλήρες μπουκ σέρβις και οτι δέχονται έλεγχο μετά απο συννενόηση?

Είναι στις επιλογές σου αυτό το αμάξι ή το ταβάνι σου είναι παρακάτω?

aristent
20-11-12, 14:05

Μαυρο ειναι αλλα ειναι εκρου τα καθισματα(silverstone)!!!:thumbsup:

εδω το λινκ:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3010798/

thumb

friendgr
20-11-12, 14:20
εσωτερικό αστείου του φόρουμ.

Τι σου είπαν?¨

Οτι είναι ελληνικό, φέης λίφτ και έχει πλήρες μπουκ σέρβις και οτι δέχονται έλεγχο μετά απο συννενόηση?

Είναι στις επιλογές σου αυτό το αμάξι ή το ταβάνι σου είναι παρακάτω?

φαντάζομαι θα υπήρχε κάποτε καμιά φόλα μαύρο με μπεζ και έχει μείνει σαν benchmark απάτης ε; :hystericalbs1:

Ναι σε γενικές γραμμές αυτά μου είπαν.

Για πείτε , για πείτε να μαθαίνω.

Stamatis
20-11-12, 14:35
Θα το κοιταγα σαν αμαξι.
Δεν ξερω τιποτα για αυτο παραπανω.
Τα αλλα λιγο πολυ ειναι γνωστα εδω και καιρο.
Αυτο ειναι σχετικα φρεσκο στην πιατσα.

Εχουμε δει ως τωρα διχρωμα, με σπασμενους προφυλακτηρες και επισκευη με λαμες, βιβλια σερβις με λαδια κάθε εικοσι χιλιαδες χιλιομετρα, ελληνικα που δεν ηταν ελληνικα κτλ.
Στα διαφορα θρεντ που κουβεντιαζουμε αυτο δεν το εχουμε ακουμπησει.

Οποτε ξεκινα από αυτο εσυ να συνεισφερεις κιολας.

Χρησιμο τιπ

Για να δεις αν εχουμε σχολιασει μια αγγελια ανοιξε τη στο καρ και παρε τον αριθμο της
Μετα κανε αναζητηση στο φορουμ αν εχουμε κουβεντιασει για αυτην με κριτηριο αυτο το νουμερο.

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

friendgr
20-11-12, 14:44
Thanks για το tip, αλλά να ρωτήσω κάτι;
να ξεκινήσω εγώ να πω τι; π.χ. είχε ωραίες ζάντες; :hystericalbs1:

Το θέμα είναι να το δει κάποιος ειδήμονας/γνώστης και να ξεκινήσει να γράφει πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα π.χ. είδα πρόβλημα εδώ , είδα πρόβλημα εκεί κλπ.

Πάντως αν κάποιο αμάξι έχει σοβαρά προβλήματα μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν θα τα βρουν σε ένα σοβαρό συνεργείο αν το κάνουν φύλλο και φτερό.

Εδώ σε άλλες υποδεέστερες μάρκες και βρίσκουν τα πάντα.

manos///3
20-11-12, 14:47

Το θέμα είναι να το δει κάποιος ειδήμονας/γνώστης και να ξεκινήσει να γράφει πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα π.χ. είδα πρόβλημα εδώ , είδα πρόβλημα εκεί κλπ.

Πάντως αν κάποιο αμάξι έχει σοβαρά προβλήματα μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν θα τα βρουν σε ένα σοβαρό συνεργείο αν το κάνουν φύλλο και φτερό.

Eδω εχω γυρισει ολη την Ελλαδα για το προβλημα του smg και ολοι σηκωνουν τα χερια ψηλα...ασε που δεν υπαρχει διαγνωση γι'αυτο.

Ελπιζω πια στη καλη μου τυχη

friendgr
20-11-12, 14:52
Ωχ.... ένα ένα μου τα λέτε.....

manos///3
20-11-12, 15:07
Χαλια τα bmw, ειδικα τα Μ.... :th_Laie_67-1:

Φιλε μου ολα καλα ειναι , ΟΜΩΣ οταν αγοραζεις οποιοδηποτε μεταχειρισμενο να τα περιμενεις ολα.

Driver M
20-11-12, 15:22
Σαν ένα 535 Ε60 με 300 κάτι ψωράλογα.
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως που όλοι λένε, να το πάρεις το εργαλείο ράβει.
Είναι σαν όλοι μαζί παρακινούνε ο ένας στον άλλον προς τον γκρεμό.
Όπως είπες Στάθη, άν η συντήρηση + βλάβες του οχήματος δεν σου αλλάζουν το μπάτζετ, τότε παίρνεις Μ5 Ε60.
Άν όχι, παίρνεις κάτι πιο απλό.

Ο φίλος ξεκίνησε με τον δίσκο επειδή είναι ακριβός και μπορεί να είναι χαλασμένος ή να χαλάσει.
Ο δίσκος είναι αναλώσιμο βέβαια και το θεωρώ αδιανόητο κάποιος να προβληματίζεται για το κόστος αναλώσιμων.

Υπολόγισε κανείς ότι σε Μ5 Ε60 ?
- κιβώτιο πάει τουλάχιστον 8+
- διαφορικό πάει τουλάχιστον 3+
- κινητήρας πάει τουλάχιστον 15+

Εγώ έχω οδηγήσει Μ5 Ε60 και το θεωρώ αυτοκίνητο αλλαζονείας (τι να το κάνεις 1900 κιλά σεντάν με 500 άλογα που καίει λάστιχα, ενώ μάλιστα το μόνο σημείο που μπορείς νόμιμα να το τρέξεις είναι στην Γερμανία) θα προτείνω στον φίλο εδώ να βρει ένα 535 Ε60 Μ-Pack και θα το χαρεί πολύ, χωρίς τα υπερβολικά κόστη συντήρησης και επισκευής ενός Μ5 Ε60.
Ο Ν54 έχει δύναμη και ροπή, δεν καίει τόσο πολύ καύσιμο ενώ όλα τα ανταλλακτικά είναι κατά πολύ φθηνότερα από Μ5 Ε60.

Άν πάρεις Μ5 Ε60 θα θυμηθείς αργά ή γρήγορα τι σου έγραψα όταν χαλάσει κάτι και το ποσό θα είναι σίγουρα 4ψήφιο, άν όχι 5ψήφιο.
Kαι για'μένα ο Ν54 αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ επιδόσεων και συντήρησης, αλλά αν δεν κάνω λάθος η 535 κυκλοφόρησε μόνο στην Αμερική.

STREETRACING
20-11-12, 15:34
Aσχετο
ειδα χτες 545 με πινακιδες νεασ υορκης.
δεν ηξερα οτι ειχε βγει τετοιο

Stamatis
20-11-12, 15:48

Βασικα εννοουσα να το πας για ελεγχο και να μας πεις το αποτελεσμα.
Υποθετω οτι οπτικα λιγο πολυ βγαζεις ακρη αν ειναι διχρωμο η γρατζουνισμενο η κολλημενο η βαρια τρακαρισμενο και επισκευασμενο λαθος.

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

aristent
20-11-12, 15:57
Kαι για'μένα ο Ν54 αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ επιδόσεων και συντήρησης, αλλά αν δεν κάνω λάθος η 535 κυκλοφόρησε μόνο στην Αμερική.

στην εκδοση με βενζινης 535i (twin turbo 306hp)μονο στην Αμερικη.....ομως καποια (πολυ λιγα)τα εφεραν οταν ερχοταν με μεταθεση στη Ευρωπη κυριως καποιοι στρατιωτικοι.

...535d diesel εχουμε κανονικα εισαγωγης και εδω.thumb

aristent
20-11-12, 16:03
....
.......

....δεν νομιζω να σου επιτρεψουν να γινει "φυλλο και φτερο",επιφανειακα οτι δεις,...... αντε και να σηκωθει στο συνεργειο να δεις απο κατω...

.... μπορεις ομως να καταλαβεις,ακομα και με απλο ανοιγμα του καπο αν εχει παθει κατι σοβαρο.thumb

chief
20-11-12, 16:26
Aσχετο
Ασχετο και αυτο, αλλα επ ευκαιρία να πω οτι εχω φιλο κολλητο στην Αθηνα που εχει 650.
Δεν το ηξερε οτι υπαρχει και Μ6 απ οτι μου ειπε.:D
Το εμαθε μετα. Μηδεν γνωσεις περι αυτοκινητου ο Αγγελος.

Stamatis
20-11-12, 16:28
Επισης ασχετο αλλα τι τον ωθησε στην αγορα του 650?

chief
20-11-12, 16:32
Μαλλον το ηχοσυστημα.
Ακουει Βασιλη Καρά τερμα.

PANOS-E60
20-11-12, 16:40
Aσχετο

αμα σου πω ότι εχουμε μέλος με 545 ?
https://www.bmwfans.gr/forum/member.php?u=126
κάτοικος Ολλανδιας

alexk
20-11-12, 16:48
Και 550 Ε60 υπάρχει παιδιά :original:

Ωραίο όχημα :thumbsup:

bmwz3
20-11-12, 17:10
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2909185/

STREETRACING
20-11-12, 17:14
650 έχω δει .
Λες ναναι ο ίδιος;

Stamatis
20-11-12, 17:19
Ασχετο και αυτο, αλλα επ ευκαιρία να πω οτι εχω φιλο κολλητο στην Αθηνα που εχει 650.
Δεν το ηξερε οτι υπαρχει και Μ6 απ οτι μου ειπε.:D
Το εμαθε μετα. Μηδεν γνωσεις περι αυτοκινητου ο Αγγελος.

ξανα ασχετο, αλλα γιατι δε φορας καπέλλο?

χριστούγεννα έρχονται, εσύ τι είσαι?
Ο Εμπενηζερ που δεν θα μπεί στο πνεύμα?

mark e92
20-11-12, 18:38
Με 35000 Μ5 τι ψαχνεις? δες αν ειναι οκ απο φανοποιια και μετα οκ Ατμοσφαιρα ειναι τι θα παθει και δισκο να θελει τι εγινε τοσο που κανει...

Stathis
20-11-12, 18:53

με το καλο λοιπον το Μ5.
ειναι απιστευτο οχημα θα το ευχαριστηθεις.

προσεξε μονο να παρεις καποιο καλο με λιγα χιλιομετρα και να το κοιταξεις λεπτομερως.
αλλιως θα σου βγει αλλο τοσο απο συντηρηση.

καλη συνεχεια.

deepBLUE
20-11-12, 18:55
Τα καθίσματα ειναι γκρι ανοικτό στο χρώμα του πάγου .

deepBLUE
20-11-12, 19:02
Το συγκεκριμένο δειχνει κούκλα και η τιμη του για τα αξεσουαρ και τα χιλιόμετρα του ειναι καλη !!
Αν τα χιλιόμετρα ειναι πραγματικά .
Οποίο αμάξι και να επιλέξεις ψάξτο με τις πινακίδες μέσω κάποιου ασφαλιστή να δεις αν εχει κάποιο τρακάρισμα .
Ζήτα το νούμερο των πινακίδων αν δε στις πει απλα άστο.
Με το καλο λοιπόν και να έρθεις σε καποια συναντηση να σας γνωρίσουμε απο κοντά και να ασημωσουμε !!!!

Stamatis
20-11-12, 19:22
και φυσικά μας δίνεις και τα 7 τελευταία γράμματα απο τον αριθμό πλαισίου για να κάνουμε τους γνωστούς ελέγχους...

Thomelef
20-11-12, 19:38
μπράβο φίλε...παίρνεις το τελευταίο γνήσιο Μ5 που έβγαλε η εταιρεία, με την μοτερούκλα της δεκαετίας.
πραγματικό κτήνος, άσχετα που δεν είναι του γούστου μου αυτής της κατηγορίας τα αυτοκίνητα.
στην τιμή που πωλιούνται πλέον, θα σε συμβούλευα να μην σκάς και τόσο πολύ με την κατάσταση του δίσκου, γιατί ακόμα και έτσι είναι τζάμπα πράμα.
καλό έλεγχο και καλά χιλιόμετρα.
τα λοιπά περί κατανάλωσης συντήρησης κτλ κτλ, δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρονται καν για την κατηγορία του οχήματος, ειδικά αν μιλάμε για αγορά εντός ελλάδος με το κλίμα που επικρατεί τεκμηριακά και φορολογικά. θεωρώ ότι είναι λεπτομέρεια πολύ μικρή, όπως επίσεις και την σύγκριση με άλλα για το ποιό καίει ένα ή δυο λίτρα λιγότερο στα 100.
καλή αγορά εύχομαι...

chief
20-11-12, 19:39
ξανα ασχετο, αλλα γιατι δε φορας καπέλλο?

χριστούγεννα έρχονται, εσύ τι είσαι?
Ο Εμπενηζερ που δεν θα μπεί στο πνεύμα?
Εγω απ τον καιρό που ασχολξθηκα με το μοτορσπορτ φοράω ολό το χρόνο σκουφι .
Μαλλινο, χειροποιητο και καλυπτει και τα αυτια μαλιστα !

Ολο το χρόνο εχει κρυο εδω ψηλα στην κορυφή κουμπαρε...:1:

friendgr
20-11-12, 20:56
Αν έχουν πειραχτεί τα χιλιόμετρα φαίνεται στο διαγνωστικό;

chief
20-11-12, 21:48
Αν το διαγνωστικο ειναι GT1 ή Autologic φαινοντε τα πραγματικα χιλιομετρα.

friendgr
24-11-12, 18:42
Επειδή διαβάζω διάφορους και τους αμερικάνους που παραπονιούνται, τελικά τι παίζει με το ντεπόζιτο βενζίνης; Είναι όντως 60 λίτρα το αμερικάνικο; Απίστευτο γι αυτό το αυτοκίνητο.

Το ευρωπαϊκό το δικό μας πόσο είναι ; 70;

Με την κατανάλωση που έχει αυτό το αμάξι πρέπει να έχεις σημειώσει από πριν στο GPS που έχει βενζινάδικα αν πας ταξίδι στην επαρχία...

Stamatis
24-11-12, 18:45
70 λιτρα

Andri
24-11-12, 18:51
Αν το διαγνωστικο ειναι GT1 ή Autologic φαινοντε τα πραγματικα χιλιομετρα.

Αντιπροσωπεία δλδ?

friendgr
24-11-12, 18:56
70 λιτρα

tragic.... ένα corolla πριν 20 χρόνια που είχα , ήταν 75.... :hystericalbs1:

στο ντεπόζιτο βρήκαν να τσιγκουνευτούν ειδικά σε τέτοιο αμάξι;

A8hnaios
25-11-12, 00:35
Αντιπροσωπεία δλδ?

https://pho6.scar.gr/20/20807_0_b.jpghttps://pho6.scar.gr/20/20807_1_b.jpg

https://www.car.gr/parts/view/20807/

Billz4
24-12-16, 19:06
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στη όμορφη παρέα!
Έχοντας διαβάσει πολλά άρθρα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και λόγο ότι έρχεται και τρίτο μέλος στην οικογένεια είμαι στην διαδικασία ψάχνοντας για ένα καλό m5.
Αυτή την στιγμή έχω ένα 645ci το οποίο το λατρεύω αλλά δεν το λες και οικογενειακό ψάχνοντας στα ελάχιστα m5 που πωλούνται έπεσα πάνω σε αυτό. https://www.car.gr/9239211-bmw-m5-60-000
Δεν έχω αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο από μαντρα για τους γνωστούς λόγους αλλά ακόμα δεν το έχω δει και από κοντά για αρχή θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά σύμπτωση γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο πριν προχωρήσω σε ελέγχω σε αντιπροσωπεία.
Σε ένα τηλέφωνο που έκανα στον μάντρα μου είπε ότι είναι Ελληνικό ατρακάριστο και όλα τα service στην Bmw.

BILL007
24-12-16, 19:31
Αν όλα τα service είναι στη BMW τότε αυτό είναι ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς για να ξεκινήσεις το ψάξιμο thumb 60Κ είναι πολύ καλά χιλιόμετρα γι'αυτό το μοτέρ...

BILLYS
24-12-16, 19:46
Πάρε το book service και δες αριθμό κυκλοφορίας.
Μίλησε με ασφαλιστή σου τι παίζει από τρακαρισματα.

Billz4
24-12-16, 19:54
Απλα οταν ακούω για μαντρα βγάζω σπυριά.
Και κατι το οποίο δεν μου άρεσε ειναι οτι μου είπε να το παμε οπου θες για ελενχο(καλα μέχρι εδω)αλλα πρέπει να του δώσω λέει μια προκαταβολή την οποία την χάνω αν δεν το πάρω με την δικαιολογία να μην πηγαίνο-έρχεται το αυτοκίνητο χωρίς λόγο.
Αυτο πρώτη φορά το ακούω.

Billz4
24-12-16, 19:58
Vin και πινακίδα για αρχή!!!

wheelman
24-12-16, 20:02
Vin και πινακίδα για αρχή!!!
Και κανα παλιοτερο ελεγχο ΚΤΕΟ...
Επισης
Μπορεις να κανεις κ εναν πρωταρχικο ελεγχο οσον αφορα την ιστορια του σε επισημα service μονο με το κλειδι

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

merbeind
24-12-16, 20:10
Το ΚΤΕΟ μπορεί να σε βοηθήσει στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των service για αντιστοιχία χιλιομέτρων με ημερομηνία.

vchris
24-12-16, 20:27
Απλα οταν ακούω για μαντρα βγάζω σπυριά.
Και κατι το οποίο δεν μου άρεσε ειναι οτι μου είπε να το παμε οπου θες για ελενχο(καλα μέχρι εδω)αλλα πρέπει να του δώσω λέει μια προκαταβολή την οποία την χάνω αν δεν το πάρω με την δικαιολογία να μην πηγαίνο-έρχεται το αυτοκίνητο χωρίς λόγο.
Αυτο πρώτη φορά το ακούω.

Πες του τα έξοδα βενζίνης κλπ δικά σου, να μην διαμαρτύρεται! Δεν μπορώ να καταλάβω πως απο τη μια δέχεται έλεγχο και απο την άλλη θέλει να φάει την προκαταβολή αν δεν το πάρεις γιατί δεν σου κάνει ή δεν περάσει τον έλεγχο? Εμένα πιο πολύ σαν αποτρεπτικό παράγοντα στο να κάνεις έλεχο βάζει την προκαταβολή και όποιος τσιμπίσει, αμα πέσει στον κ****μενο που θα πάρει γουρούνι στο σακί.

stef
24-12-16, 20:34
Πες του θα φωνάξω οδική να το φορτώσω πάνω ρε τσίπι μπας κ γράψει κανα χλμ από τα ήδη γυρισμένα. Αν βρεις άλλον που να θέλει 5000 κυβικά το 2017 στείλε μήνυμα στον Τσακαλώτο! [emoji23][emoji23][emoji23]

Billz4
24-12-16, 20:39
Πες του τα έξοδα βενζίνης κλπ δικά σου, να μην διαμαρτύρεται! Δεν μπορώ να καταλάβω πως απο τη μια δέχεται έλεγχο και απο την άλλη θέλει να φάει την προκαταβολή αν δεν το πάρεις γιατί δεν σου κάνει ή δεν περάσει τον έλεγχο? Εμένα πιο πολύ σαν αποτρεπτικό παράγοντα στο να κάνεις έλεχο βάζει την προκαταβολή και όποιος τσιμπίσει, αμα πέσει στον κ****μενο που θα πάρει γουρούνι στο σακί.
Και έμενα με ανχωσε αυτο!!!
Μα υπάρχει κάποιος που θα πάρει ειδικά τέτοιο αυτοκίνητο και δεν θα το ξεσκονίσει;;;
Και το ΚΤΕΟ το ξεχασα πως πρέπει να κοιταχτεί!!Αν και εκεί κάνουν λαδιές μερικοί έμποροι!!!

Billz4
24-12-16, 20:44
Πες του θα φωνάξω οδική να το φορτώσω πάνω ρε τσίπι μπας κ γράψει κανα χλμ από τα ήδη γυρισμένα. Αν βρεις άλλον που να θέλει 5000 κυβικά το 2017 στείλε μήνυμα στον Τσακαλώτο! [emoji23][emoji23][emoji23]

Τι να πω ρε γαμωτο!!!
Γυρισμένα λες;
Το τιμόνι πάντως φενεται να εχει σωστή χρήση για τα χλμ.
Απο βδομάδα θα πάω να ρίξω μια μάτια απο κοντά για αρχή.

vchris
24-12-16, 20:49
Για εμένα σορρυ κιόλας αλλά αυτοί δεν είναι έμποροι, (Μαντράδες είναι και τρακτέρ έπρεπε να πουλάνε με τέτοια νοοτροπία). Έχει βουήξει ο τόπος για τα γυρισμένα χιλιόμετρα στην Ελλάδα και περιμένουν οτι ο υποψήφιος αγοραστής Μ5 δεν θα έιναι έστω λίγο ψαγμένος? Αν ήξερε τι ακριβώς πουλάει και σε ποιον απευθύνεται θα έλεγε ναι στον έλεγχο με μια τυπική προκαταβολή 150 Euro και θα στην έδινε πίσω αν δεν προχωρούσε η αγορά.

Στην ουσία τώρα, μάθε οσο περισσότερα στοιχεία μπορείς για το αυτοκίνητο, ψάξε κάνε διαστάυρωση και αφού περάσει τα τεστ αυτά προχωράς σε μηχανικό έλεγχο. Βέβαια ο μηχανικός έλεγχος δεν θα σου δείξει σε τι κατάσταση είναι τα μέταλλα. Αν και προσωπικά είτε με 30.000χλμ ή με 100.000χλμ αγόραζα Μ5-Μ6 τα μέταλλα θα τα άλλαζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και λαδάκια κάθε 7000χλμ.

Billz4
24-12-16, 21:01
Για εμένα σορρυ κιόλας αλλά αυτοί δεν είναι έμποροι, (Μαντράδες είναι και τρακτέρ έπρεπε να πουλάνε με τέτοια νοοτροπία). Έχει βουήξει ο τόπος για τα γυρισμένα χιλιόμετρα στην Ελλάδα και περιμένουν οτι ο υποψήφιος αγοραστής Μ5 δεν θα έιναι έστω λίγο ψαγμένος? Αν ήξερε τι ακριβώς πουλάει και σε ποιον απευθύνεται θα έλεγε ναι στον έλεγχο με μια τυπική προκαταβολή 150 Euro και θα στην έδινε πίσω αν δεν προχωρούσε η αγορά.

Στην ουσία τώρα, μάθε οσο περισσότερα στοιχεία μπορείς για το αυτοκίνητο, ψάξε κάνε διαστάυρωση και αφού περάσει τα τεστ αυτά προχωράς σε μηχανικό έλεγχο. Βέβαια ο μηχανικός έλεγχος δεν θα σου δείξει σε τι κατάσταση είναι τα μέταλλα. Αν και προσωπικά είτε με 30.000χλμ ή με 100.000χλμ αγόραζα Μ5-Μ6 τα μέταλλα θα τα άλλαζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και λαδάκια κάθε 7000χλμ.
Και εγω το ίδιο θα έκανα με μέταλλα και λάδια το θέμα ειναι να ειναι σωστό!!

mark e92
26-12-16, 09:59
Υπάρχει και η καινούρια εταιρεία να απευθυνθείς για έλεγχο.
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχουν γυρίσει χλμ;;;
Πόσα τέτοια υπαρχουν που τα βλέπει το γκαράζ;

Billz4
26-12-16, 11:24
Υπάρχει και η καινούρια εταιρεία να απευθυνθείς για έλεγχο.
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχουν γυρίσει χλμ;;;

Την έχω στο νου μου την εταιρία η οποία κάνει επιτόπου έλεγχο απλά όλοι μας είμαστε υποψιασμένοι με αυτά που βλέπουμε έξω!

stef
26-12-16, 14:05

Εγώ προσωπικά μόνο ένα ξέρω...
Ότι Μ5 Ε60 έχω δει απο αγγελίες car.gr την τελευταία 2ετία ήταν χαλι μαύρο.
Προ 4ετίας σαφώς και είχα δει καλά Μ5, σήμερα όχι...

mark e92
26-12-16, 14:16
Την έχω στο νου μου την εταιρία η οποία κάνει επιτόπου έλεγχο απλά όλοι μας είμαστε υποψιασμένοι με αυτά που βλέπουμε έξω!
Τσεκαρε και με το πλαίσιο ότι μπορεσεις και αν σου αρέσει προχωρας. Έτσι και αλλιώς το μτχ είναι ρίσκο...

Billz4
26-12-16, 17:10
Καλα ολα αλλα το θέμα ειναι να φύγει και το 645 για να προχωρήσω!!!

Kostakos
22-10-19, 21:18
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ο Κωνσταντίνος, από Πάτρα. Κάτοχος 520 e39 και πρώην κάτοχος 316 e36. Είμαι από Πάτρα, και είμαι σε αναζήτηση και σκέψη για αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Είμαι ενδιάμεσα από m5 e60 & 750 active hybrid επίσης δεκαετίας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε θα ήθελα τα φώτα σας εάν μπορείτε. Έχω διαβάσει πολλά και δεν ξέρω εάν ισχύουν ή όχι...
M5
1. 120.000 χλμ και φοβάμαι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για κουζινετα μπιελών
Για τα υπόλοιπα που έχουν προαναφερθεί δεν θα ξανά ρωτήσω, εκτός εάν έχετε αλλάξει γνώμη κάποιος.
750AH
1. Χρόνος ζωής μπαταρίας
2. Φόρτιση μπαταρίας για συντήρηση λόγο μεγάλης ακινησίας
3. Διαρροή λαδιού στον ηλεκτροκινητήρα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και καλώς σας βρήκα.

A8hnaios
23-10-19, 18:33
Καλώς τον Κώστα! Μια και είσαι από Πάτρα θα σου έλεγα να συναντηθείς με τον "Πατρινό" το μέλος AlexM να σε καθοδηγήσει και να σου εξηγήσει τα πάντα γύρω από το Μ5 Ε60 καθότι ειδικός και πρώην κάτοχος του by far....καλύτερου Ε60 Μ5..

Kostakos
23-10-19, 18:42
Έχω δει και φωτογραφία από το M5 του AlexM σε κάποιο ποστ
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή γιατί είμαι ναυτικός, και γι'αυτό είμαι στην σκέψη και στην αναζήτηση γνώσεων. Αλλιώς από την τρέλα μου θα το είχα πάρει είδη...
Τον AlexM θα προσπαθήσω να τον συναντήσω αφού γυρίσω.

deepBLUE
23-10-19, 22:04
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ο Κωνσταντίνος, από Πάτρα. Κάτοχος 520 e39 και πρώην κάτοχος 316 e36. Είμαι από Πάτρα, και είμαι σε αναζήτηση και σκέψη για αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Είμαι ενδιάμεσα από m5 e60 & 750 active hybrid επίσης δεκαετίας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε θα ήθελα τα φώτα σας εάν μπορείτε. Έχω διαβάσει πολλά και δεν ξέρω εάν ισχύουν ή όχι...
M5
1. 120.000 χλμ και φοβάμαι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για κουζινετα μπιελών
Για τα υπόλοιπα που έχουν προαναφερθεί δεν θα ξανά ρωτήσω, εκτός εάν έχετε αλλάξει γνώμη κάποιος.
750AH
1. Χρόνος ζωής μπαταρίας
2. Φόρτιση μπαταρίας για συντήρηση λόγο μεγάλης ακινησίας
3. Διαρροή λαδιού στον ηλεκτροκινητήρα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και καλώς σας βρήκα.

Αν θες M5 E60 για αγορά υπάρχει και με μοτέρ διαμάντι .
Ο Αλέξης ξέρει .