Επιστροφή στο Forum : UNIROYAL?
Παιδες, την εβδομαδα αυτη προκειτε να αλλαξω λαστιχα, ειμαι μεταξυ conti5, michelin pilot sp3, και uniroyal rainsport 2, ειμαι πιο κοντα στα τελευταια λογω αυτων που εχω διαβασει για την συμπεριφορα τους στο βρεγμενο και την υδρολίσθηση.
Θα ηθελα εαν καποιο παιδι φοραει αυτα τα ελαστικα να μου πει εντυπωσεις σε σχεση με αλλα που ειχε.
αν θες να το κανεις πατινι καλα ειναι...ψεματα λενε,ειναι τα χειροτερα γενικως...michelin pilot sp3 ειναι πολυ καλα σε στεγνο,γλιστρανε σε βρεγμενο...πανε σε conti5 που ειναι καλα και σε στεγνο και σε βρεγμενο.καμμια συγκριση.
Ιωσήφ το rainsport δεν το έχω δοκιμάσει και μάλλον κακώς απαντάω. Εχω δοκιμάσει όμως το rainexpert σε 185/60/14 στο Yaris 1.3. Οτι χειρότερο έχω βάλει ποτέ σε αυτοκίνητο. Ο πρωτος χρόνος ήταν συμπαθητικός, ο δεύτερος κύλησε με αψυχολόγητα γλιστρήματα και πριν κλείσει ο 3ος τα πέταξα γιατί είχαν καταντήσει επικίνδυνα. Για βρεγμένο φρενάρισμα δεν κάνω λόγο καν ... :whistle:
Παράξενο είναι πάντως οι εκ διαμέτρου καμμιά φορά αντίθετες γνώμες για λάστιχα.
Φορούσα τα uniroyal για 4 χρόνια στο πεζώ 206 και σε 40000 χλμ no problem.
conti ιωσηφ.δεν το συζητω καν....thumb
Βασικα ηθελα ενα λαστιχο που να ξεχωριζει σε δυσκολες συνθηκες, βροχη νερο, μιας και στο στεγνο φανταζομαι οτι οι διαφορες ειναι μικρες εως ελαχιστες, στην δυσκολη ομως οπως υδρολισθηση εκει θες κατι που να κανει την διαφορα.
Βασικα να πω οτι στο βρεγμενο ετσι και αλλιως δεν πιεζω το αμαξι, οποτε δεν ψαχνω την απολυτη προσφυση.
Αυτο που θελω ειναι ενα ελαστικο που στο πολυ νερο, πχ ταξιδι με συνεχης βροχη, να μην τραβαει το τιμονι και να αισθανομαι εντονα την υδρολισθηση.
Να πω οτι μεχρι τωρα απο τα ελαστικα που ειχα κατα καιρους στο αμαξι μου, και τα οποια ηταν τα εξης. " michelin pilot sport 1, dunlop 9000, conti3, Fulda exelero" το καλυτερο για εμενα σε συμπεριφορα στο νερο ηταν πρωτα το 9000 και μετα το pilot, ισως να παιζει ρολο και η χαραξη που ειχαν τυπου V, το παραξενο και το οποιο μου ειχε κανει εκπληξη ειναι οτι το χειροτερο απο οσα ειχα ηταν το conti, αν και σε ολες τις αλλες συνθηκες ηταν πολυ καλο.
Για αυτο και ρωταω μηπως καποιο παιδι εχει δοκιμασει τα uniroyal , και αν αυτα που γραφονται στεκουν.
Ιωσήφ εγώ έβαλα conti 5 και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ξέρεις τι δρόμος είναι μέχρι Μεγαλόπολη και είναι μια χαρά. Εσύ αποφασίζεις. Εχω και λαστιχά να τα πάρουμε φτηνά άμα θέλεις... thumb
GiannisRob
12-11-12, 00:32
Ιωσήφ το rainsport δεν το έχω δοκιμάσει και μάλλον κακώς απαντάω. Εχω δοκιμάσει όμως το rainexpert σε 185/60/14 στο Yaris 1.3. Οτι χειρότερο έχω βάλει ποτέ σε αυτοκίνητο. Ο πρωτος χρόνος ήταν συμπαθητικός, ο δεύτερος κύλησε με αψυχολόγητα γλιστρήματα και πριν κλείσει ο 3ος τα πέταξα γιατί είχαν καταντήσει επικίνδυνα. Για βρεγμένο φρενάρισμα δεν κάνω λόγο καν ... :whistle:
Έχω τα ίδια στο Clio. Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που δεν ξαναέβαλα Michelin, παρότι ήταν αρκετά ακριβότερα. Ανύπαρκτο φρενάρισμα στο βρεγμένο (ανάθεμα το όνομα), για γέλια στο στεγνό.
:)
Παράξενο είναι πάντως οι εκ διαμέτρου καμμιά φορά αντίθετες γνώμες για λάστιχα.
Φορούσα τα uniroyal για 4 χρόνια στο πεζώ 206 και σε 40000 χλμ no problem.
Για να γίνω πιό συγκεκριμένος, η διάσταση των uniroyal στο πεζώ ήταν 195/50Χ15.
Στο Ε46, αρχικά conti2 σε 205/50Χ17, στην συνέχεια conti3 σε 225/40Χ18 και απ τον Ιούνιο, conti5 στην ίδια διάσταση. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και έκαστο κράτησε μια 4ετια με 40000χλμ.
Αλήθεια όμως είναι πως ένα λάστιχο της ίδιας εταιρείας μπορεί να είναι καλό ως άριστο σε μια συγκεκριμένη διάσταση και σε μιά άλλη, όχι.
Αλήθεια όμως είναι πως ένα λάστιχο της ίδιας εταιρείας μπορεί να είναι καλό ως άριστο σε μια συγκεκριμένη διάσταση και σε μιά άλλη, όχι.
Οι ίδιες εταιρίες δεν είναι; (Continental - Uniroyal)
Προσωπικά Jos, στο 34άρι που είχε από μαμά Uniroyal (rallye 440) και ποτέ δεν αλλάχτηκε μάρκα, δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο ούτε σε βρεγμένο ούτε σε στεγνό.
ιδιος ομιλος ειναι.δεν ειναι ιδια λαστιχα.
και τα νταλοπ φιλε που ειχες τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
Δεν ξέρω για αυτόν τον τύπο ελαστικού.
Με τα uniroyal πάντως σε alfa romeo, τα φόρεσα στην Ελλάδα και ήταν καλά για περίπου 1 χρόνο.
Στο χρόνο άρχισαν να γλυστράνε, χωρίς να έχουν χάσει καθόλου πέλμα.
Είχαμε βγεί τοτε ενα ταξίδι στην Ιταλία.
Εκεί άρχισε πάλι να πιάνει πάρα πολύ καλά και παρατήρησα ότι είχε φαγωθεί κιόλας σε μόλις 300 χιλιόμετρα Ιταλικού δρόμου.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, για αρκετό καιρό έπιανε καλά, μέχρι που "ξαναγυάλισε" και συμπέρανα ότι είναι σκληρή γόμα και δεν τρώγεται να αλλάξει "πετσί" που λένε και οι λαστιχάδες.
Τα έβγαλα μετά απο ένα μεγαλοπρεπές τετακέ που έκανε η γυναίκα μου και τα αντικατέστησα με άλλη μάρκα.
Μιλάμε για παλιές εποχές και συγκεκριμένα για αυτό που λέγανε τότε "το βροχολάστιχο"
τα είχα βάλει με αυτό το σκεπτικό.
Οτι στη βροχή είναι το θέμα και εκεί θα φανεί η αξία του.
Κολοκύθια.
Διάσταση 205 σε 15άρα ζάντα.
Για να γίνω πιό συγκεκριμένος, η διάσταση των uniroyal στο πεζώ ήταν 195/50Χ15.
Στο Ε46, αρχικά conti2 σε 205/50Χ17, στην συνέχεια conti3 σε 225/40Χ18 και απ τον Ιούνιο, conti5 στην ίδια διάσταση. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα και έκαστο κράτησε μια 4ετια με 40000χλμ.
Kαμια φορα ισως δεν ταιριαζει απο αμαξι σε αμαξι, αναλογα το στησιμο βαρος κλπ.
Τελος παντων, απλα εχω διαβασει οτι τα συγκεκριμενα στο νερο ξεχωριζουν, μπορει και να ειναι μυθος,
Δεν ξέρω για αυτόν τον τύπο ελαστικού.
Με τα uniroyal πάντως σε alfa romeo, τα φόρεσα στην Ελλάδα και ήταν καλά για περίπου 1 χρόνο.
Στο χρόνο άρχισαν να γλυστράνε, χωρίς να έχουν χάσει καθόλου πέλμα.
Είχαμε βγεί τοτε ενα ταξίδι στην Ιταλία.
Εκεί άρχισε πάλι να πιάνει πάρα πολύ καλά και παρατήρησα ότι είχε φαγωθεί κιόλας σε μόλις 300 χιλιόμετρα Ιταλικού δρόμου.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, για αρκετό καιρό έπιανε καλά, μέχρι που "ξαναγυάλισε" και συμπέρανα ότι είναι σκληρή γόμα και δεν τρώγεται να αλλάξει "πετσί" που λένε και οι λαστιχάδες.
Τα έβγαλα μετά απο ένα μεγαλοπρεπές τετακέ που έκανε η γυναίκα μου και τα αντικατέστησα με άλλη μάρκα.
Μιλάμε για παλιές εποχές και συγκεκριμένα για αυτό που λέγανε τότε "το βροχολάστιχο"
τα είχα βάλει με αυτό το σκεπτικό.
Οτι στη βροχή είναι το θέμα και εκεί θα φανεί η αξία του.
Κολοκύθια.
Διάσταση 205 σε 15άρα ζάντα.
Φανταζομαι θα ειχες τα παλιοτερα απο τα rainsport 2, μαλλον το 1
Με βλεπω για conti5 η pilotsport3.
Φανταζομαι θα ειχες τα παλιοτερα απο τα rainsport 2, μαλλον το 1
Με βλεπω για conti5 η pilotsport3.
εχω δοκιμάσει και ακόμα παλιότερα μοντέλα της uniroyal. Tα 340, 380 και 440 rallye, δεκαετία 80 και 90 αυτά. Κανένα δεν τίμησε τον τίτλο του raintyre.
Θα συμφωνησω και γω. Τα εχω δοκιμασει σε μικροτερα μεγεθη και: :thumbsdown:
Τελικα ακυρο για τα uniroyal, βαζω pilot sport3.
Christos 330
13-11-12, 16:04
Τελικα ακυρο για τα uniroyal, βαζω pilot sport3.
Γιατι σε Michelin ?
Γιατι σε Michelin ?
Eιχα παλιοτερα κοντι3, και ειπα για αλλαγη να δοκιμασω και τα μισελεν, ενας αλλος λογος ειναι οτι τα βρηκα σε καλη τιμη για καλαματα., μιας και τα ειχε παραγγειλει αλλος αλλα δεν τα εβαλε. 480ευρω μου τα αφησε ο λαστιχας.
Ηθελε 520ευρω για κοντι5.
Ελπιζω να βγουν καλα, μιας και εχω αφησει ηδη τις ζαντες στο μαγαζι να τα περασει.
Ελεγα Χρηστο για rainsport2 αλλα δεν τα φοραει κανενας, ειτε εδω,ειτε φιλοι μου εξω ωστε να παρω γνωμες και εντυπωσεις.
και τα dunlop sport παντως ειναι καλα! καλοφορετα και καλα χιλιομετρα τα καινουρια πατουμενα!
Christos 330
13-11-12, 16:42
Βαλτα . . .
Αλλα για 40 ευρω θα το μετανιωσεις και θα ειναι αργα !!!
Δεν σου αλλαζω την γνωμη σου συμβουλη σου δινω !!!!
Χρηστο θα τα εχει βαλει ηδη μιας και πηγα τις ζαντες απο το πρωι, βασικα θεωρουσα οτι τα κοντι και τα μισελεν δεν θα εχουν διαφορα...
Χρηστο θα τα εχει βαλει ηδη μιας και πηγα τις ζαντες απο το πρωι, βασικα θεωρουσα οτι τα κοντι και τα μισελεν δεν θα εχουν διαφορα...
εχουν. τα εχω δοκιμασει και τα 2. τα κοντι εχουν καλυτερη προσφυση, μεγαλυτερη αντοχη και γενικα ειναι πιο ολοκληρωμενο λαστιχο.
Τωρα οπως και να εχει, τα εβαλε στις ζαντες και αυριο θα παω να τις παρω, κοιτα να δεις που τελικα θα βγουν χειροτερα και απο τα uniroyal που ελεγα να βαλω!! χεχε
Πιστευω να μην με απογοητευσουν! Παντως παλια τα pilot1 εκτος απο τις μερες με καυσωνα που δεν μου αρεσαν επειδη ενιωθα τα λαστιχα να μαλακωνουν υπερβολικα και να γλιστρανε, σε ολες τις αλλες συνθηκες μου αρεσαν, δεν ηθελαν ιδιαιτερο ζεσταμα καρατουσαν καλα στο νερο, και ακομα και παλια οταν ηταν, δεν ειχαν ξεραθει.
Ελπιζω τα 3 να ειναι καλυτερα!