PDA

Επιστροφή στο Forum : ΓΕΡΜΑΝΙΑ-Ελλάδα οδικώς

strof
27-10-12, 10:11
Αγόρασα τελικά ένα auris. Το προτίμησα από γκολφ γιατί το βρήκα με 3000 χλμ σε τιμή που θα έπαιρνα γκολφ με 100000 χλμ. Εχω ένα φίλο που μου είπε πως για να το φέρει από εκεί που είναι η νταλίκα μαζί με τον άνθρωπο που θα το παει στην νταλίκα θέλουν περίπου 850 ευρώ. Σκεφτόμουν πως αν τα έξοδα δεν είναι υπερβολικά περισσότερα να πήγαινα εγώ να το φέρω, να κάνω και την βόλτα μου αφού δεν έχω παει ποτέ (!!!) στο εξωτερικό. Τι λέτε; Το έχει κάνει κανείς;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stamatis
27-10-12, 10:12
Ναι.
Σκοτωμα.
Χρηματα τα ιδια η και παραπανω.

stef
27-10-12, 10:13
Καλημέρα!
Το έχω κάνει εγώ!!
Πας αεροπορικώς, τσιμπάς αμάξι και κατεβαίνεις
Μάλλον πιο πολλά λεφτά θα ξοδέψεις από 850, αλλά κάντο για την εμπειρία
Είναι απίστευτο. Πέρνα και μια από το ΒΜW Welt και μετά θα κλαις ..

Stamatis
27-10-12, 10:20
Εισητηριο για εξω (Χ2 γιατι μονος σου θα γκαριξεις)
Ξενοδοχειο στη Γερμανια μεχρι να τακτοποιησεις τις πινακιδες και τα διαδικαστικα
Πινακιδες και ασφαλεια
Αναχωρηση.
Αναλογα το δρομολογιο (και πως θα ρυθμισεις το καραβι) μια διανυκτερευση
Διοδια
Βενζινες
Εξοδα φαγητου
Εισητηρια για το καραβι (και καμπινα αναλογα την ωρα)
Και επισης:
Αγορα gps και χαρτων αν δεν εχεις καθως και τηλεφωνηματα σε περιαγωγη.

Επισης το δρομολογιο δεν εχει τιποτα "συναρπαστικο" εκτος και αν σταματας σε διαδορα μερη με παρακαμψη οπου το κοστος απογειωνεται.

Αποψη μου, φερε το αμαξι και κανε ενα ταξιδακι με το προσωπο που αγαπας υστερα.

Εγω κοντεψα να χωρισω. Εβρεχε απο τη μερα που εφυγα μεχρι που γυρισα.
Σκοτωμα.

strof
27-10-12, 10:21
Τα χαρτια τσολ κλπ δεν ξερω που και πως βγαζω. Δεν γνωριζω και την γλωσσα, αλλα ξερω πως δεν θα μου δωθει αλλη ευκαιρια να το κανω και γι' αυτο το σκεφτομαι. Στον γυρισμο απο που περναω;Δεν εχω διαβατηριο, οκ με ταυτοτητα; Αν μπορουσε και καποιος που το εχει κανει να βαλει ενα πινακα με τα στανταρ εξοδα.. πχ. αεροπλανο 250, τσολ + ασφαλεια ?, βενζινες ~150, καραβι ?, λοιπα εξοδα ποια και ποσο;
edit με προλαβε ο σταμ!

Stamatis
27-10-12, 10:36
Χαρτια κτλ ειναι υποχρεωση του πωλητη να στα φτιαξει.
Παρεα πατε.

stef
27-10-12, 10:37
Τα χαρτιά όλα τα φτιάχνει ο πωλητής όπως λέει ο Σταμάτης!!

Stathis
27-10-12, 10:53
ειναι παραπανω, αλλα να πας.
εμπειρια!

Leonidas_E39
27-10-12, 10:57
250 - 300 Αεροπορικα εισητηρια

150 - 200 Οι πινακιδες τσολ αναλογα με την πολη που θα βγουνε

250 περιπου πετρελαια

100 - 130 ΟΙ Βινιετες (διοδια)

250 καραβι το αμαξι με καταστρωμα εσυ

υπολογισε και τα προσωπικα σου εξοδα φαγητο - τσιγαρα - καφεδες.

Χοντρα - χοντρα αυτα ειναι τα εξοδα αν φτασεις το παρεις και φυγεις απευθειας αλλιως υπολογισε και κανα 50 -60 ευρωπουλα Ξενοδοχειο.

hades7
27-10-12, 10:59
συν κανα fkk αλλα 200 ,αστο ρε πανο να ρθει μονο του

Harisp
27-10-12, 12:24
Το έχω κάνει 4-5 φορές ακόμα και με χιονοθύελλα οδηγώντας smart το τελευταίο cdi. Χίονι φουλ από Στουτγάρδη μέχρι και 100 χιλιόμετρα πριν το Bari.

Γενικά είναι μοναδική εμπειρία και όσο πιο @@ρατο αμάξι έχεις τόσο το απολαμβάνεις.
Καλό είναι να έχεις και λίγες ώρες να ξοδεύεις στα ωραία μέρη που προσπερνάς.

Οπωςδήποτε καλή παρέα.

Παλιά που τα καράβια ήταν φτηνα άξιζε και κέρδιζες και από τα χρήματα μεταφοράς.
Τώρα που τα καράβια είναι πανάκριβα και η βενζίνη επίσης, μια η άλλη θα σου έρθει, μπορεί και πιο ακριβά.
Αλλά τα λεφτά που θα δώσεις θα τα φας εσύ, θα δεις μέρη και θα κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Η επιλογή είναι δική σου.

Andri
27-10-12, 12:37
Να ρωτήσω κάτι άσχετο με τη μεταφορά ...
Με το τελωνείο τι παίζεται? είχα ακούσει πως δεν συμφέρει να φέρνεις πλέον από Γερμανία...μόνο για μεγάλου κυβισμού ισχύει αυτό?

Leonidas_E39
27-10-12, 13:03
Πλεον συμφερει να φερνεις μεχρι 1600 κυβικα πετρελαιακια ολα τα αλλα βγαινουν ποιο ακριβα σε σχεση με την εγχωρια αγορα.

Στα προαναφερθεν μου υπολογισε και το ταξι η το τραινο που θα χρειστεις μεχρι την μαντρα που εινα το αμαξι αλλα 100 περίπου/

strof
27-10-12, 13:34
Μάλιστα... Φτάνουμε άνετα στα 1500 και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη από ότι κατάλαβα. Ας έρθει μόνο του, οπότε έρθει, εξάλλου δεν το βιαζομαι, το 2013 θα ταξινομηθει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

m-power_01
27-10-12, 13:43
Μάλιστα... Φτάνουμε άνετα στα 1500 και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη από ότι κατάλαβα. Ας έρθει μόνο του, οπότε έρθει, εξάλλου δεν το βιαζομαι, το 2013 θα ταξινομηθει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Με 1350 σου στέλνω τον βοηθό μου να στο φέρει και να σου έχει πλήρες οπτικοακουστικό ρεπορτάζ. Βιντεα, φωτογραφίες ρεπορτάζ τα πάντα ,θα ειναι σαν να πηγές εσύ! Μέχρι και τις γόπες του θα σου φέρει πίσω !

asot
27-10-12, 15:48
Επειδη είδα και το σημειο αναχώρησης (60χλμ από Μοναχο)

ΑΠο Θεσ.νικη - Μοναχο, AEGEAN, 400 ευρώ (τουλάχιστον φτάνεις 09.30)
Αν δεν μπορεί ο πωλητής να φέρει το ΙΧΕ στο αεροδρόμιο, θες μέσο (τρένο ή ταξι) για τον "στοχο" - περιπου 80 ευρώ
Προσωρινες πινακίδες zoll - 150 ευρώ
Εκκινηση - Βενετια = 650 χλμ = 55 ευρώ καυσιμα
Βινιετα Αυστρίας = 7 ευρώ
Διοδια Ιταλίας = 30 ευρώ
(διανυκτέρευση Αυστρία ή Ιταλια = 60 ευρώ)
ΑΝΕΚ Βενετια - Ηγουμενίτσα (Αναχ 12:00 - Αφιξη 13:00) = 190 ευρώ (ΟΔΗΓΟΣ + ΙΧΕ)
Ηγουμενιτσα - Λάρισα 250 χλμ = 20 ευρώ
Διαφορα άλλα 100 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ= περίπου 1100 ευρώ

Αν ηταν Μαιος, θα σου έλεγα με τα ΧΙΛΙΑ, τώρα είναι αρχές χειμώνα εκεί, το ζυγίζεις καλυτερα...

Nick bmwlover
27-10-12, 15:54
Πανο περα απο τα εξοδα κ την ταλαιπωρια,αν ηταν να παρεις ενα ωραιο αμαξι εγω θα σου ελεγα να πας...

giannis_compact
27-10-12, 15:56
Εγώ πάλι θα πρότεινα οδικώς από Σκόπια, Σερβία κτλ χωρίς να μπλέξει με καράβια... Ξέρω θα με κράξετε αλλά όσοι θα το κάνετε σκεφτείτε, ότι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και το έχω κάνει αρκετές φορές από εκεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

asot
27-10-12, 16:00
Δεν διαφωνώ για την οδική λύση μέσω Αυστρίας > Ουγγαρίας > Σερβίας > Σκοπίων (την οποία έχω κάνει αρκετές φορες - 1800 χλμ θα έχει να κάνει) αλλα νομίζω οτι δεν έχει διαβατήριο (αν βιάζεται τουλάχιστον) ο strof...
Αν έχεις περιθώριο να βγάλεις διαβατήριο, είναι καλή λύση (και το κόστος θα κατεβει κανα 200άρι ευρώ) και ίσως κατεβάσεις και λίγο το αεροπορικό εισητήριο αν η πτήση είναι σε 3 βδομάδες από σήμερα ας πούμε!

Leonidas_E39
27-10-12, 16:02

Εχω την εντύπωση πως το περιθώριο εκτελωνισμου ειναι μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα απο την στιγμή που θα γίνει ΔΑΟ (Δηλωση Αφιξης Οχηματος) δες το λίγο μην την πατησεις. :original:

asot
27-10-12, 16:04
Εχω την εντύπωση πως το περιθώριο εκτελωνισμου ειναι μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα απο την στιγμή που θα γίνει ΔΑΟ (Δηλωση Αφιξης Οχηματος) δες το λίγο μην την πατησεις. :original:

Ετσι πρεπει να είναι, κάνε εκτελωνισμό τώρα και βγάλε πινακίδες στις 2 Ιανουαρίου...

ΥΓ. 105 ευρώ το εισιτήριο στις 16/11 (πέφτει σχεδόν 300 ευρώ!!!), Aegean Θεσ.νκη-Μοναχο!!!

halkida116mpack
27-10-12, 16:08
το εκανα το 2008 οταν πιραμε το αουδι Α5 καινουριο με παραδοση μεσα στο εργ οστασιο στο ινγκολσταντ καπου 80χλμ βορεια του μοναχου....σου λεω κανε το ...θα το θυμασαι και θα το αναπολεις.τα τσολ ειναι και ασφαλεια μαζι και νομιζω οτι 150 που ειπε καποιος φιλος ειναι για 10 μερες, εχει τσολ και για πιο λιγες μερες.Πηγαινε με την πιο πρωινη πτηση ,τα χαρτια θα τα εχεις ετοιμα μια μερα πιο πριν κανει με τηλεφωνο και πιστωτικη καρτα κτλ, πας υπογραφεις το τσιμπας κανεις και βολτιτσα στο μοναχο, εχεις απο ιντερνετ κλεισει και ξενοδοχειο καπου στην β.ιταλια για να κοιμηθεις και να εχεις μαζεψει και λιγο δρομο, ξυπνας καραβακι κι ηρθες, με οικονομικα πραγματα νομιζω οτι μπορεις να το φερεις και στα ισα με τα 850 και θα το γουσταρεις και πολυ.κουραση βεβαια αλλα δεν θα ξεχασω την φατσα του γερμανομπατσου που με σταματησε στο μοναχο γιατι εκανα μαλακια και δεν ηξερα γερμανικα εγω αλλα ουτε αγγλικα αυτος.κατα τα αλλα ολα θα τα καταφερεις με αγγλικα.

nuovo..
27-10-12, 16:16
Υπάρχει και Ο δρόμος μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβίας που είναι μια χαρά,πιο γρηγορα και δεν μπλεκεισ και με καραβια.ΑΠο ποια πόλη της Γερμανίας το πήρες.Εγω παντός όταν έφερα το δικό μου από Μόναχο ακολούθησα τη διαδρομή ΜΟΝΑΧΟ-ΣΑΛΤΣΤΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΚΟΠΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ χωρίς στάση.Αν κανείς και μια διανυκτέρευση πχ Βελιγράδι θα είσαι μια χαρά αξίζει τον κοπο.

m-power_01
27-10-12, 17:04
250 - 300 Αεροπορικα εισητηρια

150 - 200 Οι πινακιδες τσολ αναλογα με την πολη που θα βγουνε

250 περιπου πετρελαια

100 - 130 ΟΙ Βινιετες (διοδια)

250 καραβι το αμαξι με καταστρωμα εσυ

υπολογισε και τα προσωπικα σου εξοδα φαγητο - τσιγαρα - καφεδες.

Χοντρα - χοντρα αυτα ειναι τα εξοδα αν φτασεις το παρεις και φυγεις απευθειας αλλιως υπολογισε και κανα 50 -60 ευρωπουλα Ξενοδοχειο.
Παναγιώτη κάνε το εσένα θα σου βγει πιο φτηνά... Δεν καπνιζεις!!!

Stamatis
27-10-12, 17:06
δεν ειναι εποχη για τετοιους ηρωισμους. ο καιρος χαλαει.

Skyline_IS
27-10-12, 18:29
Hδη στο μοναχο χιονιζει :original:

nikos valvetronic
27-10-12, 23:28
Εγώ πάντως πήγα από Σκόπια-Σερβία-Κροατία-Σλοβενία-Αυστρία στο Μόναχο

και πίσω από την ίδια διαδρομή.Από Θεσσαλονίκη είναι 1500 χιλ περίπου.Θα το

ξαναέκανα ευχαρίστως.Έκαψα περίπου 5 τεπόζιτα πάνε-έλα αλλά πήγαινα τέζα

από Νις και μετά.Χρειάστηκα 14-15 ώρες περίπου με στάσεις ανεφοδιασμούς κτλ.

Είναι εμπειρία αναμφίβολα.Σκόπια πας με ταυτότητα,δεν θυμάμαι για Σερβία τι ισχύει...

Ρώτα σε αστυνομικό τμήμα για σίγουρα.Το διαβατήριο κάνει το πολύ μια

βδομάδα να βγει.

bill_m3
28-10-12, 00:13
Πανό όπως είπαν και τα παιδιά, αν ήταν Μάιος θα σου λέγαμε όλοι να το κανείς οδικώς, τώρα όμως ο καιρός είναι απρόβλεπτος, δώσε τα 800-900 που σου ζητάνε και φερτο!

Bazil Van Sinner
28-10-12, 09:59
Ο μονος λογος που δεν θα το κανα ειναι ο καιρος....και ηδη ξεκινησε το χιοΝ-ing !!!!!

Kαι 200ευρω παραπανω να βγαινε,παλι θα το κανα γιατι πολυ απλα "Ολα ειναι δρομος".

υ.γ. εκανα 6 μηνες να το ξεπερασω,οταν ειδα τα μουτρα αυτουνου που με εφερε το ΜΧ5 οδικως απο Γερμανια

https://4.bp.blogspot.com/-bJPhfT088J0/T0UUQxHUPCI/AAAAAAAAAJs/Nz5-_brEK9s/s1600/Copy+of+gollum.jpg:hystericalbs1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

race850i
28-10-12, 23:37
Χωρίς να έχω διαβάσει τα περισσότερα πόστ είναι είδη άκυρα είτε από τιμές είτε από χρόνους.!

Εχω κάνει το ταξίδι πάνω από 50 φορές..
Κανένας δεν ρώτησε από που αρχίζει το ταξίδι η μπορεί και να μην το διάβασα..
Αν είναι νότια Γερμανία τότε δεν έχεις πάνω απο 800 χλμ.
Τα έξοδα σου με καφέ και κατουριμα αν δεν το παίξεις large δεν ξεπερνανε τα 900 ευρο.

strof
29-10-12, 00:16
Χωρίς να έχω διαβάσει τα περισσότερα πόστ είναι είδη άκυρα είτε από τιμές είτε από χρόνους.!

Εχω κάνει το ταξίδι πάνω από 50 φορές..
Κανένας δεν ρώτησε από που αρχίζει το ταξίδι η μπορεί και να μην το διάβασα..
Αν είναι νότια Γερμανία τότε δεν έχεις πάνω απο 800 χλμ.
Τα έξοδα σου με καφέ και κατουριμα αν δεν το παίξεις large δεν ξεπερνανε τα 900 ευρο.

Οι περισσότεροι αυτά που αναφέρεις μου είπαν! Αλλά πρώτη φορά θα πάω Γερμανία, οι πιο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα πάω μόνο να τους κατουρησω και να πιω έναν σπαστο στο χέρι!

katsaraios
29-10-12, 05:01
Οι περισσότεροι αυτά που αναφέρεις μου είπαν! Αλλά πρώτη φορά θα πάω Γερμανία, οι πιο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα πάω μόνο να τους κατουρησω και να πιω έναν σπαστο στο χέρι!

Εναλλακτκα παντως αν ειναι Νοτιοδυτικα ο τοπος αγορας,ειναι ωραια η επιστροφη απο Freiburg-Basel-Lugano-Chiasso-Ancona...
Διασχιζεις την Ελβετια και απο Chiasso κουρσα της μιας ανασας στην autostrada ...
Σκεψεις.....thumb...
Αν περασεις νυχτα δινεις χαιρετισματα στον σελεμπ τυπο αλα ΧΑΝΤΕ ονοματι Ριτσι στο καφε του San Gothard (σοβαρα ο τυπος οσες φορες εχω περασει ειναι παντα εκει νυχτα )..,απολαμβανοντας το καλυτερο εσπρεσσακι και εξοχικο κατουρημα μουρλια :thumbsup::thumbsup: