Επιστροφή στο Forum : Και εκλασε το vanoooooooos
Μυστηριος ηχος απο τις 2400 μεχρι περιπου και τις 2800-2900.
Απ'οτι μου ειπε και ο αλεξ εκλασε το μηχανικο που εχει τα γραναζια. Καλως τα δεχτηκαμε ενα μηνα πριν τις σερρες.
:ranting2:
Ευχομαι Τομ να το φτιαξεις γρηγορα ...
Γρηγορα θα φτιαχτει. Να συμμαζευομαι γρηγορα με τα εξοδα δεν βλεπω...μεσα στο διμηνο εχω δωσει λεφτα που δεν δινω στο οχταμηνο...
Αει σιχτηρ πια γμτ...
Σου αναβει βλαβη? Αν ναι, εχεις κωδικο βλαβης?
Οχι δεν αναβει βλαβη, και περναει και στο τεστ που κανει το διαγνωστικο.
Με τον αλεξ που μιλησα, μου λεει οτι κλανουν τα γραναζια, αλλα δεν μπορει το διαγνωστικο να το βρει σαν βλαβη.
αρα δεν ειναι vanos solenoids. Μηπως εννοει με ενα θεμα που ειχαν τα vanos και εσπαγαν ενα αυτακι απο τον εκκεντροφορο εξαγωγης?
Για τα γραναζια μου ειπε.
αρα δεν ειναι vanos solenoids. Μηπως εννοει με ενα θεμα που ειχαν τα vanos και εσπαγαν ενα αυτακι απο τον εκκεντροφορο εξαγωγης?
Εαν ειναι αυτό Θωμά, μη το ξαναβάλεις μπρος, ανοιξε το καπάκι άμεσα.
Ευχομαι περαστικά και ανέξοδα, όσο γίνεται.
Για πειτε καμμια πληροφορια παραπανω!
Εγω παντως εκανα περιπου 40 χιλιομετρα ετσι, το αμαξι παει κανονικοτατα, απλα στο.φασμα.στροφων που ανεφερα κανει θορυβο, τον οποιο ακους χαρακτηριστηκα μπροστα στην μοναδα του βανος.
Εσυ γιωρικα τι ακριβως λες?
Κάπου το εχω ποστάρει...Αλλά εαν έχεις κανει 40 χιλιόμετρα δεν θα ειναι αυτό. Σε οσους έχει τύχει και δεν έκανε κράου το μοτερ, χέστηκαν απάνω τους και το φορτωσαν κατ'ευθειαν.
Δε μπορεί να είσαι τόσο χοντρόπετσος, το ξέρεις το αμάξι, θα είχες κάνει κράτει.
Περαν του θορυβου δεν παρατηρησα κατι, και για να'μαι ειλικρινης το πλακωσα και σε κανα δυο σημεια.
Νομιζω καταλαβα τι λες, πρεπει να ηταν απο το m3forum.net αν δεν κανω λαθος, που εκανε κραου το μοτερ του τπα απο ενα θραυσμα.
Έχει τύχει και σε 2,3 Ζ4Μ.
https://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=423170
Νατο, ο θεός να μας φυλάει!
Αυτός ΚΑΙ τις βίδες σπασμένες.
Δε νομιζω να εχω τετοιο θεμα ρε φιλε.
Αν παθαινα κατι τετοιο, πιστευω οτι στα πρωτα πεντακοσια μετρα, θα ειχε κλασει τελειως το μοτερ.
Υπαρχει και ενα αλλο θεμα με τις βιδες που κρατανε το γραναζι του εκκεντροφορου πανω στο μεταβλητο, οι οποιες ξεσφιγγουν. Υπαρχει νομιζω και update στις βιδες που πουλανε τωρα στις οποιες εχουν βαλει και κολλα σπειρωματων
Νταξ...μας κανατε την καρδια περιβολι βραδυατικα.
Φοβαμαι να το βαλω μπρος τωρα.
Νταξ...μας κανατε την καρδια περιβολι βραδυατικα.
Φοβαμαι να το βαλω μπρος τωρα.
Σας έφταιγε η κατανάλωση του 320Si :hystericalbs1:
Μπροστά στο πετροΓΚΑΖΑΤΟ μου καιει σαν opel corsa diesel.
Σας έφταιγε η κατανάλωση του 320Si :hystericalbs1:
Μπροστά στο πετροΓΚΑΖΑΤΟ μου καιει σαν opel corsa diesel.
Γιατί, λίγο καίει το Opel Corsa Diesel?
Θωμά, περαστικά να ΄ναι και όσο το δυνατόν ανέξοδα.
Και ξαναρωτω. Υπαρχει περιπτωσει να σπασει το γραναζι, να φυγει θραυσμα και να κανει το αμαξι 40 χιλιομετρα χωρις προβλημα?
Λιγο κουλο δεν ακλυγεται ρε παιδια? Στο διαγνωστικο παντως δεν βγαζει τπτ, περναει το τεστ βανος, και ο αλεξης που στα 50.000 χιλιομετρα που ειχε το ιδιο θεμα, ηταν το μηχανικο μερος του βανος.
Υπαρχει και ενα αλλο θεμα με τις βιδες που κρατανε το γραναζι του εκκεντροφορου πανω στο μεταβλητο, οι οποιες ξεσφιγγουν. Υπαρχει νομιζω και update στις βιδες που πουλανε τωρα στις οποιες εχουν βαλει και κολλα σπειρωματων
Αυτο θα πρεπει να το προσεξεις και μαλιστα πολυ Θωμα.
Σηκω πηγαινε το αυριο γιατι με τις συζητησεις ναι μεν ακους διαφορες εκδοχες αλλα αν γινει χειροτερη ζημια τοτε θα την ακουσεις στερεο.
Γι αυτο ξεκινα και πηγαινε αυριο και μη χανεις χρονο.thumb
Και η σκόνη που περνάει από το φίλτρο αέρος, ξύνει τα πιστόνια και το χιτώνιο.
Μην το βάζετε μπροστά ! :th_Laie_67-1:
Νομίζω αυτά είναι λιγάκι υπερβολές.
Ναι πολλά μπορούν να σπάσουν γενικά, αλλά η υπερβολή δεν είναι καλή.
Όσους γνωρίζω (επίσημους) για το συγκεκριμμένο θέμα, λένε ότι δεν θα πάθει κάτι απλά φτιάξ'το όσο πιο γρήγορα γίνεται.
ΥΓ : Γιώργο καθέ πότε αλλάζεις φίλτρο λαδιού στο δικό σου ? Υποθέτω ξέρεις ότι αυτό είναι η Αχίλλειος πτέρνα αυτού του κινητήρα μιας και κόβει την πίεση λαδιού thumb
Πηγα ηδη ρε παιδια.
Κανει αυτο τον θορυβο στις στροφες που ανεφερα, και κατα τα υπολοιπα, το αμαξι κινειτε κανονικα.
Εχω κλεισει παρασκευη μαλον να το βαλω μεσα για να γινει η αλλαγη. Το συνεργειο εχει τρεις κομπλε μοναδες με το μηχανικο-υδραυλικο-ηλεκτρικο μερος, και θα αλαχτουν ολα κομπλε.
Η τιμη που μου κανει ειναι ολα μαζι στα 500, πραγμα που την βρισκω πολυ καλη.
Η κουβεντα του ηταν οτι μπορω να κανω ανετα τις δουλειες μου, μεχρι την ημερα που θα μπει μεσα το αμαξι.
Εύχομαι να γίνει η δουλειά γρήγορα και χωρίς άλλα προβλήματα Θωμά..
Πηγα ηδη ρε παιδια.
Κανει αυτο τον θορυβο στις στροφες που ανεφερα, και κατα τα υπολοιπα, το αμαξι κινειτε κανονικα.
Εχω κλεισει παρασκευη μαλον να το βαλω μεσα για να γινει η αλλαγη. Το συνεργειο εχει τρεις κομπλε μοναδες με το μηχανικο-υδραυλικο-ηλεκτρικο μερος, και θα αλαχτουν ολα κομπλε.
Η τιμη που μου κανει ειναι ολα μαζι στα 500, πραγμα που την βρισκω πολυ καλη.
Η κουβεντα του ηταν οτι μπορω να κανω ανετα τις δουλειες μου, μεχρι την ημερα που θα μπει μεσα το αμαξι.
Αυτο που δε καταλαβα ειναι ,αφου πηγες και σου ειπε οτι μη φοβασαι αλλα και τι ακριβως ειναι η ζημια για πιο λογο και τι ακριβως συζηταμε και γιατι αγχωνομαστε ?thumb
Και η σκόνη που περνάει από το φίλτρο αέρος, ξύνει τα πιστόνια και το χιτώνιο.
Μην το βάζετε μπροστά ! :th_Laie_67-1:
Νομίζω αυτά είναι λιγάκι υπερβολές.
Ναι πολλά μπορούν να σπάσουν γενικά, αλλά η υπερβολή δεν είναι καλή.
Αλεξη αν ηξερες απο πριν τι συμβαινει στο κινητηρα τοτε ισως γι αυτο μιλας για υπερβολη.
Ομως ο Θωμας ατην αρχη του θεματος δεν αναφερει πως πηγε συνεργειο ηδη αλλα αναρωτιεται τι μπορει να συμβαινει.
Ετσι λοιπον ο καθενας λεει αυτο που μπορει να εικαζει .
Και εδω ρωταω μια και δε ξερω και πολλα (αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε)αν καποια βιδα ειχε λασκαρει δεν υπηρχε πιθανοτητα να φυγει και να κανει ζημια ?
Ειναι υπερβολη λοιπον να λεει καποιος μη το βαζεις μπροστα η παρτο με γερανο?
Πριν απο καποιους μηνες στο τσακ γλυτωσα το μπαμ του κινητηρα στο 330 και μαλιστα μια μερα πριν απο ταξιδι απο το πυρο της πεταλουδας (ντισα αν το λεω σωστα).
Και ο VanVIC να σπασει το μοτερ οταν ξεβιδωσε η βιδα της τρομπας λαδιου αν δε κανω λαθος απο το καρτερ.
Ενα χιλιομετρο να εκανε θα το επαιρνε στα χερια....
Θελω να πω πως δεν ειναι θεμα υπερβολης αλλα προληψης.
Εξ αλλου οτι και να λεει ο καθενας ο καθε κατοχος θα κανει αυτο που εκεινος νομιζει .thumb
Οταν λεω δλδ ρε βαγγελη οτι περναει το βανος τεστ, που αλλου θα μπορουσα να περασω το τεστ εκτος απο το διαγνωστικο του συνεργειου?
Αυτο που συζηταμε ειναι πληροφοριακα. Απλα αναφερω κατι που επαθα, και με τα διαφορα ποστ, αρχισα και ανυσηχω για μια δουλεια που υποτιθεται οτι ειναι ρουτινας.
Τελος,.δεν πιστευω οτι με πεταμενο θραυσμα το αμαξι θα.εκανε 40 χιλιομετρα χωρις να σπασει αν παθαινα κατι οπως το ποστ που εβαλε ο γιωργος.
Οσων αφορα παξιμαδι που ξελασκαρει, αν θυμαμαι καλα ειναι προβλημα του Μ54, κσι οχι του S54.
Οταν λεω δλδ ρε βαγγελη οτι περναει το βανος τεστ, που αλλου θα μπορουσα να περασω το τεστ εκτος απο το διαγνωστικο του συνεργειου?
Το λες αλλα αυτο που αφηνεις να κατανοηθει σε μενα τουλαχιστον ειναι πως ναι μεν περασε αλλα δε διαγνωστηκε κατι ,γι αυτο και σου λεω παρακατω πηγαινετοthumb
Τεσπα πιθανο να καταλαβα λαθος :thumbsup:
.
μην το κουνας Θωμα.
αστο να παει στ αναθεμα και την Παρασκευη το πας συνεργειο και βλεπεις.
Λεω να το κουνησω και αυριο, να το παρακολουθησω λιγο καλυτερα, και μετα να το αφησω. Τελικα απο βδομαδα θα μπει μεσα, οποτε λεω να το κουνησω μονο αυριο.
Αλεξη αν ηξερες απο πριν τι συμβαινει στο κινητηρα τοτε ισως γι αυτο μιλας για υπερβολη.
Ομως ο Θωμας ατην αρχη του θεματος δεν αναφερει πως πηγε συνεργειο ηδη αλλα αναρωτιεται τι μπορει να συμβαινει.
Ετσι λοιπον ο καθενας λεει αυτο που μπορει να εικαζει .
Και εδω ρωταω μια και δε ξερω και πολλα (αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε)αν καποια βιδα ειχε λασκαρει δεν υπηρχε πιθανοτητα να φυγει και να κανει ζημια ?
Ειναι υπερβολη λοιπον να λεει καποιος μη το βαζεις μπροστα η παρτο με γερανο?
Πριν απο καποιους μηνες στο τσακ γλυτωσα το μπαμ του κινητηρα στο 330 και μαλιστα μια μερα πριν απο ταξιδι απο το πυρο της πεταλουδας (ντισα αν το λεω σωστα).
Και ο VanVIC να σπασει το μοτερ οταν ξεβιδωσε η βιδα της τρομπας λαδιου αν δε κανω λαθος απο το καρτερ.
Ενα χιλιομετρο να εκανε θα το επαιρνε στα χερια....
Θελω να πω πως δεν ειναι θεμα υπερβολης αλλα προληψης.
Εξ αλλου οτι και να λεει ο καθενας ο καθε κατοχος θα κανει αυτο που εκεινος νομιζει .thumb
Τα δύο αυτά προβλήματα των Μ54 είναι γνωστά και όντως καταστρέφουν κινητήρες.
Στο S54 και ειδικά με το βάνος, νομίζω ότι το 99.99% έχουν τον ενοχλητικό θόρυβο και το πας για επισκευή.
Το 0.01% (ίσως και λιγότερο) είχαν κάτι πιο χοντρό και όντως έγινε ζημιά.
Όταν γνωρίζουμε 10 αυτοκίνητα από τα εκατοντάδες χιλιάδες που βγήκαν με αυτόν τον κινητήρα να είχα σοβαρό πρόβλημα από το βάνος, τότε ψάχνουμε βελόνι στα άχυρα.
Υπάρχουν άλλα θέματα στον S54 που τον σκοτώνουν (αντίστοιχα με αυτά που είπες για τον Μ54).
Γι'αυτό μίλησα για υπερβολή όχι ότι η πρόθεση των φίλων που είπαν μην το κινείς είναι κακή. Αντιθέτως, είναι καλή πρόθεση.
Θωμά το αυτοκίνητο δεν θέλει πλέον εσένα ιδιοκτήτη.
Να τα κάνουμε τράμπα με το Ζ3 ?
Λεω να το κουνησω και αυριο, να το παρακολουθησω λιγο καλυτερα, και μετα να το αφησω. Τελικα απο βδομαδα θα μπει μεσα, οποτε λεω να το κουνησω μονο αυριο.
τι να παρακολουθησεις ρε Θωμακο?
το αμαξι στο ειπε ξεκαθαρα! "κανω θορυβο"
αστο ρε αγαπη μου και οταν ερθει η ωρα το πας μεσα.
Με το τσι ες ελ και διαφορα απο μερους σου, we could talk.
Οχι τπτ αλλο, αλλα τετοιος κολλημαρας που εισαι, σου δινω αμαξι με μεγαλυτερη αξια απο απλο Μ3. Που θα βρεις να παρεις αμαξι να ειναι ετοιμο για επισκευη βανος ρε???
Σαν τα παιδακια του δημοτικου που κανουνε χειροτεχνια θα εισαι οταν θα το παρεις.
Οκ δεν το κουναω.
Γμτ κερατο μου.
Οκ δεν το κουναω.
Γμτ κερατο μου.
με αυτα που ειμαι σιγουρος οτι θα χει ακουσει το αυτοκινητο απο τοτε που ξεκινησει ο θορυβος ειμαι σιγουρος οτι μεχρι την επισκευη απ την τρομαρα του θα εχει διορθωθει μονο του!
Μην παιρνετε αψηφιστα οτι εχει να κανει με αστοχια του Vanos
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=382597&highlight=vanos+failure
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=326663&highlight=vanos+failure
και ενα poll με vanos failures
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=330286&highlight=vanos+failure
η συγκεκριμενη αστοχια μπορει να προκαλεσει και την ολικη καταστροφη του κινητηρα (σπασμενο δοντι απο τα γραναζια των εκκεντροφορων-και εχει συμβει αρκετες φορες)
Οσο αφορα το αυτοκινητο του Θωμα, δεν ξερω τι εχει συμβει η τι του ειπε ο μηχανικος του, αλλα ποιος τον βεβαιωνει οτι δεν βρισκεται σε μια παρομοια απο τις παραπανω περιπτωσεις? Ενα σπασμενο δοντι δεν φαινεται στο GT1 αλλα ενα σπασμενο δοντι θα κανει καποιο περιεργο μηχανικο θορυβο. Μπορει και μην εχει τιποτα (και το ευχομαι) αλλα καλο ειναι οταν δινουμε συμβουλες να ειμαστε σιγουροι για το τι μιλαμε. Αν παθει κατι το αυτοκινητο του Θωμα ολοι αυτοι που δινουν συμβουλες 'ελαφρα τη καρδια' δεν θα του δωσουν χρηματα να το επισκευασει.
Το αυτοκινητο του Θωμα βεβαια, σε αυτον ανηκει, και οτι θελει το κανει και οπως γουσταρει το κυκλοφορει, εμας τελικα δεν μας πεφτει λογος, αλλα μιας που ο Θωμας αναζητησε συμβουλες/πληροφοριες αναφεραμε οτι πληροφοριες ειχαμε για το Vanos και την σοβαροτητα του προβληματος καθως (αποδεδειγμενα) εχει προκαλεσει σοβαροτατες ζημιες σε κινητηρες.
Με το τσι ες ελ και διαφορα απο μερους σου, we could talk.
Οχι τπτ αλλο, αλλα τετοιος κολλημαρας που εισαι, σου δινω αμαξι με μεγαλυτερη αξια απο απλο Μ3. Που θα βρεις να παρεις αμαξι να ειναι ετοιμο για επισκευη βανος ρε???
Σαν τα παιδακια του δημοτικου που κανουνε χειροτεχνια θα εισαι οταν θα το παρεις.
Τι διαφορά θέλεις ?
Μην σε ρίξω !
Α και που είσαι, έλα να συναρμολογήσεις τον πίσω άξονα !
Οκ δεν το κουναω.
Γμτ κερατο μου.
Κότα κότα, κότεψες :original:
Στειλε το τρομπετ, και ριξε τον πισω αξονα σε μια σακουλα ρε φλωρε...
Δεν θελω διαφορα ρε. Ετσι...δωρακι, γιατι με πιασαν τα κουβαρνταλικια μου.
Δεν τον βαζω μπρος τον οικο ανοχης με την προπελα ρε. Τελος...
Στειλε το τρομπετ, και ριξε τον πισω αξονα σε μια σακουλα ρε φλωρε...
Δεν θελω διαφορα ρε. Ετσι...δωρακι, γιατι με πιασαν τα κουβαρνταλικια μου.
Δεν τον βαζω μπρος τον οικο ανοχης με την προπελα ρε. Τελος...
Νομιζω οτι βρηκα την νεα υπογραφη στα accounts μου στα φορουμ που ειμαι γραμμενος... Στο θεμα μας τωρα ψηλε... Υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις πριν ξηλωθεις για επισκευη. Βγαλε το διακοσμητικο καπακι απο το πανω μερος του μοτερ για αρχη. Θα χρειαστεις ενα κλειδι 13, ενα 17, ενα δυναμοκλειδο 29Nt και μια βαριοπουλα. Αφου λοιπον βγαλεις καπακι, βαλε μπροστα το μοτερ και προσπαθησε να εντοπισεις ακριβως απο που ερχεται ο θορυβος. Αφου το βρεις παρε τη βαρια και αρχισε να το βαρας μεχρι να σταματησει ο θορυβος η το μοτερ γενικα. Τα υπολοιπα εργαλεια λογικα δε θα τα χρειαστεις αλλα εχε τα ετσι για το look .... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εγω ελεγα να του αδειασω τα λαδια και να το βαλω μπρος. Λογικα χωρις το λαδι μεσα στο μοτερ, θα ακουσω πιο καλα τον θορυβο.
Να του κανω και καμμια βολτουλα, για περισσοτερα συμπερασματα.
Πλακα πλακα, ο μυτεραν πως και δεν το ειδε ακομα...
Παιζει να μην προλαβε να ποσταρει. Απο την πολυ χαρα θα εμεινε αυτος.
Εγω ελεγα να του αδειασω τα λαδια και να το βαλω μπρος. Λογικα χωρις το λαδι μεσα στο μοτερ, θα ακουσω πιο καλα τον θορυβο.
και καλο ζεσταμα μετα. Μην ξεχναμε οτι τα S54 θελουν καλο ζεσταμα. Αν και δεν το εχω δοκιμασει, πιστευω οτι χωρις τα λαδια θα ζεσταθει πολυ γρηγορα.
Ρε Θωμα τωρα σοβαρα. Παιζει ο θορυβος που ελεγες τι ακους τωρα τελευταια (απο κατω στο κεντρικο που λεγαμε στο σπιτι σου) να ηταν απο αυτο; Το ματιαξαμε ρε ξαδερφε το αυτοκινητο...:ranting2:
και καλο ζεσταμα μετα. Μην ξεχναμε οτι τα S54 θελουν καλο ζεσταμα. Αν και δεν το εχω δοκιμασει, πιστευω οτι χωρις τα λαδια θα ζεσταθει πολυ γρηγορα.
Μπορω να τουναδειασω και το.ψυγειο, για ακομα καλυτερα...:v::1:
Θωμά εύχομαι γρήγορα να επισκευάσεις και να βγεις ξανά στους δρόμους !
Άλλη ζημιά να μη σε βρει...
Ρε Θωμα τωρα σοβαρα. Παιζει ο θορυβος που ελεγες τι ακους τωρα τελευταια (απο κατω στο κεντρικο που λεγαμε στο σπιτι σου) να ηταν απο αυτο; Το ματιαξαμε ρε ξαδερφε το αυτοκινητο...:ranting2:
Οχι. Εκεινος ο ξορυβος ειναι του διαφορικου. Ειναι η βαλβολινη για πεταμα πλεον, και αρχισε να κανει θορυβο.
Μαζι με το βανος θα κανω και μια αλλαγη λαδιων και αλλαγη της βαλβολινης να τελειωνω.
Οχι. Εκεινος ο ξορυβος ειναι του διαφορικου. Ειναι η βαλβολινη για πεταμα πλεον, και αρχισε να κανει θορυβο.
Μαζι με το βανος θα κανω και μια αλλαγη λαδιων και αλλαγη της βαλβολινης να τελειωνω.
γι αυτο εψαχνες τραγουδια για το ταξιδι??? και το χεις ριξει στη μεταλ??:th_Laie_67-1:
Ο θορυβος πλεον ειναι στγμιαιος, αμεσως μολις η βελονα περασει τις 2κ. Μυστηρια πραγματα.
Τες πα, το πηγα και το αφησα απο σημερα μεσα, τουλαχιστο να μην το βλεπω στοκαρισμενο μπροστα μου μεχρι να φτιαχτει.
Ειδωμεν, ελπιζω καλα ξεμπερδεματα.
ασε ρε που ηθελες να το πουλησεις κιολας !
εδω και "χαλασμενο" δεν αντεχεις ουτε μερα να μην το οδηγας !!
:D
καλα και φτηνα ξεμπερδεματα ευχομαι !
thumb
STREETRACING
17-10-12, 15:38
500 ευρω ολη η μοναδα μεταχειρισμενη θωμα?
Ναι.
Εχει τρεις στο μαγαζι, σημερα που πειγα μου τα εδειξε κιολα.
STREETRACING
17-10-12, 15:43
πως ξερεις σε τι κατασταση ειναι?
γενικα μιλαω.
Δεν ξερω, γι'αυτο και λεω καλα ξεμπερδεματα.
Γιατι αν δεν εχει κανενα καλο, τοτε θα ματωσει ο λοκω καλα.
STREETRACING
17-10-12, 15:50
Δεν ξερω, γι'αυτο και λεω καλα ξεμπερδεματα.
Γιατι αν δεν εχει κανενα καλο, τοτε θα ματωσει ο λοκω καλα.
κ εγω ρε γμτ ανησυχουσα γι αυτο κ ταχα σκασει για την αντλια το 2011
μπορει νασαι κ τυχερος κ ναναι αριστο.
κ εγω ρε γμτ ανησυχουσα γι αυτο κ ταχα σκασει για την αντλια το 2011
μπορει νασαι κ τυχερος κ ναναι αριστο.
Φυσικα ειμαστε συννενοημενοι πως αν δεν κανει αυτο που θα μου βαλει, τα λεφτα θα αφαιρεθουν απο το καινουριο.
Christos 330
17-10-12, 16:08
Θωμα ολα βολικα με το αρμα !!!
Καλα εκανες που το εβαλες απο σημερα μεσα καμια φορα η συγουρια κανει εχει ασχημες
επιπτωσεις !!!
Θα πω μοναχα ενα πραγμα.
Δοξα τον θεο, η τυχη μου ηταν πολυ μεγαλη και δεν εκανε κραου να ανοιξει σα μαρουλι το μοτερ.
Τελικα σπασμενο δοντι ειχε, οπως στις φωτο απο το θρεντ του αμερικανικου φορουμ.
Μαλον οφειλω να ζητησω συγνωμη σε οσους θεωρησα οτι ηταν υπερβολικοι...
Σε λιγο θα παω απο το συνεργειο, και θα επανελθω με φωτογραφιες. Βρεθηκε και το θραυσμα, και ολα οκ απ' οτι μου ειπαν τα παιδια. Η τυχη ηταν τεραστια, γιατι το αμαξι εκανε συνολο 100 χιλιομετρα ετσι.
Και μονο που το σκεφτομαι ζαλιζομαι.
Τες πα, σε λιγη ωρα θα ανανεωσω με φωτος. Προς τους υπολοιπους κατοχους. Ακουσατε θορυβο απο βανος, σβησατε και καλειτε οδικη για να σας μαζεψει. Η δικη μου τυχη ηταν καρατεραστια.
Θα πω μοναχα ενα πραγμα.
Δοξα τον θεο, η τυχη μου ηταν πολυ μεγαλη και δεν εκανε κραου να ανοιξει σα μαρουλι το μοτερ.
Τελικα σπασμενο δοντι ειχε, οπως στις φωτο απο το θρεντ του αμερικανικου φορουμ.
Μαλον οφειλω να ζητησω συγνωμη σε οσους θεωρησα οτι ηταν υπερβολικοι...
Σε λιγο θα παω απο το συνεργειο, και θα επανελθω με φωτογραφιες. Βρεθηκε και το θραυσμα, και ολα οκ απ' οτι μου ειπαν τα παιδια. Η τυχη ηταν τεραστια, γιατι το αμαξι εκανε συνολο 100 χιλιομετρα ετσι.
Και μονο που το σκεφτομαι ζαλιζομαι.
Τες πα, σε λιγη ωρα θα ανανεωσω με φωτος. Προς τους υπολοιπους κατοχους. Ακουσατε θορυβο απο βανος, σβησατε και καλειτε οδικη για να σας μαζεψει. Η δικη μου τυχη ηταν καρατεραστια.
Ω ρε φίλε :shok::shok: Πάλι καλά!
Επισεις, αν δεν μανει κοπο, αν γινεται να καθαριστει απο τα οφ τοπιμ το θεμα, αν και εγω ο ιδιος το σακατεψα το θρεντ, αλλα εδω εχουμε θεμα και καλο θα ηταννα μεινει καθαρο απο εδω και περα.
Επισεις, αν δεν μανει κοπο, αν γινεται να καθαριστει απο τα οφ τοπιμ το θεμα, αν και εγω ο ιδιος το σακατεψα το θρεντ, αλλα εδω εχουμε θεμα και καλο θα ηταννα μεινει καθαρο απο εδω και περα.
Θωμα αν ακουγες τον μηχανικο σου και ειχε γινει ζημια δεν θα ζηταγες ευθυνες??
Μα για μερα τον ακουσα, και δοξα το θεο σταθηκα τυχερος ρε...1.000.000 συγνωμη μου εχει ζητησει.
Ειμουν τυχερος γιατι το θραυσμα πειγε κατω από την καδενα, και δεν εφυγε πουθενα αλλου.
Τες πα, περιμενς να με παρει τηλ για να ξεκινησω...
Παντως ρε φιλε, ο θορυβος που εκανε, δεν εδειχνε για τετοια ζημια. Εχω ακουσει βανος να βαρανε χειροτερα απ'αυτο και δουλευουν κανονικα.
Την τυχη μου μεσα ρε γμτ...
Άντε ρε ξαδερφάκι, πολύ χάρηκα! Άντε με το καλό να το βγάλεις ξανά στους δρόμους και να του πιεις το αίμα! Γιατί... Έτσι σου αρέσει!!!!
Ασε αξα, και στο τσακ την γλυτωσαμε. Αν και με την κουβεντα που καναμε, του ειπα.
Ειδες μλκ που μου ειπες περπατα το? Μου λεει. Θωμακο, εχω τρεις μηχανες πισω. Ετσι και γινοταν η στραβη, θα σου εδινα τη μια.
Απλα και αυτοι κοροιδευτηκαν απο τον θορυβο, οπως και εγω.
Το να σπασει κατι τετοιο, θεωρεις οτι θα κανει θορυβο γμσ τα εκει μεσα. Οπως τα λεγαμε και στον καφε σημερα.
Τι να πω ρε πστ μου...τι να πω.
Τες πα, το διαταυτα ειναι ενα. Ακουσατε θορυβο απο το βανος? Εστω και πολυ μιμρο, οδικη και φορτωμα.
Ουτε γι'αστειο να περπατησει...
Τυχερός είσουν Θωμά.. άλλη ζημιά να μη σε βρει.
Τώρα το επόμενο που θα πρέπει να προσέχεις ειναι η σκόνη που περνάει από το φίλτρο αέρος, ξύνει τα πιστόνια και το χιτώνιο.
Τέλος καλό όλα καλα και αναίμακτα !!!!
ΥΓ.Α ρε τουρμποσκυλε ποσά λίγα ξέρεις ;)
STREETRACING
20-10-12, 16:25
Ούτε του παπά μην το λες
Μολις γυρισα...ξενερωσα. Βεβαια οκ, λογο ρυθμισης βαλβιδων, εχω δει και αλλες φορες το μοτερσκι μου ετσι ανοιγμενο, οποτε τα εγκεφαλικα περιοριστηκαν μονο οταν αντικρυσα το σπασμενη βαση του γραναζιου.
Ευτυχως το κομματι ηταν ενα, και επι 100χιλ, μας εκανε την χαρη να μην κατσει σε καμμια καδενα, οπου εκει θα γινοταν κομματια το μοτερ.
Η τυχη μου ειναι μεγαλυτερη απο την ατυχια μου τελικα, δευτερα θα ειναι ετοιμο στα 8κατοσταρικα, και λογο του γεγονοτος οτι ειναι ανοιχτο το καπακι, ειναι και ευκαιρεια να δουμε και βαλβιδες.
Αυτα τα νεα, και προσοχη μαγκες. Εχω ακουσει βανος να κουδουνανε χειροτερα απο το δικο μου, και ομως...
Στο συνεργειο πρωτη φορα βλεπουν τετοιο περιστατικο...
Μολις γυρισα...ξενερωσα. Βεβαια οκ, λογο ρυθμισης βαλβιδων, εχω δει και αλλες φορες το μοτερσκι μου ετσι ανοιγμενο, οποτε τα εγκεφαλικα περιοριστηκαν μονο οταν αντικρυσα το σπασμενη βαση του γραναζιου.
Ευτυχως το κομματι ηταν ενα, και επι 100χιλ, μας εκανε την χαρη να μην κατσει σε καμμια καδενα, οπου εκει θα γινοταν κομματια το μοτερ.
Η τυχη μου ειναι μεγαλυτερη απο την ατυχια μου τελικα, δευτερα θα ειναι ετοιμο στα 8κατοσταρικα, και λογο του γεγονοτος οτι ειναι ανοιχτο το καπακι, ειναι και ευκαιρεια να δουμε και βαλβιδες.
Αυτα τα νεα, και προσοχη μαγκες. Εχω ακουσει βανος να κουδουνανε χειροτερα απο το δικο μου, και ομως...
Στο συνεργειο πρωτη φορα βλεπουν τετοιο περιστατικο...
Μεγάλη τύχη είχες Τομ......:shok:
Τέλος καλό, όλα καλά ....:thumbsup:
Αστα φιλε, και φτηνα τη γλυτωσαμε.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως στα καλακαθουμενα μπορει να γινει αυτο το πραγμα.
Μαλον η υδραυλικη του βανος δεν πρεπει να εστειλε καταλληλη πιεση στο γραναζι και το ξηλωσε.
Αστα φιλε, και φτηνα τη γλυτωσαμε.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως στα καλακαθουμενα μπορει να γινει αυτο το πραγμα.
Μαλον η υδραυλικη του βανος δεν πρεπει να εστειλε καταλληλη πιεση στο γραναζι και το ξηλωσε.
Λογικά Θωμά εάν δεν είχε δουλέψει σωστά κάποια από τις ηλεκτροβαλβίδες του βάνος θα είχες σφάλμα στο dme.
Ευτυχώς ήσουν πολύ τυχερός...thumb
Βλαβες γενικοτερα δεν βρηκαμε, τρια τεστ βανος καναμε, οπου στο ενα δεν περασε, ενω στα αλλα δυο περασε.
Και μονο που σκεφτομαι το ενδεχομενο να πηδουσε κανα δοντι στο γραναζι η καδενα, με πιανει αναγουλα.
Τώρα το επόμενο που θα πρέπει να προσέχεις ειναι η σκόνη που περνάει από το φίλτρο αέρος, ξύνει τα πιστόνια και το χιτώνιο.
Να σαι καλα, εγω επιμενω παντως σε αυτο, η σκονη ξυνει τα πιστονια, μην τα οδηγειτε :)
Ασε που οποιος εχει κομπρεσσορατο το κατεχει, οι αλλοι ασχετοι μαζι και εγω.
Καθαρα από απορια, ποσα χιλιομετρα πιστευετε πρεπει να βγαλει αυτος ο κινητηρας χωρις κανενα προβλημα ?
Θωμά αφού το ανοίξατε, άλλαξε ΚΑΙ τις βίδες με τις νέες, όπως έκανε ο Γάλλος στο πόστ μου στην αρχή του θρεντ.
Ευτυχώς, φίλε, πρόλαβες!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Μια ερώτηση σαν ψιλοάσχετος με vanos κλπ. Μπορεί να συμβεί και στα απλά 46αρια που έχουν vanos?
Θωμακο εισαι πολυ λουκυ λουκ φιλε. Ευτυχως τελος καλο ολα καλα.
Τα οφτοπικ πηγαν εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15699)
112 ποστ μουδιασε το χερι μου ρε :)
Ειναι τελειως διαφορετικο το βανος του Μ3 κυριε γιωργο, και αυτη ειναι ζημια που συμβαινει μια τις χιλιοις.
Ειμουν ο εκλεκτος μαλον...
Θωμακο εισαι πολυ λουκυ λουκ φιλε. Ευτυχως τελος καλο ολα καλα.
Τα οφτοπικ πηγαν εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15699)
112 ποστ μουδιασε το χερι μου ρε :)
Θανκ γιου βερυ ματς.
φιλτράκι Vanos είχες αλλάξει ?
Μαζι με καθε αλλαγη λαδιων το αλλαζω, εδω και εναμιση χρονο. Λογο πλυ μικρου κοστους, αλλα και μιμρης δουλειας, θεωρω οτι ειναι μεγαλη χαζομαρα να μην το αλλαζει καποιος.
Μιλαμε για δεκα ευρω και πεντε λεπτα παραπανω εργασια.
Οποτε...
"στα λεγα γω" μην το κουνας !!!χαχαχα.
Αντε ρε Θωμα,ολα καλα.
Γενικως οταν ενα μοτερ κανει θορυβο θελει προσοχη.
Λογω δουλειας εχω πολλα παραδειγματα να σου πω απο αμελεια ενος θορυβου που αδηγησε σε καταστροφη.
Τελος καλο,ολα καλα κ@λοφαρδε μου φιλε
STREETRACING
20-10-12, 20:43
Φιλτρακι vanos άλλαξα πρώτη φορα στις
120000. Στις 44000 που το πήρα δεν θυμάμαι καν αν.
Άνευ προβλήματος κ ήταν κ πολυ λίγο βρωμικο.
Είναι να μην σου συμβεί
οταν μου ειπε ο Θωμας οτι ακουγεται το Vanos αλλα το τεστ το περναει κανονικοτατα, φοβομουν οτι αυτη ηταν η βλαβη. Οποτε και του ειπα να δωσει προσοχη και να μην το παρει αψηφιστα το προβλημα.
Αλλωστε για αυτο ειμαστε στο φορουμ, να βοηθαμε οσο και οπου μπορουμε. Τελος καλο, ολα καλα :original:
Στο ματιασαν Θωμά ..τέλος καλα όλα καλα !!!
Και μην ακούσω ξανά να το δώσεις !!!!
μύνημα ήταν αυτό σωκράτη.
στεναχωρέθηκε το καυμμένο. σου λέει...καλά ρε αχάριστε ψηλέ, επί πέντε χρόνια σου κάνω όλα τα κέφια, σου χαρίζω χαμόγελα χωρίς να σου δημιουργώ ιδιαίτερα προβλήματα, όταν με πείρες μόνο μέσα μου που δεν κοιμοσουν, και έτσι μου το ξεπληρώνεις τώρα?
ανταλλαγή με κάποιον άγνωστο για να τον ξεφορτώσεις απο την πατσαβούρα του?
αφού ξέρεις ότι είμαι λίγο ιδιότροπή, και ότι με μερικά πράγματα θέλω λίγο παραπάνω προσοχή.
πως με δίνεις έτσι? ποιός είναι αυτός που θα με πάρει? και αν μου κάνει ζημιά επειδή δεν θα με προσέχει όπως εσύ? δεν είναι ζωή αυτή, γι'αυτό και'γω θα κάνω μια απόπειρα αυτοκτονίας για να σε ταρακουνήσω.
στεναχωρέθηκε το καυμμένο. σου λέει...καλά ρε αχάριστε ψηλέ, επί πέντε χρόνια σου κάνω όλα τα κέφια, σου χαρίζω χαμόγελα χωρίς να σου δημιουργώ ιδιαίτερα προβλήματα, όταν με πείρες μόνο μέσα μου που δεν κοιμοσουν, και έτσι μου το ξεπληρώνεις τώρα?
αφού ξέρεις ότι είμαι λίγο ιδιότροπή, και ότι με μερικά πράγματα θέλω λίγο παραπάνω προσοχή.
πως με δίνεις έτσι? ποιός είναι αυτός που θα με πάρει? και αν μου κάνει ζημιά επειδή δεν θα με προσέχει όπως εσύ? δεν είναι ζωή αυτή, γι'αυτό και'γω θα κάνω μια απόπειρα αυτοκτονίας για να σε ταρακουνήσω.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Skyline_IS
22-10-12, 08:33
Ευτηχως το προλαβες τομ..Σιδερενιο απο δω και περα!!
Στα νεα ανταλλακτικα υπαρχει παλι πιθανοτητα να ξαναγινει αυτο ή ηταν αποκλειστικα θέμα παρτιδας κατα την παραγωγη?
επρεπε να του πω προχθες να στο κρατησει μεσα κανα μηνα γιατι θελεις να το κανεις τραμπα με σκουμπυ.
μετα απο ενα μηνα που θα το επαιρνες, θα ηθελα να εχουμε μια hd pro μεσα στο Μ3 να γραφει μια ολοκληρη μερα
τέλος καλό, όλα καλά...
σήμερα πείρα το αμάξι. η επισκευή του δεν ήταν και τπτ τραγικό απο λεφτά τελικά...θεωρώ πως 800 ευρώ για μια τέτοια ζημιά, είναι πολύ καλά, ειδικά όταν βλέπεις και την διαφορά στο αμάξι που είδα σήμερα.
λοιπόν...το αμάξι πρέπει να είχε θέμα αρκετό καιρό, και το κατάλαβα σήμερα.
καταρχήν είναι πολύ πιο ήσυχο, και είναι ξεκάθαρο ότι δουλεύει πολύ πιο στρωτά. επίσεις στις χαμηλές στροφές, περίπου στις 1200 που είχα πυράκια και νόμιζα ότι ήταν λόγο καυσίμου και υψηλής συμπίεσης, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
επίσεις στις χαμηλές στροφέςτο αμάξι τραβάει πολύ καλύτερα, ενώ στις ψηλές δεν είδα κάποια διαφορά, μιας και το βάνος είναι για μέχρι τις 4500. μέχρι αυτό το σημείο η διαφορά λοιπόν είναι αισθητή στα πάντα (ήχο, στροφάρισμα, δούλεμα γενικότερα), ενώ απο εκεί και πάνω η αίσθηση είναι ίδια.
επίσεις, λόγο του γεγονότος ότι το καπάκι ήταν ανοιχτό, θα ήταν μεγάλη βλακεία να μην ρίχναμε και μια ματιά στις βαλβίδες, όπου μονάχα οι τρείς θέλανε πιατέλα.
επίσεις αλλάχτηκαν και τα μπουλόνια με καινούριας παραγωγής, ενώ το ένα απο αυτά που βγήκαν ήταν σπασμένο, και είμασταν για δεύτερη φορά τυχεροί και το θραύσμα που έφυγε βρέθηκε αμέσως, όπως και το πρώτο απο το γρανάζι.
τύχη βουνό που λένε, ελπίζω η εικόνα που έχω να είναι και η πραγματική και να μην έχει γίνει κάτι το οποίο δεν έχει εντοπιστεί, πράγμα που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είμαστε οκ.
τέλος καλό, όλα καλά και το νου σας μάγκες. ακούσατε θόρυβο απο βάνος? σβήνεται, τηλ στην οδική, και δεν το βάζετε μπροστά για κανέναν λόγο...ελπίζω σε όποιον πάθει κάτι ανάλογο, να έχει την ίδια τύχη με μένα, και να μην μπλέξει σε περαιτέρω ιστορίες...
:original:
οταν εμφανιστη το baby moy το σι ες αιηη ΤΟΤΕ εσυ θα κανης αποπειρα αυτοκτονιας
ΥΣ. Οι ζαντες το προ- προηγουμενο σβκ εχουν refresh μεταλικο στο δυκτιοτο μερος:original:
...αν "μιλας" στον Τομι,δεν θα δει το μηνυμα σου,πρεπει να εκανε ρυθμιση να μην βλεπει τα μηνυματα σου.
...αν "μιλας" στον Τομι,δεν θα δει το μηνυμα σου,πρεπει να εκανε ρυθμιση να μην βλεπει τα μηνυματα σου.
thumb
ιέεεεεεετς. αρκετή μπούρδα διαβάσαμε τόσο καιρό...καθένας στην θέση του.
thumb
ιέεεεεεετς. αρκετή μπούρδα διαβάσαμε τόσο καιρό...καθένας στην θέση του.
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
:whistle:....δεν εχεις μια περιεργεια???:thumbsup:
...ειπα να κανω quote και να το βλεπες....αλλα λεω παλι θα σου ανεβει το αιμα στο κεφαλι,.... οποτε λεω αστο να παει....!!!:thumbsup:
δεν υπάρχει λόγος άρη.
αρκετά ασχοληθήκαμε με την χαζομάρα του. δεν λέει ν'αλλάξει ο άνθρωπος, καλά να'ναι εκεί που είναι, και τέλος.
δεν κολλάμε πουθενά με τον γιώργη, ούτε έχω όρεξη να διαβάζω κομπλεξικές χαζομάρες που λένε πεντάχρονα παιδάκια, γραμμένα απο 40 χρονών άνθρωπο.
όποιος θέλει να ασχολείτε, ας ασχολείτε. εγώ βαριέμαι.
Μπράβο ρε Ψηλέ, χαίρομαι που το αμάξι έγινε, αν και φύγανε 800 ευρώπουλα, αφου η ζημεια μπορεί και να ήταν πολύ πολύ μεγαλύτερη και ίσως ξεθωριάσουν και οι σκέψεις σου για σκούμπι και εβο.
Leonidas_E39
22-10-12, 21:00
Τελος καλο ολα καλα Θωμα πιες του απο αυριο το αιμα για να συντονισει οπως εσυ ξερεις.
αν και το να δίνεις ένα 800άρι έτσι απο το πουθενά και ειδικά όταν τσιγγουνεύεσαι να το δώσεις για άλλα πράγματα που θα μπορούσες να ευχαριστηθείς, θεωρώ ότι είναι μια χαρά κύριε γιώργο σκεπτόμενος διάφορα πράγματα.
καταρχήν είπαμε 1000 φορές ότι θα μπορούσα άνετα να ψάχνω για μοτέρ.
επίσεις αυτό που σκεφτόμουνα σήμερα, ήταν το πόσο τυχερός είμαι επίσεις, που το έπαθα τώρα, και δεν μου παρουσιάστηκε ένα μήνα μετά στις σέρρες όπου το αμάξι θα δουλεύει τέρμα για δυο μέρες.
θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό λοιπόν, γιατί αν και με ζημιά πιστεύω ότι έδωσα τα λιγότερα λεφτά που θα μπορούσα να δώσω.
Άντε είπαμε άλλο κακό να μη σε βρει...
Αφού επισκευάστηκε ... καλά χιλιόμετρα να έχεις... και καλές κ απροβλημάτιστες βόλτες.
Αυτό που έγραψες για χαμηλά μου κίνησε την περιέργεια Κ το δικό μου κάνει μερικά κομπιάσματα ώρες πολύ χαμηλά 1000-2000 στροφές, και το νιώθω πιο έντονο όταν έχω πατημένο στο sport.... Δεν ξέρω αν είναι από το πρόγραμμα που λογικά έχει το αυτοκίνητο, ή από κάποιο πρόβλημα... Που να το δω ;;;
----συνεχεια εδω: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15718----------