Επιστροφή στο Forum : ασφαλιστικές εταιρείες
Άνοιξα το thread αυτό γιατί απ'ότι είδα, μετά από σύντομη αναζήτηση, δεν υπάρχει κάποιο άλλο που να αναφέρεται γενικά σε ασφαλιστικές εταιρείες (αν υπάρχει, τότε ας το σβήσει κάποιος mod).
Εδώ μπορούμε να γράφουμε θετικές ή αρνητικές γνώμες για ασφαλιστικές εταιρείες που είχαμε αλλά και διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας.
Ας κάνω την αρχή λοιπόν. :original:
Γνωρίζετε την εταιρεία E.I.G Evima (https://www.evima.gr/)?
Πήγα σήμερα μια προσφορά ασφάλισης απ'την εν λόγω εταιρεία και ήταν πάρα πολύ καλή, σχεδόν 50 ευρώ λιγότερα το 6μηνο, ιδιαίτερα αξιόλογο ποσό, απ'την groupama Φοίνιξ που είχα μέχρι τώρα.
Αλλά σαν εταιρεία δεν την γνωρίζω και θα ήθελα να ακούσω απόψεις αν κάποιος είναι ασφαλισμένος εκεί ή γενικά έχει γνώση επί του θέματος.
Γιατί η τιμή σίγουρα αξίζει αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η αξιοπιστία της ασφαλιστικής.
Αν λοιπόν είναι αξιόπιστη και δεδομένης της πολύ καλής προσφοράς, αξίζει τον κόπο.
Κάθε σχετική γνώμη ευπρόσδεκτη.
Αρη , θα προτιμούσα μιά απο τις "μεγάλες" γνωστές εταιρίες του κλάδου, εστω και για μεγαλύτερη διαφορά απο το ποσο που αναφέρεις.
Ιδιαίτερα οταν υπάρχει φιλικός διακανονισμός η ακόμη περισσότερο μικτή ασφάλιση.
Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε πρώτα τι σε καλύπτει .
Αρη , θα προτιμούσα μιά απο τις "μεγάλες" γνωστές εταιρίες του κλάδου, εστω και για μεγαλύτερη διαφορά απο το ποσο που αναφέρεις.
Ιδιαίτερα οταν υπάρχει φιλικός διακανονισμός η ακόμη περισσότερο μικτή ασφάλιση.
Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε πρώτα τι σε καλύπτει .
Κύριε Αντώνη μικτή ασφάλιση δεν υπάρχει.
Περιλαμβάνεται ολική μερική κλοπή και τα κλασικά υπόλοιπα (φυσικές καταστροφές κλπ) αλλά και προστασία κρυστάλλων (η οδική είναι +23 ευρώ).
Τα 50 ευρώ είναι 20% διαφορά διαφορά απ'ότι πλήρωνα κι επειδή ασφαλίζονται 3 αυτοκίνητα στην οικογένεια, μιλάμε για 150 ευρώ το 6μηνο που είναι πολύ σημαντικό ποσό για τις μέρες μας.
Φυσικά δεν λέω ότι αν πρόκειται για καμια εταιρεία της πλάκας αξίζει να πάω εκεί, γι'αυτό και ρώτησα.
Απλά δεν σημαίνει ότι επειδή άλλες εταιρείες είναι ακριβότερες είναι και απαραίτητα καλύτερες, οπότε αν γίνεται να εξοικονομηθούν χρήματα χωρίς άλλα "θέματα", τότε γιατί όχι.
Κανείς βρε παιδιά δεν γνωρίζει την εταιρεία αυτή?
Για την ΑΧΑ τι λέτε?
STREETRACING
13-10-12, 20:20
Αχα είμαι απο το 1990
Παρα πολυ ευχαριστημενος
Οι μεγάλες εταιρείες κυρίως του τραπεζικού κλάδου σε περίπτωση τραυματισμού κ μεγάλων διεκδικήσεων αντεχουν
Οι μικρές ΔΕΝ.
kostas 325
13-10-12, 20:25
Φαίνεται υγιής εταιρεία...αν και απο πίσω είναι ο Ψωμιάδης
Αρη η ΑΧΑ είναι μεγάλη εταιρία
κοιταξε εδω .
H AXA Ασφαλιστική στην Ελλάδα
1999 Δημιουργείται η Alpha Ασφαλιστική από τη συνένωση δύο εταιριών: της Εμπορικής Ασφαλιστικής και της Ελληνοβρεταννικής Ζωής και Ζημιών και ανήκει στον Όμιλο ALPHA BANK.
2007 Η Alpha Ασφαλιστική μετονομάσθηκε σε ΑΧΑ Ασφαλιστική και ανήκει από τις 23.3.2007 στον Όμιλο ΑΧΑ, που είναι ηγέτης στον κλάδο κάλυψης χρηματοοικονομικών κινδύνων και δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η AΧΑ Ασφαλιστική με εμπνευσμένο όραμα, ισχυρές αξίες, τεχνογνωσία και εμπειρία, στοχεύει στην κάλυψη κάθε ξεχωριστής Ατομικής ή Ομαδικής ασφαλιστικής ανάγκης των πελατών της και προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, με ολοκληρωμένα και ευέλικτα προγράμματα Ασφαλίσεων Ζωής και Ασφαλίσεων Περιουσίας.
Η AΧΑ Ασφαλιστική σχεδιάζει και διαθέτει προϊόντα Bancassurance, αποκλειστικά για τους πελάτες της ALPHA BANK, με την οποία έχει μια μακρόχρονη και αποκλειστική συνεργασία, που συνίσταται στη διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων της, μέσω του ευρέως δικτύου καταστημάτων της τράπεζας.
https://www.axa-insurance.gr/article15_1_103.aspx
ghost-rider
13-10-12, 20:38
Σχεδον ολα τα επαγγελματικα τα εχουμε στην evima.
Ενταξει εχει φερθει οποτε χρειαστηκε Αρη.
Απλα εχω συμπερανει οτι συμφερει κυριως στα απλα πακετα.
Αν βαλεις κλοπη φωτια κακοβουλες ενεργειες κλπ ερχεται πολυ κοντα στις ακριβες.
Το bmw το εχω στην interamerican.
Σχεδον ολα τα επαγγελματικα τα εχουμε στην evima.
Ενταξει εχει φερθει οποτε χρειαστηκε Αρη.
Απλα εχω συμπερανει οτι συμφερει κυριως στα απλα πακετα.
Αν βαλεις κλοπη φωτια κακοβουλες ενεργειες κλπ ερχεται πολυ κοντα στις ακριβες.
Το bmw το εχω στην interamerican.
Εμένα μου έρχεται από 40-55 ευρώ φθηνότερα Ηλία σε σχέση με ότι είχα μέχρι τώρα, ανάλογα το αυτοκίνητο (η πλάκα είναι ότι η μικρότερη διαφορά είναι στην 320 και η μεγαλύτερη στο agila b που έχει και αισθητά πιο χαμηλά ασφάλιστρα ).
Οπότε απ'ότι λες δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, θετικό αυτό.
Την ξέρω την ΑΧΑ κ. Αντώνη ότι είναι απ'τις μεγάλες εταιρείες, απλά δεν είχα βάλει ποτέ γι'αυτό ρώτησα.
Κι αυτή βγαίνει γύρω στα 25-30 ευρώ λιγότερα πάντως.
ghost-rider
13-10-12, 20:55
Αλλες σχετικα φθηνες ειναι η aigaion κ η ergo.
Επι της ουσιας μπορεις να πεις οτι μονο η ιντερσαλονικα αποτελει προβλημα. Μου εχουν πει οτι δεν ειναι στο φιλικο διακανονισμο η κατι τετοιο τελος παντων.
Οχι οτι την εχω δοκιμασει κ ξερω...
Απλα τσεκαρε προσεκτικα τι σου δινουν.
Κ περα απο τα κλασσικα ζητα οπωσδηποτε καλυψη για ανασφαλιστο οχημα.
Αλλες σχετικα φθηνες ειναι η aigaion κ η ergo.
Επι της ουσιας μπορεις να πεις οτι μονο η ιντερσαλονικα αποτελει προβλημα. Μου εχουν πει οτι δεν ειναι στο φιλικο διακανονισμο η κατι τετοιο τελος παντων.
Οχι οτι την εχω δοκιμασει κ ξερω...
Απλα τσεκαρε προσεκτικα τι σου δινουν.
Κ περα απο τα κλασσικα ζητα οπωσδηποτε καλυψη για ανασφαλιστο οχημα.
Έχει ευτυχώς.
Άλλωστε πλέον είναι σχεδόν 50-50 αν θα τρακάρεις με ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο.
2-3 μεγαλες θα μεινουν...οι υπολοιπες θα φανε τα λεφτα του κοσμου και θα την κανουν.
2-3 μεγαλες θα μεινουν...οι υπολοιπες θα φανε τα λεφτα του κοσμου και θα την κανουν.
Αυτή τη στιγμη υπάρχει σοβαρή εποπτεία από την ΤτΕ, συνεπως κατι τέτοιο ειναι απίθανο. Οι μικρες όμως θα απορροφηθούν από μεγαλύτερες το 2014 με την εφαρμογη του Solvency II, καθώς το κόστος λειτουργίας τους θα καταστει ασυμφορο. Συνεπώς, μικρές φθηνες ασφαλιστικες θα έχουμε για κάνα χρονο ακόμα.
Η ERGO είναι η ασφαλιστική εταιρεία που δημιούργησε η Munich Reinsurance.
Η Munich Reinsurance είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη αντασφάλιση. (https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%C E%B9%CF%83%CE%B7)
Εγώ με την Allianz έχω μείνει ευχαριστημένος αλλά το κόστος ασφάλισης είναι υψηλότερο από το μέσο όρο.
Πάντως η ανησυχία είναι αυτό που αναγκάζει κάποιον να πληρώνει το κάτι παραπάνω είναι μήπως η οποιαδήποτε ελληνική ασφαλιστική εταιρεία "καταρρεύσει"