PDA

Επιστροφή στο Forum : Punto-Polo τα φωτα σας...

E36-Hartge
12-10-12, 11:05
Ψάχνω για ενα μικρό αυτοκίνητο που θα είναι κατα κάποιον τρόπο δεύτερο.

Δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω από 1000 ευρώ συν μεταβίβαση και ασφάλεια που θα φτάσω κοντά τα 1300.

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να ζητήσω και πολλά με αυτά τα χρήματα άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι τετραπορτο για να μπορώ να βάζω τα μικρά σχετικά εύκολα στα καρεκλακια τους, μέχρι 1.4 και αν κάτσει και το χρωμα θα προτιμούσα λευκό άλλα αυτό είναι δευτερεύον.
Από έξτρα δεν με πειράζει αν δεν έχει και τίποτα.

Με μια μάτια που έριξα στο car με αυτά τα χρήματα υπάρχουν punto, polo, starlet και πολλά saxo και 106.

Ο λόγος που κοιτάζω περισσότερο για το polo είναι για τον εσωτερικό χώρο σε σχέση με τα saxo και 106 και λόγο ποιότητας κατασκευής και ασφαλείας σε σχέση με το punto...για γιαπωνέζικα δεν είναι κάποιος ο λόγος άλλα ποτέ δεν μπόρεσα να τα δω ζεστά.

Την τρίτη έχω να δω στην Θεσσαλονίκη τρία polo και δυο punto ομως δεν ξέρω που μπορεί να πονάνε αυτά τα αυτοκίνητα για να μην ψάχνω άσχετα σημεία.

Με προβληματίζουν περισσότερο τα μηχανικά προβλήματα και όχι κάποια άλλα.
Θα ήθελα την βοήθεια σας μιας και δεν γνωρίζω πολλά για το συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν έχετε κάποια εμπειρία με αυτά τα δυο μοντέλα βοηθήστε η έστω την γνώμη σας...

Ευχαριστώ.

dark knight
12-10-12, 11:21
αν και δεν πολυσυμπαθεις τα γιαπωνεζικα,θα σου προτεινα σταρλετ αν θες ενα αυτοκινητο για να κανεις τη δουλεια χωρις να σε απασχολουν τα μηχανικα προβληματα.εχω παραδειγμα αδερφης φιλου που το εχει σαν δευτερο και πραγματικα επισκεπτεται το συνεργειο ΜΟΝΟ για αναλωσιμα ,κυριως λαδια.τα πισω καθισματα πεφτουν και χωρανε πολλα πραγματα.η κοπελα εχει 2 παιδια και το φορτωνει καργα.τα φιατ υστερουν σε αξιοπιστια και θα σε ταλαιπωρησουν.τα πολο προσφερουν αξιοπιστια (οι επισκευες κοστιζουν αρκετα) αλλα σε καμια περιπτωση δεν φτανουν το σταρλετ σε αξιοπιστια

gyiama
12-10-12, 11:40
Σε αυτα τα χρήματα starlet σίγουρα παρα μα παρα πολυ αξιόπιστα και καλο θα ήταν να βρεις με ac για να μη ταλειπωρεισαι το καλοκαίρι!

E36-Hartge
12-10-12, 11:49
Ναι σίγουρα για δουλεια το θέλω αλλα αν δεν σου κάθεται στο μάτι...

Το αυτοκίνητο δεν θα φάει ζόρι μιας και μένω στην επαρχία και δεν έχει τόση κίνηση μέσα στην πόλη...απο service εννοείτε τα λαδάκια του φίλτρα μπουζί και οτι αλλο αναλώσιμο χρειαστεί θα γίνεται στην ώρα του.

Έχω κολλήσει η αλήθεια είναι και δεν περίμενα μια τέτοια αγορά να με προβληματίσει τόσο πολύ.

dark knight
12-10-12, 12:36
αν δεν σου αρεσει εμφανισιακα παρε τωρα ενα απλο μοντελο 92-96 με a/c και αργοτερα με ενα 500αρικο(ισως να λεω και πολλα)το κανεις λουκ GT.τοτε πιστεψε με θα σου αρεσει

S8N
12-10-12, 13:33
Είχε ένα 1300άρι 6N o παππούς μου (να 'ναι καλά εκεί που βρίσκεται), του 1995 με 55 άλογα. Εξαιρετικά σκληρό αυτοκίνητο, με πολύ καλή παθητική ασφάλεια, με κάποια μικροθεματάκια στην ποιότητα κατασκευής (κρεμούσε η οροφή, ξεφλούδιζε το τιμόνι) και τίποτα παραπάνω. Οι 8v κινητήρες ήταν σκυλιά και παρότι αδύναμοι βοηθούνταν πολύ από τις κοντές σχέσεις. Και για τους 16v δεν έχει ακουστεί κάτι, ίσα ίσα που είναι και οικονομικότεροι. Η μόνη ένσταση που έχω είναι στην οδική συμπεριφορά: Του παππού μου φορούσε 155/70R13 λάστιχα και μόλις άφηνες το γκάζι στη στροφή έφερνες τετ-α-κε για πλάκα. Προσπάθησε να βρεις κάποιο μετά το 95 με τα 175άρια λάστιχα και τις 14άρες ζάντες, πατούν καλύτερα.

Saxo και 106 ξέχνα τα, αφού θα βάζεις την οικογένειά σου μέσα προτεραιότητα έχει η ασφάλεια. Το Punto το 1250cc με τα 87PS το είχε η γυναίκα μου, πολύ καλό αυτοκίνητο και αρκετά αξιόπιστο. Πριν μερικά χρόνια το κάρφωσε ο κουνιάδος μου σε ένα φορτηγό, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα αλλά το Punto έγινε σα μακαρόνι τριβέλι της Misko.

E36-Hartge
12-10-12, 13:51
Πέρα απο το θέμα της εμφάνισης ο λόγος που κλείνω προς το polo ειναι το θέμα παθητικής ασφάλειας σε σχέση πάντα με τα αλλα της ηλικιας του.

Κάτι άλλο που ίσως να γνωρίζετε...που μπορώ να βρω την κατανάλωση καυσίμου που έχουν?

lefterishatzi
12-10-12, 14:03
https://www.spritmonitor.de/de/suche.html

E36-Hartge
12-10-12, 14:18
Ναι...ξεχασα να αναφερω οτι ψάχνω απο Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα απο βόρεια που είναι και κοντά για να μπορώ να το δω άμεσα.

Είναι μια αγορά που δυστυχώς με πιέζει απο θέμα χρόνου.

E36-Hartge
12-10-12, 14:25
Παράδειγμα σε αυτή την αγγελία https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2786422/ το αυτοκινητο φαίνεται μια χαρά (αν δεν εχει κάτι που δεν μπορώ να δω απο τις φωτογραφίες) αλλα είναι Αθήνα και μονο τις βενζίνες με τα διοδια να βάλω θελω ενα 100αρι...και αν θα κατσει.

Bazil Van Sinner
12-10-12, 14:30
Polo 98' ειχα......δεν παθαινει τιποτα,σηκωνει τον πισω εσωτερικο τροχο αν το πολυζορισεις,ποιοτητα μετρια,ανταλακτικα πανακριβα,συνηθως οτι χρειαζοταν το αγοραζα απο Seat η' Skoda που ηταν πιο φθηνα.
Saxo,106......xmmmm αναλογως που θα πεσεις,προβληματα στα ρευματα τους,απο πλαφονιερες μεχρι τις κλειδαριες ....διασκεδαστηκα στην οδηγηση,ακομα και με τα 1000ρια θα φχαρηστισαι καταβασεις!!!!!
Για το punto,δεν εχω καθολου καλη αποψη.
Toyota δαγκωτο!!!!Δεν σπαει ΔΕΝ χαλαει αφθονα ανταλακτικα,ασε που αντι για μποντυ-κιτ με ενα 500ρικο πετας κανα 20βαλβιδο 16αρι πανω και μεταμορφωνεται σε ταπερ!!!!

S8N
12-10-12, 14:32
Μπορείς πάντως να δεις και το αδερφάκι του το Ibiza. Συνήθως έχουν καλύτερο εξοπλισμό (ηλ. παράθυρα κλπ), μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη και πάιζουν στις ίδιες τιμές. Παθητική ασφάλεια είναι η ίδια, και τα δυο μοιράζονται το πάτωμα του Golf MkII.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2774477/

S8N
12-10-12, 14:38
Κι άλλη μια πρόταση ενός ασφαλούς και αξιόπιστου αυτοκινήτου:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2703211/

Ετούτο έχει τα πάντα ηλεκτρικά και air-con. Οικογενειακός μας φίλος είχε κάνει 280.000km πριν αλλάξει για πρώτη φορά συμπλέκτη.

Edit: Έχει και αερόσακκο οδηγού.

E36-Hartge
12-10-12, 14:41
Η αλήθεια είναι οτι μου περασε απο το μυαλό να κοιτάξω σε seat...σιγουρα αν δω κατι αξιόλογο θα το πάρω.

Αυτό που εχεις βάλει καλό φαίνεται και θα κανω ένα τηλεφωνο.

Όσο για ανταλλακτικά που λέτε οι μάντρες έχουνε γεμίσει τέτοια μικρά και μάλιστα συμφέρει η αγορά ολόκληρου παρά μεμωνομένα κομμάτια.

E36-Hartge
12-10-12, 14:45
Κι άλλη μια πρόταση ενός ασφαλούς και αξιόπιστου αυτοκινήτου:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2703211/

Ετούτο έχει τα πάντα ηλεκτρικά και air-con. Οικογενειακός μας φίλος είχε κάνει 280.000km πριν αλλάξει για πρώτη φορά συμπλέκτη.

Edit: Έχει και αερόσακκο οδηγού.

Καλό αλλα σχετικά μεγάλο για την χρήση που το θέλουμε...δεν είμαι μόνος αλλιως θα είχα βρεί ηδη αυτοκίνητο.

Αυτες της μέρες που ψάχνω βρήκα πολλά με δυο πορτες σε πολύ καλη κατάσταση αλλα όπως είπα παραπάνω δεν είμαι μόνος...