PDA

Επιστροφή στο Forum : Σταζει νερο απο κατω σε Ε46 316i

vasilis e46
29-09-12, 00:20
Καλησπερα παιδια! Σημερα απο το πρωι εως και πριν λιγο που το παρκαρα στο γκαραζ παρατηρησα οτι σταζει νερο απο κατω και σιγουρα δεν ειναι απο το κλιματιστικο μιας και δεν το ειχα αναμμενο.Τι μπορει να ειναι, ψυγειο? Δεν θα μου εβγαζε καποια ενδειξη? Ευχαριστω :original:

Κωνσταντίνος
29-09-12, 00:29
Ψυγείο, κολάρο, τρόμπα νερού. Πολλά μπορεί να είναι. Όπως και να΄χει κοίτα το γρήγορα.

vasilis e46
29-09-12, 00:36
Ψυγείο, κολάρο, τρόμπα νερού. Πολλά μπορεί να είναι. Όπως και να΄χει κοίτα το γρήγορα.

Δηλαδη, καλο ειναι να μην το κινω μεχρι να το παω για ελεγχο? Δεν θα εβγαζε καποια ενδειξη ομως?

andreas72
29-09-12, 01:21
Μη στηριζεσαι στις ενδειξεις οταν βλεπεις μια βλαβη και μαλιστα τοσο σοβαρη. Απο την ελλειψη νερου μπορει να χασεις το αυτοκινητο σου...Ανοιξε το καπω με σβηστο αμαξι και αφου γεμισεις το ψυγειο με νερο η παραφλου(στην αναγκη βαζεις κ νερο) βαλε μπροστα για 1-2 λεπτα και ριξε μια ματια μηπως βλεπεις τη διαρροη. Προσοχη μη φυγει ο δεικτης προς το κοκκινο. Αν ο μηχανικος σου ειναι μακρυα μην το οδηγησεις ακομα κι αν παρεις νερο μαζι σου.....Φορτωσε το.

vasilis e46
29-09-12, 01:41
Μη στηριζεσαι στις ενδειξεις οταν βλεπεις μια βλαβη και μαλιστα τοσο σοβαρη. Απο την ελλειψη νερου μπορει να χασεις το αυτοκινητο σου...Ανοιξε το καπω με σβηστο αμαξι και αφου γεμισεις το ψυγειο με νερο η παραφλου(στην αναγκη βαζεις κ νερο) βαλε μπροστα για 1-2 λεπτα και ριξε μια ματια μηπως βλεπεις τη διαρροη. Προσοχη μη φυγει ο δεικτης προς το κοκκινο. Αν ο μηχανικος σου ειναι μακρυα μην το οδηγησεις ακομα κι αν παρεις νερο μαζι σου.....Φορτωσε το.

Kαταλαβα, θα το ελεγξω αυριο και ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.Σ' ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου!

m-power_01
29-09-12, 04:56
Τι κινητήρα φοράς ; Η διαρροή είναι μπροστά ή πίσω από το μοτέρ ; Που είδες τα νερά ;

Kostas_1
29-09-12, 12:39
Αν ειναι Μ43, πολυ συχνη βλαβη ηταν εκεινο το πλαστικο Τ που ειναι στο πισω μερος του κινητηρα, φασινεται μονο απο κατω...

trueno
29-09-12, 13:16
Μου ειχε συμβει στο προηγούμενο αυτοκινητό μου όταν το πήρα. Μερικες σταγόνες νερού στο πάτωμα του γκαραζ , κάτω από τη μηχανη.
Διαγνωση : αντλία νερου. Δεν αλλάχθηκε ,μιας και το αυτοκίνητο ήταν καινούριο, απλά βγήκε και ξαναμπήκε σωστά.

vasilis e46
29-09-12, 14:22
Τι κινητήρα φοράς ; Η διαρροή είναι μπροστά ή πίσω από το μοτέρ ; Που είδες τα νερά ;

Λοιπον, ο κινητηρας ειναι Ν45, το νερο το ειδα μπροστα κατω απο το μοτερ και ηταν αρκετο σε σχεση με το τυπικο οταν εχεις ανοιχτο το κλιμα. Αλλωστε οπως ανεφερα το κλιμα το ειχα κλειστο αυτη τη φορα οποτε δεν παιζει να ειναι απο εκει.Το παρατηρησα οταν κατεβηκα απο το αμαξι μεσα στο γκαραζ.

georgebmw
29-09-12, 15:59
Σίγουρα κάποιο κολλαρο έχει σκάσει κοιτά για νερά το ψυγείο κ βάλε μπρος για ένα λεπτο κ θα δεις σίγουρα την διαρροή απλά να έχεις ένα δεύτερο άτομο να βλέπει τον δείκτη καλού κακού! Μπορεί να είναι κάτι απλό γιατί να τα σκασεις στον μάστορα;
Δεν εποχές για για να φεύγουν ετσι

m-power_01
29-09-12, 17:18
Λοιπον, ο κινητηρας ειναι Ν45, το νερο το ειδα μπροστα κατω απο το μοτερ και ηταν αρκετο σε σχεση με το τυπικο οταν εχεις ανοιχτο το κλιμα. Αλλωστε οπως ανεφερα το κλιμα το ειχα κλειστο αυτη τη φορα οποτε δεν παιζει να ειναι απο εκει.Το παρατηρησα οταν κατεβηκα απο το αμαξι μεσα στο γκαραζ.

Και για το Ν45 ισχύει αυτό που σου είπε ο Σαρκυ!
Αλλά πρέπει να δεις από κάτω από που είναι η διαρροή. Αν και με την ποδιά δεν θα καταλάβεις πολλά! Γέμισε μπουκάλια νερό , ναι πήγαινε κουτσά κουτσά στο Συνεργειο σου. Αν έχεις οδική και δεν είσαι σίγουρος για το πόσο νεαρό χάνει , φώναξε την οδική ! Τσάμπα την πληρώνεις .
Συνεργειο γρήγορα

vasilis e46
29-09-12, 17:28
Και για το Ν45 ισχύει αυτό που σου είπε ο Σαρκυ!
Αλλά πρέπει να δεις από κάτω από που είναι η διαρροή. Αν και με την ποδιά δεν θα καταλάβεις πολλά! Γέμισε μπουκάλια νερό , ναι πήγαινε κουτσά κουτσά στο Συνεργειο σου. Αν έχεις οδική και δεν είσαι σίγουρος για το πόσο νεαρό χάνει , φώναξε την οδική ! Τσάμπα την πληρώνεις .
Συνεργειο γρήγορα

Παντως σημερα πηγα το εβαλα μπροστα και το αφησα για 5λεπτα αναμμενο, συμπληρωσα και το ψυγειο με νερο το οποιο δεν ειχε χασει πολυ αλλα χρειαζοταν και κοιταξα απο κατω μπροστα για τυχον διαρροη..η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα να σταζει ουτε σταγονα.Ευτυχως ο δεικτης της θερμοκρασιας δεν ειχε φτασει ουτε στη μεση σε αυτα τα 5λεπτα. Το αφηνω ως εχει μεχρι στιγμης και εαν ξαναδω τυχον διαρροη φωναζω κατευθειαν την οδικη και πηγαινει συνεργειο, ουτε χιλιομετρο δεν κανω.

m-power_01
29-09-12, 17:35
Διαρροή μπορει να μην είδες γιατί έχεις πόδια από κάτω. Θέλει λίγο μπρος-πίσω για να στάξει κάτω , ή μεγαλύτερη διαρροή.
Μπορει επίσης να μην είδες γιατί δεν ζεσταθηκε αρκετά ώστε να διασταλουν κάποια κομμάτια , και να χάνει.

vasilis e46
29-09-12, 17:40
Διαρροή μπορει να μην είδες γιατί έχεις πόδια από κάτω. Θέλει λίγο μπρος-πίσω για να στάξει κάτω , ή μεγαλύτερη διαρροή.
Μπορει επίσης να μην είδες γιατί δεν ζεσταθηκε αρκετά ώστε να διασταλουν κάποια κομμάτια , και να χάνει.

Με αυτο το post σου με προβληματιζεις τωρα...:shok:
Θα το βγαλω αργοτερα για μια βολτα και θα το ελεγξω. :thnx:

m-power_01
29-09-12, 17:44

ΟΧΙ να μην το βγάλεις! Αν είναι να τσουλησει το αμάξι , να είναι μόνο προς το Συνεργειο!!! Μπορει να έχεις κάποια ρωγμη η οποία με συστολη διαστολη μεγαλώνει ... Μέχρι που κάποια στιγμή κανει ΚΡΑΟΥ και έχεις όλα τα νερά στον δρόμο !
ΣΥνεργειο!

Stamatis
29-09-12, 19:45
Να υποθεσω οτι δεν ειχες τραβηξει νερο απο το παγουρι του πλυστικου και πως το τσεκαρες και αυτο οτι ειναι οκ;
(Εχω χεστει επανω μου απο σαπιο σωληνακι εκει)

vasilis e46
29-09-12, 20:09
Να υποθεσω οτι δεν ειχες τραβηξει νερο απο το παγουρι του πλυστικου και πως το τσεκαρες και αυτο οτι ειναι οκ;
(Εχω χεστει επανω μου απο σαπιο σωληνακι εκει)

Αν καταλαβα καλα θελεις να πεις οτι ειχες διαρροη νερου απο σαπιο σωληνακι του πλυστικου? Οχι δεν το ελεγξα αυτο η αληθεια ειναι...και οχι δεν τραβηξα καθολου νερο απο εκει.

georgebmw
30-09-12, 14:39

Με κ σύ τι να δεις με 5 λεπτά αστο κανά τέταρτο 20λεπτο κ κεί θα δεις τι παίζει όχι με 5λεπτα ούτε κύκλωμα δεν πρόλαβε να κανει:ranting2:

m-power_01
30-09-12, 15:59

Με κ σύ τι να δεις με 5 λεπτά αστο κανά τέταρτο 20λεπτο κ κεί θα δεις τι παίζει όχι με 5λεπτα ούτε κύκλωμα δεν πρόλαβε να κανει:ranting2:

Διάβασε λίγο την παραπάνω απάντηση ...
Δηλαδή πρέπει ντέ και καλά να το ξεκάνουμε στο γκαράζ , μόνο και μόνο για να δούμε τι είναι ; Λες και άμα δει θα το επιδιορθωσει μόνος του.

georgebmw
30-09-12, 17:42
Που ξέρεις μπορεί να πιάνουν τα χέρια του

m-power_01
30-09-12, 17:45
Που ξέρεις μπορεί να πιάνουν τα χέρια του

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τον φίλο, καλύτερα να μην το ακουμπήσει.
Αν είχε επαφή με το αντικείμενο, θα είχε βρει την διαρροή και δεν θα παιδευόταν.

Stamatis
30-09-12, 17:53
Σε ποια περιοχη ειναι το αμαξι;

vasilis e46
30-09-12, 18:12
Παιδια δεν εχω καμια επαφη με μηχανολογικα περα απο τα βασικα. Αλλωστε γι' αυτο ανοιξα και το θεμα μιας και υπαρχουν καταρτιμενα ατομα που εχουν γνωση του αντικειμένου να μου πουν περι τινος προκειται, αλλα και παλι το αυτοκινητο πρεπει να ελεγχθει ωστε να βγει σωστη διαγνωση. Τωρα οσον αφορα το χρονο που το αφησα αναμμενο, το αφησα με βαση προηγουμενων απαντησεων σας και ελεγξα απο κατω για τυχον διαρροη και οντως δεν υπηρχε.Ο mpower εκφερε την αποψη του που δεν ειδα κατι μεσα σε αυτο το διαστημα.Θα το ελεγχω και οπως προανεφερα εαν τυχον δω εστω και μια σταγονα,φωναζω την οδικη και παει συνεργειο.Στην Αθηνα βρισκεται το αυτοκινητο.

Stamatis
30-09-12, 21:19
Ωραία, αφού ειναι αθήνα έχεις συνεργείο κοντά σου.
Πηγαίνεις αύριο το πρωί για να σου φύγει το άγχος.

andreas72
30-09-12, 21:28
Το κυκλωμα του νερου μπορει να σε τρελανει. Εχω δει φοβερα πραματα με διαρροες νερου.
Μπορει να σταξει μια φορα και να μην ξανασταξει.
Μπορει να αδειασει το ψυγειο και να μην δεις διαρροη
Μπορει να εχει αδειασει ολο το ψυγειο και να μην ανεβει η θερμοκρασια(σε γιαπωνεζικα και κορεατικα).

Αν το ψυγειο σου αδειαζει αλλα δεν βλεπεις διαρροη,ειναι σχεδον σιγουρο οτι αρπαξε η φλατζα. Ριξε και μια ματια στα λαδια.

ziaba
03-10-12, 08:38
μηπωσ ήταν η τάπα κ την ώρα που συμπληρωσεσ παράφλου τ έβαλες σωστά κ όλα οκ

vasilis e46
03-10-12, 12:40
μηπωσ ήταν η τάπα κ την ώρα που συμπληρωσεσ παράφλου τ έβαλες σωστά κ όλα οκ

H ταπα ηταν καλα κουμπωμενη οποτε δεν νομιζω να ηταν απο εκει η διαρροη.Κατι αλλο τωρα, γνωριζεις εαν το νερο απο το κλιμα σταζει στο κεντρο λιγο πιο πισω απο τον μπροστα αξονα? Επειδη δεν το ειχα προσεξει παλιοτερα και τωρα το ελεγχω καθημερινα, παρατηρησα πριν λιγο να σταζει απο εκει και ελπιζω να ειναι αποκλειστικα απο τον κλιματισμο.

ziaba
03-10-12, 13:43
όταν συμπληρώσες μολισ ζεσταθείκε απλά τα ξεράσε από τ τάπα κ πέρασαν μέσα από τουσ αέροαγωγουσ δ είναι ΤΠΤ εάν τ έκανε μια φορά κ έφτασε η στάθμη εκεί που πρέπει

υ υ. εξαεροση έχεις κάνει?

Bazil Van Sinner
03-10-12, 14:59
τσεκαρε και το δοχειο εκτονωσης ,κατω χαμηλα,παιζει να εχει κουνηθει και να βρισκει σε κανα υμαντα με αποτελεσμα τρυπα!δεν ξερω που το χει το δικο σου το μοτερ,αλλα εγω το παθα μια φορα και αρχισε να σταζει .

vasilis e46
03-10-12, 15:15
όταν συμπληρώσες μολισ ζεσταθείκε απλά τα ξεράσε από τ τάπα κ πέρασαν μέσα από τουσ αέροαγωγουσ δ είναι ΤΠΤ εάν τ έκανε μια φορά κ έφτασε η στάθμη εκεί που πρέπει

υ υ. εξαεροση έχεις κάνει?

Μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες γιατι πραγματικα με κουρασε ολη η ιστορια και σκεφτομαι τελικα να το παω για ελεγχο να μου φυγει και το αγχος.Ειπα μηπως και γλυτωσω τα λεφτα αλλα οπως παει δεν το αποφευγω.Εξαερωση οχι δεν εκανα..τι πρεπει να κανω δωσε καμια πληροφορια. :original:

vasilis e46
03-10-12, 15:18
τσεκαρε και το δοχειο εκτονωσης ,κατω χαμηλα,παιζει να εχει κουνηθει και να βρισκει σε κανα υμαντα με αποτελεσμα τρυπα!δεν ξερω που το χει το δικο σου το μοτερ,αλλα εγω το παθα μια φορα και αρχισε να σταζει .

Λες να ανοιξε καμια τρυπα σε αυτο το σημειο? Η αληθεια ειναι οτι βρισκει εκει στη ραμπα του γκαραζ..Προσπαθω να μπαινω οσο πιο ομαλα γινεται αλλα γδερνεται και παλι.

Nino
03-10-12, 16:14
οταν βλεπουμε νερο απο κατω συμβαινουν το πιθανοτερο τρια πραγματα:
ειναι απο το κλιματιστικο
καπου υπαρχει διαρροη
για καποιο λογο εχει κρατηθει καποιο νερο και το εβγαλε (πλυντηριο- νερα σε δρομους κλπ)
αν εχουμε διαρροη θα αδειαζει και το παγουρι του νερου μπορει οχι αμεσως αλλα σιγουρα θα κατεβει η σταθμη, μπορει να ειναι και απο ρωγμη στον κορμο και τοτε θα κανει διαφορα τρελλα αναλογα τη συστολη και διαστολη.
αν ειναι απο τρομπα συνηθως τρεχει πολυ μολις σβησει ο κινητηρας (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
Υπαρχουν διαφοροι ελεγχοι αν τυχον υπαρχει διαρροη απο ψυγειο αλλα θελουν να παει σε συνεργειο.
Επειδη με το νερο δεν ειναι να παιζει κανεις, καλυτερα να γινει ενας ελεγχος και ας μην χρειαζονταν... μεχρι τοτε ομως συνεχης παρακολουθηση σταθμης νερου και θερμοκρασιας στο οργανο!!!

m-power_01
03-10-12, 16:22
Αν θες να κανεις εξαερωση υπάρχει σχετικό DIY. Εγώ θα σου έλεγα να πας στο Συνεργειο να στο πρεσσαρουν να δουν αν υπάρχει διαρροή και από που.
Αυτό και δεν ξαναμιλαω.

vasilis e46
03-10-12, 16:30
οταν βλεπουμε νερο απο κατω συμβαινουν το πιθανοτερο τρια πραγματα:
ειναι απο το κλιματιστικο
καπου υπαρχει διαρροη
για καποιο λογο εχει κρατηθει καποιο νερο και το εβγαλε (πλυντηριο- νερα σε δρομους κλπ)
αν εχουμε διαρροη θα αδειαζει και το παγουρι του νερου μπορει οχι αμεσως αλλα σιγουρα θα κατεβει η σταθμη, μπορει να ειναι και απο ρωγμη στον κορμο και τοτε θα κανει διαφορα τρελλα αναλογα τη συστολη και διαστολη.
αν ειναι απο τρομπα συνηθως τρεχει πολυ μολις σβησει ο κινητηρας (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
Υπαρχουν διαφοροι ελεγχοι αν τυχον υπαρχει διαρροη απο ψυγειο αλλα θελουν να παει σε συνεργειο.
Επειδη με το νερο δεν ειναι να παιζει κανεις, καλυτερα να γινει ενας ελεγχος και ας μην χρειαζονταν... μεχρι τοτε ομως συνεχης παρακολουθηση σταθμης νερου και θερμοκρασιας στο οργανο!!!

Κατι αναλογο με αυτο με τη τρομπα που ανεφερες παρουσιαζει..τρεχει αρκετο νερο με το που σβησει ο κινητηρας.Το παραδοξο ειναι οτι η θερμοκρασια δεν ανεβαινει πανω απο τη μεση.Τελος παντων, θα παει στο συνεργειο το αυτοκινητο και οτι ειναι θα φτιαχτει.Και παλι σας ευχαριστω ολους για τις παρατηρησεις-συμβουλες.

Dimimav
24-07-16, 21:42
Ξεθαβω το θρεντ για ερώτηση.
Πήγα για ζυγοστάθμιση και είδα όπως ηταν σηκωμένο οτι στάζει νερό απο κάτω
περιπου κάτω απο οδηγό συνοδηγό κοντά στο κιβώτιο.
Να σημείωσω οτι το κλιματιστικό δουλεύει υπερωριες.
Το κανει μονο όταν δουλεύει το μοτέρ του κλιματιστικου.
Ειναι φυσιολογικό η έχω καμια διαρροή ρε παιδιά;
Για πείτε και εσείς με τα 46αρια

I_MNL
24-07-16, 21:59
Ξεθαβω το θρεντ για ερώτηση.
Πήγα για ζυγοστάθμιση και είδα όπως ηταν σηκωμένο οτι στάζει νερό απο κάτω
περιπου κάτω απο οδηγό συνοδηγό κοντά στο κιβώτιο.
Να σημείωσω οτι το κλιματιστικό δουλεύει υπερωριες.
Το κανει μονο όταν δουλεύει το μοτέρ του κλιματιστικου.
Ειναι φυσιολογικό η έχω καμια διαρροή ρε παιδιά;
Για πείτε και εσείς με τα 46αρια

Από αυτό που λες φαίνεται για νερό του κλιματιστικού και το κάνει φυσιολογικά.
Το έπιασες στο δάχτυλο να δεις αν είναι όντως νερό (διαυγές και καθαρό και αοσμο) κι όχι κάτι από λάδι (ιξώδες)?

Dimimav
24-07-16, 22:08
Νερό ειναι το επιασα απλα δεν το έχω παρατήρησει τοσα χρόνια
και δεν ξέρω εαν είναι φυσιολογικό ή οχι

I_MNL
24-07-16, 22:17
Κι εγώ το βλέπω στο δικό μου και το κάνει ιδιαίτερα όταν το κλιματιστικό δουλεύει πολύ. Δεν έχει τρυπήσει κάπου. Είναι φυσιολογικό, αλλά δεν ξέρω την ακριβή εξήγηση, λυπάμαι...

NassosMan
24-07-16, 23:52
Και μένα σε e63 φουλ νερό με κλιματιστικό.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

BILL007
25-07-16, 09:31
Στο 46άρι από τη δεξιά μεριά (του συνοδηγού) στο ύψος που ανοίγει η πόρτα έβγαζε νερό και το δικό μου με τον κλιματισμό :original:

Dimimav
25-07-16, 10:06
Στο 46άρι από τη δεξιά μεριά (του συνοδηγού) στο ύψος που ανοίγει η πόρτα έβγαζε νερό και το δικό μου με τον κλιματισμό :original:

Βασίλη ναι μεν στάζει στο υψος το πορτών αλλά οι σταγόνες πέφτουν ακριβως
απο το κεντρο του αυτοκινήτου δίπλα απο το κιβώτιο !

shipsteward7
12-08-16, 17:26
Αν και παλιο το θεμα. μπορεις να μου πεις περιπου που βρισκεται το τ πισω απο τον κινητηρα γιατι καπου εκει σταζει νερα,,,,,