PDA

Επιστροφή στο Forum : καποιος με γνωσεις linux

dimtz
14-09-12, 20:20
Επειδη εχω πολλες αποριες υπαρχει καποιος στο φορουμ να κανουμε κουβεντουλα? :viannen_01:

spar@
14-09-12, 20:25
πες μας τις αποριες σου!
τα εχω ενα μηνα και το ψαχνω!!!
Σκιζουν τα linux!:thumbsup:

dimtz
14-09-12, 20:29
πες μας τις αποριες σου!

ουφ επιτελους καποιος που παει μπροστα thumb , καταρχας δε μπορω βαλω καποια εφαρμογη στην επιφανεια εργασιας διοτι μου λεει οτι δεν εχω το δικαιωμα, μου βγαζει σαν διαχειριστη τον root , πως μπορω να το αλλαξω αυτο?

spar@
14-09-12, 20:35
ουφ επιτελους καποιος που παει μπροστα thumb , καταρχας δε μπορω βαλω καποια εφαρμογη στην επιφανεια εργασιας διοτι μου λεει οτι δεν εχω το δικαιωμα, μου βγαζει σαν διαχειριστη τον root , πως μπορω να το αλλαξω αυτο?

τι εφαρμογη ειναι?
την κατεβασες κανονικα απ το ubuntu software και την εκανες install απ το app basket?

dimtz
14-09-12, 20:40
τι εφαρμογη ειναι?
την κατεβασες κανονικα απ το ubuntu software και την εκανες install απ το app basket?

απο το τερματικο την κατεβασα

spar@
14-09-12, 20:42
απο το τερματικο την κατεβασα

τι εννοεις τερματικο??
(μην με κραξεις δεν ειμαι υπολογιστακιας)χααχχαχα
αυτη τη στιγμη εχω lubuntu που εχει "γυμνα" εικονιδια και κενη επιφανεια εργασιας, ειναι ελαφρυα για αργους υπολογιστες, κοντραδικα!

dimtz
14-09-12, 20:50
τι εννοεις τερματικο??
(μην με κραξεις δεν ειμαι υπολογιστακιας)χααχχαχα
αυτη τη στιγμη εχω lubuntu που εχει "γυμνα" εικονιδια και κενη επιφανεια εργασιας, ειναι ελαφρυα για αργους υπολογιστες, κοντραδικα!

το τερματικο ειναι το α και το ω, μπες κεντρο λογισμικου ubuntu και κατεβασε το, βεβαια μετα πρεπει να ξερεις τις εντολες που θα δινεις και θα τα κανει ολα αυτο αυτοματα, σιγα σιγα θα μαθεις και εσυ, αντε ο ενας θα βοηθα τον αλλο

alexk
14-09-12, 21:07
πες μας τις αποριες σου!

Είναι το linux, όχι τα linux.

Φίλε, ξέρω μερικά πράγματα... ρώτησε ότι θέλεις και αν ξέρω σου λέω.

dimtz
14-09-12, 21:16
Alex 1ον δε μπορω να κανω προσαρτηση το κινητο μου, δε το αναγνωριζει, 2ον οταν παω να μεταφερω κατι στην επιφανεια εγασιας μου βγαζει το παρακατω μηνυμα (δες φωτο) αυτα προς το παρον εχουμε και συνεχεια :original:

spar@
14-09-12, 21:23
Alex 1ον δε μπορω να κανω προσαρτηση το κινητο μου, δε το αναγνωριζει, 2ον οταν παω να μεταφερω κατι στην επιφανεια εγασιας μου βγαζει το παρακατω μηνυμα (δες φωτο) αυτα προς το παρον εχουμε και συνεχεια :original:
επειδη μου εβγαζε πολλα τετοια μνματα και μενα, δες αν εχεις κανει ολα τα update και κανε και ενα restart!
βασικα δεν ξερω καν αν μπορω να το βαλω το τερματικο που λες στην δικια μου εκδοση, και δεν ξερω που θα μου χρειαστει, αφου δεν μου λειπει κατι!χαχααχ
μαλλον dimtz θα μας εξηγησεις εσυ...:thumbsup:

dimtz
14-09-12, 21:29
επειδη μου εβγαζε πολλα τετοια μνματα και μενα, δες αν εχεις κανει ολα τα update και κανε και ενα restart!
βασικα δεν ξερω καν αν μπορω να το βαλω το τερματικο που λες στην δικια μου εκδοση, και δεν ξερω που θα μου χρειαστει, αφου δεν μου λειπει κατι!χαχααχ
μαλλον dimtz θα μας εξηγησεις εσυ...:thumbsup:

για ολες τις εκδοσεις ειναι δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει, μπες κεντρο λογισμικου ubuntu γραψε terminal και θα σου βγαλει το τερματικο κατεβασε το, και που εισαι το τερματικο ειναι για προχωρημενους

edit καθε μερα update κανω

alexk
14-09-12, 22:26
Δυστυχως δεν ξερω αυτο, δεν εχω δουλεψει τα user interfaces παρα μονο κονσολα.

viper
14-09-12, 23:31
Για να κανεις update το λειτουργικό σου :
sudo apt-get update

Για να εγκαταστησεις η να τρέξεις καποια εφαρμογή
sudo apt-get install <ονομα εφαρμογής έτσι όπως αναφέρεται στο repository του ubuntu>

Γενικά, στο ubuntu ο χρήστης root δέν είναι διαθέσιμος για λόγους ασφαλείας. Συνδέεσαι στο σύστημα ως ένας κοινός χρήστης και όταν θέλεις να εκτελέσεις διεργασίες με δικαιώματα root βάζεις το sudo πρίν την εντολή.