Επιστροφή στο Forum : New Mazda MX-5
Leonidas_E39
05-09-12, 08:54
Το MX-5 είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές roadster της παγκόσμιας αγοράς. Από το 1989 οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά έως και σήμερα, κατέκτησε τις καρδιές εκατομμύριων οδηγών, χάρη στο σπορτίφ χαρακτήρα του και την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει. Η νέα γενιά αναμένεται να κάνει τη διαφορά όμως, αν ευσταθούν οι πληροφορίες για τον κινητήρα που θα εφοδιάζεται.
Οι Ιάπωνες σκέφτονται να τοποθετήσουν στο νέο MX-5 ένα ολοκαίνουριο κινητήρα turbo 1,3 λίτρου, ο οποίος θα έχει απόδοση 200 ίππων περίπου. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από υψηλές επιδόσεις θα επιτύχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων, γεγονός που θα το κάνει αυτόματα πιο ελκυστικό στους καταναλωτές.
Η νέα γενιά του MX-5 αναμένεται στις αγορές το 2014, με την κατασκευή του να γίνεται στην Ιαπωνία και την εξέλιξη από κοινού με την Alfa Romeo.
Πηγη : Zougla.gr
https://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=645878&q=95
Θα κλάψουνε μανούλες αμα βγεί με αυτα τα στοιχεια στην παραγωγη . :D :D :D :D
επειδη ειμαι fan του mx...απο τις φωτο και μονο δεν ειναι υπερβολικα κυριλε και φουτουριστικο-αν και ομορφο ομολογω???εμενα προσωπικα αυτο με χαλαει καθως εχω συνδυασει το mx με αλητεια και οχι με κυριλα...αν θελω κυριλα παιρνω slk και δεν κοιταω τοσο την οδηγικη ευχαριστηση...εννοω οτι θα ηθελα το mx να μοιαζει πιο πολυ με gt86 παρα με αυτο που παρουσιασαν..οσαναφορα τα μηχανικα κτλ κτλ..εχω καθε εμπιστοσυνη στα japonia..αμα εμπλεκεται και η alfa πιστευω οτι θα δουμε κατι θεσπεσιο οδηγικα...
https://static.doldigital.net/webstatic/FCD859C9F1E904F960FA2A0BB63429E7.jpg
Νομίζω ότι τελειώνει η εποχή που το ΜΧ5 βασίλεψε.
Αν το σχεδιο της Αλφα είναι αύτό, δεν τιθεται θέμα σύγκρισης.
ghost-rider
05-09-12, 11:08
https://static.doldigital.net/webstatic/FCD859C9F1E904F960FA2A0BB63429E7.jpg
Νομίζω ότι τελειώνει η εποχή που το ΜΧ5 βασίλεψε.
Αν το σχεδιο της Αλφα είναι αύτό, δεν τιθεται θέμα σύγκρισης.
forza italia!!!
Καλη φαινεται.
Ελπιζω αυτη τη φορα να ειναι πισωκινητη. Αλλιως μιλαμε για αλλον ενα προσθιοκινητο κουβα με ειδικευση το παρκαρισμα εξω απο καφετεριες και μπουζουκια...
forza italia!!!
Καλη φαινεται.
Ελπιζω αυτη τη φορα να ειναι πισωκινητη. Αλλιως μιλαμε για αλλον ενα προσθιοκινητο κουβα με ειδικευση το παρκαρισμα εξω απο καφετεριες και μπουζουκια...
οχι ειναι το ιδιο πατωμα με το μχ..ειναι συνεργασια...αρα πισωκινητη αλφα :thumbsup:thumb
ghost-rider
05-09-12, 11:30
οχι ειναι το ιδιο πατωμα με το μχ..ειναι συνεργασια...αρα πισωκινητη αλφα :thumbsup:thumb
Ωπ! Καλο...
Μ αρεει πολυ! Δεν μπορουσα αλλο να τα βλεπω προσθιοκινητα.
Μου γυριζαν τ αντερα.
Κ απο μοτερ?
........................
Καλο καλο καλο!
Ποσο θα χει αυτο?
Εκεινη τη 4c δε θα τη βγαλουν τελικα?
Ωπ! Καλο...
Μ αρεει πολυ! Δεν μπορουσα αλλο να τα βλεπω προσθιοκινητα.
Μου γυριζαν τ αντερα.
Κ απο μοτερ?
........................
Καλο καλο καλο!
Ποσο θα χει αυτο?
Εκεινη τη 4c δε θα τη βγαλουν τελικα?
θα ειναι κατι σαν το gt86..συνεργασια..απλα με αλλο αμαξωμα..λογικα μηχανικα τα ιδια..1300 turbo...oποτε πανω κατω και τα ιδια λεφτα με το mx...τελεια δηλαδη..
Αν αρχίσουν κάποιοι να φτιάχνουν πισωκίνητα που ακόμα και υπό συνθήκες να μπορούν να ευχαριστήσουν τον οδηγό.... τότε δεν θα φτάσει μόνο η εποχή που το mx5 βασίλεψε..... θα φτάσει η εποχή που η bmw θα δει τις πωλήσεις της να συρρικνώνονται αρκετά αφού ο πραγματικός οδηγός θα έχει και άλλες επιλογές......
Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μην βγάζουν μόνο μπροστοκίνητους -τουρμπάτους ή μη- ΚΟΥΒΑΔΕΣ, αλλά και πισωκίνητα ζυγισμένα πλαίσια ;) *
*αν τους βγαίνουν ακριβά μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα αλφα-μαζντα - ας συνεργαστούν για να μοιραστούν κάποια κόστη για την ανάπτυξη πισωκίνητων ....
κιλά για ΜΧ5 ξέρουμε???
200 αλογάκια μια χαρά ακούγεται, εφόσον διατηρεί την λεπτή σιλουέτα του όπως όλα αυτά τα χρόνια.
προσωπικά πιο πολύ μου άρεσε απο την άλφα.
GiannisRob
05-09-12, 13:56
Μηχανικά (μοτέρ και κιβώτιο) κάθε εταιρία θα χρησιμοποιήσει τα δικά της. Άρα πιο πιθανό είναι να δεις την Alfa με τον 1.4Τ και τον 1.75TBi...
αυτο το 1.75 εβγαζε και 240 αλογακια αν δεν απατωμαι... χοχοχο...
Bazil Van Sinner
05-09-12, 22:57
ΜΚ1 , ΜΚ2,5 αυτα ηταν,μετα γιναν ford,μετα χασανε την προσωπικοτητα,μετα ηρθαν τα ηλεκτρονικα,η greenpeace και ολες οι νορμες....τελευταιο χαρτι της mazda αν οχι να γυρισει,αλλα να κρατησει λιγο κοσμο κοντα της....
https://img651.imageshack.us/img651/3214/15294485.jpg
το βαρος δεν ανεβηκε πολυ (40 κιλα αν δεν κανω λαθος), ποιοτικα εγινε πολυ καλυτερο, και τα μοτερ πιο δυνατα... ομως τα μπρος πισω διπλα ψαλιδια που ειχαν οι πρωτες 2 γενιες ειναι αυτο που λειπει στο καινουριο... πιο αποτελεσματικο, αλλα λιγοτερο παιχνιδιαρικο και επικοινωνιακο με τον οδηγο
Bazil Van Sinner
05-09-12, 23:23
το βαρος δεν ανεβηκε πολυ (40 κιλα αν δεν κανω λαθος), ποιοτικα εγινε πολυ καλυτερο, και τα μοτερ πιο δυνατα... ομως τα μπρος πισω διπλα ψαλιδια που ειχαν οι πρωτες 2 γενιες ειναι αυτο που λειπει στο καινουριο... πιο αποτελεσματικο, αλλα λιγοτερο παιχνιδιαρικο και επικοινωνιακο με τον οδηγο
ακριβως ετσι!!!!!!!εχω κανει απειρα χιλιομετρα και ατελειωτες μπαντες με το ΜΚ2,5 1,8 που ειχα και εχω καψει μια https://img534.imageshack.us/img534/8440/dsc00033gkz.jpg:whistle:
οπως και πιστες και με αρκετους Ασσους!Ενιωθες που παταει παντα ο καθε τροχος!.
Μακαρι να κανουν κατι,αλλα ο ωμος του οδηγου δεν θα ξαναφανει ποτε πια πανω απ την πορτα ...:whistle::whistle::whistle:
εγω παρακαλουσα να μου το παρει ο φαδερ οταν μπηκα πανεπιστημιο...τελικα τα βρηκαμε στο ε30...
Η alfa πανεμορφη.....αλλα ο αριθμος δεξια πανω στον αεραγωγο στο στομαχι μου καθεται.οπως σε ολες τις αλφα...:whistle: