Επιστροφή στο Forum : Driver's Car or Racer's Machine?
..........
Μια τέλεια χαραγμένη διαδρομή, ένα αυτοκίνητο και εσείς.
Τι θα διαλέξετε να οδηγήσετε στην ιδανική διαδρομή σας?
Ενα αυτοκίνητο που μπορεί να μην έχει άλογα, αλλά έχει καλό στήσιμο, καλά φρένα και οδηγιέται "σωστα". Κάτι που να κατεβείτε και να πείτε... ναι ρε πστη μου.... το χάρηκα.
Το απόλυτο όπλο πίστας δρόμου. Κάτι που θα κάνει τον καλύτερο δυνατό χρόνο και ας είναι "αποστειρωμένο" ή ας είναι κακάσχημο (πχ Ατομ κτλ)
Ενα όμορφο αμάξι, το αμάξι που σας αρέσει καλύτερα απο όλα, εσείς, το ωραίο άνετο σκαρί του, και ποιός χ3ζει τους χρόνους? εδώ ήρθαμε να κάνουμε τη βόλτα μας...
Ακούω...
Ιδανική διαδρομή είναι η.....
Το αμάξι που θέλω να οδηγήσω εκεί είναι το.....
Και ξεκινάω.
Land's End - John O Groats - Φθινόπωρο
Jaguar E Type Mark 2 Drophead
Πάμε...
ψαχνεις Σταματη η ειναι γενικο και αοριστο?
αν ψαχνεσαι,τι αλλο θα υπαρχει?
GiannisRob
27-08-12, 19:51
Ψήφισα το 1ο δαγκωτό.
Μπορεί να μην έχω τεράστια εμπειρία από αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν αυτοκίνητα που ερωτεύτηκα όταν τα είδα και ξενέρωσα όταν έβαλα μπροστά. Παράδειγμα η νέα Giullietta. Πραγματικά πανέμορφη κατ' εμέ, αλλά όταν βρέθηκα πίσω από το τιμόνι απογοητεύτηκα.
Από την άλλη, ένα παλιό Clio ή ένα 106, με τη χαρακτηριστική υπερστροφή στο άφημα του γκαζιού, σου χαρίζουν ένα τεράστιο χαμόγελο παρά το γεγονός ότι είναι καρυδότσουφλα. Το χαμόγελο, όμως, χαμόγελο!
O απόλυτος χρόνος δεν είναι κάτι το οποίο μου προσφέρει ευχαρίστηση, όπως και το Allroad 3.2. Θα έπαιρνα Volvo με λιγότερα χρήματα, παρότι όντως τανκ το Α6!
Δε διαφωνώ στο ότι και το σήμα στο καπώ είναι σημαντικό, άλλωστε το αυτοκίνητο για πολλούς δεν είναι μόνο ένα τιμόνι και 4 ρόδες. Για κάποιους και η κληρονομιά της φίρμας είναι σημαντική, το brand image, και πολλές άλλες τέτοιες παράμετροι. Δεν τις απορρίπτω, είμαι διατεθημένος όμως να αγοράσω μη-γερμανικό όχημα, αν θεωρώ ότι καλύπτομαι περισσότερο.
Άλλωστε τα πρώτα μου παντιλίκια τα βάρεσα με γιαπωνέζικο :D
Ανεβασμα στις αλπεις με ενα csl.
εγω παντως θα θελα να χω παλι τον ματρακα για μια ωρα και να ξανακανω τον ss165 στην ακτη του amalfi σε αυτην την εκπληκτικη διαδρομη να περναω μεσα απο τα χωρια τεζα και να ρασπαρει με δευτερες και τα σνιτσε(λ) τα τελικα και να πεταγωνται οι ιταλιανοι τρομοκρατημενοι στις βεραντες .απιστευτη αισθηση μοναδικο συναισθημα εχω ορκιστει στον ευατο μου οτι θα το επαναλαβω
California State Route 1
Porsche 911 targa classic
Διαδρομη δεν εχω βρει. Θα ηθελα μια ορεινη διαδρομη, φθινοπωρακι σουρουπο με 21-22 βαθμους.
Το αυτοκινητο θα ηταν μια Ferrari 355 gts ξεσκεπαστη με κλειστο ραδιοφωνο και αδειο καθισμα συνοδηγου
αν μιλήσουμε θεωρητικά εντελώς, θα βρω μερικά κομμάτια του Setright και θα τα ποστάρω γιά να διαλέξει ο καθένας ποιό του πάει περισσότερο. :original:
συζητώντας πιό πρακτικά, εξαρτάται τι οδηγός είναι ο καθένας μας. Προσωπικά, θα ημουνα ευτυχης με ένα manual 330 E92 με quaife για να μη χαζευει στα ανηφορικά πέταλα (στην Ελλάδα ζούμε) και ένα σετ performace φρενα.. Τίποτα παραπάνω από αυτό.
Οι τέλειες διαδρομές μου στην Ελλάδα είναι μερικές 100αδες. Οσο ταξιδεύω, τόσο ανακαλύπτω και καινούργιες. Η κλασσικότερη αγαπημένη μου είναι η ΕΟ Γιάννενα - Κόνιτσα.
το allroad θα ήταν μέσα στις επιλογές μου ασφαλώς αν ζούσα στη βόρεια Ελλάδα.
Πολυ ωραίο θέμα...
Να ξεκινήσω λίγο απότομα...δεν συγκρίνεται τίποτα μέ ένα αμάξι πίστας...και το εννοω...πχ..όταν πηρα το μ3 μου..μου φάνηκε υπερβολικα μαλακό και πολιτισμένο...απο την άλλη ομως τα κάνει όλα!ένα αγωνιστικό αμάξι είναι τουλάχιστον εκνευρίστικο για κάθε μέρα...άρα γιά κάθε μέρα ενα driver.s car...είναι οτιπρεπει ....το αμάξι πιστας μόνο για εκεί.. that simple
kostas 325
27-08-12, 21:03
California State Route 1
Porsche 911 targa classic
+1000thumb big sur
route 66
Harley Davidson Fat boy
αμαξι...
θα ηθελα πολυ να μπορουσα να οδηγησω μια Aston DB5
Επιλέγω το πρώτο,ένα αυτοκίνητο συγκροτημένο, καλοκατασκευασμένο και "οδηγήσιμο",που κάθε φορά που το στύβεις να το εκτιμάς και να το ευχαριστιέσαι περισσότερο. Ο,τι δηλαδή υπόσχεται και κατασκευάζει (συνήθως) η BMW.
Όσο για διαδρομή, ένα σφιχτό ορεινό στροφιλίκι πρωινή ώρα χωρίς κίνηση είναι ό,τι πρέπει:το καθαρό οξυγόνο αναζωογονεί κι εσένα και το αυτοκίνητο... Ευτυχώς η χώρα μας διαθέτει αρκετές (έστω κακοσχεδιασμένες-ανάποδες κλίσεις,απότομες υψομετρικές διαφορές κλπ) τέτοιες διαδρομές.
Στους δρόμους του San Francisco, νωρίς την άνοιξη, ξημερώματα, 1969 Shelby Mustang GT500.
προσπαθω να ειμαι ρεαλιστης.
δηλαδη αυτο που θελω ειναι ενας V8 (bmw) στο Ε30 μεσα.-
δε θελω αποστειρωμενα, αποκομμενα, και πολλα ηλεκτρονικα.
ουτε πολλα esp-dsc-mdc-kfc, ουτε πολλα πολλα στο μοτερ. αν εχει κοιλιες η καμπυλη ροπης, προσαρμωζομαστε εμεις σε αυτην.
εαν τωρα μιλαμε θεωρητικα, αναλογα τη διαδρομη θα διαλεγα το αντιστοιχο οχημα απο το (μεγαλο) γκαραζ μου...
:D
911 Carrera S
CSL
Στις Αλπεις
Ορισμένες διαδρομές /εστω σύντομες, τις ευχαριστήθηκα και με την μπέμπα μου, όπως τον Χολομώντα η την διαδρομή πλάι στην θάλασσα πηγαίνοντας για Ουρανούπολη έστω κι αν είναι στενός και κωλόδρομος.
Όνειρο μια διαδρομή από βορρά προς νότο στο Αμέρικα, δίπλα στον pacific με ένα ξεσκέπαστο αμερικάνικο πλοίο.
katsaraios
27-08-12, 22:10
Ελλαδα- Ολη την αναβαση απο Τρικαλα και μετα για Καταρα βραδυ Αυγουστου με πανσεληνο...
Εξωτερικο- Stelvio pass καλοκαιρι & οποιαδηποτε Autobahn βραδυ ..
Μ3 thumb
Bazil Van Sinner
27-08-12, 22:59
Θα κανω ενα μικρο-οφφ τοπικ-προλογο...αυτος ειναι και ο λογος που 'εδεσα'στο bmwfans!Ευγε Σταματη!
Απο το σχεδιασμο της μεχρι και σημερα εχω φοβερο κολλημα με την Εγνατια Οδο.Την εχω περπατησει αααααααπειρες φορες,με τα παντα απο τροχοφορα!!!Απο τα υπερκυβισμενα μας παπια τοτε μεχρι και με Scania 620hp ψυγειο τινγκα στο σταφυλι απο Καβαλα!!!!!Το πιο συχνο μου δρομολογιο ειναι απο τον κομβο της Τουζλας(τωρα Κερδυλιων)μεχρι την λατρεμενη Σαλονικα και πισω!Στα τουνελ πανω απο την Ασπροβαλτα,στο μαυρο κομματι πανω απο τις λιμνες,ακομη και στα νεκρα μεχρι και προτεινος διοδιο στο Λαγκαδα,εχω διασκεδασει και εχω παιξει με πολυ πιο δυνατα αυτοκινητα ,και εχω καταλαβει πως οταν το παιχνιδι μενει στα μπομπολια και οχι στη δυναμη,πολλες φορες εχω βγει με χαμογελο!!!!!!Οπως και με χαμογελο ηταν μια,ητα στην ουσια,αλλα κ@υλα και εμπειρια!Ειμαι με το 12αρι και εχω φυγει απο Σαλονικα φορτωμενος με τα δερματα και την περισια μαγκια μου!!!!Η ακραποβιτς ειχε μελανιασει και οι αδρεναλινες μου χτυπουσαν κοκκινα!!!!Το 12αρι,οπλο,ειδικα για εγνατια πφφφφφφφφ.....εκει που πηγαινα,πλαι πλαι με τον Ροσσι λοιπον και εχουμε περασει και τον Τσακ Νορρις στο προηγουμενο Sακι,σκαει λαμψη στους καθρευτες απο xenon φωτα,μπα,στιγμιαια σκεφτομαι θα ναι κανα Busa κανα 10αρι ,θα χουμε θεμα!!!!!Ξανακοιτω για μια στιγμη....Ω δεν με γελουν τα ματια μου,μουτρα αυτοκινητου πισω μου.....στα 280??????WTF,κλεινω γκαζι και τι ερχεται διπλα μου????????SEAT LEON ρε φιλεεεεεεεε,αν εχεις το θεο σου,ΛΕΟΝ ρε συ??????και το πιο καλο ,πιο ειναι?Παταει γκαζι και ανοιγει ρε συυυυυυυ,βιδωνω και γω το 12αρι και κυνηγιομαστε,δεν ηταν ενα,αλλα τρια!!!!!Παρεα απο Καβαλα,να ναι καλα οι μαγκες,επαιξαν τιμια,σεβαστηκαν.....οχι πολυ ομως,μεχρι την επομενη ευθεια.Εκει ηρθε ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΤΟ ΤΣΑΓΑΚΙ ζεστο παρακαλω:hystericalbs1:
........ξερεις τι ειναι να πηγαινεις με 299 κοφτες και να σε αφηνει πισω ΛΕΟΝ?????Εγω ξερω :warriorsmiley: :ranting2:.
Εχοντας παντα το fair play Μεσα μου χαιρετηθηκα με τις "ΔαγκωμενεςΤαυτοτητες Team"και πηρα το δρομο της πικρας....:th_Laie_67-1:
Στο κυριως θεμα τωρα,στον κοσμο των ονειρων μου,θα θελα να κανω Ηγουμενιτσα-Αλεξανδρουπολη και πισω με μια Ferrari 599GTB ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΑ ΜΥΓΑΚΙΑ .......ΤΙΠΟΤΑ !Μια συνουσια μυστικη,που λεει και ο Στοκας,ετσι για να γουσταρω!!!!
Αμα δεν ξυπνησα ακομη,προλαβαινω να κανω και την γυρα του Παγγαιου Ορους με μια GT2 RS?????This is THE Ring!!!!!135km απολαυσης...φανταστειτε οτι περπατας ολη την 'ποδια'ενος βουνου.
Αυτα απο εμενα,ελπιζω να μην κουρασα,αλλα εβγαλα εμπνευση :thanks:
Panos 316T
27-08-12, 23:04
Με το δικο μου να ανεβαινω την Φιλολαου με την ζεστη εξατμιση απο Βουλιαγμενης παιχνιδιαρικα κατα τις 3 τα ξημερωματα και ο ηχος σε συνδυασμο με την μεταλλικη σκαστρα να παιζει σαν φλιπερακι αναμεσα στις πολυκατοικιες και να βαρανε οι κακοστημενοι συναργεμοι των αυτοκινητων :D
Παχιά άμμος - Σητεια
Με golf mk5 gti
Για να κάνω τη διαφορά ψήφισα το αυτονόητο έτσι απο αντίδραση αλλά πρόσεξα οτι εκτός απο εμένα υπάρχουν κι άλλοι που πάτησαν το ίδιο κουμπί με τους 4 κύκλους.. WTF???? BMW φόρουμ είμαστε εδώ!!! Αίσχος!!!
Στο θέμα μας. Δεν έχω τρελά όνειρα ούτε και θέλω να οδηγήσω κάτι το εξωπραγματικό. Τις χαρές και τις συγκινήσεις που ψάχνω μπορώ να τις βρω με το αμάξι μου ακόμα και σε ανάβαση Χορτιάτη.... (Πράγμα που το κάνω συχνά.) Αυτό όμως που θα ήθελα να το ξανακάνω και ας μην οδηγάω εγώ, είναι παρέα με τον ξάδερφό μου και το 325 του, την διαδρομή Σάνη-Κασσανδρεία.
Vasilis M3
27-08-12, 23:44
Να γυρίσω την Ευρώπη (Μόντε Κάρλο,Νύρμπουργκρινγκ,Αλπε ις) εγώ με το CSL μου και ο πατέρας μου με το Μ3 Ε30
Είναι το όνειρο μου και επλίζω κάποτε να το πραγματοποιήσω!!!:original:
το 325 του, την διαδρομή Σάνη-Κασσανδρεία.
Πω ρε φιλε... Δασικος!Εχω αφησει λαστιχο και χρονια χαμενα της ζωης σε αυτη την ασφαλτο:original:
.....οι κακοστημενοι συναργεμοι των αυτοκινητων :D
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
αυτοκινητο???...BMW E60 M5!!!
διαδρομη???... Καλαμπακα-αυχενας Καταρας!!!
προυποθεση???....ΜΟΝΟΣ!!!....το μονο που θα γκρινιαζει εκει μεσα να ειναι το SMG!!!:thumbsup:
Έτσι για την φάση, αυτό:
https://motoburg.com/images/caterham-seven-05.jpg
σε διαδρομές της Πελοποννήσου.
Αλλά και με το καρμπόν μια χαρά βολεύομαι.
μια ακομα υπεροχη διαδρομη που εκανα τωρα στις διακοπες καθως ανεβαινα στο χωριο μου, λιγο εξω απο τα γιαννενα...ειναι μετα την αμφιλοχια και μεχρι το χωριο μενιδι...οπου για μια σειρα χιλιομετρων ο δρομος ειναι γεματος φουρκετες αλλα σχετικα ανοικτες και με αρκετα πλατυ οδοστρωμα...φαγωμενο μεν-ψιλοκραταει δε....οποιος δεν τις εχει στριψει..αξιζει να το κανει...
υγ..προσοχη καθως ενα λαθος και "φτανεις παραλια".....:whistle: