Επιστροφή στο Forum : Θορυβος κατα την εκκινηση.
Καλησπερα.
Σαν να μην έφτανε το θεμα με τον συμπλέκτη τωρα εχουμε αλλα...
Κατα την εκκίνηση του αυτοκινήτου (νορμαλ εκκίνηση μολις αφησω τον συμπλεκτη) στο πισω μερος του αυτοκινήτου ακουγεται ενας χτύπος σαν σφυριά κατω χαμηλά. Το ίδιο κάνει και στις αλλαγές ταχυτήτων η οταν αφηνω πατάω γκαζι. Στην αρχή νομιζα οτι κοπάναγε το sub πίσω στην πλατη του αυτοκινήτου. Δεν ηταν αυτο.
Έβαλα εναν φιλο να το ξεκινήσει λιγο και εγω εξω και μου φάνηκε να το ακουσα κοντα στον δεξι πισω τροχό.
Το φαινόμενο αυτο οταν το κανω με την όπισθεν δεν το κανει καθολου.
Τι να είναι τώρα αυτο? Διαφορικό, κεντρικός άξονας? Ειχα παει πριν καιρο για ευθυγράμμιση. Παιζει να εκανε καμια κοτσάνα το συνεργείο?
Το αμαξι δεν κυκλοφορεί πλέων αλλα πριν παω σε συνεργείο και μου πιασουν παλι τον κώλο θα ηθελα να ξερω πανω κατω τι να περιμένω.
Ευχαριστώ
m-power_01
06-08-12, 02:27
Καλησπερα.
Σαν να μην έφτανε το θεμα με τον συμπλέκτη τωρα εχουμε αλλα...
Κατα την εκκίνηση του αυτοκινήτου (νορμαλ εκκίνηση μολις αφησω τον συμπλεκτη) στο πισω μερος του αυτοκινήτου ακουγεται ενας χτύπος σαν σφυριά κατω χαμηλά. Το ίδιο κάνει και στις αλλαγές ταχυτήτων η οταν αφηνω πατάω γκαζι. Στην αρχή νομιζα οτι κοπάναγε το sub πίσω στην πλατη του αυτοκινήτου. Δεν ηταν αυτο.
Έβαλα εναν φιλο να το ξεκινήσει λιγο και εγω εξω και μου φάνηκε να το ακουσα κοντα στον δεξι πισω τροχό.
Το φαινόμενο αυτο οταν το κανω με την όπισθεν δεν το κανει καθολου.
Τι να είναι τώρα αυτο? Διαφορικό, κεντρικός άξονας? Ειχα παει πριν καιρο για ευθυγράμμιση. Παιζει να εκανε καμια κοτσάνα το συνεργείο?
Το αμαξι δεν κυκλοφορεί πλέων αλλα πριν παω σε συνεργείο και μου πιασουν παλι τον κώλο θα ηθελα να ξερω πανω κατω τι να περιμένω.
Ευχαριστώ
Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να σου πιάσουν τον κώλο στο συνεργείο. Άλλαξε αν δεν σου κάνει.
Στο θέμα μας τώρα...κρατάω αυτό που είπες για το μπασοκούτι και σου λέω ότι είναι το συνεμπλοκ του διαφορικού.
Λίγο περίεργο το γεγονός ότι δεν σου κάνει στην οπισθεν. Όλοι οι άλλοι θόρυβοι πάντως είναι πιο μεταλλικοί. Δεν μπερδεύονται με πράγματα στο πορτ μπαγκαζ. Τωρα για την ευθυγράμμιση φυσικά και κανείς δεν μπορεί να ξερει που το πήγες και τι σου κάνανε
Κοιτα εχω αλλαξει πολλα συνεργεία και θεωρώ οτι ολοι υπερέβαλαν λιγο στα πράγματα που ήθελαν αλλαγή η δεν ηταν σίγουροι.
Εγω παλι απο μηχανικά δεν.....
Ο θόρυβος που ακούγεται ειναι παρά πολυ δυνατός και μοιάζει σαν να βαράει κάποιος με βαριοπούλα. Στην πρώτη φορα που το έκανε νόμιζα οτι κοπάνησα καπου!
Δεν μπορώ να αναγνωρίσω εαν είναι μεταλλικός. Πάντως κάτι μικρο δεν ειναι δεδομένης της έντασης που ακούγεται.
m-power_01
06-08-12, 03:06
Κοιτα εχω αλλαξει πολλα συνεργεία και θεωρώ οτι ολοι υπερέβαλαν λιγο στα πράγματα που ήθελαν αλλαγή η δεν ηταν σίγουροι.
Εγω παλι απο μηχανικά δεν.....
Ο θόρυβος που ακούγεται ειναι παρά πολυ δυνατός και μοιάζει σαν να βαράει κάποιος με βαριοπούλα. Στην πρώτη φορα που το έκανε νόμιζα οτι κοπάνησα καπου!
Δεν μπορώ να αναγνωρίσω εαν είναι μεταλλικός. Πάντως κάτι μικρο δεν ειναι δεδομένης της έντασης που ακούγεται.
Άμα είναι τόσο έντονο μπορεί και να έσπασες κάνα δοντι από την κορώνα. Όπως και να έχει ,αύριο συνεργείο
super duper
06-08-12, 09:13
η περιγραφη σου ειναι ιδιαιτερα εντονη (σφυρια παο βαριοπούλα), σιγουρα εχει σπασει κατι οποτε συμφωνώ μς m-power 01
ολα παιζουν.....αμα δεν σηκωθει-ελεχθει δεν βγαζεις ακρη...
εμενα να φανταστεις ο παπαρας ο αναρτησας δεν ειχε βαλει σωστα το ενα ελατηριο της αναρτησης και καθε φορα που περναγα ταφρο ειχαμε πισω κοπανημα βαριοπουλας.....:thumbsup:
παιζει συνεμπλοκ διαφορικου,μεσαια τριβη,σκισμενα top-mount,συνεμπλοκ ψαλιδιου κ.λ.π.
με λιγα λογια ολα τα λαστιχα και κοιτα τα σασμαν-ελατηρια αναρτησης μπας......:hystericalbs1: (εν ολιγης για να μην σε τρελανω συνεργειο!).
υ.γ. θα σε εστελνα στο δικο μου μαριε αλλα μενεις μακρια....