Επιστροφή στο Forum : ΒΛΑΒΗ EML-DSC
Καλησπέρα φιλοι,
Έχω ενα 330CI E46 κ θα ήθελα να ρωτησω μηπως κανένας εχει πάθει βλάβη όπου το λαμπάκι
του EML-ANTISPIN K χειροφρένου να ανάβει παραλληλα;
απο ότι βλεπω μένει η βαλβίδα του ρελαντι
ανοιχτή, πέρα της κατανάλωσης δεν στρώνει με τπτ αν κ αλλαξα βαλβίδα,εγκεφαλο,μοναδα,κα� �τραν.. παλι δεν δουλεψε συνεχίζει να βγάζει βλαβη.
Μήπως καποιος εχει πάθει το ίδιο;;τουλαχιστον να μου πεί πως το αντιμετωπίσε τι αλλο αλλαξε ώστε να φτιαχτει;;
ευχαριστω
Στα Μ3 Ε46 η πιο συνηθησμενη βλάβη γι αυτη τα λαμπακια ειναι ποτενσιομετρο (Throttle Position Sensor).
Ποιος σου ειπε να τα αλλαξεις ολα αυτα που αλλαξες ??
m-power_01
12-07-12, 13:37
Ναι αλήθεια σε ποιο Συνεργειο πας;
απο ολα τα παραπανω δεν εχει πληρωθει τιποτα λογω πολυ καλης φιλιας!!!!!δεν κανουμε διαφηση αλλα ουτε κ δυσφημηση!!!!!
ουτε ποτενσιόμετρο ειναι!!!κ αυτο εχει αλλαχθει!!
εχετε καμια αλλη ιδέα;;;
Σενσορας γωνιας τιμονιου???
m-power_01
12-07-12, 13:58
Στον σενσορα του τιμονιου νομίζω δεν ανάβει το eml.
Στο gt1 το βάλατε;
Σενσορας γωνιας τιμονιου???
ουτε αυτο φιλε μου, το χω ξετιναξει αλλα τπτ επισης βρεθηκε αλλο ενα αυτοκινητο με αυτην την βλαβη απο αλλο συνεργειο κ παλι τπτ.!!!!
Στον σενσορα του τιμονιου νομίζω δεν ανάβει το eml.
Στο gt1 το βάλατε;
εχεις δικιο δεν αναβει το eml!!!!
ναι παντα δειχνει οτι η βαλβιδα μενει ανοιχτη!!!
κανεις 2χλμ κ χρειαζεσαι 30 ευρω βενζινη!!!
m-power_01
12-07-12, 14:12
Βλάβη δεν καταγράφει ρε παιδιά ;
οτι μενει η βαλβιδα ρελαντι ανοιχτη!!!!αλλαχθηκε αλλα κ παλι δειχνει οτι μενει ανοιχτη!!κ η περιοχη γυρω απο την βαλβιδα ειναι καθαρη τωρα τη να σου πω καινουρια βαλβιδα κ παλι μενει ανοιχτη!!!δεν ξερω αν εχει αντιμετωπιστει απο σας κατι αναλογο γι αυτο ρωτησα!!
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
12-07-12, 14:49
φιλε valkat πεταλουδα γκαζιου εχεις αλλαξει??
Κοιταξε ξανα και τις φισες και τις καλωδιωσεις , μηπως δεν κανει καπου επαφη
ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ
12-07-12, 15:01
αν οχι αλλαξε την πεταλουδα και ολα ο.κ
οι φυσες ειναι οκ, πεταλουδα δεν αλλαξα,δοκιμασα αλλο ηλεκτρογκαζο αλλα κ παλι μετα απο 20 μετρα αναβει πεταλουδα θα κοιταξω να δω το απογευμα!!!
σας ευχαριστω οπως κ να χει αν βρω τι φταιει θα το γραψω μην τυχει κ ταλαιπωρησει κανεναν αλλον
οταν αλλαξες την βαλβιδα ρελαντι, της κανατε reset και ενεργοποιηση απ το Gt1?
m-power_01
12-07-12, 19:47
Μπορεί το συνεργείο σου να έχει όλη την καλή πρόθεση να σου το φτιάξει, αλλά να μην ξέρει. Θα σου πρότεινα να πάς να πάρεις μία γνώμη και από κάποιον άλλο.
καλημερα παιδια λοιπον ουτε πεταλουδα ειναι!εγινε reset οταν αλλαχθηκε η βαλβιδα κ παλι τπτ εχει παει κ σε αλλο συνεργειο το αυτοκινητο οπως κ απο γνωστες αντιπροσωπειες φιλοι των παιδιων προσπαθησαν να βοηθησουν!!!!σιγουρα αυτην την στιγμη δεν ξερουν πως να το φτιαξουν γι αυτο ζητησα την βοηθεια σας αν εχετε να μου προτεινετε καποιον που να εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα ειμαι ανοιχτος να δοκιμασω την τυχη μου αλλου!!!ομως επειδη ξερω την ελληνικη αγορα κ πως λειτουργουμε δεν θα με καλυπτε το φερτο απο εδω.....κ θα το φτιαξουμε!!!!
Φιλε valkat σορυ που επιμενω, αλλα κοιτα τις καλωδιωσεις ξανα (οχι μονο τις φισες) μηπως εχει καπου κοπει εσωτερικα κανενα καλωδιο αλλά και τις φισες και στο αλλο ακρο τους
Φιλε valkat σορυ που επιμενω, αλλα κοιτα τις καλωδιωσεις ξανα (οχι μονο τις φισες) μηπως εχει καπου κοπει εσωτερικα κανενα καλωδιο αλλά και τις φισες και στο αλλο ακρο τους
θα το δω ξανα κ ξανα φιλε μεχρι τις 12:00 χθες ψαχναμε ευχαριστω θα το ξαναδω:thnx:
Αρχικά φίλε μου εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα σου σύντομα :original:
ομως επειδη ξερω την ελληνικη αγορα κ πως λειτουργουμε δεν θα με καλυπτε το φερτο απο εδω.....κ θα το φτιαξουμε!!!!
Κατα δεύτερον εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με την λογική σου.
Όταν είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και όχι κάτι απλό, τι περιμένεις να σου πει το κάθε συνεργείο που εκείνη την ώρα μπορεί να έχει και 10 αμάξια ανοιχτά για επισκευές.Να τα σταματήσει όλα και να κάτσει να ασχοληθεί με το δικό σου? Λογικό είναι να σου πει φέρτο απο εδώ και να κάτσουν να το ψάξουν για να γίνει η όποια επισκευή.
Για εμένα δεν υπάρχει ελληνική και ξένη αγορά. Υπάρχει καταναλωτής που μπορεί και διαλέγει απο που θα πάρει μια υπηρεσία και είναι σε θέση να αξιολογήσει και να εμπιστευτεί το ποιος θα του παρέχει την όποια υπηρεσία.
Και πάλι εύχομαι το πρόβλημα σου να λυθεί το ταχύτερο δυνατό :original:
Y.Γ 1.Αμα σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω με pm τα στοιχεία του συνεργείου που πηγαίνω χρόνια τώρα και είμαι ευχαριστημένος, αν και να ξέρεις ότι και αυτό είναι ελληνικό οπότε μπορεί να σου πουν να το αφήσεις για να το δουν και να το φτιάξουν αν μπορούν...
2. Ολα αυτά που γράφω είναι σε τελείως φιλικό τόνο.Δεν έχουν σκοπό κάποια αντιπαράθεση ;)
Για παμε παλι απο την αρχη
Το eml , antispin , χειροφρενο αναβουν στο καντραν
Η βαλβιδα ρελαντι παραμενει μονιμα ανοιχτη
Εχεις υπερβολικη καταναλωση.
Τι αλλο παρουσιαζει?
Για παμε παλι απο την αρχη
Το eml , antispin , χειροφρενο αναβουν στο καντραν
Η βαλβιδα ρελαντι παραμενει μονιμα ανοιχτη
Εχεις υπερβολικη καταναλωση.
Τι αλλο παρουσιαζει?
Δεν τραβαει μπουκωνει(κρεμαει ο κινητηρας) στις 2500 στροφες!
δεν παρουσιαζει κατι αλλο
Ωπ!
Δειτε και τους σωληνες στην εισαγωγη, μηπως υπαρχει φθορα πουθενα
Ωπ!
Δειτε και τους σωληνες στην εισαγωγη, μηπως υπαρχει φθορα πουθενα
τα χω κοιταξει κ αυτα!!τραβηξα κ καλωδια ξεχωριστα απο την βαλβιδα ρελαντι κ παλι το εκανε μενει να ελεγξω την συμπιεση κ αν χανει σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι τα ωστηρια των βαλβιδων ελπιζω να μην ειναι αυτα:worthy:
m-power_01
13-07-12, 13:42
Τα ωστηρια ακούγονται με ένα απλό άνοιγμα του καπώ
οτι μενει η βαλβιδα ρελαντι ανοιχτη συνεχεια αλλα αυτο ειναι αδυνατο εχουμε αλλαξει 3 βαλβιδες ολες καινουριες αυτο με εχει τρελανει κ ποτενσιομετρο,πεταλουδα ελεγχος στην καλωδιωση στις φυσες παντου εχει γινει τι να σου πω φιλε πραγματικα δεν το καταλαβαινω πως γινεται!καθε φορα που το ρεσεταρεις δουλευει μεχρι τις 2500 στροφες κανονικα μολις τις περασεις αναβει η βλαβη μπουκωνει κ κανει τα γνωστα παλι!κλεινεις τον διακοπτη ξανααναβεις την μηχανη ολα οκ, ξαναξεκινας περνας τις 2500 στροφες κ παλι τα ιδια!
Τα ωστηρια ακούγονται με ένα απλό άνοιγμα του καπώ
οχι παντα δεν ειναι τοσο ευκολο θα το ειχα καταλαβει!!μου μενει μονο να μετρησω την συμπιεση
kostas 330
13-07-12, 15:30
Φίλε είχα πάθει και γω το ίδιο.Αναβαν τα λαμπάκια μπούκωνε και όταν έσβηνα την μηχανή ξαναέβαζα εμπρός και μετά όλα οκ.δεν μου το έκανε όμως συνέχεια..πεταλούδα άλλαξα και όλα εντάξει (μέχρι τώρα).Δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου όμως.
m-power_01
13-07-12, 15:47
Ακούγεται λογικό. Γιατί η βαλβίδα ρελαντί ανοίγει όταν η πεταλούδα είναι κλειστή.
Αν λοιπόν το ποτενσιόμετρο της έχει χαλάσει μπορεί η βαλβίδα να μην κλείνει.
tasos.kamv
13-07-12, 23:07
Τιμές λ στο διαγνωστικό είδατε..???Το additive lamda adaptation & το multiplicative που κυμαίνονται...???
καλημερα φιλοι μου συγνωμη λογω επαγγελματικου ταξιδιου ελειπα αλλα η βλαβη βρεθηκε κ ηταν το luft του αερα(καινουριος μετρητης) ευχαριστω ολους σας για την ανταποκριση!!!ελπιζω να βοηθησε ολους μας το συγκεκριμενο θεματακι κ παλι καλημερα!!!