PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε46 προβλημα με την κουκουλα

dark knight
02-07-12, 21:08
δυστυχως το καμπριο φροντισε να μου μετριασει τον ενθουσιασμο για το 3ημερο που μας περασε στο καρπενησι.αφου μου κοπηκε το κορδονι που κραταει την δεξια εσωτερικη επενδυση (και τωρα η επενδυση κρεμεται στον αερα,το εχω ξαναλλαξει στο παρελθον) σειρα ειχε ο μηχανισμος της κουκουλας να αρχισει τα προβληματα.ενω παταω το κουμπι για το ανοιγμα της οροφης απασφαλιζει τα αγκιστρα και μενει εκει.την ξανακλεινω και μετα ξανανοιγει.ομως καθε φορα που ανοιγει και κλεινει πλεον κομπιαζει στο σημειο που απα/ασφαλιζει τα αγκιστρα οταν ανοιγει/κλεινει.ολη η υπολοιπη διαδικασια ανοιγοκλεισιματος ειναι ενταξει.εχει συμβει σε καποιον με ε46 καμπριο?τι μπορει να ειναι?χρειαζεται καποια ειδικη συντηρηση ο μηχανισμος?

Vassilis ///M
02-07-12, 22:11
Πίσω έχεις ελέγξει αν είναι το προστατευτικό κατεβασμένο...
Κατάλαβες ποιό εννοώ...αυτό με το χερούλι που μας δίνει την δυνατότητα να αυξήσουμε σε λίτρα το πορτ-μπαγκάζ...

dark knight
02-07-12, 22:37
ναι βασιλη κατεβασμενο ειναι,αλλιως δεν ανοιγει.απλα δεν ξερω αν προβλεπεται καποια ειδικη συντηρηση για το μηχανισμο

Vassilis ///M
02-07-12, 22:55
ναι βασιλη κατεβασμενο ειναι,αλλιως δεν ανοιγει.απλα δεν ξερω αν προβλεπεται καποια ειδικη συντηρηση για το μηχανισμο

Θα παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι κάτι που με καίει...
Εύχομαι όλα να πάνε καλά...και να βρεθεί λύση...:thumbsup:

bill_m3
03-07-12, 07:46
Πιθανά προβλήματα:
1. να τα έπαιξε ο μηχανισμός (φτου φτου)
2. Συμπλήρωμα λαδάκι (το έχεις κάνει ποτέ??)

Την είχα πατήσει και εγώ με το δεύτερο, έβαλα και όλα οκ!!!!

mitsos_chania
03-07-12, 07:52
Αυτο με τα σχοινακια των πλαινων θελει πολυ προσοχη.
Εμενα μαλλον ειχαν χαλαρωσει και τωρα εχουν σχιστει και τα δυο πλαινα και δεν ξερω τι να κανω...
Στην bmw μου λενε οτι παει πακετο με το εξωτερικο μερος...
Εχει κανεις καμια ιδεα?

bill_m3
03-07-12, 08:06
Εμενα μαλλον ειχαν χαλαρωσει και τωρα εχουν σχιστει και τα δυο πλαινα και δεν ξερω τι να κανω...
Εχει κανεις καμια ιδεα?

https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=520323&highlight=convertible

mitsos_chania
03-07-12, 08:44
Ακριβως το ιδιο ειχα παθει.Σαν να ειχε σπασει το ενα πλαστικο και να σκισε το πανι....
Επισης σε αυτον απ'οτι καταλαβα δεν εχει σκιστει η επενδυση...σε αντιθεση με το δικο μου

dark knight
03-07-12, 09:03
Πιθανά προβλήματα:
1. να τα έπαιξε ο μηχανισμός (φτου φτου)
2. Συμπλήρωμα λαδάκι (το έχεις κάνει ποτέ??)

Την είχα πατήσει και εγώ με το δεύτερο, έβαλα και όλα οκ!!!!

δεν το εχω κανει ποτε.βασιλη λεγε οτι ξερεις για το δευτερο.ανακριση :th_Laie_67-1: τι λαδακι μπαινει,που?

bill_m3
03-07-12, 09:05
δεν το εχω κανει ποτε.βασιλη λεγε οτι ξερεις για το δευτερο.ανακριση :th_Laie_67-1: τι λαδακι μπαινει,που?

Τι μπαίνει και πόσο μπαίνει δε4ν ξέρω!! :D :D :D :D :D

Θυμάμαι ότι το έβαλε με σύριγγα στο πίσω μέρος κάτω από το καπάκι που πρέπει να είναι ο μηχανισμός!!!

dark knight
03-07-12, 09:07
ευχαριστω βασιλη!αν μαθεις κατι παραπανω ενημερωσε,γιατι ο μηχανικος μου ειναι πολυ καλος σε ολα εκτος απο την οροφη

mitsos_chania
03-07-12, 09:08
Περιπου ετσι ειναι το προβλημα που εχω απλα εχει σκιστει τελειως...
https://i942.photobucket.com/albums/ad268/eligruber/bmw/IMG_4595.jpg

dark knight
03-07-12, 09:28
το υγρο ειναι ειναι αυτο Hydraulic fluid for convertible top/lids 250ML 54340394395.απο e bay https://www.ebay.com/itm/350576510780?fits=Make:BMW&item=350576510780&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item519ffd073c&vxp=mtr

savrakias_etsi_apla
03-07-12, 09:31
δυστυχως το καμπριο φροντισε να μου μετριασει τον ενθουσιασμο για το 3ημερο που μας περασε στο καρπενησι.αφου μου κοπηκε το κορδονι που κραταει την δεξια εσωτερικη επενδυση (και τωρα η επενδυση κρεμεται στον αερα,το εχω ξαναλλαξει στο παρελθον) σειρα ειχε ο μηχανισμος της κουκουλας να αρχισει τα προβληματα.ενω παταω το κουμπι για το ανοιγμα της οροφης απασφαλιζει τα αγκιστρα και μενει εκει.την ξανακλεινω και μετα ξανανοιγει.ομως καθε φορα που ανοιγει και κλεινει πλεον κομπιαζει στο σημειο που απα/ασφαλιζει τα αγκιστρα οταν ανοιγει/κλεινει.ολη η υπολοιπη διαδικασια ανοιγοκλεισιματος ειναι ενταξει.εχει συμβει σε καποιον με ε46 καμπριο?τι μπορει να ειναι?χρειαζεται καποια ειδικη συντηρηση ο μηχανισμος?

Καλησπέρα.Κι εγω τα ίδια θεματάκια είχα αλλά με την ε36.
Πήγα σε έναν πολύ καλό μάστορα και μου άλλαξε το μοχλό μετάδοσης της κίνησης.Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να πας σε έναν καλό ταπετσέρη που να ξέρει απο bmw.

savrakias_etsi_apla
03-07-12, 09:32
Εχει κανεις καμια ιδεα?

Το μόνο που θα μπορούσα να σου πω είναι άν έρθεις καθόλου Ηράκλειο,να σε στέιλω στον δικό μου ταπετσέρη..και είμαι σίγουρος..ότι θα το φροντίσει σαν δικό του και θα σου βρεί λύση.Κοίτα τα σχετικά θρεντ που είχα εγω με την κουκούλα στην ε36.

bill_m3
03-07-12, 09:34
το υγρο ειναι ειναι αυτο Hydraulic fluid for convertible top/lids 250ML 54340394395.απο e bay https://www.ebay.com/itm/350576510780?fits=Make:BMW&item=350576510780&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item519ffd073c&vxp=mtr

Πω πω έχω ορεξούλες σήμερα!!!!

dark knight
03-07-12, 09:34
δικιο εχεις αλλα μολις βλεπουν bmw cabrio ονειρευονται ευρω πολλα ευρω

savrakias_etsi_apla
03-07-12, 10:19
δικιο εχεις αλλα μολις βλεπουν bmw cabrio ονειρευονται ευρω πολλα ευρω

Συμφωνώ.Μόνο όσοι είναι bmwδακηδες τρελλοί μπορούν να το δουν αλλιώς το θέμα.
Εγω στην αρχή πήγα σε έναν και μου ζήτησε να αφήσω το αυτοκίνητο εκεί απο 3 εως 15 μέρες,να το ψάξει και καλά και επι της ευκαιρίας μου έιπε ότι θέλει και αλλαγή η κουκούλα.Που σημαίνει πόσο λέω?Και μου είπε γυρω στα 1500 ευρω.Του λέω λοιπόν κοίτα τη κουκούλα το μηχανισμό,να δουελεύει έστω και χειροκίνητα και τα υπόλοιπα τα κάνουμε αργότερα,αλλά επέμενε ότι δε γίνεται έτσι.
Πήγα λοιπόν σε έναν άλλον εξειδικευμένο και πορωμένο με bmw.
Το παιδί μου το έφτιαξε μόνο με 100 ευρω και όχι μόνο αυτό,γλυτώσαμε το καινούριο ανταλλακτικό γιατί ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει για να το σώσει.
Ελπίζω κι εσυ να βρεις μια λύση..οικονομική..και να πάνε όλα καλά.

dark knight
03-07-12, 10:43
Πω πω έχω ορεξούλες σήμερα!!!!

+1000!

dark knight
10-07-12, 11:52
το υδραυλικο υγρο αγοραστηκε.με τα κορδονια εχω προβλημα γιατι με το real oem δεν βγαζω ακρη.πηρα στον κορφιατη και αυτοι δεν ξερουν ποιο χρειαζομαι.τους εδωσα αριθμο πλαισιου μου ειπαν για 2 κωδικους και δεν ξερουν ποιος ταιριαζει.το εχω ξαναλλαξει αλλα δεν θυμαμαι.οποιος το εχει ας ποσταρει τον κωδικο

bill_m3
10-07-12, 12:39
το υδραυλικο υγρο αγοραστηκε.με τα κορδονια εχω προβλημα γιατι με το real oem δεν βγαζω ακρη.πηρα στον κορφιατη και αυτοι δεν ξερουν ποιο χρειαζομαι.τους εδωσα αριθμο πλαισιου μου ειπαν για 2 κωδικους και δεν ξερουν ποιος ταιριαζει.το εχω ξαναλλαξει αλλα δεν θυμαμαι.οποιος το εχει ας ποσταρει τον κωδικο

Κοίτα το 21 και 26
https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BW71&mospid=47600&btnr=54_0275&hg=54&fg=10&hl=35

Τα πίσω σύμφωνα με αυτό
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=520323&highlight=convertible
είναι το 26

dark knight
10-07-12, 12:54
βασιλη το 26 εχει και τα σκοινακια αλλα μαλλον πρεπει να ειναι το 21 γιατι ειναι μονο τα σκοινακια