Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λαμπακι κινητηρα = 2 Πολλαπλασιαστες

alexke46
02-07-12, 19:02
Παιδες την βοηθεια σας.Πριν απο λιγο στο Ε46 1600cc 2004 facelift μου,αναψε το λαμπακι διαχειρισησ κινητηρα και δεν το ακουω καλα.Οταν βαζω πρωτη σαν να ζοριζεται να προχωρησει(παταω πιο πολυ γκαζι ) και γενικα οταν μαρσαρω δεν εχει τον φυσιολογικο θορυβο.Ξερετε τι μπορει να ειναι?Αν ειναι αισθητηρασ στροφαλου ποσο κοστιζει και ποση ωρα θελει να γινει η αντικατασταση του?Ευχαριστω εκ των προτερων

katsaraios
02-07-12, 19:05
Παιδες την βοηθεια σας.Πριν απο λιγο στο Ε46 1600cc 2004 facelift μου,αναψε το λαμπακι διαχειρισησ κινητηρα και δεν το ακουω καλα.Οταν βαζω πρωτη σαν να ζοριζεται να προχωρησει(παταω πιο πολυ γκαζι ) και γενικα οταν μαρσαρω δεν εχει τον φυσιολογικο θορυβο.Ξερετε τι μπορει να ειναι?Αν ειναι αισθητηρασ στροφαλου ποσο κοστιζει και ποση ωρα θελει να γινει η αντικατασταση του?Ευχαριστω εκ των προτερων
Mην ξεκινας με αυτοδιαγνωση γιατι μπορει να φταινε αλλα πραγματα..
Σε διαγνωστικο μπηκε το αυτοκινητο?
φιλικα...

alexke46
02-07-12, 19:10
Πριν απο μια ωρα αναψε το λαμπακι.Αυριο το πρωι θα το βαλω στο μηχανημα.Απλως λεω αν ειναι ο αισθητηρασ στροφαλου ποσο κοστιζει?Παντωσ παλαιοτερα μου ειχε ξανααναψει και ειχα αλλαξει αισθητηρα λ ,αλλα δεν παρουσιαζε αυτα τα συμπτωματα,απλωσ μου εκοβε,δεν εκανε θορυβο στο μαρσαρισμα.

Kostase46
02-07-12, 21:10
Πριν απο μια ωρα αναψε το λαμπακι.Αυριο το πρωι θα το βαλω στο μηχανημα.Απλως λεω αν ειναι ο αισθητηρασ στροφαλου ποσο κοστιζει?Παντωσ παλαιοτερα μου ειχε ξανααναψει και ειχα αλλαξει αισθητηρα λ ,αλλα δεν παρουσιαζε αυτα τα συμπτωματα,απλωσ μου εκοβε,δεν εκανε θορυβο στο μαρσαρισμα.

Εαν χαλουσε ο αισθητηρας στροφαλου η μηχανη θα εσβηνε και δε θα δουλευε απο αισθητηρα εκκεντροφορου μπορει να το κανει. Αλλα το καλυτερο ειναι αυτο που σου λεει ο συμφορουμητης katsaraios να το πας για διαγνωση.

nikos valvetronic
02-07-12, 22:38
Δεν είναι ο αισθητήρας στροφάλου.Αν πάθει αισθητήρα σβήνει ακαριαία σαν να γύρισες το

κλειδί.Κάτι άλλο έχει τ'αμάξι,θα το δεις αύριο thumb

Για την ιστορία για να αλλάξει ο στροφάλου ξηλώνεται πολύ πράμα γιατί είναι από πίσω

απ'το μοτέρ.Κανένα 200άρι θέλει για γνήσιο μαζί με εργασία.

Bazil Van Sinner
02-07-12, 22:50
Aν ηταν στροφαλου δεν θα επαιρνε καν μπροστα.Βασικα με μαρσαρισματα και βολτες μονο κακο θα του κανεις.Αστο και πηγαινε το αυριο σε διαγνωστικο.Για 316 δεν ξερω αλλα για Μ54,εχει 2 αιδθητηρες εκκεντροφορου 40 και 45 ευρω περιπου εκαστος,και ο στροφαλου κανει κανει καμια 80ευρω αν δεν κανω λαθος,και θελει οντως ΠΟΛΥ δουλεια!

Vassilis ///M
02-07-12, 22:54

Μήπως είναι κανένας πολλαπλασιαστής...Τα συμπτώματα εκεί παραπέμπουν...

fast-enough
02-07-12, 22:59

Συμφωνώ. thumb

zaharias
02-07-12, 23:48
Aν ηταν στροφαλου δεν θα επαιρνε καν μπροστα.Βασικα με μαρσαρισματα και βολτες μονο κακο θα του κανεις.Αστο και πηγαινε το αυριο σε διαγνωστικο.Για 316 δεν ξερω αλλα για Μ54,εχει 2 αιδθητηρες εκκεντροφορου 40 και 45 ευρω περιπου εκαστος,και ο στροφαλου κανει κανει καμια 80ευρω αν δεν κανω λαθος,και θελει οντως ΠΟΛΥ δουλεια!

Μιλας για γνησιους; Γιατι σαν λιγα να λες..

zaharias
02-07-12, 23:50

Διαγνωστικο.. Και μετα βλεπεις.. Μην αλλαζεις πραγματα στη τυχη.. Και οτι αισθητηρας ειναι ΜΟΝΟ oem..

m-power_01
03-07-12, 00:22
Στροφάλου όπως σου είπαν δεν θα έπαιρνες καν μπρος.
Πολλαπλασιαστής αν ήταν η άκαυστη μυρίζει και το τρέμολο γίνεται αντιληπτό.
Εφόσον έχει αναψει τσεκ εντζιν ,πας για διαγνωση.

120ie87
03-07-12, 00:29
Ισως μοτέρ valvetronic ...

m-power_01
03-07-12, 02:11
Ισως μοτέρ valvetronic ...

Δεν έχει valvetronic

120ie87
03-07-12, 07:19
Δεν έχει valvetronic

:whistle: :thnx:

alexke46
03-07-12, 21:06
Στροφάλου όπως σου είπαν δεν θα έπαιρνες καν μπρος.
Πολλαπλασιαστής αν ήταν η άκαυστη μυρίζει και το τρέμολο γίνεται αντιληπτό.
Εφόσον έχει αναψει τσεκ εντζιν ,πας για διαγνωση.

Oντωσ μου μυριζε η βενζινη και οντωσ ειναι αντιληπτο το τρεμουλο.Παντως δεν προλαβα το πρωι να το παω συνεργειο γιατι επρεπε να φυγω για να προλαβω το πλοιο για το νησι που δουλευω,οποτε το αμαξι θαπεριμενει κανα μηνα θεσσαλονικη μεχρι την επομενη αδεια(το εχω παρκαρισμενο σε γνωστουσ).Ηθελα να ρωτησω πολλαπλασιαστησ ποσο κοστιζει,ποση ωρα διαρκει η αλλαγη και αν το αμαξι θα εχει προβλημα αν μπαινει μονο μπροστα(για να μην μεινει απο μπαταρια) μεχρι να παω να το φτιαξω.

m-power_01
03-07-12, 21:17
Oντωσ μου μυριζε η βενζινη και οντωσ ειναι αντιληπτο το τρεμουλο.Παντως δεν προλαβα το πρωι να το παω συνεργειο γιατι επρεπε να φυγω για να προλαβω το πλοιο για το νησι που δουλευω,οποτε το αμαξι θαπεριμενει κανα μηνα θεσσαλονικη μεχρι την επομενη αδεια(το εχω παρκαρισμενο σε γνωστουσ).Ηθελα να ρωτησω πολλαπλασιαστησ ποσο κοστιζει,ποση ωρα διαρκει η αλλαγη και αν το αμαξι θα εχει προβλημα αν μπαινει μονο μπροστα(για να μην μεινει απο μπαταρια) μεχρι να παω να το φτιαξω.

Άρα μάλλον είσαι για πολ/στη οπως τα λες τωρα. Να μην το βάζει μπροστά. Δεν παθαινει τίποτα για 15 μερες. Κανα 45αρι ο εκας νομίζω πάνε εκτος bmw.
Μηπως είναι μοντελιστής ο φιλος εκει? Ασχολέιται με rc?

alexke46
03-07-12, 21:32
Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαβασα οτι καποιοσ που ειχε παρομοιο προβλημα αλλαξε μπαταρια και εστρωσε.Δεδομενου του οτι η μπαταρια μου συμπληρωνει αισιωσ 8 χρονια(μια χαρα εκκινει παντωσ)λετε να φταιει αυτη?

m-power_01
03-07-12, 21:36
Δεν παίζουν αυτά

alexke46
03-07-12, 21:40
Δεν παίζουν αυτά

Οποτε με το που επιστρεφω το παω για διαγνωση και μαλλον για πολλαπλασιαστη.Τι μπορει να παθει δουλευοντασ ετσι το αμαξι(π.χ μεχρι να παει συνεργειο 20 χλμ?)

nikos valvetronic
03-07-12, 23:06
Πότε γυρνάς με άδεια? Έχω μεταχειρισμένους πολ/στες στο πορτμπαγκαζ για
παν ενδεχόμενο! Η δοκιμή είναι πολύ εύκολη,αν θες τους δοκιμάζουμε μαζί και
βγάζουμε συμπέρασμα και ύστερα πας και πέρνεις καινούριο/ους.thumb

alexke46
05-07-12, 18:23
Παιδες τελικα το αμαξι πηγε συνεργειο,αλλαχθηκαν 2 πολλαπλασιαστεσ και ολα καλα.ευχαριστω για τισ απαντησεισ σας.:original:

Vassilis ///M
05-07-12, 23:09

Εγώ ευχαριστώ που σου έκανα τη διάγνωση...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: