PDA

Επιστροφή στο Forum : Barbeque στην ταράτσα . Help!

trueno
30-06-12, 13:38
Σκέφτομαι να βάλω στην ταράτσα μια ψησταρια χτιστη ή προκάτ , με πυροτουβλα.
Ξέρει κανεις κάποιον καλό επαγγελματια που να πουλάει ψησταριες , και αν μπορειτε πειτε μου τι πρέπει να κοιτάξω στην ψησταρια και τι πρέπει να προσεξω στην αγορά της.
Ευχαριστώ

120ie87
30-06-12, 13:42
Στάθη, παίζουν κάτι απίστευτες ψησταριές υγραερίου (οι οπόιες κλείνουν και από πάνω -έχουν ακόμα και θερμόμετρο- διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή αλλά και δεν βγάζουν συνέχεια κάπνα) σε διάφορα μεγέθη με το πλεονέκτημα αφενός ότι μπορείς να τις βρεις σε καλή τιμή και αφετέρου ότι μεταφέρονται στο μέλλον όπου θες!

trueno
30-06-12, 13:52
Στάθη, παίζουν κάτι απίστευτες ψησταριές υγραερίου (οι οπόιες κλείνουν και από πάνω -έχουν ακόμα και θερμόμετρο- διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή αλλά και δεν βγάζουν συνέχεια κάπνα) σε διάφορα μεγέθη με το πλεονέκτημα αφενός ότι μπορείς να τις βρεις σε καλή τιμή και αφετέρου ότι μεταφέρονται στο μέλλον όπου θες!

Eχει φίλος μου μια super-duper απο Καναδά , αλλα για μενα η "καρβουνίλα" ειναι ανωτερη από το ψησιμο στο υγραεριο.

120ie87
30-06-12, 14:21
^ σίγουρα! έχω φάει όμως κάτι χοντρές φέτες ξιφία σε μία τέτοια και ήταν τρέλα....!!

(καναδοί και αμερικάνοι είναι μάνες σε αυτές!!)

ntinos
30-06-12, 15:50
Weber genesis E-320
Την έκανα δώρο στον εαυτό μου πέρυσι...

Μετα απο 20 χρόνια βασανισμου με τα κάρβουνα είναι το μόνο που προτείνω (γενικά τις ψησταριές υγραεριου τελευταίας τεχνολογίας)

Ένα απο τα πολλά υπέρ:

Γυρνας Σπίτι το βράδυ, αναβεις το εργαλείο, σε 10 λεπτά το πολυ πετάς πάνω απο μια μπριζολα (πχ) εώς ότι χωράει, σε 7-8 λεπτά την γυριζεις, και σε 7-8 λεπτά ακόμη την έχεις στο πιάτο. Σύνολο, 25 λεπτά.
Ούτε τα χέρια σου δεν χρειάζεται να όξυνσης μετα...

ntinos
30-06-12, 16:01
Χωριά που πετάς και ότι θες (κατσικακι πχ) σε γαστρα και είσαι γκουρμε....

Δίπλα τηγανιζεις και τις πατάτες σου, βάζεις Πλακα αντι σχαρα και πετάς πάνω τα μπεικα και τα αυγά, βάζεις πέτρα (ειδική) αντι για σχαρα και φτιαχνεις πίτσα, ψωμί, αντι σχαρα επίσης βάζεις μια φέτα απο ειδικό ξύλο και αμολας πάνω μια σφυριδα, κλπ κλπ κλπ κλπ, σούβλα παίρνει, κλπ κλπ κλπ, σκευος ειδικό που στη μέση βάζεις ένα κουτάκια μπύρας (με μπύρα και ανοιχτό, καρφωνεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο απάνω του, και τρως κοτόπουλο που δεν Ξέρεις ότι υπήρχε, κλπ κλπ κλπ, σου λείπει η "μυρωδιά" του ξύλου (;), έχει ειδικο σκευακι και βάζεις μέσα ξυλαρακια για το άρωμα ανάλογα τι θα ψηζεις, κλπ κλπ κλπ...

Αφήστε τα κάρβουνα, στο φιναλε ανθυγεινα είναι...

Γρήγορα όμορφα νοστιμοτατα και υγιεινά.

Μεγεια σου !

bill_m3
30-06-12, 16:16
Ε βρε Ντίνο. κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μόλις είδα την τιμή !!!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Λοιπόν εδώ στην ταβέρνα του χωριού μου για να φάμε και οι τέσσερις μας θέλουμε 25¤ μαζί με τα αναψυκτικά, 1000/25=40, για να την κάνω απόσβεση την ψησταριά θέλω καμιά 10ριά χρονάκια!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Samaro
30-06-12, 16:35
Ε βρε Ντίνο. κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μόλις είδα την τιμή !!!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Λοιπόν εδώ στην ταβέρνα του χωριού μου για να φάμε και οι τέσσερις μας θέλουμε 25¤ μαζί με τα αναψυκτικά, 1000/25=40, για να την κάνω απόσβεση την ψησταριά θέλω καμιά 10ριά χρονάκια!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Μήπως συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και ο ψήστης ;;; :th_Laie_67-1:

Nino
30-06-12, 17:12
Δεν θα πω πολλα οποιος θελει ακουει, ουτε λογος για αντιπαραθεση υπαρχει!
απο το γκαζακι μεχρι τις φιαλες υγραεριου ολα ειναι ωρολογιακες βομβες.
Δεν ειναι το θεμα αν θα εχει διαρροη ή αν θα σκασει ,αλλα το ποτε θα σκασει.
Γκαζακι στο σπιτι η μονη περιπτωση για να μην βρεθουμε σε μοναδα εγκαυματων ειναι καθε χρονο αντικατασταση.
Πριν δυο μηνες το πρωην αφεντικο της γυναικας μου απο σομπα υγραεριου πηγε να συναντησει τον δημιουργο του!! και δυο διαμερισματα εγιναν "πτανα"
Οποιος διαφωνει ας διαφωνησει για τον εαυτο του , ακομα και ενας μονο να ακουσει εμενα μου φτανει!!

zannis
30-06-12, 17:22
Αν και ζω εδω οπου ολοι εχουν μπαρμπεκιου υγραεριου εγω ομως χρησιμοποιω μονο καρβουνο και σας πληροφορω οτι ολοι σε μενα ερχονται στο τελος για μπαρμπεκιου...το καρβουνο ειναι αλλη φαση....

ntinos
30-06-12, 17:40
Nino, στην βεράντα την εχω, και την ανογοκλεινω πάντα απο την φιαλη
Μια στις τόσες τσεκαρω με σαπουναδα τις ενώσεις και το λάστιχο της φιαλης για τυχόν διαρροές (δεν εχω δει κάποια μέχρι στιγμής)

Πάντως είναι τραγικά μεγαλύτερος ο αριθμός ατυχημάτων σχετιζομενα με τα αυτοκίνητα (πχ) απο ότι με τα υγραεριοσχετιζομενα ;-)

Bazil Van Sinner
30-06-12, 17:46
Φετος πηρα μια weber καρβουνισια και γω.....αλλο ψησιμο!!!!!!

Για μενα ψησταρια=καρβουνο!Με υγραεριο ειναι πλεον στις περισσοτερες ταβερνες και ειναι μπλιαχ....αν δεν μυριζει τσικνα το πανσετικο....ΤΗΓΑΝΙΣΕ ΤΟ!!!

m-power_01
30-06-12, 18:01
Συνυπολογιστε και το 500αρικο που είναι το πρόστιμο για τις λοιπές παραβάσεις.

oldcarskickass
30-06-12, 18:12
Χωριά που πετάς και ότι θες (κατσικακι πχ) σε γαστρα και είσαι γκουρμε....

Δίπλα τηγανιζεις και τις πατάτες σου, βάζεις Πλακα αντι σχαρα και πετάς πάνω τα μπεικα και τα αυγά, βάζεις πέτρα (ειδική) αντι για σχαρα και φτιαχνεις πίτσα, ψωμί, αντι σχαρα επίσης βάζεις μια φέτα απο ειδικό ξύλο και αμολας πάνω μια σφυριδα, κλπ κλπ κλπ κλπ, σούβλα παίρνει, κλπ κλπ κλπ, σκευος ειδικό που στη μέση βάζεις ένα κουτάκια μπύρας (με μπύρα και ανοιχτό, καρφωνεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο απάνω του, και τρως κοτόπουλο που δεν Ξέρεις ότι υπήρχε, κλπ κλπ κλπ, σου λείπει η "μυρωδιά" του ξύλου (;), έχει ειδικο σκευακι και βάζεις μέσα ξυλαρακια για το άρωμα ανάλογα τι θα ψηζεις, κλπ κλπ κλπ...

Αφήστε τα κάρβουνα, στο φιναλε ανθυγεινα είναι...

Γρήγορα όμορφα νοστιμοτατα και υγιεινά.

Μεγεια σου !

Τίγκα ανθυγιεινά να τα λέμε αυτά!

Δεν θα πω πολλα οποιος θελει ακουει, ουτε λογος για αντιπαραθεση υπαρχει!
απο το γκαζακι μεχρι τις φιαλες υγραεριου ολα ειναι ωρολογιακες βομβες.
Δεν ειναι το θεμα αν θα εχει διαρροη ή αν θα σκασει ,αλλα το ποτε θα σκασει.
Γκαζακι στο σπιτι η μονη περιπτωση για να μην βρεθουμε σε μοναδα εγκαυματων ειναι καθε χρονο αντικατασταση.
Πριν δυο μηνες το πρωην αφεντικο της γυναικας μου απο σομπα υγραεριου πηγε να συναντησει τον δημιουργο του!! και δυο διαμερισματα εγιναν "πτανα"
Οποιος διαφωνει ας διαφωνησει για τον εαυτο του , ακομα και ενας μονο να ακουσει εμενα μου φτανει!!

Πόσα δάση έχουν καεί από μάγκες των μπάρμπεκιου;
Το πότε δεν προσδιορίζεται χρονικά αλλά με το πόσο και τι συντήρηση κάνει ο χρήστης.- Ισχύει στα πάντα και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με εύφλεκτα αέρια πρέπει να είσαι ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ.-
Η μάνα μου χρησιμοποιεί εδώ και καμιά 10ετία κουζίνα υγραερίου με μπουκάλα και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ θέμα, όχι ανάφλεξης αλλά έστω και μυρωδιάς.
Δεν ξέρω τι χρήση έκανε στην σόμπα υγραερίου του αφεντικό της γυναίκας σου, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ έξυπνος, μεταξύ μας πάντα.

ΚΑΘΕ συσκευή από σοβαρό κατασκευαστή έχει ένα μικρό βιβλιαράκι, αν κάτσει κανείς να το διαβάσει και είναι τυπικός τόσο στην χρήση όσο και στην συντήρηση, απλά πράματα και κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη (γιατί το μαγείρεμα με την φωτιά είναι, όντως πιο εύκολο και πιο οικονομικό από το ρεύμα, και με στοιχεία και τεκμηριωμένα πιο υγειινό από το κάρβουνο)

Συνυπολογιστε και το 500αρικο που είναι το πρόστιμο για τις λοιπές παραβάσεις.

Ποιο πρόστιμο; Ποιες παραβάσεις ρε συ;

m-power_01
30-06-12, 18:20
Τίγκα ανθυγιεινά να τα λέμε αυτά!

Πόσα δάση έχουν καεί από μάγκες των μπάρμπεκιου;
Το πότε δεν προσδιορίζεται χρονικά αλλά με το πόσο και τι συντήρηση κάνει ο χρήστης.- Ισχύει στα πάντα και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με εύφλεκτα αέρια πρέπει να είσαι ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ.-
Η μάνα μου χρησιμοποιεί εδώ και καμιά 10ετία κουζίνα υγραερίου με μπουκάλα και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ θέμα, όχι ανάφλεξης αλλά έστω και μυρωδιάς.
Δεν ξέρω τι χρήση έκανε στην σόμπα υγραερίου του αφεντικό της γυναίκας σου, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ έξυπνος, μεταξύ μας πάντα.

ΚΑΘΕ συσκευή από σοβαρό κατασκευαστή έχει ένα μικρό βιβλιαράκι, αν κάτσει κανείς να το διαβάσει και είναι τυπικός τόσο στην χρήση όσο και στην συντήρηση, απλά πράματα και κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη (γιατί το μαγείρεμα με την φωτιά είναι, όντως πιο εύκολο και πιο οικονομικό από το ρεύμα, και με στοιχεία και τεκμηριωμένα πιο υγειινό από το κάρβουνο)

Ποιο πρόστιμο; Ποιες παραβάσεις ρε συ;

Το μπάρμπεκιου είναι χτιστό. Χρειάζεται οικοδομική άδεια. Κανένας όμως δεν βγάζει δυστυχώς. Με τον νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων περνάει σαν λοιπή πολεοδομική παράβαση με πρόστιμο φιξ 500ευρώ

120ie87
30-06-12, 18:44
Weber genesis E-320
Την έκανα δώρο στον εαυτό μου πέρυσι...

Μετα απο 20 χρόνια βασανισμου με τα κάρβουνα είναι το μόνο που προτείνω (γενικά τις ψησταριές υγραεριου τελευταίας τεχνολογίας)

Ένα απο τα πολλά υπέρ:

Γυρνας Σπίτι το βράδυ, αναβεις το εργαλείο, σε 10 λεπτά το πολυ πετάς πάνω απο μια μπριζολα (πχ) εώς ότι χωράει, σε 7-8 λεπτά την γυριζεις, και σε 7-8 λεπτά ακόμη την έχεις στο πιάτο. Σύνολο, 25 λεπτά.
Ούτε τα χέρια σου δεν χρειάζεται να όξυνσης μετα...

https://www.terradesigns.com/catalog/48_1269968098.jpg

ωραίο εργαλείο Ντίνο!

fast-enough
30-06-12, 22:28
Η απλότητα στη χρήση της ψησταριάς αερίου είναι όντως άλλο πράγμα. Την προηγούμενη Κυριακή ψήσαμε σε ένα φίλο μια συναγρίδα τέσσερα κιλά και δεν ίδρωσε το αυτί μας. Ανάβει γρήγορα, είναι καθαρή και επειδή κλείνει το καπάκι δεν την επηρεάζουν οι αέρηδες.
Όμως στο σπίτι μου επέλεξα χτιστή και δεν το έχω μετανοιώσει. Άλλο το κάρβουνο, με την ιεροτελεστία του και την απαραίτητη πάντα παρέα...
Αν ήθελα μετά τη δουλειά να ψήσω, δε θα άναβα ποτέ κάρβουνο. Γκάζι ίσως, αλλά για μένα το ψήσιμο θέλει όπως προείπα παρέα και χρόνο... Και καμιά μπυρίτσα να σβήνει τη ζέστη από τη φωτιά...

Konstantinos E60
30-06-12, 23:03
Τι το θες το χτιστό ? Μια φορά θα ψήνεις 2 θα καθαρίζεις !! Μπελάς και τίποτα παραπάνω.
Πήρα αυτήν πριν κανα 2μηνο και είναι υπέραρκετή για να κάνεις το κέφι σου https://www.solnet.com.gr/Grills.aspx

Οσο για το άναμα του κάρβουνου παρτε ένα τετοιο και θα με θυμηθείτε..https://www.toolstore.gr/images/500-2web.jpg

oldcarskickass
30-06-12, 23:12
Ένα απλό παλιό πιστολάκι ρε συ και είσαι τζετ!

Αλλά ναι όντως το κάρβουνο είναι μανούρα και πώρωση μαζί.

trueno
30-06-12, 23:47
Τελικα ξερει κανεις από που να πάρω χτιστη?

E46 POWER
01-07-12, 02:21
δεν παιρνεις καμια 30 τουβλα και λιγο τσιμεντο να φτιαξεις ενα μπαρμπεκιου ? Δεν πρεπει να θελει και πολυ δουλεια!

m-power_01
01-07-12, 02:50
Τελικα ξερει κανεις από που να πάρω χτιστη?

Θα σου στείλω αύριο τηλέφωνο

spar@
01-07-12, 03:09
https://www.clickdelivery.gr/?gclid=CPyJsaql97ACFUZd3wodsT5p_g

Skyline_IS
01-07-12, 11:36
Τι το θες το χτιστό ? Μια φορά θα ψήνεις 2 θα καθαρίζεις !! Μπελάς και τίποτα παραπάνω.
Πήρα αυτήν πριν κανα 2μηνο και είναι υπέραρκετή για να κάνεις το κέφι σου https://www.solnet.com.gr/Grills.aspx

Οσο για το άναμα του κάρβουνου παρτε ένα τετοιο και θα με θυμηθείτε..https://www.toolstore.gr/images/500-2web.jpg

Πιστολακι μαλλιων και σε 10' ειναι ηδη πανω τα κρεατ και ψηνονται
:original:

fast-enough
01-07-12, 13:24
Εγώ την πήρα από το Leroy Merlin. Συνεργάζεται με κάποιον από τον ασπρόπυργο και τις δίνει (έδινε τότε τουλάχιστον) φθηνότερα. https://www.leroymerlin.gr/el/eidi-kipou

trueno
01-07-12, 17:18
Θα σου στείλω αύριο τηλέφωνο

Ευχαριστω!!!