Επιστροφή στο Forum : e30 κατραν
Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας... πριν καιρο σταματησε να γραφει χιλιομετρα το κοντερ...βρηκα ενα αλλο κατραν , το περασα και τωρα δεν δουλευει τιποτα στο κατραν παρα μονο το ταχυμετρο. στο νεο κατραν εβαλα την πλακετα που φορουσε απο την αρχη το αμαξι. Εχει κανεις το ιδιο προβλημα να μου προτεινει καμια λυση? ευχαριστω
Κλασική βλάβη στα 30άρια, σπάνε τα γραναζάκια, δέν έχει να κάνει με την πλακέτα.
εγώ το είχα στείλει μέσω του συνεργείου μου δύο φορές για επισκευή.
εμενα ομως τωρα μετα την αλλαγη δεν δουλευει τιποτα...ουτε η θερμοκρασια
Δούλεψαν και σταμάτησαν ξαφνικά, ή δεν δουλεψε ποτε το νέο καντραν με την πλακέτα σου?
Αν έχει κάποιος φίλος υπόψιν του τι μπορεί να είνα,ι ας μας διαφωτίσει.
στο θεμα του κοντερ ειναι κλασικο προβλημα με τα γραναζια οπως σωστα ειπε ο φιλος
στο θεμα τωρα οτι δεν δουλευει τιποτα.....δεν ξερω, μαλον πλακετα, σιγουρα εβαλες σωστα τις φυσες απο πισω?
m-power_01
06-06-12, 02:39
Πάρε τα καντραν άνοιξε τα και βάλε σε αυτό που είχες το κοντέρ από το άλλο.
Τα e30 είχαν 2 μάρκες καντραν αν θυμάμαι καλά και όντως αν είχες την μία και έβαζες την άλλη μετά από αλλαγή δεν λειτουργούσε τπτ(μάλλον λόγω κωδικοποίησης ή κάτι σχετικό) checkare αν είναι ίδιας μάρκας(το γράφει κάπου στο κέντρο μπροστά και σε κάποιο σημείο πίσω αν δεν με απατάει η μνήμη μου..) και βλέπεις αν φταίει αυτό...
με επιφυλαξη θα σου πω πως παιζει ρολο αν ειναι καλα σφιγμενα ολα τα βιδακια.αφου το σκαλισες κιολας!!!
m-power_01
06-06-12, 14:27
Τα e30 είχαν 2 μάρκες καντραν αν θυμάμαι καλά και όντως αν είχες την μία και έβαζες την άλλη μετά από αλλαγή δεν λειτουργούσε τπτ(μάλλον λόγω κωδικοποίησης ή κάτι σχετικό) checkare αν είναι ίδιας μάρκας(το γράφει κάπου στο κέντρο μπροστά και σε κάποιο σημείο πίσω αν δεν με απατάει η μνήμη μου..) και βλέπεις αν φταίει αυτό...
Motometer και vdo
με το που το εβαλα δουλευε μονο το ταχυμεετρο, ο δεικτης βενζινης παει στο foul και ολα τα αλλα ειναι νεκρα
έλεγξες αυτό που είπαμε για τις 2 μάρκες που κυκλοφορούν? αυτό που έβαλες είναι ίδια μάρκα με το δικό σου? παίζει ρόλο...
Γιατί δεν δοκιμάζεις να "μετμοσχέυσεις"
το γρανάζι στο δικό σου κοντέρ που ξέρεις ότι δούλευε
θα ελεγξω τις μαρκες... λογικα τα βησματα τα εβαλα σωστα αφου ειναι μονο 2 βησματα...δεν νομιζω να εγινε λαθος
Ερώτηση, ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου τι είναι? εάν τα ΄καινουργια¨ όργανα είναι πχ απο μοντέλο προ Motronic νομίζω ότι , δεν θα δουλέψουν. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου Ε30 (1990 με Motronic) αλλα αυτη είναι η πιο ακραία νομίζω περίπτωση.
Οπως αναφέρθηκε και πριν τα βίδακια πρέπει να είναι καλα σφηγμενα. Εάν θυμάμαι καλα, οι πλακέτες είναι δυο, (4κυλινδρα & 6κυλινδρα) πάντα όμως με γνώμονα το έτος μοντέλου του αυτοκινήτου.
τα οργανα απο πισω εχουν 3 υποδοχες μια λευκη αριστερα μια κιτρινη στο κεντρο και μια μπλε δεξια, μπας και εχεις βαλει φιλε την δεξια φυσα στην κιτρινη υποδοχη? κανονικα μπαινει στην μπλε, η κιτρινη ειναι για τον υπολογιστη ταξιδιου OBC
H καλύτερη λύση να το πας σε ένα καλό κοντερά και να τελειώνεις.Στο λέω απο προσωπική πείρα.Είχα πεδευτεί πολύ καιρό (δεν έχω ε30) μέχρι που πήγα σε ένα κοντερά καλό και τέλος.
το οτι δουλευει ΜΟΝΟ η μια πλευρα στα , εχει να κανει οτι ΔΕΝ παιρνει ρευμα απο την αναλογη φυσα, (ειτε φταιει η φυσα, ειτε η πλακετα κτλ κτλ για καποιο λογο ΔΕΝ εχει ρευμα)
το οτι δουλεβει το κοντερ ΑΛΛΑ δεν γυρνανε τα ΚΜ , εχει να κανει με τα γραναζια που σπανε
τωρα εαν αρχισαν οι αλχημειες , και κατι δεν εχει κουμπωσει, ή εχει γινει καμια "ζημια" ειναι αλλο θεμα , καλη τυχη
m-power_01
18-06-12, 01:09
Γιατί δεν δοκιμάζεις να "μετμοσχέυσεις"
το γρανάζι στο δικό σου κοντέρ που ξέρεις ότι δούλευε
Τα γρανάζια είναι διαφορετικά στο vdo και στο motometer.
Μόνο ολόκληρο το ταχυμετρο μπορει να μεταμοσχευσει
εβαλα ενα αλλο κατραν και μολις το συνδεσα ζεσταθηκε πολυ απο πισω το κοντερ .. το δοκιμασα και παλι δεν εγραφε χιλιομετρα...
έλεγξες αυτό με τις μάρκες που σου είχα πει ? έχει σημασία αν είναι Motometer ή vdo το καντράν...είχε ταλαιπωρήσει και το θείο μου η αλλαγή του μέχρι να βρούνε τι έφταιγε και τελικά ήταν τόσο απλό...η διαφορετική μάρκα!
το ελεγξα φιλε...ιδια μαρκα ειναι...vdo..με το που το εβαλα στο ρευμα δουλευε κανονικα απλως ζεσταθηκε απο πισω το ταχυμετρο και δεν μετρουσε χιλιομετρα..