PDA

Επιστροφή στο Forum : [E90] κωδικοποιηση μπαταριας

antrets
01-06-12, 22:25
Καλησπερα στην παρεα, εχω ενα Ε90 2007 1600 προ φ/λ κ παρατηρησα τελευταια μια φορα τον μηνα βάζοντας το κλειδί στο τιμονι εναν περιεργο ηχο απο την κλειδαρια του τιμονιου κ μου πεταει την ενδειξη με το τιμονακι στην οθονη κ δεν παιρνει μπροστα, βγαζω το κλειδι το ξανα βαζω κ ολα οκ. Αλλαξα μπαταρια πριν λιγο καιρο μονος μου κ σε αντιπροσωπεια που πηγα για ελεγξω μου λενε οτι δεν κανει η μπαταρια κ καλο θα ηταν να βαλουμε μια αλλη δικια μας που εχει τους κωδικους. Υπαρχει λυση πρεπει να γινει καποια κωδικοποιηση μετα την αλλαγη μπαταριας που εχω βαλει μονος μου.:thanks:

120ie87
01-06-12, 23:54
Καλησπερα στην παρεα, εχω ενα Ε90 2007 1600 προ φ/λ κ παρατηρησα τελευταια μια φορα τον μηνα βάζοντας το κλειδί στο τιμονι εναν περιεργο ηχο απο την κλειδαρια του τιμονιου κ μου πεταει την ενδειξη με το τιμονακι στην οθονη κ δεν παιρνει μπροστα, βγαζω το κλειδι το ξανα βαζω κ ολα οκ. Αλλαξα μπαταρια πριν λιγο καιρο μονος μου κ σε αντιπροσωπεια που πηγα για ελεγξω μου λενε οτι δεν κανει η μπαταρια κ καλο θα ηταν να βαλουμε μια αλλη δικια μας που εχει τους κωδικους. Υπαρχει λυση πρεπει να γινει καποια κωδικοποιηση μετα την αλλαγη μπαταριας που εχω βαλει μονος μου.:thanks:

To τιμονάκι δεν έχει σχέση με τη μπαταρία αλλά με την κλειδαριά του τιμονιού.

Αυτό είναι ένα γνωστό θέμα στα pre/fl τα οποία έχουν ηλεκτρική κλειδαριά (αλλά και ένα ωραίο σε αίσθηση υδραυλικό τιμόνι) - για να αποφύγεις περαιτέρω προβλήματα προσπάθησε να αφήνεις το τιμόνι πάντα στη θέση "ευθείας" πριν σβήσεις τη μηχανή :original:

120ie87
02-06-12, 09:41
Επειδή αναφέρθηκε κάτι για τη μπαταρία (χωρίς να έχει καμία σχέση με το "τιμονάκι" στο ταμπλώ) θα ήθελα να συμπληρώσω ότι:
αν η νέα μπαταρία είναι διαφορετικά Αh από την εργοστασιακή, τότε πρέπει να κωδικοποιηθεί για να τη φορτίζει σωστά το δυναμό (η κωδικοποίηση της μπαταρίας είναι μια πολύ απλή διαδικασία η οποία διαρκεί λίγα λεπτά)

BILL007
02-06-12, 12:00
Εμένα για κολώνα τιμονιού μου κάνει το πρόβλημα σου.Ελπίζω να είσαι εντός εγγύησης...

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=61&highlight=%CA%EF%EB%FE%ED%E1+%F4%E9%EC%EF%ED%E9%EF %FD

antrets
09-06-12, 17:40
ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια ειμαι για κοδικοποιηση λοιπον κ οχι αλαγη που μου λεγαν στον αδα...... θεσ/νικη που πηγα, ναι εβαλα διαφορετικα Ah μπαταρια μιας κ ειχε απο καινουργιο 55αρα κ στα 2χρονια εμεινα. επισεις μου ειπαν οτι αυτο που μου παρουσιαζετε που κ που με την κλειδαρια ειναι εξετειας της μπαταριας που εβαλα κ δεν εβαλα την δικια τους. ευχαριστω κ παλι!

antrets
09-06-12, 17:44
Εμένα για κολώνα τιμονιού μου κάνει το πρόβλημα σου.Ελπίζω να είσαι εντός εγγύησης...

δεν ξερω θα δουμε πολυ το φοβαμαι παντως γιατι πονανε τα συγκεκριμενα εκει οχι δεν ειμαι εντος ειναι του 07 το αμαξι

ΦΑΝΗΣ
09-06-12, 22:23
Δεν ήξερα ότι θέλει κωδικοποίηση με αλλαγή μεγαλύτερης μπαταρίας?το θέμα είναι ότι την μανίσια την άλλαξα μέσα σε 3 χρόνια!και έβαλα τότε μια ίδια σε Αh,μετά από 3,5 χρόνια την ξαναλλάζω(λόγω προβληματικής παρτίδας ΠΑΚ) με μια μεγαλύτερη σε 90Ah,μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα,αλλά για κωδικοποιήση πρώτη φορά το ακούω!!:think:

gyiama
10-06-12, 17:29
κωδικοποιηση θελουν οσα αυτοκινητα εχουν το συστημα start/stop πρεπει να δηλωσεις στο αυτοκινητο τι μπαταρια μπηκε και ναι θελουν την εργοστασιακη αλλα υπαρχουν και καποιες ''ημιτασιον'' που τις δεχεται το αυτοκινητο

antrets
11-06-12, 18:04
καλησπερα φανη ο αντρεας ειμαι που ειμασταν στο τραπεζι παρεα, κωδικοποιηση θελουν τα αυτοκινητα μας φιλε μολισ βαλεισ μεγαλυτερη μπαταρια οπωσδηποτε γιατι ο δυναμος βγαζει τα παλια Ah κ δεν την φορτιζει κανονικα κ χαλαει ποιο γρυγορα το αμαξι δεν εχει κανενα προβλημα κατα τα αλλα!

ΔημήτρηςΜ3
11-06-12, 19:21
κωδικοποιηση θελουν οσα αυτοκινητα εχουν το συστημα start/stop πρεπει να δηλωσεις στο αυτοκινητο τι μπαταρια μπηκε και ναι θελουν την εργοστασιακη αλλα υπαρχουν και καποιες ''ημιτασιον'' που τις δεχεται το αυτοκινητο

Όταν εννοείς start/stop ????
Εννοείς απο facelift Έτσι ;

gyiama
11-06-12, 19:25
οχι Mητσο ολα τα efficient dynamic εχουν το start/stop αυτο γινεται οχι για το δυναμο αλλα για το συστημα ανακτησης ενεργειας απ το φρεναρισμα ωστε να ξερει ποσο να υπρφορτωσει την μπαταρια. γι αυτο και οι μπαταριες σε αυτα τα αυτοκινητα εχουν 2πλη και τριπλη τιμη απ τις απλες. αντεχουν να υπερφορτιζονται(ολα αυτα σε γενικες γραμμες)

ΔημήτρηςΜ3
11-06-12, 19:28
Wow ρε Πανο πραγματικά ώρες ώρες
Εισαι κάτι σα το google ;) ;)

gyiama
11-06-12, 19:30
χαχαχ τι μλκας εισαι ρεεεε