Επιστροφή στο Forum : Επικαιρότητα και προβληματισμοί Ver. 7.5.1
https://troktiko.eu/wp-content/uploads/2012/05/laos.jpg
Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Ακη. Πριν τις εκλογές πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε αποχωρήσει πέρυσι από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας διότι έσκασε το σκάνδαλο του Τσοχατζόπουλου.
Νίκος Κοτζιάς, έχει περάσει από παντού. Πανεπιστημιακός με αντιδικτατορική δράση, στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, βρέθηκε κοντά στο Γιώργο Παπανδρέου, έγινε μυστικοσύμβουλός του στο υπ. Εξωτερικών, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ μέχρι που τα έσπασε μαζί του και αποχώρησε. Τελευταία, φέρεται να είναι σύμβουλος του Τσίπρα .
Ευάγγελος Χωραφάς συνεργάτης και σύμβουλος του Ακη επί χρόνια. Τελευταία είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και τον συμβουλεύει σε θέματα πολιτικής και οργάνωσης.
Γιώργος Ραυτόπουλος ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο ο οποίος πρόσφατα προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Κι αυτός σύμβουλος του Αλέξη για το πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ… ΠΑΣΟΚ.
SuperSonic
23-05-12, 15:13
Πηρε ο κουτσος κατηφορο...
Κάντε το ηλεκτρονικά.
https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/poll1.html
Κάντε το ηλεκτρονικά.
https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/poll1.html
Κωστα, αυτες ειναι εντελως αναξιοπιστες.
Ο διαχειριστης στον σερβερ, και στο site μπορει να βγαλει οτι θελει
https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380181_225023717600542_101356003300648_270737_1840 028179_n.jpg https://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550745_224685680967679_101356003300648_269924_1936 382259_n.jpg
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
https://1.bp.blogspot.com/-5MFjZya45i4/T7xxBnwk9oI/AAAAAAAAGHU/gx-7ChrwCbE/s320/links%2Bradikal.jpg Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα, αντί για συνασπισμός κομμάτων, υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα “ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους:
Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνασπισμός κομμάτων και σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο είναι αμφίβολο το αν θα μπορούσε να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, σε περίπτωση που λάβει την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές. Γιατί αυτό; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούσε αυτοτελές κόμμα.
Σύμφωνα με το άρθρο 1§1 του ν. 3636/2008 (“εκλογικός νόμος Παυλόπουλου”) που τροποποίησε το άρθρο 6 του ν. 3231/2004 (“εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη”), οι 250 από τις 300 έδρες της Βουλής κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές και έλαβαν ποσοστό τουλάχιστον 3% του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Οι υπόλοιπες 50 έδρες απονέμονται στο πρώτο “αυτοτελές κόμμα” ή στον πρώτο συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων, εφόσον όμως ο μέσος όρος της δύναμης των κομμάτων που τον απαρτίζουν είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του πρώτου αυτοτελούς κόμματος.
Από την άλλη, ουδέποτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από δώδεκα συνιστώσες-κόμματα. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι τη σημερινή εξέλιξη που θα τον καταστήσει “αυτοτελές κόμμα” εν όψη του επόμενου γύρου εκλογών.
πηγη (https://news247.gr/)
οκ,αυτοτελεστηκε ο Συριζα!!!:thumbsup:
SuperSonic
23-05-12, 17:39
Το παραδοξο ενως αριστερου ψηφοφορου.
Στις 7 Μαΐου ξύπνησα με κατάθλιψη.
Η αριστερά στο σύνολό της είχε πάρει το 31,4 για πρώτη φορά σε εκλογές κι εγώ αντί να χαίρομαι ήμουν σε απόγνωση. Από 18 χρονών ψηφίζω αποκλειστικά ή Συνασπισμό ή ΚΚΕ. Πότε με όλη την καρδιά μου…
Άλλοτε επειδή εκβιαζόμουν από τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο Συνασπισμός θα μείνει εκτός βουλής κι έσπευδα να συνδράμω κι άλλοτε ψήφιζα ΚΚΕ γιατί το ήθελα δυναμωμένο μέσα στο κοινοβούλιο για να μη λύνουν και δένουν εύκολα τα αστικά κόμματα. Δεν υπήρξα φανατικός οπαδός κανενός, ποτέ και κανένας δεν με εξέφρασε πάνω από το 60 τοις εκατό των αντιλήψεων μου για την κοινωνική ζωή, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσα να θεωρηθώ αριστερός ψηφοφόρος κυρίως λόγω της έμφυτης ροπής μου προς την έννοια της ισότητας-ισονομίας, παρά προς τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού.
Στις εκλογές του Μάη είχα αποφασίσει να ψηφίσω ΔΗΜΑΡ. Ο καθαρός λόγος κι ο σαφής εκ των πραγμάτων προσανατολισμός των στελεχών του κόμματος, πολύ έγκαιρα με οδήγησαν σΆ αυτήν την απόφαση. Δεν το έκανα όμως. Μόλις διαπίστωσα πως βάσει των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στην βουλή η ΔΗΜΑΡ, σκέφτηκα πως δεν πρέπει να μείνει εκτός, ίσως κι ο μόνος εκ των τριακοσίων που έχει πράξει έργο, όπως ο αέρας που αναπνέουμε οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, μετά την επιτυχία του σχεδίου –δικής του επινόησης-της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων. Μιλάω για τον Στέφανο Μάνο που παρΆ ότι πολύ φιλελεύθερος για τα γούστα μου, θεώρησα ότι θα είναι άδικο ένα μυαλό εφαρμοσμένο στην πραγματικότητα να κάτσει σπίτι του, σε αντίθεση με άλλα ακατανόμαστα που θα στρογγυλοκαθίσουν στα έδρανα για να εκπληρώσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων την προσωπική τους ματαιοδοξία.
Ψήφισα την ΔΡΑΣΗ λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου.
Και μετά ήρθαν τα αποτελέσματα… Και μετά οι διερευνητικές εντολές που σαν τον μπάφο πέρασαν από χέρι σε χέρι και στο τέλος όπως αναμενόταν όλοι άρχισαν τις μαλακίες.
Εδώ τώρα θα επιχειρήσω ένα ποιοτικό άλμα στον συνειρμό μου για να γίνω κατανοητός στον αναγνώστη με ένα παράδειγμα ζωής.
Στις κάθε λογής ομάδες απεξάρτησης βρίσκεται κανείς, γιατί τα πράγματα στην ζωή του δεν πάνε καλά. Κάπου έχει χαθεί ο έλεγχος κι ο άνθρωπος που εντάσσεται το καταλαβαίνει κι απλώνει το χέρι του για να βοηθηθεί.
Το πρώτο βήμα λοιπόν σΆ αυτές τις ομάδες είναι η παραδοχή. Χωρίς αυτήν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Παραδέχομαι πως έχω πρόβλημα.-
Το παράδειγμα τελείωσε. Αν ο Έλληνας πολίτης δεν παραδεχτεί πως η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και πως ότι κι αν γίνει του αναλογούν δύσκολες μέρες με τον οποιοδήποτε στην κυβέρνηση, δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι, θα χαθεί σΆ έναν φαύλο κύκλο αφορισμών, ανωριμότητας και ευθυνοφοβίας.
Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 16,8 τοις εκατό ως κατάθεση ελπίδας για το μέλλον. Όπως είχε συμβεί και στις εκλογές του 2009 που πόνταρε τις ελπίδες του στο ΠΑΣΟΚ όταν ο Χοντρουλός Καραμανλής μας είπε ωμά και κρύα ότι περίπου δεν υπάρχει σάλιο παίδες. Το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη έγινε τώρα «υπάρχουν λεφτά αλλά τα έχουν άλλοι που θα τους τα πάρουμε εμείς» του Αλέξη.
Ο Αλέξης καλά κάνει και παριστάνει τον Ανδρέα του 81, έτσι παίζεται το παιχνίδι όταν φλερτάρεις με την εξουσία, και θα είναι ο δεύτερος στην σειρά μετά τον Ανδρέα που θα καπηλευτεί αριστερά όνειρα… Βρίζει τον Ολάντ μέσα στο σπίτι του, και στήνει ένα προφίλ Λεχ Βαλέσα του 2012. Το ποντίκι που εξεγείρεται κι αρνείται τον ρόλο του πειραματόζωου μέσα στο εργαστήριο της παγκοσμιοποίησης. Εξώφυλλα, συνεντεύξεις με τον «άνθρωπο που τρομάζει την Ευρώπη» με τι σκοπό;
Την εξουσία… Μάλλον... Είμαστε σίγουροι;
Όχι, τώρα που το σκέφτομαι θα είναι πολύ καλύτερα γι αυτόν αν τελικά κυβερνήσει άλλος. Ναι γιατί χωρίς φθορές θα ανεβάζει την δημοτικότητα του εύκολα, κάθε φορά που θα κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο, όταν η νέα κυβέρνηση -όποια κι αν προκύψει- θα υπακούει στα νέα μέτρα που της υποβάλλονται από την τρόικα και το ΔΝΤ.
Η Αθήνα θα καεί και το αίτημα των νέων εκλογών θα ρθει γρήγορα στο προσκήνιο…
Ενώ αν κυβερνήσει τι θα συμβεί; Θα βγούμε από το ευρώ; Θα απομονωθούμε από την Ευρώπη; Ποιος τα πιστεύει αυτά; Αν ήθελε κάτι τέτοιο ο Αλέξης θα ήταν ακόμα κνίτης. Μην φοβάσαι, φίλε αναγνώστη. Ψήφισε άφοβα ΣΥΡΙΖΑ και θα με θυμηθείς: Το μόνο που θΆ αλλάξει θα ΅ναι το όνομα «Μνημόνιο» που θα το πουν «νέο σύμφωνο» ή κάπως έτσι, αλλά το περιεχόμενο θα είναι απαράλλακτο και τότε θα καταλάβεις πως ο πόνος που σου αναλογεί είναι μεγάλος και πρέπει να το παραδεχτείς. Δεν θα βγεις στον δρόμο γιατί θα σε κυβερνάει αυτός που ψήφισες. Το μόνο που θΆ αλλάξει θα είναι η γνώμη σου για τον Αλέξη, ο οποίος θα χει μπει στο πάνθεον των άχρηστων, των φλώρων, που βαρούν προσοχές στην θείτσα Μέρκελ και παίζουν σφαλιάρες με τον σύντροφο Ολάντ.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να γλυτώσω χρόνο. Θα κάνει άψογα την δουλειά και θα πει κι ένα τραγούδι. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν το θέλω. Αυτό είναι το δεύτερο παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου...
*Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι ηθοποιός.
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=15472
Έχει ήδη αρχίσει να τυπώνεται και θα είναι… διαθέσιμο μετά τις εκλογές … :whistle:
https://www.pinnokio.gr/Uploads/images/euro%209(1).jpg
SuperSonic
23-05-12, 17:47
Παντως τετοια ξαφνικη δυναμικη απο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμενε κανεις,να μου πεις τωρα οτι αν δεν ειχε ερθει σε αυτη την καταντια το κρατος δεν θα υπηρχε ουτε στα μικρα κομματα.
Ειναι να απορει κανεις με αυτα που συμβαινουν σε αυτη την χωρα.
....και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους:
Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.
.....
....συγγενης απο το χωριο μου(Πευκη Καλαμπακας Τρικαλων)η Σακοραφα!!!
Stathουλη ,τωρα θα παιρνω το μερος του συνονοματου Μ-ντραϊβερ!!!:D
:whistle:....ασε που βλεπω να υπαρχει πολυ αισιοδοξια στον Ξυριζα οτι θα παρει 50 εδρες μπονους!!!:thumbsup:
...θα εχω ανθρωπο στην κυβερνηση!!! :dance1:
https://www.youtube.com/watch?v=zvbIys7NRKo
:thumbsup: thumb
....συγγενης απο το χωριο μου(Πευκη Καλαμπακας Τρικαλων)η Σακοραφα!!!
Stathουλη ,τωρα θα παιρνω το μερος του συνονοματου Μ-ντραϊβερ!!!:D
:whistle:....ασε που βλεπω να υπαρχει πολυ αισιοδοξια στον Ξυριζα οτι θα παρει 50 εδρες μπονους!!!:thumbsup:
...θα εχω ανθρωπο στην κυβερνηση!!! :dance1:
https://thechive.files.wordpress.com/2012/01/some-motivation-9.jpg?w=500&h=389
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/536816_425476437486524_182803741753796_1297322_561 630455_n.jpg
Γνωρίζω προσωπικά τον Γεωργιαδη. Σε πληροφορώ ότι πρόκειται για εξαιρετικά συγκροτημένο άτομο. Αν είχες την ευκαιρια να συζητήσεις μαζί του, ειμαι σιγουρος οτι θα αλλαζες γνώμη.
Για πες για πες... η Ευγενια πως ειναι απο κοντα? :whistle::whistle:
sorry για το off topic
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι Στάθη να λες ότι ο Γλέζος μίλησε για δέσμευση καταθέσεων όταν μίλησε για αναγκαστικό ΔΑΝΕΙΟ (από όσους έχουν ένα σχετικά επαρκές εισόδημα) προς το κράτος ύψους 100 ευρώ τον μήνα, λεφτά τα οποία θα επιστραφούν όταν το κράτος σταθεί στα πόδια του.
Και αυτό ήταν απλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη, όχι επίσημη θέση του κόμματος.
Αλλά για τον Κρανιδιώτη που μίλησε για αναγκαστική δέσμευση του 10-20% των καταθέσεων δεν είδα να μιλάς.
Ούτε για τα χαράτσια, τη μείωση των μισθών και των δώρων κλπ κλπ που έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο κατά 30%.
Αλλά βέβαια, ό,τι πει ο Γλέζος και ο Στρατούλης ενοχλεί.
Αν τα επέβαλε η Τρόικα ή τα συνεταιράκια τότε θα ήταν μονόδρομος και "για να πάει η χώρα μπροστά"...
Επίσης, επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι στο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο.
Βρες μου ΠΟΥ στο πρόγραμμα του κόμματος αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αυτό είχε ειπωθεί αρχικά από μια συνιστώσα, τη ΔΕΑ, αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε επίσημη θέση του κόμματος.
Και πάλι παραπληροφορείς, είτε θελημένα είτε όχι.
Ακόμα, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα περί νομιμοποίησης 1,5 εκατομμυρίου μεταναστών και την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών πήγε να τη φέρει πρώτος ο ΓΑΠ.
Κατάργηση του Δουβλίνο 2 λέει το ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι μετανάστες να διασκορπιστούν στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου είναι και ο πραγματικός προορισμός τους, και να μην μαζεύονται όλοι εδώ.
Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική λύση για να μειωθεί η λαθρομετανάστευση, αφού αποδεδειγμένα κάτι άλλο δε μπορεί να γίνει και να έχει αποτέλεσμα.
Αλλά όταν η χώρα ξεπουλιέται από τα συμφέροντα και ο λαός μας πεινάει και κάποιος ασχολείται με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τότε πολύ απλά κάνει ότι και ο ήρωας του Μπρεχτ που ενώ πνιγόταν μέσα σε κινούμενη άμμο, χτένιζε τη χωρίστρα του.
Κοινώς, ασχολείται με τα ασήμαντα αγνοώντας τα σημαντικά, αποπροσανατολίζοντας.
Τέλος, άσε τις κρεμάλες που περιμένουν το ΣΥΡΙΖΑ.
Αν κάποιον περιμένουν κρεμάλες είναι τα καθάρματα που εκμεταλλεύτηκαν τους Έλληνες εδώ και 35 χρόνια και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια πετώντας ένα ψαροκόκαλο στο λαό, για να βγαίνουν σήμερα να λένε κάποιοι ξετσίπωτοι ότι "μαζί τα φάγαμε" και κάποιοι διεφθαρμένοι παπαγάλοι να τους υποστηρίζουν.
Αυτοί κινδυνεύουν σίγουρα, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά απ'τον ελληνικό λαό.
Το σάπιο σύστημα είναι αυτό που στήριξε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια και πολεμάει όποιον τους πάει κόντρα.
Οι εγκάθετοι, τα λαμόγια, οι βολεμένοι κλπ ανήκουν αλλού.
Όπως και οι παπαγάλοι και οι κρατικοδίαιτοι που έτρωγαν με τους παραπάνω τα λεφτά των πολλών.
Τρανό παράδειγμα οι πρώην "βολευτές" του ΛΑΟΣ που κάνουν υποκλίσεις στον Τρελαντώνη για μια θέση, δείχνοντας τι ήθος έχουν και πόσο θα συγκρουστούν για τα συμφέροντα του λαού.
Το ίδιο και οι Πασόκοι που βγ αίνειο Βενιζέλος λέει θα τα ξυλώσει όλα και το θυμήθηκε επειδή πάτωσε στις εκλογές.
Για ΧΑ, ΚΚΕ κλπ δεν χρειάζεται να πω κάτι, όπως και για Μάνους-Τζήμερους κλπ που έχουν τόσο νεοφιλελεύθερα προγράμματα τα οποία σχεδόν δεν απέχουν από το μνημόνιο.
Και σε ενοχλεί εσένα και πολλούς ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τα μειονεκτήματά του, φαίνεται να είναι η μόνη παράταξη (ίσως και ο Καμμένος) που σκοπεύει να συγκρουστεί.
Αλλά αυτό είναι που τρέμουν ορισμένοι, την αλλαγή, την πραγματική αλλαγή.
Όποιος, λέει ότι το μνημόνιο και οι πολιτικές του φέρνουν την αλλαγή, συμφωνώ.
Μια αλλαγή προς έναν μεσαίωνα για τους πολίτες και ένα παράδεισο για τα ντόπια και τα ξένα συμφέροντα.
Οι αριστεροί και οι πραγματικοί πατριώτες θέλουν μια αλλαγή για το καλό των πολλών και όχι των διεφθαρμένων και των άπληστων, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
Και όση λάσπη και να πέσει, οι πολίτες καταλαβαίνουν ποιοι είναι με το μέρος του και ποιοι το παίζουν "ρεαλιστές" και "μετριοπαθείς" για να συνεχίσουν αυτοί και τα αφεντικά τους να κερδοσκοπούν στις πλάτες της Ελλάδας.
Φιλε Αρη, δυστυχως το λεει πεντακαθαρα... το κακο ειναι πως εαν γινει κατι τετοιο, σε 2-3 χρονια οι λαθραιοι θα ειναι περισσοτεροι απο τους Ελληνες, εδω πληρωνουν δουλεμπορους για να ερθουν και να ειναι στην αβεβαιοτητα, φαντασου τι θα γινει εαν ξερουν οτι θα εχουν χαρτια και θα "αλωνιζουν" ελευθερα....
Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
Νομιμοποίηση μεταναστών
Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις
Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Στρατούλης : Οχι, αλλά θα διαλύσουμε τα ΜΑΤ !
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Γουσταρω ! Πάμε γιά πλιάτσικο στη Σταδίου όλοι ! ΟΟΟΟΛΟΙ !
Φαρμακείο μπαίνει μέσα νέα γυναίκα της διπλανής πόρτας με ένα παιδι ζητάει κάποια αλοιφη για δερματολογικο χρήση για εξανθυματα που είχε το παιδι της κόστος αλοιφης 6.20 . Η κυρία κρατώντας στο χέρι 5 ευρω σαν ομόλογο λέει σας παρακαλώ βρείτε μου μια με 5 ευρω δεν έχω αλλα λεφτά . Ο φαρμακοτριφτης " πάρτε το κυρία μου και μου φερνετε την διάφορα όταν ξαναρθειτε". Η κυρία " δεν θέλω να σας πω ψέμματα δεν ξέρω αν θα τα έχω για να σας τα φέρω" μαζεύει παιδι ,καρότσι ,αξιοπρέπεια, και παίρνει πόδι.όση ώρα παρακολουθώ την συνομιλία είμαι έτοιμος να δοσω εγω την διαφορα να πάρει την κολοαλοιφη με κάποιο τροπο, φοβάμαι όμως ότι η αστεία προσφωρα που θα έκανα μπροστά σε τόσο κόσμο περίπου 20 άτομα να την κοιτούν( λόγο της απεργίας σήμερα) θα ήταν πιστόλια στον κροταφο Ραβω το στόμα μου κάνω πως κοιταω τον κωλο της βοηθού και την αφήνω να παει στην ευχή της Παναγίας. Έχω τύψεις αρκετές ώρες τώρα αργότερα Που δεν μίλησα αλλα αυτοί οι ******ηδες που έφτασαν τον κόσμο σε αυτη την κατάσταση νομίζω δεν έχουν καμία
Stadiou's got some good sh!t. thumb
Τι να πεις Αρη???
....οντως δεν ξερεις σε ποσο δυσκολη θεση θα την εφερνες,αλλα τουλαχιστον το παιδι θα ειχε την αλοιφη,....μια που ακουστηκε η συνομιλια της με τον φαρμακοποιο,...αυτος δεν μπορουσε να πει Οκ δεν πειραζει???
dark knight
23-05-12, 20:07
Διάλογος πριν 3 λεπτά στο δελτίο του ΣΚΑι :
Ευαγγελάτος : κύριε Στρατούλη, αληθεύει οτι θα αφοπλίσετε την Αστυνομία ?
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Γουσταρω ! Πάμε γιά πλιάτσικο στη Σταδίου όλοι ! ΟΟΟΟΛΟΙ !
ωραια και ηθελα να κανω κατι....ψωνια.τι εκπτωσεις 20-40%,μονο εκπτωσεις 100% και χωρις να περιμενετε στην ουρα!
Προβλεπω να νομοθετησουν, και την υποχρεωτικη χρηση της κουκουλας στις πορειες! :whistle:
Προτεινω.
Να απαγορευσουν και τα ρολα ασφαλειας στα καταστηματα. Οι παλιοκαπιταλες μαγαζατορες , δεν πρεπει να στερουν απο τις λαικες μαζες τα αγαθα.....
Παιδια... να τα βαλουμε λιγακι στη θεση τους?
Γνωρίζω προσωπικά τον Γεωργιαδη. Σε πληροφορώ ότι πρόκειται για εξαιρετικά συγκροτημένο άτομο. Αν είχες την ευκαιρια να συζητήσεις μαζί του, ειμαι σιγουρος οτι θα αλλαζες γνώμη.
Αρη δεν τον ξερω προσωπικα αλλα ενας βουλευτης δεν πουλιεται μεσω της τηλεορασης και του μαγαζιου του αλλα ουτε και μεσω της αντιπαθεστατης συζυγου του που τωρα μας το παιζει ιντελεκτουαλ και σοβαρη ενω πριν απο τρια χρονια εκανε εκπομπη με πληρωμενους ηθοποιους με πραγματικα αισχρο αντικειμενο.
αν ειναι σοβαρος και σωστος πολιτικος μαζευει το ξεκωλιδαντερο την γυναικα του και σταματαει να πουλαει βιβλια στην ΤV,αρκετα λεφτα εχει μαζεψει αλλωστε.
θυμιζω παρελθον
https://www.youtube.com/watch?v=btWWVniLTHw&feature=relmfu
Και κάτι άλλο: Δε μπορώ να καταλάβω τι το μεμπτό έχει το να είσαι αρχηγός της ΕΠΕΝ, το να εισαι Βασιλικός η μέλος φασιστικού κόμματος. Ιδεολογίες είναι κι αυτές, όπως κι εκεινες των αναρχικών, των αντιφα, των τόσων άλλων. Μεμπτό ξέρετε τι ειναι; Να έχεις γιο ληστή τραπεζών (Βουτσης) και κόρη μέλος εγκληματικής οργάνωσης (Δραγασακης). Αν εχεις βάλει τέτοια τάξη σπίτι σου, φαντάσου τι θα κανεις για τη χώρα σου.
Ειναι μεμπτο ρε συ Αρη να εισαι φασιστας μη γελιομαστε και μην θελουμε να δειχνουμε τοσο ανοιχτομυαλοι.
οκ κανεις δεν γουσταρει τους αλβανους αλλα μεχρι εκει.
τα φασιστοειδη δεν αρμοζουν στην Ελλαδα.-
και μην γελιεσαι και πιστευεις μονο για Βουτση και Δραγασακη,ο πεθερος μου που ηταν στην ασφαλεια μου εχει σφιρυξει κατι ιστοριες με κατι γιους και κορες που δεν θα πιστευεις.....
μπαιναν στην κλουβα μετα τα επισοδια και βγαιναν στο επομενο στενο...αναρχικοι και @ρχιδια...ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ λεγονται.
απάντησε μου σε παρακαλώ...
και εξηγώ και γιατί ρωτάω (αν θυμάμαι καλά φιλόλογος ή κάτι τέτοιο είσαι, και κάπου αναφέρεις ότι αυτή την εποχή και ενώ άλλοι δεν μπορούν, εσύ μπορείς και εξασκείς το πτυχίο σου).
ρωτάω γιατί αν όντως κάνεις, τότε θα πρέπει να κόβεις αποδείξεις. αυτό είναι δεδομένο αν προσφέρεις παροχή υπηρεσιών.
εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι, που για σένα έχουν την ίδια κατάληξη λοιπόν.
στην περίπτωση που δεν κόβεις αποδείξεις για την παροχή που προσφέρεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς για φοροδιαφυγή, μιας και ο ίδιος είσαι φοροφυγάς, όπως επίσεις είσαι και μέρος του συστήματος που βρίζεις και θέλεις να διαλύσει ο άλεξ.
στην άλλη περίπτωση, αν κόβεις, σκέψου το ενδεχόμενο απο την συνολική παροχή που εσύ προσφέρεις να έρθει κάποιος και να σου παίρνει το 1% του συνολικού σου τζίρου. και μιλάω για τζίρο, γιατί κάθε τι που πωλείται έχει και τα έξοδα του. πχ μετακινήσεις, προσωπικό χρόνο, και διάφορα άλλα. επίσεις σκέψου πως κάποια στιγμή αν εσύ κάνεις τόσα ιδιαίτερα και έχεις μαζέψει με τον κόπο σου ένα άλφα ποσό το οποίο το έχεις σαν κόρη οφθαλμού για το μέλον σου ή γιαζ οτιδήποτε, να έρθει ένας ωραίος μάγκας και να σου παίρνει 100 ευρά μηνιαίως για να τα κάνει γιάγμα...και ας μην πούμε για μεμονομένες προτάσεις που και καλά δεν είναι του κόμματος αλλά ενός εκπροσώπου της παράταξης, γιατί αυτές οι γνώμες συνολικά σημμαδεύουν την κατεύθηνση της παράταξης.
όπως καταλαβαίνεις, και στις δύο περιπτώσεις μια τέτοια κυβέρνηση θα λειτουργήσει εις βάρος σου.
τώρα θα μου πείς, εσύ μπορεί να είσαι καλό παιδί και να μην σε νοιάζει η προσωπική σου θυσία αν είναι να βλέπεις τακτοποιημένο τον κόσμο.
φυσικά μπορεί και να μην κάνεις και ιδιαίτερα, και όλα αυτά να μην έχουν και καμμία βάση.
εδω Αρη μου(Driver) ομως δεν απαντας και με στεναχωρεις.
κανεις ιδιαιτερα και πληρωνεσαι μαυρα?
και αν κανεις εχεις τα αντερα να το παραδεχτεις?
Και σε τελική ανάλυση φίλε Αντώνη, όλοι το τομάρι τους κοιτάζουνε.
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Από πρώτο χέρι, σε παλιές καλύτερες μέρες προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, σαν φιλοξενούμενοι σε τηλεοπτικά πάνελ, μαζί γλεντοκοπούσαν στα παρασκήνια, τρώγοντας και πίνοντας, τσακωμός αργότερα μπροστά στις κάμερες και στην συνέχεια όταν άλλαζε το καστ, συνέχιζαν στα παρασκήνια από κει που είχαν μείνει.
Καρατσεκαρισμένο από φίλο συγγραφέα που παλιότερα τον καλούσαν στα πάνελ.
Αν και δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω σε κάποιο βαθμό νομίζω το ίδιο γίνεται και στο περίφημο καφενείο της βουλής.
Συμφωνω απολυτα Γιωργο και εχω και γω παρομοια ντοκουμεντα.
στα ιδια σκατα κολυμπανε τα σκουλικια και βγαινουν και τσακωνονται!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το μονο κομμα που ΔΕΝ καταδικαζει ΠΟΤΕ τα επεισοδια που γινονται στο κεντρο.
ΠΟΤΕ ομως!
και δηλωνω με πληρη επιγνωση των λεγομενων μου οτι ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ κινει τα νηματα των παρακρατικων "γνωστων-αγνωστων"
καρατσεκαρισμενο ;)
Τελικά την αλοιφή τη πήρε???
ΥΓ: Το μισό θενκς πάει και στο ότι κοίταζες το κώλο της βοηθού.
Τελικά την αλοιφή τη πήρε???
ΥΓ: Το μισό θενκς πάει και στο ότι κοίταζες το κώλο της βοηθού.
Κώστα όχι...
Konstantinos E60
23-05-12, 20:31
Για τα επεισόδια στην Πατρα έχει τίποτα νεότερο?
Εκτος οτι καθημερινα πετανε και απο ενα μαργαριταρι...
νομιζουν οτι 30 χρονια ειναι πολλα και ποιος τωρα θα θυμαται ποιες ηταν οι προεκλογικες υποσχεσεις του ανδρεα παπανδρεου...
Οτι ελεγε τοτε ο ανδρεας ακριβως τα ιδια λενε τωρα, και αυτος ελεγε οτι θα καταργησει τα ματ και οταν βγηκε τα ονομασε μεα (μοναδες επαναφορας ταξης)χα χαχαχα ρε εσεις οι ανθρωποι εχουν ξεπερασει τα ορια της γελειοτητας!!!
σημείωση πάνω στο ποστ του δημήτρη θέλω να κάνω, δεν υπονοώ σε καμμία περίπτωση ότι κάνει ο άρης μαύρη εργασία με το πτυχίο του.
απλά αναφέρω δυο περιπτώσεις που συμβαίνουν όταν κάποιος επαγγέλεται κάτι. το ποιόν τρόπο έχει διαλέξει ο άρης, το ξέρει αυτός και οι πελάτες του.
και φυσικά ξέρω ότι και ο δημήτρης το κατάλαβε, απλά το επισημάνω για να μην γίνει καμμία παρεξήγηση.
Για τα επεισόδια στην Πατρα έχει τίποτα νεότερο?
https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127990
Το μονο παρηγορο της ολης υποθεσης, ειναι οτι στην μεγαλυτερη πλειοψηφια τους οι κατοικοι της περιοχης και γενικα η Πατρινη κοινωνια,δεν συμφωνει με τετοιου ειδους λογικες......thumb
Εαν η αστυνομια επετρεπε στους κρανιοφόρους,να μουν μεσα στο κτιριο της Πειραϊκής Πατραϊκής,θα ειχαμε νεκρους, ειδα τις κινησεις αυτων των.....(ανθρωπων) απο κοντα και δεν μπορειτε να φανταστειτε ποση βια εχουν μεσα τους!!!!
Δεν ειμαι Αθηνα κ γραφω απο κινητο.
Οχι σε φροντιστηριο εργαζομαι καποιες ωρες με ενσημα φυσικα.
Αλλα και ιδιαιτερα να εκανα με το εξοντωτικο μπλοκακι και τη φορολογια που το συνοδευει τα λεφτα που θα καλουμουν να καταβαλλω θα ηταν περισσοτερα απο αυτα που θα εβγαζα κατα πασα πιθανοτητα.
Δεν μιλαμε για 1-2-10% αλλα ισως και πανω απο 50% αφου με το ηλιθιο υπαρχον καθεστως πρεπει να πληρωνεις 500 ευρω αν δεν απατωμαι για το μπλοκακι παροχης υπηρεσιων, ακομα κι αν δεν εχεις βγαλει ουτε σεντς!
Η φορολογια για τα μεσαια και τα κατωτερα εισοδηματα ειναι παρανοικα υψηλη τη στιγμη που πολυεθνικες συχνα πληρωνουν ψιχουλα και οι εφοπλιστες εχουν φοροαπαλλαγες.
Οταν γινει πραγματικα δικαιη και αναλογικη η φορολογια, τοτε μπορουμε να ασχοληθουμε και με τα μικρομαγαζα η τους ελευθερους επαγγελμαλματιες με τα πενιχρα εισοδηματα.
Αλλα μονο τοτε.
αυτό ακριβώς θέλω να σου πώ.
το παράλογο σύστημα με το μπλοκάκι, όπως και όλο αυτό το παράλογο φορολογικό, υπάρχει για να αρμέγει εσένα και κάθε ελέυθερο εργαζόμενο, που προτιμάει να αναλάβει την ζωή και τα οικονομικά του μόνος του για να ανοίβεται κάποιος άχρηστος δημόσιος, ο οποίος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται επειδή έτυχε να ξέρει κάποιον...
όσο λοιπόν υπάρχουν ιδέες προς υλοποίηση τύπου άλεξ, το μπλοκάκι θα γίνει χειρότερο φίλε μου.
γιατί???γιατί δεν θα είσαι ένας απο τους εκλεκτούς δημόσιους υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν και περισσότερους.
Συνδικαλιστής του ΟΤΕ ο κύριος. Τον πληρώναμε 4 χιλιάρικα το μήνα, πήρε κι ένα κατοσταρικο εφάπαξ και τώρα λέει ο,τι μαλακια του κατέβει. Live your myth in Greece.
αυτό ακριβώς θέλω να σου πώ.
το παράλογο σύστημα με το μπλοκάκι, όπως και όλο αυτό το παράλογο φορολογικό, υπάρχει για να αρμέγει εσένα και κάθε ελέυθερο εργαζόμενο, που προτιμάει να αναλάβει την ζωή και τα οικονομικά του μόνος του για να ανοίβεται κάποιος άχρηστος δημόσιος, ο οποίος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται επειδή έτυχε να ξέρει κάποιον...
όσο λοιπόν υπάρχουν ιδέες προς υλοποίηση τύπου άλεξ, το μπλοκάκι θα γίνει χειρότερο φίλε μου.
γιατί???γιατί δεν θα είσαι ένας απο τους εκλεκτούς δημόσιους υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν και περισσότερους.
Οχι Θωμα δεν θα γινει χειροτερο το μπλοκακι.
Οταν μιλαμε για δικαιη φορολογια σημαινει ο καθενας να πληρωνει οσο και αν μπορει.
Τα χαμηλα εισοδηματα δεν θα πρεπει να πληρωνουν τιποτα για παραδειγμα.
Μιλαμε παντα για πραγματικα εισοδηματα, οχι απλα το τι δηλωνει ο καθενας, τα οποια θα ταυτοποιουνται μεσω συχνων ελεγχων, περιουσιολογιου κλπ.
Αν ο Τσιπρας παλι αποδειχτει ψευτης σαν την πλειοψηφια των εν Ελλαδι πολιτικων και κανει κωλοτουμπες τοτε απλα θα καταψηφιστει και θα παμε παρακατω σε καποιον αλλο, οχι φυσικα στους αποδεδειγμενα απατεωνες που κυβερνησαν μεχρι τωρα.
Οχι ομως με υποθεσεις και προκαταβολικα.
Ολα στην πραξη θα φανουν.
Κλεινω εδω γιατι ειναι πολυ δυσκολο το να γραφεις απτο κινητο.
Καλο βραδυ σε ολους.
giannis_compact
23-05-12, 23:32
Δεν ξερω εσεις τι λετε αλλα εγω μια απορια εχω (οπως ολοι μας) και με ποναει πολυ αυτο για αυτη τη χωρα...
''Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες ...''
Φιλε Αρη, δυστυχως το λεει πεντακαθαρα... το κακο ειναι πως εαν γινει κατι τετοιο, σε 2-3 χρονια οι λαθραιοι θα ειναι περισσοτεροι απο τους Ελληνες, εδω πληρωνουν δουλεμπορους για να ερθουν και να ειναι στην αβεβαιοτητα, φαντασου τι θα γινει εαν ξερουν οτι θα εχουν χαρτια και θα "αλωνιζουν" ελευθερα....
Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
Νομιμοποίηση μεταναστών
Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις
Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
24-05-12, 00:37
O Τσιπρας ειναι ο Γιωργακης νουμερο 2,π@π@ρολογια σε ολο της το μεγαλειο.Δεν υπαρχουν οι τυποι,ουτε αυτοι ουτε το προγραμμα τους.Τι να πω...! Παντος με διασκαδεζουν γτ το καθε στελεχος εχει το δικο του μετεκλογικο προγραμμα....
Konstantinos E60
24-05-12, 07:31
https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127990
Το μονο παρηγορο της ολης υποθεσης, ειναι οτι στην μεγαλυτερη πλειοψηφια τους οι κατοικοι της περιοχης και γενικα η Πατρινη κοινωνια,δεν συμφωνει με τετοιου ειδους λογικες......thumb
Εαν η αστυνομια επετρεπε στους κρανιοφόρους,να μουν μεσα στο κτιριο της Πειραϊκής Πατραϊκής,θα ειχαμε νεκρους, ειδα τις κινησεις αυτων των.....(ανθρωπων) απο κοντα και δεν μπορειτε να φανταστειτε ποση βια εχουν μεσα τους!!!!
Εγω πάντως περιμένω την αντίδραση του Συριζα !! Ετσι και βγούν πάλι να υποστηρίξουν τους Αφγανούς θα είναι για πολλές κλοτσιές :thumbsdown:
Οχι Θωμα δεν θα γινει χειροτερο το μπλοκακι.
Οταν μιλαμε για δικαιη φορολογια σημαινει ο καθενας να πληρωνει οσο και αν μπορει.
Τα χαμηλα εισοδηματα δεν θα πρεπει να πληρωνουν τιποτα για παραδειγμα.
Μιλαμε παντα για πραγματικα εισοδηματα, οχι απλα το τι δηλωνει ο καθενας, τα οποια θα ταυτοποιουνται μεσω συχνων ελεγχων, περιουσιολογιου κλπ.
Αν ο Τσιπρας παλι αποδειχτει ψευτης σαν την πλειοψηφια των εν Ελλαδι πολιτικων και κανει κωλοτουμπες τοτε απλα θα καταψηφιστει και θα παμε παρακατω σε καποιον αλλο, οχι φυσικα στους αποδεδειγμενα απατεωνες που κυβερνησαν μεχρι τωρα.
Οχι ομως με υποθεσεις και προκαταβολικα.
Ολα στην πραξη θα φανουν.
Κλεινω εδω γιατι ειναι πολυ δυσκολο το να γραφεις απτο κινητο.
Καλο βραδυ σε ολους.
και όμως να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει...
και θα γίνει, επειδή θα πρέπει να πληρώνονται οι τότε διορισμένοι με 1300 ευρώ κατώτατο όπως ανακοίνωσε ο φίλος σου.
το φορολογικό ποτέ δεν θα είναι δίκαιο στην ελλάδα, μόνο και μόνο απο το υπεράριθμο προσωπικό του. εκτός και αν η ελλάδα βασιστεί σε ένα παραγωγικό περιβάλον, το οποίο είναι κομματάκι δύσκολο...και είναι δύσκολο, γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να βγεί κάποιος και να μας πεί την αλήθεια στα μούτρα. ότι για να ζήσουμε πρέπει να παράξουμε. και όχι να μας λένε ότι θα πάρουμε άλλους 100.000 στις υπηρεσίες.
ο ιδιώτης φίλε άρη, ζεί σε ένα καθεστώς που απο την μία θεωρείτε εχθρός, και απο την άλλη πορτοφόλι.
και σαν θωμάς σου λέω να πάς και να κάνεις τα ιδιαίτερα λοιπόν, να έχεις και το μπλοκάκι, και στο τέλος της χρονιάς να πάς και να πληρώσεις και τον φόρο που σου αναλογεί για να δείς τι θα σου μείνει.
αφού το κάνεις αυτό λοιπόν, πιάσε μετά ένα άτομο που δουλεύει σε μια εφορεία ή στο ΙΚΑ, και κάνε μια συζήτηση για την όλη κατάσταση. πως ζεί, τι μισθό παίρνει, τι κάνει όλη μέρα εκεί που δουλεύει,τι ζητάει απο το κράτος, κτλ κτλ...
αν δεν αρπάξεις μια καρέκλα να του την σπάσεις στο κεφάλι, να μη με λέν θωμά φίλε μου...
αλλά όλο αυτό το αίσχος που αισθανόμαστε για το σημερινό δημόσιο, θα το καταλάβεις μόνο όταν θα λιώσεις να πειγαίνεις απο σπίτι σε σπίτι με το τσαντάκι σου και τις γνώσεις σου, επειδή θα θέλεις να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου, ενώ τελικά θα καταλάβεις ότι ούτε ο μισός σου κόπος ήταν η πραγματική δική σου ανταμοιβή.
όσο υπάρχουν λοιπόν φίλε άρη άνθρωποι, οι οποίοι εν έτη 2012 ακόμα φωνάζουν για εργασιακά δικαιώματα, άνοιγμα θέσεων στο δημόσιο, επανακρτικοποίηση ζημιογώνων και ελληματικών υπηρεσιών, απλά θεωρούνται εχθροί απο τον υγιή κοινωνικό ιστό και την ελεύθερη βούληση, τα οποία είναι και ο λόγος που η ελλάδα δεν έχει βαρέσει ακόμα φαλιμέντο, μαζί φυσικά και με τα δανεικά που μας δίνουν οι ξένοι...
και μια ερώτηση για να κλείσω...πόσα λεφτά μας κόστισε το ταξιδάκι του άλεξ στο εξωτερικό???του ανθρώπου που καταγγέλει τα πάντα για να δίνει συμπαράσταση στον πονεμένο έλληνα την ώρα που πονάει???πραγματικά δεν θές να ξές...
γιατί αν ήξερες, πρώτος πρώτος θα πείγαινες πρώτη γραμμή για να τον φτύσεις τον λεχρίτη.
:whistle::whistle::whistle:
https://www.frontpages.gr/data/20120524/IAdesmeutosTypos-4.jpg
χαχαχαχαχα...επίδομα για πλύσιμο χεριών, επίδομα φαξ...
ρε μλκ θα τρελαθούμε σ'αυτό τον τόπο. ΟΧΙ ΡΕ...το μνημόνιο δεν είναι καλό!!!
εμ βέβαια δεν είναι καλό...στα χέρια που το έδωσαν για να το υλοποιήσει πόσο καλό θα μπορούσε να'ταν.
η γνώμη του άλεξ ποιά είναι άραγε???
χαχαχαχαχα...επίδομα για πλύσιμο χεριών, επίδομα φαξ...
ρε μλκ θα τρελαθούμε σ'αυτό τον τόπο. ΟΧΙ ΡΕ...το μνημόνιο δεν είναι καλό!!!
εμ βέβαια δεν είναι καλό...στα χέρια που το έδωσαν για να το υλοποιήσει πόσο καλό θα μπορούσε να'ταν.
η γνώμη του άλεξ ποιά είναι άραγε???
Ωχ δε το πρόσεξα, πήγε το μάτι μου κατευθείαν κάτω-κάτω στο ότι έχουμε τις καλύτερες ακτές!
καπου τα μπερδευετε.. η δεη ειναι ΑΕ https://www.dei.gr/Default.aspx?id=24&nt=19&lang=1
1. Από το σαφές γράμμα της διατάξεως του άρθρου 1 του Π.Δ. 360 της 10/20.8.1991 "Έξοδος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) από το δημόσιο τομέα (α΄128)" που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 30 του ν. 1914/1990, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 22 του ν. 1947/1991, προκύπτει ότι από την ημερομηνία που αρχίζει να ισχύει το εν λόγω διάταγμα, δηλαδή από την 20.8.1991, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έπαυσε να υπάγεται στις διατάξεις που ισχύουν για το δημόσιο τομέα.
πηγη https://www.dei.gr/Default.aspx?id=4670&nt=18&lang=1
τωρα το τι συμβαινει εκει κλπ ειναι αλλη ιστορια αλλα μη τα μπερδευετε ουτε ο οτε ουτε η δεη ουτε πολλες αλλες εταιρειες απο αυτες που νομιζετε οτι ειναι δημοσιο, δεν ειναι ετσι.
Η ΗΣΑΠ ΑΕ είναι Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου με την μορφή Ανωνύμου Εταιρίας, με έδρα την Αθήνα.
https://www.isap.gr/page.asp?id=42
Πριν όμως γίνουν ιδιωτικές, δεν ίσχυαν αυτά τα επιδόματα Γιάννη ?
Ντροπή και αίσχος. Και πάνω απ όλα στα λαμόγια που περνούσαν τέτοιες αποφάσεις. Είναι να βγαίνεις απ τα ρούχα σου δηλαδή και μετά μας φταίνε οι ξένοι.
ghost-rider
24-05-12, 08:35
Εγω πάντως περιμένω την αντίδραση του Συριζα !! Ετσι και βγούν πάλι να υποστηρίξουν τους Αφγανούς θα είναι για πολλές κλοτσιές :thumbsdown:
Απο αλλου το περιμενεις κ απο αλλου παιζει να ρθει...
https://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%C E%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-065024783.html?fb_action_ids=4121940566038&fb_action_types=news.reads&fb_ref=type%3Aread%2Cuser%3APXepkVrnfHneu0wqjWWa9q ufAjY&fb_source=other_multiline&code=AQDIr8KMPRN8eyu7ihCWZ47dDXWreR9i2b3KooGi4U_eQ gjhytylvfvRszQsSuzS4YeCwJnbBwjSW2xQRLaDwpyt3ll3Xtg r3FNXm4YmtcULCC14FuLHozNld0hykDih0U1yMftBmtI42o8ru llomGdL5APq28RjHPtIKsdRT2AEDmHvmFaTYNDYhNbwOa15qNF GSf5n-y3MQncbsMOq6kFQ#_=_
Η οχι?
Ντροπή και αίσχος. Και πάνω απ όλα στα λαμόγια που περνούσαν τέτοιες αποφάσεις. Είναι να βγαίνεις απ τα ρούχα σου δηλαδή και μετά μας φταίνε οι ξένοι.
και τωρα ισχυουν Κωστα και ολοι αυτοι ειναι "ανωτερης" κατηγοριας, ισως υπαλληλοι καποιου ανωτερου Θεου χαχαχαα αλλα δεν ειναι ωραιο να τα τσουβαλιαζουμε ολα και να δημιουργουμε εντυπωσεις απο το πουθενα. Δεν ανηκουν στο δημοσιο αυτες οι εταιρειες τελος.
Ειδικα τωρα που στο δημοσιο τομεα αν δεις τα μισθολογια ειδικα στι υε και δε κατηγοριες θα γελας,μιλαμε για 550 ευρω μισθο.
Δεν συμφωνω.
Μπορει τυπικα να ειναι σωστα οπως τα λεει ο Νινος, αλλά οταν οι διοικησεις τοποθετουνται και ελεγχονται ΑΠΟΛΥΤΑ απο τις κυβερνησεις, τοτε δεν μπορουν να θεωρηθουν ανεξαρτητοι .
Οταν οι πολιτικοι διοριζουν στις ΔΕΚΟ και οι υπουργοι ρυθμιζουν μισθους και επιδοματα, τοτε τι να συζηταμε.
είδες όμως που τα κωλοκάναλα αυτό έχουν περάσει???φορολογούν τους δικούς τους πολίτες για να μας δίνουν εμάς φράγκα μην και χρεωκοπήσουμε, για να τα παίρνουμε εμείς και να μοιράζουμε τέτοιες ******** στον κάθε ******
άει σιχτήρ...τα έχω πάρει κράνα μιλάμε πρωινιάτικα **** φελέκι μου μέσα **** σπίτι
Δεν συμφωνω.
Μπορει τυπικα να ειναι σωστα οπως τα λεει ο Νινος, αλλά οταν οι διοικησεις τοποθετουνται και ελεγχονται ΑΠΟΛΥΤΑ απο τις κυβερνησεις, τοτε δεν μπορουν να θεωρηθουν ανεξαρτητοι .
Οταν οι πολιτικοι διοριζουν στις ΔΕΚΟ και οι υπουργοι ρυθμιζουν μισθους και επιδοματα, τοτε τι να συζηταμε.
Βρε Κωστα η ουσια ειναι μια ολα τα αλλα ειναι για εντυπωσιασμους που κανουν οι πολιτικοι.
η ουσια λοιπον ειναι αν επιβαρυνουν τον κρατικο προυπολογισμο με μισθοδοσιες και επιχορηγησεις στα ταμεια τους!!! αρα κατ' επεκταση εσενα σαν φορολογουμενο πολιτη!
Αυτο δεν συμβαινει !!!
Συνδικαλιστής του ΟΤΕ ο κύριος. Τον πληρώναμε 4 χιλιάρικα το μήνα, πήρε κι ένα κατοσταρικο εφάπαξ και τώρα λέει ο,τι μαλακια του κατέβει. Live your myth in Greece.
Πως τα κατάφερνε 4000 τον μήνα? τι προσόντα είχε? :shok::shok:
Μετά 32 χρόνια δουλειάς στον ίδιο οργανισμό, με πτυχίο ανωτέρας σχολής, έπαιρνα 1650ε στο χέρι χωρίς φυσικά νυκτερινά η εξαιρέσιμα όποτε τύχαινε να κάνω, λόγω 24ης βάρδιας του τεχνικού τμήματος που εργαζόμουν.
Και το λέω αυτό γιατί εννοείται πως υπήρχε ένα καθορισμένο μισθολόγιο, τώρα δεν γνωρίζω τι υπάρχει, σε σχέση με τα τυπικά προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας.
Μολις διώξουν και την ναυτιλία απο την Ελλάδα....θα πάρει ο τσίμπλας ενα δονητή και θα εκσπερματώνει χρήμα για να πληρώσει ...... εχει καταλάβει τι συνάλλαγμα βάζει στην Ελλάδα η ναυτιλία?????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ρε αυτοί έχουν κάψει οτι εγκεφαλικό κύτταρο υπάρχει εκει επάνω.....:shok:
Ας ρωτήσουν πόσος κόσμος στην Ελληνική επικράτεια τρώει ψωμί απο την ναυτιλία...
Εκτακτη εισφορά στους Ελληνες εφοπλιστές
Οι εφοπλιστές θα κληθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διάσωση της χώρας μέσω έκτακτης εισφοράς
Tην επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Ελληνες εφοπλιστές προανήγγειλε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος ο κ. Μπαλάφας είπε ότι οι Ελληνες εφοπλιστές θα κληθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διάσωση της χώρας μέσω μίας έκτακτης εισφοράς η οποία θα υπολογιστεί είτε με βάση τα έσοδά τους είτε με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων τους, κάτι το οποίο έχει δηλώσει στη Βουλή και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.
Στα λεγόμενα του κ. Μπαλάφα αντέδρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης που συμμετείχε στη συζήτηση, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί την πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι Ελληνες εφοπλιστές ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική οικονομία υψώνοντας την ελληνική σημαία στα πλοία τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κανείς δεν υποχρεώνει τον εφοπλισμό να υψώνει την ελληνική σημαία την οποία τα πλοία έχουν τη δυνατότητα να υποστείλουν μέσα σε ένα 24ωρο.
Φορολόγηση
Σήμερα οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες φορολογούνται με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων τους και για την αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησής τους προϋπόθεση είναι η αλλαγή του συντάγματος της χώρας μέσω του οποίου έχει κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες η σταθερότητα του καθεστώτος λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι ο εφοπλισμός ουδέποτε παρεμβαίνει δημοσίως στην πολιτική ζωή της Ελλάδας η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα στην «Ακτή Μιαούλη» υπάρχει ένα κλίμα ετοιμότητας για γρήγορες αντιδράσεις απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις.
Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες εγκαινιάζεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση των «Ποσειδωνίων» η οποία θα συγκεντρώσει στην Ελλάδα χιλιάδες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν για να επικοινωνήσουν από κοντά με τη δυναμική ελληνική κοινότητα. Ολοι περιμένουν ότι αυτή θα είναι μία ευκαιρία για να καταδειχθεί τι πραγματικά σημαίνει για τη χώρα η ύπαρξη μίας τόσο ισχυρής ναυτιλίας στο έδαφός της σε καιρούς τόσο μεγάλης κρίσης.
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112868408
καπου τα μπερδευετε.. η δεη ειναι ΑΕ https://www.dei.gr/Default.aspx?id=24&nt=19&lang=1
1. Από το σαφές γράμμα της διατάξεως του άρθρου 1 του Π.Δ. 360 της 10/20.8.1991 "Έξοδος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) από το δημόσιο τομέα (α΄128)" που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 30 του ν. 1914/1990, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 22 του ν. 1947/1991, προκύπτει ότι από την ημερομηνία που αρχίζει να ισχύει το εν λόγω διάταγμα, δηλαδή από την 20.8.1991, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) έπαυσε να υπάγεται στις διατάξεις που ισχύουν για το δημόσιο τομέα.
τωρα το τι συμβαινει εκει κλπ ειναι αλλη ιστορια αλλα μη τα μπερδευετε ουτε ο οτε ουτε η δεη ουτε πολλες αλλες εταιρειες απο αυτες που νομιζετε οτι ειναι δημοσιο, δεν ειναι ετσι.
Η ΗΣΑΠ ΑΕ είναι Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου με την μορφή Ανωνύμου Εταιρίας, με έδρα την Αθήνα.
xaxaxaxaxa το αλλο με τον τοτο το ξερεις γιαννη ε?
δεν ειναι "δημοσιο" οι παραπανω εταιρειες, ουτε οι αχρηστοι εχουν μονιμοτητα, ουτε συνδικα-ληστες υπαρχουν, ουτε παιρνουν παραλογες αμοιβες ουτε τιποτα απο αυτα...
χαχαχαχαχαχαχα
εγω θα ηθελα να ξερω πως γινεται να υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι με καταθεσεις χιλιαδων ευρω που δεν δικαιολογουνται απο το μισθο τους.
χαχαχαχα αγγελικα πλασμενος κοσμος, εμπρος για το δικιο του εργατη...:thumbsup:
Μετά 32 χρόνια δουλειάς στον ίδιο οργανισμό, με πτυχίο ανωτέρας σχολής, έπαιρνα 1650ε στο χέρι χωρίς φυσικά νυκτερινά η εξαιρέσιμα όποτε τύχαινε να κάνω, λόγω 24ης βάρδιας του τεχνικού τμήματος που εργαζόμουν.
Και το λέω αυτό γιατί εννοείται πως υπήρχε ένα καθορισμένο μισθολόγιο, τώρα δεν γνωρίζω τι υπάρχει, σε σχέση με τα τυπικά προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας.
ρετιρε κι εσυ γιωργακη μου? χαχαχα
εκτος απο τα ρετιρε υπαρχουν και οι ουρανοξυστες ρε...
αλλη κλαση...thumb
Μολις διώξουν και την ναυτιλία απο την Ελλάδα....θα πάρει ο τσίμπλας ενα δονητή και θα εκσπερματώνει χρήμα για να πληρώσει ...... εχει καταλάβει τι συνάλλαγμα βάζει στην Ελλάδα η ναυτιλία?????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ας ρωτήσουν πόσος κόσμος στην Ελληνική επικράτεια τρώει ψωμί απο την ναυτιλία...
να πληρωσεις ρε καπιταλα του κερατα...
μου θες και πορσε και bmw...
ερχεται ο τσιπλας ρε...
με το σωβρακο θα μεινεις..
(το χεσμενο) :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
να πληρωσεις ρε καπιταλα του κερατα...
μου θες και πορσε και bmw...
ερχεται ο τσιπλας ρε...
με το σωβρακο θα μεινεις..
(το χεσμενο) :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Αυτό θα του δώσω...το χεσμένο με φρέσκια διάρροια
που ειναι εκεινο το thread με τον δωδεκαδεσμιδο μυδραλιο που του ελεγαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ KAWASAKI :hystericalbs1:
Δεν ειναι δημοσιοοοο!!
τωρα αν και παρα οτι βλεπετε τα καταστατικα τους θελετε να νομιζετε το αντιθετο, δεν θα κατσω να μαλωσουμε, ο καθενας πιστευει οτι θελει...
στα υπολοιπα αγαπητε Σταθη δεν θα με βρεις αντιθετο (μονιμοτητες αργοσχολους κλεφτες κλπ).
:original:
που ειναι εκεινο το thread με τον δωδεκαδεσμιδο μυδραλιο που του ελεγαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ KAWASAKI :hystericalbs1:
Δεν ειναι δημοσιοοοο!!
τωρα αν και παρα οτι βλεπετε τα καταστατικα τους θελετε να νομιζετε το αντιθετο, δεν θα κατσω να μαλωσουμε, ο καθενας πιστευει οτι θελει...
στα υπολοιπα αγαπητε Σταθη δεν θα με βρεις αντιθετο (μονιμοτητες αργοσχολους κλεφτες κλπ).
Ρε συ Τζον, αφου ο πολιτικός διευθυντής (υπουργός) αποφασίζει ποιος θα ειναι Πρόεδρος στην Δεη....και τι αποφάσεις τιμολογιακές θα πάρει......εσυ ποιος λες οτι κάνει κουμάντο?....τα χαρτιά που λένε οτι ειναι ΑΕ η το δημόσιο?......ποιος δίνει δάνεια στην Δεη...ιδιωτικές τράπεζες η κρατικές??.......παλι ο λαός πληρώνει....εμεις...εγω ...εσυ.....
Αν ηταν μεσα ιδιώτης...τωρα θα ηταν κερδοφόρα του κερατά......μονοπώλιο έχει....
Ρε συ Τζον, αφου ο πολιτικός διευθυντής (υπουργός) αποφασίζει ποιος θα ειναι Πρόεδρος στην Δεη....και τι αποφάσεις τιμολογιακές θα πάρει......εσυ ποιος λες οτι κάνει κουμάντο?....τα χαρτιά που λένε οτι ειναι ΑΕ η το δημόσιο?......ποιος δίνει δάνεια στην Δεη...ιδιωτικές τράπεζες η κρατικές??.......παλι ο λαός πληρώνει....εμεις...εγω ...εσυ.....
Αν ηταν μεσα ιδιώτης...τωρα θα ηταν κερδοφόρα του κερατά......μονοπώλιο έχει....
thumb
χώρια που θα υπήρχαν στον χώρο και άλλες εταιρίες, και φυσικά θα είχαμε και καλύτερη υπηρεσία, και καλύτερα κοστολόγια...ανταγωνισμός βλέπεις.
απο την άλλη, αν γίνω και εγώ ΑΕ λές να μπορώ να μαζεύω κάνα χαράτσι για το κράτος???
δεν μπορεί, όλο και κάποιο ποσοστό θα μένει και για την ΑΕ απο την είσπραξη φόρων...
Βρε Κωστα η ουσια ειναι μια ολα τα αλλα ειναι για εντυπωσιασμους που κανουν οι πολιτικοι.
η ουσια λοιπον ειναι αν επιβαρυνουν τον κρατικο προυπολογισμο με μισθοδοσιες και επιχορηγησεις στα ταμεια τους!!! αρα κατ' επεκταση εσενα σαν φορολογουμενο πολιτη!
Αυτο δεν συμβαινει !!!
Θα σου πως επιβαρυνει τη τσεπη μας:
Η ΔΕΗ πχ εχει Χ υπαλληλους που πληρωνονται από μας. Όμως η τιμολογιακη πολιτική καθοριζεται από το κρατος, όχι με βαση τι προσφερει, αλλα με βαση το αν βγαινει ή δεν βγαινει ο προυπολογισμός της.
Αρα οσο φορτωνεται υποχρεωσεις από μισθους που αφορουν υπαλληλους που διορισε ο υπουργος, επιβαρυνει εμας.
Παρομοια και για το από που θα αγορασει ρευμα, ποσο θα επιδοτουνται οι ΑΠΕ κλπ κλπ, που επισης ολα αυτα ελεγχονται από τους υπουργους....
Θα σου πως επιβαρυνει τη τσεπη μας:
Η ΔΕΗ πχ εχει Χ υπαλληλους που πληρωνονται από μας. Όμως η τιμολογιακη πολιτική καθοριζεται από το κρατος, όχι με βαση τι προσφερει, αλλα με βαση το αν βγαινει ή δεν βγαινει ο προυπολογισμός της.
Αρα οσο φορτωνεται υποχρεωσεις από μισθους που αφορουν υπαλληλους που διορισε ο υπουργος, επιβαρυνει εμας.
Παρομοια και για το από που θα αγορασει ρευμα, ποσο θα επιδοτουνται οι ΑΠΕ κλπ κλπ, που επισης ολα αυτα ελεγχονται από τους υπουργους....
Μην το ταλαιπωρούμε, αν είχε λιγότερα έξοδα, θα ειχε μεγαλύτερο κέρδος.
Αν είχε μεγαλύτερο κέρδος, θα είχε μεγαλύτερη φορολογία.
Αν είχε μεγαλύτερη φορολογία θα έμπαιναν μεγαλύτερα ποσά στα ταμεία.
Επίσης αν είχε λιγότερα έξοδα, θα μπορούσε να προσλάβει περισσότερο κόσμο, τουλάχιστον τόσο, ώστε να αντισταθμίσει τα παλαβά επιδόματα και να φάνε ψωμάκι οι άνεργοι που ψάχνουν δουλειά με το ντουφέκι.
Επίσης αν είχε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ μισθολογικά χαρακτηριστικά, έστω φλατ μισθό 3.000 (που είναι αρκετά) και όχι μισθό 1.300 και επίδομα κλανιάς 1.700 θα προκαλούσε λιγότερο.
Τα επιδόματα είναι παγιος μισθός.
Δέχομαι ο εναερίτης που παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα στην καταιγίδα να πάρει μισθό μεγάλο και τιμή του.
Η κυρία Πουστοδούλου-Ροφοκάυλη όμως, ανηψιά Σκατοπούστογλου, γιατι πρέπει να πάρει επίδομα ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ? (160 ευρώ το μήνα).
Δέχομαι ο εναερίτης που παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα στην καταιγίδα να πάρει μισθό μεγάλο και τιμή του.
Η κυρία Πουστοδούλου-Ροφοκάυλη όμως, ανηψιά Σκατοπούστογλου, γιατι πρέπει να πάρει επίδομα ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ? (160 ευρώ το μήνα).
:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Οι επτά παγίδες στην φορολογική δήλωση
Η λέξη μεσοπρόθεσμο έχει πια μπει στη ζωή μας. Αλλά ας δούμε μια από τις πτυχές του στην καθημερινότητα μας.
Ο νόμος 3986/2011 (ΦΕΚ ΑΆ 152/1-7-2011) με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015» έφερε σημαντικές αλλαγές εκτός των άλλων και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ο Νόμος αυτός έφερε αλλαγές στον νόμο 3842/2010 όσον αφορά τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και το «πόθεν έσχες».
Σύμφωνα λοιπόν με το 3986/2011 ορίζεται η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.
1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Ή ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 80 ΤΜ
2011 ¤/ΤΜ 2010 ¤/ΤΜ
40¤ 30¤
81 ΕΩΣ 120
65¤ 50¤
121 ΕΩΣ 200
110¤ 80¤
201 ΕΩΣ 300
200¤ 150¤
301 – ΑΝΩ
400¤ 300¤
Τα ως άνω ποσά ισχύουν για κατοικίες που η τιμή ζώνης είναι μέχρι 2799¤ ανά ΤΜ.
Για τιμή ζώνης από 2800 έως 4999¤ προσαύξηση 40%.
Για τιμή ζώνης από 5000 ¤ άνω προσαύξηση 70%.
Όλα τα παραπάνω προσαυξάνονται κατά 20% σε περίπτωση μονοκατοικίας.
Όλοι οι βοηθητικοί χώροι ανεξαρτήτου μεγέθους έχουν ορισθεί σε 40¤ ανά τμ.
Για τις δευτερεύουσες εξοχικές ή μη κατοικίες ο υπολογισμός γίνεται όπως της κύριας κατοικίας λαμβάνοντας υπΆ όψιν το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης.
Το ως άνω «τεκμήριο διαβίωσης» ισχύουν τόσο για τις ιδιόκτητες όσο και για τις μισθωμένες κατοικίες, ή αυτές που του έχουν παραχωρηθεί δωρεάν για να κατοικεί.
2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΩΣ 1200ΚΕ - 4000¤
ΑΠΟ 1200 – 2000ΚΕ - 600¤/ανα 100 κε
ΑΠΟ 2001 – 3000ΚΕ - 900¤/ανα 100κε
ΑΠΟ 3001 – ΑΝΩ ΚΕ - 1200¤/ανα 100κε
Τα παραπάνω ποσά μειώνονται με βάση την παλαιότητα ως εξής:
-30% για αυτοκίνητα από 5 έως και 10 χρόνια
-50% για αυτοκίνητα από 10 χρόνια και άνω
3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου η δαπάνη προσδιορίζεται με βάση με βάση τα μέτρα ολικού μήκους ως εξής.
-Έως 5 μέτρα 4.000¤
-Άνω των 5 μέτρων το ποσό προσαυξάνεται κατά 2.000¤ το μέτρο.
4. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΙΣΙΝΑΣ
Η δαπάνη ορίζεται:
-160¤ το τετραγωνικό μέτρο έως 60 τμ
-320¤ το τετραγωνικό μέτρο άνω 60 τμ
Σε περίπτωση εσωτερικής πισίνας το ποσό διπλασιάζεται
5. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ κ.τλ.
Λαμβάνεται υπΆ όψιν η αντικειμενική που καταβάλλεται και η οποία ορίζεται στο κατώτατο όριο αμοιβής όπως αυτό προσδιορίζεται από την αντίστοιχη κατηγορία εργαζομένου.
Εξαιρούνται οι δαπάνες που καταβάλλονται όταν απασχολείται μια μόνο οικιακή βοηθός καθώς και η δαπάνη που καταβάλλει ο φορολογούμενος βαρύνεται από αναπηρία 67% και άνω και έχει διανοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία η είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.
6. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Λαμβάνεται υπΆ όψιν η δαπάνη που καταβάλλεται για ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέση εκπαίδευση.
7. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
Σε κάθε φορολογούμενο ορίζεται ένα επιπλέον ποσό ως εξής:
-3000¤ για άγαμο
-5000¤ για έγγαμο
Το άθροισμα των ανωτέρω ποσών μαζί με τυχόν αγορές, ανέγερσης κατοικιών, δόσεις δανείων κ.τ.λ. θα αποτελέσει το φορολογητέο εισόδημα μας για το οποίο θα φορολογηθούμε αν αυτό είναι μεγαλύτερο από τα πραγματικά μας εισοδήματα.
Πως μπορεί να αποφύγει κάποιος την πληρωμή φόρου στο τεκμαρτό εισόδημα όταν αυτό είναι μεγαλύτερο του πραγματικού;
Ο ίδιος ο νόμος προβλέπει κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες το «τεκμαρτό εισόδημα» μπορεί να αμφισβητηθεί από τον φορολογούμενο όταν συντρέχουν κάποια περιστατικά για τον υπόχρεο:
α) όταν υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία (όχι οι μόνιμοι αξιωματικοί)
β) όταν είναι φυλακισμένος
γ) όταν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή κλινική
δ) όταν είναι άνεργος και δικαιούται επίδομα ανεργίας.
ε) όταν συγκατοικεί με συγγενείς ΑΆ βαθμού και αποδεδειγμένα οι συγγενείς συμβάλλουν στις δαπάνες και έχουν εισόδημα από εμφανείς πηγές.
στ) όταν είναι ορφανοί και έχουν στην κυριότητα τους αυτ/τα από κληρονομιά.
ζ) όταν προσκομίσουν στοιχεία και αποδείξουν ότι για λόγους ανωτέρας βίας έχουν πραγματοποιήσει δαπάνη μικρότερη από την αντικειμενική.
Ακόμα και σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να ενταχθεί στις πιο πάνω κατηγορίες έχει κάποιες ακόμα δυνατότητες.
Σύμφωνα λοιπόν με την παρ. 2 του αρθ. 19 του ΚΦΕ, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του με την παράγραφο 7 του αρθ. 3 του 3842/2010, για εισοδήματα που αποκτώνται η δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση από 01/01/2010 και μετά η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων με ανάλωση κεφαλαίου που αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί κατά τα προηγούμενα έτη ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από το φόρο και ο φορολογούμενος μπορεί να επικαλεστεί τέτοια ποσά εκτός από τα πραγματικά εισοδήματα προηγούμενων ετών μπορεί ακόμη να θεωρηθούν ποσά που προέρχονται από πώληση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές, κέρδη λαχείων κ.τλ.
Βέβαια τα ποσά αυτά προκύπτουν από τον συμψηφισμό των θετικών και των αρνητικών στοιχείων της κάθε χρονιάς με τις φορολογικές «ιδιαιτερότητες» που ισχύουν για κάθε προηγούμενο έτος αντίστοιχα.
Το παρόν άρθρο προσπάθησε να δώσει τις γενικές κατευθύνσεις που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού ετους 2012.
Σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει τις χιλιάδες περιπτώσεις και απορίες που προκύπτουν από το νόμο.
Θεωρώ όμως σημαντικό να ληφθεί σοβαρά υπΆ όψιν διότι με την μείωση του αφορολογήτου την μερική κατάργηση των φοροαπαλλαγών πολλές χιλιάδες μικρομεσαία σε συνάρτηση με την μείωση του τζίρου τους και των καθαρών τους κερδών θα βρεθούν προ εκπλήξεως λαμβάνοντας το εκκαθαριστικό του σημείωμα.
https://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/696069/Article.aspx
ρε ολα σκ@@@@τα ειναι, σαν το σωβρακο του γιαννη.
μποχα και δυσοσμία...
ΓιαΝΝ, δεν ειναι κατανοητο ρε συ. Αν θες φτιαξτο λιγο, ξαναποσταρε το να σβησω το προηγουμενο
Μη κολλάμε σε νομικούρες Γιάννη...Η ΔΕΗ ειναι δημόσιο, όπως όλες οι ΔΕΚΟ. Εδώ είναι δημόσιο ακόμα η Εθνική και η Αγροτική.
Εάν η ΔΕΗ δεν ηταν δημόσιο, ΔΕΝ θα τσοντάραμε απο τον προυπολογισμό 800,000,000 ευρώ το χρόνο, τα τελευταια χρόνια, για να παίρνουν επιδόματα και συντάξεις που φτάνουν όλοι ξέρουμε που.
ΓιαΝΝ, δεν ειναι κατανοητο ρε συ. Αν θες φτιαξτο λιγο, ξαναποσταρε το να σβησω το προηγουμενο
Φτιαξε αν μπορεις μονο τον πινακα με τις αξιες τεκμ των σπιτιων....προσπαθησα και δεν μπορω, δεν με αφηνει το συστημα να τα βαλω σε σειρά
ρε ολα σκ@@@@τα ειναι, σαν το σωβρακο του γιαννη.
μποχα και δυσοσμία...
Ρε φιλε ρομπα με εκανες.....το μονο χεσμένο σώβρακο που εχω ειναι αυτο που θελω να δωσω.......
Κατα τα άλλα ειμαι πολυ καθαρό και πλυμένο αγόρι....thumbthumb
Εκτακτη εισφορά στους Ελληνες εφοπλιστές
Οι εφοπλιστές θα κληθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διάσωση της χώρας μέσω έκτακτης εισφοράς
Και γιατί να φύγουν ρε Γιάννη ? Επειδή θα πληρώσουν κάποια εθελοντική έκτακτη εισφορά ? Ποιοι ? Οι ε-φ-ο-π-λ-ι-σ-τ-έ-ς ??? Εγώ -και όχι μόνο-γιατί πληρώνω 500e σαν ελεύθερος επιτηδευματίας βγάζω δε βγάζω ? Γιατί όλοι πληρώνουμε το χαράτσι στα σπίτια μας έχουμε δεν έχουμε ? Μήπως 'εκείνοι' λειτουργούν ζημιογόνες επιχειρήσεις ?
Αλλά το πρόβλημα ξεκινάει απ αλλού. Ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην Ελλαδίτσα, απλά δεν έχουμε μάθει να πλΕρώνουμε. Και τώρα όλοι τσινάνε.
Ειναι τοοοοοσο ασχετοι με την ναυτιλια, που πετανε απιστευτες παπατζες
ghost-rider
24-05-12, 09:53
Κριμα ρε παιδια οι ανθρωποι, σηκωνουν και την ελληνικη σημαια στα κοντεινερσιπ θα τους ζητησουμε και λεφτα? Και εθελοντικα? Αισχος!
Που εχει παγκαρι να τους τσονταρω λιγο να βαλουν μεγαλυτερη σημαια???
Κριμα ρε παιδια οι ανθρωποι, σηκωνουν και την ελληνικη σημαια στα κοντεινερσιπ θα τους ζητησουμε και λεφτα? Και εθελοντικα? Αισχος!
Ξερεις τι φορος συνεπάγεται το να σηκώσεις την ελληνική σημαία και οχι monrovia ας πούμε???
Ενα 40% περισσότερη φορολογία και έξοδα.......εσυ αυτο πως το λες??
Σκοπός δεν ειναι να ζηλεύουμε αυτούς που βγάζουν περισσότερα απο μας , αλλα να προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε......thumbthumb....αλλι ως μια ζωη θα ειμαστε μίζεροι και κοντόφθαλμοι
Ποιος σου ειπε οτι αυτος που στο πλοιο του εχει ελληνικη σημαια δεν πληρωνει φορους κατ' αρχας ???????
Κατα δευτερον, ολοι οσοι το παιζουν γκουρου που ξερουν τι και πως σχετικα με την ναυτιλια και τα καθε λογης λαμογια που δεν πληρωνουν φορους, ξερουν την διαφορα μεταξυ εφοπλιστη & πλοιοκτητη ??
ghost-rider
24-05-12, 10:15
Ξερεις τι φορος συνεπάγεται το να σηκώσεις την ελληνική σημαία και οχι monrovia ας πούμε???
Ενα 40% περισσότερη φορολογία και έξοδα.......εσυ αυτο πως το λες??
Σκοπός δεν ειναι να ζηλεύουμε αυτούς που βγάζουν περισσότερα απο μας , αλλα να προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε......thumbthumb....αλλι ως μια ζωη θα ειμαστε μίζεροι και κοντόφθαλμοι
Εθελοντικα λενε ρε παιδια.
Αν ειναι στριμωγμενοι δε θα δωσουν.
Τι βαρατε?
Εγω στο κατω κατω ειπα να συνεισφερω για μια μεγαλυτερη σημαια.
Αν ειμαι τοσο λιγος καντε πως δεν το ακουσατε.
Εθελοντικα λενε ρε παιδια.
Αν ειναι στριμωγμενοι δε θα δωσουν.
Τι βαρατε?
Εγω στο κατω κατω ειπα να συνεισφερω για μια μεγαλυτερη σημαια.
Αν ειμαι τοσο λιγος καντε πως δεν το ακουσατε.
Αν κατι σου δινει λεφτα, δεν κοιτας να το ξεζουμισεις....ειναι πολυ ευκολο να το ''χασεις'' εντελως...
Σε μια εταιρεια δεν υπαρχει η λεξη ''αν εχω δινω''....''ειμαι στριμωγμενος δεν δινω''.......υπαρχει κερδος και επενδυση......μεσο αυτων κερδιζει και το κρατος.....
Κανεις δεν σε ειπε ''λιγο''....απλα μαλλον μην ξέροντας το θέμα....απλα σε εκνεύρισε η ιδεα του ''κακου'' εφοπλιστή που του ζητανε εθελοντικά να πληρώσει φόρους.....
Παρακάτω βαζω και μια οικονομική ενημέρωση.....απλα κάντε συγκρίσεις....
https://www.3comma14.gr/pi/?survey=8694
Μια χαρα τα λες ghost-rider, αλλα μιας και σε "βρηκα", και καταλαβα οτι εισαι απο αυτους που εχουν χαψει το παραμυθι και την παραπληροφορηση (διορθωσε με αν κανω λαθος ομως πριν κυλισω), για αυτο και σε ρωταω....
Εχεις ενα Μ5
Νομιμοτατα μπορεις να εχεις πινακιδες αμερικανικες (πχ) δινεις 50 ευρω τελη τον χρονο στον αμερικανο, και καλιστα μπορεις να βαζεις βενζινα στο πρατηριο που εχει ο Ινδος απεναντι απο το σπιτι σου, με τιμη 0,5 ευρω το λιτρο. Διοδια πληρωνεις 10 ευρω τον χρονο ασες φορες και απο οπου αν περασεις, και σερβις κανεις στον Ολλανδο στο διπλανο στενο, με κοστος καπου 70% παρακατω. Ολα νομιμα.
Σκεφτεσαι να βαλεις ελληνικες πινακιδες και να ερχεσαι στο δικο μου πρατηριο με 1,8 το λιτρο κατ αρχας, ή σε ενδιαφερει να μειωσεις το κοστος τελων, της βενζινας, του συνεργειου, των διοδιων κλπ κλπ κλπ.
Αλλα ξερεις τι γινεται?
Ειναι (πχ) 2000 βαπορια, απο τα οποια τα 40 που εχουν ελληνικη σημαια πληρωνουν (πολυ ή λιγο, δικαια ή αδικα ειναι αλλη κουβεντα), και βριζεις και αυτους που εχουν τα 1960 επειδη εχουν ξενη σημαια, και δεν πληρωνουν τιποτε, και τους 40 που πληρωνουν "λιγα"
Αντι λοιπον να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις να μαζευετει το κρατος 1000 ευρω απο το καθε καραβι (1000 Χ 2000 = 1.000.000) προτιμα να παιρνει 10.000 απο τα 40 (400.000)
Ρε τα κακους τους εφοπλιστες...
Μια χαρα τα λες ghost-rider, αλλα μιας και σε "βρηκα", και καταλαβα οτι εισαι απο αυτους που εχουν χαψει το παραμυθι και την παραπληροφορηση (διορθωσε με αν κανω λαθος ομως πριν κυλισω), για αυτο και σε ρωταω....
Εχεις ενα Μ5
Νομιμοτατα μπορεις να εχεις πινακιδες αμερικανικες (πχ) δινεις 50 ευρω τελη τον χρονο στον αμερικανο, και καλιστα μπορεις να βαζεις βενζινα στο πρατηριο που εχει ο Ινδος απεναντι απο το σπιτι σου, με τιμη 0,5 ευρω το λιτρο. Διοδια πληρωνεις 10 ευρω τον χρονο ασες φορες και απο οπου αν περασεις, και σερβις κανεις στον Ολλανδο στο διπλανο στενο, με κοστος καπου 70% παρακατω. Ολα νομιμα.
Σκεφτεσαι να βαλεις ελληνικες πινακιδες και να ερχεσαι στο δικο μου πρατηριο με 1,8 το λιτρο κατ αρχας, ή σε ενδιαφερει να μειωσεις το κοστος τελων, της βενζινας, του συνεργειου, των διοδιων κλπ κλπ κλπ.
Αλλα ξερεις τι γινεται?
Ειναι (πχ) 2000 βαπορια, απο τα οποια τα 40 που εχουν ελληνικη σημαια πληρωνουν (πολυ ή λιγο, δικαια ή αδικα ειναι αλλη κουβεντα), και βριζεις και αυτους που εχουν τα 1960 επειδη εχουν ξενη σημαια, και δεν πληρωνουν τιποτε, και τους 40 που πληρωνουν "λιγα"
Αντι λοιπον να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις να μαζευετει το κρατος 1000 ευρω απο το καθε καραβι (1000 Χ 2000 = 1.000.000) προτιμα να παιρνει 10.000 απο τα 40 (400.000)
Ρε τα κακους τους εφοπλιστες...
Με λιγα λόγια και πολύ κατανοητά:clap:.....
Ο "Κόκκινος Ντάνι" αποδοκιμάζει τον Τσίπρα
Του Αιμίλιου Περδικάρη
Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Η μομφή ανήκει στον επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος με αυτό το γλαφυρό τρόπο σχολίασε όσα διακηρύσσει ο Αλ. Τσίπρας περί παραμονής της χώρας στο ευρώ και ταυτόχρονης ακύρωσης του Μνημονίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φράση του «Κόκκινου Ντάνι» έσπευσε να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την «ανέβασε» με μήνυμά του στο Twitter, παρ’ όλο που αυτή ειπώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων, Ν. Χρυσόγελο.
Τι είπε ακριβώς ο Κον-Μπεντίτ; «Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα, το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς. Υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών και ελάχιστος μισθός 1.300 ευρώ. Είναι πραγματική τρέλα, εντελώς ανόητο! Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές!».
Και πρόσθεσε: «Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο. Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν;».
Ανάλογο μήνυμα, πάντως, προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Το να λες ότι θα παραμείνεις στο ευρώ ακυρώνοντας το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση δεν είναι λάθος – είναι ψέμα», είπε.
Πηγή:www.capital.gr
thumb
είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο;
Καλά τα λένε αλλά στην ουσία είτε με τσίπρα είτε με τους άλλους είναι σαν να λέμε στον κλινικά νεκρό, πως θέλεις να πεθάνεις; Να σου τραβήξω την πρίζα (Τσίπρας) ή να σε αφήσω κανα χρόνο ακόμα (οι άΛΛοι);
Skyline_IS
24-05-12, 10:41
Θα ειμαστε η μοναδικη χωρα στην παγκοσμιως που θα ειναι στην 5αδα των χωρων που οργωνουν ολο τον κοσμο χωρις κανενα ελληνικο καραβι να εχει ελληνικη σημαια.
:popcorn::popcorn:
3.800 έπαιρνε ο πατέρας του κουμπάρου μου. Απόφοιτος Λυκείου, υπάλληλος ΟΤΕ. Έφυγε με εθελουσία πριν μερικά χρόνια, λαμβάνοντας τρελή αποζημείωση. Αν θυμάμαι καλά κοντά 160.000 ευρώ. Πάνω από το κρεβάτι του δεν έχει την εικόνα της Παναγίας αλλά του Βουρλούμη.
μην ξεχνάτε ότι τα βαπόρια έχουν προπέλες.
οπως έρχονται, έτσι φεύγουνε.
καλύτερα με ελληνική σημαία και 5% φόρο, παρά με λιβεριάνικη ευκαιρίας και μηδέν εις το πηλίκον.
Καλά τα λένε αλλά στην ουσία είτε με τσίπρα είτε με τους άλλους είναι σαν να λέμε στον κλινικά νεκρό, πως θέλεις να πεθάνεις; Να σου τραβήξω την πρίζα (Τσίπρας) ή να σε αφήσω κανα χρόνο ακόμα (οι άΛΛοι);
Δεν ειναι ετσι ρε Πανο.
Ο "κανας χρονος ακομη", αν συνδυαστει με σκληρη δουλεια και σωστες + γρηγορες κινησεις απο το κρατος, δινει τη δυνατότητα να ξεφυγεις από το βαρελι.
Αν ειναι εστω και ετσι ρε Πάνο.......ξέρεις αν στο μεσοδιάστημα που θα μείνεις στην πρίζα........είσαι σίγουρος οτι δεν θα βρουν το φάρμακο??....(αναπτυξη....η εστω κατι αλλο....εχουν πληγεί πολλοί μην το ξεχνάμε)
Θα τραβούσες την πρίζα απο δικο σου άνθρωπο????......δεν θα εξαντλούσες τα πάντα!!!!! οτι υπάρχει σ αυτη την ζωη για να του δώσεις έστω και μια μικρη ελπίδα (χρονου) να υπάρξει κατι????
Φανταστικο σεναριο........σκέψου να καταγγείλουμε το μνημόνιο....να βγούμε εξω......και μετά απο 1-2 χρονια να υπάρξει ανάπτυξη και να αρχίσει ολη η ευρωπη να επανακάμπτει.....και μεις να λιώνουμε στις υποτιμήσεις.....
Δεν ειναι ετσι ρε Πανο.
Ο "κανας χρονος ακομη", αν συνδυαστει με σκληρη δουλεια και σωστες + γρηγορες κινησεις απο το κρατος, δινει τη δυνατότητα να ξεφυγεις από το βαρελι.
σπιραλ είναι. όσο πιο κατω τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα πιάνεις.
δεν φτάνει ο χρόνος.
5 χρόνια στην καλύτερη για ήπια προσαρμογή (χωρίς επαναστάσεις)
10 για να λειτουργήσουν τα σχέδια ανάπτυξης.
σε ένα χρόνο το μόνο που γίνεται είναι να δημιουργήσεις ακόμα πιο πολλα προβλήματα.
Σαν τη ραδιενέργεια.
Μικρές δόσεις σε διαστήματα σκοτώνουν τις αρώστιες.
Μαζεμένη ντουκ, σε στέλνει για βρούβες.
Αυτό που πρέπει ΟΛΟΙ (και εννούμε ΟΟΟΟΟΛΟΙ) να καταλάβουν είναι πως χρειάζεται ομάδες εργασίας.
Κάποιοι να φτιάχνουν, κάποιοι να αναπτύσουν και ΟΟΟΟΟΛΟΙ να πληρώνουν.
ghost-rider
24-05-12, 11:16
Μωρε να σε διορθωσω αλλα σε χασα.
Λες οτι ειμαι απο αυτους που εχαψαν το παραμυθι...
Τους ποιους τωρα? Μπερδευτηκα. Χωρις πλακα...
Εννοεις οτι εχαψα το παραμυθι των δεξιων και παραπληροφορω για τους αριστερους, η οτι εχαψα το παραμυθι των αριστερων και παραπληροφορω για τους δεξιους?
Γιατι τις τελευταιες μερες κυκλοφορουν πολλα παραμυθια, ολοι παραμυθαδες εγιναν.
Τελος παντων...
Δεν ξερω αν εχω χαψει παραμυθι.
Μπορει.
Μπορει να το χαφτουν αλλοι, πολυ σιγουροι για τον εαυτο τους.
Δεν γνωριζω, δεν απαντω. Στον πατο ξουριζουν το γαμπρο.
Θα δειξει...
Στη θεωρία έτσι είναι Κώστα, δεν διαφωνώ καθόλου. Καλώς ή κακώς η εφαρμογή του μνημονίου είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε αρκετά βήματα μπροστά. Όμως τα τελευταία 36 χρόνια δεν έχω δει καμιά τέτοια διάθεση από κανέναν να δουλέψει κάτι σωστά.
Μόνο με μια κυβέρνηση συνασπισμού ή και ξενόφερτη (ναι, όπως στα χρόνια του Ότο) ίσως υπάρχει ελπίς.
Εννοεις οτι εχαψα το παραμυθι των δεξιων και παραπληροφορω για τους αριστερους, η οτι εχαψα το παραμυθι των αριστερων και παραπληροφορω για τους δεξιους?
Γιατι τις τελευταιες μερες κυκλοφορουν πολλα παραμυθια, ολοι παραμυθαδες εγιναν.
Τελος παντων...
Μπορει.
Θα δειξει...
Το παράδειγμα του Ντινου ειναι κατανοητοτατο......επ αυτου....αν εσυ ήσουν ο διαχειριστής μιας ναυτιλιακής......τι θα επέλεγες....???......ποσο Ελληνας θα αισθανόσουν αν ειχες τα καράβια σου με ελληνική σημαία και ήθελαν να δώσεις και επιπλέον φόρους απο αυτους που δίνεις....η απλα σε κατηγορούσαν για ανθέλληνα που δεν ''πληρωνεις''....κι αλλα.....η ακομα που σε κατηγορουν που δεν εχεις κανενα καραβι με ςλληνικη σημαια γιατι νομιμότητα τα εχεις στην Σουαζιλάνδη και πληρωνεις πανω απο 40% λιγοτερα....
Ποσο δυσκολο ειναι να φορολογισει λιγοτερα την σημαια και τα παρελκομενα και ν αεχει πανω απο 3000 καραβια με ελληνικη σημαια......μονο τα ελληνικα......φαντασου να ερθουν κι αλλα....
Αλλα ειπαμε....οι βαπορίσιοι δεν πλερώνουν μίζες...οποτε, δεν ασχολούνται οι πολίτικοι!!!
Τελος παντων...
Μπορει.
Θα δειξει...
Εννοω οτι καποιοι τρωνε το παραμυθι οτι και οι ελληνες εφοπλιστες ειναι λαμογια
ghost-rider
24-05-12, 11:33
Δεν παιρνω θεση. Δεν γνωριζω.
Εγω βλεπω λασπολογια σε μια ανακοινωση για εθελοντικη εκτακτη.
Αυτο σχολιαζω, αυτο σατιριζω.
Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.
Εντιτ. Φυσικα σχολιαζω και την ατακα του Αδωνι.
3.800 έπαιρνε ο πατέρας του κουμπάρου μου. Απόφοιτος Λυκείου, υπάλληλος ΟΤΕ. Έφυγε με εθελουσία πριν μερικά χρόνια, λαμβάνοντας τρελή αποζημείωση. Αν θυμάμαι καλά κοντά 160.000 ευρώ. Πάνω από το κρεβάτι του δεν έχει την εικόνα της Παναγίας αλλά του Βουρλούμη.
Σίγουρα δεν υπήρχε τέτοιος μισθός, εκτός και αν ήταν σε κάποιο εμπορικό τμήμα, τότε μαζεύανε τρελλά μπόνους από πωλήσεις. Ούτε και εφάξ πάνω από 40.000, νομοθετικά υπήρχε πλαφόν. Μη δημιουργούμε εντυπώσεις.
ε καλά ρε Ντίνο δε πρέπει να είναι και οσίες. (αρκετοί τουλάχιστον)
Στη θεωρία έτσι είναι Κώστα, δεν διαφωνώ καθόλου. Καλώς ή κακώς η εφαρμογή του μνημονίου είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε αρκετά βήματα μπροστά. Όμως τα τελευταία 36 χρόνια δεν έχω δει καμιά τέτοια διάθεση από κανέναν να δουλέψει κάτι σωστά.
Μόνο με μια κυβέρνηση συνασπισμού ή και ξενόφερτη (ναι, όπως στα χρόνια του Ότο) ίσως υπάρχει ελπίς.
Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει ο καθηγητής οικονομικών του Παντείου Κ.Μελάς σε προχτεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Sunny ch. της Αθήνας.
Εξηγεί ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν πραγματι να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο και δεν εννοεί την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου μόνο. Αυτό το μικρό ποσοστό μάλιστα είναι μειοψηφία ακόμα και στις τάξεις της ΝΔ και του Πασοκ. Αρα, ακόμα και αν οι εκλογές βγάλουν συγκυβέρνηση των 2 κομμάτων, τίποτα δεν εγγυάται την πρόοδο μας.
Η μόνη λύση είναι η επιβολή των διαρθρωτικών αλλαγών, ή αλλιώς "Κυβέρνηση Ραιχενμπαχ".
ο καθ. Μελάς είναι ένας εξαιρετικά μετριοπαθής επιστήμονας και άνθρωπος. Την άποψή του αυτή την δέχομαι απόλυτα.
ε καλά ρε Ντίνο δε πρέπει να είναι και οσίες. (αρκετοί τουλάχιστον)
Define "Oσιες", αλλα αναφερομαι μονο αναφορικα με τις σημαιες που επιλεγουν.
Σίγουρα δεν υπήρχε τέτοιος μισθός, εκτός και αν ήταν σε κάποιο εμπορικό τμήμα, τότε μαζεύανε τρελλά μπόνους από πωλήσεις. Ούτε και εφάξ πάνω από 40.000, νομοθετικά υπήρχε πλαφόν. Μη δημιουργούμε εντυπώσεις.
Μη το λες, 4 εξαιρέσιμα το μήνα και καμιά 20 ριά ώρες υπερωρίες (σε μεγάλο κλιμάκιο) μαζεύονται.
Για το εφάπαξ δεν έχω άποψη.
Define "Oσιες", αλλα αναφερομαι μονο αναφορικα με τις σημαιες που επιλεγουν.
Ααα σε αυτό πάω πάσο.
Θα μάθω σε ποιο τμήμα ήταν. Το ποσό που ανέφερα ήταν αποζημίωση εθελουσίας εξόδου + εφάπαξ, το έγραψα ξεκάθαρα. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έφυγε πριν το 2007 που παντρεύτηκα.
Ααα σε αυτό πάω πάσο.
Ετσι μπράβο....γιατι σε βλέπω...........:whistle::whistle:
https://1.bp.blogspot.com/_ievtsQjig7M/S91pKywa8KI/AAAAAAAACLI/dmq5Ge9HjGo/s640/%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3+% CE%A3%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%91+%CE%A0%CE%9B%C E%9F%CE%99%CE%9F%CE%A5.JPG
Ενας νόμος ο οποίος θα έδινε σημαίες στα βαπόρια με μόνη προϋπόθεση το πλήρωμα να είναι 30% Έλληνες, θα έφερνε κατα μέσο όρο 1.000.000.000 το χρόνο έσοδα - direct και indirect.
Μη με ρωτάτε εδώ και το τώρα να σας το αναλύσω, είναι μελέτη, έτσι είναι.
Ενας ακόμα νόμος που θα έδινε μια περιοχή μη τουριστικού ενδιαφέροντος για να γίνει ένα ελεγχόμενο σκραπατζίδηκο, θα μας έδινε εκτός απο πρώτη ύλη (μεταλλα και άλλα) τη δυνατότητα να αναπτύξουμε παράλληλη βιομηχανία εκμετάλλευσης των προϊόντων.
Μεσοσταθμικά έσοδα 2.000.000.000 απο την παράληλη και βάλε και τι θα έφερνε αυτό σε ανάπτυξη στην περιοχή και τη χώρα.
Ενας ακόμα νόμος που θα έκανε απεμπλοκή στο τέλμα των ναυτικών εκαταστάσεων (μαρίνες-τροφοδοσία) στα νησιά, θα έφερνε μια ανάπτυξη πέρα απο κάθε φαντασία, απο τα cruisers και τα mega yachts που θα "ξεχειμώνιζαν" στην Ελλάδα.
Γενικά ΑΝ υπήρχε πλάνο ανάπτυξης, θα είχε εφαρμοστεί.
αντί να κοιτάμε να βάλουμε σολαρ πανελ και σκατά στα μούτρα μας, θα μπορούσαμε να είμαστε και γαμώ τις παραγωγικές χώρες.
Φτιάχτηκε η Εγνατία - ενώνει ανατολή με δύση.
Ασφάλεια, ταχύτητα, οτι θες.
ΕΝΑ, ΕΝΑ γαμωκάραβο δεν έχει μπεί να φέρνει τις νταλίκες.
Εκεί όλοι το χαβά του.
Ανκόνα Πάτρα και μετά 600 χιλιόμετρα για να βγουν στα σύνορα.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
πόσο πιό δυνατά να φωνάξω?
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ
ΕΝΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.
καταλάβετε το χωνέψτε το, πιείτε το και καταπιείτε το.
ΔΕΝ θα πάμε μπροστά.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάμε μπροστά.
Γιατί μη με ρωτάτε.
αν το ήξερα θα είχα αντιδράσει ανάλογα.
Απλά ΔΕΝ πρέπει να πάμε μπροστά.
τέλος./
Μη το λες, 4 εξαιρέσιμα το μήνα και καμιά 20 ριά ώρες υπερωρίες (σε μεγάλο κλιμάκιο) μαζεύονται.
Για το εφάπαξ δεν έχω άποψη.
Πάνο απόφοιτος γυμνασίου και με αυτά που λες, όσο ψηλά και να είναι το βλέπω δύσκολο.
Οι απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης ήταν 4 μισθολογικά κλιμάκια πίσω μου.
Δεν είμαι όμως και απόλυτος γιατί πάνε σχεδόν και 7 χρόνια που έχω φύγει και δεν γνωρίζω τι παίζει τώρα.
Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει ο καθηγητής οικονομικών του Παντείου Κ.Μελάς σε προχτεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Sunny ch. της Αθήνας.
Αυτόν θα ψηφίσω! :th_Laie_67-1:
Εξηγεί ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν πραγματι να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο και δεν εννοεί την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου μόνο. ... Η μόνη λύση είναι η επιβολή των διαρθρωτικών αλλαγών, ή αλλιώς "Κυβέρνηση Ραιχενμπαχ".
Προτείνει πολύ σκληρές λύσεις αλλά παιδιά μη κοροϊδευόμαστε, είναι απλά τα πράγματα: εφαρμογή και τήρηση ενός σφιχτού προγράμματος από και για ΟΛΟΥΣ._
Ότι γίνεται στην Ευρώπη από τον διαφωτισμό και μετά δηλαδή.
ps: Θα ήθελα και τις απόψεις του εξαιρετικά αγαπητού Άρη (Driver)
Ενας νόμος ο οποίος θα έδινε σημαίες στα βαπόρια με μόνη προϋπόθεση το πλήρωμα να είναι 30% Έλληνες, θα έφερνε κατα μέσο όρο 1.000.000.000 το χρόνο έσοδα - direct και indirect.
Μη με ρωτάτε εδώ και το τώρα να σας το αναλύσω, είναι μελέτη, έτσι είναι.
Ενας ακόμα νόμος που θα έδινε μια περιοχή μη τουριστικού ενδιαφέροντος για να γίνει ένα ελεγχόμενο σκραπατζίδηκο, θα μας έδινε εκτός απο πρώτη ύλη (μεταλλα και άλλα) τη δυνατότητα να αναπτύξουμε παράλληλη βιομηχανία εκμετάλλευσης των προϊόντων.
Μεσοσταθμικά έσοδα 2.000.000.000 απο την παράληλη και βάλε και τι θα έφερνε αυτό σε ανάπτυξη στην περιοχή και τη χώρα.
Ενας ακόμα νόμος που θα έκανε απεμπλοκή στο τέλμα των ναυτικών εκαταστάσεων (μαρίνες-τροφοδοσία) στα νησιά, θα έφερνε μια ανάπτυξη πέρα απο κάθε φαντασία, απο τα cruisers και τα mega yachts που θα "ξεχειμώνιζαν" στην Ελλάδα.
Γενικά ΑΝ υπήρχε πλάνο ανάπτυξης, θα είχε εφαρμοστεί.
αντί να κοιτάμε να βάλουμε σολαρ πανελ και σκατά στα μούτρα μας, θα μπορούσαμε να είμαστε και γαμώ τις παραγωγικές χώρες.
Φτιάχτηκε η Εγνατία - ενώνει ανατολή με δύση.
Ασφάλεια, ταχύτητα, οτι θες.
ΕΝΑ, ΕΝΑ γαμωκάραβο δεν έχει μπεί να φέρνει τις νταλίκες.
Εκεί όλοι το χαβά του.
Ανκόνα Πάτρα και μετά 600 χιλιόμετρα για να βγουν στα σύνορα.
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ
ΕΝΑ
ΔΕΝ θα πάμε μπροστά.
Γιατί μη με ρωτάτε.
τέλος./
Σχεδον ακριβως ετσι.
Θελει ο παπας να 'γιασει, και δεν τον αφηνουν οι διαβολοι...
Εχουν βγαλει τοσο μανιταρι οι κωλοι καποιανωνε απο την ξαπλα.... ΣΑΠΙΛΑ
Δεν υπαρχει "κουλτουρα" αναπτυξης απο κανεναν.
Γιαουρηδες στην ψυχη...
Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την 1/1/2013, κατακόρυφη υποτίμηση του νομίσματος και δραματική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013, προβλέπει σε νέα της αναφορά η Citigroup.
Τονίζει πάντως ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εάν συμβεί, δεν θα σημάνει και το τέλος της κρίσης της ευρωζώνης».
Συγκεκριμένα, η Citigroup εκτιμά ότι το νέο νόμισμα της Ελλάδας θα υποτιμηθεί κατά 60% σε σχέση με το ευρώ και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο (50%-60%) για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Τονίζει δε ότι μετά από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,5%, ενώ θα δοθεί δεύτερο πακέτο στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, καθώς και στήριξη στις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τη Citigroup, χώρες με προβλήματα στην ευρωζώνη θα έρθουν αντιμέτωπες με υψηλά επιτόκια δανεισμού, και η σχετικώς ασθενής δραστηριότητα θα οδηγήσει σε εκτίναξη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στην αύξηση του επιπέδου χρέους σε πολλές χώρες της ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο φυγής των καταθέσεων από τις τράπεζες της περιφέρειας, η Citigroup εκτιμά ότι εάν αυτή (η φυγή) κλιμακωθεί, τότε οι αρχές της ΕΕ ίσως συμφωνήσουν σε έναν από κοινού μηχανισμό εγγύησης τον καταθέσεων, που σκοπό θα έχει να προστατεύει τις καταθέσεις απέναντι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, καθώς και σε ένα σχήμα χρηματοδότησης της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Πού ειναι οι δυναμεις του καλού σε αυτή τη χώρα να πάνε να κλείσουν τα μαγαζιά της τράπεζας αυτής?
Πού ειναι οι δυναμεις του καλού σε αυτή τη χώρα να πάνε να κλείσουν τα μαγαζιά της τράπεζας αυτής?
α ξέχασα, πίνουν καφέ στην Χαλυβουργία.
ΕΝΑ
ΔΕΝ θα πάμε μπροστά.
Γιατί μη με ρωτάτε.
τέλος./
Ποστ κόλαφος._ Θα ήθελα την άποψη του Σιτάθ :D
Σχεδον ακριβως ετσι.
Θελει ο παπας να 'γιασει, και δεν τον αφηνουν οι διαβολοι...
Εχουν βγαλει τοσο μανιταρι οι κωλοι καποιανωνε απο την ξαπλα.... ΣΑΠΙΛΑ
Δεν υπαρχει "κουλτουρα" αναπτυξης απο κανεναν.
Γιαουρηδες στην ψυχη...
εαν υπάρξει ανάπτυξη, θα υπάρξουν και ευκαιρίες.
Οταν λοιπόν υπάρξουν ευκαιρίες, το πολιτικό σύστημα θα είναι άχρηστο γιατί τα νέα παιδιά θα κοιτάνε να πετάξουν ψηλά και οχι να γλύφουν για μια θεσούλα.
Τη χώρα αυτή την εχουν καταστρέψει τρείς φαμίλιες που έχουν μεθύσει απο την εξουσία.
Αν το τσοκατζόπολο, έβγαλε 40 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια, καταλαβαίνουμε όλοι, πως είναι συμφέρον του κάθε "τζακιού" να μην προκόψει ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.
τέλος.
Panos 316T
24-05-12, 12:08
πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες είναι πεπεισμένοι για τις δυνατότητες της, εκτός των πολιτικών που έχουν δημιουργήσει δύο μεγάλα δεινά :
την σαπίλα και
την "εισβολή ξένου δάκτυλου"
Τραγικό τέλος στη ζωή τους έδωσαν μαζί μάνα και γιος, πέφτοντας από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, άνεργο μουσικό, οι οποίοι έμεναν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 60χρονος είχε αναρτήσει νωρίτερα κείμενο σε blog, όπου ανέφερε ότι:«ζω πια συνέχεια, μια ζωή δράμα» και εξηγούσε ότι φρόντιζε 20 χρόνια τη μητέρα του που είχε αλτσχάιμερ και άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
https://static.doldigital.net/webstatic/8CD72B887F48D9A651948212B2FE2623.jpg
Αθήνα
Την ανάγκη ανάδειξης μιας κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς επισημαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Η πρώην υπουργός μιλά επίσης για τη «ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία», η οποία «έχει σήμερα την μόνη εφικτή πρόταση εξουσίας που υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι τις αγορές».
Κέφια ο Πρόεδρος σήμερα και μες την αισιοδοξία. Πιο brutal κι απο το Πάνο.
σήμερα είμαι φορτωμένος άσχημα.
θέλω να βγω απο το πετσί μου.
Ο Πάνος όμως Κωστή δεν πιστεύει θεωρίες συνομοσίας, πιστεύει στην ακατανίκητη δύναμη του κεφαλαίου μόνο. thumb
σε όλα τα υπολοιπα συμφωνώ με Σταμ
σήμερα είμαι φορτωμένος άσχημα.
θέλω να βγω απο το πετσί μου.
σου κανω αιτηση συνεταιρισμου σε χιουμοριστικο θρεντ με θεμα της αρεσκειας σου να γραψουμε να γελασουμε λιγο προχωρα united we stand ,divided we fall (never).
Βρε δεν τολμάει κανείς να παει μέχρι το υποκατάστημα να εμβασει δυο μύρια σε άλλη πρωτεύουσα και έχουν γραφτεί 100 πόστ ( δεν πρόλαβα να τα διαβάσω).
Για να μη τα ξαναγραψω από την αρχη και στο φιναλε ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει και νομίζει.
Όμως...
Ο Ptboul δεν είναι δημόσιος υπάλληλος και ας το διαψεύσει η όχι( είναι υπάλληλος του ΟΤΕ)
Εγω είμαι δημόσιος υπάλληλος και παρα του ότι εχω τίτλο και ειδικότητα ανήκω στο υπουργείο υγείας._
Με 6% στο κράτος, αν θεωρείται δημόσιος μπράβο του. Εό.λληική πατέντα κι αυτό.
Άμα θέλεις να προσλάβεις άλλον υφιστάμενο και να απαλλαγείς απο τον προηγούμενο αλλά δε σου το επιτρέπει η ΟΤΟΕ, τι ακριβώς είναι; Για δώσε μου να καταλάβω γιατί μάλλον κάτι χάνω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Διαβάστε τι γράφει ο Ίδιος.
https://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/05/image11689.jpeg
Άκρως επιβαρυντικά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο που φαίνεται να νομιμοποιεί έσοδα από παράνομη δραστηριότητα, είναι τα δεκάδες κατασχεθέντα αποδεικτικά από τράπεζες και άλλα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές.
Τα έγγραφα αυτά αποδυναμώνουν την θέση του πρώην υπουργού ότι δεν είναι ιδιοκτήτης off shore εταιρειών ή ακόμη ότι δεν γνωρίζει κάποιες από αυτές.
Ένας μοβ φάκελος που βρίσκεται στα χέρια των αρχών περιέχει τέσσερις εκτυπώσεις από το Google earth, έναν χάρτη του Βερολίνου, δεκατρείς κατόψεις του χώρου, αλλά και τον προϋπολογισμό της επένδυσης σε οικόπεδο που το ύψος της, είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Άλλωστε, ο πρώην υπουργός φαίνεται πως είχε μια έφεση στις επενδύσεις σε ακίνητα. Το εν λόγω οικόπεδο στο Βερολίνο στην οδό Michaaelkirchstrasse 16 που βρίσκεται μεταξύ ενός γηροκομείου και ενός ξενοδοχείου κίνησε το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού. Το ενδιαφέρον του ήταν τόσο μεγάλο που βρέθηκαν μέσα στο φάκελο δυο σελίδες γεμάτες πληροφορίες για την περιοχή.
Στα κατασχεθέντα έγγραφα πλην εκείνων που αφορούν αντίγραφα των εμβασμάτων προς την Bluebell από όπου φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα για τα TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν ακόμη μία Λιβεριανή εταιρεία, την P&A Investment στο όνομα της οποίας προκύπτει ότι κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων.
Αντίστοιχα, στο γραφείο του πρώην υπουργού κατασχέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την Torcaso, μεταξύ άλλων και τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που αφορούσαν δραστηριότητες της εταιρείας. Δεκάδες είναι τα έγγραφα επίσης που κατασχέθηκαν και αφορούν ενημερώσεις από τράπεζες του εξωτερικού, όπως από τις Bank of Austria, Deutsche Bank, Credit Lyonnais, UBS και Arab Bank Limited.
Στις χρονικά πιο πρόσφατες σημειώσεις του, ο πρώην υπουργός καταγράφει την πορεία της ποινικής του υπόθεσης και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του έχοντας στο μυαλό του την δικαίωση του.
Γράφει χαρακτηριστικά:
«Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ.»
Και συνεχίζει:
«Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ό,τι απαιτείται θα δώσουμε, με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, τη μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας».
Διαβάστε σχετικά:
ΦΩΤΟ: Καυτές σημειώσεις στο ημερολόγιο του Άκη
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου
Από ποιους υπουργός ζητούσε βοήθεια ο Άκης;
Άκης: «Εχω χρέη… Τράπεζες… Πιέσεις μεγαλώνουν… Με απειλούν πλέον…»
Τι γράφει ο Άκης για τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου
Άκης σε Σμπώκο: «Γιάννη, φέρε πίσω τα λεφτά, εσύ δεν είσαι κλέφτης»
ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όλο το ημερολόγιο του Άκη!
https://www.ezy.gr/o-akhs-agorase-oikopedo-4-6-ekatommurion-euro-sto-berolino/
https://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/05/image11693.jpeg
Τουλάχιστον 500 πολιτικούς και δημάρχους ψάχνει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό
Περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολιτικοί και αιρετοί άρχοντες, έχει βάλει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ, ελέγχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και ερευνώντας πληροφορίες και καταγγελίες για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Πρόκειται για μία έρευνα στα δίχτυα της οποίας έπεσε και η τέως βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Φεβρωνία Πατριανάκου.
Η είδηση θα περνούσε στα «ψιλά», ως αυτονόητη διαδικασία ενός ελεγκτικού μηχανισμού, εάν δεν αφορούσε σε πρώην υπουργούς, βουλευτές και αιρετούς ΟΤΑ, πόσο μάλλον όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος σημειώνει ότι τα πρώτα δείγματα αυτών των ελέγχων δείχνουν ότι υπάρχει «ψωμί»!
Η έρευνα εστιάζεται στον εξαντλητικό έλεγχο του πόθεν έσχες των εν λόγω προσώπων, αλλά και στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, έτσι ώστε να περάσουν από «κόσκινο» οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι κινήσεις τους στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Αν και επί του παρόντος δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΚΕΠΥΟ, είναι πολύ πιθανόν να αναζητηθούν στοιχεία για το φορολογικό προφίλ των εμπλεκομένων προσώπων, έτσι ώστε η αντιστοιχία των περιουσιακών τους στοιχείων με τα δηλούμενα εισοδήματα, να είναι πληρέστερη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα- που μπορεί να φέρει στον αφρό νέα… λαβράκια – δεν περιορίζεται εντός των τειχών της Αττικής, αλλά διεξάγεται σε όλη την Επικράτεια από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος. ΓιΆ αυτόν ακριβώς το λόγο, στη πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αποψίλωση του Σώματος από τα έμπειρα στελέχη, ζητώντας την ενίσχυση του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των ελέγχων που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα, αναφέρει η iefimerida.gr.
https://www.ezy.gr/toulachiston-500-politikous-kai-dhmarchous-psachnei-to-sdoe-gia-paranomo-ploutismo/
Ο Πάνος όμως Κωστή δεν πιστεύει θεωρίες συνομοσίας, πιστεύει στην ακατανίκητη δύναμη του κεφαλαίου μόνο. thumb
σε όλα τα υπολοιπα συμφωνώ με Σταμ
Για αυτό ζήτησα και την άποψη του Σιτάθ. Ο Πρόεδρας με αυτά που λέει ακούγεται σαν θεωρία συνομοσίας δεν είναι όμως με την έννοια που το σκεφτόμαστε αλλά με την έννοια των οικονομικών συμφερόντων των παραδοσιακά κραταιών δυνάμεων (τζάκια)
Βρε δεν τολμάει κανείς να παει μέχρι το υποκατάστημα να εμβασει δυο μύρια σε άλλη πρωτεύουσα και έχουν γραφτεί 100 πόστ ( δεν πρόλαβα να τα διαβάσω).
Για να μη τα ξαναγραψω από την αρχη και στο φιναλε ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει και νομίζει.
Όμως...
Ο Ptboul δεν είναι δημόσιος υπάλληλος και ας το διαψεύσει η όχι( είναι υπάλληλος του ΟΤΕ)
Εγω είμαι δημόσιος υπάλληλος και παρα του ότι εχω τίτλο και ειδικότητα ανήκω στο υπουργείο υγείας._
Κοιτάξτε που παίζει το μπέρδεμα: Μέχρι και το 2006 πράγματι οι υπάλληλοι είχαν προνόμια ''δημοσίου'' (μονιμότητα, μισθολογικό, ταμείο, κλπ). Από το 2006 και μετά, ο οργανισμός, υπόκειται στον κανονισμό προσωπικού της cosmote, οπότε κάθε νέα πρόσληψη ως έτσι αντιμετωπίζεται (σαν μία κοινή ιδιωτική εταιρία), χάνοντας έτσι τα ''προνόμια'' των παλιοσειρών.
Και όπως σε κάθε εταιρεία έτσι κ εδώ υπάρχει η πλέμπα, υπάρχει ο εργατικός, ο συνδικαλιστής, ο έτσι, κοκ.
Με 6% στο κράτος, αν θεωρείται δημόσιος μπράβο του. Εό.λληική πατέντα κι αυτό.
5% αν δεν κάνω λάθος, και ειδικά ο οτε δεν αντλεί τίποτα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέκαθεν ήταν ΟΤΕ Α.Ε. και ουδέποτε υπήρξε κατηγορία ΔΕΚΟ._
Panos 316T
24-05-12, 13:08
σε αυτό που έβαλε ο monsta:
το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός κάνει αυτό που πρέπει για πρώτη φορά και όχι ότι πρόκειται να βγούν λαβράκια ...
Άμα θέλεις να προσλάβεις άλλον υφιστάμενο και να απαλλαγείς απο τον προηγούμενο αλλά δε σου το επιτρέπει η ΟΤΟΕ, τι ακριβώς είναι; Για δώσε μου να καταλάβω γιατί μάλλον κάτι χάνω.
ΑλλαξοκόΛι αλλά άμα μπορούν να βολευτόυν όΛοι γιατί όχι; :hystericalbs1:
λεω αυτο το θεμα να το κλεισω στις 150 σελιδες και να ξεκινησω το καινουργιο.
αντε 13 σελιδουλες μεινανε, γραφτε τιποτα...
ghost-rider
24-05-12, 13:15
σε αυτό που έβαλε ο monsta:
το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός κάνει αυτό που πρέπει για πρώτη φορά και όχι ότι πρόκειται να βγούν λαβράκια ...
Προσωρινο ειναι εικαζω. Λογω του μπαχαλου που υπαρχει στη βουλη.
Μολις βγει κυβερνηση θα παρουν απο ψηλα εντολες κ η θα μαζευτουν η θα πεσουν κεφαλια.
Panos 316T
24-05-12, 13:20
Προσωρινο ειναι εικαζω. Λογω του μπαχαλου που υπαρχει στη βουλη.
Μολις βγει κυβερνηση θα παρουν απο ψηλα εντολες κ η θα μαζευτουν η θα πεσουν κεφαλια.
η νεκροψία θα δείξει...:original:
αν δεν μπει ο d.m. δεν ξαναγράφω τίποτα :cool:
Να μπει κάνα λολ να γεμίσει ?
https://i.imgur.com/uTFJU.jpg
ghost-rider
24-05-12, 13:39
Aντε, να κανω ομορφες τις τελευταιες 12...
https://img.funtasticus.com/2008/nov/scarlett_johansson/scarlett_johansson_3.jpg
ghost-rider
24-05-12, 13:41
Οχι ρε γμτ. Γιατι δεν φαινεται?
Οχι ρε γμτ. Γιατι δεν φαινεται?
https://jpcatavento.files.wordpress.com/2011/12/scarlett_johansson_081_jp.jpg
ghost-rider
24-05-12, 13:43
Τhank you!
Τα σκουλαρικια ολα τα λεφτα
Panos 316T
24-05-12, 13:56
Τα σκουλαρικια ολα τα λεφτα
εμένανε μ αρέσουνε τα βυζάντζι :D
https://www.yodawgyo.com/wp-content/uploads/2009/04/yo-dawg-the-car-was-this-big.jpg
:hystericalbs1:
https://i.imgur.com/xWRwe.gif
Γιωργο δεν ξερω τι γινεται σε δεη οτε κλπ, αλλα μπορω να σου πω τι γινεται στο δικο μου τμημα και τι κανω εγω σε παρομοιες καταστασεις.
Πιστεψε με ομως το προβλημα ειναι οταν θελεις να "απαλλαγεις"απο τον προισταμενο τοτε τα πραγματα δυσκολευουν... χαχαχαχα
Η μονιμότητα, τουλάχιστον στον ΟΤΕ έχει πλέον καταργηθεί, γίνονται συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Αλλά, για ποιόν λόγο να τον απολύσεις δε καταλαβαίνω, εκτός και αν είναι ακατάλληλος εργασιακά, κοινώς δεν προσφέρει, δεν αποδίδει, συφωνώ απόλυτα και είμαι κατά αυτού του είδους μονιμότητας όπου υπάρχει.
Αλλά με τις μοντέρνες επιταγές του μνημονίου, απολύεις όποιον αρχίζει να αποκτά εργασιακά δικαιώματα, παίρνεις άλλον, τον έχεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τα οικονομάς εσύ και ο άλλος πλέον βολοδέρνεται με μισθό πείνας.
Στο υπουργείο υγείας? Εγώ νόμιζα ότι ανήκες σε όλες τις γυναίκες, όπως ο καθηγητής ανήκει σε όλους του μαθητές του!:whistle:
Στο υπουργείο υγείας? Εγώ νόμιζα ότι ανήκες σε όλες τις γυναίκες, όπως ο καθηγητής ανήκει σε όλους του μαθητές του!:whistle:
βρε ετσι νομιζα και εγω αλλα ηρθε η γυναικα μου και φροντισε να το αλλαξει αυτο νωρις νωρις...:hystericalbs1:
βρε ετσι νομιζα και εγω αλλα ηρθε η γυναικα μου και φροντισε να το αλλαξει αυτο νωρις νωρις...:hystericalbs1:
Α ναι? Τότε πρέπει να μιλήσεις μ' έναν φίλο μας που έχει καλές συμβουλές.
Ο φίλος για τον οποίο μιλάω καλό θα ήταν να στείλει ένα pm με προσφορές δωροδοκίας, ειδάλλως θ' αρχίσει να λύνεται η γλώσσα μου. Μη μου κάνεις thanks, θα προδοθείς! thumb
Α ναι? Τότε πρέπει να μιλήσεις μ' έναν φίλο μας που έχει καλές συμβουλές.
Ο φίλος για τον οποίο μιλάω καλό θα ήταν να στείλει ένα pm με προσφορές δωροδοκίας, ειδάλλως θ' αρχίσει να λύνεται η γλώσσα μου. Μη μου κάνεις thanks, θα προδοθείς! thumb
εδώ ρε με έχεις κάνει βούκινο 6 μήνες στην υπογραφή σου, το θενκσ να με προδώσει ?
κάνε φίλους να δεις καλό ... :original:
https://www.gazzetta.gr/politiki/article/291985-o-tragkas-eftiakse-komma-eam
thumb
https://www.gazzetta.gr/diethni/article/291808-kon-mpentit-trelo-ki-ilithio-programma-tis-aristeras-vid
https://www.gazzetta.gr/politiki/article/291985-o-tragkas-eftiakse-komma-eam
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/enas_pe9amenos.jpg
https://www.gazzetta.gr/diethni/article/291808-kon-mpentit-trelo-ki-ilithio-programma-tis-aristeras-vid
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/agapiadiexodo.jpg
https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/536341_383454865022015_182803741753796_1179906_118 3550306_n.jpg
:hystericalbs1: :thumbsup:
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=15365
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/enas_pe9amenos.jpg
ποιος ειναι αυτος???????
ποιος ειναι αυτος???????
....ο αντικαταστατης μου στην Πανελληνια στους Νεους Πορους!!!:thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=MbNAmm7D490"]https://www.youtube.com/watch?v=MbNAmm7D490
....ο αντικαταστατης μου στην Πανελληνια στους Νεους Πορους!!!:thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=MbNAmm7D490
αυτος δεν ακουγεται...... χαλια....
πιστευω οτι τραγουδας καλυτερα!!!!!!!!!
Αθήνα
Το 399 π.Χ., ο Σωκράτης αντιμετωπίζει στην Αθήνα τις κατηγορίες ότι δεν αναγνωρίζει τους θεούς της πόλης, ότι εισάγει καινά δαιμόνια και ότι διαφθείρει τους νέους της πόλης. Δικάζεται από το Δικαστήριο της Ηλιαίας που αποτελείται από 500 Αθηναίους πολίτες και κρίνεται ένοχος.
Περίπου 2.500 χρόνια αργότερα, διακεκριμένοι νομικοί και δικαστές συγκεντρώνονται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για να επαναλάβουν την ιστορική δίκη του Σωκράτη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στις 18:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Βασισμένη σε ιστορικές και σύγχρονες πηγές και μελέτες, αλλά συγχρόνως προσαρμοσμένη στο κλίμα των σημερινών δημοσίων συζητήσεων, η εκδήλωση θα διερευνήσει τα ευρεία πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που διέπουν τις κατηγορίες κατά του Σωκράτη και κυρίως θα δώσει το έναυσμα για αναστοχασμό σημαντικών σημερινών ζητημάτων.
Οι δικαστές αλλά και το κοινό θα κληθούν να απαντήσουν αν ο Σωκράτης ήταν τελικά αθώος ή ένοχος.
Η «Δίκη του Σωκράτη» θα γίνει στην αγγλική και γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση για όσους το επιθυμούν.
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, ωστόσο, η δίκη θα προβληθεί μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sgt.gr/dikisocrati.
Πάνελ δικαστών
Λόρδος Ρίτσαρντ Άικενς, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Μεγάλη Βρετανία)
Σοφί-Καρολίν Ντε Μαρτζερί, δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γαλλία)
Πιέρ Ντελβολβέ, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Στέβαν Γκρας, αντιπρόεδρος του Εφετείου (Ελβετία)
Δρ Τζιουζέπ Νέι, πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (Ελβετία)
Λορέτα Πρέσκα, πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ)
Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ακαδημαϊκός, ομότιμη καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής (Ελλάδα)
Βασίλειος Ρήγας, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (Ελλάδα)
Σερ Στίβεν Σέντλεϊ, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Μεγάλη Βρετανία)
Φρανσουά Τερ, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Χαρμ Πέτερ Βέστερμαν, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν (Γερμανία)
Υπέρ Αθηναίων:
Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών (Ελλάδα)
Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, δικηγόρος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα)
Υπέρ Σωκράτους:
Μάικλ Μπελόφ, δικηγόρος (Μεγάλη Βρετανία)
Πάτρικ Σάιμον, δικηγόρος (Γαλλία)
Αξίζει να σημειωθεί ότι Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε τον Σωκράτη στη δίκη που πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο.
Η ιστορική εκείνη δίκη περιελάμβανε αρχαιοελληνικά στοιχεία με σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομικές εκφάνσεις και χιούμορ, όπου εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εκπληκτική «παράσταση» της αλήθειας, του νόμου και της ελληνικής κληρονομιάς.
Το δικαστικό σώμα είχε τότε διχαστεί μπροστά σε χείμαρρο επιχειρημάτων και ρητορικών λόγων από τις δυο πλευρές, αναδεικνύοντας παράλληλα το διαχρονικό σκεπτικισμό για την πολύκροτη δίκη του Σωκράτη, που προβληματίζει κάθε φορά που μεταφέρεται ο χρόνος, ο τόπος και η επικρατούσα κατάσταση της τότε εποχής.
Στη δίκη του Μανχάταν, η οποία ουσιαστικά δεν αποτελούσε αναπαράσταση, αλλά μια νέα εκδοχή, εξετάστηκαν όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ., με σκοπό να αποφανθούν οι Αθηναίοι αν είναι «ένοχος» ή «αθώος», κατηγορούμενος για «ασέβεια προς τους Θεούς» και για «διαφθορά των νέων».
Διχως Σχόλιο.
Διχως Σχόλιο.
Παρολο που ειμαι αδιαβαστος, φαινεται πολυ ενδιαφερον.
Προφανως στις 1830 θα υπαρχει η επιλογη "πατηστε για να δειτε ζωντανα" ?
ναι θα παίζει live streaming, αλλά μπορείς και να το κατεβάσεις όταν τελειώσει.
Μπορεί να κρατήσει και μέρες.
ναι θα παίζει live streaming, αλλά μπορείς και να το κατεβάσεις όταν τελειώσει.
Μπορεί να κρατήσει και μέρες.
πρωινος.......
Panos 316T
25-05-12, 08:10
Διχως Σχόλιο.
και κάτι σχετικό-άσχετο
Panos 316T
25-05-12, 08:11
Ήταν Φεβρουάριος του 1993. Σε ένα μικρό γραφείο συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες, τρεις άντρες συσκέπτονταν. Οι δύο από αυτούς βρισκόντουσαν στο επίκεντρο ενός νέου μεγαλοεπίβολου πολιτικο-οικονομικού σχεδίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμερα δοκιμάζεται τόσο σκληρά: ήταν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Mitterrand και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jacques Delors. Ο τρίτος ήταν σύμβουλος του τελευταίου και παραβρισκόταν επειδή ήταν ο εμπνευστής της ιδέας που ο Delors θα προσπαθούσε να πείσει τον γάλλο Πρόεδρο να ενστερνιστεί.
Ποια ιδέα; Την ιδέα ότι, για να εδραιωθεί σωστά η νομισματική ένωση που ετοίμαζαν τότε ο γάλλος Πρόεδρος με τον γερμανό Καγκελάριο Helmut Kohl, ήταν απαραίτητη η δημιουργία ενός κοινού ομολόγου που θα χρηματοδοτούσε κυρίως επενδυτικές ροές χωρίς τις οποίες η απόκλιση των οικονομιών (που θα κλείδωναν τα νομίσματά τους μέσω του κοινού νομίσματος) θα ήταν αναπόφευκτη. Αυτή η πρόταση είχε πάρει την μορφή Green Paper που είχε ετοιμάσει ο σύμβουλος του Delors και το οποίο προσπαθούσαν, σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής, να πείσουν τον Francois Mitterrand να ασπαστεί. Η θεμελιώδης ιδέα ήταν να εκδοθούν ευρωομόλογα που θα χρηματοδοτούν επενδυτικά έργα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με διπλό στόχο (α) την δημιουργία ισχυρού κοινού ομολόγου το οποίο θα προσέλκυε επενδύσεις στην Ευρώπη από τον υπόλοιπο κόσμο και (β) την σύγκλιση των οικονομιών (κέντρου και περιφέρειας) της ευρωζώνης.
Ο Jacques Delors ανέπτυσσε την πρόταση για περίπου 40 λεπτά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του. Ο Francois Mitterrand άκουγε προσεκτικά. Όταν ο Delors τελείωσε, έπεσε σιωπή στο δωμάτιο καθώς ο γάλλος Πρόεδρος σκεφτόταν για 5 ολόκληρα λεπτά πριν απαντήσει. Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει, κοίταξε το ταβάνι και είπε: «Jacques, έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως δεν υπάρχει πιθανότητα να προωθήσω αυτήν την πρότασή σου. Ο Helmut κι εγώ απλά δεν διαθέτουμε την πολιτική ισχύ να την περάσουμε. Προς το παρόν, απλά να δέσουμε τις οικονομίες μας με ένα κοινό νόμισμα μπορούμε – και αυτό θα κάνουμε. Όταν όμως μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα έρθει μια μεγάλη Κρίση, τότε οι διάδοχοί μας θα βρεθούν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Είτε να κάνουν πράξη αυτό που προτείνεις, είτε να αφήσουν το κοινό νόμισμα να καταρρεύσει.»
Ο λόγος που γνωρίζω αυτή την ιδωτική συζήτηση είναι επειδή ο «τρίτος άνθρωπος», ο σύμβουλος του Delors που είχε συγγράψει την εν λόγω πρόταση, δεν ήταν άλλος από τον Stuart Holland (με τον οποίο δουλεύουμε μαζί την πρόταση για την επίλυση της Κρίσης που πρωτο-διαβάσατε εδώ στο protagon πριν από καιρό, κατόπον ξανά εδώ, και σε τελική επανέκδοση στο προηγούμενο άρθρο μου). Την αναφέρω όχι μόνο επειδή ο Francois Mitterand απεδείχθη εξαιρετικά προφητικός αλλά επειδή μας βοηθά να καταλάβουμε, σε αρκετό βαθμό, τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, βοηθά να «αναγνώσουμε» τον Francois Holland ο οποίος, μην το ξεχνάμε, «ανδρώθηκε» πολιτικά υπό την σκιά του Mitterand και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει αυτό που θεωρεί ότι ήταν το ανολοκλήρωτο έργο του δάσκαλού του.
Στην πρώτη του (άτυπη) Σύνοδο Κορυφής, ο νέος γάλλος Πρόεδρος απεδείχθη συνεπής με αυτή την «ανάγνωση» των στόχων του. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα επιμείνει στα ευρωομόλογα, προσθέτοντας ότι: «η ιδέα δεν είναι απλά να προχωρήσουμε στην έκδοση ομολόγων έργων (project bonds) αλλά να σκεφτούμε τρόπους χρηματοδότησης που επιτρέπουν στις χώρες μας την πρόσβαση στα ελάχιστα δυνατά επιτόκια, θέτοντας τέλος στην κερδοσκοπία και στην αμφιβολία των αγορών.»
Αυτή του η τοποθέτηση φαίνεται ότι αποσταθεροποίησε την κα. Merkel, η οποία κατέληξε να πει κάτι το οποίο σίγουρα μετάνιωσε: Δήλωσε πως διαφωνεί επειδή τα ευρωομόλογα θα έριχναν πολύ τα επιτόκια και αυτό θα ήταν κακό επειδή τα χαμηλά επιτόκια ήταν εκείνα που ευθύνονται για τον υπερβολικό δανεισμό των κρατών η οποία οδήγησε, μετά το 2008, στην Κρίση. Λέω ότι το μετάνιωσε για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή η γερμανική γραμμή έως τώρα ήταν πως το ευρωομόλογο δεν θα πετύχαινε χαμηλά επιτόκια. Και, δεύτερον, επειδή έδωσε έναυσμα στον κ. Hollande να απαντήσει καταδεικνύοντας ότι, σήμερα, τα γερμανικά επιτόκια είναι εκείνα που τείνουν στο μηδέν (υπονοώντας ότι αν τα χαμηλά επιτόκια είναι εξ ορισμού «κακά», τότε η Γερμανία έχει το... πρόβλημα) την στιγμή που Ισπανία και Ιταλία αδυνατούν, λόγω επιτοκίων του 6%, να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους. Ως χαριστική βολή, ο κ. Hollande εστίασε (επακριβώς) στην διαφωνία του με την γερμανική κυβέρνηση: «Προς το παρόν» είπε, «η Γερμανία σκέφτεται ότι τα ευρωομόλογα, τουλάχιστον αυτή είναι η αισιόδοξη ερμηνεία μου, θα μπορούσε να είναι η κατάληξη, ενώ για εμάς πρέπει να είναι η αρχή [της λύσης].»
Κανονικά, όσοι έχετε παρακολουθήσει την εξέλιξη της πρότασής μας με τον Stuart Holland, ίσως να νομίσετε ότι οι εξελίξεις αυτές με χαροποιούν. Πράγματι, και τα τρία σκέλη της πρότασής μας φαίνεται ότι, ξαφνικά, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Πέραν της ισχυρής υποστήριξης της ιδέας των ευρωομολόγων για την εξυπηρέτηση του κατά Μάαστριχτ χρέους των κρατών-μελών (όπως προτείνουμε στην Πολιτική 2 εδώ), αυτές τις μέρες υποστηρίχτηκε και:
1. η πρόταση ευρωπαιο-ποίησης του τραπεζικού συστήματος, με την απ’ ευθείας επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το EFSF (δημοσίως από τον κ. Hollande, τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Enda Kenny, τον ΟΟΣΑ, τον υπουργό οικονομικών της Ισπανίας και κύκλους της Fed (Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ) – βλ. Πολιτική 1 εδώ
2. η πρόταση για έκδοση νέων ευρωομολόγων από το EIF με στόχο την χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού New Deal – βλ. Πολιτική 2 εδώ
Κι όμως. Όσο θετικό κι αν είναι το γεγονός ότι, επί τέλους, άρχισε η συζήτηση που τόσο καιρό η Ευρώπη αρνιόταν να κάνει, πολύ φοβάμαι ότι είναι, ίσως, πολύ αργά. Ελπίζω να σφάλω. Πραγματικά το ελπίζω. Δεν σας κρύβω όμως ότι δεν είμαι αισιόδοξος. Και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα μόνο – αντίθετα με πολλούς που φοβούνται ότι η Ελλάδα θα θυσιαστεί ώστε να σωθεί η υπόλοιπη ευρωζώνη. Το κοινό νόμισμα είναι έτσι δημιουργημένο που είναι αδύνατον να επιβιώσει μετά από μια ελληνική έξοδο. Ο φόβος μου αφορά, όπως έγραφα από τον Μάρτιο του 2010, ολόκληρη την ήπειρό μας. Γιατί τέτοια απαισιοδοξία; Για τρεις λόγους:
Πρώτον, επειδή η εφαρμοζόμενη πολιτική στην ευρωζώνη ολόκληρη έχει διώξει σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης. Δεν εννοώ τις καταθέσεις που απέδρασαν προς Ελβετία κλπ. Εννοώ τους επενδυτές που κάποτε αγόραζαν είτε μετοχές τραπεζών είτε ομόλογα τραπεζών (δηλαδή, τις δάνειζαν). Αυτά τα κεφάλαια ετράπησαν σε φυγή εδώ και καιρό, ιδίως όταν (μετά τον Δεκέμβριο) η ΕΚΤ δάνεισε περί το 1 τρις στις τράπεζες (για να δανείσουν εκείνες τα κράτη). Αυτά τα δάνεια της κεντρικής τράπεζας πανικόβαλαν τους επενδυτές οι οποίοι, μετά το δικό μας (εγκληματικό) PSI, γνωρίζουν πως, στην περίπτωση που οι τράπεζες έχουν πρόβλημα, τα δικά τους δάνεια σε αυτές (ή οι μετοχές τους) θα «κουρευτούν» πριν χάσει μια πεντάρα η ΕΚΤ. Έτσι, απεδήμησαν για άλλους τόπους. Ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει χάσει την πρόσβασή του σε ιδιωτικά κεφάλαια, και βασίζεται αποκλειστικά πλέον σε μια Κεντρική Τράπεζα η οποία μάλιστα φοβάται τον ίσκιο της (δηλαδή την Bundesbank), αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της ευρωζώνης.
Δεύτερον, επειδή μαζί με την απόδραση των καταθέσεων από τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, απέδρασαν και τα μη ευρωπαϊκά κεφάλαια από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. Λόγω της ανόητης πολιτικής (ή, για την ακρίβεια, μη πολιτικής) που μετά το δικό μας Μνημόνιο εφαρμόζει η Ευρώπη παντού, και με την τραπεζική κρίση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, οι ξένοι επενδυτές ξεπουλούν τα ομόλογά τους ακόμα και χωρών πλεονασματικών όπως η Αυστρία (κάτι που δικαιολογεί την πρόσφατη αλλαγή στάσης της Βιέννης υπέρ των ευρωομολόγων). Έτσι, το μόνο που κρατά ζωντανά τα κράτη-μέλη είναι η έμμεση χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ (μέσω των προβληματικών τραπεζών).
Τρίτον, το SPD: το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο, αν και πέρσι υιοθέτησε την πρότασή μας (επισήμως μάλιστα), σήμερα υποστηρίζει την σκληρή γραμμή της κας Merkel φοβούμενο ότι θα χάσει ψήφους αν την αφήσει να το παρουσιάσει στην κοινή γνώμη της Γερμανίας ως φιλο-γαλλικό κόμμα έτοιμο να υποχωρήσει στις πιέσεις των ελλειμματικών.
Εν κατακλείδι, από την μία παρατηρώ το σαράκι να έχει ροκανίσει τα θεμέλια της ευρωζώνης ενώ, από την άλλη, παρακολουθώ έντρομος την απόλυτη παράλυση της μίας μεγάλης γερμανικής πολιτικής δύναμης που γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η ευρωζώνη. Ελπίζω να κάνω λάθος. Όμως, μην ξεχνάμε τα προφητικά λόγια του Francois Mitterand σε εκείνη την συζήτηση του 1993: «Όταν ... μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα έρθει μια μεγάλη Κρίση, τότε οι διάδοχοί μας θα βρεθούν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Είτε να κάνουν πράξη αυτό που προτείνεις, είτε να αφήσουν το κοινό νόμισμα να καταρρεύσει.» Αυτό το «είτε» δίνει πιθανότητες 50-50 στα δύο ενδεχόμενα. Ένα 50% πιθανότητα κατάρρευσης του ευρώ ισοδυναμεί με ένα 50% πιθανότητα μιας νέας δυστοπίας για ολόκληρη της ήπειρο. Ελπίζω η λοταρία της Ιστορίας να κληρώσει το «άλλο 50%». Θέλει όμως δουλειά πολλή και ταχύτατη
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15512
και κάτι σχετικό-άσχετο
το εχω ποσταρει και εγω νομιζω κατι με τους Ελληνες........
Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε αυξημένο δείγμα 1.214 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-23/05/2012. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Η Μεθοδολογία του πολιτικού Βαρόμετρου
Τι είναι η “εκτίμηση εκλογικής επιρροής” της Public Issue
Πολιτικό Βαρόμετρο, 2004-2012: Ένας απολογισμός
Τα θέματα του Βαρόμετρου:
Μνημόνιο: Υπέρ, ή κατά;
Δημοψήφισμα για το Ευρώ
Γνώμη για τη μορφή της Διακυβέρνησης
Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός
Δημοτικότητα πολιτικών κομμάτων
Παράσταση πρώτου κόμματος στις εκλογές
Παράσταση δεύτερου κόμματος στις εκλογές
Εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων
Τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου:
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/1.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/2.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/3.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/4.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/5.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/11.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/20.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/21.jpg
https://www.publicissue.gr/wp-content/gallery/2012019/19.jpg
https://www.publicissue.gr/2024/varometro-2o-kyma-mai-2012/
μιά άσκηση κοινης λογικής.
Πείραμα
Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.
Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.
Ο καθηγητής έπειτα είπε «ο.κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama». Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό -έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)...
Μετά από το πρώτο τέστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς). Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.
Καθώς το δεύτερο τέστ διεκπαιρεώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο. Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!
Μετά το τρίτο τέστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση). Κανένας δεν ήταν ευτυχής.
Καθώς τα τέστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν. Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελος του άλλου.
Προς μεγάλη τους έκπληξή, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιό απλό από αυτό.
Αυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:
1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.
2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.
3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.
4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!
5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.
Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.
Το πρότεινε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης!
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της δραχμής. Όχι ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, αλλά διότι έτσι πιστεύουν ότι θα φέρουν στην Ελλάδα τον σοσιαλισμό. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η δική μας θέση δεν είναι να βγούμε από το ευρώ για να συνεχιστούν οι ίδιες καταστρεπτικές, πελατειακές, διαπλεκόμενες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η άποψη μας είναι έξω από την ευρωζώνη, ως συστατικό και αφετηρία μιας μεγάλης ιστορικής ανατροπής και ρήξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα»! Όχι, ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε!
Το απόσπασμα είναι από σχετικό άρθρο του κ. Λαφαζάνη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο Iskra.gr.
Το ερώτημα είναι τι οπό τα δύο ισχύει: Η επίσημη διαβεβαίωση του κόμματος ότι θέλουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ ή η κυνική ομολογία του κ. Λαφαζάνη ότι με την δραχμή θα φέρουν τον σοσιαλισμό;
Υπάρχει κι ένα ακόμη ενδιαφέρον απόσπασμα από εκείνο το άρθρο: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια νέα επανάσταση, ανάλογη σε σημασία με εκείνη του Ά21 και το ίδιο ηρωική, αλλά τώρα επιτυχημένη και στο μεταπελευθερωτικό της στόχο, με την επαναστατική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης»! Τι σημαίνει «πετυχημένη και στον μεταπελευθερωτικό της στόχο»; Πως θα ήταν πετυχημένη η «επαναστατική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης»;
Οι άνθρωποι τα λένε πολύ ωμά. Τα λένε ανοικτά. Απειλούν τους ταξικούς τους αντιπάλους, όπως τους ονομάζουν, αλλά μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κλείσουν εφημερίδες και κανάλια. Το είπε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Μουλόπουλος ότι δεν θέλουν να κλείσουν εφημερίδες και κανάλια. Μάλιστα. Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αν θελήσουν, πάντως, θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Ο κ. Μουλόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο προβολής του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν και οι εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης. Αυτοί παρουσίασαν την εκδρομή του κ. Τσίπρα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με πιο σκωπτικό τρόπο.
Αλλά και ο κόκκινος Ντάνι, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως τρίτο δρόμο ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα. Όχι! Ο κόκκινος Ντάνι δεν αναφερότανε στο άρθρο του κ. Λαφαζάνη. Μάλλον δεν πρόλαβε να το διαβάσει. Αν το διάβαζε πάντως, ίσως να ήταν πιο σκληρός στις δηλώσεις του.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
ζωα...
ghost-rider
25-05-12, 09:21
https://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/554293_3819463401774_1133325067_3506133_1270444218 _n.jpg
ζωα...
Τα ζώα σκοτώνουν για να ζήσουν......έχουν σκοπό.......μην τα προσβάλλεις thumb
μιά άσκηση κοινης λογικής.
συμφωνω, αλλα τα 5 παραδειγματα-εφαρμογες ειναι λιγο χοντραδες δεν ειναι ??
1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.
2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.
3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.
4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!
5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.
υποτιθεται οτι υπαρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοι και νομοι που εφαρμοζονται.
δεν υπαρχει ασπρο ή μαυρο.
το ενα κωλοδαχτυλο μετα το αλλο......
Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού «VERATOUR»αναστέλλει τις πληρωμές προκαταβολών σε ελληνικά ξενοδοχεία, επικαλούμενη την κυβερνητική αστάθεια και τις επικείμενες εκλογές.
Σε επιστολή προς τους Έλληνες ξενοδόχους, ο πρόεδρος της εταιρείας κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και κοινοποιεί ότι η «VERATOUR» δε θα είναι σε θέση να παραδώσει περαιτέρω προκαταβολές τουλάχιστον έως ότου η κατάσταση γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».
https://www.skai.gr/news/greece/article/203858/neo-pligma-ston-tourismo-apo-ti-megaluteri-italiki-etairia-tourismou-/
καθόλου χοντράδες Νίκο. Είναι οι βασικοί κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας. Κάθε παρέκλιση από αυτούς τους βασικούς κανόνες οδηγεί σε κλειστή οικονομία σοβιετικού τύπου.
ελεγκτικοί μηχανισμοί ασφαλώς πρέπει να υπάρχουν, αλλά να ασκούν έλεγχο, όχι να βάζουν εμπόδια στη λειτουργία της.
με το σοβιετικό μοντέλο δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να το αποφασίσει ο λαός συνειδητά.
Πριγκιπας της Γερμανιας και μαλακειες.....τσοχτζο.. και πριγκιπας τις Ελλαδα.......:whistle:
Η χρυσή λίστα των αγορών της Βίκυς Σταμάτη
Οργιο κατασπατάλησης χρημάτων από τη Β. Σταμάτη, αποκαλύπτεται μέσα από το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου και τις αποδείξεις που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το Φεβρουάριο του 2006 η σύζυγος του πρώην υπουργού αγόρασε δύο καναπέδες αντί 34.860 ευρώ κι ένα τραπέζι εισόδου με 21.480 ευρώ. Στο φάκελο με τις αποδείξεις υπάρχουν συγκεκριμένα:
Για δυο καναπέδες έδωσε το Φεβρουάριο του 2006, 34.860,38 ευρώ.
Για ένα τραπέζι εισόδου ξόδεψε το Φεβρουάριο του 2006, 21.480 ευρώ.
Για ένα έπιπλο εισόδου ξόδεψε τον Οκτώβριο του 2006, 4.990 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 πλήρωσε 2.760,48 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες σε κεντρικό υπνοδωμάτιο πλήρωσε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς 6.740 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες σαλονιού πλήρωσε την ίδια περίοδο 8.986,82 ευρώ.
Για κρόσσι για τους καναπέδες έδωσε 2.626, 57 ευρώ.
Για κορδόνι για δύο καναπέδες πλήρωσε 552 ευρώ.
Υπάρχουν επίσης αποδείξεις από δειγματισμούς ρούχων όπου η κ. Σταμάτη αγόρασε δύο μπλουζάκια, ένα σακάκι και μια βερμούδα με 1.130 ευρώ. Κι όμως, σύμφωνα με τη βεβαίωση αποδοχών της κ. Σταμάτη, το ετήσιο εισόδημά της από την εργασία της στη ΔΕΗ ανέρχεται σε 25.457,83 ευρώ. Εν τω μεταξύ, από το αρχείο, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε επικοινωνιακές συμβουλές από κάποιον με το όνομα «Νίκος» ο οποίος του υπέβαλε πρόταση με αμοιβή 270.000 για 18 μήνες. Η πρόταση περιελάμβανε επικοινωνιακή επίθεση σε έντυπα και στο internet και τη συγκρότηση ομάδας δημοσιογράφων οι οποίοι θα αναλάμβαναν να αποκαταστήσουν το όνομα του πρώην υπουργού. Από τα 270.000 ευρώ το 30% είχε ζητηθεί να δοθεί προκαταβολικά.
Στο ίδιο αρχείο υπάρχει και ένα συμφωνητικό εξαγοράς από την εταιρεία Νόρις του συνόλου των μετοχών άλλης εκδοτικής εταιρείας αντί του ποσού του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112870004
Χαιρομαι και συγχαίρω όποιους αν και εχουν εξασφαλιστεί, και ισως τους συμφερει η κατρακύλα, θα ψηφίσουν με γνωμονα το καλο της Χωρας και οχι το προσωπικο συμφέρον γνωρίζοντας ότι θα πονέσουν ακόμη περισσοτερο.
Ίσως καταλαβαινω όσους νοιώθουν διαλυμένοι και ελπίζουν ότι θα πετύχει το νέο εγχείρημα αλλά τους υπενθυμίζω τι συνέβη με το ΜΑΣΟΚ και ότι ο μονος τροπος προοδου είναι η εργασία.
Εξοργίζομαι και αηδιάζω με αυτους που αφού εξασφαλίστηκαν και τακτοποιησαν τα χρηματα τους ισως καπου έξω, θα ψηφίσουν με στοχο το κέρδος από την κατρακύλα την οποία θα εύχονται και να ερθει.
Panos 316T
25-05-12, 09:39
αρχίζω και πιστεύω ότι ο Άκης είναι θύμα ....
η γυναίκα του τον έσμπρωξε στο βούρκο :th_Laie_67-1:
τάνεσπου γυναίκες
Χαιρομαι και συγχαίρω όποιους αν και εχουν εξασφαλιστεί, και ισως τους συμφερει η κατρακύλα, θα ψηφίσουν με γνωμονα το καλο της Χωρας και οχι το προσωπικο συμφέρον γνωρίζοντας ότι θα πονέσουν ακόμη περισσοτερο.
Ίσως καταλαβαινω όσους νοιώθουν διαλυμένοι και ελπίζουν ότι θα πετύχει το νέο εγχείρημα αλλά τους υπενθυμίζω τι συνέβη με το ΜΑΣΟΚ και ότι ο μονος τροπος προοδου είναι η εργασία.
Εξοργίζομαι και αηδιάζω με αυτους που αφού εξασφαλίστηκαν και τακτοποιησαν τα χρηματα τους ισως καπου έξω, θα ψηφίσουν με στοχο το κέρδος από την κατρακύλα την οποία θα εύχονται και να ερθει.
Λες μεγαλες αληθειες Κωστα!!!!thumbthumb
Πρεπει ολοι μας να το καταλάβουμε......το να περάσουμε καλύτερα σε βαρος κάποιων άλλων, θα ειναι εφήμερο.......απλα θα ειναι παράταση χρόνου ζωής.....
Πριγκιπας της Γερμανιας και μαλακειες.....τσοχτζο.. και πριγκιπας τις Ελλαδα.......:whistle:
Οργιο
υ ευρώ.
Πάντως ρε γαμώτη, όσο την βλέπω στις φωτογραφίες, αν ημουν ο Ακης, θα είχα διαλέξει καλύτερη γκόμενα για να μου τα φάει.
Αυτή έχει μια βλαχιά νεοπλουτίστικη επάνω της που δεν μου κάνει κλικ.
Τουλάχιστον ο Αντρέας, είχε τη Μιμή, όπου εκείνη την εποχή ολοι θέλαμε να την πηδήξουμε.
Και όταν λέμε όλοι, πρακτικά την ΕΙΧΑΝ πηδήξει ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ.
Πάντως ρε γαμώτη, όσο την βλέπω στις φωτογραφίες, αν ημουν ο Ακης, θα είχα διαλέξει καλύτερη γκόμενα για να μου τα φάει.
Τουλάχιστον ο Αντρέας, είχε τη Μιμή, όπου εκείνη την εποχή ολοι θέλαμε να την πηδήξουμε.
Συμφωνώ, είναι σχυΛί μαύρο, αλλά αφενός δε με χαλάει καθόλου αφετέρου για τον Άκη είναι μια χαρά.
Σε μια πολυ κοντινή επαφή που ειχα μαζί τους κάποια στιγμή...έπαθα σοκ...αηδίασα......μιλούσαν σε υπαλλήλους λες και ηταν δούλοι.....απαιτούσαν να εξυπηρετηθούν κατ εξαίρεση......με ύφος απίστευτο......
Πρώτη φορά κατάλαβε οτι μάλλον τα λεφτά του και το ονομα σε μερικά μέρη δεν περνάνε......και έκανε σαν παλαβός......:thumbsdown::thumbsdown:
Μεγάλα ψώνια....χαμουρες
Konstantinos E60
25-05-12, 09:58
Συμφωνώ, είναι σχυΛί μαύρο, αλλά αφενός δε με χαλάει καθόλου αφετέρου για τον Άκη είναι μια χαρά.
Βρήκε την βλαχάρα ο γυφτοπρόξενος, ο ξυπόλητος , ο ψευτης !!!
Αηδία....!!!
Γιάυτό σε γουσταρω ΚΑΥΛΙΑΡΗ ΑΝΤΡΑ!!!!!!
Γιάυτό σε γουσταρω ΚΑΥΛΙΑΡΗ ΑΝΤΡΑ!!!!!!
:shok::shok:
Εγινε υπογραφη αυτο....:hystericalbs1::hystericalbs1:
εχω εναν προβληματισμό ρε παιδια...
ο εσπρέσο ειναι αυτό το μαυροζούμι που πίνουμε.
εσπρέσο λάτε, είναι με γάλα. σαν μικρός καπουτσίνο
ο εσπρέσο λάτε μακιάτο που μου φέρανε τώρα τι σκατά είναι?
και αν θες να παραγγείλεις ένα espresso doppio latte machiato, γιατί να πεις ολο αυτό το μακρυνάρι και να μη ζητήσεις ένα καπουτσίνο?
να αυτά μας φάγανε και τρέχουμε με το μνημόνιο.
θα της τον δώσω πίσω και θα της πω να μου φέρει ενα φραπόγαλο μέτριο.
α στο διάλο τελος παντων
''Λεκιασμένο γάλα'' βρε βλαχοπρόεδρα.
''Λεκιασμένο γάλα'' βρε βλαχοπρόεδρα.
Τέτοιο έπινε και η Βικυ Σταμάτη;
Τώρα στο Βέλγιο να δεις τι θα τους κάνω
θα ζητάω frappe metrio.
- δεν έχω youtube- ας βάλει κάποιος το star mitsos - frappe metrio
ειναι θεϊκό κλιπάκι.
Τέτοιο έπινε και η Βικυ Σταμάτη;
Τώρα στο Βέλγιο να δεις τι θα τους κάνω
θα ζητάω frappe metrio.
- δεν έχω youtube- ας βάλει κάποιος το star mitsos - frappe metrio
ειναι θεϊκό κλιπάκι.
Σταματη, δωσε βαση.
Επι της ευκαιριας που θα πας Βελγιο, ψαχνεις και γαλα... , ριξε μια ματια στο λινκ παρακατω:
https://www.asineriedupaysdescollines.be/
Με εχει εμπνευσει, ειμαι σε περιοδο σχετικης ερευνας.
ΜΗΝ κοροϊδευσεις ;-)
και αν θες να παραγγείλεις ένα espresso doppio latte machiato, γιατί να πεις ολο αυτό το μακρυνάρι και να μη ζητήσεις ένα καπουτσίνο?
να αυτά μας φάγανε και τρέχουμε με το μνημόνιο.
θα της τον δώσω πίσω και θα της πω να μου φέρει ενα φραπόγαλο μέτριο.
α στο διάλο τελος παντων
τα μαθήματα ιταλικών χρεώνονται κουμπάρε ! thumb
Σταματη, δωσε βαση.
Επι της ευκαιριας που θα πας Βελγιο, ψαχνεις και γαλα... , ριξε μια ματια στο λινκ παρακατω:
ΜΗΝ κοροϊδευσεις ;-)
Εχει και γυναικεία καλλυντικά.......το γαλα της γαιδαρας........εχε το νου σου.....πονάει thumb
https://www.asineriedupaysdescollines.be/EN/Donkey-milk-products/0/3
Εχει και γυναικεία καλλυντικά.......το γαλα της γαιδαρας........εχε το νου σου.....πονάει thumb
https://www.asineriedupaysdescollines.be/EN/Donkey-milk-products/0/3
Γιαννο, δεν προσεξες την λεξουλα "εμπνευσει" που εγραψα ... thumb
Γιαννο, δεν προσεξες την λεξουλα "εμπνευσει" που εγραψα ... thumb
:thumbsup:
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Σταματη, δωσε βαση.
ΜΗΝ κοροϊδευσεις ;-)
δεν σε κοροϊδεύω, έχω δώσει δάνειο για τέτοια φάρμα και μάλιστα πάει πολύ καλά.
Το γαϊδουρινό είναι οτι πιο κοντά στο μητρικό γάλα.
επίσης τη φαρμα την χρησιμοποιούν για αναπαρωγωγή αλλά και για να βγάζουν μουλάρια.
ειναι καλή δουλειά, αλλά έχει ρισκο.
Αρκετά ζώα είναι στείρα, μερικά αρωσταίνουν, άλλα παθαίνουν κολικούς απο το άρμεγμα, γενικά έχει αρκετή βαβούρα.
δεν σε κοροϊδεύω, έχω δώσει δάνειο για τέτοια φάρμα και μάλιστα πάει πολύ καλά.
Το γαϊδουρινό είναι οτι πιο κοντά στο μητρικό γάλα.
επίσης τη φαρμα την χρησιμοποιούν για αναπαρωγωγή αλλά και για να βγάζουν μουλάρια.
ειναι καλή δουλειά, αλλά έχει ρισκο.
Αρκετά ζώα είναι στείρα, μερικά αρωσταίνουν, άλλα παθαίνουν κολικούς απο το άρμεγμα, γενικά έχει αρκετή βαβούρα.
Βρε Σταματη!!! Τι δεν μιλάς τόσο καιρο να έρθω να μου κανονισεις παρόμοιο δάνειο...
Το κτήμα θα αγόραζα, γιατί έχω τη μουλαρα τη πεθερά μου και τις αδερφές της τις γαιδουρες...
Βρε Σταματη!!! Τι δεν μιλάς τόσο καιρο να έρθω να μου κανονισεις παρόμοιο δάνειο...
Το κτήμα θα αγόραζα, γιατί έχω τη μουλαρα τη πεθερά μου και τις αδερφές της τις γαιδουρες...
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεε
https://youtu.be/boklXR_Kxw4
Καταλαβαμε......αν βγει την πουτσ1σαμε
Σου θύμησε τα παιδικά σου χρόνια που έπινες γάλα γαϊδούρας στο Βλογγό;
:th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
(στο ποστ του Γιαννη πανε τα παραπανω, οχι στο δικο σου. Ταγάρι, που τολμας να σηκωσεις αναστημα στον Βλογγο & τα γαϊδουρια μου :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: )
Πριν φύγω θέλω να βάλω μια άσκηση στον Πάνο.
Τι διαφορά έχει το να εκδόσεις 30.000.000 σε ένα ομόλογο της Ευρωπαϊκής Ενωσης
απο το να κόψεις 30.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.
Απλοϊκά:
Στο ματσούριτι του ομολόγου είτε θα χεις κάτι να περιμένεις είτε θα πάρεις τα @ @.
Στα γκαφρά θα ανεβάσεις πλυθωρισμό αλλα θα κινηθεί η αγορά.
Τον 60άρη τον Πάνο θα εννοείς.
Μεγάλη. Το ομόλογο μοχλεύεται με την καθημερινή διαπραγμάτευση του, το χαρτονόμισμα όχι και υπό προϋποθέσεις δημιουργεί πληθωρισμό.
Απλοϊκά:
Στο ματσούριτι του ομολόγου είτε θα χεις κάτι να περιμένεις είτε θα πάρεις τα @ @.
Στα γκαφρά θα ανεβάσεις πλυθωρισμό αλλα θα κινηθεί η αγορά.
Τον 60άρη τον Πάνο θα εννοείς.
Μεγάλη. Το ομόλογο μοχλεύεται με την καθημερινή διαπραγμάτευση του, το χαρτονόμισμα όχι και υπό προϋποθέσεις δημιουργεί πληθωρισμό.
πάμε λοιπόν στην επόμενη ερώτηση.
ΔΕΝ πληρώνεις το ομόλογο αυτό που έχεις υποχρέωση να πληρώσεις.
Το χρήμα που χάνει αυτός που το έχει, είναι πραγματικό η λογιστικό;
πάμε λοιπόν στην επόμενη ερώτηση.
ΔΕΝ πληρώνεις το ομόλογο αυτό που έχεις υποχρέωση να πληρώσεις.
Το χρήμα που χάνει αυτός που το έχει, είναι πραγματικό η λογιστικό;
Πραγματική ζημιά είναι. Το ποσό της ζημιάς εξαρτάται από την τιμή που το πήρε ο τελευταίος κάτοχος στη δευτερογενή.
Το χαρτονόμισμα δε ΛήΓει ρε πρόεδρα!
Θελω να κερδίσω μία ΜΠαρΤούΖα με τον ΠανούΛη
Πραγματική ζημιά είναι. Το ποσό της ζημιάς εξαρτάται από την τιμή που το πήρε ο τελευταίος κάτοχος στη δευτερογενή.
απο τη στιγμή λοιπόν που κάποιος γράφει ζημιά, αυτός ο κάποιος χάνει και τα λεφτά του.
Ναί?
μάλιστα.
Αυτά τα λεφτά που χαθήκανε, είναι σε κάποιου τσέπη ή εξαϋλώθηκαν?
απο τη στιγμή λοιπόν που κάποιος γράφει ζημιά, αυτός ο κάποιος χάνει και τα λεφτά του.
Ναί?
μάλιστα.
αν ο κάτοχος είχε cds είναι μάγκας, αλλιώς τον π@υλ ...
Τι θα πει εξαϋλώθηκαν ? Ζημία είναι, λογιστική.
αν ο κάτοχος είχε cds είναι μάγκας, αλλιώς τον π@υλ ...
Τι θα πει εξαϋλώθηκαν ? Ζημία είναι, λογιστική.
τι σημαίνει λογιστική ζημιά;
δεν είναι πραγματική δηλαδή?
θα χασεις τη πτηση, ξεκινα
Ναί?
μάλιστα.
στην τσεπη αυτου που εξεδωσε το ομολογο.
στην τσεπη αυτου που εκδοσε το ομολογο.
https://www.foreignpolicy.com/files/images/merkel_2.jpg
την εχεις παρει και αυτην ρε θηριο ?
και εσένα σε έχει πάρει Ντίνο'μ. Ή δε το έχεις καταλαβει ακόμα ή είσαι από αυτούς που δήλωσαν: Βγάζω περισσότερα χαλνάω περισσότερα :hystericalbs1:
https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/emot/images.jpg
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Πρόεδρε, ditch wifey NOW.
https://www.youtube.com/watch?v=vKax7W_CWvQ
Καλό ταξίδι Πρόεδρε!
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/P-Priceless-Pleaselookleft.jpg
Σου κλείσαμε σουίτα τελικά σε ξενοδοχείο σπέσιαλ.
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/paparazzi_hotelmounia.jpg
κι αλλο ζωο στο προσκηνιο...:
Για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ
Σκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη εισφορά σε 600.000 - 700.000 νοικοκυριά
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα και αποκάλυψε ότι υπάρχει σκέψη για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά, με εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, που τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν ένα «προνομιακό καθεστώς φοροασυλίας και φοροδιαφυγής».
Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9», ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε πού θα εξευρεθεί το 1,7 δισ. ευρώ που είναι άμεσα απαραίτητο. «Κοιτάξτε, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η βασική σκέψη είναι να υπάρξει κάποιας μορφής έκτακτη φορολόγηση, της τάξης όμως του 1% -ή κάτι λιγότερο- του ΑΕΠ, να υπάρξει περικοπή δαπανών» απάντησε.
Για την έκτακτη αυτή εισφορά «η αναζήτηση είναι στα πιο ευκατάστατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας» δηλαδή «περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν όχι μόνο υψηλά εισοδήματα, αλλά και ένα προνομιακό καθεστώς φοροασυλίας και φοροδιαφυγής».
Κληθείς να διευκρινίσει ποιους εννοεί, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι το ποσό φορολογικής δήλωσης για το οποίο μιλά είναι «φαντάζομαι τα 50.000 ευρώ και πάνω».
Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι αυτό το επίπεδο εισοδήματος αγγίζει το οικογενειακό εισόδημα δύο μέσων μισθωτών, οι οποίοι προφανώς δεν απολάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια ένα «προνομιακό καθεστώς φοροασυλίας», ο κ. Σταθάκης απάντησε:
«Καταλαβαίνετε ποια είναι η διαφορά. Εσείς για παράδειγμα που είστε μισθωτός, δεν έχει νόημα να σας επιβάλλουμε και άλλο φόρο. Θα ήταν ακατανόητο σε αυτούς που πληρώνουν φόρους να προσθέσουμε. Αυτό ήταν και το πρόβλημα του μνημονίου. Έχει όμως νόημα να αναζητήσει κανείς έσοδα από τα στρώματα τα οποία για διάφορους λόγους είχαν φοροδιαφυγή ή φοροασυλία», όπως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε «έχω επίγνωση του γεγονότος ότι το 68% των ανθρώπων είναι μισθωτοί πλέον».
Newsroom ΔΟΛ
Οργιο κατασπατάλησης χρημάτων από τη Β. Σταμάτη, αποκαλύπτεται μέσα από το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου και τις αποδείξεις που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το Φεβρουάριο του 2006 η σύζυγος του πρώην υπουργού αγόρασε δύο καναπέδες αντί 34.860 ευρώ κι ένα τραπέζι εισόδου με 21.480 ευρώ. Στο φάκελο με τις αποδείξεις υπάρχουν συγκεκριμένα:
Για δυο καναπέδες έδωσε το Φεβρουάριο του 2006, 34.860,38 ευρώ.
Για ένα τραπέζι εισόδου ξόδεψε το Φεβρουάριο του 2006, 21.480 ευρώ.
Για ένα έπιπλο εισόδου ξόδεψε τον Οκτώβριο του 2006, 4.990 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 πλήρωσε 2.760,48 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες σε κεντρικό υπνοδωμάτιο πλήρωσε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς 6.740 ευρώ.
Για ύφασμα για κουρτίνες σαλονιού πλήρωσε την ίδια περίοδο 8.986,82 ευρώ.
Για κρόσσι για τους καναπέδες έδωσε 2.626, 57 ευρώ.
Για κορδόνι για δύο καναπέδες πλήρωσε 552 ευρώ.
Υπάρχουν επίσης αποδείξεις από δειγματισμούς ρούχων όπου η κ. Σταμάτη αγόρασε δύο μπλουζάκια, ένα σακάκι και μια βερμούδα με 1.130 ευρώ. Κι όμως, σύμφωνα με τη βεβαίωση αποδοχών της κ. Σταμάτη, το ετήσιο εισόδημά της από την εργασία της στη ΔΕΗ ανέρχεται σε 25.457,83 ευρώ. Εν τω μεταξύ, από το αρχείο, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε επικοινωνιακές συμβουλές από κάποιον με το όνομα «Νίκος» ο οποίος του υπέβαλε πρόταση με αμοιβή 270.000 για 18 μήνες. Η πρόταση περιελάμβανε επικοινωνιακή επίθεση σε έντυπα και στο internet και τη συγκρότηση ομάδας δημοσιογράφων οι οποίοι θα αναλάμβαναν να αποκαταστήσουν το όνομα του πρώην υπουργού. Από τα 270.000 ευρώ το 30% είχε ζητηθεί να δοθεί προκαταβολικά.
Στο ίδιο αρχείο υπάρχει και ένα συμφωνητικό εξαγοράς από την εταιρεία Νόρις του συνόλου των μετοχών άλλης εκδοτικής εταιρείας αντί του ποσού του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.
ήθελα να'ξερα ποιός ήταν αυτός ο καραμάναγκας με τις παπάρες τις ΝΑ που του τα πούλησε αυτα τα έπιπλα ρε γμτ...
μην πέσεις μόνο σε μπάρμαν που να είναι σχετικός, και του ζητήσεις λάτε μακιάτο...θα γελάνει μέχρι και τα παγάκια κάτω απο τον πάγκο...
ή το ένα, ή το άλλο.
δεν στέκει να ζητάς ένα εσπρέσο με πολύ και λίγο γάλα.
λάτε είναι με αύθονο γάλα, ενώ μακιάτο με πολύ λίγο. ίσα ίσα για να πάρει ο καφές λίγη γεύση απο το γάλα.
Οι επιπλαδες πόσο κέρδος να βγαλανε τόμι?? Τρελλα λεφτά μιλάμε ε;;
Να σου πέσουν τίποτα τέτοια πελατακια!! Κονομησες.. Και νομιμοτατα ε??
Υ.Γ μ αρέσει που είσαι του γιάννη ο ... !!!
Και το δηλώνεις κι όλας... Χαχαχα
ένας καλός καναπές χονδρική, έχει μάξιμουμ 1500 - 1600 ευρά...
υπολόγισε πόσες χιλιάδες τοις εκατό πάνω αγόρασε...μιλάμε για 20 φορές πάνω απο την χονδρική, και 13 - 14 φορές πάνω απο την κανονική νορμάλ λιανική.
Konstantinos E60
25-05-12, 19:50
ένας καλός καναπές χονδρική, έχει μάξιμουμ 1500 - 1600 ευρά...
υπολόγισε πόσες χιλιάδες τοις εκατό πάνω αγόρασε...μιλάμε για 20 φορές πάνω απο την χονδρική, και 13 - 14 φορές πάνω απο την κανονική νορμάλ λιανική.
Ρε Θωμά....ρε Θωμά !!!! Λεφτά υπάρχουν !!! Και στην τελική μην ξεχνάμε και ΤΙ κωλος θα καθόταν επάνω...thumb
ήθελα να'ξερα ποιός ήταν αυτός ο καραμάναγκας με τις παπάρες τις ΝΑ που του τα πούλησε αυτα τα έπιπλα ρε γμτ...
Μάλλον δεν έχεις ρωτήσει τιμές από Κηφισίας μεριά...
Πως σου φαίνεται ας πούμε κρεβάτι στα 50Κ ?
Μάλλον δεν έχεις ρωτήσει τιμές από Κηφισίας μεριά...
thumbthumb
Εχει δικιο ο Κώστας Θωμα....απο Κηφισίας μερια ξουριζουν στα έπιπλα...thumb
Ασχετο......
Ειχα ρωτήσει και για εναν πολυέλαιο μια φορά....οταν μας ειπαν την τιμη...κατάλαβα γιατι την ψιθύρισε η πωλήτρια.....
32Κ ....:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Η Λαγκάρντ προτείνει στήριξη στην Ελλάδα αν καταγγελθεί το Μνημόνιο
https://marketbeast.gr/?p=21280
Γι'αυτό με λένε ρίζο, όπως θέλω το γυρίζω...:whistle:
γελοία πράγματα, και αυτοί που τα αγοράζουν είναι ΤΑ θύματα, ασχέτως το πόσα έχουν.
είναι τρελή κοροιδία. άκου εκεί κρεβάτι 50κ...τι λές τώρα ρε. 3 - 3,5κ. τέλος...απο εκεί και πέρα πληρώνεις απο βλακεία.
εγώ το λέω σε όλους τους φίλους που με ρωτάνε για τιμές και που να πάνε, ότι ταβάνι για ένα έπιπλο είναι εκεί.
"Σε 36 μήνες τα πετρέλαια της Κρήτης τελειώνουν τη Κρίση...!" :think: :confused:
https://www.trelokouneli.gr/2012/05/36_25.html?m=1
Η Λαγκάρντ προτείνει στήριξη στην Ελλάδα αν καταγγελθεί το Μνημόνιο
https://marketbeast.gr/?p=21280
Γι'αυτό με λένε ρίζο, όπως θέλω το γυρίζω...:whistle:
να'ναι καλά η γυναίκα που σκέφτεται έναν ολόκληρο λαό...
γιατί αν κάνει έστω και τα μισά απ'αυτά που λέει ο άλεξ, θα αρχίσουμε να έχουμε και εμείς παιδάκια με μεγάλες κοιλιές...
απο εκεί και πέρα εσύ αρούλη...ότι θέλεις λέγε, και όσο θέλεις πήδα. ο φίλος σου όμως, είναι το μεγαλύτερο βλακάκι που συνάντησε η πολιτική της ελλάδος.
είδαμε κλέφτες και ψέυτες που έλεγαν τα ψέματα επειδή ήταν λαμόγια. ο άλεξ είναι άλλη κατηγορία πολιτικού. είναι η κατηγορία του βλάκα, που λέει ψέματα καθαρά απο την βλακεία που έχει στον εγκέφαλο του.
Θεμα: Fw: Max Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμα
Max Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας το στέλνω επειδή μου έκανε εντύπωση η χρήση της λέξης "χωματερή". Αυτόματα με έκανε να σκεφτώ την ύπαρξη όλων αυτών των άπειρων παράνομων μεταναστών (για την παρουσία τους εδώ δεν φταίνε σε τίποτε βέβαια οι ίδιοι) που οφείλεται στην υπογραφή από κάποιους της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.
"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.
Κατά τη γνώμη του Max Keiser:
"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:
"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ.Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".
"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.
"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".
Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:
"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:
"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".
Ζαχαρία, θα μας βάλεις και την πηγή αν θέλεις ?
Τα εχει μπερδεψει μεσα στο μυαλο του ο μαξ.
Περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα
Πέραν της στήριξης προς τον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες, η Ελλάδα είναι επίσης αποδέκτης μεγάλων κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία περιορίζουν το δημόσιο έλλειμμα.
Για την περίοδο 2007-2013, περισσότερα από 20 δισ. ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση δομικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων ενίσχυσης της συνοχής, ενώ επιπλέον 21 δισ. ευρώ βρίσκουν δίοδο μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Αν και τα μισά από αυτά τα κεφάλαια έχουν ήδη απορροφηθεί, περίπου 20 δισ. ευρώ θα χαθούν.
Η διακοπή της συνεργασίας με την Ε.Ε., ως μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα στερούσε την Ελλάδα από μελλοντικές πληρωμές μέσω του προϋπολογισμού της Ένωσης (οι οποίες για την περίοδο 2014-2020 βρίσκονται σήμερα στο στάδιο του σχεδιασμού). Η Nomura υπολογίζει ότι ενδεχόμενες μελλοντικές απώλειες αυτών των κεφαλαίων θα ισοδυναμούν με ετήσιες απώλειες 3% του ελληνικού ΑΕΠ, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα σε αυτά που ήδη θα έχουν προκύψει από τη διακοπή των προγραμμάτων στήριξης.
https://www.capital.gr/News.asp?id=1511659
Ζαχαρία, θα μας βάλεις και την πηγή αν θέλεις ?
Ενας φιλος οδοντιατρος απο το Χαλανδρι μου το εκανε forward.. δεν γραφει κατι αλλο Πανο, δλδ πηγη κτλ.. Οπως ηταν, το εκανα copy paste εδω..
Κανε μια ευρεση στο google πανο, εχει δημοσιευθει σε πολλα σαϊτς.
Πρωτη εμφανιση καπου μεσα στο φλεβαρη.
Ισως ειναι και παλιοτερο ακομα.
Καποια που λεει ειναι σωστα, καποια αλλα υπερβολες.
Ασχετα τι ισχυει τυπος ειναι σωουμαν πουλαει καταστροφη, ετσι βγαζει το ψωμι του.
Οποτε μην υιοθετουμε ολα οσα λεει, ακουμε και φιλτραρουμε...;)
Δεν τον είχα υπόψιν μου τον τύπο Στάθη.
Αυτό που διάβασα πάντως, είναι μυθιστόρημα και όχι ανάλυση.
Τα εχει μπερδεψει μεσα στο μυαλο του ο μαξ.
φαντασου εμεις....
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/534387_10151160857483266_579218265_13762252_891320 228_n.jpg
στην αρχη ηταν ο λεφτα υπαρχουν που χωρις αυτον τιποτα δεν θα ειχε συμβει και θα δανειζομασταν φτηνα και θα αποπληρωναμε φτηνα και δεν θα απαξιωνονταν τα παντα και οπως λεει και ενας φιλος μπορει και να τα καταφερναμε σιγα σιγα.
Μετα ηρθαν οι σωτηρες σωθηκαμε καμποσες φορες μεχρι που εφτασε η ωρα να μιλησουν οι σωμενοι μεν πεινασμενοι δε..
Ηταν οι μνημονιακοι και οι αντιμνημονιακοι, σε λιγο εγιναν μνημονιακοι υπο προυποθεσεις και αντιμνημονιακοι παλι υπο προυποθεσεις.
δραχμη ευρω,ευρω δραχμη, μπηκε και στο παιχνιδι και κατι ενδιαμεσο του στυλ ευροδραχμη, σχεδιο εξοδου και σχεδιο παραμονης μας θελουν μεν αλλα... τους θελουμε και εμεις αλλα... τρια σημεια ο ενας πεντε σημεια ο αλλος ,επτα σημεια ο τριτος και την ιδια στιγμη στη χωρα μονο τερατα και σημεια συμβαινουν...
οι δεξιοι εγιναν αριστεροι ,οι αριστεροι εγιναν ακροδεξιοι και οι ακροδεξιοι εγιναν φιλελευθεροι...
Ολοι για το καλο μου!! μονο που πια ακομα και σε μενα το καλο μου εγινε δυσδιακριτο.
Τι θα γινει δεν ξερω, ισως στο τελος παλι την τελευταια στιγμη να ξανασωθουμε, οπως και να εχει θα ειμαστε ο φτωχοτερος λαος της ευρωζωνης ,αλλα με το μεγαλυτερο επιπεδο σε οικονομικες γνωσεις...
στην αρχη ηταν ο λεφτα υπαρχουν που χωρις αυτον τιποτα δεν θα ειχε συμβει και θα δανειζομασταν φτηνα και θα αποπληρωναμε φτηνα και δεν θα απαξιωνονταν τα παντα και οπως λεει και ενας φιλος μπορει και να τα καταφερναμε σιγα σιγα.
Μετα ηρθαν οι σωτηρες σωθηκαμε καμποσες φορες μεχρι που εφτασε η ωρα να μιλησουν οι σωμενοι μεν πεινασμενοι δε..
Ηταν οι μνημονιακοι και οι αντιμνημονιακοι, σε λιγο εγιναν μνημονιακοι υπο προυποθεσεις και αντιμνημονιακοι παλι υπο προυποθεσεις.
δραχμη ευρω,ευρω δραχμη, μπηκε και στο παιχνιδι και κατι ενδιαμεσο του στυλ ευροδραχμη, σχεδιο εξοδου και σχεδιο παραμονης μας θελουν μεν αλλα... τους θελουμε και εμεις αλλα... τρια σημεια ο ενας πεντε σημεια ο αλλος ,επτα σημεια ο τριτος και την ιδια στιγμη στη χωρα μονο τερατα και σημεια συμβαινουν...
οι δεξιοι εγιναν αριστεροι ,οι αριστεροι εγιναν ακροδεξιοι και οι ακροδεξιοι εγιναν φιλελευθεροι...
Ολοι για το καλο μου!! μονο που πια ακομα και σε μενα το καλο μου εγινε δυσδιακριτο.
Τι θα γινει δεν ξερω, ισως στο τελος παλι την τελευταια στιγμη να ξανασωθουμε, οπως και να εχει θα ειμαστε ο φτωχοτερος λαος της ευρωζωνης ,αλλα με το μεγαλυτερο επιπεδο σε οικονομικες γνωσεις...
:notworthy:
Όπως τότε με το Χρηματιστήριο, Γιάννη. Το οποίο παρεμπιπτόντως έχει παει από 6000 μονάδες στις 490. Αν ζήσουμε 30 χρόνια ακόμα θα το ξαναδούμε στους κοφτες. Στα γεράματα σου λέω θα σκουπιζουμε τους πισινους μας με μεταξωτές πασμινες. Βαστα φίλε!
γιατί αν κάνει έστω και τα μισά απ'αυτά που λέει ο άλεξ, θα αρχίσουμε να έχουμε και εμείς παιδάκια με μεγάλες κοιλιές...
απο εκεί και πέρα εσύ αρούλη...ότι θέλεις λέγε, και όσο θέλεις πήδα. ο φίλος σου όμως, είναι το μεγαλύτερο βλακάκι που συνάντησε η πολιτική της ελλάδος.
είδαμε κλέφτες και ψέυτες που έλεγαν τα ψέματα επειδή ήταν λαμόγια. ο άλεξ είναι άλλη κατηγορία πολιτικού. είναι η κατηγορία του βλάκα, που λέει ψέματα καθαρά απο την βλακεία που έχει στον εγκέφαλο του.
Ωχ.. Αλλαξε τροπαριο το Χριστινακι :shok:
https://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_9285.html
Γιάννη, αληθεύει ότι νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις ?
Φίλος που είχε τη μητέρα του στο Αττικό, δεν είχαν να της αλλάξουν ούτε σεντόνια, ενώ έφερναν από το σπίτι μέχρι και βασικά φάρμακα.
Φίλος που είχε τη μητέρα του στο Αττικό, δεν είχαν να της αλλάξουν ούτε σεντόνια, ενώ έφερναν από το σπίτι μέχρι και βασικά φάρμακα.
στο τζανειο παντως ναι οταν νοσηλευτηκε ο πετρας μου προ διμηνου
σ'αρεσε ε άρη???
ε να μην σε διασκεδάσουμε και εμείς λίγο ρε αγορίνα???τόσα ωράια μας έχεις πεί όλες αυτές τις μέρες για τον άλεξ και τους φίλους του. να μην σε κάνουμε και εμείς να γελάσεις λίγο???τι διάλα...μόνο εσύ θα μας κάνεις να γελάμε???
υπομονή κώτσο...θα βγεί ο άλεξ τώρα, και θα πάρει τις κουβέρτες του κεφαλαίου να τις μοιράσει και αυτες ρε.
η σωτηρία έχει σκάσει μύτη απο την γωνία.
σ'αρεσε ε άρη???
ε να μην σε διασκεδάσουμε και εμείς λίγο ρε αγορίνα???τόσα ωράια μας έχεις πεί όλες αυτές τις μέρες για τον άλεξ και τους φίλους του. να μην σε κάνουμε και εμείς να γελάσεις λίγο???τι διάλα...μόνο εσύ θα μας κάνεις να γελάμε???
υπομονή κώτσο...θα βγεί ο άλεξ τώρα, και θα πάρει τις κουβέρτες του κεφαλαίου να τις μοιράσει και αυτες ρε.
η σωτηρία έχει σκάσει μύτη απο την γωνία.
Θωμά, και Μεσσία να τον έλεγα τον Τσίπρα δεν θα ήταν τόσο γελοίο όσο το ότι η Λαγκάρντ ενδιαφέρεται για το καλό των Ελλήνων.
Ειλικρινά, γέλασα με την ψυχή μου...
Κι εδώ η άποψη του Χάρρυ Κλύνν για την "ψυχοπονιάρα" κυρα Λαγκάρντ, παρμένη από τον τοίχο του στο FB.
ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!
Το καρναβάλι, η μαντάμ σολάριο Κριστίν, Λαγκάρντ μας λέει κουνώντας το δάχτυλο (το δάχτυλο βάλτο εκεί που ξέρεις που θα έλεγε και ο Τραμπάκουλας) ότι είμαστε ανάξιοι συμπόνιας γιατί δεν πληρώνουμε τους φόρους μας.
Εσύ μωρή σολαρισμένη τσ**λα (αμάν θα με κάνει νταντά ο Πρετεντέρης γιατί δεν έχω καλούς τρόπους) πληρώνεις φόρους; Για να δούμε:
Ο βασικός της μισθός είναι 467.940 δολάρια το χρόνο, ενώ της δίνεται επίδομα για έξοδα παράστασης, χωρίς δικαιολογητικά, ύψους 83.760 δολαρίων το χρόνο, δηλαδή, 551.700 δολάρια – το οποίο ποσό, όμως δεν φορολογείται, ενώ αναπροσαρμόζεται με κάθε αύξηση των τιμών...
Αυτά για σήμερα για το κακιασμένο ξόανο και έπεται συνέχει για τις κομπίνες της κυρίας αρπακτικού και την ποινική δίωξη (κατάχρηση εξουσίας) για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Ταπί, που όπου να ΅ναι σκάει μύτη.
Η προσευχή του ΠΑΝΔΟΚ:
Πιστεύω εις ένα Ευρώ,
Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν ΔουΝουΤού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων.
Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ., τον Υιόν του Ευρώ τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.
δάνειο εκ δανείου, ευρώ αληθινόν εξ ευρώ αληθινού, τοκισθέντα, ου χαρισθέντα,
ομοούσιον τω ΔΝΤ, δι' ου τα πάντα οφείλετο.
Τον δι' ημάς τους χαχόλους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Βρυξελλών
και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Ηλιθίου και Μαργαρίτας του Ανδρέα
και πρωθυπουργήσαντα.
Παρετιθέντα τε υπέρ ημών επί Καρόλου Παπούλια και παθόντα και ξεφτιλισθέντα.
Και ταξιδέψαντα στην Κόστα Ρίκα κατά τας γραφάς.
Και ανελθόντα εις τη σοσιαλισική διεθνή
και καθεζόμενον εκ δεξιών του Βλακός.
Και πάλιν ερχόμενον μετά λόξης
κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της μαλακίας ουκ έσται τέλος.
Και εις τον Παπαδήμο τον Άγιον, τον Κύριον, τον φοροοποιόν, τον εκ του Πατρός εκπορευόμενον,
το συν Πασόκ και ΝουΔού συγκυβερνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των εκδοτών.
Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και άποστολικήν Γερμανίαν.
Ομολογώ μνημόνιο εις άφεσιν χρεών.
Προσδοκώ κούρεμα ιδιωτών.
Κι οφειλή του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν
Κώστα είμαι στο μήλο, θα σου γράψω τι ακριβώς συμβαίνει μόλις κάτσω σε pc, είναι πολύπλοκο το θέμα.
Σε γενικές γραμμές ναι έχουν ελλείψεις κυρίως σε αναλωσιμο υλικό.
Θωμά, και Μεσσία να τον έλεγα τον Τσίπρα δεν θα ήταν τόσο γελοίο όσο το ότι η Λαγκάρντ ενδιαφέρεται για το καλό των Ελλήνων.
Ειλικρινά, γέλασα με την ψυχή μου...
φυσικά και δεν ενδιαφέρεται ρε...γι'αυτό είναι και αστείο άλωστε. και γιατί να ενδιαφέρεται άλωστε...μαμά μας είναι, ή κάνα φιλανθρωπικό ίδρυμα???την δουλειά της κάνει, και μάλιστα πολύ καλά. ποιά είναι αυτή???να μας ****** ασάλιωτα, όπως και μας αξίζει άλωστε με την κατάσταση που έχουμε φέρει όλοι μαζί την χώρα μας.