PDA

Επιστροφή στο Forum : Ναυτιλία

Lambros46
02-05-12, 17:10
Έχω μία εργασία στη σχολή με αυτό το θέμα '' Πλοίο πήρε Εντολή φόρτωσης χύδην σιτηρών από Rosario για .Antwerp. Περιγράψετε τη διαδικασία σχεδιασμού του ταξιδιού ( entry – sailing – passage – entry) '' .

Θα ήθελα αν κάποιος έχει σχέση με ναυτιλία (π.χ ήταν καπετάνιος) και μπορεί να βοηθήσει ας μου δώσει κάποια βοήθεια.Μας είπε ο καθηγητής να μιλήσουμε με ανθρώπους από το χώρο γιατί αλλιώς δεν θα βγάλουμε άκρη..

Stamatis
02-05-12, 17:34
Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο,
δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια.
Είναι παράξενα της Ιντιας τα φανάρια
και δεν τα βλέπεις, καθώς λένε, με το πρώτο.

κάφτον, πες του ότι του παραθέτεις μια μεταμοντέρνα προσέγγιση με μεταφυσικές προεκτάσεις.
Το ταξίδι γίνεται για το ταξίδι και η Ιθάκη δεν είναι παρα μια ανάμνηση της πρώτης ευχής σου για λιμάνι.

για δώσε κάποιο στοιχείο παραπάνω.
Τι ψάχνεις ακριβώς.
πιό συγκεκριμένα;

Lambros46
03-05-12, 12:05
κάφτον, πες του ότι του παραθέτεις μια μεταμοντέρνα προσέγγιση με μεταφυσικές προεκτάσεις.
Το ταξίδι γίνεται για το ταξίδι και η Ιθάκη δεν είναι παρα μια ανάμνηση της πρώτης ευχής σου για λιμάνι.

για δώσε κάποιο στοιχείο παραπάνω.
Τι ψάχνεις ακριβώς.
πιό συγκεκριμένα;

:hystericalbs1::hystericalbs1:

Απ'ότι έχω καταλάβει θέλει να περιγράψουμε το σχεδιασμό του ταξιδιού του πλοίου.Δηλαδή,θέλει να περιγράψουμε πώς σχεδιάζει η εταιρεία τα διάφορα στάδια entry - sailing - passage - entry - σχέδια φόρτωσης και χάραξης ταξιδίου κτλ. του ταξιδιού του πλοίου. Χρειάζεται όμως ανάλυση όχι για οποιοδήποτε ταξίδι, αλλά για το συγκεκριμένο (Rosario - Antwerp).

Ptboul
03-05-12, 12:17
Την έχω μεγάλο μεράκι την θάλασσα, αν κ προς το παρών τις τελευταίες δεκαετίες το μόνο που κατάφερα να αποκτήσω είναι 1-2 βάρκες απ το intersport.

To μόνο που βρήκα είναι ότι η απόσταση από Antwerp σε Rosario είναι 6066.4 ΝΜ με συντεταγμένες για:

Antwerp
latitude: 51° 13' North
longitude: 4° 25' East

και

Rosario
latitude: 32° 57' South
longitude: 60° 40' West

PANOS-E60
03-05-12, 12:19
Παράθεση:
Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο,
δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια.
Είναι παράξενα της Ιντιας τα φανάρια
και δεν τα βλέπεις, καθώς λένε, με το πρώτο.

τώρα το είδα αυτό.

Εσύ Σταμ ποστάρεις Καββαδία ? :shok::shok:

Ptboul
03-05-12, 12:26
Εσύ Σταμ ποστάρεις Καββαδία ? :shok::shok:

Γιατί; Τι του χει κάνει;;

Βρήκα και μία Ναυτιλιακή που απ ότι κατάλαβα κάνει το δρομολόγιο που ζητάς.

Δεν τους στέλνεις ένα mail?

https://www.mscuk.com/_library/Service_Profiles/Export_Service_Profiles/ECSA.pdf

https://cdn.pimpmyspace.org/media/pms/c/xy/oe/f6/atesmileys.gif

Lambros46
03-05-12, 12:51
Γιατί; Τι του χει κάνει;;

Βρήκα και μία Ναυτιλιακή που απ ότι κατάλαβα κάνει το δρομολόγιο που ζητάς.

Δεν τους στέλνεις ένα mail?

https://www.mscuk.com/_library/Service_Profiles/Export_Service_Profiles/ECSA.pdf

https://cdn.pimpmyspace.org/media/pms/c/xy/oe/f6/atesmileys.gif

Πίστεψέ με, η MSC δεν υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσει,αλλά μιας και δεν χάνω τίποτα θα κάνω μία προσπάθεια!

Ptboul
03-05-12, 13:10
Οι Άγγλοι θέλουν ευγένειες, ζήτα τους βοήθεια με ωραίο τρόπο κ πιστεύω κάτι θα κάνεις.

Lambros46
03-05-12, 13:19
Θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω και με τα γραφεία τους εδώ στην Ελλάδα μπας και...

ntinos
03-05-12, 13:20
Βρες καμία 10αρια ναυτιλιακές ελληνικές (εύκολο) και στείλε μειλ ζητώντας να σε βοηθήσουν στην εργασία σου.

Νεν είναι ένα μέλος εδω (ΝικοςΜ5 νομίζω) που έχει σχέση ;

Ptboul
03-05-12, 13:27
Θα δοκιμάσω να επικοινωνήσω και με τα γραφεία τους εδώ στην Ελλάδα μπας και...

και φυσικά, αν δεν υπάρχει στον κύκλο σου κάποιος του εμπορικού ναυτικού, μίλα με φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

ntinos
03-05-12, 13:32
Πλαν Β

Μπές στο forum naftilia.gr
Κανε έγγραφη και ανοιξε νήμα με το θέμα σου
Gourmet

Ptboul
03-05-12, 13:34
Πλαν Β

Μπές στο forum naftilia.gr
Κανε έγγραφη και ανοιξε νήμα με το θέμα σου
Gourmet

Εξαιρετικό φόρουμ, έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ps: Αν όλα πάνε καλά, με τον πρώτο σου μισθό θέλω δώρο ένα yacht line 4.10 με λευκή 40 άρα Τζόνσον.

:thanks:

Stamatis
03-05-12, 13:35
:hystericalbs1::hystericalbs1:

Απ'ότι έχω καταλάβει θέλει να περιγράψουμε το σχεδιασμό του ταξιδιού του πλοίου.Δηλαδή,θέλει να περιγράψουμε πώς σχεδιάζει η εταιρεία τα διάφορα στάδια entry - sailing - passage - entry - σχέδια φόρτωσης και χάραξης ταξιδίου κτλ. του ταξιδιού του πλοίου. Χρειάζεται όμως ανάλυση όχι για οποιοδήποτε ταξίδι, αλλά για το συγκεκριμένο (Rosario - Antwerp).

Αυτή τη δουλειά την κάνει αρχικαπετάνιος με λογιστή και μπρόκερ, ανάλογα με το βαπόρι, τις μηχανές του, το κόστος του καυσίμου, τον καιρό, ακόμα και τις πιθανές εναλλακτικές που μπορεί να κάνει το βαπόρι αν βρει καιρό ή αν χρειαστεί plan B.

Απο τη δική μου θέση, του οικονομικού management ενός τέτοιου σχεδιασμού, να πα να πεις του χατζημαλάκα που έβαλε τέτοια εργασία, ότι πρέπει να ΄σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα, και πως ή δεν ξέρει τι του γίνεται και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ στην ελεύθερη αγορά με τη δουλειά που σας διδάσκει να κάνετε, ή ότι είναι εντελώς παρμένος απο φλάτζες και χτυπάνε τα κομβία απο την έλλειψη λίπανσης.

Αυτά.

Οτι μπορώ θα βοηθήσω αν βγάλετε μια άκρη σχετικά με το δικό μου κομμάτι.

Panos 316T
03-05-12, 14:19
Θα σε ενημερώσω.... κουμπάρος μου είναι operator σε ναυτιλιακή , αν δώσει το οκ , σου στέλνω πμ το τηλ/νό του

spar@
03-05-12, 15:40
τι σχολη εισαι???
αν εισαι σε πανεπιστημιο πηγαινε στον προεδρο της Δαπ και πες του οτι μου ειπε ο Σπαρας ο νεκροθαυτης να μου ετοιμασεις αυτην εδω την εργασια και δωστου τις σημειωσεις, σε 3 μερες....

υ.γο m-power τα εκανε αυτα σε 4 ωρες θεωρητικα δλδ ασκηση αλλα παιρνει 25 ευρο την ωρα!

Stamatis
03-05-12, 15:45
τι σχολη εισαι???
αν εισαι σε πανεπιστημιο πηγαινε στον προεδρο της Δαπ και πες του οτι μου ειπε ο Σπαρας ο νεκροθαυτης να μου ετοιμασεις αυτην εδω την εργασια και δωστου τις σημειωσεις, σε 3 μερες....

υ.γο m-power τα εκανε αυτα σε 4 ωρες θεωρητικα δλδ ασκηση αλλα παιρνει 25 ευρο την ωρα!

Παίζει να πάω στον πρόεδρο της ΔΑΠ να μου βρεί γκόμενα?
κοντή με βύζους?
και χαζή όσο τα ραδίκια?

spar@
03-05-12, 15:52
ναι ρε συ απλα θα πρεπει να βγαινεις για καφε καθε βδομαδα με αυτην που θα σου αρεσει και με αλλους 15 λιγουρες πρωτοεξαμηνητες!μετα θα γινεις γ' βοηθος αφισσοκολλητη μετα απο 2 χρονια που θα τους εχεις υπνοτησει με τους λογους σου, θα σε κανουν αναπληρωματικο γραμματεα, εκει επειδη δεν σου αρεσουν και τπτ της προκοπης θα μπορεσεις να την κουτουπωσεις!

υ.γ Για τον m-power_01 δεν κανω πλακα, αλλα επειδη εχει πολυ δουλεια παιρνει πολλα!
αυτα που ζητας Λαμπρο τα ξερει, στο πανεπιστημιο!

Stamatis
03-05-12, 16:00
ναι ρε συ απλα θα πρεπει να βγαινεις για καφε καθε βδομαδα με αυτην που θα σου αρεσει και με αλλους 15 λιγουρες πρωτοεξαμηνητες!μετα θα γινεις γ' βοηθος αφισσοκολλητη μετα απο 2 χρονια που θα τους εχεις υπνοτησει με τους λογους σου, θα σε κανουν αναπληρωματικο γραμματεα, εκει επειδη δεν σου αρεσουν και τπτ της προκοπης θα μπορεσεις να την κουτουπωσεις!

υ.γ Για τον m-power_01 δεν κανω πλακα, αλλα επειδη εχει πολυ δουλεια παιρνει πολλα!
αυτα που ζητας Λαμπρο τα ξερει, στο πανεπιστημιο!

Στη ΔΑΚΕ γαμαs πιό εύκολα.
Θα πάω στη ΔΑΚΕ.

ntinos
03-05-12, 16:10
Προσεχε Προεδρε τι λες, μπορει να μαζευτουνε εκει (οπου καταληξεις δλδ στο να πας) ολοι οι ... οπισθογεμεις

spar@
03-05-12, 16:11
και στην ΑΡΕΝ, θα συναντησεις ιδεολογους που εχουν πεθανει στην δουλεια απ τα 7 τους, φτιαξε μια περουκα με τζιβα μαλλι, φορα παντελονι πλεκτο, μπλουζα μπομπ μαρλει και κασκολ παλαιστινιακο!
βαλε διπλο προφυλακτηρα μην κολλησεις τπτ και παρε και ενα μανταλακι για την μυτη για να αντεξεις την βρωμα!

ntinos
03-05-12, 16:13
Ναι Προεδρε, βγαλε και καμια φωτο :p

Κωνσταντίνος
03-05-12, 17:24
κοντή με βύζους?
και χαζή όσο τα ραδίκια?

Στη ΔΑΚΕ γαμαs πιό εύκολα.
Θα πάω στη ΔΑΚΕ.

Ποιά μέρα θα διαβάσει η κυρά σου αυτά που γράφεις και θα κοιμάσαι κανα 3μηνο στο χαλάκι*.

* Το χαλάκι έξω απο την πόρτα που σκουπίζουμε τα πόδια εννοώ.

spar@
03-05-12, 17:46
Ποιά μέρα θα διαβάσει η κυρά σου αυτά που γράφεις και θα κοιμάσαι κανα 3μηνο στο χαλάκι*.

ρε συ δεν το ξερεις???
δεν γραφει ο Σταματης εδω...η συζυγος γραφει!!!
ο Σταματης ειναι σε επαγγελματικο ταξιδι εδω και 4 μηνες!

Lambros46
03-05-12, 19:11
Αυτή τη δουλειά την κάνει αρχικαπετάνιος με λογιστή και μπρόκερ, ανάλογα με το βαπόρι, τις μηχανές του, το κόστος του καυσίμου, τον καιρό, ακόμα και τις πιθανές εναλλακτικές που μπορεί να κάνει το βαπόρι αν βρει καιρό ή αν χρειαστεί plan B.

Απο τη δική μου θέση, του οικονομικού management ενός τέτοιου σχεδιασμού, να πα να πεις του χατζημαλάκα που έβαλε τέτοια εργασία, ότι πρέπει να ΄σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα, και πως ή δεν ξέρει τι του γίνεται και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ στην ελεύθερη αγορά με τη δουλειά που σας διδάσκει να κάνετε, ή ότι είναι εντελώς παρμένος απο φλάτζες και χτυπάνε τα κομβία απο την έλλειψη λίπανσης.

Αυτά.

Οτι μπορώ θα βοηθήσω αν βγάλετε μια άκρη σχετικά με το δικό μου κομμάτι.

Ο καθηγητής γενικά είναι αλλού Σταμάτη...Φαντάσου του έστειλα email για διευκρινήσεις για την εργασία, και κοίτα τί μου απάντησε : "Κοίτα πάλι το θέμα της εργασίας.". Πές μου τώρα τί να του απαντήσω αυτού του ανθρώπου.Λες βρε χατζηπαπ@ρα να μην το έχω δεί το θέμα και να σου στέλνω για χαβαλέ???

κοντή με βύζους?
και χαζή όσο τα ραδίκια?

Για 1 ψήφο είναι ικανός μέχρι να κάτσει να τον φιστικώσεις κιόλας.Ειδικά τώρα που τα μικρά έχουν ψιλοξυπνήσει και δεν ψαρώνουν εύκολα.

Lambros46
03-05-12, 19:13
και φυσικά, αν δεν υπάρχει στον κύκλο σου κάποιος του εμπορικού ναυτικού, μίλα με φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

Είμαι 5ο έτος,οπότε δεν παίζει κάποιο μεγαλύτερο έτος(4 χρόνια η σχολή) + ότι το θέμα της εργασίας είναι άγνωστο στα περισσότερα παιδιά.Οπότε πρέπει όλοι να ψαχτούμε σε εταιρείες.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! :original:

Stamatis
03-05-12, 19:15
Ο καθηγητής γενικά είναι αλλού Σταμάτη...Φαντάσου του έστειλα email για διευκρινήσεις για την εργασία, και κοίτα τί μου απάντησε : "Κοίτα πάλι το θέμα της εργασίας.". Πές μου τώρα τί να του απαντήσω αυτού του ανθρώπου.Λες βρε χατζηπαπ@ρα να μην το έχω δεί το θέμα και να σου στέλνω για χαβαλέ???

Για 1 ψήφο είναι ικανός μέχρι να κάτσει να τον φιστικώσεις κιόλας.Ειδικά τώρα που τα μικρά έχουν ψιλοξυπνήσει και δεν ψαρώνουν εύκολα.

Να έρθω με τον ξάδερφό μου που έχουν 10 LNG να μας εξηγήσει πως το σκέφτεται ο καθηγητής σου το "όνειρο" ?

Αυτά μας φάγανε.
Οι θεωρητικοί της "επιστήμης".

Ούτε 10 λεπτά πες του δεν κάνει σε operation room ο μπαγλαμάς.

Lambros46
03-05-12, 19:25
Να έρθω με τον ξάδερφό μου που έχουν 10 LNG να μας εξηγήσει πως το σκέφτεται ο καθηγητής σου το "όνειρο" ?

Αυτά μας φάγανε.
Οι θεωρητικοί της "επιστήμης".

Ούτε 10 λεπτά πες του δεν κάνει σε operation room ο μπαγλαμάς.

Πολύ μπροστά ο ξάδερφος thumb ...

Την βλέπω πάντως τη δουλειά.Σπουδάζουμε,ταλαιπ ωριόμαστε και τελικά θα βγούμε έξω να την μάθουμε τη δουλειά...

Kostas_1
03-05-12, 19:26
...

Την βλέπω πάντως τη δουλειά.Σπουδάζουμε,ταλαιπ ωριόμαστε και τελικά θα βγούμε έξω να την μάθουμε τη δουλειά...

Παντα ετσι ηταν (στην Ελλαδα)

Stamatis
03-05-12, 19:27
Πολύ μπροστά ο ξάδερφος thumb ...

το 'δε, τό 'παιξε.

thumb

Lambros46
03-05-12, 19:29
το 'δε, τό 'παιξε.

thumb

Αυτό ακριβώς thumbthumb

Lambros46
03-05-12, 19:31
Παντα ετσι ηταν (στην Ελλαδα)

Ξέρεις ποιά είναι η βλακεία?
Είμαι 5 χρόνια στη σχολή (πες 4 γιατί τον 1ο χρόνο δεν πάταγα).Έχω μάθει κάμποσα πράγματα στη θεωρία κτλ κτλ. , και μόλις εμφανίζεται μια εργασία που στην ουσία τέτοια πράγματα θα κάνουμε στην δουλειά μας με κάνει να αισθάνομαι σαν άχρηστος,σαν να μην έχω σχέση με το αντικείμενο...

Kostas_1
03-05-12, 19:34
Ξέρεις ποιά είναι η βλακεία?
Είμαι 5 χρόνια στη σχολή (πες 4 γιατί τον 1ο χρόνο δεν πάταγα).Έχω μάθει κάμποσα πράγματα στη θεωρία κτλ κτλ. , και μόλις εμφανίζεται μια εργασία που στην ουσία τέτοια πράγματα θα κάνουμε στην δουλειά μας με κάνει να αισθάνομαι σαν άχρηστος,σαν να μην έχω σχέση με το αντικείμενο...

Σιγα σιγα, μην αγχωνεσαι. Και σε μας ακομη και τωρα τυχαινουν καινουργιες απαιτησεις. Στην αρχη ετσι ειναι, μετα λιγο λιγο το καβαλας ;)

spar@
03-05-12, 19:49
ναυτιλιακά Πειραιά είσαι; Εγω πέρασα ναυπηγους ΕΜΠ αλλα δεν την μπορώ την θάλασσα ζαλιζομουν και ήρθα στο τει!

Lambros46
03-05-12, 19:51
ναυτιλιακά Πειραιά είσαι; Εγω πέρασα ναυπηγους ΕΜΠ αλλα δεν την μπορώ την θάλασσα ζαλιζομουν και ήρθα στο τει!

Ναι Σπύρο!Ναυτιλιακά Πειραιά είμαι.

Οι ναυπηγοί είναι από τις καλύτερες σχολές.Ας έπαιρνες δραμαμίνες μωρέ κι εσύ!!:th_Laie_67-1:

spar@
03-05-12, 20:25
πρόσεχε εκει γιατί εκει είναι η δικιά μου σε άλλη σχολη μην έχουμε κανα θεματακι γιατί έχω πολυ βαρυ χέρι, και είμαι και πολυ μάγκας να ουμ!! Χαχα στείλε ένα πμ ρε λαμπρο στον Mpower-01

Lambros46
03-05-12, 20:30
πρόσεχε εκει γιατί εκει είναι η δικιά μου σε άλλη σχολη μην έχουμε κανα θεματακι γιατί έχω πολυ βαρυ χέρι, και είμαι και πολυ μάγκας να ουμ!! Χαχα στείλε ένα πμ ρε λαμπρο στον Mpower-01

Τί να του πώ??Να επιβεβαιώσω ότι έχεις βαρύ χέρι???:hystericalbs1::hystericalbs1:

spar@
03-05-12, 20:40
Ναι πες του ο Σπυρος έχει βαρύ χέρι; Θα σου πει ναι απ ότι θυμάμαι πες του κανε μου την εργασια για να μην σου φρεσκαρει την μνήμη!

Lambros46
03-05-12, 20:49
Ναι πες του ο Σπυρος έχει βαρύ χέρι; Θα σου πει ναι απ ότι θυμάμαι πες του κανε μου την εργασια για να μην σου φρεσκαρει την μνήμη!

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

a_garas
03-05-12, 21:41
Καλησπέρα, ως πότε πρέπει να την έχεις έτοιμη την εργασία? υπάρχει περιορισμός Min-max σε σελίδες? Πρέπει να είναι απλή περιγραφή η θέλει supporting documents? (χάρτες κλπ) Φεύγω για Setubal για ένα δεξαμενισμό ενός πλοίου σε λίγες μέρες και θα είμαι πίσω κατά τις 17/5.