PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετατροπη ελληνικης αδειας σε Γερμανικη

Stathis
27-04-12, 22:48
οποιος ενδιαφερεται να βγαλει γερμανικες πινακιδες χρειαζονται οι εξης ενεργειες.

1. να εχεις επισημη διευθυνση στην Γερμανια

2. να περασεις το αμαξι απο TUV (KTEO)
εκει ζητας εκδοση ειδικων χαρτιων Datenblatt, για να του εκδοθει αδεια κυκλοφοριας στην Γερμανια.
Αυτο εκδιδεται σχετικα ευκολα αν το οχημα υπηρξε στο Γερμανικο συστημα εντος της προηγουμενης 7ετιας.
Αν οχι και το αμαξι ειναι Γερμανικης κατασκευης, παλι το βρισκουν, και το περνανε.
αυτη η διαδικασια κοστιζει περι τα 300ε (αν το αμαξι κυκλοφορει δηλ εχει ηδη Ελλην Πινακιδες πανω, και ισχυουσα Πρασινη Καρτα Ασφαλειας)
Αν δεν τα εχει αυτα, οποτε πρεπει να πηγαινει αποδω κι απο κει με Γερανο...γαμα τα.

3. εκδοση καρτας ασφαλισης αυτοκινητου
Αυτο ειναι ενας κωδικος τον οποιον στον δινει η οιαδηποτε ασφαλιστικη εταιρεια εφοσον συναψεις συμβολαιο μαζι της.

4. τα χαρτια του ΚΤΕΟ (TUV) και ο κωδικος ασφαλισης οχηματος, κατατιθενται στο Υπουργ Συγκοινωνιων.
Εκει βλεπουν που μενεις (γιατι η διευθυνση σου ειναι περασμενη στο Συστημα), και σου ζητανε να τους δωσεις την Τραπεζικη σου καρτα (Eurocard) να την σκανναρει το συστημα, για να αφαιρειται η εφορια κατ ευθειαν απο τον λογαριασμο σου.
Σου δινουν αμεσως Νουμερο Πινακιδων σου, (η, τυχαιο τσαμπα, η κατ επιθυμιαν με κοστος) πας απ εξω απτο Υπουργειο στα μαγαζακια που τις φτιαχνουν, και με 49ευρω, τις εχεις σε 5'.
Ξαναπας πανω στον οροφο τις δινεις (χωρις τηρηση σειρας) στον ιδιο Υπαλληλο που ησουν, σου κολλαει τα αυτοκολλητα του ΚΤΕΟ, και του Δημου που διαμενεις, σου δινει την Νεα σου αδεια και το Brief, και φευγεις ετοιμος.

Για να σου δωσουν την νεα αδεια, κρατανε την Ελληνικη την οποια στελνουν υπηρεσιακα στο Ελλ Υπουργ Συγκοινωνιων, ενω τις Ελλην Πινακιδες σου τις αφηνουν για να τις παραδωσεις στο Υπουργειο στην Ελλαδα.
Αυτα ισχυουν εφοσον το οχημα ειχε καποτε Γερμανικα χαρτια, και μπορεσε το ΚΤΕΟ στο βημα 2. να το βρει μεσα στα στοιχεια των computers του συστηματος Υπουργειο-Κτεο-Αστυνομια-εφορια-Ασφαλιστικο Σσυτημα-Τραπεζικο Συστημα.

Αν το οχημα εχει ελθει με φορτωτικη και ειναι ξεδηλωμενο, τοτε ακολουθει την διαδικασια
ΚΤΕΟ, και
Υπουργειο
αλλα χωρις ασφαλειες, τραπεζικες καρτες, και πινακιδες.
Κανει αιτηση μονο για Brief (βιβλιο κυριοτητας) και οχι για αδεια κυκλοφοριας.

Αν το οχημα δεν ειχε ποτε γερμανικα χαρτια, ειναι αμερικανικο, γιαπωνεζικο, αντικα, κλπ.. τοτε το κοστος ανεβαινει εως το 2χιλιαρο.

Σημ. Καθε εξτρα αξεσουαρ που εχει το οχημα επανω, για να περασει ΚΤΕΟ πρεπει να εχει τα πιστοποιητικα ΚΤΕΟ απο τον κατασκευαστη του αξεσουαρ, οποτε στο προσθετουν στα Datas του οχηματος. Καθε ενα εξτρα κοστιζει 60ε.

Ετσι πχ για μενα ειχαμε:
BBS 19'' 60E
H&R 60E
FOLIATEC 60E
KONI ADJSTB FREE

TA FRENA M5+PORSCHE δεν τα περασα ΚΤΕΟ διοτι ηθελαν τα αμαξι εκει για μια βδομαδα δοκιμες, και 1500ε αμοιβη.

τις παραπανω οδηγιες μου εστειλε φιλος που εκανε τη διαδικασια σε ενα Ε60 520.
θεωρω οτι ειναι χρησιμο να τις ξερουμε, μπορει καποιοι να ενδιαφερονται ή να ειχαν αποριες.

ΔημήτρηςΜ3
27-04-12, 23:11
Τι άλλο θα δουν τα ματια μας !

Tsakirakos
27-04-12, 23:13
για ποιο λογο να το κανει καποιος αυτο?

viper
27-04-12, 23:17

Κι εγώ την ίδια απορία έχω

aristent
27-04-12, 23:20
:popcorn: :popcorn: :popcorn:

stefm5
27-04-12, 23:20
μπορεί να θέλει να το πουλήσει εκεί ή να θέλει να μετακομίσει εκεί

A8hnaios
27-04-12, 23:37

Κι εγώ την ίδια απορία έχω

Μήπως για να το κυκλοφοράς και στην Ελλάδα! Χωρίς να σε πηδ@ανε με διαφορα...

Πολύ χρήσιμες info πάντως..

race850i
28-04-12, 01:21
Τα περισσότερα που γράφτηκαν είναι σωστά, κάποια είναι σκέτη παραπληροφόρηση.

Για ρώτησε τον φίλο σου πως το βγαίνει το δυχιλιαρο;
Ο φίλος σου έδωσε την όλη διαδικασία σε φίλο του διαικπερεωτη η την έκανε μόνος του την δουλειά; Γιατι οι τιμές μου φαίνονται φουσκομενες.
Οτιδήποτε εισάγεται στην Γερμανία απο την ΕΕ ασχέτως χώρας κατασκευής ΔΕΝ είναι υποχρεο δασμων

Γενικώς όλη η διαδικασία που περιεγραψες εμένα δεν μου στοιχίζει πάνω απο 250¤.

Skyline_IS
28-04-12, 01:26

Για καποιον που σκοπευει να μετακομισει πανω και δεν θελει να δωσει το αμαξι του..Εξαλλου δεν μιλαμε και για καποιο τρελο κοστος εκτελωνισμου στη γερμανια..

nikos1400
28-04-12, 01:28
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=262106&postcount=237

EU to simplify crossborder vehicle re-registration

Stathis
28-04-12, 09:23
Τα περισσότερα που γράφτηκαν είναι σωστά, κάποια είναι σκέτη παραπληροφόρηση.

Για ρώτησε τον φίλο σου πως το βγαίνει το δυχιλιαρο;
Ο φίλος σου έδωσε την όλη διαδικασία σε φίλο του διαικπερεωτη η την έκανε μόνος του την δουλειά; Γιατι οι τιμές μου φαίνονται φουσκομενες.
Οτιδήποτε εισάγεται στην Γερμανία απο την ΕΕ ασχέτως χώρας κατασκευής ΔΕΝ είναι υποχρεο δασμων

Γενικώς όλη η διαδικασία που περιεγραψες εμένα δεν μου στοιχίζει πάνω απο 250¤.

Πολυ ωραια φιλε μου.
Ενημερωσε μας να ξερουμε τι θεωρεις εσυ σωστο και τι παραπληροφορηση.
Επισης γραψε μας τη διαδικασια που ακολουθεις εσυ ωστε να πληροφορηθει οποιος ενδιαφερεται.:original:

race850i
28-04-12, 15:59
Δεν έχω να γράψω τίποτα για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Απο την κρίση και μετα έχει γεμίσει το διαδίκτυο με απιαστα όνειρα και ψεύτικες ελπίδες για φτηνό αυτοκίνητο.

Οποίος θέλει να μετακομίσει στην Γερμανία,με το καλο να έρθει-δεν του το εύχομαι- εκτός εάν έχει καλές προοπτικές μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο του μαζί με τις καρέκλες του χωρίς να πληρώσει τίποτα εκτός της ταξινόμησης του,ασχέτως μάρκας η χώρας κατασκευής!

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για απόκτηση γερμανικής πινακίδας αλλα παραμονής στην Ελλάδα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Ας μην φουσκωνουμε λοιπόν τον κοσμάκη που δεν εχει τις δυνατοτητες με ελπίδες για φτηνό αυτοκίνητο.
Στάθη δεν έχω τίποτα μαζί σου καταλαβαίνω όμως τα προβλήματα και τον πόθο που έχει ο έλληνας αυτήν τη στιγμή αλλα ξέρω και το ρίσκο που διατρέχει κάποιος που μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες έχοντας στο νου του ότι είναι αυτός έξυπνος έχοντας κολλητό κάπου στο εξωτερικό κοροιδευοντας και το εαυτό του και τους γύρω του.

Τώρα αν αυτή η διαδικασία κοστίζει 100¤ η 300¤ είναι λεπτομέρειες για κάποιον που αποφασίσει να κάνει αυτην τη δουλειά;)

Stathis
28-04-12, 18:09
Στάθη δεν έχω τίποτα μαζί σου
φιλε μου κανεις δεν εχει κατι με κανεναν, απλα ενα θεμα εβαλα και σχολιαζουμε.

αν εχεις καποιες πληροφοριες βαλτες, δεν ειπα κατι αλλο ουτε παρεξηγηθηκα με κατι.

το αν καποιος θελει να παρανομησει ειναι αλλο θεμα, δεν ξερω ομως σε τι αναφερεσαι καθως το θεμα ειναι ξεκαθαρο.

αναφερεται σε οσους μεταφερουν το αυτοκινητο τους στη γερμανια για να το χρησιμοποιουν εκει, αναφερεται επισης και σε αλλους που ισως ενδιαφερονται να το πουλησουν εξω.
βεβαια στη 2η κατηγορια ο μεσαζων θα αναλαβει τη διαδικασια, αλλα ακομα κι ετσι καλο θα ηταν να γνωριζουμε το κοστος.

ο φιλος που μου εγραψε τη διαδικασια αποφασισε να μεινει και να δουλεψει στη γερμανια, τωρα αν ειναι καλο αυτο ή οχι δεν το ξερω, προς το παρον περναει καλα ο ανθρωπος, βρηκε δουλεια, βρηκε γυναικα, μια χαρα...:original:

Thomelef
28-04-12, 19:47
Αφού βρήκε και γυναίκα, τι να το κάνει το πενταρι...ξηρά τροφή, νερό, τσιγάρο, και αλλαγη σεντόνιων 7-8 φορές τη μέρα...
Θα κάνει και κορμί.