Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τα τέρατα του Group B

fotis
20-04-12, 10:20
Για να θυμούνται οπι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

https://www.dreamcar.gr/oriaka/too-fast-to-race

hades7
20-04-12, 10:33
πολυ καλη δουλεια κανεις Φωτη go on

fotis
20-04-12, 10:36
Ευχαριστώ πολύ Άρη. Όλη την δουλειά όμως την κάνουν τα Video και οι πρωταγωνιστές τους που 20 χρόνια μετά μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.

Ptboul
20-04-12, 11:33
πολυ καλη δουλεια κανεις Φωτη go on

Είναι τόσο καλογραμμένα που ακόμα κ εγώ ως άσχετος από group B και αγώνες γενικότερα μου είναι ευχάριστα, κατανοητά και εύπεπτα στην ανάγνωση.

oldcarskickass
20-04-12, 12:01
Ωραίο άρθρο, μπράβο για την προσπάθεια.

Αυτό που παρατήρησα μπαίνοντας μετά από καιρό στο λογαριασμό μου στο γιου-του-μπε είναι ότι πολλά βίντεο εποχής με ομιλίες οδηγών και τέτοια, έχουν ΚΑΤΕΒΕΙ λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Γιαυτό λέω μήπως θα ήταν καλό να αρχίζουμε να αγοράζουμε σκληρούς δίσκους;;

Και εδώ (https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/video-downloadhelper/) ένα καλό πρόσθετο για Firefox.

fotis
20-04-12, 12:02
Παιδιά σταματήστε...θα νομίζουν πως σας πληρώνω! Ευχαριστώ πολύ πάντως

Ptboul
20-04-12, 12:05
Παιδιά σταματήστε...θα νομίζουν πως σας πληρώνω! Ευχαριστώ πολύ πάντως

Θα μας τα δώσεις το βράδυ όπως συμφωνήσαμε :hystericalbs1:

alexm
20-04-12, 17:48
Ωραια βιντεο....thumb

Προσωπικα ομως πιστευω οτι ηταν μια 4τραετια,που το μυαλο και η λογικη απο την μερια των κατασκευαστων-διοργανωτων-θεατων,εχε παει περιπατο......
Για εμενα το wrc 1990-2000 ηταν καλυτερος θεσμος,με καλυτερη οργανωση,με σοβαρα μετρα ασφαλειας,τοσο για τους θεατες οσο και για τους κατασκευαστες-οδηγους,με πιο γηινα τερατα.....και οπωσδηποτε πιο ομορφα εμφανισιακα αυτοκινητα απο τα χοντροκομενα group B.
Τι πιο παραλογο απο το να φευγεις απο το σπιτι σου να πας να δεις μια ειδικη και οι πιθανοτητες να γυρισεις να μην ειναι με το μερος σου, δυστυχως αυτο γινοταν αυτη την τρελη 4αετια.
Οσο για το θεαμα,δεν νομιζω οτι το wrc του 90-00 ειχε πολυ μεγαλη διαφορα,και θεαμα χορτασαμε και σκονη πολυ φαγαμε και στα παιδακια μας γυρισαμε !!!!!
Εαν ισχυαν κανονισμοι ασφαλειας στο group B,οι ειδικες που θα ειχαν γινει αυτη την 4αετια,θα μπορουσαν να μετρηθουν στα δακτυλα των 2 χεριων.....
Αυτο που λεω,φυσικα και δεν προεξοφλει οτι ο HENRI-TOIVONEN και αρκετοι θεατες δεν θα ηταν στα κυπαρισσακια σημερα,οπωσδηποτε ομως ειχαν περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι εν ζωη......

Φωτη θα διαφωνισω μαζι σου στο < οι κανονισμοί γίνονται ολοένα και πιο ξενερ…σκληροί > και θα σου πω οτι,οσο πιο πολλες ειδικες κοβονται σε εναν αγωνα,τοσο πιο επτυχημενος ειναι......thumb

αυτα......
πιστοποιημενος κριτης ΟΜΑΕ

wheelman
20-04-12, 21:26
Καλησπέρα φίλε μου, πολύ ωραίο το άρθρο σου.
ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την προσπάθεια σου, εάν
και μας άναψες φωτιές βραδυάτικα :fountwtis::fountwtis:.

Μπορεί να μην είμαι απο τους τυχερούς που έζησαν αυτήν την
κατηγορία, καθώς η πρώτη μου επαφή ήταν πολύ αργότερα τo 1993
-αξέχαστο θα μου μείνει τόσο το παρακαλετο που είχα ρίξει σε κάτι
γνωστους να μέ πάρουν μαζί, όσο βέβαια και ο sainz με την Delta-
δεν παυει να στοιχειώνει όμως τα ονειρα μας.

Και ένα Video απο την "χωμάτινη φόρμουλα" (https://www.youtube.com/v/dbfZayu6SQ8), πείτε με τρελό αλλα εάν
ποτέ έχω την πολυτέλεια, δύο αυτοκίνητα θα υπάρχουν στο γκαράζ μου.
Αυτό και μια 30ά evo II, τυχαίο που και τα δύο βγήκαν σε 500 κομάτια,
δέν νομίζω...

Και πάλι μπράβο για το άρθρο! :original:

fotis
21-04-12, 14:05
Ωραια βιντεο....thumb

Προσωπικα ομως πιστευω οτι ηταν μια 4τραετια,που το μυαλο και η λογικη απο την μερια των κατασκευαστων-διοργανωτων-θεατων,εχε παει περιπατο......
Για εμενα το wrc 1990-2000 ηταν καλυτερος θεσμος,με καλυτερη οργανωση,με σοβαρα μετρα ασφαλειας,τοσο για τους θεατες οσο και για τους κατασκευαστες-οδηγους,με πιο γηινα τερατα.....και οπωσδηποτε πιο ομορφα εμφανισιακα αυτοκινητα απο τα χοντροκομενα group B.
Τι πιο παραλογο απο το να φευγεις απο το σπιτι σου να πας να δεις μια ειδικη και οι πιθανοτητες να γυρισεις να μην ειναι με το μερος σου, δυστυχως αυτο γινοταν αυτη την τρελη 4αετια.
Οσο για το θεαμα,δεν νομιζω οτι το wrc του 90-00 ειχε πολυ μεγαλη διαφορα,και θεαμα χορτασαμε και σκονη πολυ φαγαμε και στα παιδακια μας γυρισαμε !!!!!
Εαν ισχυαν κανονισμοι ασφαλειας στο group B,οι ειδικες που θα ειχαν γινει αυτη την 4αετια,θα μπορουσαν να μετρηθουν στα δακτυλα των 2 χεριων.....
Αυτο που λεω,φυσικα και δεν προεξοφλει οτι ο HENRI-TOIVONEN και αρκετοι θεατες δεν θα ηταν στα κυπαρισσακια σημερα,οπωσδηποτε ομως ειχαν περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι εν ζωη......

Φωτη θα διαφωνισω μαζι σου στο < οι κανονισμοί γίνονται ολοένα και πιο ξενερ…σκληροί > και θα σου πω οτι,οσο πιο πολλες ειδικες κοβονται σε εναν αγωνα,τοσο πιο επτυχημενος ειναι......thumb

αυτα......
πιστοποιημενος κριτης ΟΜΑΕ
Alexm χαίρομαι που σου άρεσε. Επίσης χαίρομαι που έχεις διαφορετική άποψη σε μερικά από αυτά που γράφω μιας και μόνο έτσι ακούω διαφορετικές απόψεις. Στην πρώτη παρατήρησή σου, περί ασφάλειας θεατών, να σου πω πως μετά την ηλικία των 18 χρονών μόνο ένας έχει ευθύνη για τη ζωή του και αυτός είναι ο ίδιος. Αν κάποιος έπερνε τα παιδάκια του και ανέβαινε πάνω στο βουνό δεν νομίζω να κινδύνεψε ούτε δευτερόλεπτο. Για την ομορφιά μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες για το πιο είναι πιο ωραίο..οπότε ανακωχή χεχεχχε. Κάτι τελευταίο περί κανονισμών. Συμφωνώ πως ένας αγώνας μπορεί να είναι πιο επιτυχημένος από πλευράς οργάνωσης και ασφάλειας, αλλά να σου πω πως ποτέ αυτός ο αγώνας δεν θα μείνει στην ιστορία. Πολύ καλό παράδειγμα τα σημερινά WRC και F1 που αν συνεχίσουν έτσι τα παιδιά μας θα τα παρακαλάμε να τα δούνε και στην τηλεόραση...Ελπίζω να μην το κούρασα, αλλά τα Group B θα μείνουν για πάντα στα μυαλά μας ενώ το φιμωμένο MINI WRC με την "τάπα" στο turbo δεν θα το θυμάται κανείς.

PANOS-E60
21-04-12, 17:24
Να πω και γω μιά γνώμη αφού τυχαίνει να έχω παρακολουθήσει από κοντά αγώνες επί εποχής groupB και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το groupB μας προκαλεί δέος. Η ωμή δύναμη αυτών των τεράτων που, παρά την τετρακίνηση, δεν ίσιωναν ούτε στην ευθεία σε συνδυαμό με τις υπεράνθρωπες ικανότητες των οδηγών της εποχής εκείνης, στην πλειοψηφία τους φινλανδών, σε τρόμαζε. Προφανώς δεν απολαμβάναμε την αρτιότητα της διοργάνωσης εκείνα τα χρόνια, ήταν το υπέροχο θέαμα που πρόσφεραν τα πληρώματα που κυριολεκτικά αγωνιούσαν να τιθασεύσουν τα θηρία. Ακόμα και αν οι κανονισμοί ασφάλειας ήταν άψογοι, πιστεύω κάποια ατυχήματα (ίσως λιγότερο επώδυνα) θα είχαν συμβεί. Τα αυτοκίνητα αυτά ήταν αφάνταστα brutal στη συμπεριφορά τους. Θυμάμαι την απίστευτη μαεστρία των πιλότων που τα κατάφερναν μαζί τους σε χιόνι ή λασπόχιονο (RAC πχ).

Συμφωνώ με τον Αλέξη ότι μετά το 1986 όταν καταργήθηκε το groupB οι αγώνες ράλλυ απέκτησαν πιό "ανθρώπινο" πρόσωπο, χωρίς να χάσουν απελπιστικά σε θέαμα.

Ευτυχώς έχουν σωθεί τα καταπληκτικά αυτά βίντεο και μπορούμε ακόμα να απολαμβάνουμε την¨"τρελλή" εκείνη εποχή. :original:

j.muller
21-04-12, 21:51
θα μιλησω εξω απο τα δοντια και ξεκαθαρα...οταν βλεπω videos με group B μου σηκωνεται!!!:thanks:

Panos 316T
21-04-12, 21:58
θα μιλησω εξω απο τα δοντια και ξεκαθαρα...οταν βλεπω videos με group B μου σηκωνεται!!!:thanks:

Νομιζω οτι δεν εισαι ο μονος που το παθαινει...