PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετά το ΟΔΔΥ τι???

BILL007
17-04-12, 16:47
Όπως είναι γνωστο σε αρκετούς το ΟΔΔΥ διαλύθηκε εν μια νυκτι πριν απο μερικούς μήνες (κατ'ακρίβεια τον Νοέμβριο του 2011).

Υποτίθεται ότι οι αρμοδιότητες του και το προσωπικό του μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση τελωνείων (:shok: εκεί που ανήκαν έτσι και αλλιώς...:th_Laie_67-1:)

Τόσους μήνες,ούτε δημοπρασίες (στα φανέρα), ούτε διακυρήξεις, ούτε τίποτα!

Παράπονα απο ανθρώπους που αγόρασαν στις δημοπρασίες Οκτωβρίου ότι ακόμα να πάρουν τα αυτοκίνητα και τα υλικά που δημοπρατήθηκαν ΤΟΤΕ.
Γενικά ένα μπάχαλο!

Πάνω που είχε αρχίσει μια κάπως διαφανής διαδικασία, τουλάχιστον με την ανάρτηση των διακυρήξεων στο νετ,τώρα πλέον τίποτα!Νέκρωσαν όλα!
Πάλι όλα κάτω απο το τραπέζι για τα δικά μας παιδιά όπως τα παλιά καλά χρόνια...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown :

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού ΟΔΔΥ και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη διεύθυνση τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως προβλέπει η απόφαση, οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ εντάσσονται στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών με την ίδια σχέση εργασίας που κατείχαν και κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια της ίδιας κατηγορίας, ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα και τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας, ενώ λαμβάνουν τις αποδοχές της νέας υπηρεσίας υποδοχής.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται, οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ θα ασκούνται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.

https://www.express.gr/news/finance/576067oz_20120313576067.php3

Ξέρει κανείς αν γίνονται πλέον δημοπρασίες και απο που μπορούμε να βρίσκουμε τις διακυρήξεις??? (ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!):thanks:

aristent
17-04-12, 16:59
Κατσε να μιλησω με Ακη Τσοχατζοπουλο......μαλλον απο το σπιτι του θα γινεται πλεον η "δουλεια"!!!!:thumbsup:

super duper
17-04-12, 17:44
βασιλη, θα αργησει πολυ να πεσει η σκονη και να φανει κατι. λυπαμαι μονο τους ανθρωπους που εμπλεξαν με δοσοληψιες τωρα στα τελευταια.

m_power_lunatic
17-04-12, 18:20
Bασιλη,εχω ασχοληθει με τον ΟΔΔΥ και τα πραγματα ειναι θολα.

Αυτο απο πριν πολλα χρονια μεχρι προσφατα που καπως πηγε να ξεκαθαρισει η κατασταση αλλα σε συνεχη τηλεφωνηματα μου προσφατα για δημοπρασιες μεινανε αναπαντητα.

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ο ΟΔΔΥ εχει πολλα αυτοκινητα κατασχεμενα τον τελευταιο χρονο στη διαρκεια της οικονομικης κρισης.Μπορεις να το δεις απο διαφορους δρομους γυρω απο τον ΟΔΔΥ που εχει ολοκληρες πλαγιες οχηματων με μερικα πολυ καλα κομματια.

Βεβαια η καθυστερηση της δικαιοσυνης στην ξεκαθαριση πολλων υποθεσεων δεν αφηνει περιθωρια για ελπιδες στο μελλον.Στα τολ (τα κλειστα υποστεγα) υπαρχουνε πολλα διαμαντια,αυτο το λεω με πασα υπευθυνοτητα μεχρι το 2011 που μπηκα σε καποια απο αυτα.

Οπως σωστα λες,πολλα ακουγονται και ακομα περισσοτερα γινανε με αυτοκινητα που δεν μπορουσανε να εκτελωνιστουνε νομιμα με την καταβολη του αντιστοιχου ποσου και μεσω ΟΔΔΥ σε ενα βραδυ πηρανε ελληνικα νουμερα.....ετσι ακουγεται εγω δεν ξερω τιποτα.

viper
17-04-12, 18:38
Πράγματι στον ΟΔΔΥ γινόταν μεγάλο εμπόριο κάτω από το τραπέζι. Εχω ασχοληθεί κι εγώ με τον ΟΔΔΥ για ένα διάστημα και όπως πολύ σωστά είπε ο m_power_lunatic στα κλειστα υπόστεγα είναι κρυμμένα απίστευτα αυτοκίνητα που εγώ τουλάχιστον δεν τα είδα σε καμιά δημοπρασία. Εκτός αυτού πολλές φορές τα στοιχεία των αυτοκινήτων είναι λανθασμένα στις προκυρήξεις, κυρίως το έτος κατασκευής. Το τελευταίο παράδειγμα που θυμάμαι ήταν μια σειρά από Audi A6 (από δημόσιες υπηρεσίες) που στην πραγματικότητα ήταν μοντέλα 2001 και πρίν, στο έντυπο της προκύρηξης γράφανε 2002 - 2003. Δεν λέω πως αυτό είναι απαραίτητα καποιο κόλπο, είναι όμως ξεκάθαρο δείγμα ελλειπούς οργάνωσης.

BILL007
17-04-12, 19:54
Και εγώ ασχολιόμουν με το θέμα ΟΔΔΥ τακτικά.Εχω δει τα διαμάντια τόσο μέσα στο τολ οσο και εκτός που υπάρχουν ;)
Και φυσικά άφθονα ανταλλακτικά για αυτούς που το κατέχουν το άθλημα ;)

Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον τώρα τελευταία είχαν διακυρήξεις online και είχα πάει να δω αρκετά (κυρίως για ανταλλακτικά).
Απο δω και μπρος όλα όμως πάλι στην αφάνεια!!!
Εγώ εκεί επικεντρώνομαι και πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι θα γίνει και πως,για το γαμώτο της υπόθεσης.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ,ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ 100 ΠΙΣΩ...:ranting2::ranting2::ranting2:

Nino
17-04-12, 19:55
οταν "κατεδαφιζεις" το κανεις για να ανοικοδομησεις στη θεση του κατι καλυτερο ομορφοτερο ,ποιο συγχρονο,ποιο στιβαρο.
Εμεις εδω "κατεδαφιζουμε" για να αφησουμε μονο συντριμια και μπαζα...ή γιατι κατι να λεμε οτι καναμε...
Ας σαπισουν λοιπον στα υποστεγα και στις αλανες της μαγουλας, και των αλλων πολεων μεχρι να τα παρουν κοψοχρονια οι "πονηροι".

stefm5
17-04-12, 21:05
είχα πάρει 4 αυτοκίνητα από οδδυ
μάλιστα είχα γνωρίσει έναν τύπο λαμόγιο ο οποίος έπαιρνε 300 αυτοκίνητα το χρόνο από εκεί....το τί μου είπε για τα κυκλώματα εκεί μέσα, δε χρειάζεται να το πω
ως 'ανιψιός' του μπήκα στα τολ που πριν δε με άφηναν να δω ούτε απ'έξω, και είδα ειδικά αυτοκίνητα τα οποία προορίζονταν για ειδικούς πελάτες...

VanVIC
17-04-12, 21:15
είχα πάρει 4 αυτοκίνητα από οδδυ
μάλιστα είχα γνωρίσει έναν τύπο λαμόγιο ο οποίος έπαιρνε 300 αυτοκίνητα το χρόνο από εκεί....το τί μου είπε για τα κυκλώματα εκεί μέσα, δε χρειάζεται να το πω
ως 'ανιψιός' του μπήκα στα τολ που πριν δε με άφηναν να δω ούτε απ'έξω, και είδα ειδικά αυτοκίνητα τα οποία προορίζονταν για ειδικούς πελάτες...

Υποθετικά μιλώντας πάντα, ποιοί θα μπορούσαν να είναι "ειδικοί πελάτες" ;

stefm5
17-04-12, 21:20
Υποθετικά μιλώντας πάντα, ποιοί θα μπορούσαν να είναι "ειδικοί πελάτες" ;

ε τώρα...όσοι είχαν αποκτήσει πρόσβαση λόγω γνωριμιών και λόγω θέσης :whistle:

gnx
17-04-12, 21:29
Ανεξάρτητα από την προνομιακή μεταχείριση ορισμένων, ιστορίες έχουμε ακούσει όλοι, αυτο που βρισκω ανεπίτρεπτο είναι το πως τα ειχαν τα αυτοκινητα εξω με τα παραθυρα κατεβασμενα κατω να ρημάζουν, και ειχε και πολλα ενδιαφεροντα κομματια.

Οργανισμός απαξίωσης ήταν , οχι διαχείρισης...και τωρα ξαφνικά πάπαλα. διαχείριση, αξιοποίηση ΜΗΔΕΝ.

BILL007
17-04-12, 21:53

Εγώ είχα μπει μέσα στο τολ (κατα τύχη μάλλον) και τα είχα δει.'Ηταν μια μέρα που είχαν και καλά απεργία στο ΟΔΔΥ και ήταν ολα ξέφραγο αμπέλι.Τετάρτη πρέπει να ήταν πριν κανα 6μηνο...thumb

Οργανισμός απαξίωσης ήταν , οχι διαχείρισης...και τωρα ξαφνικά πάπαλα. διαχείριση, αξιοποίηση ΜΗΔΕΝ.

+100000000 Συμφωνώ απόλυτα!!!!
Στο πάπαλα,εδω είναι το θέμα...thumb Το πάπαλα μάλλον είναι τεχνητό για ευνόητους λόγους...:ranting2:
Γι'αυτό έφτιαξα και αυτό το thread thumb

BILL007
22-04-12, 13:34
https://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/y_12.html

https://www.youtube.com/watch?v=K34JmB9DzYo\

e36 m power
23-04-12, 11:30
παιδια προφανως εδω θα ειναι η θεση του ερωτηματος μου....
σαν κατοχος αρκετων αυτοκινητων απο ΟΔΔΥ τι ελαφριντικα εχω πλεον;

BILL007
23-04-12, 11:54
αυτά που είχες και πριν ;) Δεν άλλαξε κάτι σε αυτό...

Μήπως ξέρεις τι θα γίνει απο εδώ και πέρα με τις δημοπρασίες και τα αυτοκίνητα?
Ρωτάω γιατί λες πως έχεις πάρει αρκετά :original: :thnx:

BILL007
25-04-12, 12:47
Tελευταία νέα απο το φίλο strof για το θέμα

χτες που ρωτησα μου ειπαν πως αφου καταμετρηθουν ολα τα υλικα ωστε να περαστουν στην νεα υπηρεσια που δημιουργηθηκε,θα ξαναλειτουργησουν οπως παλια αλλα με αλλον τιτλο.προς το παρων εχουν παγωσει τα παντα,μονο παραλαμβανουν. Μεχρι ποτε κανεις δεν ξερει..

Αρχικά τον ευχαριστώ πολύ προσωπικά!:original::thanks:

Το δεύτερο σχόλιο/εκτίμηση δική μου είναι ότι θα πάρει χρόνια για να γίνει αυτό (η καταμέτρηση για πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής) αν αναλογιστούμε το "άπειρο" υλικό του ΟΔΔΥ...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

strof
25-04-12, 14:33
ας κανω κι εγω το δικο μου σχολιο: πολυ ευφλεκτες ειναι τωρα τελευταια οι αποθηκες τους. Και πολυ αργα ενημερωνεται η πυροσβεστικη.δεν μπορω να καταλαβω γιατι..

BILL007
25-04-12, 14:45
ας κανω κι εγω το δικο μου σχολιο: πολυ ευφλεκτες ειναι τωρα τελευταια οι αποθηκες τους. Και πολυ αργα ενημερωνεται η πυροσβεστικη.δεν μπορω να καταλαβω γιατι..

:think::think::think: https://cursors4.totallyfreecursors.com/thumbnails/fire.gifhttps://cursors4.totallyfreecursors.com/thumbnails/fire.gifhttps://cursors4.totallyfreecursors.com/thumbnails/fire.gif :th_Laie_67-1::hystericalbs1: