Επιστροφή στο Forum : [E46] Συστημα διευθυνσης
Καλημερα παιδια,
μια ερώτηση θελω να κανω.
Το αυτοκινητο μου (Ε46 316ti) ηταν σχεδον ακινητοποιημενο για ενα χρόνο.
Καθε σαββατο μονο το εκανε μια βολτα στο τετραγωνο ο πατερας μου.
Χτες που πηγα να το παρω, αντιλαμβάνομαι ότι το τιμόνι εχει αισθηση "στο περιπου".
Γυρω απο τη θεση της ευθειας ειναι σα να εχει τζογο...
Οταν το πηγα σε δρομο με καλντεριμι, επαιζε αρκετα, χωρις ομως να εχω πληροφορηση στα χερια, όπως παλια.
Υποψιαζεται κανεις ποιο ειναι το θέμα;;;
Σινεμπλόκ; ακρόμπαρα;
Οποιαδηποτε βοήθεια θα με βοηθούσε, πριν παω στο συνεργειο και αρχιζουν να μου τα αλλαζουν ολα για να αρπαξουν οτι μπορέσουν.
Nickolas_s2k
02-04-12, 10:40
Λαστιχα οβαλ απο το καθισιο..επρεπε να τα χεις πλακωσει στην πιεση πριν το αφησεις ακινητο..ενας χρονος ειναι πολυς!μπορει με το περπατημα να στρωσουνε..αν ειναι potenza η p-zero δεν θα στρωσουν ποτε τελειως λογω πολυ σκληρου πλαινου..
Λαστιχα οβαλ απο το καθισιο..επρεπε να τα χεις πλακωσει στην πιεση πριν το αφησεις ακινητο..ενας χρονος ειναι πολυς!μπορει με το περπατημα να στρωσουνε..αν ειναι potenza η p-zero δεν θα στρωσουν ποτε τελειως λογω πολυ σκληρου πλαινου..
Λαστιχα καινουρια (DUNLOP)... οποτε κατι αλλο παιζει.
tzanis320si
02-04-12, 11:06
αν υπαρχει τζογος στο τιμονι ευθυνεται η κρεμαριερα...αλλα δεν δικαιολογητε αυτο να το επαθε απ την ακινησια...ο πατερα σου δεν το ειχε προσεξει αυτο τοσο καιρο?Αν παλι απλα νιωθεις να κοσκινιζει το τιμονι πιγενε για μια ευθυγραμμιση πρωτα να δεις τι παιζει.
tzanis320si
02-04-12, 11:08
ΟΠΑ.... ζυγοσταθμιση ηθελα να πω...:thumbsup:
Nickolas_s2k
02-04-12, 11:16
με τα dunlop δεν το χες ακινητο ενα χρονο?? δεν στραβωνει κατι απο την ακινησια ουτε ψαλιδι ουτε τπτ..ουτε τα ακρομπαρα-ημιμπαρα σινεμπλοκ και μπαλακια αποκτανε ξαφνικα τζογους αφου ηταν ακινητο..απο την ακινησια κοιτας λαστιχα απευθειας! κανε μερικα χλμ(αττικη οδο πχ) και δες..μπορει να στρωσουν μπορει και οχι.. δεν εχει να κανει οτι ηταν καινουργια..αν πριν το αφησεις ΟΛΑ ηταν καλα και μολις το ξαναοδηγεις τωρα εχεις θεμα,,τοτε ΔΕΝ παιζει κατι αλλο..
Τα λαστιχα τα αλλαξε ο πατερας τα χριστουγεννα.
Οταν μπαινω σε στροφη το τιμονι ειναι ΟΚ. Ακριβες και στιβαρο.
Οταν ειμαι στην ευθεια και εχει ανωμαλιες ο δρομος, το τιμονι σου αφηνει την αισθηση οτι πρωτα θα το στριψεις λιγακι και μετα θα ακολουθησουν οι τροχοι.
Εγω υποψιαζομαι οτι εχουν ξεραθει οι ελαστικοι συνδεσμοι στα ακρομπαρα ή τα σινεμπλοκ του κατω ψαλιδιου.
Θα το σηκωσω στο ΣΚ, θα βγαλω τροχους και θα εχω αποψη...
ghost-rider
02-04-12, 11:55
Ενα γρασσαρισματακι στην κρεμαγιερα και ενα τσεκ στα κενα της δε θα εβλαπτε.
Οι πρωτοι τζογοι μαζευονται χωρις επιβαρυνσεις στην αισθηση.
μήπως τον κάιρο που το είχε ο πατέρας σου έκανε κ κανένα ντονατς που κ που :rally: