PDA

Επιστροφή στο Forum : Ναυτικοί χάρτες

Κωνσταντίνος
25-03-12, 18:34
Φίλος απέκτησε δώρο ένα netbook.
Θέλει να το εκμεταλευτεί σε ένα μικρό σκάφος που έχει για ψαρεματάκια.
Έχει άγνοια ακόμα και να ψάξει στο νετ, γιαυτό με αγγάρεψε.
Υπάρχουν ναυτικοί χάρτες για pc ;
Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάτι ;
Επίσης τι γίνεται με το θέμα δέκτη. Λογικά θα συνεργάζονται με usb gps receiver ώστε να λαμβάνουν δορυφορικό σήμα, έτσι δεν είναι ;
Τα 2 εξης σας λένε κάτι :
Garmin CNEUNT 2012.40 Mapsource
Magellan Mapsend Bluenav Europe - v.1.00e ;
Είναι για pc ή για συσκευες gps ;
Τα φώτα σας παρακαλώ.

m-power_01
25-03-12, 19:03
Μια χαρά είναι αυτά που λες. Επίσης αν θέλει να σχεδιάζει απο πριν την διαδρομή του μπορει να κατεβάσει ένα προγραμμα το try ecdis.

spar@
25-03-12, 19:21
φωτοβολιδες να εχει πολλες....

fanisk
25-03-12, 19:27

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Κωνσταντίνος
25-03-12, 19:46

Μια χαρά είναι αυτά που λες

Επίσης τι γίνεται με το θέμα δέκτη. Λογικά θα συνεργάζονται με usb gps receiver ώστε να λαμβάνουν δορυφορικό σήμα, έτσι δεν είναι ;

Είναι για pc ή για συσκευες gps .

Όλα δηλαδή μια χαρά τα είπα ; :D
Γίνε πιο λεπτομερής αν θέλεις.
Και κανα άλλο καλό παιδί και πρόθυμο ας πει αν ξέρει.

aristent
25-03-12, 20:37
Μια χαρά είναι αυτά που λες. Επίσης αν θέλει να σχεδιάζει απο πριν την διαδρομή του μπορει να κατεβάσει ένα προγραμμα το try ecdis.

ο ορισμος της...... βοηθειας!!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

η πραγματικη βοηθεια!!!:thumbsup: :th_Laie_67-1:

Όλα δηλαδή μια χαρά τα είπα ; :D
Γίνε πιο λεπτομερής αν θέλεις.
Και κανα άλλο καλό παιδί και πρόθυμο ας πει αν ξέρει.

κατσε γιατι εχουμε ενα νεο μελος που ειναι ναυτικος,μηπως και ξερει κατι.thumb

Ptboul
26-03-12, 08:30
https://greekddl.com/programms/pc-programms/101906--pc-.html

Κωνσταντίνος
26-03-12, 21:24
Σε ευχαριστώ Ptboul. Έχω κατεβάσει ήδη τα 2 που αναφέρω στο 1ο post.
Ξέρει κάποιος να μου πει αν αυτά είναι απλά χάρτες, ή δείχνουν και στίγμα, λειτουργούν π.χ σαν destinator θαλάσσης ;
Αν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα υπάρχε κάτι άλλο που να την έχει ;

Vasilis
26-03-12, 21:32
στο μονο που μπορω να βοηθησω ειναι στο μηλοφωνο!

εκει υπαρχουν ωραια κ ''δωρεαν'' προγραμματακια που θα τον εβγαζαν ασπροπροσωπο!

αν χρειαστεις εκει βοηθεια μου λες...(αν κ αν μπει στα προγραμματα Navi θα τα βρει μονος του!)

Κωνσταντίνος
26-03-12, 21:41
Ευχαριστώ Μπιλ αλλά δεν έχει μηλόφωνο ο φίλος.

Ptboul
27-03-12, 08:33
Δεδομένου αυτό:

Compatible GPS Receivers: Magellan SporTrak, Magellan SporTrak Pro, Magellan SporTrak Map, Magellan MAP 330, Magellan SporTrak Color, Magellan SporTrak Pro Marine

Ίσως και να δείχνει στίγμα, δεν το γνωρίζω ούτε μπορώ να καταλάβω.

Επειδή δεν ξέρω επίσης πόσο θα βολέψει πρακτικά το notebook μέσα στην βάρκα, ίσως είναι καλύτερα να πάρει εξαρχής ένα gps να κάνει την δουλειά του σωστά. https://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2664&gclid=CI_Rl6m5hq8CFQ1lfAodgBwa-A

Σε μτχ υπάρχουν επίσης καλές τιμές (150-250¤ ).

Nino
27-03-12, 13:14
Φίλος απέκτησε δώρο ένα netbook.
Θέλει να το εκμεταλευτεί σε ένα μικρό σκάφος που έχει για ψαρεματάκια.
Έχει άγνοια ακόμα και να ψάξει στο νετ, γιαυτό με αγγάρεψε.
Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάτι ;
Τα 2 εξης σας λένε κάτι :
Είναι για pc ή για συσκευες gps ;
Τα φώτα σας παρακαλώ.

αυτα τι κοστος βγαζουνε? + τους χαρτες και μετα παραμενουν διαφορα προβληματακια τυπου τροφοδοσιας,αδιαβροχοποιη ης,τοποθετησης -φορητοτητας κλπ
Ενα gps ploter ξεκινα απο 300 ευρω μπορει και φθηνοτερα και απο ebay με τα μισα λεφτα.

nautikos32
27-03-12, 16:08
Παιδια καλησπέρα.Υπάρχουν πολλές και εύκολες λύσεις.Π.χ το max sea και κατι άλλα προγραμματάκια που με ένα λαπτοπ και ένα απλό δέκτη gps 30-40 euro θα τον βγάλουν ασπροσπροσωπο το φίλο σου

andreas110080
27-03-12, 17:36
Σε ευχαριστώ Ptboul. Έχω κατεβάσει ήδη τα 2 που αναφέρω στο 1ο post.
Ξέρει κάποιος να μου πει αν αυτά είναι απλά χάρτες, ή δείχνουν και στίγμα, λειτουργούν π.χ σαν destinator θαλάσσης ;
Αν δεν έχουν αυτή την δυνατότητα υπάρχε κάτι άλλο που να την έχει ;

Μπορώ να σου απαντήσω εκ πείρας, οι χάρτες που σου προτείνει ο Ptboul δουλεύουν κανονικά σαν destinator θαλάσσης.
Αν πάρεις μια συσκευή gps τότε θα βλέπεις κανονικότατα στίγμα και θέση.
Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει!

Κωνσταντίνος
27-03-12, 19:26
Μπορώ να σου απαντήσω εκ πείρας, οι χάρτες που σου προτείνει ο Ptboul δουλεύουν κανονικά σαν destinator θαλάσσης.
Αν πάρεις μια συσκευή gps τότε θα βλέπεις κανονικότατα στίγμα και θέση.
Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει!

Εγώ ψάχνω το εξής :
Netbook + software χαρτών περασμένο + usb gps dongle για δέκτη σήματος.
Υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ; Αν έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο θα με βοηθούσατε πολύ.

nautikos32
27-03-12, 19:48
'Εχεις το νετμπουκ,αγοράζεις ενα απλο δέκτη gps και εγκαθιστάς το max sea (δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)και έχεις ακρίβώς ότι έχουν όλα τα ποντοπόρα καράβια ανα το κόσμο.Αν ποτέ ερθεις Πειραία ευχαριστώς να σου το δώσω.

Κωνσταντίνος
27-03-12, 20:01
'Εχεις το νετμπουκ,αγοράζεις ενα απλο δέκτη gps και εγκαθιστάς το max sea (δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)και έχεις ακρίβώς ότι έχουν όλα τα ποντοπόρα καράβια ανα το κόσμο.Αν ποτέ ερθεις Πειραία ευχαριστώς να σου το δώσω.

Τότε το max sea is our stuff λοιπόν.
Όταν λες έναν απλό δέκτη gps δεν εννοείς συσκευή, όπως τα mls destinator κ.τ.λ.
Mια usb κεραία gps, έτσι ;

nautikos32
27-03-12, 20:24
ναι βρε ακριβως αυτο.μια απλη usb η bluetooth(αυτό έχω εγώ) συσκευη δέκτη gps

a_garas
27-03-12, 21:12
Εγώ ψάχνω το εξής :
Netbook + software χαρτών περασμένο + usb gps dongle για δέκτη σήματος.
Υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ; Αν έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο θα με βοηθούσατε πολύ.

Καλησπέρα. Αν ο φίλος ψαρεύει γύρω γύρω, σε οπτική εμβέλεια και μόνο καλοκαίρι (χωρίς βροχές κλπ) το netbook είναι ας πούμε.....ας πούμε καλό.....αν πάει πιο μακρυά ας το ξεχάσει αλλιώς βλέπω τα super puma του Λ.Σ να κάνουν υπερωρίες. ένα handheld gps/plotter που να είναι splashproof (σχεδόν όλα είναι !!) με χάρτες τις περιοχής είναι ασφαλέστερο.

Κωνσταντίνος
27-03-12, 22:48
Καλησπέρα. Αν ο φίλος ψαρεύει γύρω γύρω, σε οπτική εμβέλεια και μόνο καλοκαίρι (χωρίς βροχές κλπ) το netbook είναι ας πούμε.....ας πούμε καλό.....αν πάει πιο μακρυά ας το ξεχάσει αλλιώς βλέπω τα super puma του Λ.Σ να κάνουν υπερωρίες. ένα handheld gps/plotter που να είναι splashproof (σχεδόν όλα είναι !!) με χάρτες τις περιοχής είναι ασφαλέστερο.

Ναι ο φίλος ψαρεύει μόνο γύρω γύρω και με μπουνάτσα. Δεν είναι xtreme fisher.
Toν είχα συνοδεύσει κατά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη με αξιοσημείωτη επιτυχία κιόλας στα καλαμάρια :D

Ptboul
28-03-12, 08:20
Ναι ο φίλος ψαρεύει μόνο γύρω γύρω και με μπουνάτσα. Δεν είναι xtreme fisher.
Toν είχα συνοδεύσει κατά τον Οκτώβρη-Νοέμβρη με αξιοσημείωτη επιτυχία κιόλας στα καλαμάρια :D

Καλαμάρια ή θράψαλα; :judge: :D

Κωνσταντίνος
28-03-12, 14:26
Καλαμάρια κύριε. Καλαμαρότατα. :D

Nino
28-03-12, 16:39
Καλαμάρια κύριε. Καλαμαρότατα. :D

τωρα με το συμπαθειο Κωνσταντινε αλλα αν παει για καλαμαρια που την ωρα που τα βγαζεις γινεται της κακομοιρας και τα παντα γινονται μουσκεμα το project με το net book καλο ειναι να μην ειναι στη βαρκα :original:

Κωνσταντίνος
28-03-12, 18:18
Εμείς πάντως δεν κάναμε τα πάντα μούσκεμα. Το βγάλσιμο γίνεται στο πίσω μέρος, περιμένεις πρώτα να "ψεκάσει" μέσα στο νερό το καλαμάρι (μέχρι το επόμενο ψέκασμα έχεις λίγο χρόνο) το τραβάς γρήγορα και το βάζεις στον κουβά.
Εξ΄άλλου το σκάφος του έχει και προφυλαγμένα μέρη για τέτοια αντικείμενα.
thumb

Nino
28-03-12, 19:31
Εμείς πάντως δεν κάναμε τα πάντα μούσκεμα. Το βγάλσιμο γίνεται στο πίσω μέρος, περιμένεις πρώτα να "ψεκάσει" μέσα στο νερό το καλαμάρι (μέχρι το επόμενο ψέκασμα έχεις λίγο χρόνο) το τραβάς γρήγορα και το βάζεις στον κουβά.
Εξ΄άλλου το σκάφος του έχει και προφυλαγμένα μέρη για τέτοια αντικείμενα.
thumb

εγω αυτο το λιγο χρονο πρεπει να βελτιωσω :hystericalbs1:

Κωνσταντίνος
28-03-12, 19:33
εγω αυτο το λιγο χρονο πρεπει να βελτιωσω :hystericalbs1:

Σε έχουν "μελανιάσει" ; :D

Nino
28-03-12, 19:50
Σε έχουν "μελανιάσει" ; :D

με ρημαξαν :hystericalbs1::hystericalbs1: ενταξει ειναι και ενα ψαρεμα που δεν το ξερω την πρωτη φορα να δεις πλακα αλλα ειναι ωραια φαση!!

Κωνσταντίνος
28-03-12, 20:40
Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου όταν θα έδινες τα ρούχα στην γυναίκα σου :D :D

Κωνσταντίνος
29-03-12, 22:31
To maxsea "αποκτήθηκε" και εγκαταστάθηκε.
Μένει πλέον το usb gps receiver.
Απ΄ότι διαβάζω σε διάφορα yacht forum υπάρχουν προβλήματα συνεργασίας του maxsea με την κεραία gps usb.