Επιστροφή στο Forum : επώνυμα φτηνά λάδια! μηπως είναι απομίμηση;
leonidasgr2003
21-02-12, 12:10
σχετικά με τα λάδια ...
έχω βρεί το 5w30 castrol magnatec στο πρατήριο του στρατου γύρω στα 56,5Ε / 4 λίτρα
και το edge στα 14,5Ε / λίτρο Το πρατήριο υποθέτω πως πουλάει με ελάχιστο έως καθόλου κέρδος.
ψαχνοντας στο ιντερνετ βρήκα 1 μαγαζί στη βουλιαγμένης που τα πουλάει στα 10,38/λίτρο και 11,44/λίτρο αντίστοιχα . δεν είναι φυσιολογική για φυσικό μαγαζί που έχει υπαλλήλους.
ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνετ βρήκα στη σελίδα αλιμπαμπα πως τα λάδια αυτά τα πουλάνε προς 4ευρώ / λίτρο (μαζική παραγγελία) οπότε βγάζει κερδος ο καταστηματάρχης.
https://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=castrol+5W30&Country=&IndexArea=product_en&fsb=y
το ερώτημα είναι : Είναι τα γνήσια λάδια ή είναι απομιμήσεις κ χαμηλής ποιότητας που θα εχει ως συνέπεια να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα ;
Γνήσια θα'ναι μωρέ αλλά άλλο είναι το πρόβλημα.Είδες ότι έχει ελάχιστη παραγγελία 3000 λίτρα???
https://stores.ebay.de/levoil
Αυτές είναι τιμές αντίστοιχες της Γερμανίας.
Και εγώ τόσο τα αγοράζω ;)
leonidasgr2003
21-02-12, 13:52
Γνήσια θα'ναι μωρέ αλλά άλλο είναι το πρόβλημα.Είδες ότι έχει ελάχιστη παραγγελία 3000 λίτρα???
το είδα πως ειναι 3000 λίτρα . Μα δεν θα το αγοράσω απο αυτούς , απο την βουλιαγμένης θα το αγοράσω (αν το αγοράσω τελικά)
το θέμα είναι πως ο στρατός το πουλάει πολύ πιο ακριβά με ελάχιστο κέρδος!!!
οπότε σκέφτομαι μήπως παίζει τίποτα με την ποιότητα.
τόσα κινέζικα προϊόντα βγαίνουν (ρολόγια, τσαντες κλπ) ένα μπουκάλι λαδιού δε θα μπορούσαν να αντιγράψουν;
leonidasgr2003
21-02-12, 13:54
Αυτές είναι τιμές αντίστοιχες της Γερμανίας.
Και εγώ τόσο τα αγοράζω ;)
πως ξέρεις πως δεν είναι απομίμηση; (ίδιο δοχείο, διαφορετικό λαδι )
Στην Γερμανια δεν παιζει να πουλας "μαϊμου" λαδι.
Κοψεν κολεν.
Ποιο μαγαζί λες φίλε?
Το trade...?
Αν ναι, δε νομίζω να αγόραζα από εκεί.
Σε άλλο φόρουμ έχω διαβάσει τραγικά πράγματα για λάδια μαϊμού, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία για να είμαι σίγουρος.
Στα περισσότερα μαγαζιά γύρω στα 13 ευρώ έχουν πάντως τα edge 5w30, οπότε ψώνισε από κάποιον έμπιστο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εγω απο εκει παιρνω.
Οποτε εχω στειλει για αναλυση τα αλλαγμενα, μια χαρα αποτελεσματα εχω παρει.
και εγω απο το trade αγορασα προσφατα λαδια λετε να εχουμε θεμα????????
και εγω απο το trade αγορασα προσφατα λαδια λετε να εχουμε θεμα????????
οχι φίλε, η μισή Ελλάδα από αυτόν ψωνίζει, μην τον κάψουμε το χριστιανό. Σωστός είναι.
οι έλληνες είμαστε τέτοια καταναλωτικά ζώα που αν δεν πληρώσουμε διπλάσιες τιμές δε νιώθουμε καλά.
αυτό έχουν καταλάβει και οι πολυεθνικές και πουλάνε σε τιμές ό,τινάναι
Eγώ παιδιά είπα τι διάβασα αλλού και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, στο forum της πεζώ που είμαι επίσης μέλος σαν κάτοχος.
Και έλεγαν συγκεκριμένα για τα x-lite 0w-30 που που το μαγαζί αυτό τα έχει 8 ευρώ και παντού (όχι μόνο Ελλάδα) έχουν παραπάνω.
Μετά μπήκαν και άλλοι κι έγραφαν πως το μαγαζί αυτό φέρνει και λάδια μαϊμούδες κλπ.
Τώρα τι ισχύει δεν ξέρω, απλά ήθελα να το αναφέρω μιας και διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια.
Πάντως προσωπικά είμαι επιφυλαχτικός και δεν μου λέει κάτι το ότι αγοράζει αρκετός κόσμος από εκεί (κι εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω από εκεί άλλωστε).
Όλα είναι πιθανά, ακόμα και στους πιο υπεράνω υποψίας.
Ορίστε και το λινκ της όλης συζήτησης, αν δεν επιτρέπεται ας διαγραφεί.
https://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=24587
το είδα πως ειναι 3000 λίτρα . Μα δεν θα το αγοράσω απο αυτούς , απο την βουλιαγμένης θα το αγοράσω (αν το αγοράσω τελικά)
το θέμα είναι πως ο στρατός το πουλάει πολύ πιο ακριβά με ελάχιστο κέρδος!!!
οπότε σκέφτομαι μήπως παίζει τίποτα με την ποιότητα.
τόσα κινέζικα προϊόντα βγαίνουν (ρολόγια, τσαντες κλπ) ένα μπουκάλι λαδιού δε θα μπορούσαν να αντιγράψουν;
αν θες μπες trade-wind να δεις ποσο τα εχει
Eγώ παιδιά είπα τι διάβασα αλλού και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, στο forum της πεζώ που είμαι επίσης μέλος σαν κάτοχος.
Και έλεγαν συγκεκριμένα για τα x-lite 0w-30 που που το μαγαζί αυτό τα έχει 8 ευρώ και παντού (όχι μόνο Ελλάδα) έχουν παραπάνω.
Μετά μπήκαν και άλλοι κι έγραφαν πως το μαγαζί αυτό φέρνει και λάδια μαϊμούδες κλπ.
Τώρα τι ισχύει δεν ξέρω, απλά ήθελα να το αναφέρω μιας και διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια.
Πάντως προσωπικά είμαι επιφυλαχτικός και δεν μου λέει κάτι το ότι αγοράζει αρκετός κόσμος από εκεί (κι εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω από εκεί άλλωστε).
Για την trade πολλά λένε και μάλλον είναι επειδή πουλάει φθηνα.
Αναλογικά το Mobil 1 που βάζω εγώ, έχει την ιδια τιμή που το δίνουν στην Αγγλία και τη Γερμανία +/- 1 ευρώ ανάλογα την εποχή.
Δεν ξέρω αν τον χτυπάνε "συμφέροντα" η αν φέρνει λάδια αμφίβολης ποιότητας, αλλά επαναλαμβάνω, 3 αναλύσεις έχω κάνει με δικά του λάδια και οι 3 ήταν πολύ καλές (viscosity, flash point, lifetime etc).
Τώρα αν μερικά απο αυτά που φερνει είναι μούφα και σε αυτά που βάζω εγώ (τις μάρκες) είναι σωστός, τι να πώ.
Ούτε τον υποστηρίζω, ούτε τον θάβω.
Θα συνεχίσω να παίρνω απο εκεί μάλλον.
καταρχας καλα κανεις και το αναφερεις φιλε μου απλα καποιος στην προκειμενη περιπτωση αναρωτιεται γιατι να ειναι τοση μεγαλη διαφορα στην τιμη του ενος με του αλλου, κανενας δεν εχει αποδειξη ουτε εχει αναφερει οτι ειχε προβλημα εκτος και εαν δε το προσεξα, τεσπα το να πουλα καποιος πολυ ακριβα δε σημαινει οτι ειναι και καλυτερο πολλες φορες πληρωνουμε να μη το πω τις περισσοτετες νταβατζηλικη
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απομίμηση στην Γερμανία + Ελβετία.
Δεν νομίζω να είναι όλοι απατεώνες βρε παιδιά.
Αν αυτός πάρει 4000 λίτρα λάδι χοντρική από γερμανία, δεν θα τα πάρει 9 ευρώ, θα τα πάρει 4 ευρώ το λίτρο.
Γιατί να μην τα δώσει 10 μετά ?
5 ευρω το κιλο παιρνω συσκευασμενο με τα σηματα της bmw castrol 10w-40 απο φιλο που πουλαει χονδρικη σε συνεργεια και κατα καιρους εχει δωσει και στην τοπικη αντιπροσωπεια...
δεν ειναι παραλογη τιμη...
Καλά, τα 10w40 έτσι κι αλλιώς είναι φτηνά και αν δεν κάνω λάθος δεν είναι καν συνθετικά.
Δεν έχουν σχέση σαν κόστος με τα edge 5w30.
Πάντως 11,5 ευρώ για edge δεν είναι κι εντελώς παράλογα.
12,5-13 ευρώ έχουν και σε άλλα μαγαζιά, οπότε 1 ευρώ κάτω δεν σημαίνει κάτι κακό απαραίτητα.
Eγώ ψωνίζω απο τον συγκεκριμένο 15+έτη για πάνω απο 10 αυτοκίνητα και αρκετές μηχανές,ποτέ δέν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα αμάξι,και τα έχω τσεκάρει σε ότι συνθήκες μπορεί να υπάρξουν,ο άνθρωπος κάνει δικές του εισαγωγές και έχει μικρό κέρδος αλλά βγάζει γιατί πουλάει ποσότητες,τον ξέρω απο τη πρώτη στιγμή που άνοιξε,είναι πολύ σωστός επαγγελματίας.
leonidasgr2003
22-02-12, 21:36
Eγώ ψωνίζω απο τον συγκεκριμένο 15+έτη για πάνω απο 10 αυτοκίνητα και αρκετές μηχανές,ποτέ δέν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα αμάξι,και τα έχω τσεκάρει σε ότι συνθήκες μπορεί να υπάρξουν,ο άνθρωπος κάνει δικές του εισαγωγές και έχει μικρό κέρδος αλλά βγάζει γιατί πουλάει ποσότητες,τον ξέρω απο τη πρώτη στιγμή που άνοιξε,είναι πολύ σωστός επαγγελματίας.
Για το trade wind λες;
Το λαδι αυτο το εχει δοκιμασει κανεις?
https://www.car.gr/parts/view/2167525/
giannis_compact
07-09-12, 00:10
Για το BMW το θελεις?
H Mexoil που το βγάζει είναι μια εταιρεία στο Σαλέρνο και δεν είναι παραγωγός λαδιών αλλά Blender λαδιών.
Αυτό σημαίνει οτι βρίσκει απο την αγορά το βασικό συστατικό και δημιουργεί ένα λάδι με πρόσθετα που του βάζει.
δηλαδή αγοράζεις ένα συνθετικό της BP ας πούμε με καποια πρόσθετα της Mexoil
ενα ευρώ το λίτρο κοστίζει στην Λομπαρντια στην προσφορά.
Κυρίως γιατί βγήκε το 8.000 plus που κάνει 2 ευρώ το λίτρο.
τι σημαίνει να βάλεις τέτοιο λάδι στον κινητήρα σου?
οτι βάζεις αυτό
https://www.e-kostakis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=326719
αλλά με άλλη ετικέτα.
απο ότι βρήκα στα σαϊτ στο ιντερνετ, πιστεύω να σε βοήθησα.
Ναι βασικα εβαλα τα castrol magnatec 10-40. επειτα απο ψαξιμο στο φορουμ ειδα οτι τα λαδια αυτα τα καιει γενικα γρηγορα ο Ν42, πραγμα που μου εκανε και εμενα. Ετσι ειπα να τα αλλαξω. Η θα παρω τα magnatec 5-30 που τα βρηκα 40 εθρο το 4λ ή καποια αλλα. Απλως αυτα μου εκαναν εντυπωση, και ηθελα να δω αν αξιζει
giannis_compact
07-09-12, 00:22
Με το 10-40 το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να καταστρεψεις τον κινητηρα σου μετα απο καποιες αλλαγες Χαρη...
Agip είναι ουσιαστικά.
Αν σου αρέσει η Agip (εμένα την προτείνει το εργοστάσιο της μηχανής μου και τα φοράω χρόνια τώρα) μια χαρά προχωράς.
Σταματη με μπερδεψες. Αφου αυτη η εταιρια δινει προσθετα σε αλλεσ εταιριες δεν σημαινει οτι οτι και να παρω θα εχω αυτην την μαρκα μεσα??? Απο οτι καταλαβαινω δεν αξιζει το συγκεκριμενο προιον.
Με το 10-40 το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να καταστρεψεις τον κινητηρα σου μετα απο καποιες αλλαγες Χαρη...
Τωρα το μαθαινω. Και εβαζα παντα 10-40... Δνε πιστευω να εχω κανενα προβλημα γιατι το αυτοκινητο το οδηγω ευλαβηκα... Με την πρωτη ευκαιρια τα βαλω τα castroil 5-30
Το συγκεκριμένο
δηλαδή το Τζίνιους 7000 είναι το Ατζιπ 10-40 που το αγόρασαν χοντρική και του έβαλαν κάποιο πρόσθετο και το πουλάνε για δικό τους.
το 8000 τζίνιους είναι ένα άλλο της BP.
αγοράζουν χοντρική και πουλάνε με δική τους ετικέτα και κάποιο πρόσθετο.
Αν είσαι οκ με τα Agip, πάρτο.
Κοιτα επειδη δεν εχω ασχοληθη με τα λαδια παρα μονο ξερω τα επωνυμα, τα agip σε ποια κατηγορια μπορεις να τα βαλεις. Στα καλα, στα μετρια η στην φτηνη λυση?
Να ρωτησω κατι ακομα
https://www.e-antallaktika.com.gr/castrol-edge-fst-sae-5w30-5-lt.html
https://siriocenter.gr/product/17218
Σε τι διαφερουν και ποιο ειναι το καλυτερο για την μπεμβε μας?
Συγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα θελω να μαθω ωστε να μην βανδαλιζω το αυτοκινητο μου.
Καστρολ > Agip.
Οχι πειδη το λεω εγω, εχουν γινει δοκιμες.
BabisStinson
07-09-12, 06:19
Αν και προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος από την Castrol από την μέρα που πήρα το αυτοκίνητο (και τα "OEM BMW" Castrol δεν είναι?), θα ήθελα να μάθω ποια εταιρεία είναι σε ποιότητα καλύτερη από την Castrol, πάντα για τους δικούς μας απλούς κινητήρες. (Ν40Β16 πχ):
Εν τω μεταξύ το άτιμο δεν καίει λάδια με τίποτα, 6 χρόνια τώρα να συμπλήρωσα και 2 φορές λάδι κάποια στιγμή..
X > Castrol, για να συνεχίσω την ανισότητα του Σταμάτη. :original:
Ευχαριστώ
giannis_compact
07-09-12, 06:24
Αν και προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος από την Castrol από την μέρα που πήρα το αυτοκίνητο (και τα "OEM BMW" Castrol δεν είναι?), θα ήθελα να μάθω ποια εταιρεία είναι σε ποιότητα καλύτερη από την Castrol, πάντα για τους δικούς μας απλούς κινητήρες. (Ν40Β16 πχ):
Εν τω μεταξύ το άτιμο δεν καίει λάδια με τίποτα, 6 χρόνια τώρα να συμπλήρωσα και 2 φορές λάδι κάποια στιγμή..
X > Castrol, για να συνεχίσω την ανισότητα του Σταμάτη. :original:
Ευχαριστώ
Ποσα χιλιομετρα εχεις;
BabisStinson
07-09-12, 06:31
111.500 Γιάννη.
giannis_compact
07-09-12, 06:40
111.500 Γιάννη.
Μπαμπη εγω κανω 30-35 χιλιαδες το χρονο! Εχω 230.000 χιλιομετρα και δεν καιει σταγονα καθε 10 χιλιαδες που τα αλλαζω. Δεν εχω συμπληρωσει λαδια ποτε. Ν40Β16 και γω thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1520
BabisStinson
07-09-12, 06:51
Γιάννη πιστεύω ότι είναι πολύ καλός κινητήρας ο Ν40Β16, προσωπικά είμαι υπερ-ευχαριστημένος.
(Και τα ονομαστικά 115hp παίζει να είναι και λίιιιιγα περισσότερα, κρίνοντας κυρίως από κάτι Golf 1.6 FSI.. :whistle: )
Κι εγώ τις 2 φορές που έχω συμπληρώσει λάδι, απλά ήταν λίγο πιο κάτω από την μέση, ούτε κατά διάνεια στον δείκτη minimum.
Εσύ ποια λάδια χρησιμοποιείς?
giannis_compact
07-09-12, 07:11
Απο καινουριο το αυτοκινητο λαδια γνησια BMW 5w30 longlife 04 και αλλαγη καθε 10 χιλιαδες χιλιομετρα. Ποτε δεν εχει μπει αλλο λαδι! Με Golf με τα 115 εχω ανοιξει, εχει ενας φιλος και δε μπορει να με περασει thumb
Leonidas_E39
07-09-12, 07:34
Σε πενταρα τα έριξες ρε Γιαννη τι να κλ@σει το Vag . :D :D :D :D
giannis_compact
07-09-12, 07:45
Σε πενταρα τα έριξες ρε Γιαννη τι να κλ@σει το Vag . :D :D :D :D
Και προχθες τονισες οτι ειναι νευρικο το ντιτ-ντιτ μου. Μονο ο Θωμας που το οδηγησε με τις 18αρες και το 255/35 ειπε οτι σερνεται :th_Laie_67-1: Και με το δικιο του τοτε thumb
Προσοχη στις ημερομηνιες παραγωγης.Στα Castrol πισω και κατω δεξια ,στα ΟΕΜ πισω στο λαιμο.Τα edge εχουν και την economy σειρα,οπως επισης η castrol δεν παραγει λιπαντικα.
bmw5argolida
07-09-12, 13:33
Προσοχη στις ημερομηνιες παραγωγης.Στα Castrol πισω και κατω δεξια ,στα ΟΕΜ πισω στο λαιμο.Τα edge εχουν και την economy σειρα,οπως επισης η castrol δεν παραγει λιπαντικα.
Συγνώμη ποιά διαφορά έχει ένα λάδι παραγωγής π.χ 2012 με 2010. Χαλάει το λάδι και οι ιδιότητες του;
4 χρόνια σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης πριν τα πρόσθετα χάσουν τις ιδιότητές τους.
Δεδομένου οτι το λάδι εμπλουτίζεται με διάφορα μείγματα, κάποια στιγμή χάνουν τις μοριακές τους ιδιότητες και το αποτέλεσμα θα είναι το παλιό λάδι να "σπασει" νωρίτερα απο το προβλεπόμενο.
Οι μεγάλες εταιρείες BP SHELL κτλ, στις επίσημες σελίδες τους δίνουν αυτή τη διάρκεια.
Καλό μεχρι 4 χρόνια, αρκεί να είναι αποθηκευμένο σωστά.
Αυτά για το μηχανόλαδο το συνθετικό.
Τα απλά ορυκτέλαια κρατάνε πιό πολύ και τα σαζμανόλαδα και τα λοιπά σχεδόν για 10 χρόνια.
Σταματη μια ερωτηση εχεις στειλει ειπες δειγματα απο λαδια που εχεις αγορασει απ το trade-wind??
αγοραζω λαδια πολυ καιρο απο εκει και για πολλα αυτοκινητα και ποτε δεν ειχα προβλημα... και οταν ακουω αυτους τους ιδιμονες στο psclub τρελαινομαι... driverM αυτους που μιλανε τους ξερω και απο αλλα φορουμ 106sc κλπ !
Σπύρο αποκλειστικά απο τον Λαμπριανίδη αγοράζω λάδια εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Ειναι η συμφωνία μου με τον μηχανικό μου οτι σε όλα τα αυτοκίνητα του παω εγώ τα λάδια.
Αποδεδειγμένα (με σφραγίδα τεχνικής ανάλυσης) τα λάδια που βάζω είναι καλά.
Τώρα το τι λένε για την εταιρεία αυτή και τα λοιπά, τα ακούω στον κλείδωνα.
Κανένα πρόβλημα ποτέ.
Οποιος θέλει απο το psclub μπορεί να στείλει τα λάδια του για ανάλυση και να ικανοποιήσει την περιέργειά του.
Επίσης με την ευκαιρία μου γυρίζει το κεφάλι όταν ακούω την έκφραση -έβαλα το τάδε λάδι και είδα διαφορά-
Ειμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δώ πως "φαίνεται" η διαφορά στο λάδι.
Το να μην το καίει δεν είναι απαραίτητα καλό.
Μπορεί να μην κάψει σταγόνα, αλλά να έχει κάνει τα πιστόνια δαντέλες.
Μπορεί να "ακούς" τον κινητήρα πιό γλυκό, αλλά να έχει φράξει όλες τις τρύπες λίπανσης.
Μονο μια ανάλυση μπορεί να δείξει τι τρέχει με το λάδι και μόνο αν ανοίξεις κινητήρα μπορείς να καταλάβεις αν τελικά τα λάδια αυτά "του πάνε"...
αποψή μου φυσικά.
επίσης η σωστη λέξη ειναι
ειδήμονες
εἴδω (ἰδεῖν), "γνωρίζω"
Σπύρο αποκλειστικά απο τον Λαμπριανίδη αγοράζω λάδια εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Ειναι η συμφωνία μου με τον μηχανικό μου οτι σε όλα τα αυτοκίνητα του παω εγώ τα λάδια.
Κανένα πρόβλημα ποτέ.
Οποιος θέλει απο το psclub μπορεί να στείλει τα λάδια του για ανάλυση και να ικανοποιήσει την περιέργειά του.
Επίσης με την ευκαιρία μου γυρίζει το κεφάλι όταν ακούω την έκφραση -έβαλα το τάδε λάδι και είδα διαφορά-
Μπορεί να "ακούς" τον κινητήρα πιό γλυκό, αλλά να έχει φράξει όλες τις τρύπες λίπανσης.
Μονο μια ανάλυση μπορεί να δείξει τι τρέχει με το λάδι και μόνο αν ανοίξεις κινητήρα μπορείς να καταλάβεις αν τελικά τα λάδια αυτά "του πάνε"...
αποψή μου φυσικά.
εγω τα καταλαβαινω τα "μουφα" λαδια γιατι εχουμε εχει το αυτοκινητο θερμοκρασια λαδιου, τα amsoil σε "σχισιμο¨ τα τηγανιζει στο κοκκινο, τα τοταλ απ τον Λαμπριανιδη τα παει πανω απ τη μεση!
οσο για το καψιμο για μενα παιζει περισσοτερο λογω το ιξωδες...
εγω δεν εχω παραπονο κανενα...
δεν εχω δοκιμασει μοτουλ βεβαια που λενε...
σωστα το εγραψα ειμαι γνωστης της αρχαιοελληνικης γλωσσας "ιδειν"
του γα.μσα τη ριζα
λαμπριανίδη εμπιστευομαι και γω τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια.
Πρόβλημα μηδεν.
εχω δοκιμάσει σχεδόν όλες του τις μάρκες, πλην elf νομίζω. θα δοκιμάσω και elf όμως σύντομα γιατί έκοψε το GM oil που έβαζα στο kalos.
το Africa φοράει bellray 10-40
το yaris bp 5-40
το 520 bmwoil 5-30
το kalos GMoil 10-40
εχω αλλάξει και άλλες 5 τουλάχιστον μαρκες αυτοκινητων.
Λαμπριανίδης σταθερά γιά όλα.
εγω βαζω Valvoline sunpower 5-30 απο τον trade και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!
Για τα motul ακούγονται πολλά και νομίζω ότι έχω και περίεργη προσωπική εμπειρία...
Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω...Όποιος εχει αμφιβολίες κάνει χημική ανάλυση όπως πολύ σωστά προτείνει ο Σταμάτης και του φεύγουν ή του μένουν μόνιμα.
Συγνώμη ποιά διαφορά έχει ένα λάδι παραγωγής π.χ 2012 με 2010. Χαλάει το λάδι και οι ιδιότητες του;
Στην ποιοτητα καμια....στην τιμη ομως εχει.Και αν θελεις σου βρισκω λαδια του 06,τα βαζεις;:whistle:
λαμπριανίδη εμπιστευομαι και γω τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια.
Πρόβλημα μηδεν.
εχω δοκιμάσει σχεδόν όλες του τις μάρκες, πλην elf νομίζω. θα δοκιμάσω και elf όμως σύντομα γιατί έκοψε το GM oil που έβαζα στο kalos.
το Africa φοράει bellray 10-40
το yaris bp 5-40
το 520 bmwoil 5-30
το kalos GMoil 10-40
εχω αλλάξει και άλλες 5 τουλάχιστον μαρκες αυτοκινητων.
Λαμπριανίδης σταθερά γιά όλα.
Πανο για το afrika το 10-40 ειναι ψιλο δοκιμασε το bellray 20-50 racing ειναι 100% συνθετικο,θα εκπλαγεις με το σασμαν.
Για τα motul ακούγονται πολλά και νομίζω ότι έχω και περίεργη προσωπική εμπειρία...
Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω...Όποιος εχει αμφιβολίες κάνει χημική ανάλυση όπως πολύ σωστά προτείνει ο Σταμάτης και του φεύγουν ή του μένουν μόνιμα.
Τι εχουν ακουστει για τα Motul Βασιλη..??
Σε λιγο ειμαι για αλλαγη και εχω παρει Motul..
Κανένα πρόβλημα ποτέ.
αποψή μου φυσικά.
Σωστα.Οταν εγραψα καποτε σε αλλο θεμα...οτι απο τα λαδια δεν βλεπεις διαφορα πεσανε να με φανε,καποιος με Μ3 ελεγε οτι διαφορα 10 hp την καταλαβαινει..........:shok: