Επιστροφή στο Forum : Φίλε οδηγέ!Θα τσακωθούμε !
Σε 16.000 ανέρχονται οι παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας που βεβαιώθηκαν το 2011 κατά μήκος της Αττικής Οδού.
Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από τις 16.000 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας,
οι 14.256 διαπιστώθηκαν από ηλεκτρονικές συσκευές και οι 1744 από αστυνομικούς.
Κατά τον Ιανουάριο του τρέχοντος βεβαιώθηκαν 1.000 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας, οι 999 από ηλεκτρονικές συσκευές και 1 από αστυνομικό.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τη Διεύθυνση της Τροχαίας έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για τη διενέργεια αυστηρών και συστηματικών ελέγχων,
μεταξύ άλλων και στην Αττική Οδό,
με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και τη δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης των οδηγών
στους κανόνες κυκλοφορίας.
https://www.enikos.gr/politics/14979,File_odhge!8a_tsakw8oyme.html
:original:
Από τις 16.000 μέσα στο '11, τις 365 παίζει να τις έχω κάνει εγώ.. :D
Konstantinos E60
17-02-12, 13:27
Ο ασυνείδητος μιλάει για συνείδηση !!!!
Ασυνείδητος είναι αυτός που πίνει και οδηγεί και αυτός που οδηγεί αργά και αριστερά και αυτούς σπάνια τους μαζεύει το κράτος.
Το κράτος ενδιαφέρεται να εισπράξει χρήματα, όχι να πάρει το δίπλωμα και το αυτοκίνητο από τους πραγματικά επικίνδυνους οδηγούς.
το αμαξιδιο της Α.Ο γινεται να το γραψουν?
γιατι ουτε αυτο τηρει τα ορια :th_Laie_67-1:
Panos 316T
17-02-12, 14:02
ξέρετε τι είδους παραβάσεις είναι αυτές...
από αυτές που πιάνεις 120 χλμ σε κατηφόρα με νεκρά και έχει ταμπέλα για 80χλμ
δηλαδή καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα.
καιρός δεν είναι να διαβάσουμε και τίποτα σοβαρό?
δωράκι:
https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/82470.asp?pageprint=true
ξέρετε τι είδους παραβάσεις είναι αυτές...
από αυτές που πιάνεις 120 χλμ σε κατηφόρα με νεκρά και έχει ταμπέλα για 80χλμ
δηλαδή καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα.
Πάνο, αναμφιβολα οι περισσότερες παραβάσεις ταχύτητας, είναι όπως περιγράφεις.
Οι πιό πάνω όμως, αφορούν μόνο την Αττική οδό η οποία στο μεγαλυτερο μέρος της παρακολουθείται απο κύκλωμα με κάμερες και ραντάρ.
kwstantinos
17-02-12, 17:12
δηλαδή πρέπει να μαζέψει το κράτος αυτούς που πάνε αργά και αριστερά μόνο/? όχι και αυτούς που πάνε αρηστερα και με 200 300 250 260 ?/ λέω εγώ?/ ωραία πράγματα. όσο επικίνδυνος είναι αυτός που πάει αργά και αριστερά και είναι ανεγκέφαλος άλλο τόσο είναι αυτός που πάει σε έναν δρόμο που δεν είναι κατάλληλα φτιαγμένος και πάει με 300 και οι 2 κατηγορίες είναι για πολύ βαθιά μέσα στα σίδερα
Είχε και μια δική μου το 2010, αλλά την βάλανε εκεί που ξέρανε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα ''δόντι''. :D
Η τροχαία στην Αττική οδό είναι η πιο ζόρικη στην Ελλάδα πάντως!
δηλαδή πρέπει να μαζέψει το κράτος αυτούς που πάνε αργά και αριστερά μόνο/? όχι και αυτούς που πάνε αρηστερα και με 200 300 250 260 ?/ λέω εγώ?/ ωραία πράγματα. όσο επικίνδυνος είναι αυτός που πάει αργά και αριστερά και είναι ανεγκέφαλος άλλο τόσο είναι αυτός που πάει σε έναν δρόμο που δεν είναι κατάλληλα φτιαγμένος και πάει με 300 και οι 2 κατηγορίες είναι για πολύ βαθιά μέσα στα σίδερα
Αγαπητέ Κων/νε δεν πρόκειται να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας (και δεν ξέρω και αν μπορώ για να είμαι ειλικρινής).
Αρκεί να πας σε μια χώρα με οδηγική παιδεία και να κάνεις μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα για να πειστείς.
(τωρα για το αν είμαι για τα σίδερα θα σου πω ότι ήμουν οδηγός στα ασθενοφόρα -με ότι συνεπάγεται αυτό -> σε άλλη χώρα αυτοί χαίρουν απίστευτης εκτίμησης, εδώ δεν σημαίνει τίποτα μάλλον, και ότι οδηγώ σχετικά αργά και δεξιά)
:original:
kwstantinos
18-02-12, 01:34
ωρηστε?? δεν είπα ότι εσύ είσαι για τα σίδερα μάλλον κατάλαβες κάτι λάθος. είπα ότι όσο επικίνδυνοι και ανεγκέφαλοι είναι αυτοί που πάνε αριστερά και σιγά άλλο τόσο είναι και αυτοί που πάνε αριστερά και πάνε τέρμα αυτό είπα εξάλλου στο εξωτερικό επειδή έχει κάνει ο πατέρας μου 20 χρόνια και εκτός από μερικούς δρόμου που έχουν υψηλά όρια ταχύτητας η και καθόλου όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν όρια και χαμηλά εκεί τολμάνε να τα υπερβούνε τα όρια όταν σε ένα δρόμο έχει 140 ας πάνε με 150 160 να δεις τι ωραία που θα τν πληρώσουν.
kwstantinos
18-02-12, 01:45
και κάτι άλλο συμφωνώ απώλητα ότι δε έχουμε παιδιά να σ ερωτήσω κάτι σου έχει τύχει ποτέ ασθενοφόρο να ανοίγει την σειρήνα για να περάσει και να κάνουν όλοι στην Άκρη που έτσι πρέπει και εσύ νομίζεις ότι κάτι έχει γίνει και πρέπει να βοηθήσεις. και να ακολουθήσεις το ασθενοφόρο και να το δεις να αράζει σε καφε?επιδη μου έτυχε ήθελα ειλικρινά να τους σπάσω στο ξύλο επίσης στο εξωτερικό έχουν ιδικές λωρίδες για τα ασθενοφόρα λεωφορεία εδώ έχουμε?/ τότε το κράτος πως ζητάει από έναν οδηγό να κάνει στην Άκρη που πρέπει για να περάσει το ασθενοφόρο και να διακινδυνεύει λόγο ακαταλληλότητας του δρόμου να τρακάρει το αμάξι του να χτυπήσει . και αυτό γίνετε συχνά στην Αθήνα εγώ ειλικρινά όταν πάω και τυχαίνει τέτοιο περιστατικό δεν ξέρω τι να κάνω αφού δε έχει χώρο να κάνω στην Άκρη για να περάσει που θα πάω θα τρακάρω επειδή το κράτος είναι ακατάλληλο να φτιάξει υποδομές?/
και κάτι άλλο συμφωνώ απώλητα ότι δε έχουμε παιδιά να σ ερωτήσω κάτι σου έχει τύχει ποτέ ασθενοφόρο να ανοίγει την σειρήνα για να περάσει και να κάνουν όλοι στην Άκρη που έτσι πρέπει και εσύ νομίζεις ότι κάτι έχει γίνει και πρέπει να βοηθήσεις. και να ακολουθήσεις το ασθενοφόρο και να το δεις να αράζει σε καφε?επιδη μου έτυχε ήθελα ειλικρινά να τους σπάσω στο ξύλο,
/ +1000!!!
] στο εξωτερικό έχουν ιδικές λωρίδες για τα ασθενοφόρα λεωφορεία εδώ έχουμε?/ τότε το κράτος πως ζητάει από έναν οδηγό να κάνει στην Άκρη που πρέπει για να περάσει το ασθενοφόρο και να διακινδυνεύει λόγο ακαταλληλότητας του δρόμου να τρακάρει το αμάξι του να χτυπήσει . και αυτό γίνετε συχνά στην Αθήν[/COLOR]α εγώ ειλικρινά όταν πάω και τυχαίνει τέτοιο περιστατικό δεν ξέρω τι να κάνω αφού δε έχει χώρο να κάνω στην Άκρη για να περάσει που θα πάω θα τρακάρω επειδή το κράτος είναι ακατάλληλο να φτιάξει υποδομές?/
ΛΕΑ!!
και κάτι άλλο συμφωνώ απώλητα ότι δε έχουμε παιδιά να σ ερωτήσω κάτι σου έχει τύχει ποτέ ασθενοφόρο να ανοίγει την σειρήνα για να περάσει και να κάνουν όλοι στην Άκρη που έτσι πρέπει και εσύ νομίζεις ότι κάτι έχει γίνει και πρέπει να βοηθήσεις. και να ακολουθήσεις το ασθενοφόρο και να το δεις να αράζει σε καφε?επιδη μου έτυχε ήθελα ειλικρινά να τους σπάσω στο ξύλο επίσης στο εξωτερικό έχουν ιδικές λωρίδες για τα ασθενοφόρα λεωφορεία εδώ έχουμε?/ τότε το κράτος πως ζητάει από έναν οδηγό να κάνει στην Άκρη που πρέπει για να περάσει το ασθενοφόρο και να διακινδυνεύει λόγο ακαταλληλότητας του δρόμου να τρακάρει το αμάξι του να χτυπήσει . και αυτό γίνετε συχνά στην Αθήνα εγώ ειλικρινά όταν πάω και τυχαίνει τέτοιο περιστατικό δεν ξέρω τι να κάνω αφού δε έχει χώρο να κάνω στην Άκρη για να περάσει που θα πάω θα τρακάρω επειδή το κράτος είναι ακατάλληλο να φτιάξει υποδομές?/
Φίλε Κων/νε, όταν βλέπεις ασθενοφόρο με σειρήνες να κάνεις στην άκρη, πολλοί δεν κάνουν και είναι κρίμα επειδή θα μπορούσε να είναι δικός τους συγγενής κάποια άλλη φορά στη θέση τους.
Πριν σπάσεις στο ξύλο τον οδηγό του ασθενοφόρου σκέψου ότι κάποιος μπορεί να χρειάστηκε βοήθεια, να έγινε κλήση στο κέντρο και για κάποιο λόγο που δεν ξέρεις ο ασθενής να έφυγε από εκεί ή χιλια άλλα πράγματα.
Γεια σου Ολυμπιακάρα Κων/νε (εγώ δεν ασχολούμαι με ομάδες, sorry)
Θα πρεπει να σημειωθει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ατυχηματων σε ολη την ΕΥΡΩΠΗ και οχι μονο στην Ελλαδα γινεται με λιγοτερο απο 80 χλμ ανα ωρα.
Λοιπον δεν φταιει η υπερβολικη ταχυτητα για τα ατυχηματα αλλα η υπερβολικη βλακεια!!!
υγ.Η Αττικη Οδος ειναι ευρωπαικων προδιαγραφων κατασκευη και αντεχει πολυ υψηλες ταχυτητες!!!
kwstantinos
18-02-12, 13:49
μωρε εγω να κανω στην ακρη με τα χαρας?/αλα οτα ειμαι στρυμογμνος σε ενα δρομο που εχει δεξια αρηστερα αμαξια. εμενα το αμαξι μου που θα το τρακαρω ποιος θα το πλυρωσει?/το κρατοσ χωρης υποδομες?/
Kαι μόνο που συζητάμε για πολύ σοβαρά θέματα, αυτό είναι πολύ θετικό για όλους μας - όχι μόνο για εμάς που γράφουμε σε αυτό το νήμα αλλά και για τους φίλους που διαβάζουν και βγάζουν συμπεράσματα.
Πολλές φορές διαβάζω θέματα χωρίς να συμμετέχω ενεργά και μαθαίνω πολλά χρήσιμα πράγματα και σας ευχαριστώ για αυτό! :)
super duper
18-02-12, 17:20
οφειλω να ομολογσω ότι σημαντικο κομματι ανηκι και σε εμενα κινουμενος με μηχανη. Μου κανει εντυπωση ομως οτι ενω εχω δει πνω απο 100 φορες κυριως βραδυ να αστραφτει, δεν μου εχει ερθει παρα μονο 1 φορα φωτο και προστιμο . ερωτηση οι καμερες ειναι ψηφιακες? ή εχουν φιλμ
παιδια μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα μου ηρθε
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:
οφειλω να ομολογσω ότι σημαντικο κομματι ανηκι και σε εμενα κινουμενος με μηχανη. Μου κανει εντυπωση ομως οτι ενω εχω δει πνω απο 100 φορες κυριως βραδυ να αστραφτει, δεν μου εχει ερθει παρα μονο 1 φορα φωτο και προστιμο . ερωτηση οι καμερες ειναι ψηφιακες? ή εχουν φιλμ
παιδια μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα μου ηρθε
ειδεσ ποτε κανεναν μπατσο σε σκαλα πανο να τουσ αλαζει φιλμ??????????
υ.γ.:μιν παρεξγηθεισ δεν σε χλευαζω κανω απλοσ χιουμορ!