Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βλεπω Αλλαγη Μπαταριας..

billakos
02-02-12, 13:42
Παιδες για προτεινετε καμια μπαταρια για τουτου μου.. λιγο το κρυο,λιγο τα τρια χρονιακια που ειναι επανω ε αρχισε να κανει νουμερα.. προχτες δεν χτυπουσε καν μειζα..
τωρα φοραει 62αρα με 480 εκιννηση... ναι μονο τοσο δυστηχως βλεπετε την προσεξα καλα μετα απο καιρο οταν ειχε αλλαξει φιλος στο δικο του!
υ.γ. το αμαξι ειναι ε46 valvetronic..

viper
02-02-12, 13:45
Δοκίμασες να την βγάλεις από το αμάξι και να την φορτίσεις?
Ισως να μην χρειάζεται αντικατάσταση

billakos
02-02-12, 13:50
λες??? μπα δεν τ δοκιμασα. σκεφτηκα οτι αφου τ εκανε μια φορα θα το ξανακανει.αλλωστε την εχω κ τρια χρονακια επανω.απ'οσο πανω κατω τοσο πανε πλεον οι μπαταριες.

Ptboul
02-02-12, 13:53
3 χρόνια δεν είναι κ πολλά. Για δες επαναφόρτηση για αρχή κ βλέπεις. Μήπως την ξελιγώνεις?

viper
02-02-12, 13:54
το "ματάκι" της μπαταρίας είναι καθόλου πράσινο η έχει γίνει γκρι?

billakos
02-02-12, 14:08
οχι κανονικα.. δεν εχει φαει ζορισμα ποτε. αφου εχει δουλεψει παω κοιταω κ ειναι πρασινο. δεν ειχα κοιταξει ομως εκεινη την μερα π γυρνουσε γμτ!!!
μαλλον παω για επαναφορτιση και βλεπουμε.. αλλα αν θελετε ριξτε καμια προταση για να εχω στα υποψιν!

graphe36
02-02-12, 14:17
Οι μπαταριες αυτοκινήτου μετα τα 4 ετη χανουν την χωρητικότητα τους. Ειδικά εαν εχει προηγηθεί πλήρη αποφόρτιση (να αδειάσει τελείως) απο λαθος τοτε ο χρονος ζωης της πεφτει κατακόρυφα.

Καλο ειναι να τσεκαριστεί και το δυναμο ως προς την αποδοση του καθως μπορει να μην την φορτιζει επαρκώς.

Πολυ καλες μπαταριες ειναι οι EXIDE. Μακραν καλύτερες απο BOSCH, VARTA κτλ. Υπαρχουν και καλύτερες ακομα αλλα εκτος απο το υψηλο κοστος, ειναι χρήσιμες μονο για κατοχους ενεργοβόρων ηχοσυστηματων, car computers κτλ.

Vassilis ///M
02-02-12, 14:27
Η μπαταρία στο αμάξι μου ζει και βασιλεύει περίπου στα 6 χρόνια τώρα....
Απ'όταν κατασκευάστηκε δεν έχει αλλαχτεί ποτέ ούτε έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα τυχόν συμπτώματα....thumb

Ποτέ μην λες μεγάλα λόγια βέβαια...

kostas 325
02-02-12, 17:03
Βάλε Banner για να ξεχάσεις το θέμα μπαταρία.
Την έχω 7 χρόνια και ακόμα έχει ψωμί.

graphe36
02-02-12, 18:13
Μια μπαταρια οφειλει να κρατα ενα σταθερο φορτιο στην ηρεμια της 12,4v. Ακομα και με καποιο σοβαρο φορτιο αυτο δεν θα πρεπει να πεφτει κατω απο τα 11,8V

Ακομα και μια αδυναμη - μικρη μπαταρια αρκει για μια μιζια. Απαξ και το μοτερ παρει μπρος απο εκει περα το δυναμο τροφοδοτει τα υπολοιπα. Αρα εφοσον το αμαξι παιρνει μπρος δεν μπορουμε να συμπεράνουμε οτι η μπαταρια ειναι οκ.

Δεν το λεω για να τις αλλαξετε, αλλωστε δεν πουλαω μπαταριες, ουτε εχω συμφέρων. Το λεω για να μην επαναπαυόσαστε καθως εαν γινει στραβη και θελει το μοτερ πολλες μιζιες μια μπαταρια 6 ετων δεν νομιζω να τα κατεφερει.

beliris
02-02-12, 18:37
λες??? μπα δεν τ δοκιμασα. σκεφτηκα οτι αφου τ εκανε μια φορα θα το ξανακανει.αλλωστε την εχω κ τρια χρονακια επανω.απ'οσο πανω κατω τοσο πανε πλεον οι μπαταριες.

Στην δική μου 318 πήγε ακριβώς εννέα(9) χρόνια,να δούμε πόσο θα πάει η δεύτερη!

fast-enough
02-02-12, 19:10
Στην δική μου 318 πήγε ακριβώς εννέα(9) χρόνια,να δούμε πόσο θα πάει η δεύτερη!

Στο δικό μου valvetronic δούλεψε για 7 1/2 χρόνια...

giannis_compact
02-02-12, 20:34
Βάλε την εργοστασιακή φίλε μου με 2 χρόνια εγγύηση και κόστος λιγότερο των 100 ευρώ!
9 χρόνια στο αμάξι μου και πάντα ακούω μουσική όταν είναι σβηστό και το ματάκι είναι πράσινο ακόμα!

dimtz
02-02-12, 21:19
Βάλε την εργοστασιακή φίλε μου με 2 χρόνια εγγύηση και κόστος λιγότερο των 100 ευρώ!
9 χρόνια στο αμάξι μου και πάντα ακούω μουσική όταν είναι σβηστό και το ματάκι είναι πράσινο ακόμα!

Τζονη τι μαρκα ειναι η εργοστασιακη?????? γιατι με βλεπω και εμενα για μπαταρια

Tsakirakos
02-02-12, 21:26
3 χρονια μονο...? εμενα το αμαξι ειναι του 2003 και ακομα δεν αλλαξα...

billakos
02-02-12, 21:27
η εργοστασιακη ξερω οτι ειναι bosch.. σωστος??? οντως για τις exide και τις banner εχω ακουσει καλα λογια. θα μετρησω ομως και δυναμο μιας κ το αναφερατε.
γτ ζορισμα δεν εχει φαει ουτε τ ειχα κλειδωμενο με τον συναγερμο για να **τραβαει** ρευμα.απλα ειχα να το βαλω μπρος καμια βδομαδα.αυτο.

nikos valvetronic
02-02-12, 21:27

Άσε που παίζεις τρεις την ώρα με τα καθίσματα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
(ψηλέ χαθήκαμε..!)

nikos valvetronic
02-02-12, 21:33
Παιδιά νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο που το αυτοκίνητο έχει γενικό ρελέ που
κόβει μετά από 20 λεπτά την τροφοδοσία(πλήν αλάρμ-ψείρες και κάτι ακόμα,δεν
το θυμάμαι).Εγώ την έχω 5 χρόνια,όχι μαμά,και είναι πιστόλι.

graphe36
03-02-12, 00:45
η εργοστασιακη ξερω οτι ειναι bosch.. σωστος??? οντως για τις exide και τις banner εχω ακουσει καλα λογια. θα μετρησω ομως και δυναμο μιας κ το αναφερατε.
γτ ζορισμα δεν εχει φαει ουτε τ ειχα κλειδωμενο με τον συναγερμο για να **τραβαει** ρευμα.απλα ειχα να το βαλω μπρος καμια βδομαδα.αυτο.

Μπορει να εχεις και απο καπου διαρροη και να σου την αδειαζει.

Μια μπαταρια μπορει να διατηρήσει το φορτιο της και μετα το περας της ληξεως της (οπως προανέφερα περιπου 4 ετη+). Απλα χανει μερος της χωρητικότητας της. Παραδειγμα μια μπαταριά με 60Α ονομαστική, μετα απο 4 ετη με συχνή χρηση του αυτοκινήτου (οπου πραγματοποιεί κυκλους αποφόρτισης - φορτισης) θα εχει πεσει σχεδόν στο 60%. Μια μιζα μπορει να λειτουργήσει ακομα και με 11,2V. Μετα ομως απο 2 η 3 μιζιες θα παραδώσει το πνευμα. Καλο θα ηταν να εχετε καποιο βολτόμετρο η να την τσεκάρετε μετα απο τα 4 ετη.

Εμενα ειναι 4 ετων και το αμαξι παιρνει μπροστά αμεσως. Για την δικη μου χρηση ομως ειναι αχρηστη καθως το ηχοσυστημα μου στο ρελαντι καταναλώνει 25 - 35Α με 42,5Α μαξ. Παρολο που υποβοηθω με πυκνωτη 1 farad εχω θεμα στις υψηλες εντασεις, φωτα κτλ. Οταν ηταν καινουργια δεν εκαναν ουτε κιχ ακομα και οταν επαιζα τερμα μαζι με το καλοριφερ την πισω αντισταση φωτα κτλ..

Οι περισσοτεροι με απλη χρηση δεν θα εχετε προβλημα καθως υα υποσυστηματα τυου αυτοκινητου δεν ξεπερνουν τα 30Α. Ολα μαζι αντε κανα 45Α. Εαν για καποιο λογο το αμαξι απαιτησει πολλες μιζιες η το παρατησετε για πολυ καιρο τοτε μαλλον δεν θα σας εξυπηρετήσει.

katsaraios
03-02-12, 01:16
η εργοστασιακη ειναι Varta

giannis_compact
03-02-12, 01:38
Τζονη τι μαρκα ειναι η εργοστασιακη?????? γιατι με βλεπω και εμενα για μπαταρια

Varta ειναι η εργοστασιακη :)

edit:Με προλαβε ο φιλος μας Katsaraios :)

katsaraios
03-02-12, 03:46
104 euros 80 Ah...thumb

Bitz
03-02-12, 08:22
Οι μπαταριες αυτοκινήτου μετα τα 4 ετη χανουν την χωρητικότητα τους. Ειδικά εαν εχει προηγηθεί πλήρη αποφόρτιση (να αδειάσει τελείως) απο λαθος τοτε ο χρονος ζωης της πεφτει κατακόρυφα.

Καλο ειναι να τσεκαριστεί και το δυναμο ως προς την αποδοση του καθως μπορει να μην την φορτιζει επαρκώς.

Πολυ καλες μπαταριες ειναι οι EXIDE. Μακραν καλύτερες απο BOSCH, VARTA κτλ. Υπαρχουν και καλύτερες ακομα αλλα εκτος απο το υψηλο κοστος, ειναι χρήσιμες μονο για κατοχους ενεργοβόρων ηχοσυστηματων, car computers κτλ.

Σωστα.bosch -varta ειναι το ιδιο προιον η vatra δεν βγαζει μπαραριες για αυτοκινητα.Εαν δεν μπορεις να παρεις την μαμα την ασπρη ,παρε bosch

Bitz
03-02-12, 08:27
η εργοστασιακη ειναι Varta

BOSCH-VARTA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Και καμοια σχεση η εργοστασιακη με του εμποριου.

katsaraios
03-02-12, 09:13
χρησιμο:thanks: