PDA

Επιστροφή στο Forum : Βενζινη storage

Z4 DCT
24-01-12, 08:33
Εχω μια απορία σχετικά με το τι γίνετε με την βενζίνη οταν μένει για αρκετό διάστημα στο ρεζερβουάρ...η σε ειδικό μπετονι για καύσιμα.....
Υπάρχει αλλοίωση??......είναι καλύτερα να είναι 100αρα η απλή?......
Θα ήθελα να κρατήσω κάποια ποσότητα σε ειδικό μπετονι στο σπιτι ...αλλα δεν ξέρω για πόσο καιρό θα ειναι σε καλή κατάσταση, αν ισχύει κατι τέτοιο....(έχω χώρο καλά αεριζόμενο και ασφαλή)
Με ανησυχεί ομως και η ποσότητα που μένει μεσα στο αμάξι που κάνει πολύ καιρό να κουνηθεί...
Καλό ειναι να πούμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί νομίζω οτι αρκετός κόσμος θα κανει αρκετό καιρο να κουνήσει κάποια απο τα αμάξια του...και η βενζίνη που μένει μέσα είναι ενα θέμα......

3enyxtis
24-01-12, 08:38
από όσο ξέρω πέφτουν τα οκτάνια και συνεπώς θα καεί πολύ γρήγορα.. ίσως θα έπρεπε να αλλαχθεί πχ με "κλέφτη" .νομίζω σε περίπτωση ακινησίας πρέπει το ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο για να μην σκουριάσει (τουλάχιστον αυτό ίσχυε για μεταλλικά ρεζερβουάρ παλαιότερων μηχανών)

Z4 DCT
24-01-12, 08:45
από όσο ξέρω πέφτουν τα οκτάνια και συνεπώς θα καεί πολύ γρήγορα.. ίσως θα έπρεπε να αλλαχθεί πχ με "κλέφτη" .νομίζω σε περίπτωση ακινησίας πρέπει το ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο για να μην σκουριάσει (τουλάχιστον αυτό ίσχυε για μεταλλικά ρεζερβουάρ παλαιότερων μηχανών)

:sm-scared5::sm-scared5:

Konstantinos E60
24-01-12, 08:49
Δεν εχεις και αμαν πρόβλημα. Για πόσο καιρο θα είναι ακίνητο ?

Z4 DCT
24-01-12, 08:54
Δεν εχεις και αμαν πρόβλημα. Για πόσο καιρο θα είναι ακίνητο ?

Ναι δεν είναι....αλλά απο οτι εχω ακούσει έστω και 1-2 μήνες να μείνει μεσα.....πέφτουν πολύ τα οκτάνια.....
Θα ήθελα ομως να εχω και ενα στοκ σε κάποια λίτρα σπιτι...όποτε ειναι καλό να ξέρουμε τι παίζει.....thumb

Konstantinos E60
24-01-12, 09:04
Να μην αφήνεις πολυ βενζινη αν σκοπευεις να μην το μετακινησεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν είναι να το ξαναπάρεις συμπήρωσε με ένα μπετόνι 10-15 λιτρα μεχρι να πας σε καποιο πρατήριο.Εγω εχω βενζίνη σε μπετόνι 1 χρόνο ,για να μην πω και περισσότερο, αλλα στο καπάκι βάζω μια σακούλα και μετά το σφίγγω.Δεν την εχω για το αμαξι βεβαια αλλα στα μηχανακια που την χρησιμοποιώ δεν ειχα ουτε εχω πρόβλημα.Ασε το θεμα της βενζινης και μην αγχωνεσαι τσαμπα ρε παλαβε ! Ποιο σημαντικο ειναι το θεμα της μπαταρίας και της υγρασιας και αυτα τα εχεις λυσει.thumb

super duper
24-01-12, 12:28
Συμφωνω με τον Κωστα, λογω απεργιων κτλ εχω και εγω ενα κανιστρο που χρησιμοποιω για την μηχανη, εχει τυχει 6-7 μήνες να μεινει η βενζινα χωρις να εχω καποιο προβλημα. Βεβαια θεωρω ότι εινια λογικο οα ριθμος οκτανιων να πεφτει κτλ απλα σε μια ωρα αναγκης δεν θα εχεις προβλημα.

Nino
24-01-12, 13:12
αστα αυτα βρε αφου εκανες καβατζα στο κελαρι σαν τον μαυραγοριτη τον τσικνοπεμπτη, τωρα θες και αποθηκευση καυσιμων για να εισαι ετοιμος την ωρα της χρεοκοπιας!!!
Μηπως να εφτιαχνες μια ειδικη δεξαμενη στα προτυπα του us army?
:hystericalbs1::hystericalbs1:

Kostas_1
24-01-12, 16:21
Επειδη η εταιρεία μας ασχολειται (και) με δεξαμενες καυσιμων αν θες σου δινουμε μια προσφορα. :)

BILL007
24-01-12, 16:36
Πολύ ωραία ιδέα!Μια δεξαμενούλα 2 τόνων και μια παλιά αντλία σαν κι αυτές

https://img685.imageshack.us/img685/8666/kgrhqeoki8e6qz4ycobowjf.jpg

και έχεις το προσωπικό σου βενζινάδικο στο γκαράζ σου!!!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Αλήθεια μέχρι πόση ποσότητα προβλέπεται να έχεις στο σπίτι σου?η κατασκευή ή χρησιμοποίηση αντλίας καυσίμου για προσωπική χρήση είναι νόμιμη?:original:

https://www.yme.gr/imagebank/categories/pd_118.pdf

zaharias
24-01-12, 18:08
Εγω παντως δεν αφηνω το αμαξι για μεγαλο διαστημα με πολλη βενζινη.. Φυσικα ποτε δεν το αφηνω να αναψει το λαμπακι.. Συνηθως ειναι μεταξυ μεσης και 1/4..
Εχω ακουσει ομως οτι πρεπει να το εχεις και φουλ.. για σκουριες κτλ.. αλλα εμας, πλαστικα δεν ειναι τα ντεποζιτα ουτως η αλλως..??
Σιγουρα αλοιωνεται η βενζινη με τον καιρο..

stef
24-01-12, 18:17
Τι είπε πάλι το άτομο ρε?
Ο αρχιμαυραγορίτης θα μαζέψει βενζίνη και θα μας την πουλάει μετά με ανταλλαγή το αυτοκίνητό μας...!!
ΈΛΕΟΣ μαζέψτε τον!!! χαχα

Δεν κάνει ρε πολύ διάστημα να έχεις μόνιμα στο ρεζερβουάρ βενζίνη

Υ.Γ: Με το Ζ4 τι έκανες τελικά το έδωσες?

Z4 DCT
24-01-12, 19:28
Τι είπε πάλι το άτομο ρε?
Ο αρχιμαυραγορίτης θα μαζέψει βενζίνη και θα μας την πουλάει μετά με ανταλλαγή το αυτοκίνητό μας...!!
ΈΛΕΟΣ μαζέψτε τον!!! χαχα

Δεν κάνει ρε πολύ διάστημα να έχεις μόνιμα στο ρεζερβουάρ βενζίνη

Υ.Γ: Με το Ζ4 τι έκανες τελικά το έδωσες?

:hystericalbs1::hystericalbs1:.........