PDA

Επιστροφή στο Forum : Kριτηρια επιλογης χρωματος αυτοκινητου

aristent
20-01-12, 21:48
Ξερω τουλαχιστον 3 ηλεκτρολογους που εχουν μπορντω/βυσσινι αυτοκινητο....ο ενας εξ αυτων ειναι ο γνωστος Αλεξης απο Πατρα με την //Μ Κορολλα του!!!.....ετσι μου ηρθε η ιδεα οτι καποιος μυστηριος παραγοντας που εχει σχεση με την δουλεια που κανει καποιος,παιζει ρολο στην επιλογη που κανουμε στην αγορα του χρωματος αυτοκινητου που αγοραζουμε.....τελικα ειναι αυτο ή κατι αλλο?...ας δουμε την ψηφο σας!!!:thumbsup:

επι της ευκαιριας βρηκα ενα κειμενο απο το Auto Τριτη,που εξηγει καποια πραγματα:

Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν πάντα το μήλον της Έριδος όταν έρχεται η στιγμή της αγοράς. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στη βαφή έχει κάνει την επιλογή του χρώματος πραγματικά δαιδαλώδη αφού κάθε αυτοκίνητο προσφέρεται σε τουλάχιστον δέκα χρωματισμούς. Και αυτό πριν φτάσουμε στο εσωτερικό ή τους πιθανούς συνδυασμούς. Όμως εκτός από το γούστο, υπάρχουν άλλα κριτήρια για την επιλογή του; Στο λανσάρισμα κάθε νέου μοντέλου ο σχεδιαστής διαλέγει ένα χρώμα, το «feature color» με το οποίο το παρουσιάζει. Είναι το χρώμα που εκείνος πιστεύει πως ταιριάζει καλύτερα στο δημιούργημά του και συνήθως δεν πέφτει έξω αφού στο μείγμα των πωλήσεων το «feature color» είναι πάντοτε πρώτο. Πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότεροι διαλέγουμε πρώτα το χρώμα που ταιριάζει στο αυτοκίνητο και μετά σε εμάς.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις και βλέπουμε συχνά και κάποιες εκκεντρικές επιλογές, όμως οι περισσότεροι είμαστε πιστοί στο ντουέτο ασημί-μαύρο. Όμως στην Ελλάδα το χρώμα έχει και χρηστικά χαρακτηριστικά. Αν και δεν είναι το σημαντικότερο, το χρώμα καθορίζει πόσο βρόμικο φαίνεται το αυτοκίνητο. Τα σκούρα χρώματα λερώνουν αμέσως και απαιτούν συχνό πλύσιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κόκκινα και πράσινα, ενώ αντίθετα το ασημί, το μπεζ, το θαλασσί και τα γήινα χρώματα αντέχουν στη σκόνη τη λάσπη και το χώμα.

Στο εσωτερικό ισχύει το αντίστροφο. Τα ανοιχτά χρώματα λερώνουν αμέσως, ειδικά όταν μπαινοβγαίνουν παιδιά στο αυτοκίνητο, τα σκούρα όμως δημιουργούν κλειστοφοβικά αισθήματα. Όχι σε όλους όμως. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα πωλούνται με μαύρο εσωτερικό. Το μαύρο αρέσει γιατί είναι επίσημο, δίνει ειδικό βάρος στο αυτοκίνητο και πολλές φορές μια πολυτέλεια. Είναι όμως μακράν το χειρότερο χρώμα για το ελληνικό καλοκαίρι.

Πέρσι το Auto Motor und Sport είχε κάνει έρευνα για τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων αναλόγως χρώματος. Πήρε τέσσερα Kia Rio, ένα ασημί, ένα κόκκινο, ένα μπλε και ένα μαύρο, και μέτρησε στη διάρκεια μιας Αυγουστιάτικης μέρας τη θερμοκρασία του εσωτερικού σε σκιερό χώρο της κεντρικής κονσόλας. Οι διαφορές ήταν τεράστιες. Με τον ήλιο ντάλα και μετά από 6 ώρες στο πάρκινγκ, το ασημί δεν ξεπέρασε τους 70 βαθμούς, θερμοκρασία που το μαύρο είχε φτάσει δύο ώρες νωρίτερα στην κούρσα του για τους 122 βαθμούς. Τα εσωτερικά ήταν όλα μαύρα, άρα η διαφορά είχε να κάνει μόνο με το εξωτερικό χρώμα.

Άρα το μαύρο είναι η λάθος κίνηση για την Ελλάδα. Εξασφαλίζει πως το αυτοκίνητο θα είναι πάντα βρώμικο και καυτό. Και όμως μερικοί το προτιμούν. Η χρηστικότητα δεν είναι πάντοτε πρώτη σε τέτοια θέματα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πρώτο χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός. Απλά κατόπιν μετανιώνουμε. Εσείς διαλέξατε σωστά το χρώμα του αυτοκινήτου σας, ή το μετανιώσατε και θα προσέξετε την επόμενη φορά;

Tsakirakos
20-01-12, 22:08
ειμαι λατρης του σκουρου...σκουρο μπλε στο 46αρι...μαυρο στο C...

katsaraios
20-01-12, 22:17
μαυρο με τιποτα πολυ ζεστη το καλοκαιρι πολυ βρωμια το χειμωνα και πολυ αραχνη στο καθαρισμα ...

stef
20-01-12, 22:19
Όλες οι αποχρώσεις γκρι!!
Και κυριλέ και σπορ και διακριτικό & all time classic
Και δεν πρέπει να πλένεις συνέχεια μιας και δεν είναι μαύρο που λερώνει!

aristent
20-01-12, 22:28
Για να λεμε την αληθεια,το μαυρο ειναι το πιο εντυπωσιακο απο ολα τα χρωματα .....αλλα οσο ειναι καθαρο και φρεσκοπλυμενο!!!...δηλ.για πολυ λιγο.....

Ομως στην αγορα αυτοκινητου παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολλο που δεν τους εχω βαλει στο Poll, οπως η γνωμη της συζυγου,των παιδιων,γενικα των φιλων.......το τι ειναι ετοιμοπαραδοτο,η εξτρα χρεωση:ranting2: ,το λανσαρισμα με ωραιες φωτο στη διαφημηση στο χρωμα επιλογης των μαρκετινγκ μανατζερ της καθε εταιριας.....κλπ.

Η μοδα αυτη την εποχη και για πρωτη φορα εδω και λιγα χρονια δειχνει να στηριζει το λευκο, ακομη και σε σπορ κατασκευες( Aventador κλπ.),ισως αποτελεσμα οικολογικης νοοτροπιας,ισως χωρις εξτρα χρεωση,ισως δειχνει τις γραμμες των οχηματων πιο καλα και επειδη ειναι βαμενα πλεον ολα(προφυλακτηρες,καθρεπτε ς,μασιπιεδες κλπ.)να ανδεικνυεται καλυτερα η σχεδιαστικη λεπτομερια.thumb

kwstakhs_Z4
20-01-12, 22:37
ψηφισα "του παει πιο πολυ" συγκεκριμενα με το δικο μου γουστο και το γκολφ το 5 που ειχα πριν και το ειχα παρει μαυρο ετσι και στην ζετα που ειναι γαλαζια διαλεξα το χρωμα που μου αρεσε προσωπικα πιο πολυ πανω στο αυτοκινητο χωρις να σκεφτομαι π.χ το καλοκαιρι την ζεστη το ποσο "αντεχει" στην βρωμια κτλπ...

Stunt Mike
20-01-12, 22:39
Κι εγω αποφασιζω αναλογα με το τι αμαξι ειναι παντως.Σιγουρα το μαυρο παει σε ολα τ'αυτοκινητα,γι'αυτο και συνηθως οι αναποφασιστοι ή αυτοι που τα βαριουνται ευκολα τα παιρνουν μαυρα.Σιγουρα ομως δειχνει και πιο πολυτελες ή επιθετικο το μαυρο απ'ολα τ'αλλα χρωματα.Απ'την αλλη ενα πχ Jeep που'χουμε στην οικογενεια το διαλεξαμε απ'την αρχη σ'αυτο το καφε-μπεζ με το οποιο παρουσιαζοτανε και στην διαφημιση του και πραγματι ηταν μεγαλη επιτυχια!Δεν λερωνει ποτε!!!Τι χιονια,τι λασπες,τι απλυτο 3 μηνες αυτο εκει ετοιμο να παει σε...γαμο!!Προσωπικα εχω ιδιαιτερη αδυναμια στις αποχρωσεις του μπλε παντως.....

m-power_01
20-01-12, 23:09
Με συγχωρείς Άρη ,αλλά χρειάστηκε να προσθέσω μία επιλογή για να απαντήσω

nikos valvetronic
20-01-12, 23:29
Απάντησα ότι να'ναι έχοντας στο νου αγορά μεταχειρισμένου.Εκεί το τελευταίο
που με νοιάζει είναι το χρώμα.Στο καινούριο ανάλογα με το μοντέλο βέβαια.Αν
είσαι αδιάφορος θα κοιτάξεις την πρακτική πλευρά αν όχι,όπως εμείς εδώ στο
forum :thumbsup: το φαντάζεσαι με διάφορες ζάντες,σαλόνια, m-πακέτα κ.τ.λ.
και μετά αποφασίζεις thumb

PATSIMINI
20-01-12, 23:32
ειναι πολυ υποκειμενικο το ερωτημα και τα κριτηρια επισης...οποτε απαντω οτι μου αρεσει περισσοτερο καθαρα με δικα μου κριτηρια..

PANOS-E60
21-01-12, 09:37
Εξαιρούνται το μαύρο, το ασημί και το άσπρο διότι έχουν παραφορεθεί σε πάρα πολλά αυτοκίνητα. Ολα τα άλλα, ανάλογα με το τι πάει περισσότερο στο καθένα, τα συζητάω. Κόλλημα δεν δεν έχω υπέρ κανενός χρώματος.

Z4 DCT
21-01-12, 09:40
Οτι χρώμα να ναι...γκρι...σκούρο, ανοιχτό....γραφίτης....thumb

Vassilis ///M
21-01-12, 13:11
Βασικό κριτήριο είναι η γνώμη της συζήγου για τους περισσότερους...:whistle::whistle:

gnx
21-01-12, 14:34
Και Εγώ έναν...κορόλα και αυτός!

Sent from my iPhone using Tapatalk

VanVIC
21-01-12, 14:59
Οι παντρεμένοι θέλετε να πιστέψουμε οτι το "έτερον ήμισυ" δεν είχε δικαίωμα υποβολής veto για την επιλογή χρώματος ? (για να μην πώ οτι "εκείνη" διάλεξε...)

Καλά καλά ξέρω... την έχετε "σκίσει τη γάτα" !
Ναί ναί, ότι πέιτε.

Τουλάχιστον οι νεότεροι και ελεύεθροι (ακόμα) ας είναι "υποψιασμένοι" για το τί τους περιμένει.
Προτείνω να ψωνίσουν αμάξι με το χρώμα της αρεσκίας τους απο πρίν...

VanVIC
21-01-12, 15:03
Προτείνω όπως οι moderators προσθέσουν στις επιλογές του poll και την επιλογή: "...αποφάσισε ή υπέδειξε ή επέβαλε το "ετερον ήμισυ"
Μπορεί και να εκπλαγούμε απο τα στατιστικά...

Vassilis ///M
21-01-12, 15:11
Προτείνω όπως οι moderators προσθέσουν στις επιλογές του poll και την επιλογή: "...αποφάσισε ή υπέδειξε ή επέβαλε το "ετερον ήμισυ"

Σωστός!!!!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Stunt Mike
21-01-12, 15:13
Οι παντρεμένοι θέλετε να πιστέψουμε οτι το "έτερον ήμισυ" δεν είχε δικαίωμα υποβολής veto για την επιλογή χρώματος ? (για να μην πώ οτι "εκείνη" διάλεξε...)

Ναί ναί, ότι πέιτε.

Τουλάχιστον οι νεότεροι και ελεύεθροι (ακόμα) ας είναι "υποψιασμένοι" για το τί τους περιμένει.

Εγω το παραδεχομαι!Ηθελα το Ε90 σε sparkling graffite αλλα η συζυγος σε blue water....ηδη ξερετε τι παρηγγειλα τελικα...Αλλα μ'αρεσε κιολας,δεν ημουν αρνητικος

Skyline_IS
21-01-12, 16:26
Εγω παντως για μαυρο πηγαινα με ηλιοροφη αλλα κατεληξα σε μπλε χωρις ηλιοροφη :D

Το επομενο ο κοσμος να χαλασει και να καταστραφει θα ειναι alpine white

aristent
21-01-12, 16:30

Ναί ναί, ότι πέιτε.

...και οχι μονο για το χρωμα!!!thumb

+1000 :thumbsup: αλλωστε ειναι πολλαπλη η επιλογη και μπορει να δωσει καποιος οσες ψηφους θελει αλλα μια φορα στην πρωτη του ψηφοφορια.

Εγω το παραδεχομαι!Ηθελα το Ε90 σε sparkling graffite αλλα η συζυγος σε blue water....ηδη ξερετε τι παρηγγειλα τελικα...Αλλα μ'αρεσε κιολας,δεν ημουν αρνητικος

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11048&d=1327155106

μια χαρα ειναι το οχημα σ'αυτο το χρωμα!!!thumb

...οι περισσοτεροι(δηλ.εννοω οχι ολοι!!! μην αρχισετε καμμια επανασταση εδω μεσα!!!:thumbsup:) παντρεμενοι αντρες εχουν παντα την τελευταια κουβεντα στις αποφασεις!!!! :"οτι πεις εσυ αγαπη μου" :thumbsup:

Z4 DCT
21-01-12, 18:11
...οι περισσοτεροι(δηλ.εννοω οχι ολοι!!! μην αρχισετε καμμια επανασταση εδω μεσα!!!:thumbsup:) παντρεμενοι αντρες εχουν παντα την τελευταια κουβεντα στις αποφασεις!!!! :"οτι πεις εσυ αγαπη μου" :thumbsup:

Ενα μονο θα σου πω,,,,,,

Οταν παράγγειλα το 92αρι....το ήθελα γραφίτη.....η γυναικα μου το ήθελε μαύρο!!......το παραγγείλαμε λοιπόν μαύρο.......αλλά το παρέλαβα γραφίτη thumbthumbthumb

Ε91
21-01-12, 18:32
Μεγάλος λάτρης του μαύρου στο παρελθόν, πλέον έχω αναθεωρήσει.
Πιστεύω ότι σε κάθε αυτοκίνητο ταιριάζουν διαφορετικά χρώματα, καθώς και ότι μερικά αυτοκίνητα όταν αλλάζουν χρώμα δείχνουν εντελώς διαφορετικά.
Αναλόγως λοιπόν του ύφους που θες να έχει το αυτοκίνητό σου (σοβαρό, σπορ, πολυτελές κλπ.) επιλέγεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρώματα που μπορούν να συνδυάσουν διάφορα στυλ.
Όσον αφορά τα της συζύγου, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς παντρεμένος που να μην ζήτησε έστω τη γνώμη της γυναίκας του για το χρώμα, πριν παραγγείλει... :whistle:

aristent
21-01-12, 18:39
Ενα μονο θα σου πω,,,,,,

Οταν παράγγειλα το 92αρι....το ήθελα γραφίτη.....η γυναικα μου το ήθελε μαύρο!!......το παραγγείλαμε λοιπόν μαύρο.......αλλά το παρέλαβα γραφίτη thumbthumbthumb

...καλα εσυ εκανες ζαβολια....ο νταλικαμαν συμπεθερος σου που εδωσε παραγγελια 2λιτρο και παρελαβε 316 τι να εγινε αραγε????...αντιθετη ζαβολια???? :hystericalbs1:

Μεγάλος λάτρης του μαύρου στο παρελθόν, πλέον έχω αναθεωρήσει.
Πιστεύω ότι σε κάθε αυτοκίνητο ταιριάζουν διαφορετικά χρώματα, καθώς και ότι μερικά αυτοκίνητα όταν αλλάζουν χρώμα δείχνουν εντελώς διαφορετικά.
Αναλόγως λοιπόν του ύφους που θες να έχει το αυτοκίνητό σου (σοβαρό, σπορ, πολυτελές κλπ.) επιλέγεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρώματα που μπορούν να συνδυάσουν διάφορα στυλ.
Όσον αφορά τα της συζύγου, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς παντρεμένος που να μην ζήτησε έστω τη γνώμη της γυναίκας του για το χρώμα, πριν παραγγείλει... :whistle:

το ελαχιστο δηλαδη,εστω για ξεκαρφωμα!!!
:thumbsup:

Ε91
21-01-12, 18:43
Έτσι,έτσι... Να τηρούμε τα προσχήματα...:grin:

nikos valvetronic
21-01-12, 19:05
Τι λέμε τώρα.Όταν πήρα το CIVIC καινούριο η γυναίκα μου δεν ήρθε στην
αντ/πεια να το παραλάβουμε μαζί γιατί δεν ήθελε αυτό το χρώμα! Μετά από
λίγο καιρό βέβαια έβλεπε τ'άλλα και τα κοροιδευε...Γι'αυτό παιδιά πάρτε αυτό
που γουστάρετε εσείς.Η γυναίκα ότι και να κάνεις θα γκρινιάξει,είναι στο
DNA τους.

panos90
21-01-12, 20:45
το σκατουλι της bmw απο δω και περα..

Eleni
22-01-12, 05:25
Ενα μονο θα σου πω,,,,,,

οταν παρηγγειλα το Ε92, ο αντρας μου το ηθελε γραφιτη, και εγω μαυρο...... παρηγγειλα το γραφιτης γιατι ηταν δωρο γενεθλειων thumbthumbthumbκαι φυσικα παρελαβα το μαυρο!!!!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: