Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Stathis
16-01-12, 15:19
παιδια μην απαξιωνουμε εντελως την παροχη υπηρεσιας επειδη στην ελλαδα τελικα ο τζαμπας ζει!

απαραδεκτη η ενεργεια του επαγγελματια, οπως ειπε και ο EVERGET κι εγω πρωτη φορα ακουω να ζητειται χρεωση για προσφορα (!!!), αλλα απο την αλλη μαθαμε κι εμεις να τα θεωρουμε ολα δωρεαν.

παω στο καταστημα με τα κινητα πρηζω τον υπαλληλο δυο ωρες και θεωρω υποχρεωση του να μου ρυθμισει τα mms σε συσκευη που αγορασα απο αλλου (!), παω σε επιπλα τρωω 3 ωρες το χρονο του πωλητη και δινω το σχεδιο σε ξυλουργο, παω σε παπουτσια δοκιμαζω το νουμερο και τα παιρνω απο το ebay και, απειρα ακομα παραδειγματα.

δε λεω οι εποχες ειναι δυσκολες και τωρα και πριν και ο καθενας θα κοιταξει το συμφερον του, αλλα η παροχη υπηρεσιας (χωρις να αναφερομαι στο παραπανω απαραδεκτο παραδειγμα του ζαχαρια) εχει ενα κοστος ρε παιδια πως θα το κανουμε?
αν δεν αγοραζει κανεις και ζηταει μονο τζαμπα εξυπηρετηση, παει θα κλεισει το καταστημα.

τελος δεν θα πρεπει να θεωρουμε υπερβολικες τις αμοιβες καποιων εξειδικευμενων τεχνικων, ουτε να κανουμε αναγωγη σε ημερομισθιο ή σε μισθο της ζητηθεισας αμοιβης.

καποτε ειχε παει ενας τεχνικος να φτιαξει το σερβερ μιας εταιριας.
γυρισε λοιπον ενα βιδακι μιση στροφη και το μηχανημα επανηλθε.
οταν ο διευθυντης ρωτησε τι χρωσταει και ο τεχνικος του ζητησε ενα χιλιαρικο, εκνευριστηκε και αναρωτηθηκε πως ειναι δυνατον να ζητειται αυτο το υπερβολικο ποσο για πεντε λεπτα δουλεια!
απαιτησε μαλιστα πληρη εγγραφη τεχνικη αιτιολογηση του ποσου.
ο τεχνικος την αλλη μερα εστειλε τιμολογιο:
-στροφη 1/2 βιδας σερβερ ----> 1 ευρω.
-γνωση του ποια βιδα επρεπε να στραφει ---->999 ευρω...
ο διευθυντης πληρωσε αδιαμαρτυρητα...

fanisk
16-01-12, 16:02
παιδια μην απαξιωνουμε εντελως την παροχη υπηρεσιας επειδη στην ελλαδα τελικα ο τζαμπας ζει!

απαραδεκτη η ενεργεια του επαγγελματια, οπως ειπε και ο EVERGET κι εγω πρωτη φορα ακουω να ζητειται χρεωση για προσφορα (!!!), αλλα απο την αλλη μαθαμε κι εμεις να τα θεωρουμε ολα δωρεαν.

παω στο καταστημα με τα κινητα πρηζω τον υπαλληλο δυο ωρες να μου ρυθμισει τα mms, παω σε επιπλα τρωω 3 ωρες το χρονο του πωλητη και δινω το σχεδιο σε ξυλουργο, παω σε παπουτσια δοκιμαζω το νουμερο και τα παιρνω απο το ebay και, απειρα ακομα παραδειγματα.

δε λεω οι εποχες ειναι δυσκολες και τωρα και πριν και ο καθενας θα κοιταξει το συμφερον του, αλλα η παροχη υπηρεσιας (χωρις να αναφερομαι στο παραπανω απαραδεκτο παραδειγμα του ζαχαρια) εχει ενα κοστος ρε παιδια πως θα το κανουμε?
αν δεν αγοραζει κανεις και ζηταει μονο τζαμπα εξυπηρετηση, παει θα κλεισει το καταστημα.

τελος δεν θα πρεπει να θεωρουμε υπερβολικες τις αμοιβες καποιων εξειδικευμενων τεχνικων, ουτε να κανουμε αναγωγη σε ημερομισθιο ή σε μισθο της ζητηθεισας αμοιβης.

καποτε ειχε παει ενας τεχνικος να φτιαξει το σερβερ μιας εταιριας.
γυρισε λοιπον ενα βιδακι μιση στροφη και το μηχανημα επανηλθε.
οταν ο διευθυντης ρωτησε τι χρωσταει και ο τεχνικος του ζητησε ενα χιλιαρικο, εκνευριστηκε και αναρωτηθηκε πως ειναι δυνατον να ζητειται αυτο το υπερβολικο ποσο για πεντε λεπτα δουλεια!
απαιτησε μαλιστα πληρη εγγραφη τεχνικη αιτιολογηση του ποσου.
ο τεχνικος την αλλη μερα εστειλε τιμολογιο:
-στροφη 1/2 βιδας σερβερ ----> 1 ευρω.
-γνωση του ποια βιδα επρεπε να στραφει ---->999 ευρω...
ο διευθυντης πληρωσε αδιαμαρτυρητα...

Λεφτα για να σου δωσει προσφορα δεν το κανει κανεις Σταθη..
Αμα τα παπουτσια ειναι 2 φορες πιο ακριβα εδω, ναι θα τα δοκιμασω και θα τα παρω απ'εξω, μηπως να πληρωσω επειδη απλα θα δοκιμασω το παπουτσι τους?
Αν ο επιπλας τα πουλαει 2 φορες πανω, γιατι να μη δωσω τα σχεδια που σχεδιασα μονος μου εκ μνημης? Δεν λεω να εχει βγαλει σχεδιο ο επιπλας, να το αφησει να το "δω", και εγω να το παω στον ξυλουργο.. Αν ο επιπλας δεν με πειθει, γιατι να αγορασω απο αυτον?
Τα mms θα επρεπε να χρεωνονται αν δεν εχει αγοραστει απο το καταστημα που παρεχει τη βοηθεια.. πληρωνεις τη γνωση του υπαλληλου. Αν εχει αγοραστει, θα ελεγα πως ειναι μια after sales εξυπηρετηση.

Σχετικα με το φορουμ (και το καθε φορουμ) πρεπει να σταματησουμε να φοβομαστε τη "δυσφημιση" και τις μηνυσεις, οταν μιλαμε για γεγονοτα υπαρκτα και οχι της φαντασιας μας. Το φορουμ δεν φερει ευθυνη, ο καθενας απο εμας ομως, εφοσον το γεγονος δεν ειναι προιον μυθοπλασιας για να κανουμε ζημια σε αυτον που δεν "παμε" αλλα πραγματικη ιστορια, ας γραφει δημοσια, και ας αφηνει τα στοιχεια του στους admins. Δεν βαρεθηκατε να διαβαζετε για "στελνω πμ, δεν γραφω δημοσια" ? Υποτιθεται οτι τα φορουμς ειναι για ανταλλαγη γνωσεων, αποψεων, προβληματων και παρεας. Ας μιλαμε ξεκαθαρα λοιπον, αυτο βοηθα ολους μας.

ntinos
16-01-12, 16:42
...
Αμα τα παπουτσια ειναι 2 φορες πιο ακριβα εδω, ναι θα τα δοκιμασω και θα τα παρω απ'εξω, μηπως να πληρωσω επειδη απλα θα δοκιμασω το παπουτσι τους?
Αν ο επιπλας τα πουλαει 2 φορες πανω, γιατι να μη δωσω τα σχεδια που σχεδιασα μονος μου εκ μνημης? Δεν λεω να εχει βγαλει σχεδιο ο επιπλας, να το αφησει να το "δω", και εγω να το παω στον ξυλουργο.. Αν ο επιπλας δεν με πειθει, γιατι να αγορασω απο αυτον?
Τα mms θα επρεπε να χρεωνονται αν δεν εχει αγοραστει απο το καταστημα που παρεχει τη βοηθεια.. πληρωνεις τη γνωση του υπαλληλου. Αν εχει αγοραστει, θα ελεγα πως ειναι μια after sales εξυπηρετηση....

Οχι Φανη. !
Αυτο (το τονισμενο) ειναι τουλαχιστον ανηθικο !!!

Εαν θελεις να πληρωσεις τα παπουτσια (πχ) στο ebay, να πας να τα δοκιμασεις στο .... ebay.
Αλλιως, να παρεις εσυ το ρισκο που παιρνει ο μαγαζατορας, να αγορασεις δλδ χωρις να τα δοκιμασεις, και μετα τα μπεις στην διαδικασια να τα στειλεις πισω, να μην σ'αρεσουν, να μην σου κανουν, κλπ. κλπ.

Ενα απο τα προβληματα που εχουμε εμεις οι εξυπνακηδες, ειναι οτι γουσταρουμε που ειμαστε ΤΣΑΜΠΑ μαγκες.

Μην κανεις το λαθος και παρεις προσωπικα αυτα που γραφω εδω. Σε χρησημοποιησα απλα σαν παραδειγμα. thumb

fanisk
16-01-12, 17:01
Οχι Φανη. !
Αυτο (το τονισμενο) ειναι τουλαχιστον ανηθικο !!!

Εαν θελεις να πληρωσεις τα παπουτσια (πχ) στο ebay, να πας να τα δοκιμασεις στο .... ebay.
Αλλιως, να παρεις εσυ το ρισκο που παιρνει ο μαγαζατορας, να αγορασεις δλδ χωρις να τα δοκιμασεις, και μετα τα μπεις στην διαδικασια να τα στειλεις πισω, να μην σ'αρεσουν, να μην σου κανουν, κλπ. κλπ.

Ενα απο τα προβληματα που εχουμε εμεις οι εξυπνακηδες, ειναι οτι γουσταρουμε που ειμαστε ΤΣΑΜΠΑ μαγκες.

Μην κανεις το λαθος και παρεις προσωπικα αυτα που γραφω εδω. Σε χρησημοποιησα απλα σαν παραδειγμα. thumb

Ντινο δεν το παιρνω προσωπικα γιατι παπουτσια παιρνω απο Ελλαδα για να μη τρεχω να τα στελνω πισω. T-shirts ομως ευχαριστως τα παιρνω απο Αγγλια στη μιση τιμη αφου ξερω το νουμερο και το "κοψιμο"¨της εταιριας :th_Laie_67-1: Εχω φαει και φολες ομως απο εταιριες που δεν ηξερα τη γραμμη τους (μπλουζες, jeans) και ή τα γυρισα πισω ή τα εχω σπιτι και καθονται.. πηρα το ρισκο thumb

Ανηθικο ειναι να πουλας και στη διπλη τιμη ομως..

ntinos
16-01-12, 17:07
Φανη, δεν ειναι ανηθικο να πουλας στην διπλη τιμη. Ειναι ΚΛΟΠΗ.

Αφου ειναι κλεφτης, τον αποφευγω. Δεν θε γινω ανηθικος ομως σε καμια περιπτωση. Να χρησιμοποιησω εναν κλεφτη ? Ποσο καλυτερος του ειμαι τοτε ?

Υγ. Ψωνιζω αβερτα απο ebay, αλλα ποτε κατι που εχω δοκιμασει εδω (ειτε ρουχο, ειτε μανω για τα νυχια*)

* Οχι τα δικα μου ρε συ ... ;-)

Driver M
16-01-12, 18:00
Σιγά βρε παιδιά που είναι και αδίκημα να αγοράσει κάποιος κάτι από αλλού ενώ το έχει δοκιμάσει αλλού, ή πρέπει να πληρώσω ως "υπηρεσία" το να δοκιμάσω 5-10 ρούχα/παπούτσια κλπ και στο τέλος να μην αγοράσω κανένα, είτε γιατί δε μου άρεσε, είτε γιατί αποφάσισα να αγοράσω κάτι άλλο, είτε γιατί με επηρέασε η πανσέληνος κοκ.
Υπηρεσία που πρέπει να είναι επί μισθώ είναι φερειπείν ο μαθηματικός που διδάσκει την επιστήμη του, ο γιατρός που εξετάζει τον ασθενή κλπ, όχι ο έμπορος που καλείται να δώσει μια τιμή στον πελάτη για το προϊόν του, όσο χρόνο και να απαιτεί αυτό (που στην περίπτωση του Ζαχαρία μη γελιόμαστε, με έτοιμους τους κωδικούς ένα τέταρτο δουλειά είναι).

Ελεύθερη αγορά έχουμε, δεν γίνεται όλοι να κερδίζουν από τα πάντα ή όλα να κοστολογούνται.
Το εμπόριο έτσι είναι, το θέμα είναι κάποιος σαν σωστός επαγγελματίας να κάνει την καλύτερη προσφορά στον πελάτη (τόσο από οικονομική άποψη όσο και από εξυπηρέτηση και γενικότερα) και ο τελευταίος να αποφασίσει ποιος επαγγελματίας καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες του και να πάει εκεί.
Το παραπάνω, εκτός από ορθολογικό είναι τίμιο και δίκαιο και επιβραβεύει τον σωστό επαγγελματία από τον μέτριο ή τον κακό.

panos90
16-01-12, 18:10
καλα εδω μου την ειχαν πει στο μαγαζι Α επειδη μπηκα με σακουλες του ανταγωνιστη-Β.

Ελλαδαρα μουυυυυ

//μαγαζια με προιοντα υπολογιστων.. (τα πιο γνωστα που ξερετε- αντε σας τα ειπα)

A8hnaios
16-01-12, 19:05
Δλδ ο τύπος πληρωνεται 200 ευρω το 8ωρο αν θελει 20 ευρω για τα 45' !

Αντε να ελαφρυνουμε λιγο τη κατασταση//...! :whistle:

https://www.youtube.com/watch?v=PRsT4VxmMiY

aristent
16-01-12, 19:06
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ntinos
16-01-12, 19:19
Σιγά βρε παιδιά που είναι και αδίκημα να αγοράσει κάποιος κάτι από αλλού ενώ το έχει δοκιμάσει αλλού, ή πρέπει να πληρώσω ως "υπηρεσία" το να δοκιμάσω 5-10 ρούχα/παπούτσια κλπ και στο τέλος να μην αγοράσω κανένα, είτε γιατί δε μου άρεσε, είτε γιατί αποφάσισα να αγοράσω κάτι άλλο, είτε γιατί με επηρέασε η πανσέληνος κοκ.
....

Δεν εγραψα οτι ειναι αδικημα (φυσικα και δεν ειναι), αλλα ανηθικο.

Και περιεγραψα συγκεκριμενα τι ειναι ανηθικο εν προκειμενω, το να πας να δοκιμασεις παπουτσια ή ρουχα, με σκοπο να δεις αν σου κανουν, αποφασισμενος οτι θα τα παρεις απο αλλου.
Δεν ειναι αυτο ουτε εξυπναδα, ουτε τιμιο.

Θα μου πεις βεβαια απο την αλλη, πως χεστηκ@με για το τι ειναι τιμιο και τι ηθικο, το θέμα ειναι να γλυτωσουμε οσα περισσοτερα μπορουμε.

Υγ. Δεν εχω ουτε ειχα ποτε μου καταστημα, ουτε επισης και κανενας φιλος μου. thumb

stef
16-01-12, 19:33
Εαν δεν συμμορφωθούνε με τιμές θα το κάνεις
Δεν μπορεί το ΙΔΙΟ (ίδια μάρκα προιόν) να έχει μισή τιμή έξω από ότι Ελλάδα επειδή θέλει ο Λεμονής και ο κάθε Notos να βγάζει 350%...
Και μην μου πεις ότι αυτοί έχουν μαγαζία σε πολύ ακριβές περιοχές γιατί τότε και εγώ θα σου πω ότι και οι άλλοι έχουν μαγαζιά στη 5th Avenue & στη Viamontenapoleone!

z3 2.2
16-01-12, 19:44
Zαχαρια εχεις δικιο.
Ο Σταθης απο την αλλη μιλησε παρα πολυ σωστα.
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Προσωπικη εμπειρια δικη μου απο την πλευρα του συνεργειου ειναι ο τζαμπατζης παει συννεφο.
Στην περιπτωση σου ομως Ζαχαρια μονο τζαμπατζης δεν εισαι.
Τα παντα πρεπει να πληρωθουν αλλα πρεπει να υπαρχει και ενα μετρο και ενας επαγγελματισμος.
Το να δωσεις 100 κωδικους και να ζητησεις τιμες ειναι μανουρα για τον ανταλλακτικο αλλα μεχρι εκει....
Αυτο το μαγαζι χανει ενα πελατη για χαζο λογο.Και οι εποχες σημερα δεν ειναι για να χανεις ΟΥΤΕ εναν!
Θα μπορουσε πολυ ομορφα να σου κανει τη δουλεια αλλα να στο "πουλησει" με τον τροπο του!
Να "πουλησει" την παροχη του με χιλιους δυο τροπους που θα του αποφερουν οχι 20 αλλα 1020 ευρω.
Οποιος εχει να κανει με πελατες μπορει να καταλαβει το σκεπτικο μου.

Απο την αλλη σκεφτειτε οτι σε ευρωπαικες αντιπροσωπειες με σοβαρη υποσταση το "Μπες να το παμε μια βολτα να ακουσεις ενα τσικι-τσικι" συνεπαγεται με ανοιγμα εντολης εργασιας και χρεωση μιας εργατωρας που ειναι καπου στα 80-90 ευρω.....

Και δω ερχεται ο αλεξιπτωτιστης πελατης,σε διακοπτει με αγενεια απο την συζητηση σου με αλλο πελατη και εχει την απαιτηση να "το παμε μια βολτα, να ακουσεις κατι".....
Και μολις πατε την βολτα και του πεις "μαλλον μπαρακι ζαμφορ ακουγεται" λεει ενα ευχαριστω μεσα απο τα δοντια και φευγει για να το φτιαξει ισως καπου αλλου.....

Αλλα 20 ευρω για τιμες με φαξ....απιστευτο....
Και τι παραστατικο δλδ θα σου εκοβε?
ΑΠΥΔΑ 138747 "Κοστολογιο με φαξ" !!!!!
χαχαχαχα ρε μλκ......χαχαχαχαχαχα.

fast-enough
16-01-12, 19:55
Δεν εγραψα οτι ειναι αδικημα (φυσικα και δεν ειναι), αλλα ανηθικο.

Και περιεγραψα συγκεκριμενα τι ειναι ανηθικο εν προκειμενω, το να πας να δοκιμασεις παπουτσια ή ρουχα, με σκοπο να δεις αν σου κανουν, αποφασισμενος οτι θα τα παρεις απο αλλου.
Δεν ειναι αυτο ουτε εξυπναδα, ουτε τιμιο.

Θα μου πεις βεβαια απο την αλλη, πως χεστηκ@με για το τι ειναι τιμιο και τι ηθικο, το θέμα ειναι να γλυτωσουμε οσα περισσοτερα μπορουμε.

Υγ. Δεν εχω ουτε ειχα ποτε μου καταστημα, ουτε επισης και κανενας φιλος μου. thumb

Δεν συμφωνώ.
Και έξυπνο είναι και τίμιο.
Μπαίνεις, δοκιμάζεις, ρωτάς τιμή, γελάς, φεύγεις, παραγγέλνεις.
Τι να λέμε? Τιμή μπουφάν columbia στο στοκ, 172¤ από "και καλά" 344¤. ενώ είχε αρχική τιμή (MSRP) στις ΗΠΑ 120$, τελική με μεταφορικά 80¤.
Κάθισμα παιδικό recaro 360¤ Ελλάδα, 190¤ από Γερμανία.
κλπ
κλπ
Γιατί να είμαι το κορόιδο?
Όταν ζητάνε τριπλάσια χρήματα από την τιμή που άλλοι προσφέρουν, σαφώς και τίμιο είναι και πάρα μα πάρα πολύ έξυπνο.
Αν ζητούσαν ένα ποσό το οποίο δικαιολογεί την "υπηρεσία" που προσφέρουν πολύ ευχαρίστως να τους το δώσω όπως εξάλλου έχω κάνει και στο παρελθόν.
Έχω φίλο με κατάστημα με ηλεκτρικά είδη, που οι τιμές που κάνει είναι εφάμιλλες με τις χαμηλότερες του διαδικτύου.
Σε πληροφορώ πως και 20 και παραπάνω τοις εκατό να μου έρθει, τα ηλεκτρικά μου πάντα τα ψωνίζω από αυτόν.
Γιατί είναι Επαγγελματίας.
Μια φορά έψαχνα κάτι εστίες Smeg. Τιμή Ελλάδας 1220¤. Αγορά από Ιταλία με μεταφορικά 660¤.
Ο Φίλος - έμπορος μου είπε "μην είσαι μ@^&κας. Αγόρασέ από Ιταλία".
Όλα κομπλέ και με εγγύηση από Petco.
Εν ολίγοις, κορόιδο είναι αυτός που δεν ψάχνεται και δικαιολογεί τον κάθε "έξυπνο" που πουλάει με υπερκέρδος.
Αλλά που θα πάει, όλοι θα το φάνε το αγγούρι... :warriorsmiley:

Z4 DCT
16-01-12, 20:15
Οτι σπείρεις θα θερίσεις.........

Stathis
16-01-12, 21:34
Δεν συμφωνώ.
Και έξυπνο είναι και τίμιο.
Μπαίνεις, δοκιμάζεις, ρωτάς τιμή, γελάς, φεύγεις, παραγγέλνεις.
Τι να λέμε? Τιμή μπουφάν columbia στο στοκ, 172¤ από "και καλά" 344¤. ενώ είχε αρχική τιμή (MSRP) στις ΗΠΑ 120$, τελική με μεταφορικά 80¤.
Κάθισμα παιδικό recaro 360¤ Ελλάδα, 190¤ από Γερμανία.
κλπ
κλπ
Γιατί να είμαι το κορόιδο?
Όταν ζητάνε τριπλάσια χρήματα από την τιμή που άλλοι προσφέρουν, σαφώς και τίμιο είναι και πάρα μα πάρα πολύ έξυπνο.
Αν ζητούσαν ένα ποσό το οποίο δικαιολογεί την "υπηρεσία" που προσφέρουν πολύ ευχαρίστως να τους το δώσω όπως εξάλλου έχω κάνει και στο παρελθόν.
Έχω φίλο με κατάστημα με ηλεκτρικά είδη, που οι τιμές που κάνει είναι εφάμιλλες με τις χαμηλότερες του διαδικτύου.
Σε πληροφορώ πως και 20 και παραπάνω τοις εκατό να μου έρθει, τα ηλεκτρικά μου πάντα τα ψωνίζω από αυτόν.
Γιατί είναι Επαγγελματίας.
Μια φορά έψαχνα κάτι εστίες Smeg. Τιμή Ελλάδας 1220¤. Αγορά από Ιταλία με μεταφορικά 660¤.
Ο Φίλος - έμπορος μου είπε "μην είσαι μ@^&κας. Αγόρασέ από Ιταλία".
Όλα κομπλέ και με εγγύηση από Petco.
Εν ολίγοις, κορόιδο είναι αυτός που δεν ψάχνεται και δικαιολογεί τον κάθε "έξυπνο" που πουλάει με υπερκέρδος.
Αλλά που θα πάει, όλοι θα το φάνε το αγγούρι... :warriorsmiley:

φιλε μου εχεις αδικο και το παραπανω ποστ ειναι το δειγμα του γιατι πολλα πραγματα καταρρεουν στη χωρα μας.

ειναι απολυτο δικαιωμα σου να ψωνισεις απο οπου σε αυμφερει και απο οπου επιθυμεις.
εχουμε πολλες φορες αναφερει για ποιο λογο ειναι καλο να προτιμουμε και να στηριζουμε τις ελληνικες επιχειρησεις.
προχειρα να επαναλαβω οτι καποια απο τα χρηματα που δινουμε γυριζουν σε μας.
αν δουλευουμε στην ελευθερη αγορα (και δεν ειμαστε απλα δημοσιοι υπαλληλοι που περιμενουν απο το κρατος να παρει δανεικα και να βαλει χαρατσια για να δωσει μισθους) αυτο ειναι απολυτα κατανοητο.
αν εγω αγοραζω κινητα απο τη γερμανια για να κερδισω, εσυ βγαζεις τα λ7 σου στην γαλλια επειδη δινει περισσοτερο τοκο, ο αλλος ψωνιζει απο αμερικη και γενικα ολοι προτιμουν πια ξενες επιχειρησεις, τελικα ποιος θα απομεινει να δουλευει σε αυτη τη χωρα και σε ποια δουλεια?

αλλα οχι, δεν το θελουμε αυτο! θελουμε οι αλλοι να προτιμουν τις επιχειρησεις που εμεις εργαζομαστε, αλλα μονο εμεις να ειμαστε οι εξυπνοι που σπαμε την αλυσιδα και επωφελουμαστε! χεχεχε

ακομα και αυτο ομως θα μπορουσα να το δεχθω αν πουμε οτι τι να κανουμε αφου η αγορα ελευθερωθηκε και παγκοσμιοποιηθηκε ας αγορασει ο καθενας απ οπου θελει, στο κατω κατω ας γινει και η ελληνικη επιχειρηση ανταγωνιστικη ωστε να την προτιμησει και καποιος ξενος σε αντισταθμισμα του ελληνα που προτιμα την ξενη.
αν και ολοι ξερουμε οτι ως μικρη αγορα λογω πληθυσμου και μονο αυτο ειναι πολλες φορες ανεφικτο!

το αλλο ομως αυτο που λετε οτι θα πατε εν γνωσει σας να δοκιμασετε ειδη απο ελληνικα μαγαζια με σκοπο απο την αρχη να τα αγορασετε απο αλλου ειναι ανηθικο και απαραδεκτο!

αυτο ειναι καθαρη συμπεριφορα "ελληναρα" που τον ενδιαφερει μονο ο εαυτος του και κανενας αλλος.
δεν τον ενδιαφερει οτι η ελληνικη επιχειρηση εχει ανθρωπους που πληρωνει, εισφορες, ικα, εφορια, δεη, τηλεφωνα, στοκ, εμπορευματα κλπ, συμμετεχει στον παραγωγικο κυκλο της οικονομιας μας και αυτα τα εξοδα απο καπου πρεπει να τα βγαλει!
τον ενδιαφερει μονο να παρει ενα καταναλωτικο ειδος φθηνα, προφανως διοτι αυτο του λειπει.

οταν ομως η επιχειρηση αυτη αναστειλει τη λειτουργια της διοτι πολλοι παρομοιως σκεπτομενοι τυποι εξυπνακηδες μαζευτηκαν, και το ιδιο κανει και η διπλανη και παραδιπλανη, τοτε θα ερθει η ωρα που και η επιχειρηση του "ελληναρα" μας θα αδυνατει να του πληρωσει το μισθο του. (εκτος αν ειναι δ.υ. υμετερος ομως ειπαμε, οπου εκει δεν υπαρχει προβλημα πληρωνουν τα κοροϊδα).
και τοτε θα καταλαβει οτι λ7 του χρησιμευσαν για να στηριχθουν καποιες ξενες επιχειρησεις που δεν του ανταποδιδουν τιποτα περα απο το χαμηλο κοστος ενος προϊοντος.
γι αυτο προφανως και εχουν τη δυνατοτητα να δινουν χαμηλες τιμες.
γιατι δεν εχουν πολλους "ελληναραδες" να μπαινουν μεσα και να δοκιμαζουν ή να ρωτανε ερωτησεις, ή να ζητουν εξυπηρετηση, γι αυτα υπαρχουν οι τοπικες επιχειρησεις-κοροϊδα. αυτοι μονο πουλανε!
μια χαρα ετσι?

οσο για το θεμα του θρεντ, ισως παρεξηγηθηκε το προηγουμενο ποστ μου.
εγω δεν εγραψα ποτε οτι ο ζαχαριας εχει αδικο και ο εμπορος δικιο.
το αντιθετο εγραψα για τη συγκεκριμενη περιπτωση.

αλλα ανεφερα οτι στην ελλαδα θα πρεπει να μαθουμε οτι οσον αφορα την παροχη υπηρεσιας δεν ειναι ολα δωρεαν.
καποια πραγματα σαφως και ειναι δωρεαν (οπως η συνταξη μιας προσφορας), καποια αλλα ομως δεν ειναι.
ο ανθρωπος που παρεχει μια υπηρεσια απο καπου πρεπει να πληρωθει. και αν δεν ειναι απο την πωληση ενος προϊοντος ή απο τη χρεωση της υπηρεσιας αυτης καθεαυτης, απο που θα ειναι? θα βρεξει χρημα απο τον ουρανο?
ή καποια κοροϊδα θα δουλευουν τζαμπα για να επωφελουνται οι εξυπνοι?
οταν ολοι ειμαστε τζαμπατζηδες και τα θεωρουμε ολα δεδομενα η αλυσιδα που υπαρχει αυτη τη στιγμη θα σπασει.
οταν π.χ. τα 20 μαγαζια που πουλανε nike κλεισουν στη αθηνα επειδη ξυπνησουν ολοι και αγοραζουν απο ebay και μεινει μονο ενα, διοτι η δυναμικη των πωλησεων αυτο θα υποστηριζει, τοτε λοιπον που θα πηγαινει ο εξυπανακιας απο τη μια ακρη της αθηνας στην αλλη, θα ξοδευει βενζινη, εργατωρα, θα περιμενει ουρα για να δοκιμασει, τοτε που ο ξενος θα ανεβασει τιμη καθως ο ανταγωνισμος θα ειναι μικροτερος, να δουμε τοτε απο που θα συμφερει το φιλο μας να αγορασει...
αν μπορει ακομα να αγορασει και δεν εχει μεινει ανεργος, καθως δεν ηταν ο μονος που το εκανε αυτο κι ετσι και η δουλεια που δουλευε δεν αντεξε. εκλεισε!
κριμα ε, δεν το ειχε σκεφτει αυτο ο φιλος μας...:original:

Driver M
16-01-12, 21:58
Στάθη τα τραγικοποιείς τα πράγματα.
Έχεις δίκιο σε κάποιο βαθμό, αλλά παραλείπεις ορισμένα πράγματα.

Συμφωνώ κι εγώ να στηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά αφού απασχολούν εργαζόμενους, πληρώνουν φόρους κλπ και προτιμώ να ψωνίζω σε αυτά ακόμα κι αν αγοράζω λίγο ακριβότερα.
Μέχρι εκεί όμως.

Όταν μεγάλα μαγαζιά έχουν ορισμένες μάρκες ρούχων, παπουτσιών κλπ με 60-70% υπερκοστολόγηση, επειδή ο εισαγωγέας και ο μαγαζάτορας νομίζουν πως απευθύνονται σε κορόιδα και όχι σοβαρούς πελάτες, και φτάνουν με τις εκπτώσεις να έχουν όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης προ εκπτώσεων, τότε προσωπικά θεωρώ ανήθικο όχι να ψωνίσω από αλλού αλλά να αφήσω σε αυτούς τα λεφτά μου.
Τα οποία λεφτά μου ξέρουμε όλοι ότι, από κάποιο σημείο και μετά, δεν πάνε στον απλό πωλητή, αποθηκάριο κλπ αλλά στον ιδιοκτήτη και οι υπάλληλοι αρκούνται απλά στο βασικό μισθό.

Παράλληλα, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και πολυκαταστήματα τύπου mall, attica κλπ γιατί, λόγω περισσότερης ποικιλίας, συχνά καλύτερων τιμών, διαφήμισης κλπ, ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει από αυτά και τα μικρά μαγαζιά κλείνουν.
Το ίδιο μπορεί να πει κανείς πως συνέβαινε παλαιότερα και με τα σουπερ μάρκετ έναντι των παντοπωλείων κοκ.

Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".
Άλλωστε οι μεγάλες επιχειρήσεις το κέρδος τους κοιτάνε, γι'αυτό και μέχρι πριν λίγα χρόνια, που οι αγορές απ'το ίντερνετ δεν ήταν ανεπτυγμένες ιδιαίτερα στη χώρα μας, τα είδη ένδυσης και πολλά ακόμα ήταν πανάκριβα, γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε ανταγωνισμός.
Τώρα όμως που βρίσκουν τα σκούρα αναγκάζονται μόνοι τους να ρίξουν τις τιμές.

Το να είναι κάτι λίγο πιο ακριβό σ'ένα μαγαζί το κατανοώ και θα το στηρίξω, το να έχει όμως αποκλίσεις 30-40+% δεν το κατανοώ και εν τέλει δεν θα βγάλω εγώ με τα λίγα μου λεφτά το φίδι από την τρύπα για ορισμένους που τόσα χρόνια έβγαζαν εκατομμύρια υπερκοστολογώντας.
Η να γίνουν ανταγωνιστικοί, ή να δεχτούν μείωση πελατείας με ενδεχόμενο ακόμα και το κλείσιμο.

Το εμπόριο δεν έχει μόνο κέρδος, έχει και ρίσκο, κάτι που πολλοί στη χώρα μας το αγνοούσαν για τα καλά μέχρι πρότινος.

Stathis
16-01-12, 22:05
Ελεύθερη αγορά έχουμε, η οποία μόνο με ηθικούς κανόνες δεν είναι δομημένη, οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι ανήθικο να καταφεύγουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας υπάρχει καλύτερο "value for money".

φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.thumb

Driver M
16-01-12, 22:22
φιλε μου εγω δεν ειπα οτι ειναι ανηθικο να ψωνιζεις απο το εξωτερικο.
ειπα οτι μακροπροθεσμα θα διαπιστωσεις οτι δεν σε συμφερει.
ειδικα εσενα που εισαι νεος ανθρωπος, καθως αν ολοι ψωνιζουνε απ εξω που θα βρεις εσυ δουλεια να δουλεψεις?
και ποσες εναλλακτικες θα εχεις?

ειπα οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις να απασχολεις και να ξοδευεις το χρονο καποιου ξεροντας εκ των προτερων οτι δεν θα αγορασεις απο εκει.
η εκμεταλευση αλλωστε δεν ειναι μονο προνομιο του πωλητη (οπως πολυ σωστα αναφερεις στα παραδειγματα σου) αλλα και του αγοραστη ο οποιος εν γνωσει του "κλεβει" το μεγαλυτερο κοστος μιας επιχειρησης.
το χρονο και τη γνωση του ανθρωπινου δυναμικου.thumb
Γι'αυτό το σωστό θα ήταν οι τιμές να είναι λίγο αυξημένες σε ένα μαγαζί σε σχέση πχ με μια αποθήκη που πουλά μόνο στο νετ, ώστε και να αξίζει να το ενισχύσουμε και να υπάρχουν και όλα τα οφέλη που λες κι εσύ (φόροι, θέσεις εργασίας κλπ).

Ως προς τη δεύτερη παράγραφο, κι εκεί συμφωνώ.
Απλά αν το μαγαζί αυτό ήταν και ανταγωνιστικό τιμολογιακά (δηλαδή ακόμα και λίγο ακριβότερο), τότε οι περισσότεροι δεν θα δοκίμαζαν απλώς αλλά θα αγόραζαν κιόλας.

Stathis
16-01-12, 22:46
δυστυχως αρη και οπως προανεφερα, η ελληνικη επιχειρηση εχει πολλες φορες αντικειμενικες δυσκολιες (περα απο τον κακο της εαυτο, που συμφωνω μαζι σου) που δεν γινεται να ξεπεραστουν.

αλλο περιθωριο κερδους εχεις οταν απευθυνεσαι σε μια αγορα 100 εκατομυριων καταναλωτων και αλλο οταν απευθυνεσαι σε 10 εκατομυρια.
αλλη η διαπραγματευτικη σου δυναμη σαν ογκος παραγγελιων, αλλες οι συμφωνιες με τους μεταφορεις, αλλοι οι τζιροι, αλλοι το μεσο εσοδο ανα πελατη οπου εχεις τη δυνατοτητα να το διατηρησεις πολυ χαμηλα και να κερδισεις απο τον ογκο.

στη μικρη δικη μας αγορα τα περιθωρια αυτα οριοθετουνται (στο εμποριο παντα) απο τον πληθυσμο.
οτι και να κανουμε δεν γινεται να φτασουμε τις ξενες αγορες, ουτε να υποστηριξουν ελληνικες επιχειρησεις μισθους εξωτερικου, καθως τα κερδη ειναι αναλογα.
γενικα η εξισωση λεει οτι το υψος του επιτρεπομενου μισθολογικου κοστους και το κερδος μιας επιχειρησης ειναι ευθεως αναλογο με το τζιρο και το ποσοστο κερδους.

εμεις εδω το μονο που κανουμε ειναι να επωφελουμαστε απο την αγοραστικη δυναμη του αμερικανου οταν π.χ. αγοραζουμε απο την αμερικη.
ετσι ομως ενισυχουμε τη δυναμη της ξενης οικονομιας και οχι της δικης μας.
αυτο ειναι κατι που δεν απαγορευται φυσικα απο καποιο νομο, τελικα ομως αποβαινει εις βαρος της ασθενεστερης οικονομιας ή οποια τεινει να ασθενησει ολο και περισσοτερο οσο οι καταναλωτες της προτιμουν το εξωτερικο.

spar@
16-01-12, 23:02
γιατι τοσα χρονια οι περισσοτεροι εμποροι ειχαν κερδος στα ειδη τους πανω απο 100%?
γιατι φτασαμε τωρα στο σημειο ακομα και μεγαλοι εμποροι πολυκαταστηματων να εχουν εκπτωσεις 40% πριν γινουν οι κανονικες εκπτωσεις και τωρα στις κανονικες εκπτωσεις να φτανουν το 70% εκπτωση στις αρχικες τιμες?
τωρα δηλαδη τι αλλαξε? αλλαξαν οι φοροι? (ναι αλλαξαν αυξηθηκε το φπα) αλλαξαν τα νοικια? αλλαξαν οι μισθοι? τωρα δεν βγαινουν, βγαινουν και με το παραπανω απλα ηρθαν οι τιμες μαλλον εκει που επρεπε...
μεχρι προπερσι ο Ελληνας επιχειρηματιας με ενα πελατη ηθελε να βγαλει την μερα του και δεν κοιταξε να φερει 20 πελατες και ολοι στραφηκαν σε αγορες το εξωτερικου, το ανηθικο ξεκινησε απο αλλου...
ενα απλο παραδειγμα ειναι και οι καφετεριες στις οποιες ο καφες ειχε ανοδικη πορεια και πανω απο τα 5 ευρο, οπου φετος και με την αυξηση του φπα στο 23% οι καφετεριες εριξαν τις τιμες τους στο 50% τι αλλαξε? δεν υπαρχει κερδος?
για μενα σαν καταναλωτης ο σωστος δεν χανεται ποτε, υπαρχουν καταστηματα με επωνυμα ρουχα και λογικες τιμες που καταφερνουν και ακομα και στις δυσκολες σημερινες μερες να ειναι γεματα με πελατες!
υ.γ αυτα πρεπει να μεταφερθουν στην επικαιροτητα

οσο για το θεμα του Ζαχαρια απλα ειναι ασχολιαστο.....μαλλον καποια ατομα βρισκονται σε δικο τους κοσμο!

Stathis
16-01-12, 23:16
γιατι τοσα χρονια οι περισσοτεροι εμποροι ειχαν κερδος στα ειδη τους πανω απο 100%?

περαν του υπερβολικου κερδους οπου συμφωνω και καταδικαζω και δεν ψωνιζω απο τετοια μαγαζια, υπαρχουν και αλλοι λογοι για το παραπανω.

για παραδειγμα αν εγω πουλαω σωβρακα και η εταιρια που αντιπροσωπευω εχει 50 σχεδια Χ 10 χρωματα Χ 5 μεγεθη Χ 5 τεμαχια εκαστο αυτο μας κανει 12500 σωβρακα.
στη τιμη λοιπον θα πρεπει να υπολογισω και τη φυρα φιλε μου σπαρα, αυτα δηλαδη που δεν θα πουληθουν ποτε.
επισης ενας αλλος λογος ειναι τα τεραστια νοικια (που τσεπωνουν κατι "εισοδηματιες" οι οποιοι πιστευουν οτι θα γινουν ωνασηδες απο ενα μαγαζακι), οπως και ο λεγομενος "αερας".
ολα αυτα (και πολλα ακομα που δεν αναφερω για την οικονομια του χρονου) προστιθενται στην τελικη τιμη του ειδους.

δεν ειναι παντα υπερβολικο το κερδος σε ενα προϊον ειδικα εαν εχεις να υπολογισεις αρκετους παραγοντες στον καθορισμο του, παραγοντες οι οποιοι αν δεν υπολγιστουν σωστα κανουν μη βιωσιμη την επιχειρηση.

katsaraios
17-01-12, 01:40
φιλε μου εχεις αδικο και το παραπανω ποστ ειναι το δειγμα του γιατι πολλα πραγματα καταρρεουν στη χωρα μας.

ειναι απολυτο δικαιωμα σου να ψωνισεις απο οπου σε αυμφερει και απο οπου επιθυμεις.
εχουμε πολλες φορες αναφερει για ποιο λογο ειναι καλο να προτιμουμε και να στηριζουμε τις ελληνικες επιχειρησεις.
αν δουλευουμε στην ελευθερη αγορα (και δεν ειμαστε απλα δημοσιοι υπαλληλοι που περιμενουν απο το κρατος να παρει δανεικα και να βαλει χαρατσια για να δωσει μισθους) αυτο ειναι απολυτα κατανοητο.
αν εγω αγοραζω κινητα απο τη γερμανια για να κερδισω, εσυ βγαζεις τα λ7 σου στην γαλλια επειδη δινει περισσοτερο τοκο, ο αλλος ψωνιζει απο αμερικη και γενικα ολοι προτιμουν πια ξενες επιχειρησεις, τελικα ποιος θα απομεινει να δουλευει σε αυτη τη χωρα και σε ποια δουλεια?

αλλα οχι, δεν το θελουμε αυτο! θελουμε οι αλλοι να προτιμουν τις επιχειρησεις που εμεις εργαζομαστε, αλλα μονο εμεις να ειμαστε οι εξυπνοι που σπαμε την αλυσιδα και επωφελουμαστε! χεχεχε

ακομα και αυτο ομως θα μπορουσα να το δεχθω αν πουμε οτι τι να κανουμε αφου η αγορα ελευθερωθηκε και παγκοσμιοποιηθηκε ας αγορασει ο καθενας απ οπου θελει, στο κατω κατω ας γινει και η ελληνικη επιχειρηση ανταγωνιστικη ωστε να την προτιμησει και καποιος ξενος σε αντισταθμισμα του ελληνα που προτιμα την ξενη.
αν και ολοι ξερουμε οτι ως μικρη αγορα λογω πληθυσμου και μονο αυτο ειναι πολλες φορες ανεφικτο!

το αλλο ομως αυτο που λετε οτι θα πατε εν γνωσει σας να δοκιμασετε ειδη απο ελληνικα μαγαζια με σκοπο απο την αρχη να τα αγορασετε απο αλλου ειναι ανηθικο και απαραδεκτο!

αυτο ειναι καθαρη συμπεριφορα "ελληναρα" που τον ενδιαφερει μονο ο εαυτος του και κανενας αλλος.
δεν τον ενδιαφερει οτι η ελληνικη επιχειρηση εχει ανθρωπους που πληρωνει, εισφορες, ικα, εφορια, δεη, τηλεφωνα, στοκ, εμπορευματα κλπ, συμμετεχει στον παραγωγικο κυκλο της οικονομιας μας και αυτα τα εξοδα απο καπου πρεπει να τα βγαλει!
τον ενδιαφερει μονο να παρει ενα καταναλωτικο ειδος φθηνα, προφανως διοτι αυτο του λειπει.

οταν ομως η επιχειρηση αυτη αναστειλει τη λειτουργια της διοτι πολλοι παρομοιως σκεπτομενοι τυποι εξυπνακηδες μαζευτηκαν, και το ιδιο κανει και η διπλανη και παραδιπλανη, τοτε θα ερθει η ωρα που και η επιχειρηση του "ελληναρα" μας θα αδυνατει να του πληρωσει το μισθο του. (εκτος αν ειναι δ.υ. υμετερος ομως ειπαμε, οπου εκει δεν υπαρχει προβλημα πληρωνουν τα κοροϊδα).
και τοτε θα καταλαβει οτι λ7 του χρησιμευσαν για να στηριχθουν καποιες ξενες επιχειρησεις που δεν του ανταποδιδουν τιποτα περα απο το χαμηλο κοστος ενος προϊοντος.
γιατι δεν εχουν πολλους "ελληναραδες" να μπαινουν μεσα και να δοκιμαζουν ή να ρωτανε ερωτησεις, ή να ζητουν εξυπηρετηση, γι αυτα υπαρχουν οι τοπικες επιχειρησεις-κοροϊδα. αυτοι μονο πουλανε!
μια χαρα ετσι?

αλλα ανεφερα οτι στην ελλαδα θα πρεπει να μαθουμε οτι οσον αφορα την παροχη υπηρεσιας δεν ειναι ολα δωρεαν.
καποια πραγματα σαφως και ειναι δωρεαν (οπως η συνταξη μιας προσφορας), καποια αλλα ομως δεν ειναι.
ο ανθρωπος που παρεχει μια υπηρεσια απο καπου πρεπει να πληρωθει. και αν δεν ειναι απο την πωληση ενος προϊοντος ή απο τη χρεωση της υπηρεσιας αυτης καθεαυτης, απο που θα ειναι? θα βρεξει χρημα απο τον ουρανο?
οταν ολοι ειμαστε τζαμπατζηδες και τα θεωρουμε ολα δεδομενα η αλυσιδα που υπαρχει αυτη τη στιγμη θα σπασει.
οταν π.χ. τα 20 μαγαζια που πουλανε nike κλεισουν στη αθηνα επειδη ξυπνησουν ολοι και αγοραζουν απο ebay και μεινει μονο ενα, διοτι η δυναμικη των πωλησεων αυτο θα υποστηριζει, τοτε λοιπον που θα πηγαινει ο εξυπανακιας απο τη μια ακρη της αθηνας στην αλλη, θα ξοδευει βενζινη, εργατωρα, θα περιμενει ουρα για να δοκιμασει, τοτε που ο ξενος θα ανεβασει τιμη καθως ο ανταγωνισμος θα ειναι μικροτερος, να δουμε τοτε απο που θα συμφερει το φιλο μας να αγορασει...
αν μπορει ακομα να αγορασει και δεν εχει μεινει ανεργος, καθως δεν ηταν ο μονος που το εκανε αυτο κι ετσι και η δουλεια που δουλευε δεν αντεξε. εκλεισε!

να προτεινω να μεταφερθει το χρησιμοτατο ποστ οπως και των αλλων φιλων σε νεο θρεντ π.χ
ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

αν θυμαστε στο μοτορσπορτ το ειχα ξαναθιξει και ειχε γινει ωραια κουβενατ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ...
:thanks:

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 11:26

μια χαρα ετσι?

Στάθη αν μέρη έχεις δίκιο αλλα συνέταιροι στη τσέπη μου δεν είναι κανεις
Και ναι αν το θεωρείς είμαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και αγοράζω όπου βρω ποιο φτηνά ανταλλακτικά είτε ΓΕρμανια , Αμερική η Αγγλία και γενικά εκτός Ελλαδος αν τα
Βρω ποιο φτηνά

S8N
17-01-12, 11:48
Ο Στάθης δεν εννοούσε τύπους σαν εσένα κι εμένα που αναζητούμε το καλύτερο για την τσέπη μας, αλλά εκείνους που παρασιτούν εις βάρους του χρόνου και της εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εν προκειμένω, καλά κάνεις και ψάχνεσαι. Αν θες να μιλήσουμε ειλικρινά, όσο ελληνάρες είμαστε εμείς σαν αγοραστές άλλο τόσο είναι και ορισμένοι έμποροι που βάζουν 1000% κέρδος.

Θες παράδειγμα? Μπουφάν Tommi Hilfiger στο Factory Outlet: Αρχική τιμή πριν 1 χρόνο --> 1500 ευρώ. Τιμή μετά από 4 μήνες --> 1200 ευρώ. Τιμή πριν 2 μέρες --> 99 ευρώ. Όλα αυτά χωρίς εκποίηση. Έλεος.

Θες κι άλλο παράδειγμα Ελληνάρα? Πηγαίνω πριν 3 χρόνια σε πασίγνωστο εργοστάσιο επίπλων στη Λυκόβρυση για να δω για τραπεζαρία. Βρίσκω μια συμπαθητική, δικής τους κατασκευής και τους ζητώ κάποια έκπτωση δεδομένου ότι το ποσό είναι μεγάλο και θα πληρωθεί μετρητοίς. Η απάντηση ήταν "αν θέλετε μπορούμε να σας κόψουμε μικρότερο τιμολόγιο για να μην επιβαρυνθείτε με ΦΠΑ". Έφυγα και πήγα σε άλλο γνωστό κατασκευαστή στην Αλίμου, Έλληνα, ο οποίο ΚΑΙ έκπτωση έκανε ΚΑΙ έκοψε απόδειξη για το σύνολο του ποσού. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι, όπως διαπίστωσα αργότερα, ο πρώτος είχε αντιγράψει σχέδιο του Roche Bobois και το πουλούσε στην ίδια σχεδόν τιμή.

Από Ελληνάρες άλλο τίποτα. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.

Thomelef
17-01-12, 12:01
το τι κάνει ο κάθε επαγγελματίας, είναι δικό του θέμα και κανενός άλλου.
πέρνουμε την τιμή, και απο εκεί και πέρα αν μας κάνει καλώς. αν δεν μας κάνει, πάλι καλώς.
όσον αφορά για τα υπόλοιπα, έστω και λίγο αν βάλετε το μυαλό σας να σκεφτεί, θα καταλάβετε ότι πολά μαγαζιά δεν είναι κλέφτες, απλά δεν μπορούν να πουλήσουν φτηνότερα.
απο εξωτερικό επιβαρύνεστε τα έξοδα εσείς. πράγμα που στο κατάστημα δεν παίζει.
υπάρχει ο φόρος, ο οποίος μέσω νετ και ταχυδρομείου, πληρώνεται μόνο 3 ευρά.
απο εκεί και πέρα, το online store που αγοράζουμε, κατά 99,9% είναι μια αποθηκούλα η οποία δεν έχει ούτε ένα υπάλληλο, και πακετάρει για να στείλει.
πρόσφατα με τους δίσκους που φτιάξαμε, τύπος με online store ήθελε να τους πάρει και να τους πουλήσει.
τιμή λιανικής ο δίσκος είχε 98 ευρώ, έτσι ώστε να έχει το ανάλογο κέρδος ο αγοραστής που θα πλήρωνε τελωνεία για την εισαγωγή, φόρους, μεταφορικά.
ο μάγκας απο πάνω, ήθελε να τον πουλάει τον δίσκο 75 ευρώ, με την απαίτηση να μας στέλνει τα στοιχεία του αγοραστή, να τα στέλνουμε εμείς, και αυτός απλά να κάθεται χωρίς να κάνει τπτ και να πουλάει αρκετά φτηνότερα, με μεγαλύτερο κέρδος...αυτοί που ψωνίζεται, είναι κυρίως τέτοια καταστήματα. απλά ο δικός μας μας προστάτευσε με την βλακεία του, λέγοντας μας το σκεπτικό του.
θα μου πείς τι μας νοιάζει τώρα τι κάνει ο καθένας. εμάς μας νοιάζει να μην πληρώνουμε χαβαλέ φράγκα. συμφωνώ απόλυτα.
δεν συμφωνώ όμως απο ένα νούμερο τιμής να βγάζουμε τους μισούς επαγγελματίες κλέφτες.
είναι τουλάχιστον τραγικό, όμως χωρίς να σκεφτόμαστε να κρίνουμε.
στην περίπτωση του συνεργείου, ο τύπος είναι τραχανάς. για 20 ευρώ και μισή ώρα δουλειά, έχασε έναν πελάτη που θα πήγαινε, και θα ξαναπήγαινε για δουλειές.

Nino
17-01-12, 12:17
ισως η προταση του κατσαραιου για ξεχωριστο νημα να επρεπε να ληφθει σοβαρα υποψη, μιας και το thread του Ζαχαρια χαλαει,αλλα και οι αποψεις και οι περιπτωσεις ειναι τοσες πολλες που μεχρι να προλαβεις να απαντησεις στο ενα εχει παει η κουβεντα αλλου.
Το κακο ειναι οτι ολα ειναι εξισου ενδιαφεροντα.
Γενικως την αποψη μου την ειπα για την εν λογω "αντιμετωπιση", ομως το φορουμ ειναι ενας δημοσιος χωρος που προσβαση εχει ο καθενας απο το δυαδικτυο και μπορει μεν η " προστασια" των μελων να προεχει, αλλα δεν ειναι αναγκη να καταντησει δυαδικτυακο δικαστηριο χωρις μαλιστα την "απολογια" του "κατηγορουμενου".
Το εν λογω συνεργειο δεν το εχω επισκεφθει ποτε ουτε καμια σχεση εχω με τους ιδιοκτητες-εργαζομενους του.
Σιγουρα καποιοι θα εχουν κακες και καποιοι αλλοι καλες εμπειριες,οπως παντου αλλωστε.
Στα υπολοιπα τωρα σε γενικες γραμμες νομιζω οτι καπου μπερδευουμε τις εννοιες, εμποριο μεταπωληση,παροχη υπηρεσιων,αλλα τι ειναι ευδιακριτο σε αυτη τη χωρα?
Το σιγουρο ειναι οτι στηριζοντας εγχωριες επιχειρησεις, στηριζουμε την ιδια την οικονομια, τους ιδιους μας τους εαυτους.
Αλλο να "φροντιζουμε" τον ΟΑΕΔ τον δικο μας και αλλο της καθε αλλης χωρας...
Τωρα σε ενα εισαγωμενο προιον οταν η διαφορα τιμης ειναι σε εξωφρενικα επιπεδα καλα κανει ο κοσμος και προτιμα τις ηλεκτρονικες αγορες.
Η στο παραδειγμα του s&n που εκει διακρινεται το μεγεθος της κλοπης και της κοροιδιας.
Θα γραψω και περισσοτερα με παραδειγματα αργοτερα.

ntinos
17-01-12, 12:40
Καλο θα ηταν να μεταφερθουν καμποσα ποστς σε ξεχωριστο νημα..

===========

Οταν ο ελαιοχρωματιστης, πηγε και πηρε δανειο απο την τραπεζα προκειμενου να ανοιξει μπουτικατι στην κυρα του, τι περιμενατε δλδ ?

Ποσοι μπογιαζτηδες που επειδη πουλαγανε σαν τρελοι στις κοροιδαρες σωβρακα καβλιν κλαιν (μαιν) με 25 ευρω την στιγμη που τα πληρωνα 6 δολλαρια στην Νεα Υορκη, και τωρα κλαινε που δεν εχουν να πληρωσουν τα τελη των καγιεν τι περιμενατε δλδ ?

Οταν εχουν (ειχαν) γεμισει με καταστηματα παντου τι περιμενατε ?
"Ελα μωρε, θα ανοιξουμε ενα μαγαζι. Σκατα θα πουλαμε, ο κοσμος θα ψωνιζει"
Ερεε το χρημα....
Τωρα τους κακοφαινεται, που κλεινουν. Εμ, τι να κανουμε. 10.000.000 κωλοι ειμαστε, δεν χρειαζομαστε 1 δις βρακια...

Θα ξεφυγω ομως και δεν κανει...

zaharias
17-01-12, 12:40
Ο πελατης ειναι πελατης.. και δυστυχως εχει παντα δικιο.. που καποιες φορες δεν εχει, αλλα επειδη ειναι πελατης, τον χειριζεσαι με ιδιαιτερο τροπο (αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο..).
Ο πελατης ειναι που ερχεται και σου ακουμπαει τα ωραια του φραγκακια και εσυ μπορεις και "επιβιωνεις"..
Στις δυσκολες εποχες που ζουμε (που πολυ φοβαμαι οτι θα δυσκολεψουν κι αλλο..) δεν αφηνεις ετσι τους ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ σου πελατες.. και γενικα προσεχεις ΟΛΟΥΣ τους πελατες.. διοτι ετσι οπως εχουμε γινει, δεν ξερεις τι σου ξημερωνει..
Σε διαφορες κουβεντες με γνωστους απο χθες (που ανοιχθηκε το θεμα) που ειχα, ειδα οτι και αλλοι ειχαν θεμα με τις τιμες στο συγκεκριμενο συνεργειο.. (Οπως ανεφερε ο Φανης) Τα βρισκανε με το εναν.. δεν τα βρισκανε με τον αλλο.. Ενω το συνεργειο ειναι "δυνατο", εχει γνωσεις κτλ.. αυτο ηταν το θεμα τους και φυσικα δεν ξαναπατησαν..
Σιγουρα, θα εχουν δει το θρεντ και θα εχουν καταλαβει το λαθος τους..
Καλο ειναι ομως να αλλαξουν τακτικη, για το καλο τους.. Γιατι πλεον, ολα μαθαινονται και ολα ζυγιζονται (λογο της οικονομικης κρισης).. και ο κοσμος ψαχνεται παρα πολυ, πριν βαλει το χερι στη τσεπη..

Εμενα μ'αρεσει να ειμαι ξεκαθαρος και 1000% ειλικρινης..

Αν εχω γραψει κατι που δεν ισχυει, θελω να μπουν και να το πουν..

Εγω θελω να ειμαι ενταξει απεναντι τους και στη παρεα εδω μεσα..

Stathis
17-01-12, 12:43
εχουν μεταφερθει τα ποστ παιδια απο το πρωϊ...

ntinos
17-01-12, 12:47
Κοιτα Ζαχαρια.
Αυτο το "ο πελατης εχει παντα δικαιο", δεν ισχυει. Οπως δεν ισχυει και οτι δεν υπαρχουν ανοητες ερωτησεις.

Περα απο αυτο, εσενα προφανως σου εκατσε η περιπτωση ενος κακου επαγγελματια.
Προσωπικα, και χωρις να γνωριζω το συγκεκριμενο συνεργειο, απο οτι καταλαβαινω διαβαζοντας εδω, αμα τρεις λαλουν και δυο χορευουν - ερμηνευοντας οτι με καποιους εκει μεσα μπορεις να τα "βρεις", ενω με καποιον αλλον καθολου - δεν γινεται να βγαλεις ακρη. Μαλλον επειδη, ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να βγαλουν.

zaharias
17-01-12, 12:49
εχουν μεταφερθει τα ποστ παιδια απο το πρωϊ...

Σταθη, μετεφερε σε παρακαλω το τελευταιο μου ποστ ^ στο αλλο θρεντ.. :thanks:

Z4 DCT
17-01-12, 12:49
Κοιτα Ζαχαρια.
Αυτο το "ο πελατης εχει παντα δικαιο", δεν ισχυει. Οπως δεν ισχυει και οτι δεν υπαρχουν ανοητες ερωτησεις.
Περα απο αυτο.

Εσενα προφανως σου εκατσε η περιπτωση ενος κακου επαγγελματια.
Προσωπικα, και χωρις να γνωριζω το συγκεκριμενο συνεργειο, απο οτι καταλαβαινω διαβαζοντας εδω, αμα τρεις λαλουν και δυο χορευουν - ερμηνευοντας οτι με καποιους εκει μεσα μπορεις να τα "βρεις", ενω με καποιον αλλον καθολου - δεν γινεται να βγαλεις ακρη. Μαλλον επειδη, ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να βγαλουν.

Μάλλον είπες την σωστή κουβέντα....είμαι της ιδιας άποψης...

zaharias
17-01-12, 12:58
Ο πελατης ειναι πελατης.. και δυστυχως εχει παντα δικιο.. που καποιες φορες δεν εχει, αλλα επειδη ειναι πελατης, τον χειριζεσαι με ιδιαιτερο τροπο (αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο..).
Ο πελατης ειναι που ερχεται και σου ακουμπαει τα ωραια του φραγκακια και εσυ μπορεις και "επιβιωνεις"..
Στις δυσκολες εποχες που ζουμε (που πολυ φοβαμαι οτι θα δυσκολεψουν κι αλλο..) δεν αφηνεις ετσι τους ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ σου πελατες.. και γενικα προσεχεις ΟΛΟΥΣ τους πελατες.. διοτι ετσι οπως εχουμε γινει, δεν ξερεις τι σου ξημερωνει..
Σε διαφορες κουβεντες με γνωστους απο χθες (που ανοιχθηκε το θεμα) που ειχα, ειδα οτι και αλλοι ειχαν θεμα με τις τιμες στο συγκεκριμενο συνεργειο.. (Οπως ανεφερε ο Φανης) Τα βρισκανε με το εναν.. δεν τα βρισκανε με τον αλλο.. Ενω το συνεργειο ειναι "δυνατο", εχει γνωσεις κτλ.. αυτο ηταν το θεμα τους και φυσικα δεν ξαναπατησαν..
Σιγουρα, θα εχουν δει το θρεντ και θα εχουν καταλαβει το λαθος τους..
Καλο ειναι ομως να αλλαξουν τακτικη, για το καλο τους.. Γιατι πλεον, ολα μαθαινονται και ολα ζυγιζονται (λογο της οικονομικης κρισης).. και ο κοσμος ψαχνεται παρα πολυ, πριν βαλει το χερι στη τσεπη..

Εμενα μ'αρεσει να ειμαι ξεκαθαρος και 1000% ειλικρινης..

Αν εχω γραψει κατι που δεν ισχυει, θελω να μπουν και να το πουν..

Εγω θελω να ειμαι ενταξει απεναντι τους και στη παρεα εδω μεσα..

Δες τι εγραψα.. ;)

Κοιτα Ζαχαρια.

Περα απο αυτο, εσενα προφανως σου εκατσε η περιπτωση ενος κακου επαγγελματια.

Στα υπολοιπα, ναι συμφωνω φιλε..

ntinos
17-01-12, 12:59
Πολυ καλως που ανοιξε νεο νημα, το παραβιασαμε του Ζαχαρια.

Επι του παροντως, με δυο λογια θα πω την αποψη μου για τους επαγγελματιες. (ας πουμε πχ, για εμποριο ρουχων)

Υπαρχουν χονδρικα ο Επαγγελματιας επαγγελματιας, καθως και ο ερασιτεχνης (η περιστασιακος) "επαγγελματιας".

Ο πρωτος ειναι αυτος ο οποιος δεν εχει σαν σκοπο το να γινει Ωνασης πουλοντας (απο παντοφλες εως οτι να' ναι), ενω ο δευτερος ο οποιος κατ'αρχας δεν εχει Επαγγελματικη παιδεια. κοιταει μονο τσεπες.
Συνήθως, ο δευτερος ειναι περαστικος, ή βασιζεται στα κοροιδα. Κυριως σε εκεινες τις κυριες με την τριπλετα, ρολεξ/γουνα/σκυλο.

Τα κερδη που δουλευουν ειναι φρικτο παιδια. Ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ που ειναι ακομα ανοιχτα...

Stathis
17-01-12, 13:01
Στάθη αν μέρη έχεις δίκιο αλλα συνέταιροι στη τσέπη μου δεν είναι κανεις
Και ναι αν το θεωρείς είμαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και αγοράζω όπου βρω ποιο φτηνά ανταλλακτικά είτε ΓΕρμανια , Αμερική η Αγγλία και γενικά εκτός Ελλαδος αν τα
Βρω ποιο φτηνά

οχι αρη κανεις λαθος, ακριβως τυπους σαν το φιλο μας απο εδω εννοω.

φυσικα και ειναι δικαιωμα του να κοιταει την "παρτη" του και κανεναν αλλο!
αλλωστε αυτο ειναι ενα ακομα χαρακτηριστικο του νεοελληνα.
δεν τον ενδιαφερει τιποτα και κανεις εκτος απο το ατομικο συμφερον του.

αρα ειναι λογικη η καταντια και η καταρρευση της χωρας.
τι να μας νοιαξει ομως που ενα σωρο κοσμος ειναι χωρις δουλεια, που δουλειες και εργοστασια κλεινουν, αφου εμεις πηραμε πενβε!!!

λυπαμαι πολυ φιλε μου αλλα δυστυχως βλεπεις το θεμα αυτο πολυ κοντοφθαλμα και επιφανειακα και σου ευχομαι να μη χρειαστει ποτε να καταλαβεις το γιατι.
ειναι καλυτερο να ζεις στην ατομικη σου ψευδαισθηση, οτι εσυ εισαι ο μαγκας ο ξυπνιος που τα παιρνει ολα τζαμπα, ενω οι αλλοι που αγοραζουν απο εδω ειναι ζωα και καθυστερημενοι.
μην ξεχνας ομως οτι αυτα τα ζωα ειναι που σου δινουν τα χρηματα ωστε να εχεις να αγορασεις την πενβε και τα υπολοιπα καταναλωτικα αγαθα σου.
εκτος αν τα βρηκες ετοιμα αρα δεν εχεις συναισθηση του πως βγαινουν, ή βρηκες τη μηχανη που κοβει λ7.
αν ειναι ετσι παω πασο φιλε μου. :thumbsup:

zaharias
17-01-12, 13:09
Γιατι, ενα μαγαζι στη Κηφισιά αν θυμαμαι καλα που πουλουσε επωνυμες τσαντες (γυναικειες φυσικα) οι οποιες ειναι και πανακριβες.. και ηταν μαιμουδες και τις πουλουσε για γνησιες....!!!!!

Εγω προσωπικα, παραγγελνω-ψωνιζω απο παντου.. Αλλες φορες, υποστηριζω φιλους-πελατες.. Αλλες φορες απο το ιντερνετ..

Το θεμα που εχουμε εμεις εδω στο νησι, ειναι η Τουρκια..
Πανε ορισμενοι "εξυπνοι" αγοραζουν απο εκει και τα φερνουν εδω και τα πουλανε 3 φορες πανω.. Υπαρχει ομως και η αλλη πλευρα.. Ας πουμε οτι μια νυφη θελει νυφικο και ολα τα παρελκομενα.. Εδω της λενε 3χιλιαρικα ενοικιαση και παει "απεναντι" και το ΑΓΟΡΑΖΕΙ, το ραβει στα μετρα της και πληρωνει τα μισα λεφτα..

Stathis
17-01-12, 13:14
παιδια δεν χρειαζεται να γραφουμε προφανη παραδειγματα.
φυσικα στους απατεωνες αρμοζει μονο η φυλακη, αλλα δεν ειναι ολα τα καταστηματα απατεωνες.

αν το καταστημα της λουϊ βιτον στην κηφισια πουλαγε μαϊμου τσαντες υπαρχει ενας ανθρωπος εστω να μην το καταδικασει?
νομιζετε οτι στην ιδια τη μητρικη εταιρια αρεσε αυτο που εγινε?

ή εχει αδικο οποιος παει στον τομι χιλφινγκερ και δεν ξαναπαταει οταν βλεπει ενα πλαστικο μπουφαν στα 1500 ευρω?

ξαναλεω δεν ειναι ολοι απατεωνες, ουτε επειδη ειναι αρκετοι αποτελει αλλοθι ωστε να μην προτιμουμε αλλες καλες ελληνικες επιχειρησεις.

BILL007
17-01-12, 13:43
Στάθη ολα όσα έχεις γράψει ως τώρα με καλύπτουν πραγματικά στο ακέραιο και σε συγχαίρω δημόσια,για το πολύ σωστό και πλήρως ρεαλιστικό σκεπτικό σου!
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι.
Αυτή η κοινωνία θα είχε πάει πολύ μπροστά...thumb

m-power_01
17-01-12, 13:47
Στάθη ολα όσα έχεις γράψει ως τώρα με καλύπτουν πραγματικά στο ακέραιο και σε συγχαίρω δημόσια,για το πολύ σωστό και πλήρως ρεαλιστικό σκεπτικό σου!
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι.
Αυτή η κοινωνία θα είχε πάει πολύ μπροστά...thumb

Μπαααα? Μωρέ τι μας λες? Πλησιάζει η επιδότηση του κινητού σου?

PANOS-E60
17-01-12, 13:56

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: :thnx:

spar@
17-01-12, 14:17

για να βγαζεις τοση κακια μαλλον δεν βγηκε καλη επιδοτηση... ελα πες την αληθεια αλκατελ?

BILL007
17-01-12, 14:18
Οχι...Περιμένω διορισμό ρε...Τι με πέρασες?Ψιλικατζή?:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

merlin
17-01-12, 14:18
Το κακό είναι ότι το έχουμε στο DNA μας... όλοι συμφωνούμε με τον Στάθη, αλλά όχι για εμάς... για τους άλλους...

Ολοι πρέπει να είναι ειλικρινείς και να πληρώνουν τους φόρους τους... αλλά εγώ δεν πληρώνω τίποτα, γιατί είμαι πολύ έξυπνος για να πληρώνω ένα κράτος που δεν μου προσφέρει τίποτα.

Ολοι πρέπει να στηρίζουν την αγορά της χώρας τους και ειδικότερα της περιοχής τους, για να μην φεύγουν τα λεφτά μακριά... αλλά εγώ δεν είμαι χαζός, παίρνω το αυτοκίνητό μου, κάνω 50 χιλιόμετρα, στριμόχνομαι σε ουρές και ψωνίζω φθηνότερα στα εκπτωτικά χωριά... ότι δεν βρίσκω εκεί, τα παραγγέλνω στο Ιντερνετ και ας πετάω τα μισά που δεν μου κάνουν.

Ολοι πρέπει να οδηγούν πολιτισμένα... αλλά εγώ είμαι πολύ καλύτερος οδηγός από αυτούς και επιτρέπεται να κάνω ότι μου γουστάρει στο δρόμο με κίνδυνο τις ζωές όλων.

Πρέπει να μου δίνουν προτεραιότητα όταν είμαι πεζός στις διαβάσεις... αλλά εγώ βιάζομαι και δεν μπορώ να περιμένω τους χαζούς να περάσουν.

Κανείς δεν πρέπει να διπλοπαρκάρει... αλλά εγώ είμαι γρήγορος... ένα λεπτό θα το αφήσω...

Πάω ανάποδα στον μονόδρομο, αλλά γίνομαι θηρίο αν κάποιος άλλος πάει ανάποδα στον μονόδρομο που κινούμε...

Κανένας δεν πρέπει να πετάει σκουπίδια στους δρόμους... αλλά μιάς και δεν με βλέπει κανείς, τι να το κάνω το ποτήρι του καφέ που ήπια, μέσα στο φρεσκοπλημένο αυτοκίνητό μου?

Ολοι θέλω να αγοράζουν από το μαγαζί μου, αλλά εγώ δεν αγοράζω τίποτα από την γειτονιά μου... δεν είμαι κορόϊδο... τα αγοράζω από αλλού φθηνότερα και αυτοί οι κλέφτες να τα πουλήσουν αλλού και να μου φέρουν εμένα τα λεφτά τους...

Ολοι ξέρουμε το σωστό... αλλά ωχ αδελφέεε, εγώ θα σώσω την Ελλάδα.

Δυστυχώς φίλοι μου... είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

gnx
17-01-12, 14:24
To ποστ του Νικου μου θύμισε αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=9qJ07lXjwwM

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 15:34
οχι αρη κανεις λαθος, ακριβως τυπους σαν το φιλο μας απο εδω εννοω.

φυσικα και ειναι δικαιωμα του να κοιταει την "παρτη" του και κανεναν αλλο!
αλλωστε αυτο ειναι ενα ακομα χαρακτηριστικο του νεοελληνα.
δεν τον ενδιαφερει τιποτα και κανεις εκτος απο το ατομικο συμφερον του.

αρα ειναι λογικη η καταντια και η καταρρευση της χωρας.
τι να μας νοιαξει ομως που ενα σωρο κοσμος ειναι χωρις δουλεια, που δουλειες και εργοστασια κλεινουν, αφου εμεις πηραμε πενβε!!!

λυπαμαι πολυ φιλε μου αλλα δυστυχως βλεπεις το θεμα αυτο πολυ κοντοφθαλμα και επιφανειακα και σου ευχομαι να μη χρειαστει ποτε να καταλαβεις το γιατι.
ειναι καλυτερο να ζεις στην ατομικη σου ψευδαισθηση, οτι εσυ εισαι ο μαγκας ο ξυπνιος που τα παιρνει ολα τζαμπα, ενω οι αλλοι που αγοραζουν απο εδω ειναι ζωα και καθυστερημενοι.
μην ξεχνας ομως οτι αυτα τα ζωα ειναι που σου δινουν τα χρηματα ωστε να εχεις να αγορασεις την πενβε και τα υπολοιπα καταναλωτικα αγαθα σου.
εκτος αν τα βρηκες ετοιμα αρα δεν εχεις συναισθηση του πως βγαινουν, ή βρηκες τη μηχανη που κοβει λ7.
αν ειναι ετσι παω πασο φιλε μου. :thumbsup:
μαλλον εισαι ο θεος!!!!!!!!!!
το βρηκες εχω τη μηχανη που κοβει λεφτα !!!!!
και στο ξανα λεω στη τσεπη μου κουμαντω κανω εγω ουτε εσυ ουτε κανενας..και αν νομιζεις οτι προσπαθεις να με μειωσεις με αυτα που γραφεις απλα λεω οτι ίδρωσε το αυτακι μου !!thumb

ntinos
17-01-12, 15:41
Φιλε Δημητρη ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του.

Μην "πιανεσαι" απο μεμονομενες λεξεις ή φρασεις.

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 15:51
Φιλε Δημητρη ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του.

Μην "πιανεσαι" απο μεμονομενες λεξεις ή φρασεις.

σωστα τα λες αλλα οχι να μου τη λεει επειδη ΕΓΩ ψάχνομαι !
αν καποιοι ειναι ευχαριστημένοι με τις τιμες της ΒMW στο
Ελλαδισταν τοτε καλα κανουν δικαιομαι του καθενος ,αλλα οχι και τυπακια σα και μενα
φερανε την Ελλαδα εδω που ειναι ποιοι εμεις που αγοραζουμε τακακια, κλπ ,κλπ απο εξωτερικο μαλλον καποιοι ειναι βαθια νυχτωμένοι με το τι γινετε !!
(θα μιλαω-γραφω και ας ειμαι ενα σταδιο πριν τη διαγραφή)

BILL007
17-01-12, 15:59

Δυο παρατηρήσεις για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και παρεξηγήσεις.

Πρώτον κανείς δεν είπε ότι θα σε "διαγράψει" ούτε και κινδυνεύεις απο κάτι τέτοιο,αν δεν υπάρξει παραβατική συμπεριφορά.

Δεν ξέρω απο που (ίσως απο κάπου αλλού?), αρκετοί έχουν αυτή τη λογική της διαγραφής επειδή υπάρχει διαφωνία.Αυτό είναι καθαρά φασιστικό!

Δεύτερον ο χώρος εδώ είναι δημοκρατικός και καθένας λέει με ευπρέπεια την άποψη του.Είτε συμφωνεί,είτε διαφωνεί με κάποιον άλλο ή με κάποια άλλη άποψη/τοποθέτηση.Κουβέντα κάνουμε και σίγουρα θα υπάρξουν διάφορες απόψεις...

Φιλικά Βασίλης :original:

fast-enough
17-01-12, 16:14
Ποιος από εσάς δεν έχει δοκιμάσει εφαρμογή πριν την αγοράσει?
Ποιος από εσάς δεν έχει παρανομήσει ούτε μια φορά?

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Όλα αυτά τα περί ενισχύω την τοπική αγορά, ισχύουν κυρίως για την πρωτογενή παραγωγή.
Η μεταπώληση αγαθών που κατασκευάζουν τρίτοι είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.
Να ψωνίσεις φίλε μου από τη γειτονιά σου, που πουλάει ελληνικά προϊόντα και όχι από τη γειτονιά σου που πουλάει αμερικάνικα ή εισαγώμενα.
Να πάρεις ντομάτα κρήτης, ώστε ο κρητικός να αγοράσει πατάτες νάξου και ο ναξιώτης να αγοράσει κουφώματα από τον ξυλουργό και ούτω καθεξής.
Εφόσον δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή στα είδη για τα οποία συζητάμε, η θέση του Στάθη είναι λάθος.
Ο κάθε ένας κοιτάζει το κέρδος του. από τον καταναλωτή μέχρι και τον έμπορο. ΟΚ, να είμαστε αλτρουιστές, αλλά σε σωστή βάση. Διότι αλλιώς είμαστε κορόιδα.
Για παράδειγμα.
Ο Κώστας (Monsta) έχει ένα κατάστημα που προσφέρει υπηρεσίες αλλά και προϊόντα. Τα προϊόντα του είναι κατασκευής εξωτερικού και πωλούνται και τοποθετούνται και από Χ άλλους.
Εγώ θα διαλέξω τον Κώστα, ακόμα και αν είναι ακριβότερος, διότι προσθέτει στα προϊόντα που πουλάει προστιθέμενη αξία (added value).
Ποια είναι αυτή?
Η ποιότητα των υπηρεσιών του αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης του πελάτη.
Εκεί θα τα ακουμπήσω.
Αν όμως ήθελα να πάρω μόνο το προϊόν χωρίς υπηρεσία γιατί θα έφτιαχνα κάτι μόνος μου, τότε γιατί να πληρώσω παραπάνω? Επειδή ο Χ έχει αυξημένα κόστη? Επειδή θέλει να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος?

Επειδή λοιπόν είμαστε μια χώρα όπου σε πολύ μεγάλο ποσοστό πουλάμε (διότι παράγουμε) κυρίως αέρα, τα χρήματά του ο κάθε ένας από εμάς πέραν από το γεγονός ότι μπορεί να τα διαθέσει όπως νομίζει, καλό θα ήταν να τα διαθέσει σε όσους παράγουν και σε όσους προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Όλα τα άλλα κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

m-power_01
17-01-12, 16:33
και εγώ διαφωνώ με τον Στάθη. Είμαι από τους άλλους καπνίζω τσιγάρα αμερικάνικα και φορώ νάιλον κάλτσες

ntinos
17-01-12, 16:33
Καταφεραμε σε ενα offtopic θεμα, να βγουμε offtopic.

Κακως "χωριστηκαμε" σε δυο στρατοπεδα.

Δεν πιστευω οτι διαφωνει κανενας στην αισχροκερδια κατ' αρχας. Ακομη δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος που δεν την καταδικαζει.

Η δικη μου - προσωπικη - διαφωνια, ηταν αναφορικα με το να αντιμετωπιζουμε με ανηθικοτητα τον οποιοδηποτε. Εν προκειμενω τους εμπορους.

Μην γενικευουμε, θα καταληξουμε μονο στο να κακοκαρδισουμε και να κακοκαρδιστουμε.

S8N
17-01-12, 17:03
Ο Ντίνος είπε τη σωστή λέξη: Αισχροκέρδεια.

Συμφωνώ απολύτως τόσο με τον Θωμά όσο και με τον Στάθη στα περί στήριξης της ελληνικής επιχείρησης. Προφανώς δε μου περισσεύουν για να τα σκορπάω εδώ κι εκεί, αντιλαμβάνομαι όμως πως ένας μαγαζάτορας έχει να πληρώσει ενοίκιο, μισθούς, ασφάλιστρα, λογαριασμούς, περαιώσεις, χαράτσια κλπ προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι ανταγωνιστικός.

Εκείνο που με εκνεύρισε στον επιπλοποιό ήταν η απάράδεκτη πρότασή του να παρανομήσουμε ώστε να φοροδιαφύγει εκείνος. Αν μου είχε πει εξ' αρχής πως είναι δύσκολο να κάνει κάτι καλύτερο με την τιμή, πιθανότατα θα είχα αγοράσει από εκείνον.

Το δε παράδειγμα με τα ρούχα ήταν ενδεικτικό για το ποσοστό κέρδους που έχουν τέτοια αγαθά. Προφανώς και δεν είναι όλοι ίδιοι... Φίλος μου που διατηρεί κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει ποσοστό κέρδους λίγο κάτω από 10%, κάποιος άλλος που εμπορεύεται οικοσυστευές είναι στο 15%, πελάτης μου με κατάστημα ρούχων όμως έπαιζε πάντα στο 400%.

Θυμάμαι επίσης όταν έψαχνα για παιδικό κάθισμα πως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που τα πουλούσε σε τιμή παραπλήσια με εκείνες στην Ευρώπη δεν ήταν σε θέση να μου το προμηθεύσει καθώς ο Έλληνας αντιπρόσωπος της Recaro διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Η επιλογή μου λοιπόν ήταν είτε 208 ευρώ στον Γερμανό, είτε 400 στο ΛΗΤΩ. Κι επειδή η διαφορά είναι το 1/3 του βασικού μισθού, προτίμησα να το αγοράσω απ' έξω και με τα υπόλοιπα να τους πάρω κάτι άλλο.

Προσωπικά επιλέγω το ebay μόνο σε τέτοιες περιτπώσεις, όταν δηλαδή η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη ή όταν δε μπορώ να τα βρω στην Ελλάδα.

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 17:18
καλα τα λες.. εξαλου ποιος ειναι αυτος που δεν εχει αγορασει απο εξωτερικο- ebay.. τιποτα δεν εχω βρει ετοιμο και μεχρι σημερα τα γουστα-αμαξι μου τα πληρωνω με τη δευτερη δουλεια που κανω..thumb

gant
17-01-12, 17:29
Για να επικεντρωθούμε στον τίτλο του ποστ και επειδή το "Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν",

INTERNET - EΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ? Ότι συμφέρει την τζέπη μου και τέλος.

zaharias
17-01-12, 17:30
Ενταξει παιδες.. κανεις δεν σκεφτεται οτι ο μαγαζατορας εχει καθε μηνα τα Χ παγια του εξοδα..

zaharias
17-01-12, 17:45
Στα λαστιχα για παραδειγμα..
Πιστευω οτι καποτε, συμφερε να ψωνιζεις απο camskill..
Πλεον οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.. Οποτε, νομιζω οτι δεν αξιζει πλεον..
Με ψαξιμο, μπορεις να βρεις καλες τιμες.. (καποτε, εβρισκες σε συγκεκριμενα μαγαζια συγκεκριμενες μαρκες ελαστικων.. τωρα μπορουν ΟΛΟΙ να σου φερουν οτι μαρκα θελεις.. και ειναι λογικο, διοτι τα πορτοφολια & οι τσεπες εχουν μικρυνει..)
Εγω πιστευω οτι οσοι εχουν τις τιμες τους στο "Θεο" και δεν ΘΕΛΟΥΝ να αντιληφθουν την κατασταση της αγορας, θα φανε τρελη σφαλιαρα..
Οσοι επαγγελματιες, εκμεταλευονται τις προσφορες, ειναι σωστοι απεναντι στους πελατες τους, ειναι ανταγωνιστικοι.. και πιστευω οτι ειναι και εκεινοι που θα "επιβιωσουν"..

Σε ολα τα επαγγελματα γινεται χαμος.. Ο κοσμος κανει παζαρια παντου..
Αλλοι πραγματικα, δεν εχουν να πληρωσουν και κανουν παζαρια..
Αλλοι παλι εχουν, αλλα επειδη εχουμε κριση, το κανουν για να κερδισουν κατι..

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 17:59
αρα που καταλήγουμε οτι καθενας κανει ο καλυτερο για την τσεπη του αγαπητε μου
Ζαχο τα λεω καλα?

Thomelef
17-01-12, 18:13
για τα έπιπλα τουλάχιστο θα πώ, μιάς και αναφέρθηκε.
επειδή τυγχάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των ελλήνων επιπλοποιών να είναι πελάτες μου, είτε σταθεροί είτε περιστασιακοί, έχω να πώ ότι όλα τα έπιπλα που παράγουν είναι 100% αντιγραφές.
πλύν 2 - 3 εξαιρέσεων, όλα τα υπόλοιπα είναι καρααντιγραφάρες.
γενικά αν κάποιος θέλει να πάρει έπιπλα απο κατασκευαστή, ας μου στέιλει ένα πμ...οι κατασκευαστές είναι πιο πονηροί απο τους εμπόρους όταν πρόκειτε να πουλήσουν λιανική...

zaharias
17-01-12, 18:20
αρα που καταλήγουμε οτι καθενας κανει ο καλυτερο για την τσεπη του αγαπητε μου
Ζαχο τα λεω καλα?

Σιγουρα σε πρωτη φαση Δημητρη κοιτας την τιμη.. Απλα μετα τα ζυγιζεις.. Και το λεω αυτο, διοτι στις κλειστες κοινωνιες (οπως εδω που ειμαι εγω), καποιες φορες πρεπει να πας να υποστηριξεις τον αλλο και ας ξερεις οτι θα τον φας λιγο.. γιατι αν ειναι για πολυ, φυσικα δεν πας.. ειδικα αμα εχεις και μαγαζι.. (στηριζεις τη τοπικη κοινωνια-οικονομια)
Αμα εισαι δημοσιος υπαλληλος, δεν τα πολυκοιτας αυτα.. γιατι δεν σε νοιαζει να "φανείς" καπου..

Θυμαμαι και τοτε που ειχαμε κανει εγω κι εσυ, τις μετατροπες μας.. Εμενα μου ζητουσαν 6000 και επαιρναν και πισω του 2λιτρου.. σε αλλον 6500, αλλος ακουσα οτι ζητουσε και 10000 στις αρχες.. Κι εμενα μου στοιχισε ολη η μετατροπη, να ερθει μεχρι τη πορτα μου 2800..
Και στη τελικη εμαθα και για μαγαζι που παει και ψωνιζει απο τον Αγγλο και τα φερνει εδω και τα μοσχοπουλαει..

Αλλα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.. Η αισχροκερδια.. Καθε επιχειρηση που λειτουργει, εχει στοχο της το κερδος.. Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.. αλλα μη το ξεσκιζεις.. (γενικα μιλαω, δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα)

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 18:37
Σιγουρα σε πρωτη φαση Δημητρη κοιτας την τιμη.. Απλα μετα τα ζυγιζεις.. Και το λεω αυτο, διοτι στις κλειστες κοινωνιες (οπως εδω που ειμαι εγω), καποιες φορες πρεπει να πας να υποστηριξεις τον αλλο και ας ξερεις οτι θα τον φας λιγο.. γιατι αν ειναι για πολυ, φυσικα δεν πας.. ειδικα αμα εχεις και μαγαζι.. (στηριζεις τη τοπικη κοινωνια-οικονομια)
Αμα εισαι δημοσιος υπαλληλος, δεν τα πολυκοιτας αυτα.. γιατι δεν σε νοιαζει να "φανείς" καπου..

Θυμαμαι και τοτε που ειχαμε κανει εγω κι εσυ, τις μετατροπες μας.. Εμενα μου ζητουσαν 6000 και επαιρναν και πισω του 2λιτρου.. σε αλλον 6500, αλλος ακουσα οτι ζητουσε και 10000 στις αρχες.. Κι εμενα μου στοιχισε ολη η μετατροπη, να ερθει μεχρι τη πορτα μου 2800..
Και στη τελικη εμαθα και για μαγαζι που παει και ψωνιζει απο τον Αγγλο και τα φερνει εδω και τα μοσχοπουλαει..

Αλλα ειναι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.. Η αισχροκερδια.. Καθε επιχειρηση που λειτουργει, εχει στοχο της το κερδος.. Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.. αλλα μη το ξεσκιζεις.. (γενικα μιλαω, δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα)

επειδη μαλλον εχω παρεξηγήθει λεω απλα και βεββαια στηρίζω την τοπικη κοινωνια ποτε δεν εχω κανει αγορες απο το net π.χ ρουχα παπουτσια κλπ κλπ
οτι εχει να κανει με μενα τα αγοραζω απο Ναουσα ,οτι εχει να κανει ομως με το αμαξι εκει τι βλεπω αλλιως τι δουλεια το ψαχνω θυμαμε πως οταν εψαχνα πολλαπλασιαστεσ για το Μ3 τους βρηκα σχεδον στα μισα απο οτι μου ελεγαν τα συνεργια στη θεσ/νικη αν ειναι κατι ποιο φτηνο στη πολη μου ναι θα ο παρω απο εκει (μιλαω για το αμαξι).. στην οικογενεια εχουμε 5 αυτοκίνητα οποτε πιστευω πως καλυπτω και τα τοπικα συνεργεια τα μοιράζουμε και ετσι δεν εχω προβλημα με κανενα.. αυτα και νομιζω πως εχω καλυφτεί..

Stathis
17-01-12, 18:43
μαλλον εισαι ο θεος!!!!!!!!!!
το βρηκες εχω τη μηχανη που κοβει λεφτα !!!!!
και στο ξανα λεω στη τσεπη μου κουμαντω κανω εγω ουτε εσυ ουτε κανενας..και αν νομιζεις οτι προσπαθεις να με μειωσεις με αυτα που γραφεις απλα λεω οτι ίδρωσε το αυτακι μου !!thumb

σωστα τα λες αλλα οχι να μου τη λεει επειδη ΕΓΩ ψάχνομαι !

κανεις κι εσυ το κλασσικο λαθος που κανει οποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να συζητησει, ή δεν εχει μπορει να βρει επιχειρηματα ωστε να υποστηριξει την αποψη του.
καταφευγει σε ειρωνιες, προσωπικους χαρακτηρισμους, υβρεις κλπ.
με αυτη τη λογικη μπορει καποιος να συμμετεχει στις συζητησεις ενος φορουμ?

προσπαθησε να μην προσωποποιείς μια αποψη και η απαντηση σου σε κατι που διαφωνεις να περιλαμβανει καποια επιχειρηματα, καποιο σκεπτικο, ωστε να μπορεσει ο συνομιλητης σου να αντιληφθει την αποψη σου ή να πεισθει αν αυτα που παραθεσεις ειναι ικανα να του αλλαξουν το δικο του σκεπτικο.

προσωπικα, εξεφρασα μια αποψη και τη δικαιολογησα. δεν ειρωνευτηκα ουτε "την ειπα" σε καποιον συγκεκριμενα επειδη εχω προηγουμενα.
δεν ειμαι στο σχολειο φιλε μου για "τη λεω" στο διπλανο παιδακι που δεν με παιζει στο διάλειμμα.

δικαιολογησε λοιπον κι εσυ την αποψη σου. ομορφα και πολιτισμενα και δεν εχεις να φοβασαι καμια διαγραφη.
αν μπορεις βεβαια να εξηγησεις το σκεπτικο των γραφομενων σου.

αν δεν μπορεις, αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να εκφραστεις πολιτισμενα, εσυ ή οποιος αλλος, δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε προσωπικη επιθεση ωστε να υποστηριξεις την αποψη σου, διοτι αυτο ναι θα προκαλεσει την απομακρυνση σου, οπως την εχει προκαλεσει στο παρελθον και σε αλλα μελη που δεν μπορουσαν να συζητησουν σαν ανθρωποι, αλλα νομιζαν πως μειωνοντας και βριζοντας καποιον που διαφωνει ενισχυεται η δικη τους αποψη.

αντιθετως ολα τα υπολοιπα μελη που δεν εχουν γινει μπαν και συνεχιζουν να συμμετεχουν σε συζητησεις δειχνουν οτι τελικα γινεται να διαβασεις και να σκεφτεις μια αντιθετη αποψη εχοντας καθε δυνατοτητα να διαφωνησεις εκφραζοντας εμπεριστατωμενα και χωρις αναρθρες κραυγες τη δικη σου θεση.

περιμενω λοιπον να ακουσω το δικο σου σκεπτικο, εγω ανελυσα το δικο μου.
ειμαι λαθος? ισως.
δεν διαβασα ομως για ποιο λογο διαφωνεις, για ποιο λογο θα πρεπει να ασπαστω τη δικη σου αποψη που λεει να μην ενδιαφερομαι για κανεναν και για τιποτα περαν του αυστηρα προσωπικου μου συμφεροντος.
θα χαρω πολυ να με πεισεις.

Ποιος από εσάς δεν έχει παρανομήσει ούτε μια φορά?

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Εφόσον δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή στα είδη για τα οποία συζητάμε, η θέση του Στάθη είναι λάθος.
Όλα τα άλλα κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
φιλε μου εδω περα δεν συζηταμε ποιος περναει τις γριουλες απεναντι στο δρομο και πηγαινει καθε κυριακη στο κατηχητικό.

φυσικα και ολοι στη διαρκεια του βιου μας εχουμε πεταξει ενα σκουπιδι απο το παραθυρο, εχουμε παρει απο ebay καποιο ειδος, εχουμε παει αναποδα σε μονοδρομο.
δεν ειπε κανεις οτι εχει φωτοστεφανο.
αλλο ομως αυτο και, αλλο το να υποστηριζω το λαθος με επιχειρημα οτι δεν ειμαι ο μονος που το κανει.

νομιζω οτι καθενας στη ζωη του οφειλει να προσπαθει να γινει καλυτερος και καποια λαθη που εκανε στο παρελθον να κοιταζει να μην τα επαναλαμβανει και οσο περναει ο καιρος να τα μειωνει.

περιμενω λοιπον και απο σενα να μου πεις που κανω λαθος και τι πιστευεις εσυ οτι ειναι καλυτερο να γινεται σε μια χωρα, κοινωνια, αγορα.

διοτι πως ειναι δυνατον να υποστηριζουμε οτι αξιζει να στηριζουμε μονο την πρωτογενη παραγωγη? ποιος το λεει αυτο?

το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.

με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!

τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.

αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
να κλεισουνε κι εκει!
να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?

μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
και ολα αυτα γιατι?
για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα:hys tericalbs1: :hystericalbs1:

Nino
17-01-12, 18:48
:original:
εγω παντως αν χρειαστω κατι για το αμαξι θα φωναξω τον κατσαραιο που ειναι πολυτεχνιτης και εχει ακρες ιντερνετικες με ελληνα πωλητη που εχει μυστικη αποθηκη,την οποια μαλιστα θα επισκεφθει συντομα ο Σπυρος χωρις τον Σπυρο και τον αλλον που δεν ειναι Σπυρος αλλα τον λεμε Σπυρο.
:hystericalbs1:

BILL007
17-01-12, 18:52
εγω παντως αν χρειαστω κατι για το αμαξι θα φωναξω τον κατσαραιο που ειναι πολυτεχνιτης και εχει ακρες ιντερνετικες με ελληνα πωλητη που εχει μυστικη αποθηκη,την οποια μαλιστα θα επισκεφθει συντομα ο Σπυρος χωρις τον Σπυρο και τον αλλον που δεν ειναι Σπυρος αλλα τον λεμε Σπυρο.

:shok::shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: ΣΗΡΙΑΛ ΛΕΜΕΕΕΕΕ!!!!

ΔημήτρηςΜ3
17-01-12, 19:04
μαλλον δεν θυμασε τη εχεις γραψει προσωπικα δεν ειπα ποτε εγω αυτα =

(να ζεις στην ατομικη σου ψευδαισθηση, οτι εσυ εισαι ο μαγκας ο ξυπνιος που τα παιρνει ολα τζαμπα, ενω οι αλλοι που αγοραζουν απο εδω ειναι ζωα και καθυστερημενοι)
ουτε και αυτο
(εκτος αν τα βρηκες ετοιμα αρα δεν εχεις συναισθηση του πως βγαινουν, ή βρηκες τη μηχανη που κοβει λ7.)

οποτε καποια που γραφεις για σχολιασμους και ειρωνιες δε νομιζω να ισχύουν για μενα αλλα
για σενα , οτι ειχα να πω το ειπα δε νομιζω οτι εχουμε να πουμε κατι παραπανω..
εχω πει την αποψει μου για τα παραπανω και ναι θα συνεχιζω να ψαχνω τα παντα ειτε απο Ελλαδα η απο εξω οσο για τα 20 ευρω που λες για τα τακακια ναι τα υπολογιζω ολα
τι να κανω που δεν εχω τοση απλα ωστε να μη μετραω τα 20 ευρω παραπανω, αν περισσεύουν σε καποια ατομα καλα κανουν , ας δινουν τα 20αρικα για πουρμπουάρ στα συνεργεια!!

Stathis
17-01-12, 19:07
επειδη μαλλον εχω παρεξηγήθει λεω απλα και βεββαια στηρίζω την τοπικη κοινωνια ποτε δεν εχω κανει αγορες απο το net π.χ ρουχα παπουτσια κλπ κλπ
οτι εχει να κανει με μενα τα αγοραζω απο Ναουσα ,οτι εχει να κανει ομως με το αμαξι εκει τι βλεπω αλλιως τι δουλεια το ψαχνω θυμαμε πως οταν εψαχνα πολλαπλασιαστεσ για το Μ3 τους βρηκα σχεδον στα μισα απο οτι μου ελεγαν τα συνεργια στη θεσ/νικη αν ειναι κατι ποιο φτηνο στη πολη μου ναι θα ο παρω απο εκει (μιλαω για το αμαξι).. στην οικογενεια εχουμε 5 αυτοκίνητα οποτε πιστευω πως καλυπτω και τα τοπικα συνεργεια τα μοιράζουμε και ετσι δεν εχω προβλημα με κανενα.. αυτα και νομιζω πως εχω καλυφτεί..

αφου στηριζεις την τοπικη σου κοινωνια και το κανεις συνειδητα μαλιστα, τοτε ρε ανθρωπε γιατι μας τυραννάς και γραφουμε σελιδες επι σελιδων??? :shok:

τεσπα αυτο ειναι το σημαντικο να αντιληφθουμε ολοι σαν ενεργοι και συνειδητοποιημενοι πολιτες.

spar@
17-01-12, 19:08
ο κατσαραιος παιρνει 30ευρο κατευθειαν που του μιλας στο τηλ για το προβλημα σου, η ακρη του παιρνει 32ευρο το λεπτο στο τηλ οποτε οτι εχεις να του πεις γρηγορα, ο αλλος ο Σπυρος αυτην την στιγμη μονο με πτυχιο ειναι στα 27ευρο η ερωτηση, εγω χωρις πτυχιο ειναι 19ευρο η ερωτηση και ο αλλος που δεν τον λενε Σπυρο επειδη εχει και πτυχιο και μεταπτυχιακο και προυπηρεσια ειναι 40ευρο η ερωτηση.
Ή δινεις σε μενα ενα 15αρι που ειναι αδερφος μου και του κανω την ερωτηση και στην λεω, αρα μου δινεις 19 για την ερωτηση+15 =34ευρο, για τις εργασιες παει 110ευρο η ωρα, αν το φερεις μεσημερι ειναι +10ευρο για το μεσημεριανο, για βραδυ παει +30 (ποτο κλπ) μεταμεσονυχτια +50ευρο λογο ωρας και για τον πατσα.
αν το φερεις παρασκευη απογευμα θα ακουσεις την ατακα απο δευτερα και θα δωσεις 14ευρο που σου μιλησαμε, να ξερεις οτι στο μαγαζι με το που στριβεις στο στενο εχεις ξεκινας και πληρωνεις γιατι εμεις σας αγαπαμε και το κανουμε για την τρελα μας πανω απ ολα!:shok:

GiannisRob
17-01-12, 19:10
Για να χωθώ και 'γω λίγο στη συζήτηση, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που το "τι είναι καλό για την τσέπη μου" αφορά μόνο τα χρήματα που βγαίνουν. Θεωρώ πως το "τι είναι καλό για την τσέπη μου" πρέπει να αφορά και τα χρήματα που μπαίνουν σε αυτή. Και εξηγούμαι:

Το οικονομικό σύστημα κάθε κοινωνίας βασίζεται στο δούναι και λαβείν. Το χρήμα δεν έρχεται σε αυτή με μαγικό τρόπο, αλλά κυκλοφορεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μεταξύ των μελών της. Αν λοιπόν, σκεφτόμενος αυστηρά και μόνο τον παράγοντα έξοδα, κάποιος, στο κυνήγι της καλύτερης δυνατής προσφοράς, στέλνει τα χρήματα του σε άλλες κοινωνίας, "διαδυκτιακές", τότε το συνολικό χρήμα που κυκλοφοράει στην κοινωνία σταδιακά μειώμεται, με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στο εισόδημα αυτού του κάποιου και ότι αντίκτυπο έχει αυτό σε πιθανές μελλοντικές του αγοραστικές κινήσεις.

Μπορεί αυτό να ακούγεται θεωρητικό ή ουτωπικό, ωστόσο στην καθημερινή μου ζωή και προερχόμενος από οικογένεια με εμπορική δραστηριότητα, αυτό το βλέπω να συμβαίνει, τουλάχιστον για όσο καιρό κινούταν η τοπική αγορά.

Για παράδειγμα, κάνω τις καθημερινές αγορές από τον μπακάλη της γειτονιάς, τον μανάβη, τον ψαρά. Ηλεκτρονικά αγοράζω από το μαγαζί της γειτονιάς, κλπ. Όταν αυτοί με τη σειρά τους θα χρειαστεί ή θα θελήσουν να ξοδέψουν χρήματα στον εμπορικό τομέα που δραστηριοποιούμαι εγώ, θα περάσουν και μία βόλτα από το μαγαζί μου. Μπορεί και να μην αγοράσουν από μένα τελικά, αλλά αυτό ονομάζεται υγιής εμπορική δραστηριότητα. Και εν τέλει, τα χρήματα που έδωσα σε αυτούς τους ανθρώπους θα επιστρέψουν σε μένα και θα τους τα ξαναδώσω και ούτω καθ' εξής.

Αν όμως δώσω τα χρήματα μου σε κάποιο ξένο πολυκατάστημα, ή σε μια πολυεθνική αλυσίδα, δεν καταλαβαίνω το πως εγώ μπορώ να επωφεληθώ μακροπρόθεσμα.

Σχετικά με τις αγορές μέσω ίντερνετ: Προφανώς δεν τις αφορίζω. Υπάρχουν περιπτώσεις που η διαφορά στην τελική τιμή παραείναι μεγάλη για να συμφέρει η αγορά από Ελλάδα, όπως στο παράδειγμα του Άρη με τα παιδικά καρότσια. Ή όταν η χρονική περίοδος της αγοράς απαιτεί τη μέγιστη οικονομία.

Διαφορετικά, αν ένας-ένας αρχίζουν να βγάζουν το πόδι τους έξω από αυτό που ονομάζεται υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία, τότε πως περιμένουν να δουλέψει αυτός ο θεσμός όταν θα αξιώσουν κάποιες απαιτήσεις από αυτόν?

Φιλικά,
Γιάννης

BILL007
17-01-12, 19:13
ο κατσαραιος παιρνει 30ευρο κατευθειαν που του μιλας στο τηλ για το προβλημα σου, η ακρη του παιρνει 32ευρο το λεπτο στο τηλ οποτε οτι εχεις να του πεις γρηγορα, ο αλλος ο Σπυρος αυτην την στιγμη μονο με πτυχιο ειναι στα 27ευρο η ερωτηση, εγω χωρις πτυχιο ειναι 19ευρο η ερωτηση και ο αλλος που δεν τον λενε Σπυρο επειδη εχει και πτυχιο και μεταπτυχιακο και προυπηρεσια ειναι 40ευρο η ερωτηση.
Ή δινεις σε μενα ενα 15αρι που ειναι αδερφος μου και του κανω την ερωτηση και στην λεω, αρα μου δινεις 19 για την ερωτηση+15 =34ευρο, για τις εργασιες παει 110ευρο η ωρα, αν το φερεις μεσημερι ειναι +10ευρο για το μεσημεριανο, για βραδυ παει +30 (ποτο κλπ) μεταμεσονυχτια +50ευρο λογο ωρας και για τον πατσα.
αν το φερεις παρασκευη απογευμα θα ακουσεις την ατακα απο δευτερα και θα δωσεις 14ευρο που σου μιλησαμε, να ξερεις οτι στο μαγαζι με το που στριβεις στο στενο εχεις ξεκινας και πληρωνεις γιατι εμεις σας αγαπαμε και το κανουμε για την τρελα μας πανω απ ολα!:shok:

:shok::shok::shok::shok: https://gfxlovers.com/smilies/imgs/love/love045_2.gifhttps://gfxlovers.com/smilies/imgs/love/love045_2.gifhttps://gfxlovers.com/smilies/imgs/love/love045_2.gif :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Kostas_1
17-01-12, 19:40
Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακούλες σκουπιδιών, μία σε κάθε χέρι. Μία από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγάσιγά από το αεράκι. Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς, λέγοντας:

- Γιαγιά, σου έπεσε ένα χαρτονόμισμα από τη σακούλα.
- Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα
πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά, Λέει η γριά.
- Επ, πού πας; Πού βρήκες τόσα λεφτά; Δεν
πιστεύω να τα έκλεψες; τις λέει ο αστυνομικός.
- Όχι, όχι να σου εξηγήσω. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το
πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε
τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι
του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει για κατούρημα του λέω ... "ή
δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!"
-Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά, λέει το
όργανο της τάξης Πολύ καλά τους κάνεις. Άντε να
πας στο καλό. Α! Και τί έχεις στην άλλη σακούλα;
Ε,..δεν πληρώνουν και όλοι.

Z4 DCT
17-01-12, 19:42
Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακούλες σκουπιδιών, μία σε κάθε χέρι. Μία από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγάσιγά από το αεράκι. Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς, λέγοντας:

- Γιαγιά, σου έπεσε ένα χαρτονόμισμα από τη σακούλα.
- Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα
πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά, Λέει η γριά.
- Επ, πού πας; Πού βρήκες τόσα λεφτά; Δεν
πιστεύω να τα έκλεψες; τις λέει ο αστυνομικός.
- Όχι, όχι να σου εξηγήσω. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το
πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε
τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι
του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει για κατούρημα του λέω ... "ή
δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!"
-Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά, λέει το
όργανο της τάξης Πολύ καλά τους κάνεις. Άντε να
πας στο καλό. Α! Και τί έχεις στην άλλη σακούλα;
Ε,..δεν πληρώνουν και όλοι.

:thumbsup::thumbsup:

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

fast-enough
17-01-12, 19:43
το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.

με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!

τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.

αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
να κλεισουνε κι εκει!
να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?

μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
και ολα αυτα γιατι?
για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα:hys tericalbs1: :hystericalbs1:

Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
Ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να αγοράζεις μόνο ελληνικά προϊόντα.
Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, έγκειται κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή.
Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
Άρα εκ των πραγμάτων είσαι λάθος.
Οι γερμανοί παράγουν, οι Αμερικάνοι παράγουν, οι Κινέζοι παράγουν.
Όποιος δεν παράγει γίνεται φτωχός.
Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, :shok: απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε. :hystericalbs1:
Σκέψου το και θα δεις πως πιθανώς έχω δίκιο.
Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...

fanisk
17-01-12, 20:04
Σταθη τα 20¤ ειναι 6815δρχ. Τωρα δεν ειναι μεγαλη διαφορα, καποτε ομως θα σου κακοφαινοταν αν σου ελεγαν οτι θα δωσεις 7000 παραπανω για το ιδιο προιον.

Ψαρια παιρνω απο τον ψαρα, κρεας απο το κρεοπωλειο της γειτονιας, λαχανικα απο τον μαναβη. Γιατι τους ξερω και με ξερουν και αν με πιασει κοψιμο με τα "χαλασμενα" τους θα αφησω το σκ@το μου στη πορτα τους :th_Laie_67-1: . Την KW V2 που εβαλα πριν 2 χρονια στο compact σε προσφορα στη Γερμανια 400¤ κατω απο εδω, γιατι να την παρω απο εδω? Την Gopro 2 (χωρις τα εξτρα της) που απο Αμερικη ΜΑΖΙ!! με τα πιο ακριβα/γρηγορα μεταφορικα της USPS (δεν θυμαμαι ποια ειναι αλλα μονο αυτα ηταν 40-50¤) γιατι την πηρα 100¤ κατω και ηρθε σε 3 μερες?

Προσωπικα, ψωνιζω απο οπου με συμφερει. Κοιτω αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη τιμη και κυριως αν το βιαζομαι ή οχι. Αν οχι, θα το παρω απ'εξω και ας γλυτωσω 20¤. Ο χρονος να παω στην αλλη ακρη της Αθηνας να το παρω και να βρω parking ισως ειναι πιο ακριβος και απο τη βενζινη που θα καψω.

Ξερω τι χρηματα περνουσαν απο το γραφειο μας μεχρι 2-3 χρονια πριν, και ποσα περνουν τωρα.. μπορει ο Ελληνας να εχει εξοδα και ρισκα στο μαγαζι του, αλλα οι υπαλληλοι του δουλευουν με βασικο μισθο προ κρισης, το αφεντικο κοιτα τη τσεπη του (και καλα κανει! δεν δουλευει για τη ψυχη της μανας του) αλλα θα κοιταξω κι εγω τη δικη μου..

GiannisRob
17-01-12, 20:05
Δεν μπορώ να πω, ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι ωραίος, αλλά πέρα για πέρα παραπλανητικός.
Από εκεί και πέρα τα χρήματα που εσύ "επενδύεις" στην τοπική αγορά καταλήγουν να φεύγουν εκτός χώρας και έτσι να αλλάζει το εμπορικό ισοζύγιο.
Αυτο που περιγράφεις ότι 2-3 εκ. κόσμος θα πρέπει να μείνει άνεργος είναι η αλήθεια φίλε μου.
Οι δυνατές οικονομίες στηρίζονται στην παραγωγή και όχι στη διακίνηση ξένων προϊόντων με κέρδος.
Αυτό είναι και εν μέρει το πρόβλημα της Ελλάδας, διότι η παραγωγή μας μειώθηκε, άρα τα χρήματά μας έφυγαν για άλλες πολιτείες.
Τέλος όσο για το σχόλιο περί τακακίων φθηνότερων κατά 20 ευρώ, :shok: απέχει παρασάγγας από τα παραδείγματα που έδωσα και εν ολίγοις είναι σχόλιο εντυπωσιασμού για να κάνεις τη θέση σου να φαίνεται ισχυρότερη. "νανανανα σε κορόιδεψα" και κάτι έγινε. :hystericalbs1:
Το να πληρώνεις υπεραξία σε "ξένο" προϊόν μόνο κακό κάνει στην οικονομία της χώρας και της τσέπης σου...

Αν δεν κάνω λάθος, η έννοια της τοπικής αγοράς εμπεριέχει την έννοια του εμπορίου. Εμπόριο προϊόντων, ανεξάρτητα από το που παράγονται, στην ευρύτερη περιοχή, σε άλλη περιοχή της χώρας, στο εξωτερικό.

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς σημαίνει πραγματοποίηση συναλλαγών με καταστήματα της περιοχής, έτσι ώστε να τα χρήματα να ανακυκλοφορούν μεταξύ των μελών της τοπικής αγοράς.

Εφόσον μια τοπική κοινωνία δεν παράγει, είναι αναπόφευκτο η τοπική αγορά να εμπορεύεται προϊόντα διαφορετικής προέλευσης, είναι λογικό να φεύγει χρήμα στο εξωτερικό, αφού από εκεί αγοράζονται τα εμπορεύματα που πουλούνται, είναι όμως παράλογο να ταυτίζεται η αγορά με την παραγωγή.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, σημαίνει ότι στηρίζουμε τους εμπόρους, τους τεχνίτες, τους υπαλλήλους. Μέσω των φόρων αυτών, στηρίζουμε τους φορείς της κοινωνίας και του κράτους, και όσους εργάζονται σε αυτούς.

:)

Stathis
17-01-12, 20:22

φιλε μου σαφως και το ελλειματικο εμπορικο ισοζυγιο ειναι το προβλημα της χωρας μας. εδω ομως συζηταμε ΑΛΛΟ πραγμα.
επισης συμφωνω οτι η πρωτογενης παραγωγη συμβαλει στην υγεια της οικονομιας.
ποσες ομως χωρες στον κοσμο εχουν θετικα ισοζυγια λογω πρωτογενους παραγωγης?
δηλαδη λογω παραγωγης αγαθων που προερχονται αποκλειστικα κατ' ευθειαν απο τη φυση?
εγω δεν ξερω ουτε μια.

αρα συμφωνα με το σκεπτικο σου ολες οι χωρες θα επρεπε να χρεοκοπησουν.
διοτι ουτε οι αμερικανοι, ουτε οι κινεζοι, ουτε οι γερμανοι παραγουν πρωτογενη προϊοντα στα οποια βασιζονται οι οικονομιες τους για να παραγουν εμπορικο πλεονασμα.

επισης απο την εξισωση σου αφαιρεις εναν πολυ σημαντικο παραγοντα της οικονομιας αυτον της τριτογενους παραγωγης.
διοτι και το εμποριο οπως και η παροχη υπηρεσιων φιλε μου παραγωγη θεωρειται... τουλαχιστον ετσι λενε τα βιβλια, εκτος αν μαζι με μενα ειναι και αυτα λαθος! χεχεχε

επειδη προφανως αγνοεις ακομα και βασικους οικονομικους ορους, κανε μια ευρεση στο νετ https://www.google.gr/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B3 %CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81% CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7%CF%82#sclient=psy-ab&hl=el&source=hp&q=+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B 7&pbx=1&oq=+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE% B7&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=3169l6239l0l6441l2l2l0l0l0l0l1355l1355l7-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=2429ad49f322822&biw=1366&bih=653
και οταν ενημερωθεις εδω ειμαστε να συζητησουμε...:original:

συνοψιζοντας θα ηθελα να πω οτι η κουβεντα αυτη ξεκινησε διοτι ειπωθηκε οτι ειναι ανηθικο να πηγαινεις σε ενα καταστημα να δοκιμαζεις ή να ρωτας για κατι γνωριζοντας εκ των προτερων οτι θα ψωνισεις απο αλλου και οχι επειδη δεν βρηκες καλη εξυπηρετηση ή για οποιον αλλο λογο.
χαιρομαι που σε αυτο ολοι συμφωνησαμε τελικα.

επισης χαιρομαι διοτι περαν μιας δικτυακης αντιπαραθεσης που μπορει καποιος λογω εγωϊσμου να επιμενει σε μια αποψη εστω και αν δεν την πολυπιστευει, εγινε απ΄ολους πιστευω δεκτο το ποσο σημαντικο ειναι να στηριζουμε την τοπικη (και εθνικη κατ επεκτασιν) αγορα.

και ισως ολοι το κανουμε τελικα ασχετα αν καμια φορα κανουμε τις ατασθαλιες μας και παραβαινουμε καποια πιστευω μας.
αυτο συμβαινει παντου, απο τη γυμναστικη που ξερουμε οτι πρεπει να κανουμε αλλα δεν την κανουμε, απο τη διαιτα που την αρχιζουμε καθε δευτερα, απο τα γλυκα που κανουμε οτι δεν τα φαγαμε, απο ολες τελος παντων τις "σκανδαλιες" που κανουμε καθε μερα και μετα σφυραμε αδιαφορα.

αλλο ομως ειναι αυτο και αλλο να προσπαθουμε να αποδειξουμε με λογικα ( ; ) επιχειρηματα οτι ειναι σωστο και συμφερον μονο το ατομικο μας οφελος εις βαρος του συνολικου, ενω το εμποριο γενικα αποτελει παρασιστικη δραστηριοτητα η οποια θα επρεπε να σταματησει!

BILL007
17-01-12, 20:27
Είναι πραγματικά απο τα thread που έχουν post μακρυνάρια,αλλά ευχαριστιέσαι να τα διαβάζεις!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

fast-enough
17-01-12, 20:39
Στάθη μη μένεις στη λέξη "πρωτογενής" αλλά δες την ευρύτερη ιδέα.
Το γεγονός πως δεν θα πληρώσω 100% παραπάνω για το ίδιο αγαθό, αγοράζοντάς το από έξω, δε σημαίνει πως δε θα κινήσω την αγορά.
Ίσα ίσα το ποσό που περισσεύει θα το διαθέσω τοπικά όπου αξίζει. Κάθε πράγμα έχει την αξία του και είσαι κορόιδο (όχι εσύ προσωπικά) αν πληρώνεις 50, 60 και 200% πάνω για να το αγοράσεις.
Όσο για την τριτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες, είπα ξεκάθαρα ότι αυτές αξίζει να πληρώσεις.
Η λογική πως αγοράζω απ΄έξω και χάνει η χώρα μου φόρους είναι αστεία, διότι αν είχα παραγωγή (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή) τότε και οι άλλες χώρες θα αγόραζαν από εμένα, άρα θα υπήρχε ισορροπία άρα και απόδοση φόρων με πωλήσεις στο εξωτερικό.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
Είναι ηθική η εκμετάλλευση του καταναλωτή αλλά ανήθικη η εκμετάλλευση του έμπορου?

PANOS-E60
17-01-12, 20:39
σεμινάριο μακροοικονομικής ανάλυσης έγινε αυτό το θρεντ.

Λοιπόν αγαπητέ fast enough απλουστεύεις. Σωστά αναδεικνύεις τη σημασία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ως σημαντικό δείκτη γιά την ευρωστία μιάς οικονομίας αλλά ασφαλώς στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που λειτουργούμε ο δείκτης αυτός δεν είναι ο μόνος γιά να αποφανθούμε αν μιά οικονομία έχει υγιές μέλλον ή όχι. Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι η Ευρώπη αποτελεί οικονομική και (εν μέρει) νομισματική ένωση, η οποία δημιουργήθηκε γιά να δημιουργήσει και να επωάσει ευκαιρίες γιά όλα τα μέλη της και τους λαούς της.

Δεν είναι σωστό (θεωρητικά) ότι η κατανάλωση αγαθών ξένης χώρας αποβαίνει σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και της οικονομίας της χώρας. Ο παραγόμενος πλούτος διαχέεται. Ο γερμανός εργάτης της BMW κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τρώει ιταλικό λάδι, μιλάει με κινητό nokia τα παιδιά του φοράνε παπούτσια nike. Το χειρότερο που μπορεί κανείς να συμβουλεύσει μιά μη ανταγωνιστική οικονομία (...) είναι να κλειστεί στο καβούκι της και να καταναλώνει ότι παράγει η γη της και ενδεχομένως το υπέδαφός της, το έχουμε δει αυτό να γίνεται στην Ιστορία και αποτέλεσε τραγωδία γιά τους λαούς που το υπέστησαν. Ελπίζω να μην παρερμηνεύω τα γραφόμενά σου.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι ασφαλώς η εξωστρέφεια. Υπάρχουν εκατοντάδες παρεδείγματα διεθνώς γιά το δρόμο που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει αυτή η χώρα τις τελευταίες 10ετίες και οι οποίοι ασφαλώς θα την είχαν οδηγήσει πολύ μακριά από το σημερινό της κατάντημα, αλλά ας μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα και εδώ, αρκετά αναλύθηκε σε άλλα νήματα ...

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα στο ότι χώρα που δεν παράγει φτωχαίνει. Δεν είναι όμως καθόλου αναγκαίο να παράγει προιόντα που ανταγωνίζονται τα ξένα, αυτό οδηγεί στη φτώχεια με μαθηματική βεβαιότητα, βλέπε μισθούς Κινας κλπ. Εξωστρέφεια σημαίνει παίρνω παραδείγματα από άλλες χώρες που έχουν κάνει ανάπτυξη σε τομείς που έχω και γω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (πχ τουρισμός, γεωργία υψηλής ποιότητας, ενεργειακά κλπ) και ρίχνω οργανωμένα, με εθνικό σχέδιο το βάρος μου εκεί. Ετσι δεν θα φοβάμαι πλέον να καταναλώσω γερμανικά αυτοκίνητα ή φινλανδικά κινητά.

fast-enough
17-01-12, 20:47
σεμινάριο μακροοικονομικής ανάλυσης έγινε αυτό το θρεντ.

Λοιπόν αγαπητέ fast enough απλουστεύεις. Σωστά αναδεικνύεις τη σημασία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ως σημαντικό δείκτη γιά την ευρωστία μιάς οικονομίας αλλά ασφαλώς στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που λειτουργούμε ο δείκτης αυτός δεν είναι ο μόνος γιά να αποφανθούμε αν μιά οικονομία έχει υγιές μέλλον ή όχι. Πολύ περισσότερο δε αν σκεφτούμε ότι η Ευρώπη αποτελεί οικονομική και (εν μέρει) νομισματική ένωση, η οποία δημιουργήθηκε γιά να δημιουργήσει και να επωάσει ευκαιρίες γιά όλα τα μέλη της και τους λαούς της.

Δεν είναι σωστό (θεωρητικά) ότι η κατανάλωση αγαθών ξένης χώρας αποβαίνει σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και της οικονομίας της χώρας. Ο παραγόμενος πλούτος διαχέεται. Ο γερμανός εργάτης της BMW κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τρώει ιταλικό λάδι, μιλάει με κινητό nokia τα παιδιά του φοράνε παπούτσια nike. Το χειρότερο που μπορεί κανείς να συμβουλεύσει μιά μη ανταγωνιστική οικονομία (...) είναι να κλειστεί στο καβούκι της και να καταναλώνει ότι παράγει η γη της και ενδεχομένως το υπέδαφός της, το έχουμε δει αυτό να γίνεται στην Ιστορία και αποτέλεσε τραγωδία γιά τους λαούς που το υπέστησαν. Ελπίζω να μην παρερμηνεύω τα γραφόμενά σου.

Η συνταγή της επιτυχίας είναι ασφαλώς η εξωστρέφεια. Υπάρχουν εκατοντάδες παρεδείγματα διεθνώς γιά το δρόμο που θα έπρεπε να έχει ακολουθήσει αυτή η χώρα τις τελευταίες 10ετίες και οι οποίοι ασφαλώς θα την είχαν οδηγήσει πολύ μακριά από το σημερινό της κατάντημα, αλλά ας μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα και εδώ, αρκετά αναλύθηκε σε άλλα νήματα ...

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα στο ότι χώρα που δεν παράγει φτωχαίνει. Δεν είναι όμως καθόλου αναγκαίο να παράγει προιόντα που ανταγωνίζονται τα ξένα, αυτό οδηγεί στη φτώχεια με μαθηματική βεβαιότητα, βλέπε μισθούς Κινας κλπ. Εξωστρέφεια σημαίνει παίρνω παραδείγματα από άλλες χώρες που έχουν κάνει ανάπτυξη σε τομείς που έχω και γω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (πχ τουρισμός, γεωργία υψηλής ποιότητας, ενεργειακά κλπ) και ρίχνω οργανωμένα, με εθνικό σχέδιο το βάρος μου εκεί. Ετσι δεν θα φοβάμαι πλέον να καταναλώσω γερμανικά αυτοκίνητα ή φινλανδικά κινητά.

Συμφωνώ.
Ίσως να μην μπορώ να το εκφράσω με σωστό τρόπο, αλλά πάνω κάτω το ίδιο θέλω να πω.
Απλά διαφωνώ με το Στάθη πως επειδή το προσφέρει κάποιος από την τοπική - εθνική αγορά πρέπει ντε και σώνει να το προτιμήσω από το μισού κόστους από το εξωτερικό.

Stathis
17-01-12, 20:54
Στάθη μη μένεις στη λέξη "πρωτογενής" αλλά δες την ευρύτερη ιδέα.
Το γεγονός πως δεν θα πληρώσω 100% παραπάνω για το ίδιο αγαθό, αγοράζοντάς το από έξω, δε σημαίνει πως δε θα κινήσω την αγορά.
Ίσα ίσα το ποσό που περισσεύει θα το διαθέσω τοπικά όπου αξίζει. Κάθε πράγμα έχει την αξία του και είσαι κορόιδο (όχι εσύ προσωπικά) αν πληρώνεις 50, 60 και 200% πάνω για να το αγοράσεις.
Όσο για την τριτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες, είπα ξεκάθαρα ότι αυτές αξίζει να πληρώσεις.
Η λογική πως αγοράζω απ΄έξω και χάνει η χώρα μου φόρους είναι αστεία, διότι αν είχα παραγωγή (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή) τότε και οι άλλες χώρες θα αγόραζαν από εμένα, άρα θα υπήρχε ισορροπία άρα και απόδοση φόρων με πωλήσεις στο εξωτερικό.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
Είναι ηθική η εκμετάλλευση του καταναλωτή αλλά ανήθικη η εκμετάλλευση του έμπορου?

φιλε μου αυτο το καλυψα σε προηγουμενο ποστ μου.

δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα προφανη!

για να πληρωσεις διπλη τιμη σε κατι εννοειται οτι πεφτεις θυμα απατης!
διοτι τετοια διαφορα δεν δικαιολογειται.

μια μικρη διαφορα τιμης ομως της ταξεως του 10% δηλαδη 20 ευρω σε τακακια 200 ευρω οπως λεει και ο φανς δικαιολογειται.
εδω λοιπον διαφωνω και με το φανη και με το δημητρη και με οποιον αλλο υποστηριζει οτι κοιταζει και το σεντ.
και δεν το υποστηριζω διοτι ειμαι περιεργος ή μου περισσεουν αλλα γιατι πιστευω πραγματικα οτι το οφελος ειναι μεγαλυτερο για ολους αν ψωνισουν απο εδω εστω λιγο πιο ακριβα.
δεν ειπα πουθενα οτι σε περιπτωσεις αισχροκερδειας διπλης και τριπλης τιμης υποχρεουσαι να πληρωσεις τη φερραρι και το γυαλινο κτιριο του εισαγωγεα...
αυτα παιδια ειναι αυτονοητα, πιστευετε θα διαφωνησει κανεις?

στο κατω κατω αυτη ειναι η αποψη μου ρε παιδια, δεν σας υποχρεωσα να αγορασετε απο το μαγαζι μου, ουτε υποχρεωσα κανεναν να αλλαξει τις συνηθειες του.
εχω ομως τη δυνατοτητα -εικαζω- να διατηρω τη γνωμη μου την οποια μαλιστα προσπαθω να αιτιολογησω μεσω μακροσκελεστατων ποστς.

οποιος δεν συμφωνει δικαιωμα του, αλλα και δικαιωμα μου να μη συμφωνω με αυτον που δεν συμφωνει!:original:

Stathis
17-01-12, 20:59

επιπροσθετα γιατι το ξεχασα πριν, ο κακος εμπορος που κλεβει τον πελατη ή και το κρατος τιμωρειται...
και απο τις αρχες για τις οποιες παρανομιες του και το κυριοτερο απο τον πελατη που προτιμαει καποιον αλλο τιμιοτερο και ανταγωνιστικοτερο.

ο κακος πελατης ομως (αυτος του παραδειγματος) που κλεβει το χρονο και τη γνωση του πωλητη, απο ποιον και πως τιμωρειται?

PANOS-E60
17-01-12, 21:07
ο κακος πελατης ομως (αυτος του παραδειγματος) που κλεβει το χρονο και τη γνωση του πωλητη, απο ποιον και πως τιμωρειται?

χα χα ! Καλή ερώτηση ! Εγώ πιστεύω ότι αυτόν που ονομάζεις κακό πελάτη είναι τελικά μάλλον ο κακός καταναλωτής. Το παίζει έξυπνος αλλά μάλλον εξυπνάκιας είναι ... Στο σύνολο της καταναλωτικής του δραστηριότητας (πχ σε ετήσια βάση) μάλλον χαμένος θα βγεί. Δεν ξέρει να αποτιμήσει σωστά τις ευκαιρίες της αγοράς και τους επαγγελματίες που (από επαγγελματισμό, όχι από αλτρουισμό) θα σταθούν στο πλευρό του. Στο τέλος την πατάει. Σκέψου κάποιον πχ που σε "σκίζει" γιά μιά έκπτωση στο κινητό του και αγοράζει παραδίπλα το Μιτρίο "γουρούνι στο σακί" ... Καλώς το μάγκα ! χα χα !

spar@
17-01-12, 21:15
Σταθη ποσα θες την ωρα να μου κανεις μαθηματα οικονομικων επιστημων? πες μου καλη τιμη γιατι θα παρω τηλεκαθηγητη απο ουγγαρια μεσω skype!

Stathis
17-01-12, 21:22
ρωτα τον προεδρο, εκεινος μου γραφει τα ποστ... χεχεχεχε

fast-enough
17-01-12, 21:24
φιλε μου αυτο το καλυψα σε προηγουμενο ποστ μου.

δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα προφανη!

εχω ομως τη δυνατοτητα -εικαζω- να διατηρω τη γνωμη μου την οποια μαλιστα προσπαθω να αιτιολογησω μεσω μακροσκελεστατων ποστς.

οποιος δεν συμφωνει δικαιωμα του, αλλα και δικαιωμα μου να μη συμφωνω με αυτον που δεν συμφωνει!:original:

για το λόγο αυτό γουστάρω αυτό το forum.
για τα άτομα που το απαρτίζουν και το επίπεδο των συζητήσεων...

PANOS-E60
17-01-12, 21:24
Σταθη ποσα θες την ωρα να μου κανεις μαθηματα οικονομικων επιστημων? πες μου καλη τιμη γιατι θα παρω τηλεκαθηγητη απο ουγγαρια μεσω skype!

Λοιπόν άκου και τζάμπα (προς το παρόν ...).

Κάνετε με το αφεντικό σου τις 3 εταιρείες όμιλο. Η μία από τις 3 θα είναι holding (συμμετοχών) και θα έχει αντικείμενο τη διαχείρηση των άλλων δύο. Η holding μπαίνει στο ΧΑΑ και φορτώνεις τα χαρτιά στους άσχετους. Βγάζουμε story ότι οι άλλες 2 θα μπουν στην αγορά της Μέσης Ανατολής )είναι πολύ πίσω στις κηδείες αυτοί ...). Η Holding απογειώνεται στο ΧΑΑ πουλάμε. Εχεις και επιστροφή από την εφορία στις αγωραπωλησίες των μετοχών των άλλων 2 οι οποίες φυσικά θα φουντάρουν.

Το επόμενο μάθημα με χρέωση !

BILL007
17-01-12, 21:25

Κάνετε με το αφεντικό σου τις 3 εταιρείες όμιλο. Η μία από τις 3 θα είναι holding (συμμετοχών) και θα έχει αντικείμενο τη διαχείρηση των άλλων δύο. Η holding μπαίνει στο ΧΑΑ και φορτώνεις τα χαρτιά στους άσχετους. Βγάζουμε story ότι οι άλλες 2 θα μπουν στην αγορά της Μέσης Ανατολής )είναι πολύ πίσω στις κηδείες αυτοί ...). Η Holding απογειώνεται στο ΧΑΑ πουλάμε. Εχεις και επιστροφή από την εφορία στις αγωραπωλησίες των μετοχών των άλλων 2 οι οποίες φυσικά θα φουντάρουν.

:shok::shok::shok::shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

spar@
17-01-12, 21:40
stathi ο προεδρος δεν θα ζητησει χρηματα ειμαι το δεξι χερι, και τωρα με το προγραμμα ρελαξ σπα, που με δερνει δυο φορες την βδομαδα μου εχει τεραστια υποχρεωση!

πανο που τα ξερεις εσυ ολα αυτα? δεν πιστευω να εισαι δεξι χερι του Βενιζελου? θες να σε παρουμε στην επιχειρηση? απλα να ξερεις οτι παιζει καμια μερα να βοηθησεις την κατασταση δεν θα εισαι μονο στα οικονομικα, πες μου υψος γιατι φτιαχνω το πλανο τωρα... αν εισαι 1,75μεχρι 1,80 θα σε βαλω παρασκευη μεσημερι μας σωζεις γιατι αν στειλω τον mpower παλι που ειναι ψηλος μας παλατζαρει το φερετρο και εχουμε θεμα!

aristent
17-01-12, 21:44

:shok:

Ενταξη,βρηκαμε τον υπευθυνο του χρηματιστιριακου σκανδαλου το'99!!!:thumbsup:

PANOS-E60
17-01-12, 21:47
stathi ο προεδρος δεν θα ζητησει χρηματα ειμαι το δεξι χερι, και τωρα με το προγραμμα ρελαξ σπα, που με δερνει δυο φορες την βδομαδα μου εχει τεραστια υποχρεωση!

πανο που τα ξερεις εσυ ολα αυτα? δεν πιστευω να εισαι δεξι χερι του Βενιζελου? θες να σε παρουμε στην επιχειρηση? απλα να ξερεις οτι παιζει καμια μερα να βοηθησεις την κατασταση δεν θα εισαι μονο στα οικονομικα, πες μου υψος γιατι φτιαχνω το πλανο τωρα... αν εισαι 1,75μεχρι 1,80 θα σε βαλω παρασκευη μεσημερι μας σωζεις γιατι αν στειλω τον mpower παλι που ειναι ψηλος μας παλατζαρει το φερετρο και εχουμε θεμα!

Σπύρο εδώ κάνουμε σοβαρή συζήτηση, ο Μπένυ ξέρει από καλά παιδάκια, από οικονομικά είναι μπουμπούνας και δεξί του χέρι δεν πάω γιατί είναι και καρμίρης. Λοιπόν, μίλα στο αφεντικό, καλή τιμή θα σας κάνω, θα το βγάζω το μεροκάματο.

spar@
17-01-12, 21:51
Εκλεισε ο Πανο, την δευτερα ελα να υπογραψεις, να παρεις κινητο λαπτοπ, να σε κατεβασουμε στο γκαραζ να διαλεξεις αυτοκινητο, να σου δωσουμε ενα κουστουμι και τα εκπτωτικα κουπονια για μνημοσυνα,κηδειες, παπαδες, ιατροδικαστες, νοσοκους νεκροτομειου κλπ εισαι πλεον στην Αγελη μας!

PANOS-E60
17-01-12, 21:56
:shok:

Ενταξη,βρηκαμε τον υπευθυνο του χρηματιστιριακου σκανδαλου το'99!!!:thumbsup:

ρε συ, τα γράφω αυτά γιά τη νεολαία που δεν θυμάται 99 ... όχι γιά σένα που είσαι σειρά μου ...

katsaraios
17-01-12, 23:22
Η ιντερνετικη αγορα με τις μαζικες ευκαιριες αγορας ειναι ενας λογος που "πατωσαν" τα γραφεια τουρισμου ας πουμε...

Σημαντικη παραμετρος ειναι και το χασιμο φορων που θα εισεπρατε το κρατος απο τις αγορες σε ελληνικα μαγαζια..
εδω "κλαιμε" αφου η αναχρονιστικη οθωμανικου καταλοιπου νοοτροπιας ειναι το παραδειγμα του S&N με την μη τιμολογηση για την αφαιρεση αξιας ασχετα αν παρανομουν οι συναλλασομενοι...
Βασικα πιστευω ο Σταθης εστιαζει σε αυτα και αν το δειτε λογικα χαμενοι ειναι ολοι...
Αγοραζοντας ευκαιριες απο το ebay κυριως οντως εχω γλυτωσει μεγαλα ποσα σε προιοντα που βρισκω και εδω ,αλλα πολλες φορες εχω ψαχτει να κανω παζαρι για κατι και ο εξυπνος εμπορος (οχι τυχαρπαστος αρπακολλας) θα κοψει προς οφελος του αρα και η ελληνικη αγορα ειδικα τωρα εχει ευκαιριες..
Το επισης βασικο γεγονος που ξεχναει ισως ο Σταθης ειναι οτι ο συγχρονος πελατης τα θελει ολα ευκολα,μπροστα του,σε ενα μερος αν γινεται ,φτηνα για να μην χανει χρονο ..π.χ ο Φανης καπου αναφερει οτι θα παω στην αλλη ακρη της Αθηνας =χασιμο χρονου-εξοδα βενζινας...
Ο Δημητρης απο την ομορφη Ναουσα (με τα ωραια μερη και κοριτσια) οπως και ο Ζαχαριας εχουν (ειδικα ο 2ος ζωντας στην Χιο) συναλλαγες με τοπικες κοινωνιες που το χρημα αλληλεπιδρα πιο εντονα και πολυ σωστα στηριζουν και στηριζονται ,παραλληλα ομως το ιντερνετ ειναι μονοδρομος λογω διαφορων σε τιμες που ισως εμεις στην Αθηνα βρισκουμε χαμηλοτερες..
Εγω απλα ξαναλεω οτι ακομα και σε μαρκετ θα κοιταξω να παρω "ελληνικο" προιον φυσικα στα λογικα πλαισια συγκρισης τιμων με ξενα ειναι μοναδικη μας λυση πιστευω ...

Atsa linos
18-01-12, 00:32
Θα καταθεσω μια μικρη εμπειρια μου , θελει ενας να αγορασει ενα λεβιε ταχυτητων για ενα bmw φωτιζομενο της Μ παιρνει τον λεβιε στα χερια του τον κοιτουσε πανω κατω δεξια αριστερα πλαγιως καθετος του λεω ειναι γνησιος και η τιμη ειναι 50% κατω απο την τιμη της αντιπροσωποιας.
Με κοιταζει και μου λεει <ειμαι πολυ ψειρας με το αυτοκινητο μου> λεει θα τον αγορασω τελικα.
Ειχα δει το αμαξι του και το ματι μου επεσε σε μια αεροτομη οροφης που ειχε βαλει η οποια ειχε τοσα κυματα πανω που μου θυμησε τον ποταμο Δουναβη .
Τον ρωτησα λοιπον απο που την αγορασε ,αααα μου λεει τις πηρα και τις δυο απο την Κινα βαμενες ετοιμες αλλα ειδες πως γινανε μαλον απο τον ηλιο μου λεει ε?? Λεω δεν ξερω εσυ που εισαι ψειρας θα βρεις τι φταιει!!!!!!!!!!!!!!
Ο ανωτερω περαστικος πελατης μου αγορασε τον λεβιε απο εμενα γιατι προφανως δεν τον βρηκε στο ΕΒΑΥ εκει ομως δεν ειχε δυνατοτητα κατοψεως της λιμνης (συγνωμη αεροτομης) που αγορασε γιατι πολυ απλα προπληρωσε και ανεχτηκε αυτο το προιν!!!
Αν το ειχα πουλησει εγω αυτο το προιον η καποιος αλλος συναδελφος μου ,,,ο ψειρας θα μας ειχε παει κατηγορουμενος και για απατη!!!!!
Τα συμπερασματα δικα σας,,,,,,,,,

Stathis
18-01-12, 09:11
καπου το ειχα ρε παιδια αλλα δεν το βρισκω το φωτοστεφανο να το φορεσω στο λαγο το φιλο μου... :innocent:
χαχαχαχα

Atsa linos
18-01-12, 18:21
καπου το ειχα ρε παιδια αλλα δεν το βρισκω το φωτοστεφανο να το φορεσω στο λαγο το φιλο μου... :innocent:
χαχαχαχα
Και εγω σε αγαπαω πελατη μου!!!!!!
Να με εχεις απο κοντα σε λιγο θα φερω και ανταλακτικα για βεσπες!!!!!! :whistle: