PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με εκκίνηση

geotano
10-01-12, 14:59
οπως αναφερω και στον τιτλο εχω θεμα με το αναμα.ειτε ζεστο ειναι το αυτοκινητο ειτε κρυο αργει να παρει μπροστα και αναγαζομαι να κραταω γυρισμενο το κλειδι και να παταω γκαζι για να παρει.σε εναν μηχανικο που το ειχα παει μου ειχε πει οτι ειναι κατι με την επιστροφη της βενζινης.αφτο που με μπερδεψε ειναι οτι καποιες μερες που εκανε πολυ κρυο και ειμουν κεφαλαρι(αρκετα μειωμενη θερμοκρασια)πηρε μπροστα με την μια.εχετε καμια ιδεα τι μπορει να γινετε??

S8N
10-01-12, 15:09
Συνήθως η αιτία είναι είτε πρόβλημα τροφοδοσίας είτε ανάφλεξης. Μπορεί να ευθύνεται και κάποιος αισθητήρας όμως. Αν η μπαταρία και το δυναμό είναι σε καλή κατάσταση, κοίτα την κατάσταση των μπουζί και έλεγξε φίλτρο και αντλία βενζίνης. Αν έχεις κάνει πολλά Km, ενδέχεται να θέλουν καθαρισμό τα μπεκ.

BILL007
10-01-12, 16:23
πες μας και για τι αυτοκίνητο (μοντέλο) μιλάς ;):)

geotano
10-01-12, 20:34
e46 316 tou 2000.δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα οταν το αμαξι ειναι κρυο οι στροφες ειναι κατω απο 1000.

Monsta
10-01-12, 20:37
Μάλλον το επηρεάζει το θέμα με την υγρασία που έλεγες στο άλλο θρεντ.

geotano
10-01-12, 20:41
δεν νομιζω γτ το εκανε και πριν τον χειμωνα

S8N
10-01-12, 22:04
Τι κωδικό κινητήρα έχεις? Μ43 ή Ν42? Καθαρισμό πεταλούδας έχεις κάνει ποτέ?

fast-enough
16-03-12, 14:22
οπως αναφερω και στον τιτλο εχω θεμα με το αναμα.ειτε ζεστο ειναι το αυτοκινητο ειτε κρυο αργει να παρει μπροστα και αναγαζομαι να κραταω γυρισμενο το κλειδι και να παταω γκαζι για να παρει.σε εναν μηχανικο που το ειχα παει μου ειχε πει οτι ειναι κατι με την επιστροφη της βενζινης.αφτο που με μπερδεψε ειναι οτι καποιες μερες που εκανε πολυ κρυο και ειμουν κεφαλαρι(αρκετα μειωμενη θερμοκρασια)πηρε μπροστα με την μια.εχετε καμια ιδεα τι μπορει να γινετε??

Χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια, πιστεύω πως κατά 90% είναι ο αισθητήρας TDC (Top Dead Center) ή αλλιώς αισθητήρας στροφάλου.
Όταν ζεσταίνεται δε διαβάζει σωστά με συνέπεια να μη δίνει ρεύμα στα μπουζί ο εγκέφαλος σε λάθος χρόνο...