PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε90 316 122ΗΡ ΣΕ 320 170ΗΡ.

scania124
05-01-12, 18:19
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο δότης βρεθηκε.....ολοκληρο αυτοκινητο που ο ανθρωπος θελει να το κανει απο 320 σε 316....ειναι και φιλος.
το αυτοκινητο δοτης ειναι Ε92 320 μοντελο 8/2007
το δικο μου ειναι Ε90 316 μοντελο 12/2007
ο δοτης εχει 62000 χλμ
εγω εχω 59000 χλμ

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ .......ΚΑΝΤΟ 330...335.....ΔΕΝ ΘΕΛΩ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 120 ΣΤΑ 170 ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ........ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

στο θεμα τωρα...........

θα αλλαξουμε κινητηρα.....σασμαν.....διαφορ ικο......
λογικα πρεπει να αλλαχτει και ο εγκεφαλος..
μεχρι εδω ολα ευκολα μιας και δεν θα πειραξουμε πλεξουδες.

με το ιμομπιλαιζερ τι γινετε??????
σκοπος μας ειναι να μην αλλαξουμε κλειδια μιας και αν τα αλλαξουμε θα χρειαστουμε να ανταλαξουμε και κλειδαριες.

για δωστε τα φωτα σας....

Dimzan
05-01-12, 18:27
αν το ενα ειναι ED και το αλλο οχι νομιζω θα ειναι αρκετα πολυπλοκο και σιγουρα οχι plug n play.

Πως θα τα δηλωσετε? Θα μπλεξετε με υπουργεια, σχζεδια μηχανικων κτεο κλπ , διοτι δε νομιζω να εχουν ξαναγινει τετοιες μετατροπες, ποσο μαλλον 320 -> 316

ΥΓ Δε νομιζω πως το προβλημα στα ηλεκτρικα θα ειναι το immobilizer. Ενας σωστος προγραμματισμος στον εγκεφαλο ή στα κλειδια και ειστε ετοιμοι. Τοσοι κλεφτες πως ανοιγυον καθε λογης καινουριο αμαξι? Απλα πρεπει να βρειτε τον καταλληλο να σας κανει τον προγραμματισμο

scania124
05-01-12, 18:41
αν το ενα ειναι ED και το αλλο οχι νομιζω θα ειναι αρκετα πολυπλοκο και σιγουρα οχι plug n play.

Πως θα τα δηλωσετε? Θα μπλεξετε με υπουργεια, σχζεδια μηχανικων κτεο κλπ , διοτι δε νομιζω να εχουν ξαναγινει τετοιες μετατροπες, ποσο μαλλον 320 -> 316

ΥΓ Δε νομιζω πως το προβλημα στα ηλεκτρικα θα ειναι το immobilizer. Ενας σωστος προγραμματισμος στον εγκεφαλο ή στα κλειδια και ειστε ετοιμοι. Τοσοι κλεφτες πως ανοιγυον καθε λογης καινουριο αμαξι? Απλα πρεπει να βρειτε τον καταλληλο να σας κανει τον προγραμματισμο

εγω δεν θα το δηλωσω.....απλα θα βαλω τα νουμερα απο το 316 στο 320.

τωρα πως θα το δηλωσει ο αλλος δεν με ενδιαφερει.

το μονο κολλημα μου ειναι το ιμομπιλαισερ.

ΔημήτρηςΜ3
05-01-12, 18:54
Θανο ολα γινοντε να ξερεις θελει ομως ΓΑΤΟ ηλεκτρολογο!!

Konstantinos E60
05-01-12, 19:07
Οχι απλα γάτο !! Γάτο με πέταλα !! Σαλόνι θέλω να αλλάξω και εχει πολύ θέμα....:whistle:
Φαντάσου τι θα γίνει με την μετατροπή !!

ΔημήτρηςΜ3
05-01-12, 19:12
Οχι απλα γάτο !! Γάτο με πέταλα !! Σαλόνι θέλω να αλλάξω και εχει πολύ θέμα....:whistle:

εχω βρει ενα γατο με πεταλα αλλα ο τυπος ειναι λιγο μακρια
για εμας... :(

PANOS-E60
05-01-12, 19:16
Θανο λογικά φοράς Ν46 και ο άλλος Ν43. Αρα θα ανταλλάξετε και τους εγκεφάλους σας, δεν γίνεται αλλιώς. Φοβάμαι ότι ένας απλός προγραμματισμός δεν φτάνει γιά να δουλέψουν τα immobilizer σας μετά το swap. Κάτσε να το δει ο Σπύρος ο μπάουερ το θέμα και θα σου πει.

Κώστα εσύ ξέρεις που θα ρωτήσεις γιά το θέμα σου ...

Konstantinos E60
05-01-12, 19:25
Θανο λογικά φοράς Ν46 και ο άλλος Ν43. Αρα θα ανταλλάξετε και τους εγκεφάλους σας, δεν γίνεται αλλιώς. Φοβάμαι ότι ένας απλός προγραμματισμός δεν φτάνει γιά να δουλέψουν τα immobilizer σας μετά το swap. Κάτσε να το δει ο Σπύρος ο μπάουερ το θέμα και θα σου πει.

Κώστα εσύ ξέρεις που θα ρωτήσεις γιά το θέμα σου ...

Περιμένω απάντηση και απο εκεί..!!thumb Αλλα δύσκολο πολύ το βλέπω ειδικά αν πρέπει να γίνει on line κωδικοποίηση !!

PANOS-E60
05-01-12, 19:29

Περιμένω απάντηση και απο εκεί..!!thumb Αλλα δύσκολο πολύ το βλέπω ειδικά αν πρέπει να γίνει on line κωδικοποίηση !!

κράτα μας ενήμερους στο άλλο θρεντ με τα 60αρια φιλαράκο thumb

aristent
05-01-12, 20:41
Καλως ηρθες στο κλαμπ των Ν43!!!:thumbsup:

ξερεις τι διαφορα θα δεις με 50 αλογα παραπανω????......ΦΟΒΕΡΗ!!!!....το κακο ειναι οτι θα κρατησει λιγο,......μετα απο λιγο καιρο θα νομιζεις παλι οτι δε σου φτανει...και αντε παλι να ψαχνουμε δοτη!!! :D

ΥΣ>επι της ευκαιριας,το νου σου μη βρεθει κανενας με S85 V10 για ανταλλαγη με Ν43?...οχι για σενα βρε!!!:ranting2:(ακομα δεν τον εβαλες...) για μενα το λεω!!! :thumbsup:

Z4 DCT
05-01-12, 21:12
Aυτα ειναι γλεντια συμπέθερε......θα δεις τεραστια διαφορα....και τα 230++ για πλακα στο κοντερι.......μη κοιτάς που οι χοντροί με τα 5αρια τέτοια νούμερα τα βλέπουν στον υπνο τους.....:hystericalbs1::hystericalbs1:

Άνοιξα πόλεμο και θα πέσουν κορμιά....:hystericalbs1::hystericalbs1:

Z4 DCT
05-01-12, 21:21
https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSu76iowL1pfjYlfdxiSam00yaHv6XB kJFU8wQZumym9sQemlnWNmD-g2-Fw

PANOS-E60
05-01-12, 21:25
https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSu76iowL1pfjYlfdxiSam00yaHv6XB kJFU8wQZumym9sQemlnWNmD-g2-Fw

πες μας τωρα ότι αυτό είναι από το 92αρι ... σε τα μας ρε ...? :hystericalbs1:

scania124
05-01-12, 21:31

Και ομως πανο απο το 92αρι ειναι.....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο την βολτουλα μας στο βολο........σωστα συμπεθερε??????thumb

PANOS-E60
05-01-12, 21:45
Και ομως πανο απο το 92αρι ειναι.....και ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο την βολτουλα μας στο βολο........σωστα συμπεθερε??????thumb

αδύνατον σου λέω, θα τον είχε σηκώσει ο αέρας ... εκτός κι αν ήσουνα συνοδηγός του :thumbsup:

Konstantinos E60
05-01-12, 21:45

Απο πότε μωρη νυφίτσα είναι αυτή η φωτο ?? Τότε που το είχες diesel το 92αρι ??? Και έχει και μπόλικα χλμ το κοντερ !! Σίγουρα δικό σου είναι...:th_Laie_67-1:

scania124
05-01-12, 21:54
ελα συμπε βαλε την κανονικη φωτο να τους αποστομώσεις!!!!!!!!!!!!!!

ΔημήτρηςΜ3
05-01-12, 22:13
δε παιζει με τιποτα να ειναι απο 320 αυτη η φωτο.....

strof
05-01-12, 22:45

Φαινεται οτι ειναι πετρελαιοκινητο και καθολου παραξενο να ειναι απο 320d. Εγω με τα 163 αλογα ειμαι πολυ κοντα στην εικονα, πιθανον με ευνοϊκο δρομο να το δω κι αυτο. Της φωτο ειναι το facelift με τα 177, οποτε δεν αποκλειεται.

aristent
05-01-12, 22:56
Aυτα ειναι γλεντια συμπέθερε......θα δεις τεραστια διαφορα....και τα 230++ για πλακα στο κοντερι.......μη κοιτάς που οι χοντροί με τα 5αρια τέτοια νούμερα τα βλέπουν στον υπνο τους.....:hystericalbs1::hystericalbs1:

Άνοιξα πόλεμο και θα πέσουν κορμιά....:hystericalbs1::hystericalbs1:

Εγω ο χοντρος εχω δει χαλαρα στο κοντερ 225χιλ....και ημουν και ξυπνητος!!!:thumbsup:

Ντισελ και το γραφει στο δεικτη καυσιμου.
70,000 χιλ. αποκλειεται να εχεις οχημα με τοσα χιλιομετρα....ουτε νοικιαρικο/δανεικο δεν εχεις οδηγησει με τοσα πολλα χιλ.!!!

αλλα :shok: 255χιλ. και καταναλωση 7,4λιτρα/100χιλ.????....ελεος μ'αυτα τα ντιζελ!!!εμεις ποτε θα δουμε τετοιες καταναλωσεις????το 2050???

m-power_01
06-01-12, 01:36
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο δότης βρεθηκε.....ολοκληρο αυτοκινητο που ο ανθρωπος θελει να το κανει απο 320 σε 316....ειναι και φιλος.
το αυτοκινητο δοτης ειναι Ε92 320 μοντελο 8/2007
το δικο μου ειναι Ε90 316 μοντελο 12/2007
ο δοτης εχει 62000 χλμ
εγω εχω 59000 χλμ

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ .......ΚΑΝΤΟ 330...335.....ΔΕΝ ΘΕΛΩ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 120 ΣΤΑ 170 ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ........ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

στο θεμα τωρα...........

θα αλλαξουμε κινητηρα.....σασμαν.....διαφορ ικο......
λογικα πρεπει να αλλαχτει και ο εγκεφαλος..
μεχρι εδω ολα ευκολα μιας και δεν θα πειραξουμε πλεξουδες.

με το ιμομπιλαιζερ τι γινετε??????
σκοπος μας ειναι να μην αλλαξουμε κλειδια μιας και αν τα αλλαξουμε θα χρειαστουμε να ανταλαξουμε και κλειδαριες.

για δωστε τα φωτα σας....

Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις! Άντε με το καλό! Θέλω να μου δώσεις αριθμούς πλαισίων, για να σου πώ ακριβώς τι θα αλλάξεις και τι θα προγραμματίσεις.
Πάρε με τηλ αύριο να τα πούμε.

Cobalt
06-01-12, 07:35
εγω δεν θα το δηλωσω.....απλα θα βαλω τα νουμερα απο το 316 στο 320.

τωρα πως θα το δηλωσει ο αλλος δεν με ενδιαφερει.

το μονο κολλημα μου ειναι το ιμομπιλαισερ.

είμαι 99,9% σίγουρος οτι για να δήλώσεις μετατροπή ή αλλαγή κινητήρα χρειάζεσαι τιμολόγιο αγοράς του κινητήρα για να το προσκομίσεις!

πρόσεξε μην σου ζητάει μετα αποδείξεις και τιμολόγια ο άλλος.

επίσης εσύ θα έχεις πρόβλημα να περάσεις ΚΤΕΟ αν το αφήσεις αδήλωτο και επίσης δεν θα είσαι καλυμένος απο ασφαλιστικές κλπ σε περίπτωση ατυχήματος.

Μεγάλο το ρίσκο θεωρώ...

gyiama
06-01-12, 10:55
είμαι 99,9% σίγουρος οτι για να δήλώσεις μετατροπή ή αλλαγή κινητήρα χρειάζεσαι τιμολόγιο αγοράς του κινητήρα για να το προσκομίσεις!

επίσης εσύ θα έχεις πρόβλημα να περάσεις ΚΤΕΟ αν το αφήσεις αδήλωτο και επίσης δεν θα είσαι καλυμένος απο ασφαλιστικές κλπ σε περίπτωση ατυχήματος.

Μεγάλο το ρίσκο θεωρώ...

χρειαζεσαι η τιμολογιο αγορας κινητηρα η τιμολογιο τοποθετησης απ τον μηχανηκο που στο τοποθετησε οποτε με ενα τιμολογιο τοποθετησης εισαι οκ!!

Dimzan
06-01-12, 11:09

Μεγάλο το ρίσκο θεωρώ...

Ειπε οτι θα χτυπησει στο 2λιτρο μοτερ τα νουμερα απο το 316 του. Αυτο γινεται, και ειναι σχετικα ασφαλες απο την αποψη οτι δεν διαφερουν τα μοτερ πολυ οπτικα για καποιον που δεν ξερει. Πρακτικα μονο με ογκομετρηση σε βρισκουν, η αν το μηχανουργειο δεν κανει καλη δουλεια.

Ομως αν ο αλλος θελησει να δηλωσει τον 1600αρη κινητρα στο 320 θα χρειαστει τιμολογιο αγορας του 1600αρη και φυσικα θα φαινονται τα νουμερα του 1600αρη. Οποτε αν παει αυτος να το δηλωσει μπορει να βρεθουν 2 αμαξια με ιδιο αριθμο κινητηρα και εκει ειναι το φαουλ της υποθεσης. Αν διασταυρωθουν τα στοιχεια ειναι και οι 2 μπλεγμενοι. Για τηνα κριβεια πιο μπλεγμενος ειναι αυτος που το πουλησε διοτι υποτιθεται το πουλησε αλλα το δηλωνει ακομα ως δικο του στο αμαξι του.

Πρακτικα η δηλωση απο 1,6->2λτ γινεται. Υποκυβισμος, ακομα κι αν φορουσε το σασι αυτο μικροτερο μοτερ δεν εχω ακουσει να γινεται, τουλαχιστο νομιμα. Γινεται μονο αν πχ καποιος ειχε 316 , το εκανε 325, και μετα το ξαναγυριζει σε 316.

Samaro
06-01-12, 11:10
χρειαζεσαι η τιμολογιο αγορας κινητηρα η τιμολογιο τοποθετησης απ τον μηχανηκο που στο τοποθετησε οποτε με ενα τιμολογιο τοποθετησης εισαι οκ!!

Μάλλον και τα δύο ! Εκτός αν ο μηχανικός στο δικό του τιμολόγιο, περάσει και την πώληση της μηχανής !

gyiama
06-01-12, 11:29
οχι δεν χρειαζονται και τα 2 θελει η τιμολογιο αγορας η τιμολογιο τοποθετησης.τα χαρτια που χρειαζονατι ειναι τα εξης. τιμολογιο αγορας η τοποθετησης κινητηρα φωτοτυπια την αδεια του καταστηματος τοποθετησης δλδ την αδεια του μηχανικου στην ουσια. φωτοτυπια την αδεια του αυτοκινητου 2 υπεθυνες δηλωσεις μηχανολογου(που κανει την μελετη) στις οποιες επανω βγαζεις αποτυπωμα τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου σου και 2 αυτοκολλητα χαρτακια που βγαζεις αποτυπωμα τον ΤΥΠΟ του κινητηρα που θελεις να τοποθετησεις. τονιζω τον ΤΥΠΟ και ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. δλδ πχ Ν40Β16 Ν42Β20 μονο αυτα τα νουμερα. και εισαι ετοιμος.οποτε δεν μπλεκει κανεις και πουθενα με αριθμους κινητηρα κλπ κλπ

120ie87
06-01-12, 11:37
Γιατί δεν γίνεται υποκυβισμός? Ο νόμος νομίζω λέει ότι μπορεί να τοποθετηθεί κινητήρας με διαφορετικό κατά 25% κυβισμό!

25% +- λοιπόν!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κωδικός (πχ n46b20) του νέου ή "νέου" μοτέρ πρέπει να τοποθετείται στο συγκεκριμένο πλαίσιο.
Δηλαδή σε x3 δίλιτρο δεν μπορεί να δηλωθεί 1.6 επειδή δεν φόραγε το x3 1.6 λίτρα από το εργοστάσιο.
Το 320 όμως μπορεί να δηλωθεί 1.6 αφού το εργοστάσιο έβγαζε το συγκεκριμένο πλαίσιο με 1.6 μοτέρ και το έλεγε 316...

Παρακαλώ, αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος που να γνωρίζει καλά το θέμα...

stefm5
06-01-12, 12:27
Γιατί δεν γίνεται υποκυβισμός? Ο νόμος νομίζω λέει ότι μπορεί να τοποθετηθεί κινητήρας με διαφορετικό κατά 25% κυβισμό!

25% +- λοιπόν!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κωδικός (πχ n46b20) του νέου ή "νέου" μοτέρ πρέπει να τοποθετείται στο συγκεκριμένο πλαίσιο.
Δηλαδή σε x3 δίλιτρο δεν μπορεί να δηλωθεί 1.6 επειδή δεν φόραγε το x3 1.6 λίτρα από το εργοστάσιο.
Το 320 όμως μπορεί να δηλωθεί 1.6 αφού το εργοστάσιο έβγαζε το συγκεκριμένο πλαίσιο με 1.6 μοτέρ και το έλεγε 316...

Παρακαλώ, αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος που να γνωρίζει καλά το θέμα...

πολύ σωστά το λες
25% +- εκτός αν υπάρχει βεβαίωση εργοστασίου

για διαφορετικό τύπο κινητήρα χρειάζεται έγκριση τύπου

ΔημήτρηςΜ3
06-01-12, 13:51
Για το πως θα δουλέψει υπάρχει κάτι να πούμε ;
Για το πως θα το δήλωση η αν το δήλωση
Δεν είναι δική μας δουλεια ... Ο Θανος είμαι 100%
Σίγουρος ότι ξέρει τι θα κάνει με τι χαρτουρα!

m-power_01
06-01-12, 13:58
Για το πως θα δουλέψει υπάρχει κάτι να πούμε ;
Για το πως θα το δήλωση η αν το δήλωση
Δεν είναι δική μας δουλεια ... Ο Θανος είμαι 100%
Σίγουρος ότι ξέρει τι θα κάνει με τι χαρτουρα!

Παίζει να είναι το πιο σωστό ποστ που έχεις κάνει :th_Laie_67-1:

scania124
06-01-12, 16:09
ναι ρε παιδια...αφηστε το δηλωμα σε εμας......αυτο ειναι ευκολο!!!!!!!

με τα υπολοιπα να δουμε τι θα κανουμε.

σπυρο θα σε παρω μετα να μιλησουμε..

Z4 DCT
06-01-12, 16:14

αδύνατον σου λέω, θα τον είχε σηκώσει ο αέρας ... εκτός κι αν ήσουνα συνοδηγός του :thumbsup:

Απο πότε μωρη νυφίτσα είναι αυτή η φωτο ?? Τότε που το είχες diesel το 92αρι ??? Και έχει και μπόλικα χλμ το κοντερ !! Σίγουρα δικό σου είναι...:th_Laie_67-1:

ελα συμπε βαλε την κανονικη φωτο να τους αποστομώσεις!!!!!!!!!!!!!!

Φαινεται οτι ειναι πετρελαιοκινητο και καθολου παραξενο να ειναι απο 320d. Εγω με τα 163 αλογα ειμαι πολυ κοντα στην εικονα, πιθανον με ευνοϊκο δρομο να το δω κι αυτο. Της φωτο ειναι το facelift με τα 177, οποτε δεν αποκλειεται.

Εγω ο χοντρος εχω δει χαλαρα στο κοντερ 225χιλ....και ημουν και ξυπνητος!!!:thumbsup:

Ντισελ και το γραφει στο δεικτη καυσιμου.
70,000 χιλ. αποκλειεται να εχεις οχημα με τοσα χιλιομετρα....ουτε νοικιαρικο/δανεικο δεν εχεις οδηγησει με τοσα πολλα χιλ.!!!

αλλα :shok: 255χιλ. και καταναλωση 7,4λιτρα/100χιλ.????....ελεος μ'αυτα τα ντιζελ!!!εμεις ποτε θα δουμε τετοιες καταναλωσεις????το 2050???

Η φωτο δεν ειναι απο το δικο μου, ειναι απο ενα 320d που βρηκα στο γουγλη......
Το δικο μου στην επιστροφη απο ευβοια ξημερωματα στην εθνικη ειχε γραψει 250 και κατι ψηλα κοντερισια στην ευθεια πριν την στροφη που βλεπουμε το σειριο......κ

Χωρις σαλτσες!!!!!! πραγματικότητα!!

Christos 330
06-01-12, 16:49
Aφου τα μηχανικα ειναι απο 4κυλινδρο δεν εχει θεμα . . .

Οι εγκεφαλοι ειναι οκ απο το ενα στο αλλο . . .

Τα κλειδια παραμενουν τα ιδια εχει γινει μετατρωπη σε facelift Ε90 και ολα ειναι οκ . . .

Το μανικι ειναι απο 4κυλινδρο σε 6κυλινδρο στο Ε90 ειναι πολυ δυσκολο μεχρι και απιθανο να γινει...

Θανο προχωρα !!!!

halkida116mpack
06-01-12, 22:27
ανοιξε το δρομο...γιατι περιμενουμε πολλοι...thumb

bimmer-corfu
06-01-12, 23:26

ναι έχω δει και εγω 250 κοντέρ στο 92άρι και μάλιστα με 2 άτομα και γεμάτο πορτ παγκάζ

bimmer-corfu
06-01-12, 23:29
ρε παιδιά γιατί δεν κάνετε τράμπα τα αμάξια? Για να γλυτώσεις τα τέλη, ασφάλεια 2λιτρου? Αν είναι έτσι πάω πάσο....

scania124
07-01-12, 08:36
ρε παιδιά γιατί δεν κάνετε τράμπα τα αμάξια? Για να γλυτώσεις τα τέλη, ασφάλεια 2λιτρου? Αν είναι έτσι πάω πάσο....

και για αυτα που λες πετρο αλλαι και επειδη το δικο μου ειναι Ε90 και ο δοτης Ε92.....δεν με βολευει το κουπε!!!!!οικογενεια βλεπεις

bimmer-corfu
07-01-12, 10:51
είναι μεγάλα τα παιδιά?
Γιατί εμένα που είναι 8 χρονών το καθένα (δίδυμα) μια χαρά χωράνε στο Ε92

E60_Arkadia
07-01-12, 15:53
Poli tharos exoyn parei oi triarakides! Ante min vgaloume ta armata ston dromo.Sorry gia greeklish eimai ,me kinito

ΦΑΝΗΣ
12-04-12, 11:14
Θάνο τι έγινε με την μετατροπή?προχώρησες τίποτα ή έισαι σε αναμονή?πάντος αυτές τις ημέρες το έψαξα λίγο το θέμα,και μου είπαν ότι πλέον γίνονται τα πάντα,αν και άκουσα και ένα περίεργο ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις εγκέφαλο,απλώς τώρα το ενημερώνουν στο computer,και του παιρνάνε τις πληροφορίες του 320,αν και εγω προσωπικά χλώμο το βλέπω,αλλά ίσως βγήκαν καινούργια κόλπα!όσο από μηχανικά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα,διότι ταιριάζουν πολλά απο το 316!διαφορικά,κυβώτιο ταχυτήτων,πλεξούδες κλπ.παραμένουν τα ίδια,απλώς θέλει ένα καλό ηλεκτρολόγο και είναι ΟΚ...με 2000¤ πιστεύω είσαι κομπλέ σε όλα!!!όσο για το δήλωμα τα ξέρεις not to say!!!:thumbsup:

ziaba
12-04-12, 12:01
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7239&highlight=%F5%F0%E5%F1%EA%F5%E2%E9%F3%EC%EF%F2

ΦΑΝΗΣ
12-04-12, 12:11
Καλό αυτό το κιτάκι του υπερκιβυσμού,αν και δεν ξέρω πόσο εγγυημένο είναι!κι αν κάνει και για τα απλά με τα 115HP σε 150ΗΡ!η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη,αφού μαζί με κινητήρα..κομπλέ κτλπ.βγαίνει η μετατροπή κοντά στα 2000¤..

120ie87
12-04-12, 14:45
Καλό αυτό το κιτάκι του υπερκιβυσμού,αν και δεν ξέρω πόσο εγγυημένο είναι!κι αν κάνει και για τα απλά με τα 115HP σε 150ΗΡ!η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη,αφού μαζί με κινητήρα..κομπλέ κτλπ.βγαίνει η μετατροπή κοντά στα 2000¤..

Aν βγαίνει 2000ευρώ κομπλέ, είναι μια χαρά :original:

mpjim
12-04-12, 15:57
Τελικα εγινε η αλλαγη αυτη..........;;ολα ο.κ

ziaba
12-04-12, 16:07

αφου το λεει 2 χρονια εγγυηση (καλυπτει ολον τον κινητηρα και οχι μονο το κιτ)
+ με το kit αυτο το μοτερ γινετε κουτιου :original:

mpjim
14-04-12, 19:05
Και ενταξει εγινε παραπανω κυβικα με μαμ τι γινεται;;

120ie87
14-04-12, 21:06
νομίζω αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο οικονομικά οδηγείς - ίσως με οικονομική οδήγηση να καίει λιγότερα λόγω αυξημένης ροπής, αν το πατήσεις θα κάψει περισσότερα από όσα όταν πατήσεις το 316 αλλά θα πάει και γρηγορότερα.

Μεγάλο μέρος της οικονομίας προέρχεται από το πόσο οικονομικά οδηγούμε

nikiforospav
14-05-12, 20:58
τελικα φιλε την εκανες τη μετατροπη?

με ενδιαφερει και μενα απο 316 dynamic με τα 116hp σε 320 170hp!

με την αλλαγη μονο κινητηρα-εγκεφαλο ειμαστε κομπλε....

ΔημήτρηςΜ3
14-05-12, 22:16
αντεεεεεεε ρε Θανο θα μας πεις τι εγινε???????

scania124
15-05-12, 06:20
Λόγο έλλειψης χρονου θα γινει μετά το καλοκαίρι,ίσως ειναι η ευκαιρία να δω μήπως μπαίνει και κατι μεγαλυτερο

aristent
15-05-12, 06:56
Λόγο έλλειψης χρονου θα γινει μετά το καλοκαίρι,ίσως ειναι η ευκαιρία να δω μήπως μπαίνει και κατι μεγαλυτερο

:whistle:....ξερεις τωρα τι θα γινει αμα το δει αυτο ο συμπεθερος σου Ζ4diplosymplektistosasman???????:thumbsup:

Z4 DCT
15-05-12, 07:58
σως ειναι η ευκαιρία να δω μήπως μπαίνει και κατι μεγαλυτερο

:shok::shok:

Τι λες τώρα ρε παντούφλα!!!!!!?????........μοτερ θα βάλεις η ειναι σεξουαλικό το θέμα????

Ptboul
15-05-12, 10:14
Από ΙούΝη και μετά όλα θα μπαίνουν.

ΔημήτρηςΜ3
15-05-12, 11:43
Από ΙούΝη και μετά όλα θα μπαίνουν.

Δλδ δλδ ;;;; Για πε για πε !!!

Panos 316T
15-05-12, 12:03
Ασε Δημήτρη δεν θα θέλεις να ξέρεις !

(αν κατάλαβα σωστά)

ΔημήτρηςΜ3
15-05-12, 12:37
Θέλω θέλω !!!
Μου άρεσε αυτο που έγραψε ( θα μπαίνουν τα πάντα )
;) ;) ;)

Ptboul
15-05-12, 12:59
Αυτή την περίοδο ζεις μια ευδαιμοΝία και δε θέλω να στο χαλάσω.

Αν θες να δεις τι θα μπαίΝει (αναιρόντας την ρήση ότι μπαίνει, βγαίνει) κ δε θα ξαναβγαίνει, μπες στο γνωστό κ αγαπητό ''επικαιρότητα - προβληματισμοί). ♥

120ie87
15-05-12, 13:43
"ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ....."

.
.
.

"Διαβάστε τι έχετε να πληρώσετε από τον Ιούνιο και μετά...
Μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:

1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων και σπιτιών !
4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια) : ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων, και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση, άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
15) Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι φόροι κατά 100%
17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής ωφέλειας.
18 ) ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των Ελλήνων.
19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
20) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
22) Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
23) Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
24) Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
29) Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας "

ΔημήτρηςΜ3
15-05-12, 13:50
Ώρε μάνα μου αυτα τα γνωρίζουμε !!
Έτσι όπως έχει ετοιμάζομαι να πάω αλλου

Driver M
15-05-12, 14:45
"ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ....."

.
.
.

"Διαβάστε τι έχετε να πληρώσετε από τον Ιούνιο και μετά...
Μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:

Απ'τα οποία, αν δείξουμε λίγο μυαλό στις ερχόμενες (αν γίνουν τελικά) εκλογές, δεν θα ισχύσει τίποτα.

Έτσι ρευστή που είναι η κατάσταση τίποτα δεν είναι σίγουρο.

mark e92
15-05-12, 18:01
Πρακτικα η δηλωση απο 1,6->2λτ γινεται. Υποκυβισμος, ακομα κι αν φορουσε το σασι αυτο μικροτερο μοτερ δεν εχω ακουσει να γινεται, τουλαχιστο νομιμα. Γινεται μονο αν πχ καποιος ειχε 316 , το εκανε 325, και μετα το ξαναγυριζει σε 316.

Υποκυβισμος γινεται -25% ετσι μου ειπαν απο κτεο

Andri
15-05-12, 18:09

Άρα ένα δίλητρο κατεβαίνει σε 1.6 αφού το 25% είναι 500 αν υπολόγισα σωστά :whistle:

Dimzan
15-05-12, 20:02

καλο ειναι να βρεις το αντιστοιχο κομματι του νομου που υποστηριζει μια τετοια αλλαγη για να μη βρεθεις εκτεθειμενος.

Το οτι το ειπε καποιος, καπου , που καλουμαστε να τον εμπιστευθουμε ως αυθεντια επειδη ηταν στο κτεο δε σημαινει πως ειανι και αληθεια ή νομιμο.

Επισης ειχα εκφρασει στο ιδιο ποστ τον προβληματισμο για τον ιδιο αριθμο κινητηρα σε δυο αυτοκινητα. Θα ειανι σαν ενα αμαξι να ανηκει σε 2 ατομα. Σιγουρα στο αμαξι δε γινεται γτι σιγουρα υπαρχει ελεγχος τιτλων ιδιοκτησιας, ομως κανεις δε μας λεει οτι η μηχανογραφηση θα ολοκληρωθει ηλεκτρονικα και δε θα υπαρχει προβλημα. Ειναι πολυ ευκολο και πιθανο να χτυπησει στο συστημα αλερτ αν δει οτι καποιος προσπαθει να δηλωσει κινητηρα που ειναι ηδη δηλωμενος σε αλλο αμαξι, δε νομιζετε?

gyiama
15-05-12, 20:11
δεν δηλωνεις αριθμο κινητηρα αλλα ΤΥΠΟ κινητητρα................

Dimzan
15-05-12, 20:15
και στην αδεια?

gyiama
15-05-12, 20:41
ΜΟΝΟ ΤΥΠΟ το νουμερο συνηθως ειναι random εδω στα εργοστασιακα αυτοκινητα και το σουπερ υπουργειο μας εχει αλλα νουμερα απ οτι γραφει ο κινητηρας.