Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ!!!!!

Vassilis ///M
02-01-12, 23:20
Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνω και καινούριες λεξούλες...Σήμερα άκουσα το κόψε-ράξε κεντρικού άξονα...:whistle::whistle:
Ο κεντρικός αποτελείται απο δύο άξονες οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους...η ένωση των δύο αξόνων λέγεται μεσαία τριβή????
Με βάση τις δυνάμεις και τους κραδασμούς που ασκούνται εκεί στην ένωση χρήζει αλλαγής????
Αν ναί κάθε πότε???
Δλδ κόβουν τον κεντρικό σε σημείο που έχουμε υπολογίσει και μετά τον κολλάνε πάλι????
Στο συνεργείο μου έχουν πει οτί γίνεται ζυγοστάθμιση στον κεντρικό άξονα μετάδοσης...
Που χρησιμεύει το ζύγισμα και πότε πρέπει να γίνεται???
Ποιά η διαδικασία του ζυγίσματος????
Σε τι μηχάνημα θα πρέπει να τοποθετηθεί???
Σχετικά με το ζύγισμα του άξονα αν κατέβει για αλλαγή δίσκο-πλατό τότε επηρεάζεται το ζύγισμα του????
Υπάρχει περίπτωση να στραβώσει ο άξονας με καθαρά κακή χρήση δική μας????

Δεν πιστεύω να σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου...thumbthumb Καλό είναι να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο....

zaharias
02-01-12, 23:41
Οταν αρχιζουν τα γκαπ-γκουπ.. συνηθως αυτα που φταινε ειναι μεσαια τριβη, flex disc (εκει που κουμπωνει ο κεντρικος στο σασμαν) και το συνεμπλοκ του διαφορικου..
Η αλλαγη τους εξαρταται απο τα χλμ και τη χρηση που κανει ο καθενας στο αυτοκινητο του..
Επισης, αν σημαδεψεις τον αξονα οταν τον λυσεις για να αλλαξεις τη μεσαια τριβη και ετσι μετα τον ξανα-ενωσεις οπως ηταν.. γλυτωνεις τη ζυγοσταθμιση.. (ετσι τουλαχιστον εχω διαβασει στο φανατικς).

m-power_01
03-01-12, 03:05
Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνω και καινούριες λεξούλες...Σήμερα άκουσα το κόψε-ράξε κεντρικού άξονα...:whistle::whistle:
Ο κεντρικός αποτελείται απο δύο άξονες οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους...η ένωση των δύο αξόνων λέγεται μεσαία τριβή????
Με βάση τις δυνάμεις και τους κραδασμούς που ασκούνται εκεί στην ένωση χρήζει αλλαγής????
Αν ναί κάθε πότε???
Δλδ κόβουν τον κεντρικό σε σημείο που έχουμε υπολογίσει και μετά τον κολλάνε πάλι????
Στο συνεργείο μου έχουν πει οτί γίνεται ζυγοστάθμιση στον κεντρικό άξονα μετάδοσης...
Που χρησιμεύει το ζύγισμα και πότε πρέπει να γίνεται???
Ποιά η διαδικασία του ζυγίσματος????
Σε τι μηχάνημα θα πρέπει να τοποθετηθεί???
Σχετικά με το ζύγισμα του άξονα αν κατέβει για αλλαγή δίσκο-πλατό τότε επηρεάζεται το ζύγισμα του????
Υπάρχει περίπτωση να στραβώσει ο άξονας με καθαρά κακή χρήση δική μας????

Δεν πιστεύω να σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου...thumbthumb Καλό είναι να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο....

Οταν αρχιζουν τα γκαπ-γκουπ.. συνηθως αυτα που φταινε ειναι μεσαια τριβη, flex disc (εκει που κουμπωνει ο κεντρικος στο σασμαν) και το συνεμπλοκ του διαφορικου..
Η αλλαγη τους εξαρταται απο τα χλμ και τη χρηση που κανει ο καθενας στο αυτοκινητο του..
Επισης, αν σημαδεψεις τον αξονα οταν τον λυσεις για να αλλαξεις τη μεσαια τριβη και ετσι μετα τον ξανα-ενωσεις οπως ηταν.. γλυτωνεις τη ζυγοσταθμιση.. (ετσι τουλαχιστον εχω διαβασει στο φανατικς).

Ο κεντρικός άξονας μετάδοσης στα αυτοκίνητα μας πράγματι αποτελείται από δύο κομμάτια. Τα οποία θηλυκώνουν μεταξύ τους με καρέ.
Μεσαία τριβή κανονικά ονομάζεται η βάση που κρατάει τον άξονα λίγο πίσω από το σασμάν. Αυτή με τα δύο ποδαράκια που κρέμεται από το σασί. Έχει ένα ρουλεμάν και λάστιχο. Αυτό είναι η μεσαία τριβή.(Ιδια ακριβώς λειτουργία με την μεσαία τριβή του ποδηλάτου). Για κάποιον περίεργο λόγο οι μάστορες την μπερδεύουν με τον ελαστικό σύνδεσμο που ενώνει τον άξονα με το σασμάν.(Αυτό που περιγράφει ο Ζαχαρίας).Και τα δύο πάντως φθείρονται και χρήζουν αλλαγής. Το πότε έχει να κάνει κατα κύριο λόγο με το στυλ οδήγησης. Πρώτο που θα την ακούσει πάντως ,είναι ο ελαστικός σύνδεσμος. Σε κάθε σέρβις ο μηχανικός σου οφείλει να τον τσεκάρει.
Μπορείς να φτιάξεις άξονα στα μέτρα σου, όπως ακριβώς το περιέγραψες. Μετράς και κόβεις-ράβεις. Μετά χρειάζεται ζυγοστάθμιση. Όλα τα περιστεφόμενα μέρη πρέπει να είναι ζυγοσταθμισμένα για να μην δημιουργούν κραδασμούς. Αν δεν ζυγοσταθμίσεις θα τρέμει το αυτοκίνητο στην περιοχή του κεντρικού τούνελ και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα θα φιτιλιάσεις την μεσαία τριβή σου. Ο κεντρικός είναι ζυγοσταθμισμένος τώρα. Δεν χρειάζεται κανένα σημάδεμα αν για κάποιο λόγο κατέβει, είναι ήδη σημαδεμένος. (βέβαια υπάρχουν συνεργεία εξειδικευμένα bmw στην πάτρα και όχι μόνο ,που δεν το γνωρίζουν αυτό :whistle:)
Ο άξονας δεν στραβώνει από κακή χρήση...τζογάρει στους σταυρούς του.

zaharias
03-01-12, 07:13
:thnx: Σπυρακο..

Ρε συ, ζυγοσταθμιση στον κεντρικο πως κανουν..??

Οσον αφορα το σημαδεμα, το διαβασα στο φανατικς (επειδη ετοιμαζομαι να τα αλλαξω ολα αυτα), δεν ηξερα οτι ηταν σημαδεμενος ηδη..

Και για τη μεσαια τριβη και τους μαστορες, ναι εχεις δικιο, το 90%, το μπερδευουν με το flex disc..

nik200
03-01-12, 07:59
εγω το θεμα κεντρικου θα το προχωρησω λιγο..γιατι κατα τα αλλα και ο σπυρος και ο ζαχαριας εχουν απολυτο δικιο στα λεγομενα τους..ακου λοιπον μια περιπτωση μη ζυγοσταθμισμενου αξονα-η λανθασμενα ζυγοσταθμισμενου αξονα..

οταν πηρα το ε30..βασικα οταν πηγα να το παρω..εμαθα το εξης..the hard way φυσικα..γυρω στα 40χιλ με 2α..ενιωθα κραδασμους απο την θεση του οδηγου..οι οποιοι ομως δεν προερχονταν απο το μοτερ καθως δεν αισθανομουν τιποτα ουτε απο το τιμονι ουτε απο τα πενταλ..ρωταω τον ιδιοκτητη τι συμβαινει και μου λεει..προκειμενου να μην αλλαξουν αξονα..κρατησαν τον ιδιο απο τοτε που το μοτερ μου κοσμουσε την 5αρα bmw απο οπου και παρθηκε...φυσικα το ε30 ειναι πιο κοντο αμαξι..οποτε αναγκαστικα κοβουμε τον αξονα-τον μικραινουμε για να μπει στο διαφορικο..στην προκειμενη περιπτωση κοπηκε 16cm...ελα ομως που ετσι χανεται τελειως η ζυγοσταθμιση του..πηγε ο αξονας για ζυγοσταθμιση αλλα η ζυγοσταθμιση πετυχε μερικως..με αποτελεσμα αυτο το ανεπαισθητο μεν τρεμουλο..το οποιο ομως ειναι παρα πολυ επικυνδινο στους κοφτες για ευνοητους λογους!!!!φυσικα μολις το πηρα εγω κατευθειαν βγηκε ο αξονας, "γεμιστηκε" ελαχιστα καθως η ασφαλεια μου ειναι πανω απο ολα και ξανατοποθετηθηκε στο αυτοκινητο..και τωρα πραγματι οι οποιοιδηποτε κραδασμοι του ειναι ανεπαισθητοι..

η περιπτωση που περιγραφω ειναι μεν ακραια..αλλα σε πολλα αυτοκινητα μετατροπες ειναι αναγκαιο κακο..και γιαυτο φυσικα καθε φορα που ακουω για μετατροπη σε αμαξι δρομου ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος στα ορια του προκατειλημενου!

Vassilis ///M
03-01-12, 10:26
Το θέμα σηκώνει ώρες ατελείωτες συζητήσεως...
Μπορούμε για το κατάλληλο μήκος που επιθυμούμε να μπασταρδέψουμε κομμάτια κεντρικών απο το να πάμε κε κόψιμο???Δλδ να πάρουμε κομμάτι απο 320 και να το θυληκώσουμε σε κομμάτι απο 330???
Βεβαια πάλι μετά θα ζυγιστεί....
Ποιά είναι η διαδικασία του ζυγίσματος????
Σε τι μηχάνημα θα πρέπει να τοποθετηθεί???:thanks:

m-power_01
03-01-12, 16:26
:thnx: Σπυρακο..

Ρε συ, ζυγοσταθμιση στον κεντρικο πως κανουν..??

Οσον αφορα το σημαδεμα, το διαβασα στο φανατικς (επειδη ετοιμαζομαι να τα αλλαξω ολα αυτα), δεν ηξερα οτι ηταν σημαδεμενος ηδη..

Και για τη μεσαια τριβη και τους μαστορες, ναι εχεις δικιο, το 90%, το μπερδευουν με το flex disc..

Έχει δύο κουκκίδες. Μιά σε κάθε κομμάτι.Αν πιστεύεις ότι δεν θα τις δεις ,βάλει δικά σου.

Το θέμα σηκώνει ώρες ατελείωτες συζητήσεως...
Μπορούμε για το κατάλληλο μήκος που επιθυμούμε να μπασταρδέψουμε κομμάτια κεντρικών απο το να πάμε κε κόψιμο???Δλδ να πάρουμε κομμάτι απο 320 και να το θυληκώσουμε σε κομμάτι απο 330???
Βεβαια πάλι μετά θα ζυγιστεί....
Ποιά είναι η διαδικασία του ζυγίσματος????

Αν σου προκύπτουν οι διαστάσεις και είναι ίδιο το κεντρικό καρέ. Αλλά πάλι θα ζυγοσταθμίσεις.

Όσον αφορά το πως γίνεται η ζυγοστάθμιση στους άξονες, γίνεται με μηχανές που εμφανισιακά μοιάζουν με τόρνο. Δουλεύουν με την ίδια λογική με τα μηχανήματα ζυγοστάθμισης ζαντών.

https://www.universal-balancing.com/el

SoNiC_77Gr
03-01-12, 21:39
Εγω αν εχω καταλαβει καλα επειδη ακουω ενα μικρο γκαπ-γκρουπ σε χαμηλες ταχυτητες με 1η-2α .. μαλλον πρεπει να ειναι ο ελαστικος συνδεσμος.. Ξερει κανεις κοστος για αυτο το πραγμα κ αν ειναι κατι που παιρνει αρκετο χρονο για να αλλαχθει?

m-power_01
04-01-12, 00:41
Εγω αν εχω καταλαβει καλα επειδη ακουω ενα μικρο γκαπ-γκρουπ σε χαμηλες ταχυτητες με 1η-2α .. μαλλον πρεπει να ειναι ο ελαστικος συνδεσμος.. Ξερει κανεις κοστος για αυτο το πραγμα κ αν ειναι κατι που παιρνει αρκετο χρονο για να αλλαχθει?

Πιθανότατα... Επίσης να τσεκάρεις το σινεμπλοκ του διαφορικού. Κόστος και χρόνος ... Λίγα πράματα

Vassilis ///M
27-02-12, 21:34
Κάθε είδους απορία περι κεντρικού άξονα ευπρόσδεκτες...

Να μαθαίνουμε κιόλας!!!!!

anisos
27-02-12, 21:49
καλησπερα να πω και εγω την απορια μου.. όταν οδηγάω το 330 μου καταλαβαινω οτι το αυτοκίνητο κάνει εναν περιεργο θορυβο. διλαδι νιωθω να κανη ενα τουκ τουκ τουκ κ όσο αυξάνω ταχύτητα το κανη πιο γρηγορα στα φρενα δεν είναι γιατί κ να τα πατήσω δεν καταλαβαινω στο πενταλ κατι ουτε στο τιμονι, νιωθω λες κ ειναι στο διαφορικο η στον άξονα η στης ροδες, Μήπως φταίει που φοραω τα τα toyo r888 η μηπως ειναι απο τον κεντρικο αξονα??

m-power_01
27-02-12, 21:53
Καλά κοίτα για κάνα χαλικάκι καμια βίδα... Κάτι θα έχεις πατήσει

anisos
27-02-12, 21:55
Καλά κοίτα για κάνα χαλικάκι καμια βίδα... Κάτι θα έχεις πατήσει

θα το κοιταξω κ αυτο ποτε δεν ξερεις

SoNiC_77Gr
24-03-12, 14:17
Εγω ο ηχος που ακουω στο δικο μου οταν βαζω 1η η οπισθεν, σε χαμηλες ταχυτητες παντα, ειναι σαν αυτον που ακουγεται στο παρακατω βιντεο. Δεν ξερω αν κουνιεται τοσο πολυ οπως κουνιεται το συγκεκριμενο διαφορικο, αλλα ο ηχος ειναι ο ιδιος. Τι μπορει να ειναι? Υπαρχει αμεσο προβλημα ετσι ωστε να γινει πιο σοβαρο?

https://www.youtube.com/watch?v=sssdiR2Qh_Q&feature=related

ΔημήτρηςΜ3
24-03-12, 15:06
ωρε μανααα μου...
για διαφορικο σε κοβω -σαζμαν ενα απο τα 2 σιγουρα

SoNiC_77Gr
24-03-12, 15:29
Καλα εμενα δεν κανει τοσο πολυ θορυβο, δηλαδη αυτον τον ηχο που ακουγεται δεν μου τον κανει παντα. Αυτος απο οτι καταλαβαινω το κανει επιτηδες για να ακουγεται συνεχεια. Καποιος ειχε πει οτι ισως ειναι τα συνεμπλοκ του σασμαν. Ειναι φυσιολογικη η κινηση που κανει το διαφορικο στο βιντεο? (εγω ακομα δν εχω κοιταξει το δικο μου απο κατω να δω αν κανει ετσι..)

SoNiC_77Gr
24-03-12, 17:22
Ισως ειναι κ κατι τετοιο:

Ο ηχος παντως μοιαζει αρκετα!

https://www.youtube.com/watch?v=mURqhv-rKuo&feature=related

Bassakos
24-03-12, 17:27
εαν καθε φορα που βαζεις οπισθεν ή πρωτη ακους ενα "τακ" μεταλικο απο πισω, τοτε απλα καπου εχεις τζογο, ισως στο σταυρο του διαφορικου ισως σε κανενα ιμιαξονιο κτλ

ziaba
24-03-12, 17:42
στο πρωτο βιντεο σαν κολλημενο (μπλοκε 100%) κανει, καλα στ δευτερο ειναι φανερο οτι ειναι ο σταυρος (το επαθε απο αποτομα ξεκινηματα)

SoNiC_77Gr
25-03-12, 00:28
Επειδη ανησυχησα οταν ειδα το διαφορικο στο βιντεο που πηγαινε βολτα, το συζητησα με τον κολλητο μου που δουλευει σε συνεργειο κ την τελευταια φορα που του το πηγα το κοιταξαμε το συγκεκριμενο μηπως καταφερουμε να δουμε καπως απο που προερχεται ο ηχος χωρις να λυσουμε-ξηλωσουμε κατι, με διαβεβαιωσε οτι το διαφορικο μου δεν κουνιεται καθολου. Ομως το θεμα ειναι οτι δεν το εκανε αρκετες φορες τοτε οταν το πηγα αυτον τον θορυβο οταν το σηκωσα, οποτε κ δν μπορεσαμε να πουμε με σιγουρια αν ειναι καποιο ημιαξονιο η τζογος στον σταυρο. Αλλα μαλλον το πιο πιθανο πρεπει να ειναι στον σταυρο το θεμα..
Θα δειξει, αν ειναι αυτο μονο παλι καλα! Μολις μαθω σιγουρα ενημερωνω για να ξερει κ καποιος αλλος αν εχει παρομοιο προβλημα..

εαν καθε φορα που βαζεις οπισθεν ή πρωτη ακους ενα "τακ" μεταλικο απο πισω, τοτε απλα καπου εχεις τζογο, ισως στο σταυρο του διαφορικου ισως σε κανενα ιμιαξονιο κτλ

Αυτο ακριβως ακουω!

Vassilis ///M
25-05-12, 15:10
Ο κεντρικός αποτελείται απο δύο κομμάτια (άξονες)...

Απορία: Σε όλα τα εξακύλινδρα το κομμάτι του κεντρικού άξονα απο τη μέση και πίσω που δένει στο διαφορικό είναι τα ίδια????

Ανάλογα με το σασμάν 5άρι ή 6άρι διαφοροποιήται το εμπρός κομμάτι μόνο,αυτό που δένει στο σασμάν????

:morningcoffee::morningcoffee:

m-power_01
26-05-12, 03:02
Ο κεντρικός αποτελείται απο δύο κομμάτια (άξονες)...

Απορία: Σε όλα τα εξακύλινδρα το κομμάτι του κεντρικού άξονα απο τη μέση και πίσω που δένει στο διαφορικό είναι τα ίδια????

Ανάλογα με το σασμάν 5άρι ή 6άρι διαφοροποιήται το εμπρός κομμάτι μόνο,αυτό που δένει στο σασμάν????

:morningcoffee::morningcoffee:

1) στο 330 είναι άλλο.

2)Ναι αυτό διαφέρει. Η μεσαία τριβή είναι σε σταθερό σημείο , με αποτέλεσμα να αλλάζει το μήκος μόνο μπροστά.

Όμως τον άξονα τον παίρνουμε πακέτο. Όχι ένα κομμάτι απο εδώ άλλο από εκεί...

apostoles46
06-08-12, 09:58
Ξαναζοντανεύω το θρεντ του Βασίλη σαν παθόν πλέον στο 330 μου.:whistle::whistle:Οι γνωστοί άγνωστοι θορύβοι με ενόχλησαν (1η-οπισθεν).Πηγαίνοντας να το τσεκάρω όταν αγόρασα και το αυτοκίνητο σε κάποια ΒΜW μου είπαν οτι δεν είναι κάτι συμαντικό και ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό!(Μάλλον ο ποιητής θα ήθελε να πέι:ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ και μετά έλα από εδώ να αλλάξουμε όλη την μετάδοση):hystericalbs1::hystericalbs1:Υ. Γ δεν είναι συνεμπλόκ είναι εντέλει ο σταυρός.Και κατά πάσα περιπτώση οι σφήνες έχουν ξεχυλώσει τις φωλίες του..Εσείς τι 8α μου προτείνατε σε σχέση με τον σταυρό?:whistle:

mike21
06-08-12, 12:31
Είναι πολύ έυκολο εάν σηκωθεί να δείς εάν έχει τζόγο ο σταυρός,εάν έχει αλλάζεται,δέν χαλάνε οι φωλιές,τα ρουλεμάν που έχει χαλάνε,ρίξε και μία ματιά στη μεσαία τριβή μήπως έχει μαλακώσει και κουνιέται.

apostoles46
06-08-12, 12:44
Είναι πολύ έυκολο εάν σηκωθεί να δείς εάν έχει τζόγο ο σταυρός,εάν έχει αλλάζεται,δέν χαλάνε οι φωλιές,τα ρουλεμάν που έχει χαλάνε,ρίξε και μία ματιά στη μεσαία τριβή μήπως έχει μαλακώσει και κουνιέται.

Αύριο θα γίνει η αυτοψία..Σίγουρα πάντως κάτι εκεί είναι..Θα σας πω αύριο τα μαντάτα!

Vassilis ///M
28-08-12, 12:17
Ο κεντρικός απο 316 valvetronic είναι ο ίδιος με τον δικό μου 318 valvetronic????

Kostas_1
28-08-12, 12:26
Βασιλη εδω μπορεις να κοιτας για καθε ανταλλακτικο και αν εχουν συμβατοτητα

https://bmwfans.info/parts/catalog/

και εδω βεβαιως:
https://www.realoem.com/bmw/select.do

Θα το εψαχνα εγω, αλλα δεν εχω χρονο φιλε.

Vassilis ///M
28-08-12, 12:32
Που είναι αυτός ο M-power να βοηθήσει....Που έχει χαθεί....:thumbsup::thumbsup:

Σπυράκοοοοοοοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!

gyiama
28-08-12, 13:20
Ναι ίδιος ειναι

Vassilis ///M
28-08-12, 13:39
Ναι ίδιος ειναι

Ξέχασα να διευκρινήσω...Δεν εννοώ μόνο σε μήκος αλλά στην υποδοχή που κουμπώνει στο σασμάν όπως και στον σταυρό πίσω στο διαφορικό...Ακόμα και στις βίδες....

gyiama
28-08-12, 13:43
Είναι ιδιος

davids
29-08-12, 21:11
A:Βάση γέφυρας
Β:συνεμπλόκ
C:Θέλουν γραφίτη τα ημιαξόνια ή είναι φαγωμένα
Πήγαινε στον μηχανικό σου να το ελέγξει...!!!!

Vassilis ///M
29-08-12, 21:20

??????????? εεεε???

davids
29-08-12, 21:26
Eίχα το ίδιο πρόβλημα με τον θόρυβο 1η και όπισθεν.Ηταν τα ημιαξόνια φαγωμένα είχαν κάνει μεγάλο κενό.Βάλτο σε μία ευθεία χωρίς χειρόφρενο και σπρώξε το αυτοκίνητο μπρός πίσω σιγά σιγά και θα ακούσεις τον θόρυβο...!!!

Vassilis ///M
29-08-12, 21:27
Eίχα το ίδιο πρόβλημα με τον θόρυβο 1η και όπισθεν.Ηταν τα ημιαξόνια φαγωμένα είχαν κάνει μεγάλο κενό.Βάλτο σε μία ευθεία χωρίς χειρόφρενο και σπρώξε το αυτοκίνητο μπρός πίσω σιγά σιγά και θα ακούσεις τον θόρυβο...!!!

Φίλε μου σε ποιόν αναφέρεσαι για να μην μπερδευτούμε με την απάντησή σου...

:thanks:

Lambros46
29-08-12, 21:29
Ξαναζοντανεύω το θρεντ του Βασίλη σαν παθόν πλέον στο 330 μου.:whistle::whistle:Οι γνωστοί άγνωστοι θορύβοι με ενόχλησαν (1η-οπισθεν).Πηγαίνοντας να το τσεκάρω όταν αγόρασα και το αυτοκίνητο σε κάποια ΒΜW μου είπαν οτι δεν είναι κάτι συμαντικό και ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό!(Μάλλον ο ποιητής θα ήθελε να πέι:ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ και μετά έλα από εδώ να αλλάξουμε όλη την μετάδοση):hystericalbs1::hystericalbs1:Υ. Γ δεν είναι συνεμπλόκ είναι εντέλει ο σταυρός.Και κατά πάσα περιπτώση οι σφήνες έχουν ξεχυλώσει τις φωλίες του..Εσείς τι 8α μου προτείνατε σε σχέση με τον σταυρό?:whistle:

Φίλε μου σε ποιόν αναφέρεσαι για να μην μπερδευτούμε με την απάντησή σου...

Στον Αποστόλη αναφέρεται Βασίλη

davids
29-08-12, 21:31
καλησπερα να πω και εγω την απορια μου.. όταν οδηγάω το 330 μου καταλαβαινω οτι το αυτοκίνητο κάνει εναν περιεργο θορυβο. διλαδι νιωθω να κανη ενα τουκ τουκ τουκ κ όσο αυξάνω ταχύτητα το κανη πιο γρηγορα στα φρενα δεν είναι γιατί κ να τα πατήσω δεν καταλαβαινω στο πενταλ κατι ουτε στο τιμονι, νιωθω λες κ ειναι στο διαφορικο η στον άξονα η στης ροδες, Μήπως φταίει που φοραω τα τα toyo r888 η μηπως ειναι απο τον κεντρικο αξονα??

Κύριοι σας ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα, εκεί αναφέρομαι...!!!

Vassilis ///M
29-08-12, 21:32
Είναι ιδιος

Τελικά δεν είναι ίδιος.....

Το κομμάτι απο μεσαία τριβή και μπροστά που κουμπώνει στο σασμάν έχει μικρότερες υποδοχές για τις βίδες με διαφορετικά σπειρώματα διότι στα 318 είναι πιο ενισχυμένο το κομμάτι αυτό για να αντέχει μεγαλύτερη ροπή στρέψης....
Τσεκαρισμένο σήμερα το μεσημέρι βάζωντας τα δύο κομμάτια δίπλα-δίπλα....

gyiama
29-08-12, 22:15
ρε Βασιλη εσυ τι χρειαζεσαι απ ολο αυτο?εφοσων ειναι ιδιος ο αξονας ταιριαζουν ολα τα υπολοιπα!πες μου κομματια να σου πω. μεσαια τριβη ειναι ιδια. πες μου τι αλλο θες

Vassilis ///M
29-08-12, 22:18
ρε Βασιλη εσυ τι χρειαζεσαι απ ολο αυτο?εφοσων ειναι ιδιος ο αξονας ταιριαζουν ολα τα υπολοιπα!πες μου κομματια να σου πω. μεσαια τριβη ειναι ιδια. πες μου τι αλλο θες

Τπτ δεν χρειάζομαι απλά είχαμε μία απορία με το κολλητό μου που φτιάχνουμε το αμάξι και βάλαμε τους κεντρικούς δίπλα δίπλα για να τους συγκρίνουμε και βρίκαμε αυτήν την διαφορά...τα υπόλοιπα είναι κομπλέ τα ίδια....:thumbsup:

gyiama
29-08-12, 22:23
ειναι περιεργο αυτο μπορει απλα να ειναι κωδικος αντικαταστασης δεν εχουν διαφορα ολα κουμπωνουν κανονικα αλλιως δνε θα ειχαν ουτε ιδια μεσαια τριβη.σιγα την διαφορα στην ροπη δεν παιζει κατι τετοιο

gupakos
24-04-13, 18:11
Χθες πήγα για σέρβις.

Ο Μηχανικός μου είπε ότι καλό θα ήταν να αλλαχθεί ο σύνδεσμος κεντρικού άξονα την επόμενη φορά (δείχνει σημάδια φθοράς). Από ότι καταλαβαίνω ο συγκεκριμένος είναι φτιαγμένος από πλαστικό. Ενδεικτικά μου αναφέρθηκε ότι το κόστος του είναι μικρό (σαν ανταλλακτικό), αλλά έχουμε και τα εργατικά. Μου ανέφερε συνολικό κόστος ~120 ευρώ. Σχόλιο; Λογική τιμή;

Επίσης ξέρει κάποιος τον κωδικό του συγκεκριμένου συνδέσμου (BMW Z3, 2.0, 2000) για τον βρω στο realoem;

ziaba
25-04-13, 05:32
φίλος, σε κοροϊδεύει σιγά τ δουλειά να ξεβιδώσει 8 βίδες 10 λεπτά υπόθεση είναι να αλλαχθεί. ακου 120 ευρώ για σύνδεσμο το πολύ 90 ευρώ όλα μαζί είναι μια ΚΆΠΩΣ λογική τιμή

gupakos
25-04-13, 09:35
φίλος, σε κοροϊδεύει σιγά τ δουλειά να ξεβιδώσει 8 βίδες 10 λεπτά υπόθεση είναι να αλλαχθεί. ακου 120 ευρώ για σύνδεσμο το πολύ 90 ευρώ όλα μαζί είναι μια ΚΆΠΩΣ λογική τιμή

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα καταλάβει (από όσα διάβασα κιόλας) ότι έχει αρκετή περισσότερη δουλειά. Γενικά είναι φθηνό το συνεργείο που πάω, και πιστευώ καλό, οπότε ξαφνιάζομαι να με χρεώνει περισσότερα για κάτι τόσο απλό όπως λες.

Ξέρεις μήπως τον κωδικό του ανταλλακτικού για να βρω πόσο κάνει τουλάχιστον;

BILL007
25-04-13, 10:10
Κανα 50άρικο κάνει το ανταλλακτικό απ'οσο θυμάμαι ;)

gupakos
25-04-13, 11:00
Κανα 50άρικο κάνει το ανταλλακτικό ;)

Ευχαριστώ. Έχεις το λινκ ή ξέρεις πώς λέγεται στα αγγλικά - θέλω να το βρω στο realoem για να μαθαίνω και κάτι.

BILL007
25-04-13, 11:05
Το νο1 εδω https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/316i_1.9-M43/LHD/N/2001/january/browse/drive_shaft/drive_shaft_cent_bearing_universal_joint/

Aπλά θέλω να πω ότι για το 50άρικο πλέον δεν είμαι σίγουρος και 100% μιας και είναι χρόνια που έχω ακούσει αυτή την τιμή. Και βλέπω τώρα στο bmwfans.info ότι είναι 72 ευρώ τώρα,μάλλον κανα 100αρικο θα βγαίνει.
Καλύτερα με το part number πάρε ένα τηλ. μια αντιπροσωπεία και ζήτα τιμή για να ξέρεις ακριβώς ;)

Υ.Γ Αμα μάθεις ακριβώς τιμή πόσταρε και εδω για να ξέρουμε ;)

BILL007
25-04-13, 11:13
ΟΥΠΣ! αυτό είναι το λινκ για Ζ3 2.0 του 2000 https://bmwfans.info/parts/catalog/Z3/Roadster/Europe/Z3_2.0-M52/LHD/N/2000/april/browse/drive_shaft/drive_shaft_cent_bearing_universal_joint/

Πάλι στο 1 είναι ή ο κωδικός σαν του Ε46 ή αυτός
26 11 7 511 454 (https://bmwfans.info/parts/catalog/26117511454/)

6ylinder
25-04-13, 11:20
O σύνδεσμος κεντρικού για Ε36 κάνει στην αντιπροσωπεία ~90¤. Τόσο θα κάνει περίπου κ του Ζ3. Αν ο τύπος εννοούσε 120 με γνήσιο ανταλλακτικό, μην το λες ούτε του παπά. Τζάμπα είναι.

Γιατί δεν είναι απλά 6 βίδες να βάλει κ να βγάλει. Πρέπει πρώτα να βγει ο άξονας μετάδοσης, που σημαίνει και αφαίρεση εξάτμισης. Η εργασία για αυτή τη δουλειά σε εξειδικευμένο ξεκινάει το λιγότερο από 35-40¤.....

gupakos
25-04-13, 12:16
O σύνδεσμος κεντρικού για Ε36 κάνει στην αντιπροσωπεία ~90¤. Τόσο θα κάνει περίπου κ του Ζ3. Αν ο τύπος εννοούσε 120 με γνήσιο ανταλλακτικό, μην το λες ούτε του παπά. Τζάμπα είναι.

Γιατί δεν είναι απλά 6 βίδες να βάλει κ να βγάλει. Πρέπει πρώτα να βγει ο άξονας μετάδοσης, που σημαίνει και αφαίρεση εξάτμισης. Η εργασία για αυτή τη δουλειά σε εξειδικευμένο ξεκινάει το λιγότερο από 35-40¤.....

Αυτό είχα καταλάβει και εγώ - ότι δηλ. είναι φθηνά τα 120 ευρώ. Το ανταλλακτικό είναι γνήσιο (θα το πάρει από Σπανό). Οι τιμές που μου κάνει είναι πραγματικά χαμηλές και δοκίμασμένος πολύ καιρό τώρα, για αυτό και παραξενεύτηκα όταν ειπώθηκε ότι είναι ακριβά. Το συνεργείο είναι εξειδικευμένο.

Ευχαριστώ Bill και 6ylinder για τις πληροφορίες.

gupakos
25-04-13, 12:38
Υπάρχει λόγος να μην εμπιστευτούμε ένα τέτοιο ανταλλακτικό από MEYLE;

https://www.ebay.de/itm/MEYLE-Hardyscheibe-Gelenkscheibe-passend-fur-BMW-E30-E36-E46-E34-/310614834868?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3AZ3&hash=item4852163eb4

Γνωρίζει κάποιος ποιανής μάρκας είναι ο ΟΕΜ σύνδεσμος;

6ylinder
25-04-13, 13:00
Κοίτα εγώ πριν μια εβδομάδα τον άλλαξα. Έβαλα λοιπόν Meyle που τον πήρα από Αθήνα όμως σε πολύ χαμηλή τιμή (τόσο που με προβλημάτισε...).

ΟΕΜ μάρκα για το σύνδεσμο προφανώς θα είναι κάποια εκ των Lemforder, Meyle, Mahle, Febi-Swag. Aυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν πάρεις σύνδεσμο από το εμπόριο τέτοιας μάρκας θα είναι σίγουρα αντίστοιχης ποιότητας με της αντιπροσωπείας. Παίζουν σίγουρα θέματα διαλογής ανταλλακτικών.

Αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι ένα ανταλλακτικό Meyle ή Lemforder δεν είναι καλό. Μπορεί να είναι εξίσου καλό με το OEM (και πιστέυω είναι το πιο πιθανό).

Παίζει και ρόλο η διαφορά στα χρήματα βέβαια...σε αυτό που είσαι είναι ήδη μισή τιμή κάτω που είναι δέλεαρ!!!

gupakos
25-04-13, 13:19
Κοίτα εγώ πριν μια εβδομάδα τον άλλαξα. Έβαλα λοιπόν Meyle που τον πήρα από Αθήνα όμως σε πολύ χαμηλή τιμή (τόσο που με προβλημάτισε...).

ΟΕΜ μάρκα για το σύνδεσμο προφανώς θα είναι κάποια εκ των Lemforder, Meyle, Mahle, Febi-Swag. Aυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν πάρεις σύνδεσμο από το εμπόριο τέτοιας μάρκας θα είναι σίγουρα αντίστοιχης ποιότητας με της αντιπροσωπείας. Παίζουν σίγουρα θέματα διαλογής ανταλλακτικών.

Αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι ένα ανταλλακτικό Meyle ή Lemforder δεν είναι καλό. Μπορεί να είναι εξίσου καλό με το OEM (και πιστέυω είναι το πιο πιθανό).

Παίζει και ρόλο η διαφορά στα χρήματα βέβαια...σε αυτό που είσαι είναι ήδη μισή τιμή κάτω που είναι δέλεαρ!!!

Πόσο τον αγοράσες από εδώ; Έχει κάποια αντιπροσωπεία η Μeyle;

Νομίζω ότι με κέρδος ένα 50άρικο αξίζει τον κόπο. Επίσης ο μηχανικός μου δεν έχει κανένα πρόβλημα να του πάω εγώ το ανταλλακτικό και να μου το τοποθετήσεις εκείνος (το κάνουμε πάντα έτσι με τα λάδια, το έχουμε κάνει με μονάδα εγκεφάλου ABS, αλλά και πρόσφατα με τη βαλβίδα αναθυμιάσεων που έβαλα - Meyle ήταν & αυτή και ~40 ευρώ φθηνότερη από την ΟΕΜ).

6ylinder
25-04-13, 13:23
H Meyle έχει αντιπροσωπεία στον Ασπρόπυργο. Εγώ το πήρα 28¤ εάν θυμάμαι καλά, αλλά όχι από την αντιπροσωπεία της. Παραξενεύτηκα πολύ με την τιμή, αλλά σε συνδυασμό με τα οικονομικά μου αυτήν την περίοδο ήταν τέλεια:thumbsup::thumbsup:!

Γενικά τα περισσότερα ανταλλακτικάδικα στην Αθήνα έχουν Febi σύνδεσμο με τιμή ~40-45¤.

Και στην αντιπροσωπεία της Meyle κανά 25¤ έχει νομίζω.

gupakos
25-04-13, 15:02
H Meyle έχει αντιπροσωπεία στον Ασπρόπυργο. Εγώ το πήρα 28¤ εάν θυμάμαι καλά, αλλά όχι από την αντιπροσωπεία της. Παραξενεύτηκα πολύ με την τιμή, αλλά σε συνδυασμό με τα οικονομικά μου αυτήν την περίοδο ήταν τέλεια:thumbsup::thumbsup:!

Γενικά τα περισσότερα ανταλλακτικάδικα στην Αθήνα έχουν Febi σύνδεσμο με τιμή ~40-45¤.

Και στην αντιπροσωπεία της Meyle κανά 25¤ έχει νομίζω.

Πολύ καλές τιμές. Νομίζω ότι θα προτιμήσω όχι ΟΕΜ, αλλά επώνυμο ανταλλακτικό την επόμενη φορά. Thanks!

zaharias
07-01-14, 10:50
Επαναφερω το θεμα, διοτι φτιαχνει ενας φιλος ενα BMW και χρειαζεται κοψε-ραψε ο κεντρικος και ζυγοσταθμιση..
Εχετε να προτεινετε καποιον, διοτι εγω δεν γνωριζω..?? Αθηνα περισσοτερο..

ghost-rider
07-01-14, 11:33
Επαναφερω το θεμα, διοτι φτιαχνει ενας φιλος ενα BMW και χρειαζεται κοψε-ραψε ο κεντρικος και ζυγοσταθμιση..
Εχετε να προτεινετε καποιον, διοτι εγω δεν γνωριζω..?? Αθηνα περισσοτερο..

https://www.axotechniki.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=1&theid=1&open1=1&open2=
:original:

zaharias
20-01-14, 20:47
Λοιπον..
Σημερα μπηκε μεσα το αμαξι για να μπει επιτελους η γεφυρα του Μ3 που εχω εδω και 2 μηνες σχεδον στην αποθηκη..

Ειχα παρει απο τον φιλο Θαναση (M54 POWER) το πισω κομματι του αξονα του Μ3 το οποιο φορουσε στο δικο του, επισης 330Ci 5αρι χειροκινητο με αξονα Μ3 πισω, οποτε το πισω κομματι ηταν ετοιμο κομμενο-ραμμενο-ζυγοσταθμισμενο, για να το βαλω.. τον οποιο ευχαριστω κιολας που μου τον εδωσε free..

Διαπιστωνω ομως οτι δεν ταιριαζει, διοτι ο δικος μου κεντρικος ειναι διαφορετικος..
Και λεω τωρα.. μηπως ειναι διαφορετικος επειδη εμενα ηταν απο αυτοματο η μετατροπη? Ο αξονας μου βεβαια λεει πανω με μαρκαδορο 330Ci 5 speed..

https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Coupe/Europe/330Ci-M54/L-N/jan2001/browse/drive_shaft/drive_shaft_constant_velocity_joint/
Εδω φαινεται οτι ειναι διαφορετικος στα αυτοματα 330 απο τα 5αρια μανιουαλ..
Στα αυτοματα σασμαν ειναι κοντυτερος ο κεντρικος..
L=1403MM auto
L=1550MM manual

Δειτε και τις φωτο να καταλαβετε πως ειναι ο κεντρικος μου.. και πως ειναι το πισω κομματι του Μ3..
Εμενα δεν φαινεται να εχει αυτο το παξιμαδι που "λυνει" ο κεντρικος του Μ3 στα 2..

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23422&stc=1&d=1390246874

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23423&stc=1&d=1390246930

Οποτε πιστευω οτι εχω 2 λυσεις..

1) Να κρατησω τον κεντρικο που εχω τωρα και να γινει κοψε ραψε ζυγοσταθμιση το πισω κομματι απο τον αξονα του Μ3..
2) Να βρω εναν αξονα απο 5αρι χειροκινητο 6κυλινδρο και να χρησιμοποιησω το μπροστα κομματι..

Για πειτε..

scania124
20-01-14, 20:50
Λοιπον..
Σημερα μπηκε μεσα το αμαξι για να μπει επιτελους η γεφυρα του Μ3 που εχω εδω και 2 μηνες σχεδον στην αποθηκη..

Ειχα παρει απο τον φιλο Θαναση (M54 POWER) το πισω κομματι του αξονα του Μ3 το οποιο φορουσε στο δικο του, επισης 330Ci 5αρι χειροκινητο με αξονα Μ3 πισω, οποτε το πισω κομματι ηταν ετοιμο κομμενο-ραμμενο-ζυγοσταθμισμενο, για να το βαλω.. τον οποιο ευχαριστω κιολας που μου τον εδωσε free..

Διαπιστωνω ομως οτι δεν ταιριαζει, διοτι ο δικος μου κεντρικος ειναι διαφορετικος..
Και λεω τωρα.. μηπως ειναι διαφορετικος επειδη εμενα ηταν απο αυτοματο η μετατροπη? Ο αξονας μου βεβαια λεει πανω με μαρκαδορο 330Ci 5 speed..

https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Coupe/Europe/330Ci-M54/L-N/jan2001/browse/drive_shaft/drive_shaft_constant_velocity_joint/
Εδω φαινεται οτι ειναι διαφορετικος στα αυτοματα 330 απο τα 5αρια μανιουαλ..
Στα αυτοματα σασμαν ειναι κοντυτερος ο κεντρικος..
L=1403MM auto
L=1550MM manual

Δειτε και τις φωτο να καταλαβετε πως ειναι ο κεντρικος μου.. και πως ειναι το πισω κομματι του Μ3..
Εμενα δεν φαινεται να εχει αυτο το παξιμαδι που "λυνει" ο κεντρικος του Μ3 στα 2..

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23422&stc=1&d=1390246874

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23423&stc=1&d=1390246930

Οποτε πιστευω οτι εχω 2 λυσεις..

1) Να κρατησω τον κεντρικο που εχω τωρα και να γινει κοψε ραψε ζυγοσταθμιση το πισω κομματι απο τον αξονα του Μ3..
2) Να βρω εναν αξονα απο 5αρι χειροκινητο 6κυλινδρο και να χρησιμοποιησω το μπροστα κομματι..

Για πειτε..

Number 2!!!!*

toubas
20-01-14, 22:10
Πρωτος απο 330 και ο δευτερος ειναι απο 318/320/325 φτιαξε τον δικο σου boy.... και στην δευτερη φωτο ειναι μονο το προστινο κοματι το πισω δεν το εχεις?

zaharias
20-01-14, 22:23
Πρωτος απο 330 και ο δευτερος ειναι απο 318/320/325 φτιαξε τον δικο σου boy.... και στην δευτερη φωτο ειναι μονο το προστινο κοματι το πισω δεν το εχεις?

Στη 1η φωτο Γιωργο ειναι ο κεντρικος μου.. κομπλε..
Στη 2η φωτο ειναι το πισω κομματι του κεντρικου του Μ3 του Θαναση..

toubas
20-01-14, 22:27
Στη 1η φωτο Γιωργο ειναι ο κεντρικος μου.. κομπλε..
Στη 2η φωτο ειναι το πισω κομματι του κεντρικου του Μ3 του Θαναση..

Δεν το βλεπω για πισω...... το προστινο κομματι αυτο ειναι σιγουρο ...... φωτο το εχεις ολοκληρο;

toubas
20-01-14, 22:47
Για να μην γινει μπερδεμα το προστινο κομματι ειναι αυτο του αξονα απο τα δυο κομματια το πισω μερος στην φωτο..

320d
20-01-14, 22:48
Η μεταβολή στα μήκη γίνεται απο τη μεσαία τριβή και πίσω (εως συνδεσμο διαφορικού)

Η απόσταση συνδεσμου διαφορικού-μεσαίας τριβής πρέπει να αλλάξει,

ενώ η απόσταση ελαστικού συνδέσμου-μεσαίας τριβής αλλάζει μονο αν αλλάξουμε σασμάν.

Τι σχέση έχει το μπροστά κομμάτι?

S54POWER
20-01-14, 23:00
Κοιταζα φωτο απο αξονες στο car.gr και ειδα οτι καποιοι αξονες εχουν τον σταυρο πριν τον ενδιαμεσο συνδεσμο και καποιοι αλλοι μετα... τωρα ποιος ειναι ο λογος δεν ξερω...

toubas
20-01-14, 23:04
Και για να γινω ποιο σαφης θες το πισω κομματι του αξονα απο m3 με μπιλιοφορο και το κολλας στον δικο σου αξονα η βαζεις ολο τον αξονα απο m3 και κολλας το μπροστονο κομματι απο τον δικο σου που ειναι το τριχαλο.. ουσιαστικα τον μακραινεις για το m ειναι ποιο κοντος στο μπροστινο κομματι λογο οτι φοραει εξαρι...!!

zaharias
21-01-14, 00:29
Κοιταζα φωτο απο αξονες στο car.gr και ειδα οτι καποιοι αξονες εχουν τον σταυρο πριν τον ενδιαμεσο συνδεσμο και καποιοι αλλοι μετα... τωρα ποιος ειναι ο λογος δεν ξερω...

Ναι Θανο, την παρατηρησα κι εγω αυτη τη διαφορα και ηθελα να την αναφερω..

zaharias
21-01-14, 00:35
Η μεταβολή στα μήκη γίνεται απο τη μεσαία τριβή και πίσω (εως συνδεσμο διαφορικού)

Η απόσταση συνδεσμου διαφορικού-μεσαίας τριβής πρέπει να αλλάξει,

ενώ η απόσταση ελαστικού συνδέσμου-μεσαίας τριβής αλλάζει μονο αν αλλάξουμε σασμάν.

Τι σχέση έχει το μπροστά κομμάτι?

Λογικα (επειδη αποτι φαινεται δεν ειναι ολοι οι κεντρικοι αξονες ετσι, με βιδα στη μεση-μεσαια τριβη) αμα ο κεντρικος εχει βιδα στη μεση, θα αλλαζει το μηκος του..

Εγω δεν αλλαζω σασμαν.. 5αρι ειχα και παραμενω με 5αρι.. αυτο που αλλαζω ειναι διαφορικο-πισω αξονα απο Μ3 και εκει ειναι και η διαφορα.. στο πλακακι που βιδωνει ο κεντρικος με το διαφορικο.. αλλο σχημα εχει του 330 και αλλο του Μ3..
Γιαυτο εχω παρει το πισω κομματι ενος αξονα Μ3 για να το ταιριαξω στον αξονα του 330 μου..

zaharias
21-01-14, 00:39
Και για να γινω ποιο σαφης θες το πισω κομματι του αξονα απο m3 με μπιλιοφορο και το κολλας στον δικο σου αξονα η βαζεις ολο τον αξονα απο m3 και κολλας το μπροστονο κομματι απο τον δικο σου που ειναι το τριχαλο.. ουσιαστικα τον μακραινεις για το m ειναι ποιο κοντος στο μπροστινο κομματι λογο οτι φοραει εξαρι...!!

Απο τη στιγμη που εχω ηδη το πισω κομματι του αξονα του Μ3 Γιωργο μαλλον θα παιξω με αυτο.. και θα το προσαρμοσω στον αξονα του 330 που εχω τωρα..

Αυριο πρωι θα παω συνεργειο να βγαλω τον κεντρικο καλυτερες φωτο να δειτε....

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 00:52
παιδια μου!!!!!!!!!!!!
αγαπες μου γλυκιες!!!!!
δεν ειναι αναγκη να αγοραζεται κεντρικο Μ3!!!!!!!!!!!!!!!
λοιπον τι θα ταξει ο καθενας για να του πω!!!
βεββαια παλι εχει κοψε ραψε αλλα οχι κεντρικο Μ3!!!!!!!!
δλδ τζαμπα λεφτα....

zaharias
21-01-14, 00:55
παιδια μου!!!!!!!!!!!!
αγαπες μου γλυκιες!!!!!
δεν ειναι αναγκη να αγοραζεται κεντρικο Μ3!!!!!!!!!!!!!!!
λοιπον τι θα ταξει ο καθενας για να του πω!!!
βεββαια παλι εχει κοψε ραψε αλλα οχι κεντρικο Μ3!!!!!!!!
δλδ τζαμπα λεφτα....

Σου στελνω ενα λικερ μαστιχα.. λεγε.. :hystericalbs1::th_Laie_67-1:

zaharias
21-01-14, 01:02
Αυτος ειναι ο κεντρικος του 330 που φοραω αυτη τη στιγμη στο αμαξι μου..
Η φωτο ειναι τραβηγμενη απο μπροστα.. προς τα πισω.. στεκομαι ακριβως κατω απο το σασμαν.. εχει αφαιρεθει ολη η πισω γεφυρα..

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23424&stc=1&d=1390262549

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 02:58
Σου στελνω ενα λικερ μαστιχα.. λεγε.. :hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Ρε συ μονο με ενα λικέρ ;;;
Μια κούτα ναι !!!
Αυριο θασου πω ειναι αργα τωρα !
Η παρε αυριο τηλ !

Vassilis ///M
21-01-14, 10:41
Απο τη στιγμη που εχω ηδη το πισω κομματι του αξονα του Μ3 Γιωργο μαλλον θα παιξω με αυτο.. και θα το προσαρμοσω στον αξονα του 330 που εχω τωρα..

Βρε αγάπη μου γλυκιά αυτό το κομμάτι που έχεις (δανείστικες) μου κάνει για το κομμάτι που ενώνει σασμάν μέχρι μεσαία τριβή...
Το μπροστινό μέρος δλδ...

Όλες οι υποδοχές στα μπροστινά κομμάτια των αξόνων είναι θηλυκοί για να εδράζεται μέσα εκεί το πίσω κομμάτι με το τσουτσούνι...

Δες εδώ:
23445

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 11:45
Ζαχο τη μαστιχα εεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!
λοιπον
για να κουμπωσει το διαφορικο Μ3 σε απλο δε χρειαζεται να πληρωνεις και να κοβεις κεντρικο Μ3!! θελουμε το πισω μερος του κεντρικου που ειναι διαφορετικο με το απλο!! τα λεω σωστα???????
εδω λοιπον με κοστος απο ebay τουλαχιστον 50$ με τα μεταφορικα αγοραζουμε
κεντρικο απο e38 740-750 περνουμε το πισω μερος που ειναι ιδιο με του Μ3 κοψε ραξε και ειναι ετοιμος ο κεντρικος!
η φωτο ειναι απο κεντικο 740-750!

οι αμερικανοι βαζουν Μ3 diff σε 335 με αυτον τον τροπο !

stefm5
21-01-14, 14:18
εμένα πάντως ο κεντρικός μου στοίχισε 40 ευρώ, κόψιμο και ζύγισμα

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 14:20
εμένα πάντως ο κεντρικός μου στοίχισε 40 ευρώ, κόψιμο και ζύγισμα

που??????
γιατι οταν ρωτουσα μηχανικους μου ελεγαν κατι για 300αρια!

320d
21-01-14, 14:54
λοιπον
για να κουμπωσει το διαφορικο Μ3 σε απλο δε χρειαζεται να πληρωνεις και να κοβεις κεντρικο Μ3!! θελουμε το πισω μερος του κεντρικου που ειναι διαφορετικο με το απλο!! τα λεω σωστα???????
κεντρικο απο e38 740-750 περνουμε το πισω μερος που ειναι ιδιο με του Μ3 κοψε ραξε και ειναι ετοιμος ο κεντρικος!

Ακριβώς αυτό έχω κάνει και εγώ (330d πίσω γέφυρα) έκοψα το 320d και κόλλησα απο 5ρα ε39.Προσωρινά στην αρχή

Αλλά για αποφύγει ο Ζάχος κοψίματα αν πάρει το ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ του κεντρικού απο το Μ3 δε χρειάζεται τίποτα!

Αυτό έκανα και εγώ με 330d πίσω τμήμα άξονα για να βγάλω τις "αλχημίες"!!!

Το κομμάτι που έχεις στη φωτογραφία Ζαχαρία έχει τον μπιλιαφόρο ?
Στο πλαίσιο το κόκκινο στη φωτογραφία που έχω επισυνάψει(έχει 6 βίδες)
Αν δεν υπάρχει είναι μπροστινό τμήμα του κεντρικού

320d
21-01-14, 14:56
Ακριβώς αυτό έχω κάνει και εγώ (330d πίσω γέφυρα) έκοψα το 320d και κόλλησα απο 5ρα ε39.

Αλλά για αποφύγει ο Ζάχος κοψίματα αν πάρει το ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ του κεντρικού απο το Μ3 δε χρειάζεται τίποτα!

Ξέχασα το .png

stefm5
21-01-14, 15:00
που??????
γιατι οταν ρωτουσα μηχανικους μου ελεγαν κατι για 300αρια!

σε ένα καλό μηχανουργείο. θα μάθω όνομα αν θες

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 15:25
ρε Μαγκες (Ζαχο-Χρηστο)
μου θυμιζετε εποχες motorsport
καθε μερα στα τηλέφωνα ειμασταν για τα εργαλεια!

zaharias
21-01-14, 18:21
Βρε αγάπη μου γλυκιά αυτό το κομμάτι που έχεις (δανείστικες) μου κάνει για το κομμάτι που ενώνει σασμάν μέχρι μεσαία τριβή...
Το μπροστινό μέρος δλδ...

Όλες οι υποδοχές στα μπροστινά κομμάτια των αξόνων είναι θηλυκοί για να εδράζεται μέσα εκεί το πίσω κομμάτι με το τσουτσούνι...

Δες εδώ:
23445

Υπαρχουν 2 ειδων κεντρικοι αξονες (αν καταλαβα καλα).. αυτοι που εχουν την ενωση ΠΡΙΝ τη μεσαια τριβη και αυτη που την εχουν ΜΕΤΑ..

Εμενα αυτος που εχω τωρα πανω (του 330) εχει σταυρο ΠΡΙΝ τη μεσαια τριβη (απο τη μερια του σασμαν)..

Ο Θανασης ετσι τον ειχε στο δικο του 330 με διαφορικο Μ3.. εβγαλε το πισω κομματι και μου το εστειλε.. τωρα τι εχει γινει.. δεν ξερω..

Ο κεντρικος μετρηθηκε και σημερα θα ταξιδεψει για Αθηνα να παει για κοψε ραψε ζυγισμα (το πισω κομματι του κεντρικου του 330 οπου θα μπει ο μπιλιοφορος του Μ3)..

zaharias
21-01-14, 18:24
λοιπον

Ρε συ, μηπως ισχυει στα Ε9Χ αυτο?
Εγω πρωτη φορα το ακουω..
Μπορει και να ισχυει, δεν ξερω φιλε..

Οπως και να χει θελει λιγο να κοντυνει ο κεντρικος αποτι μου ειπε ο μηχανικος.. και θα ταιριαξει πισω τον μπιλιοφορο του Μ3 και τελος..

Τη μαστιχα θα ρθεις εδω να τη πιουμε ή να σου τη στειλω..?? :original: :D

zaharias
21-01-14, 18:30
Ξέχασα το .png

Ακριβώς αυτό έχω κάνει και εγώ (330d πίσω γέφυρα) έκοψα το 320d και κόλλησα απο 5ρα ε39.Προσωρινά στην αρχή

Ναι φιλε, το πισω κομματι του Μ3 που εχω εχει πανω τον μπιλιοφορο του Μ3.. ο οποιος αποτι μου ειπε ο μηχανικος μου ειναι ιδιος με του 330 απλα του 330 εχει ενα καπακι το οποιο το βγαζεις και επειδη το ειδα οντως ειναι ιδιο με του Μ3 τον μπιλιοφορο..
Ο μπιλιοφορος δεν ειναι το προβλημα..
Ας παει ο κεντρικος να κοπει εκει που πρεπει να κολληθει και να ζυγοσταθμιστει και μετα ο μπιλιοφορος θα μπει..
Δεν εβγαλα φωτο τους 2 μπιλιφορους, αλλα φαινονται ιδιοι.. αν αφαιρεσεις το καπακι σε αυτον απο το 330..

zaharias
21-01-14, 18:31
σε ένα καλό μηχανουργείο. θα μάθω όνομα αν θες

Για δωσε info..!!!

Vassilis ///M
21-01-14, 18:46
Ναι φιλε, το πισω κομματι του Μ3 που εχω εχει πανω τον μπιλιοφορο του Μ3.. ο οποιος αποτι μου ειπε ο μηχανικος μου ειναι ιδιος με του 330 απλα του 330 εχει ενα καπακι το οποιο το βγαζεις και επειδη το ειδα οντως ειναι ιδιο με του Μ3 τον μπιλιοφορο..
Ο μπιλιοφορος δεν ειναι το προβλημα..
Ας παει ο κεντρικος να κοπει εκει που πρεπει να κολληθει και να ζυγοσταθμιστει και μετα ο μπιλιοφορος θα μπει..
Δεν εβγαλα φωτο τους 2 μπιλιφορους, αλλα φαινονται ιδιοι.. αν αφαιρεσεις το καπακι σε αυτον απο το 330..

Αφού οι μπιλιοφόροι είναι οι ίδιοι γιατί δεν αφήνεις τον δικό σου κεντρικό πάνω ρε σύ...
Δεν μετατοπίζεται ούτε το σασμάν, ούτε η πίσω γέφυρα για να αλλάξει το μήκος άρα...

zaharias
21-01-14, 18:48
Αφού οι μπιλιοφόροι είναι οι ίδιοι γιατί δεν αφήνεις τον δικό σου κεντρικό πάνω ρε σύ...
Δεν μετατοπίζεται ούτε το σασμάν, ούτε η πίσω γέφυρα για να αλλάξει το μήκος άρα...

Χρειαζεται κοψιμο φιλε.. εχει μετρησει ο μηχανικος μου και ετσι μου ειπε..

zaharias
21-01-14, 19:35
Βλεποντας διαφορες εικονες στο νετ απο κεντρικους Μ3 καταλαβαινω οτι μαλλον στου Θαναση τον κεντρικο ειχε γινει λαθος μοντα..
https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E46-M3-OEM-01-06-120K-DRIVE-SHAFT-LINK-INTACT-/290989322796?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43c050b22c
https://www.ebay.co.uk/itm/DRIVESHAFT-DRIVE-SHAFT-BMW-E46-M3-2001-01-02-03-04-05-06-/141020007357?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item20d5728bbd
https://www.ebay.co.uk/itm/01-02-03-04-05-06-BMW-M3-E46-DRIVESHAFT-DRIVE-SHAFT-MANUAL-3-2L-6-SPEED-SMG-OEM-/291059602451?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43c4811413

Αυτος ειναι του Θανου..
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23423&d=1390246930

Ολα ΟΚ.. προχωραμε τωρα και ελπιζω οτι θα γινει η δουλεια οπως πρεπει..

Θανο παντως σε ευχαριστω και παλι φιλε!! :)

ΔημήτρηςΜ3
21-01-14, 20:06
Ρε συ, μηπως ισχυει στα Ε9Χ αυτο?
Εγω πρωτη φορα το ακουω..
Μπορει και να ισχυει, δεν ξερω φιλε..

Οπως και να χει θελει λιγο να κοντυνει ο κεντρικος αποτι μου ειπε ο μηχανικος.. και θα ταιριαξει πισω τον μπιλιοφορο του Μ3 και τελος..

Τη μαστιχα θα ρθεις εδω να τη πιουμε ή να σου τη στειλω..?? :original: :D

ασε το e46fanatics διαβασε και λιγο e90post!!!! :hystericalbs1::hystericalbs1:

320d
21-01-14, 22:05
Ζαχαρία αν βρεις κεντρικό απο Μ3 δε χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία κοψίματος ραψίματος κλπ, ετσι λέει η λογική..

Μπορείς να βρείς να δοκιμάσεις?

zaharias
21-01-14, 23:53
Ζαχαρία αν βρεις κεντρικό απο Μ3 δε χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία κοψίματος ραψίματος κλπ, ετσι λέει η λογική..

Μπορείς να βρείς να δοκιμάσεις?

Δυσκολο φιλε..

Και ετσι οπως ηρθε το πραγμα θα βγει στο ιδιο κοστος.. οποτε δεν υπαρχει λογος να ψαχνω για κεντρικο Μ3.. σημερα ηδη εφυγε ο δικος μου για Αθηνα..

ghost-rider
22-01-14, 10:45
Ψαχνωντας βρηκα καποια πραγματακια. Δεν ξερω αν μπορουν να βοηθεισουν.
Τα Ε46 απο 316 εως και 325 εχουν τον κεντρικο σταυρο του άξονα μπροστά απο τη μεσαία τριβή.
Το πίσω κομμάτι του άξονα έχει το θηλυκό κομμάτι του καρέ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/34ffa7a3643ecd5751dac4c98f65b02f4-1.jpg
Να πούμε εδώ οτι στην πιο πάνω φωτό το 4άρι πλακάκι είναι του διαφορικού ενώ το 3άρι του κιβωτίου.
Στα αυτόματα εδώ δεν αλλάζει κάτι. Απλά κονταίνει το εμπρός τμήμα.

Παμε στα 330.
Τα χειροκίνητα 330 έχουν τον κεντρικό σταυρό πίσω απο τη μεσαία τριβή.
Εδω το μπροστινό κομμάτι του άξονα έχει το θηλυκό τμήμα του καρέ.
μία φωτό
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/47020_IMG_6047_l-1.jpg

Τα αυτόματα 330 εν αντιθέσει ειναι στη φιλοσοφία των πιο μικρών μοντέλων.
Φαντάζομαι οτι όσα παντρέματα έχουν γίνει θα ειναι με εμπρός κομμάτι απο 316-325 και πίσω κομμάτι απο αυτόματο 330.
μία φωτο
https://storage.supremeauction.com/flash/ebay2/22/45/55/22455569/30239079.jpg

Τα Μ3 τωρα, είναι όλα στη φιλοσοφία των χειροκίνητων 330.
Ο σταυρός του κεντρικού είναι το πίσω τμήμα και το καρέ θηλυκώνει εμπρός.

Απ ότι κατάλαβα πάντρεμα θα μπορούσε να υπάρξει αν και μόνο αν, πάντρευες το πίσω κομμάτι ενός άξονα Μ3 με το εμπρός ενός χειροκίνητου 330.
Οι άξονες απο τα 330 smg φαίνοται απλώς πιο κοντοί στο εμπρός τμήμα.
Δεν βρήκα άξονα Ε46 Μ3 με το σταυρό μπροστά απο τη μεσαία τριβή και το θήλυκό καρέ πίσω.
(Όλα αυτά τα έχω συμπεράνει με φωτό απο το νετ οπότε άνετα μπορεί να ειναι π@π@ριες. μη δένετε κάτι κόμπο. Eίδα ενα σκασμό φωτό βεβαίως για να καταλήξω στα παραπάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι.)
μια φωτό απο Μ3
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/45bf74b07a82e8aceecb6b91a264913ab-1.jpg

Τώρα να ρωτήσω κάτι?
Τα σασμάν σε μικρά 46αρια και σε 330 5αρια έχουν ίδιες ουρές?
Τα πλακάκια δλδ είναι ίδια?
Aς υποθέσουμε οτι κοτσάρεις σε ενα μικρό 46άρι διαφορικό 330.
Αν έχεις έναν ολόκληρο κεντρικό απο μάνιουαλ 330.... Κάθεται?
Τι γίνεται με τα μήκη?
Ο άξονας ενός manual 330 5sp εμφανίζεται 1550mm.
Ο άξονας ενός manual 320 λίγα mm μεγαλύτερος.
Γιατί? Το πίσω διαφορικό βγάζει το πλακάκι πιο μπροστά?

Αλλο. "Ανοίγω διαφορικό και κάνω τράμπα τα πλακάκια."
Γίνεται?

ghost-rider
22-01-14, 11:29
Για να ημιαπαντήσω στο ερώτημά μου, και το 330ci manual και το 320ci manual φαίνεται να έχουν τον ίδιο ελαστικό σύνδεσμο στην ουρά του σασμάν με κωδικό ανταλλακτικού:
26 11 7 511 454.
Άρα εκ πρώτης όψεως ταιριάζουν.

zaharias
22-01-14, 12:28
Για να ημιαπαντήσω στο ερώτημά μου, και το 330ci manual και το 320ci manual φαίνεται να έχουν τον ίδιο ελαστικό σύνδεσμο στην ουρά του σασμάν με κωδικό ανταλλακτικού:
26 11 7 511 454.
Άρα εκ πρώτης όψεως ταιριάζουν.

Στο μηκος του κεντρικου εχουν διαφορες το χειροκινητο 320 με το 330?

ghost-rider
22-01-14, 12:38
Στο μηκος του κεντρικου εχουν διαφορες το χειροκινητο 320 με το 330?

Nαι Ζαχο.
Του 330 ειναι λιγο πιο κοντός(manual και τα δυο)
Υποψιάζομαι ομως οτι ο λογος ειναι το διαφορετικο πάτημα στο διαφορικο.

Το πλακακι του 330 βγαινει πιο μπροστα.
Τουλαχιστον στο ματι ετσι δειχνει.

zaharias
22-01-14, 12:50
Ψαχνωντας βρηκα καποια πραγματακια. Δεν ξερω αν μπορουν να βοηθεισουν.
Τα Ε46 απο 316 εως και 325 εχουν τον κεντρικο σταυρο του άξονα μπροστά απο τη μεσαία τριβή.
Το πίσω κομμάτι του άξονα έχει το θηλυκό κομμάτι του καρέ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/34ffa7a3643ecd5751dac4c98f65b02f4-1.jpg
Να πούμε εδώ οτι στην πιο πάνω φωτό το 4άρι πλακάκι είναι του διαφορικού ενώ το 3άρι του κιβωτίου.
Στα αυτόματα εδώ δεν αλλάζει κάτι. Απλά κονταίνει το εμπρός τμήμα.

Παμε στα 330.
Τα χειροκίνητα 330 έχουν τον κεντρικό σταυρό πίσω απο τη μεσαία τριβή.
Εδω το μπροστινό κομμάτι του άξονα έχει το θηλυκό τμήμα του καρέ.
μία φωτό
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/47020_IMG_6047_l-1.jpg

Τα αυτόματα 330 εν αντιθέσει ειναι στη φιλοσοφία των πιο μικρών μοντέλων.
Φαντάζομαι οτι όσα παντρέματα έχουν γίνει θα ειναι με εμπρός κομμάτι απο 316-325 και πίσω κομμάτι απο αυτόματο 330.
μία φωτο
https://www.bmwfans.gr/forum/

Τα Μ3 τωρα, είναι όλα στη φιλοσοφία των χειροκίνητων 330.
Ο σταυρός του κεντρικού είναι το πίσω τμήμα και το καρέ θηλυκώνει εμπρός.

Απ ότι κατάλαβα πάντρεμα θα μπορούσε να υπάρξει αν και μόνο αν, πάντρευες το πίσω κομμάτι ενός άξονα Μ3 με το εμπρός ενός χειροκίνητου 330.
Οι άξονες απο τα 330 smg φαίνοται απλώς πιο κοντοί στο εμπρός τμήμα.
Δεν βρήκα άξονα Ε46 Μ3 με το σταυρό μπροστά απο τη μεσαία τριβή και το θήλυκό καρέ πίσω.
(Όλα αυτά τα έχω συμπεράνει με φωτό απο το νετ οπότε άνετα μπορεί να ειναι π@π@ριες. μη δένετε κάτι κόμπο. Eίδα ενα σκασμό φωτό βεβαίως για να καταλήξω στα παραπάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι.)
μια φωτό απο Μ3
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/45bf74b07a82e8aceecb6b91a264913ab-1.jpg

Τώρα να ρωτήσω κάτι?
Τα σασμάν σε μικρά 46αρια και σε 330 5αρια έχουν ίδιες ουρές?
Τα πλακάκια δλδ είναι ίδια?
Aς υποθέσουμε οτι κοτσάρεις σε ενα μικρό 46άρι διαφορικό 330.
Αν έχεις έναν ολόκληρο κεντρικό απο μάνιουαλ 330.... Κάθεται?
Τι γίνεται με τα μήκη?
Ο άξονας ενός manual 330 5sp εμφανίζεται 1550mm.
Ο άξονας ενός manual 320 λίγα mm μεγαλύτερος.

Γίνεται?

Αν ειναι ΟΚ το μηκος, ο μπιλιοφορος πισω που κουμπωνει δεν ειναι τπτ, μπαινει βγαινει ευκολα και βαζεις οτι ειναι πιο σωστο Ηλια..

Καποιο λαθος κανεις με τα 330.. τουλαχιστον αυτα που βρηκα εγω, εχουν ολα το σταυρο πριν τη μεσαια τριβη, απο τη μερια του σασμαν.. δεν ξερω αν αλλαζει κατι με τη χρονολογια ή με τα 6αρια σασμαν..
Χειροκινητο 330 5αρι.. σαν το δικο μου, εχει το συνδεσμο απο τη μερια του σασμαν, πριν τη μεσαια τριβη..
https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-330Ci-330i-OEM-Drive-Shaft-MANUAL-Transmission-OEM-2001-2003-/251431547255?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a8a7cf177&vxp=mtr

https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-330i-M54-3-0lt-PETROL-MANUAL-5-SPEED-PROPSHAFT-LENGTH-1550mm-/261308467476?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cd732c914

Αυτος εδω ειναι απο steptronic 330
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23465&stc=1&d=1390391048

Οποτε ο κεντρικος μου ειναι σωστος.. σαν 330..

Βλεπω κατι Μ43-Ν42 και εχουν τον συνδεσμο ΜΕΤΑ τη μεσαια τριβη..

zaharias
22-01-14, 12:53
Nαι Ζαχο.
Του 330 ειναι λιγο πιο κοντός(manual και τα δυο)
Υποψιάζομαι ομως οτι ο λογος ειναι το διαφορετικο πάτημα στο διαφορικο.

Το πλακακι του 330 βγαινει πιο μπροστα.
Τουλαχιστον στο ματι ετσι δειχνει.

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23466&d=1390391324

Απο σασμαν (5αρι/6αρι/αυτοματο κτλ) και απο το πλακακι του διαφορικου προφανως προκυπτουν οι διαφορες στα μηκη των κεντρικων..

ghost-rider
22-01-14, 12:57
Φιλε τα εχω κανει αχταρμα μεσα στο κεφαλι μου τωρα.
Ο πρωτος που εβαλες απο e bay δεν εχει πολυ κοντο εμπρος κομματι?
Σαν αυτοματου μοιαζει.
Ο δευτερος ειναι οπως το λες κ με μπερδευει.

Θα συνεχισω με αναζητηση κωδικων ανταλλακτικων παιζοντας με τις χρονολογιες.

zaharias
22-01-14, 13:03
Φιλε τα εχω κανει αχταρμα μεσα στο κεφαλι μου τωρα.
Ο πρωτος που εβαλες απο e bay δεν εχει πολυ κοντο εμπρος κομματι?
Σαν αυτοματου μοιαζει.
Ο δευτερος ειναι οπως το λες κ με μπερδευει.

Θα συνεχισω με αναζητηση κωδικων ανταλλακτικων παιζοντας με τις χρονολογιες.

Στα 2 λινκ στο προηγουμενο μου ποστ που ειναι απο ebay ειναι ο ιδιος ακριβος κεντρικος απλα οι φωτο και η γωνια ληψης δεν ειναι τοσο καλες..

Vassilis ///M
22-01-14, 14:39

Απο σασμαν (5αρι/6αρι/αυτοματο κτλ) και απο το πλακακι του διαφορικου προφανως προκυπτουν οι διαφορες στα μηκη των κεντρικων..

Ζάχο και Ηλία ακριβώς στην ίδια Θέση ήμουν κι εγώ πριν 2 χρόνια όταν έβαλα την γέφυρα απο το 330...
Έψαχνα κάθε μέρα κωδικούς και μετρούσα τα μήκη των κεντρικών για να δω τι θα παντρέψω...
Βρέθηκε εν τέλη μία λύση (προσωρινή) με πρόσθετο κομμάτι extra απο μηχανουργείο κατασκευασμένο απο ατσάλι το οπόιο βέβαια αντικαταστήθηκε μετά απο καιρό...

Τέλος πάντων για να μην μακρυγορώ το συμπέρασμα που έβγαλα απο όλα αυτά ήταν το παραπάνω που έγραψες κι εσύ Ζάχο, ότι όλα είναι θέμα μήκους πλέον του πλακακίου του διαφορικού και μιλάμε πάντα για απειροελάχιστα χιλιοστά που κάνουν αυτήν την ζημιά...

Απορία: Γιατί δεν άλλαξες το πλακάκι απο το διαφορικό του Μ3 με το δικό σου απο το 330 για να μην μπείς στην διαδικασία να αλλάξεις όλον τον κεντρικό???
Υπάρχει περίπτωση λόγο μπλοκέ να μην εφάπτονται τα γρανάζια???

Vassilis ///M
22-01-14, 14:49

Γίνεται?

Ηλία μόλις απάντησα και σε αυτό μεσω του post του Ζαχαρία...
Αλλάζει το πλακάκι του εκάστοτε διαφορικού και δεν χρειάζεται να ανοίξεις διαφορικό...
Απλά τραβάς το ένα και βάζεις το άλλο...

Στην περίπτωση του Μ3 λόγο μπλοκέ δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με κάποιο non m /// ...

ghost-rider
22-01-14, 14:55
Δλδ ρε Μπιλ βαζω το πλακακι του δικου μου διαφορικου(με τις 4 τρυπες) στο καβουκι του 330(ξηλωνω δλδ το πλακακι που προοριζεται για τον μπιλιοφορο) και κρατω ατοφιο τον κεντρικο μου?

Vassilis ///M
22-01-14, 15:03
Δλδ ρε Μπιλ βαζω το πλακακι του δικου μου διαφορικου(με τις 4 τρυπες) στο καβουκι του 330(ξηλωνω δλδ το πλακακι που προοριζεται για τον μπιλιοφορο) και κρατω ατοφιο τον κεντρικο μου?

Λιάκο με βάση τη λογική αυτό γίνετε και είσαι κομπλέ...

Αν έχεις και τα δύο διαφορικά μπροστά σου 3.38 (αυτόματο 330) και 3.38 (εξακύλινδρο 320) δεν έχεις παρά να αφαιρέσεις και απο τα δύο το πλακάκι του διαφορικού να μετρήσεις τα δόντια (γρανάζια) και το μήκος τους...

Θεωρητικά κουμπώνει κανονικά απλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου φιλαράκι και να σου πω κάντο...
Πρέπει να μετρήσεις οπωσδήποτε...

ghost-rider
22-01-14, 15:20

https://ills.bmwfans.info/2pfs.png

Βλεποντας τα πιο πανω σκεφτομαι οτι πρεπει να γινεται..

zaharias
22-01-14, 15:22
Ζάχο και Ηλία ακριβώς στην ίδια Θέση ήμουν κι εγώ πριν 2 χρόνια όταν έβαλα την γέφυρα απο το 330...
Έψαχνα κάθε μέρα κωδικούς και μετρούσα τα μήκη των κεντρικών για να δω τι θα παντρέψω...
Βρέθηκε εν τέλη μία λύση (προσωρινή) με πρόσθετο κομμάτι extra απο μηχανουργείο κατασκευασμένο απο ατσάλι το οπόιο βέβαια αντικαταστήθηκε μετά απο καιρό...

Τέλος πάντων για να μην μακρυγορώ το συμπέρασμα που έβγαλα απο όλα αυτά ήταν το παραπάνω που έγραψες κι εσύ Ζάχο, ότι όλα είναι θέμα μήκους πλέον του πλακακίου του διαφορικού και μιλάμε πάντα για απειροελάχιστα χιλιοστά που κάνουν αυτήν την ζημιά...

Απορία: Γιατί δεν άλλαξες το πλακάκι απο το διαφορικό του Μ3 με το δικό σου απο το 330 για να μην μπείς στην διαδικασία να αλλάξεις όλον τον κεντρικό???
Υπάρχει περίπτωση λόγο μπλοκέ να μην εφάπτονται τα γρανάζια???

Βρε συ αφου χρειαζεται και κοψιμο ο κεντρικος.. δεν γινεται να μπει αλλιως..
Τωρα, στο θεμα του μπιλιοφορου..
Αν κανεις ζουμ στη φωτο εδω
https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-330Ci-330i-OEM-Drive-Shaft-MANUAL-Transmission-OEM-2001-2003-/251431547255?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a8a7cf177&vxp=mtr βλεπεις ενα ασημι "καπακι" που εχει στο τελειωμα ο κεντρικος? Ο μηχανικος μου το εβγαλε και ο μπιλιοφορος ειναι ιδιος με του Μ3, τωρα για 100% σιγουρια θα κανουμε δομιμη και τα 2 να δουμε αν οντως ισχυει.. παντως οπτικα φαινονται ιδια..

zaharias
22-01-14, 15:25
Ηλία μόλις απάντησα και σε αυτό μεσω του post του Ζαχαρία...
Αλλάζει το πλακάκι του εκάστοτε διαφορικού και δεν χρειάζεται να ανοίξεις διαφορικό...
Απλά τραβάς το ένα και βάζεις το άλλο...

Στην περίπτωση του Μ3 λόγο μπλοκέ δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με κάποιο non m /// ...

Δεν το ηξερα αυτο Μπιλ.. και δεν ξερω αν γινεται..

Vassilis ///M
22-01-14, 15:37
Βρε συ αφου χρειαζεται και κοψιμο ο κεντρικος.. δεν γινεται να μπει αλλιως..

Βρε λεβέντη μου αφού δεν μετατοπίζεται ούτε το σασμάν απο την στιγμή που δεν αλλάζεις, ούτε η θέση της γέφυρας γιατί να θέλει κόψιμο ο κεντρικός????
Σίγουρα μετρήσατε καλά???? (χωρίς παρεξήγηση έτσι)

Πραγματικά έχω σκαλώσει άσχημα τώρα...Κάτι δεν μου κάθεται καλά...

Διευκρίνησέ μου λίγο, για πόσα χιλιοστά θα τον κοντύνεις τον κεντρικό???
Θυμάσαι???

zaharias
22-01-14, 15:43
Βρε λεβέντη μου αφού δεν μετατοπίζεται ούτε το σασμάν απο την στιγμή που δεν αλλάζεις, ούτε η θέση της γέφυρας γιατί να θέλει κόψιμο ο κεντρικός????
Σίγουρα μετρήσατε καλά???? (χωρίς παρεξήγηση έτσι)

Πραγματικά έχω σκαλώσει άσχημα τώρα...Κάτι δεν μου κάθεται καλά...

Διευκρίνησέ μου λίγο, για πόσα χιλιοστά θα τον κοντύνεις τον κεντρικό???
Θυμάσαι???

Κι εγω παραξενευτηκα, αλλα εμπιστευομαι το μηχανικο μου ρε Μπιλ..
Προφανως λογω του πλακακιου του διαφορικου (Μ3).. δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο..

Τις ιδιες αποριες με σενα ειχα κι εγω.. αλλα αφου μετρησε.. τον εμπιστευομαι..

Νομιζω 4,5cm μου ειπε αν θυμαμαι καλα..

Vassilis ///M
22-01-14, 15:43
Δεν το ηξερα αυτο Μπιλ.. και δεν ξερω αν γινεται..

Καλά με δουλεύεις τώρα τι δεν ήξερες????
Ότι αλλάζουν τα αυτάκια του διαφορικού που κουμπώνουν τα ημιαξόνια και το πλακάκι του διαφορικού ΕΦΟΣΟΝ και ΑΝ είναι ίδια σε μήκος και έχουν τον ίδιο αριθμό γραναζιών???

zaharias
23-01-14, 07:03
Καλά με δουλεύεις τώρα τι δεν ήξερες????
Ότι αλλάζουν τα αυτάκια του διαφορικού που κουμπώνουν τα ημιαξόνια και το πλακάκι του διαφορικού ΕΦΟΣΟΝ και ΑΝ είναι ίδια σε μήκος και έχουν τον ίδιο αριθμό γραναζιών???

Γιατι να σε δουλευω ρε Μπιλ..?? Ειλικρινης ειμαι.. δεν τα ξερω ΟΛΑ..
Για τα αυτακια (ημιαξονια) του διαφορικου το ηξερα οτι αλλαζονται πανευκολα..
Το πλακακι δεν το ηξερα.. και να σου πω την αληθεια καλυτερα που δεν το πειραξα αυτο.. πιο καλα να πειραματιστω με τον κεντρικο, παρα με το διαφορικο..

ghost-rider
23-01-14, 07:13
Τα αυτακια των ημιαξονιων οντως αλλαζουν ευκολα οπως πληροφορηθηκα χθες.
Το πλακακι του κεντρικου ομως τελικα δεν πρεπει να ειναι τοσο απλο.
Αν δεν καργαριστει σωστα μετα παιζει να βουηξει το διαφορικο συντομα μου ειπαν..

stefm5
23-01-14, 07:59
το input flange του διαφορικού αλλάζει φυσικά. το εσωτερικό μέρος του που δε φαίνεται είναι ίδιο για κάθε δεδομένο μέγεθος διαφορικού.
το ευαίσθητο σημείο είναι το σφίξιμο. πρέπει να γίνει σωστά για να μην καταστραφεί το διαφορικό.
το έχω κάνει και στο δικό μου

Vassilis ///M
23-01-14, 10:18
Γιατι να σε δουλευω ρε Μπιλ..?? Ειλικρινης ειμαι.. δεν τα ξερω ΟΛΑ..
Για τα αυτακια (ημιαξονια) του διαφορικου το ηξερα οτι αλλαζονται πανευκολα..
Το πλακακι δεν το ηξερα.. και να σου πω την αληθεια καλυτερα που δεν το πειραξα αυτο.. πιο καλα να πειραματιστω με τον κεντρικο, παρα με το διαφορικο..

Mην κολλάς τρόπος έκφρασεις ήταν...

Αλλάζει κανονικά και το πλακάκι του διαφορικού...
Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά στα Μ λόγο μπλοκέ σε σχέση με τα απλά...

zaharias
23-01-14, 12:01
Mην κολλάς τρόπος έκφρασεις ήταν...

Αλλάζει κανονικά και το πλακάκι του διαφορικού...
Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά στα Μ λόγο μπλοκέ σε σχέση με τα απλά...

Ουτε κι εγω ξερω φιλε..

Και να σου πω τωρα που το συζηταμε..

Οσα θρεντ εχω διαβασει στο φανατικς (περι διαφορικου Μ3 σε non-///M) δεν το πειραζουν αυτο.. οτι μοντα γινεται, γινεται στον κεντρικο..

stefm5
23-01-14, 12:37
Ουτε κι εγω ξερω φιλε..

Και να σου πω τωρα που το συζηταμε..

Οσα θρεντ εχω διαβασει στο φανατικς (περι διαφορικου Μ3 σε non-///M) δεν το πειραζουν αυτο.. οτι μοντα γινεται, γινεται στον κεντρικο..

δεν το πειράζουν γιατί δεν ξέρουν τα κιλά σύσφιξης. αν σφίξεις πολύ σφίγγει το διαφορικό και σε λίγο καιρό χαλάει από τις τριβές.

zaharias
23-01-14, 12:45
δεν το πειράζουν γιατί δεν ξέρουν τα κιλά σύσφιξης. αν σφίξεις πολύ σφίγγει το διαφορικό και σε λίγο καιρό χαλάει από τις τριβές.

Α μαλιστα...

Καλα εκανα και δεν το πειραξα.. ουτε ο μηχανικος μου το ηξερε και φυσικα δεν του αρεσε σαν ιδεα..

Ο κεντρικος ειναι ετοιμος και θα φυγει σημερα απο Αθηνα..

Αναμονη.. :)

Vassilis ///M
23-01-14, 15:03
Mπράβο ρε αγορίνα...
Άντε με το καλό να τον βάλεις πάνω...

Να σας πω και κάτι:
Πολύ μου άρεσε η συγκεκριμένη συζήτηση εδώ και τρεις μέρες και οι προβληματισμοί μας...

Παλιές καλές εποχές...

Βασιλης
23-01-14, 17:53
Δεν ξερω να σας πω για τα διαφορικα της bmw.θα σας πω για διαφορικα απο ιαπωνικα τετρακινητα.
Το πλακακι του διαφορικου το σφιγγουμε στα 235 N.m αν αφησουμε τον ιδιο εσωτερικο αποστατη.
Αν λυσουμε διαφορικο για να αλαξουμε ρουλεμαν πηνιου,τοτε υποχρεωτικα αλαζουμε και αποστατη.Εκει σφιγγουμε στα 270N.m
Παντα πριν βιδωσουμε την βιδα βαζουμε ασφαλιστικο σπειρωματων,και πονταρουμε το παξιμαδι οταν τελειωσουμε το σφιξιμο.
Αν λυσουμε διαφορικο για μια απλη ρυθμιση κορωνας πηνιου,που δεν χρειαζεται να λυσουμε την βιδα του πινιου ,παρα μονο λασκαρουμε τις 4 βιδες που εχουν τα καβαλετα. Για να μπορεσουμε να ρυθμισουμε τα κενα,σφιγγουμε τις βιδες στα καβαλετα στα 78N.m
Γενικα το διαφορικο εχει πολλα μυστικα.Ειδικα οταν χρειαστει να αλαξεις κορωνα πηνιο,τα οποια πανε παντα σετ.
Αν το επιτρεπουν οι κανονες του φορουμ να σας βαλω φωτο απο τεχνικο βιβλιο επισκευης και ρυθμισης διαφορικου. Ετσι θα σας λυθουν πολες απορειες και θα καταρφθουν αρκετοι μυθοι.
Ακομα καλυτερα αν καποιος εχει διαφορικο bmw που δεν το θελει.
Ας μου το δωσει να το λυσω για να μπορεσω να σας πω περι του συγκεκριμενου διαφορικου.

ghost-rider
23-01-14, 20:01
Κι αλλο!
Κι αλλο!!
Κι αλλο!!!

Να δωθουν τα μανιουαλ στο λαο!!!

Vassilis ///M
31-01-14, 13:56
Zάχο σε ποιό κατάστημα της Αθήνας έστειλες τον κεντρικό και πόσο σου πήρε????

zaharias
31-01-14, 14:37
https://www.axotechniki.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=1&theid=1&open1=1&open2=
:original:

Zάχο σε ποιό κατάστημα της Αθήνας έστειλες τον κεντρικό και πόσο σου πήρε????

Σ'αυτον φιλε.. 135 ευρα..

Vassilis ///M
22-02-14, 10:13
Αν έχεις και τα δύο διαφορικά μπροστά σου 3.38 (αυτόματο 330) και 3.38 (εξακύλινδρο 320) δεν έχεις παρά να αφαιρέσεις και απο τα δύο το πλακάκι του διαφορικού να μετρήσεις τα δόντια (γρανάζια) και το μήκος τους...

Το πλακακι του κεντρικου ομως τελικα δεν πρεπει να ειναι τοσο απλο.
Αν δεν καργαριστει σωστα μετα παιζει να βουηξει το διαφορικο συντομα μου ειπαν..

το input flange του διαφορικού αλλάζει φυσικά. το εσωτερικό μέρος του που δε φαίνεται είναι ίδιο για κάθε δεδομένο μέγεθος διαφορικού.
το ευαίσθητο σημείο είναι το σφίξιμο. πρέπει να γίνει σωστά για να μην καταστραφεί το διαφορικό.
το έχω κάνει και στο δικό μου

Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο???

ghost-rider
22-02-14, 10:22
Βασιλη αλλαζει, αλλα αν δεν σφιχτει σωστα θα εχει θεμα το διαφορικο.
Αντιθετα τα πλακακια των ημιαξονιων ειναι απλα κουμπωτα και αλλαζουν για πλακα.

Εγω κρατησα το δικο μου διαφορικο.
Ετσι γλιτωσα και τις μοντες στον κεντρικο και την πιθανοτητα να βουηξω το διαφορικο του 330.

Τελικα παντως το 2,2 Ε46 εχει οντως μεγαλο γκρουπ.
ηταν ολοιδιο με του 330. Μονο το πλακακι του κεντρικου αλλαζε.

Μολις χθες εγινε η μοντα!
:thumbsup:

Vassilis ///M
22-02-14, 10:34
Βασιλη αλλαζει, αλλα αν δεν σφιχτει σωστα θα εχει θεμα το διαφορικο.
Αντιθετα τα πλακακια των ημιαξονιων ειναι απλα κουμπωτα και αλλαζουν για πλακα.

Εγω κρατησα το δικο μου διαφορικο.
Ετσι γλιτωσα και τις μοντες στον κεντρικο και την πιθανοτητα να βουηξω το διαφορικο του 330.

Τελικα παντως το 2,2 Ε46 εχει οντως μεγαλο γκρουπ.
ηταν ολοιδιο με του 330. Μονο το πλακακι του κεντρικου αλλαζε.

Μολις χθες εγινε η μοντα!
:thumbsup:

Έλα ρε...
Βάλε φωτό να χαζέψουμε...
Να υποθέσω κράτησες τον δικό σου κεντρικό,έτσι???

Δυσκολευτήκατε πουθενά αλλού???

ghost-rider
22-02-14, 11:04
Δεν εχω κρατησει αρχειο της προκοπης!
Ναι κεντρικος κρατηθηκε αυτουσιους του 320.
Διαφορικο ομοιως με αλλα πλακακια ημιαξονιων.
Γενικα δυσκολια δεν ειχε ιδιαιτερη.
Απλα εφαγε χρονο ρε συ. Ειχε δουλεια. Μικροσκαλωματακια που τρωνε ωρα.
9 το πρωι μπηκε μεσα και μεχρι να γινουν εξαερωσεις, μπριζαρισματα, να ρυθμιστει σωστα το χειροφρενο και να γινει ευθυγραμμιση μας πηρε κοντα 8 το βραδυ...

Ολα κομπλε ομως!

Vassilis ///M
22-02-14, 11:08
Δεν εχω κρατησει αρχειο της προκοπης!
Ναι κεντρικος κρατηθηκε αυτουσιους του 320.
Διαφορικο ομοιως με αλλα πλακακια ημιαξονιων.
Γενικα δυσκολια δεν ειχε ιδιαιτερη.
Απλα εφαγε χρονο ρε συ. Ειχε δουλεια. Μικροσκαλωματακια που τρωνε ωρα.
9 το πρωι μπηκε μεσα και μεχρι να γινουν εξαερωσεις, μπριζαρισματα, να ρυθμιστει σωστα το χειροφρενο και να γινει ευθυγραμμιση μας πηρε κοντα 8 το βραδυ...

Ολα κομπλε ομως!

Καλώς ήρθες στη παρέα λοιπόν....
Άντε να πάρει σειρά και κανά μοτέρ σιγά σιγά...

Vassilis ///M
19-12-14, 19:59
Δεν ξερω να σας πω για τα διαφορικα της bmw.θα σας πω για διαφορικα απο ιαπωνικα τετρακινητα.
Το πλακακι του διαφορικου το σφιγγουμε στα 235 N.m αν αφησουμε τον ιδιο εσωτερικο αποστατη.
Αν λυσουμε διαφορικο για να αλαξουμε ρουλεμαν πηνιου,τοτε υποχρεωτικα αλαζουμε και αποστατη.Εκει σφιγγουμε στα 270N.m
Παντα πριν βιδωσουμε την βιδα βαζουμε ασφαλιστικο σπειρωματων,και πονταρουμε το παξιμαδι οταν τελειωσουμε το σφιξιμο.
Αν λυσουμε διαφορικο για μια απλη ρυθμιση κορωνας πηνιου,που δεν χρειαζεται να λυσουμε την βιδα του πινιου ,παρα μονο λασκαρουμε τις 4 βιδες που εχουν τα καβαλετα. Για να μπορεσουμε να ρυθμισουμε τα κενα,σφιγγουμε τις βιδες στα καβαλετα στα 78N.m
Γενικα το διαφορικο εχει πολλα μυστικα.Ειδικα οταν χρειαστει να αλαξεις κορωνα πηνιο,τα οποια πανε παντα σετ.
Αν το επιτρεπουν οι κανονες του φορουμ να σας βαλω φωτο απο τεχνικο βιβλιο επισκευης και ρυθμισης διαφορικου. Ετσι θα σας λυθουν πολες απορειες και θα καταρφθουν αρκετοι μυθοι.
Ακομα καλυτερα αν καποιος εχει διαφορικο bmw που δεν το θελει.
Ας μου το δωσει να το λυσω για να μπορεσω να σας πω περι του συγκεκριμενου διαφορικου.

Έχω διαφορικό με μεγάλο καβούκι...
Το δίνω προς εγχείρηση με όλη μου την καρδιά για να καταρρίψουμε όλους τους μύθους περί δυνάμεων σύσφιξης, αλλαγών input flanges και ότι άλλο χρειαστούμε να κάνουμε για να εμπλουτίσουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις...

Αρκεί βέβαια να υπάρξει και φωτογραφικό υλικό ώστε να βλέπουμε...
Προσφορά από μένα για την βιβλιογραφία του forum...
Κατοχυρώστε εσείς οι moderator τα πνευματικά δικαιώματα του εγχειρήματος...

Βασιλης
29-12-14, 04:57
Εγινε θα κανονισουμε να το παρω..
Αν εισαι Αθηνα,, ερχομαι συχνα..

Vassilis ///M
06-02-15, 15:50
Ερώτηση:

Κορωνοπήνιο από μικρό καβούκι (168mm) 4 κύλινδρου μοντέλου είναι το ίδιο με το μεγάλο καβούκι (188mm) 6 κύλινδρου μοντέλου...

Και τα δύο διαφορικά με 3.38 βήμα???

Stunt Mike
06-02-15, 21:08
Ερώτηση:

Κορωνοπήνιο από μικρό καβούκι (168mm) 4 κύλινδρου μοντέλου είναι το ίδιο με το μεγάλο καβούκι (188mm) 6 κύλινδρου μοντέλου...

Και τα δύο διαφορικά με 3.38 βήμα???

Ρε σεις τωρα το ειδα το thread αυτο!!Να κι ενα ωραιο σοβαρο θεμα....
Το κορωνοπηνιο που λες ναι μεν εχει ιδιο βημα αλλα δεν ειναι το ιδιο σε μεγεθος,ασχετως οτι βγαινει παρομοια η κλιμακωση.....To ιδιο συμβαινει πχ και με το 3.91 βημα που το συναντας σε 3 διαφορετικα καβουκια,168-188 και 210mm....

Vassilis ///M
06-02-15, 22:27
Ρε σεις τωρα το ειδα το thread αυτο!!Να κι ενα ωραιο σοβαρο θεμα....
Το κορωνοπηνιο που λες ναι μεν εχει ιδιο βημα αλλα δεν ειναι το ιδιο σε μεγεθος,ασχετως οτι βγαινει παρομοια η κλιμακωση.....To ιδιο συμβαινει πχ και με το 3.91 βημα που το συναντας σε 3 διαφορετικα καβουκια,168-188 και 210mm....

Τα δύο αυτά διαφορικά (3.38 βήμα) τα έχω στην αποθήκη - γκαράζ...
Βγάζοντας τα πλαινά ''αυτάκια'' που κουμπώνουν πάνω τους τα ημιαξόνια διαπίστωσα ότι έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και πάχος και ύψος...

Διαπιστωμένο και με μετρήσεις με παχύμετρο αλλά και με το μάτι...
Τι συμπέρασμα βγάζουμε????

Stunt Mike
07-02-15, 14:01
Τα δύο αυτά διαφορικά (3.38 βήμα) τα έχω στην αποθήκη - γκαράζ...
Βγάζοντας τα πλαινά ''αυτάκια'' που κουμπώνουν πάνω τους τα ημιαξόνια διαπίστωσα ότι έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και πάχος και ύψος...

Διαπιστωμένο και με μετρήσεις με παχύμετρο αλλά και με το μάτι...
Τι συμπέρασμα βγάζουμε????

Δεν καταλαβα βασικα τι εχεις μετρησει ακριβως.....Εβγαλες το γκρουπ απο μεσα και μετρησες μεγεθος κορωνας??Που ακριβως εχουν το ιδιο μεγεθος-παχος-υψος?

Vassilis ///M
07-02-15, 15:01
Δεν καταλαβα βασικα τι εχεις μετρησει ακριβως.....Εβγαλες το γκρουπ απο μεσα και μετρησες μεγεθος κορωνας??Που ακριβως εχουν το ιδιο μεγεθος-παχος-υψος?

Όχι δεν έχω την εμπειρία να τα ανοίξω και να μετρήσω κορωνοπήνιο...

Απλά έβγαλα και από τα δύο τα πλαινά πλακάκια εκεί όπου κουμπώνουν τα ημιαξόνια και τα μέτρησα για να δω τις διαφορές ανάμεσα σε μικρό και μεγάλο καβούκι διαφορικού...

Και τα δύο διαφορικά είναι με 3.38 βήμα
Το ένα από 318Ci Valvetronic και το άλλο από 320Ci εξακύλινδρο...

Ορίστε και φωτό:

28740

28741

28742

Stunt Mike
07-02-15, 15:36
Ok,απλως εχουν ιδιες κουπες και ημιαξονια....Και στα Ε36 τα λεπτα ημιαξονια με τις κουπες τους κουμπωνουν στο μεγαλο καβουκι....Δεν δειχνει αυτο το μεγεθος του διαφορικου αλλα η κασα του και η διαμετρος της κορωνας.Αν μετρησεις το υψος της κασας και στα 2 διαφορικα εξωτερικα στο πλαι τους,θα δεις οτι το ενα εχει περιπου 20-22 ποντους και το αλλο 18-19....Εκει καταλαβαινεις αν το ενα ειναι μικρο καβουκι και το αλλο οχι,χωρις να τα ανοιξεις..

Stunt Mike
07-02-15, 15:41
Και μιας και προσωπικα δεν εχω ανοιξει ποτε διαφορικο Ε46,κανε μια κινηση και ανοιξε τα να παρουμε μετρησεις κορωνοπηνιου σε μικρο και μεσαιο καβουκι να δουμε αν ισχυουν 100% τα ιδια οπως και στα Ε30-36!!μπορει να βγαλουμε λαβρακι τρελο στις μεταμοσχευσεις βηματων!

Vassilis ///M
07-02-15, 21:28
Και μιας και προσωπικα δεν εχω ανοιξει ποτε διαφορικο Ε46,κανε μια κινηση και ανοιξε τα να παρουμε μετρησεις κορωνοπηνιου σε μικρο και μεσαιο καβουκι να δουμε αν ισχυουν 100% τα ιδια οπως και στα Ε30-36!!μπορει να βγαλουμε λαβρακι τρελο στις μεταμοσχευσεις βηματων!

Μike να ανοίξω μόνος μου διαφορικό δεν το επιχειρώ σε καμία περίπτωση...

Έχω προσφερθεί εξάλλου και το έχω γράψει παραπάνω post#127 σελίδα #13 να δώσω το διαφορικό με το μεγάλο καβούκι σε άτομο που γνωρίζει για να το ανοίξει και να μας δώσει δεδομένα όπως ροπές σύσφιξης, αλλαγών input flanges και άλλα πολλά...

Σημείωση:

Ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις είχα πάρει και από τις κούπες ημιαξονίων από διαφορικό με Βήμα 2.93 από 330 coupe...
Έχω πολλές μετρήσεις από 4 βήματα διαφορικών Ε46 και με φωτογραφικό υλικό...

Άρα το συμπέρασμα θέλω να μου βγάλετε...

Stunt Mike
08-02-15, 00:25
Συμπερασμα δεν βγαινει καποιο ιδιαιτερο απο αυτο.Εφοσον τα ημιαξονια ξερουμε ηδη οτι ταιριαζουν σε διαφορα καβουκια.Αυτο που θα μ'ενδιεφερε προσωπικα θα ηταν να δω αν ταιριαζουν τα κορωνοπηνια κι επισης αν σε διαφορικο Ε46 μπαινει κορωνοπηνιο απο Ε36 πχ.....Τοτε ανοιγονται νεες προοπτικες σε παντρεματα βηματων,μπλοκε κτλ....

Vassilis ///M
08-02-15, 10:19
Συμπέρασμα:

Όλες οι κούπες ημιαξονίων ή ''αυτάκια'' διαφορικού δεξιά και αριστερά ταιριάζουν σε όλους τους τύπους διαφορικών είτε μεγάλο είτε μικρό καβούκι...

Δλδ μπορώ να ταιριάξω κούπες ημιαξονίων από διαφορικά με μεγάλο καβούκι με βήμα 2.93 ή 3.07 ή 3.38 ή 3.15 σε μικρό καβούκι και έτσι τοποθετούνται ολόκληρες οι γέφυρες από τα μεγάλα μοντέλα σε μικρότερα χωρίς να χρειαστεί να γίνει τροποποίηση στο υπάρχον μαμίσιο διαφορικό ή τον κεντρικό άξονα...

π.χ.: Μπορώ σε ένα 316 να βάλω γέφυρα ολόκληρη πίσω από 330 με το ίδιο το διαφορικό του 316 αλλάζοντας μόνο τα αυτάκια - κούπες του διαφορικού για να ταιριάξουν τα ημιαξόνια τα μεγάλα και κρατώντας ατόφιο τον κεντρικό του 316...

Υ.Γ.: Όλα αυτά με επιφύλαξη, είναι το θεωρικό κομμάτι της υπόθεσης...

Stunt Mike
08-02-15, 10:33
Δεν χρειαζετε επιφυλαξη,το'χουμε δει πολλες φορες σε Ε30-36-46....Δεν ειναι κατι καινουριο.Προσφατα φτιαξαμε 318ις Ε36 με διαφορικο 188mm που του'δωσα εγω και κρατησε τα ημιαξονια τα δικα του....Το παιδεμα ειναι στα γκρουπ και στα κορωνοπηνια....Μεχρις στιγμης εχουμε ταιριαξει σωθικα απο Ε30 σε Ε36,απο Ε28 σε Ε36,απο Ε34 σε Ε30 και Ε36,οχι ομως σε Ε46....Επισης το Ε90 μου φοραει το ιδιο μεγεθος καβουκι και βημα (3.73) με το ντριφταδικο μου,αλλα δεν εχω ανοιξει το Ε90 να δω τι παιζει μεσα....

Stunt Mike
08-02-15, 16:10
π.χ.: Μπορώ σε ένα 316 να βάλω γέφυρα ολόκληρη πίσω από 330 με το ίδιο το διαφορικό του 316 αλλάζοντας μόνο τα αυτάκια - κούπες του διαφορικού για να ταιριάξουν τα ημιαξόνια τα μεγάλα και κρατώντας ατόφιο τον κεντρικό του 316...

Υ.Γ.: Όλα αυτά με επιφύλαξη, είναι το θεωρικό κομμάτι της υπόθεσης...

Μα δεν νομιζω οτι το προβλημα στην αλλαγη γεφυρας ηταν τα ημιαξονια αλλα η βαση στηριξης του διαφορικου...Στα Ε36 και στα Ε30 πχ δεν υπαρχει προβλημα να βαλεις μικρο ή μεγαλο καβουκι καθοτι οι γεφυρες ειναι ακριβως ιδιες σε ολα...Στο Ε46 και μετα δεν γνωριζω,αλλα βαζοντας γεφυρα πχ 330 σ'ενα 316,το προβλημα σου ενδεχεται να'ναι μονο η στηριξη του μικρου διαφορικου στην γεφυρα του 330 κι οχι αν ταιριαζουν τα ημιαξονια του....

Vassilis ///M
08-02-15, 19:14
Μα δεν νομιζω οτι το προβλημα στην αλλαγη γεφυρας ηταν τα ημιαξονια αλλα η βαση στηριξης του διαφορικου...Στα Ε36 και στα Ε30 πχ δεν υπαρχει προβλημα να βαλεις μικρο ή μεγαλο καβουκι καθοτι οι γεφυρες ειναι ακριβως ιδιες σε ολα...Στο Ε46 και μετα δεν γνωριζω,αλλα βαζοντας γεφυρα πχ 330 σ'ενα 316,το προβλημα σου ενδεχεται να'ναι μονο η στηριξη του μικρου διαφορικου στην γεφυρα του 330 κι οχι αν ταιριαζουν τα ημιαξονια του....

Ακριβώς όπως στα Ε36 και Ε30 έτσι και στα Ε46 οι γέφυρες είναι οι ίδιες από 316-330 μόνο στα Μ3 αλλάζουν...

Πίστεψε με σε τέτοιου είδους μετατροπές (πίσω γέφυρες) στα Ε46 το πρόβλημα ήταν πάντοτε τα ημιαξόνια που δεν ταίριαζαν με το διαφορικό και ο κεντρικός άξονας...

Ο μύθος πλέον καταρρίπτεται...

Bazil Van Sinner
08-02-15, 19:55
:notworthy: πολύ ωραίο νήμα Βασίλη και Μιχάλη διαβάζω και μαθαίνω.

:popcorn: :popcorn:

Stunt Mike
08-02-15, 20:55
Ακριβώς όπως στα Ε36 και Ε30 έτσι και στα Ε46 οι γέφυρες είναι οι ίδιες από 316-330 μόνο στα Μ3 αλλάζουν...

Πίστεψε με σε τέτοιου είδους μετατροπές (πίσω γέφυρες) στα Ε46 το πρόβλημα ήταν πάντοτε τα ημιαξόνια που δεν ταίριαζαν με το διαφορικό και ο κεντρικός άξονας...

Ο μύθος πλέον καταρρίπτεται...

Ενταξει ο αξονας δεν γινεται να ταιριαξει...το μεγαλο καβουκι ειναι περιπου 2 ποντους μακρυτερο...Οποτε ή παιρνεις διαφορικο μαζι με το πρωτο κομματι του αξονα ή κονταινεις τον δικο σου.Τα ημιαξονια πλεον απεδειξες οτι ταιριαζουν,οποτε και στα Ε46 ισχυει το ιδιο που ισχυει και στα παλιοτερα μοντελα thumb
Το μονο που δεν μου δοθηκε ευκαιρια να δω,ειναι για ποιον λογο δεν ταιριαζει κορωνοπηνιο ιδιου μεγεθους καβουκιου απο Ε36 σε Ε46....Καπου πρεπει να υπαρχει διαφορα,ειτε στις βιδες της κορωνας,ειτε στη στηριξη του γκρουπ,ειτε καπου αλλου......Καποια στιγμη επαιζε να πουλησω το Quaife του Ε36 μου σ'ενα 330 Ε46 και ειχα προτεινει να μου στειλει το διαφορικο για να πειραματιστω,αλλα δεν ευδοκιμησε η πωληση τελικα κι εμεινα με την απορια.Η ιδια η Quaife σε προσωπικο μου email τοτε,μου'χε απαντησει οτι δεν γινεται....

andreas_R
09-02-15, 13:59
εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πειραζετε διαρκως τα αυτοκινητα σας

PetrosD
09-02-15, 17:38
Γιατί τα αγαπάμε και μας αρέσει να ασχολούμαστε μαζί τους!
Α, και δεν είναι χόντα.

Stunt Mike
09-02-15, 21:20
εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πειραζετε διαρκως τα αυτοκινητα σας

Εξαρταται τι θες να φτιαξεις.....

andreas_R
10-02-15, 09:16
καλα εγω πλακα κανω φυσικα.

Πετρο σιγα δακρυσαμε

tokiko
23-06-16, 16:37
Επαναφέρω λίγο το θέμα!
Υπάρχει-γνωρίζετε κάποιο αξιόλογο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να ασχολείται με κεντρικούς άξονες-ημιαξόνια και ζυγοστάθμιση...?
Με ενδιαφέρει μια ζυγοστάθμιση σε κεντρικό και αν υπάρχει κάτι Θεσσαλονίκη μπορώ να πεταχτώ αλλιώς θα πάει Αθήνα.

A8hnaios
23-06-16, 17:26
Το θέμα σηκώνει ώρες ατελείωτες συζητήσεως...Ποιά είναι η διαδικασία του ζυγίσματος????

Όσον αφορά το πως γίνεται η ζυγοστάθμιση στους άξονες, γίνεται με μηχανές που εμφανισιακά μοιάζουν με τόρνο. Δουλεύουν με την ίδια λογική με τα μηχανήματα ζυγοστάθμισης ζαντών.

https://www.jp-balancer.com/product/universal-joint-drive-balancer.html

mormon
24-06-16, 09:37
Επαναφέρω λίγο το θέμα!
Υπάρχει-γνωρίζετε κάποιο αξιόλογο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να ασχολείται με κεντρικούς άξονες-ημιαξόνια και ζυγοστάθμιση...?
Με ενδιαφέρει μια ζυγοστάθμιση σε κεντρικό και αν υπάρχει κάτι Θεσσαλονίκη μπορώ να πεταχτώ αλλιώς θα πάει Αθήνα.

ΒΙΑΞΩΝ και ΕΛΛΑΣ ΚΑΡΝΤΑΝ

mormon
24-06-16, 09:39
https://www.vrisko.gr/details/0h273173bj3h2cbhcf1_2b0h7j0abf1e
https://www.hellas-cardan.gr/index2.php

Dermatis
08-09-18, 09:29
Καλημερα
Επαναφερω το θεμα γιατι εχω ενα θεμα με την μεταδοση κινησης !
Αλλαξα μεσαια τριβη γιατι αρχισε στην πρωτη να κοπαναει και να περναει τρεμουλο. Οντως η μεσαι τριβη ηταν κομένη και καλως αλλάχτηκε.
Οταν πηρα το αμαξι απο το συνεργείο διαπίστωσα πως όντως πλεον ξεκινάει χωρίς γκαπ γκουπ και τρέμουλα οπως θα έπρεπε, ωστόσο αναμεσα 40-60 χλμ και σε όλες τις σχέσεις το κιβώτιου το αμάξι κάνει έντονο τρέμουλο προερχόμενο απο τον άξονα!
Επέστρεψα στο συνεργείο, διαπιστώθηκε όντως το τρέμουλο και χτες το άφησα να το ξανακοιτάξουν και η απάντηση που πήρα ήταν πως μηχανικά ειναι όλα καλά και δεν μπορόυν να βρούν κάτι. Το μονο μου ειπαν οτι μαλλον εχασε την ζυγοσταθμιση ο άξονας γιατι δουλεψε καποια χιλιόμετρα με την παλια μεσαία τριβή αλλα να το αφήσω έτσι και δεν τρέχει τίποτα.
Δεν υπαρχει βεβαια περίπτωση να το αφήσω έτσι και παρόλου που θεωρώ πως είναι δικιά τους ευθύνη να το βρουν θα το ψαξω μονος!
Η ερώτηση μου ειναι ...εφόσον δεν πειράχτηκε κατι στον άξονα ( κόψε ράψε) μπορεί να έχασε την ζυγοστάθμιση του ή δεν στέκει ? Επίσης αν ο άξονας δεν ειναιν σωστά ζυσταθμισμένος δεν θα έπρεπε στα 120-140 να γίνεται πανικός ? ( εμένα μετα τα 60 έιναι σαν να μην συμβαινει τίποτα)

PetrosD
08-09-18, 09:46
Όταν είχα αλλάξει μεσαία τριβή, ο μάστορας μου είπε πως ο άξονας (που είναι 2 κομμάτια) πρέπει να ξαναενωθεί στο ίδιο σημείο. Όντως ο δικός μου άξονας είχε 2 σημάδια με χρώμα, στα 2 κομμάτια του, που ενώθηκαν στο ίδιο σημείο.
Ένας άλλος μάστορας τώρα, που δεν το εμπιστεύομαι πολύ, μου είπε πως αυτό δεν έχει σημασία γιατί το κάθε κομμάτι πρέπει να έχει σωστό ζύγισμα από μόνο του και δεν παίζει ρόλο πως θα ενωθεί πάλι.
Απλά τα λέω αυτά, για να τα ξέρεις. Για ρώτα τον δικό σου αν ένωσε τα 2 κομμάτια του άξονα όπως ήταν ή όχι.

Dermatis
08-09-18, 10:11
Το ήξερα εξ αρχής περί ενωσης στο ίδιο σημείο που ήταν και πριν αλλά μου είπε πως δεν είχε σημάδι ο άξονας ο δικός μου αλλά δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο!

PetrosD
08-09-18, 11:09
Αν δεν έχει του κάνει αυτός. Το αν παίζει τελικά ρόλο ή όχι δεν το ξέρω σίγουρα.

panos320
08-09-18, 13:46
Είχα το ίδιο πρόβλημα σε Ε90.Ο άξονας αν δεν ενωθει ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν, βγάζει τρεμουλο. Στο Ε90 δεν είχε σημάδι και ο μηχανικός δεν σημάδεψε την θέση οπότε μετά την αλλαγή γινόταν μέσα στο αυτοκίνητο χαμός. Λόγω έλλειψης χρόνου βρήκα κεντρικό που δεν είχε ανοίξει ποτέ και τον έβαλα επάνω. Το πρόβλημα εννοείται ότι εξαφανίστηκε αμέσως. Εάν δεν βρεις άκρη μπορείς να τον ζυγισεις σε ειδικό μηχάνημα με κόστος αν δεν κάνω λάθος περί τα 30€.

BILL007
08-09-18, 15:47
Ο άξονας αν δεν ενωθει ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν, βγάζει τρεμουλο.

:+1: όταν έκανα την αλλαγή στη μεσαία τριβή, στο συνεργείο είχαν προσέξει να ξαναμπεί στο ίδιο σημείο.

Dermatis
09-09-18, 19:57
Και αν δεν προσεξαν σε εμενα και εκατσε σε αλλη θεση ....τι κανουμε τωρα ? Να δοκιμασω ολες τις πιθανες θεσεις δεν παιζει χαχαχα

jimkons73
22-11-18, 17:48
Είμαι νεος στο φορουμ και πρόσφατα απόκτησα μια bmw e46 1.6 coupe του 2002 με 145000. Το αμαξι γενικα θελει συμμαζεματακια αλλα το κυριότερο που με εκνευρίζει ειναι ενα βουητο-τρεμουλο λιγο πριν τα 60 το οποίο σταματάει λιγο μετα τα 60. Εχω την εντυπωση ομως πως ενα βουητο το εχει και μετα. Τι μπορει να ειναι; Το λαστιχο που ενώνει τον αξονα με την εξοδο του κιβωτίου εχει ενα μικρο ραγισματακι.Κατι αλλο δεν βλεπω. Ολα σφιγμενα απο κατω.
Καποια ιδεα;

S8N
07-12-18, 18:03
Είμαι νεος στο φορουμ και πρόσφατα απόκτησα μια bmw e46 1.6 coupe του 2002 με 145000. Το αμαξι γενικα θελει συμμαζεματακια αλλα το κυριότερο που με εκνευρίζει ειναι ενα βουητο-τρεμουλο λιγο πριν τα 60 το οποίο σταματάει λιγο μετα τα 60. Εχω την εντυπωση ομως πως ενα βουητο το εχει και μετα. Τι μπορει να ειναι; Το λαστιχο που ενώνει τον αξονα με την εξοδο του κιβωτίου εχει ενα μικρο ραγισματακι.Κατι αλλο δεν βλεπω. Ολα σφιγμενα απο κατω.
Καποια ιδεα;

Αυτό το λάστιχο είναι το guibo. Το σκίσιμο που βλέπεις στην περιφέρεια μπορεί να κρύβει πολύ μεγαλύτερη φθορά. Και το δικό μου ένα σκίσιμο φαινόταν να έχει μόνο, αλλά αφού το αφαιρέσαμε το στείλαμε στη Ravensburger για να το κάνει puzzle για παιδιά.