PDA

Επιστροφή στο Forum : [E36] d2 coilovers

giorgak_IS
24-12-11, 20:18
ειμαι στην ευχαριστη θεση να πω οτι μεσα στην βδομαδα θα ερθουν στα χερια μου οι νεες μου αναρτησεις (d2 racing).Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν καποιος που φοραει αυτες τις αναρτησεις μπορει να μου προτεινει τι ρυθμηση να κανω (σκληροτητα,χαμηλωμα,καμπε ).Η χρηση του αυτοκινητου ειναι για δρομο και αυτο που θελω ειναι να ειναι στριφτερο αλλα και παιχνιδιαρικο εκει που πρεπει..ευχαριστω εκ των προτερων..!:thumbsup:

Akis 330Ci
24-12-11, 20:30
Kαλοριζικες! Φοραω τη συγκεκριμενη αναρτηση εναμιση χρονο στο δικο μου. Μολις την εβαλα ηταν λες και πηρα αλλο αμαξι.Πραγματικα ειναι απαιχτη. Υπαρχουν ατομα που ειχαν bilstein και kw,και μολις εβαλαν την d2 βρηκαν αυτο ακριβως που ηθελαν.
Θελει μεγαλη προσοχη στη ρυθμιση,απο εμπειρο ατομο..

Stunt Mike
25-12-11, 09:31
Δοκιμασε εμπρος:2 μοιρες καμπερ,3.7+καστερ,ελαχιστη συγκλιση
πισω:2 μοιρες καμπερ,μηδενικη συγκλιση
χαμηλωμα:Με 17αρες-->550-530mm(χειλος ζαντας-φτερου) ή 560-540 αν το θες λιγο ψηλοτερο.Αν φορας αλλες ζαντες,πες μου να σου πω αλλα νουμερα.
Σκληροτητα ξεκινας με σκαλα 8/36 και στους 2 αξονες για στρωσιμο 1000χλμ και μετα ξεκινας πειραματισμους.Προσωπικα εγω οταν το'βγαζα στο δρομο το'χα στην 18/36 μπρος-πισω και το'βρισκα αρκετα ανετο και σφιχτο συναμα.
''ΠΡΟΣΟΧΗ'':Στην D2 για να ρυθμισεις σκληροτητα,πας ΠΡΩΤΑ τερμα 36/36 και ξεκινας να μετρας αναποδα μετα...Επισης δεν ξερω ποιος στην τοποθετει αλλα στη ρυθμιση υψους,ρυθμιζεται αναποδα απ'τις περισσοτερες coilover.Πρωτα η προφορτιση και μετα το πιατελο υψους και το σφιξιμο της.Δωστου και τις οδηγιες μαζι,το αναφερουν ρητα!Ειναι πολλες οι D2 που δεν δουλεψαν ποτε σωστα λογω τετοιας τοποθετησης,επειδη η μαστορατζα βαριεται να διαβασει τις οδηγιες.Αν γινει τετοιο λαθος,μενει ενα κενο γυρω στους 2 ποντους μεταξυ ελατηριου και πιατελου και κοπαναει....καλοριζικη!

Kostas Maras
25-12-11, 10:38
Δοκιμασε εμπρος:2 μοιρες καμπερ,3.7+καστερ,ελαχιστη συγκλιση
πισω:2 μοιρες καμπερ,μηδενικη συγκλιση
χαμηλωμα:Με 17αρες-->550-530mm(χειλος ζαντας-φτερου) ή 560-540 αν το θες λιγο ψηλοτερο.Αν φορας αλλες ζαντες,πες μου να σου πω αλλα νουμερα.
Σκληροτητα ξεκινας με σκαλα 8/36 και στους 2 αξονες για στρωσιμο 1000χλμ και μετα ξεκινας πειραματισμους.Προσωπικα εγω οταν το'βγαζα στο δρομο το'χα στην 18/36 μπρος-πισω και το'βρισκα αρκετα ανετο και σφιχτο συναμα.
''ΠΡΟΣΟΧΗ'':Στην D2 για να ρυθμισεις σκληροτητα,πας ΠΡΩΤΑ τερμα 36/36 και ξεκινας να μετρας αναποδα μετα...Επισης δεν ξερω ποιος στην τοποθετει αλλα στη ρυθμιση υψους,ρυθμιζεται αναποδα απ'τις περισσοτερες coilover.Πρωτα η προφορτιση και μετα το πιατελο υψους και το σφιξιμο της.Δωστου και τις οδηγιες μαζι,το αναφερουν ρητα!Ειναι πολλες οι D2 που δεν δουλεψαν ποτε σωστα λογω τετοιας τοποθετησης,επειδη η μαστορατζα βαριεται να διαβασει τις οδηγιες.Αν γινει τετοιο λαθος,μενει ενα κενο γυρω στους 2 ποντους μεταξυ ελατηριου και πιατελου και κοπαναει....καλοριζικη!

Χρόνια πολλά Mike.....ερώτηση...όταν λες χαμήλωμα 550-530mm θες να πεις εμπρός-πίσω;

Stunt Mike
25-12-11, 10:45
Χρονια πολλα Κωστα!!Ναι φιλε μου μπρος-πισω εννοουσα,sorry αμελεια μου...ειναι η αποσταση κατω χειλος ζαντας με χειλος φτερου οπως τα δινει η bmw επισημα στο TIS.Για 17αρες δινει εργοστασιακο υψος 604 μπροστα και 546 πισω...Αρα αν το κανεις 550-530 χαμηλωνεις 5.4cm μπροστα και 1.16cm πισω....Ενα ποντο χαμηλοτερα απ'τα συνηθη 6cm-4cm ελατηρια των H&R,Eibach κτλ τασ οποια βγαινουν 560-540mm μπρος πισω... ;)

BILL007
25-12-11, 11:04
Για 18άρες έχουμε νουμεράκια???:original: :thnx:

Υ.Γ Για Ε46 :original:

Kostas Maras
25-12-11, 11:10
Χρονια πολλα Κωστα!!Ναι φιλε μου μπρος-πισω εννοουσα,sorry αμελεια μου...ειναι η αποσταση κατω χειλος ζαντας με χειλος φτερου οπως τα δινει η bmw επισημα στο TIS.Για 17αρες δινει εργοστασιακο υψος 604 μπροστα και 546 πισω...Αρα αν το κανεις 550-530 χαμηλωνεις 5.4cm μπροστα και 1.16cm πισω....Ενα ποντο χαμηλοτερα απ'τα συνηθη 6cm-4cm ελατηρια των H&R,Eibach κτλ τασ οποια βγαινουν 560-540mm μπρος πισω... ;)

Εμένα Mike είναι compact και με την pss που έχω είμαι 56,5-54,5 άρα είμαι καλά υποθέτω κι αν θυμάσαι για τα τοπ μαουντ που σε ρώτησα τελικά δεν τα έβαλα λόγω κόστους και έπαιξα με την καμπερόβιδα και με ροδέλες και πήρα ένα επιθυμητό κάμπερ με πολύ καλό αποτέλεσμα!

dark knight
25-12-11, 17:59
για σωστη τοποθετηση απευθυνσου στην avc weber 210-9241413.τις εισαγει Ελλαδα και γνωριζει τα παντα για τις D2.δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα θυμαμαι οτι μου ειχε κανει σωστη τοποθετηση

giorgak_IS
25-12-11, 22:42
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Η τοποθετηση θα γινει στον κ. Πουπακη
ο οποιος απο οτι μου ειπαν ειναι απο τους καλυτερους.θα το κοιταξω και για την avc weber.Σας ευχαριστω ολους και παλι..thumb:thnx:

Stunt Mike
25-12-11, 23:31
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Η τοποθετηση θα γινει στον κ. Πουπακη
ο οποιος απο οτι μου ειπαν ειναι απο τους καλυτερους.θα το κοιταξω και για την avc weber.Σας ευχαριστω ολους και παλι..thumb:thnx:

Για τοποθετηση,μια χαρα ειναι ο Πουπακης...για στησιμο δεν θα το'λεγα...Δωστου τα νουμερα που σου'πα και να'σαι παρων να στα τηρησει και να σου δωσει και εκτυπωση....

Stunt Mike
25-12-11, 23:43
Για 18άρες έχουμε νουμεράκια???:original: :thnx:

Υ.Γ Για Ε46 :original:

Δυστυχως οχι...αλλα αν ρωτησεις σε κανα καλο βουλκανιζατερ θα σου πουνε.Τα'χουν αποθηκευμενα.Εγω ετσι εμαθα για το δικο μου...