Επιστροφή στο Forum : Δωρεά - μαμούθ από «φτωχή» Λαρισαία!!!
Απο αρθρο σε τοπικη εφημεριδα:
Τη μεγαλύτερη δωρεά όλων των εποχών δέχτηκε προσφάτως το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, το οποίο ορίζεται ως κληρονόμος στη διαθήκη ηλικιωμένης Λαρισαίας που απεβίωσε πριν λίγο καιρό. Πρόκειται για περίπου τριάντα διαμερίσματα, σε τέσσερις κεντρικές μικρές πολυκατοικίες της Λάρισας, επιπλέον ένα κεντρικότατο σπίτι στον Πλαταμώνα αλλά και μετρητά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κατάθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η διοίκηση του Γηροκομείου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη έχει κάνει αποδεκτή τη δωρεά και όρισε επιτροπή υπό τον διευθυντή Π. Τσούμα προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη διαθήκη. Από την πλευρά του, ο παλιός δικηγόρος Γιώργος Ζιαζιάς που μετέχει αδιαλείπτως στη διοίκηση του Γηροκομείου -το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1946 - επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στο Ίδρυμα και μάλιστα σε εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των λειτουργικών του εξόδων.
Δωρήτρια είναι η Χαρίκλεια Χριστοδούλου - Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών. Η ίδια είχε κληρονομήσει και τον αδελφό της Γιώργο Χριστοδούλου- Τράντο ο οποίος είχε αποβιώσει προ διετίας αλλά και έναν ακόμη αδελφό τους που είχε πεθάνει προ ετών, αμφότεροι παλιοί Λαρισαίοι εργολάβοι . Ανύπαντροι και άτεκνοι και τα τρία αδέλφια. Η Χ. Τράντου ζούσε μέχρι το θάνατό της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην οδό Παναγούλη 54 αλλά και στο εξοχικό στον Πλαταμώνα, διάγοντας πολύ μετρημένη ζωή-όπως λένε οι γείτονες- ουσιαστικά κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Για ν΄ αφήσει τελικά ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στο Γηροκομείο. Η ίδια είχε κάνει εν ζωή μεγάλη οικονομική δωρεά στην εκκλησία του Πρ. Ηλία στη συνοικία Νεράιδας.
Εκτός από τις καταθέσεις, που για να περιέλθουν στο Γηροκομείο απαιτείται δικαστική διαδικασία για έκδοση κληρονομητηρίου, σχετική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου, η διαθήκη εκχωρεί στο Ίδρυμα:
-τρία καταστήματα, τρία διαμερίσματα και υπόγειο της οικοδομής στην Παναγούλη 54
-έξι διαμερίσματα και υπόγειο της οικοδομής καθώς και πάρκινγκ (όπου βρίσκεται και αυτοκίνητο της δεκαετίας του ΄80, που συμπεριλαμβάνεται κι αυτό στη δωρεά) στην Οικ. Εξ Οικονόμων 12
-τρία διαμερίσματα της οικοδομής επί της Ηλιοδώρου 2
-δεκατέσσερα διαμερίσματα της οικοδομής στην Τζαβέλλα 52 και
-οικοδομή στον Πλαταμώνα
Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και περιέλθει η δωρεά στο Γηροκομείο, η διοίκησή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με τον φόρο κληρονομιάς που πρέπει να καταβληθεί και που αναμένεται να είναι σημαντικού ύψους αλλά και τη διαχείριση των ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αυτή την περίοδο ανοίκιαστα και ορισμένα χρήζουν επισκευών πριν νοικιαστούν καθώς πρόκειται για οικοδομές των δεκαετιών 1950-60.
Σωτ. Ζαχαριάς
πηγη:https://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=5&aid=35027
....για να δω τα σχολια σας.:original:
Konstantinos E60
16-12-11, 08:54
Τωρα θα βρεθούν κατι μακρινά ανήψια να προσβάλουν την διαθηκη και να διεκδικήσουν
την περιουσία !!
πέθανε η θεία μου; τρέχωωωωωωωωωωωωωω
η πραξη της ειναι αξιαιπαινη.
σιγουρα ο σκοπος της ηταν να βοηθησει τους συνομιληκους της που ηταν σε πολυ χειροτερη μοιρα ωστε να εχουν μια μικρη βοηθεια στα γεραματα τους..
ευχομαι η δωρεα της να πιασει τοπο και οχι να μπει σε τσεπες,εστω και μερος της.
Dr. Yamastura
16-12-11, 10:16
Τα μετρητά έπρεπε να τα αφήσει στο δημοφηλές Bmw Fans!!
200 μέλη που γράφουν τακτικα...10000 χιλιαρικα ο καθένας με προυπόθεση
όλα να πάνε σε μπαξιματα των αυτοκινήτων των κληρονόμων!!
Τούρμπο το μ3 μου!!!:hystericalbs1:
Μπράβο στην αποθανούσα!!
Ελπίζω να μην σπαταληθούν σε διάφορες τσέπες διαχειριστών της περιουσίας...
mpravo tis , kai giati na mporei se teliki na prosblithei i diathiki opoiudipote anthropou an tin exei kanei me soas ta frena .
ego mporei na thelo sta geramata na ta afiso ola sto paok mpas kai pirosoume kai kanenan ekei mesa
Panos 316T
16-12-11, 10:24
σαν Ελληνάρας που είμαι θα πω "μια χαρά θα περάσει η διοίκηση" ...
στη θέση της αποθανούσας θα είχα αναλάβει να βοηθήσω από πρώτο χέρι οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.
τώρα κάτι εκκλησίες , ιδρύματα κλπ επιτρέψτε μου να είμαι δύσπιστος.
Άρη καλορίζικο το Μ5 βρε!!!!!!!
mpravo tis , kai giati na mporei se teliki na prosblithei i diathiki opoiudipote anthropou an tin exei kanei me soas ta frena .
ego mporei na thelo sta geramata na ta afiso ola sto paok mpas kai pirosoume kai kanenan ekei mesa
Αν έχεις παιδιά (συγγενείς δηλ. Α' βαθμού) και τα αφήσεις όλα στον μπάοκ, την Ρωσίδα που σε γηροκομεί, κλπ. τα τέκνα έχουν δικαίωμα να προσβάλουν τη διαθήκη κ να γίνει νέο μοίρασμα εκ νέου.
Στην περίπτωση της γιαγιάς, αφού δεν υπάρχουν συγγενείς Α' βαθμού λογικά δεν μπορεί να προσβληθεί η διαθήκη.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην κυρία, να έχει καλό ταξίδι και μακάρι οι στερήσεις της να πιάσουν τόπο ώστε να βελτιωθεί η ζωή των υπόλοιπων συνομήλικων της και να μη γίνουν μπεμβέ, μερσεντέ και λοιπά γούστα διάφορων προέδρων, δημάρχων κ λοιπών διακοσμητικών στοιχείων.
oldcarskickass
16-12-11, 10:35
Η πράξη της είναι πραγματικά παράδειγμα, δυστυχώς όμως ο κόσμος και το κράτος δεν είναι όπως τον θέλουμε στο μυαλουδάκι μας, δλδ πιστεύω ότι μετά από χρόνια παραμονής της υπόθεσης στο ταχύτατο ελληνικό σύστημα, η δοθείσα περιουσία θα παραμείνει αναξιοποίητη.
Αν ήθελε να κάνει το καλό ας τα δώριζε εν ζωή (<-ΔΕΝ κατακρίνω την παρούσα πράξη της, απλά τονίζω αυτό που θέλω να πιστεύω ότι θα είχα την διαύγεια να κάνω εγώ).
εχω στη ντουλαπα μου ενα κοστουμι με σκισμενες τσεπες, ωστε να θυμαμαι οποτε το βλεπω οτι στο τελευταιο μου ρουχο δεν θα μπορω να βαλω τιποτα...thumb
...εγω νομιζω οτι στη Β'ΔΟΥ Λαρισας, θα στησουν μεγαλο γλεντι!!!!.... αφου οι φοροι που θα εισπαρχθουν απο φορο κληρονομιας(ετσι κι αλλιως υπαρχουν και τα μετρητα....)θα λυσουν καθε ανησυχια για την επιτευξη των στοχων εισπραξεων που ειχαν!!!thumb
Σοβαρα ομως τωρα, αξιζει ενα μεγαλο μπραβο στη Γιαγια για τη δωρεα αυτη!!!
.......απο την αλλη ομως πως γινεται να ζει καποιος μονος του με τοση περιουσια???.....παραξενα σεναρια γραφει η ζωη.....
.................................................. ....
Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και περιέλθει η δωρεά στο Γηροκομείο, η διοίκησή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με τον φόρο κληρονομιάς που πρέπει να καταβληθεί και που αναμένεται να είναι σημαντικού ύψους αλλά και τη διαχείριση των ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αυτή την περίοδο ανοίκιαστα και ορισμένα χρήζουν επισκευών πριν νοικιαστούν καθώς πρόκειται για οικοδομές των δεκαετιών 1950-60.
Φοβερά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι ανθρωποι ! Τους λυπάμαι !
Ξέρετε τι είναι να σου χαρίζουν μεγάλη κληρονομιά και να πρέπει να πληρώσεις φόρους ;;; Πα, πα, πα, ούτε στον κόρφο μου !!!
:)
Φοβερά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι ανθρωποι ! Τους λυπάμαι !
Ξέρετε τι είναι να σου χαρίζουν μεγάλη κληρονομιά και να πρέπει να πληρώσεις φόρους ;;; Πα, πα, πα, ούτε στον κόρφο μου !!!
:)
Το γελάς; Ο Πάγκαλος δεν είδες τι έπαθε;;
εχει να πεσει μεγα :fagopoti:
Οπως τα λετε ειναι:
Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ
Δυσκολίες στο Γηροκομείο με την κληρονομιά-μαμούθ
* Χρονοβόρα η διαδικασία και με εμπλοκές ενώ οι ανελαστικές ανάγκες του ιδρύματος τρέχουν
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
Έκπληξη και ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε χθες στην κοινωνία της Λάρισας η είδηση που δημοσίευσε η «Ε» για την τεράστιας αξίας δωρεά που άφησε στο Γηροκομείο μετά τον θάνατό της ηλικιωμένη Λαρισαία η οποία ζούσε κάνοντας αιματηρές οικονομίες.
Άλλωστε πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά όλων των εποχών που δέχτηκε το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας ή άλλο κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής καθώς αντιστοιχεί σε τριάντα διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται σε τέσσερις κεντρικές μικρές πολυκατοικίες της Λάρισας, επιπλέον ένα σπίτι στον Πλαταμώνα αλλά και μετρητά που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε κατάθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η δωρήτρια Χαρίκλεια Χριστοδούλου- Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών, είχε κληρονομήσει και τους δύο επίσης ανύπαντρους και άτεκνους αδελφούς της οι οποίοι είχαν αποβιώσει πριν μερικά χρόνια και οι οποίοι ήταν παλιοί εργολάβοι της Λάρισας.
Ωστόσο η υπόθεση δεν φαίνεται να είναι τόσο θεαματική για το Γηροκομείο, όσο εξαρχής δείχνει. Και τούτο διότι ο κανονισμός λειτουργίας του δεν διευκολύνει τη διενέργεια των απαραίτητων επισκευών σε κάποια από τα κληρονομηθέντα ακίνητα, ώστε να είναι αυτά εκμεταλλεύσιμα. Προς τούτο απαιτούνται χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες αυξάνουν κατά πολύ το κόστος που θα πλήρωνε κάποιος ιδιώτης για το ίδιο αντικείμενο εργασιών. Ενώ και η ενοικίαση ακινήτων από το Γηροκομείο μόνο απλή υπόθεση δεν είναι καθώς απαιτείται δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός και ο οποίος μάλιστα δεν επιτρέπεται να αποδώσει αποτέλεσμα κάτω από ορισμένη τιμή.
Ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης έχει πικρή εμπειρία και από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αλλά και από την υπόθεση εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο του κληροδοτήματος Δημητράτου (επί της Κεντρικής πλατείας όπου στεγάζεται η Εφορία) του οποίου είναι επίσης πρόεδρος. Και αυτό όπως και το Γηροκομείο επιβλέπονται από την Υπηρεσία Κληροδοτημάτων. Και ναι μεν, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, πέρυσι είχε εξασφαλιστεί άδεια από την Αθήνα να προχωρήσουν ευέλικτα στην εκτέλεση των εργασιών εξοικονομώντας σημαντικά ποσά, στη Λάρισα δε η υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξακολουθεί να αρνείται ακόμη την έγκριση της διατεθείσας δαπάνης, παρότι αυτή είναι υποπολλαπλάσια από εκείνη που προβλεπόταν από τη μελέτη των Υπηρεσιών της τότε Νομαρχίας. Παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει τώρα προφανώς και το Γηροκομείο.
Ο δήμαρχος έχει αρχίσει να σκέφτεται την αξιοποίηση των κληρονομηθέντων οικοδομών μέσω της στέγασης κάποιων υπηρεσιών ή και του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που σχεδιάζει ο Δήμος, «εφόσον μας το επιτρέψει η γραφειοκρατία», όπως σημειώνει. Και δεν λησμονεί να υπογραμμίσει με την ευκαιρία τη σοβαρή οικονομική επιβάρυνση που υφίσταται το Γηροκομείο καθώς δεν απαλλάσσεται από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Και ας είναι κάποια περιουσιακά στοιχεία του ανεκμετάλλευτα, όπως π.χ. λιβάδια στην περιοχή Τυρνάβου.
Φυσικά από την κληρονομιά, ακίνητα και μετρητά, της διαθήκης Χριστοδούλου- Τράντου, σημαντικό κομμάτι θα περιέλθει στο κράτος ως φόρος. Και βέβαια το όφελος για το Γηροκομείο θα αργήσει να γίνει χειροπιαστό αφού πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Το γεγονός αυτό, όπως και η εικόνα που δημιουργήθηκε χθες στην πόλη ότι «το Γηροκομείο πλούτισε», ανησυχούν τον διευθυντή του Ιδρύματος. Ο Παύλος Τσούμας διαβλέπει τον κίνδυνο να μειωθούν οι προσφορές των Λαρισαίων που παραδοσιακά πληθαίνουν την περίοδο των Χριστουγέννων και οι οποίες συνήθως φθάνουν αυτές τις ημέρες το ποσό των 20.000-25.000 ευρώ. Εάν αυτό συμβεί, το Γηροκομείο θα βρεθεί σύντομα σε αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού. Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχει η άποψη ότι η χειρονομία της πλούσιας Λαρισαίας μπορεί να προκαλέσει κύμα μιμητών, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός βέβαια.
Σωτ. Ζαχαριάς
πηγη:https://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=7&aid=35048
Skyline_IS
16-12-11, 13:34
Μολις εμαθα οτι παραγγελθηκε cayenne turbo s απο διοικητη γηροκομειου στη λαρισα :whistle::whistle::whistle:
Σωστο σαν σκεψη μονο που ολως τυχαιως καποιο παραθυρακι θα φαει τα λεφτα και ολα τζαμπα..
Αφου ειχε τοσα σπιτια και λεφτα ας εδινε απο ενα σπιτι σε καποιον αστεγο/ανεργο/πολυτεκνη οικογενεια καθως ενα ενα σεβαστο χρηματικο ποσο για να το επισκευασουν αλλα και να μπορουν να ζησουν αξιοπρεπως
εχω στη ντουλαπα μου ενα κοστουμι με σκισμενες τσεπες, ωστε να θυμαμαι οποτε το βλεπω οτι στο τελευταιο μου ρουχο δεν θα μπορω να βαλω τιποτα...thumb
Ευστοχοτατο !! Μ'αρεσε.
Αφου ειχε τοσα σπιτια και λεφτα ας εδινε απο ενα σπιτι σε καποιον αστεγο/ανεργο/πολυτεκνη οικογενεια καθως ενα ενα σεβαστο χρηματικο ποσο για να το επισκευασουν αλλα και να μπορουν να ζησουν αξιοπρεπως
Ετσι σκεφτηκα κι εγω.. αν ηθελε να βοηθησει θα το εκανε οσο ζουσε. Απλα τα μαζευε και οταν ειδε οτι δεν μπορει να τα παρει στο ταφο, τα γραψε γυρω-γυρω.
Καλα εκανε εστω και στο τελος που τα αφησε καπου και δεν πηγαν στο κρατος.
Απο την αλλη πλευρα, τοσο χρημα δεν ειναι σωστο να πηγαινει σε ενα μερος.
Επρεπε να εχουμε ενημερωθει νωριτερα ωστε να εχει αναλαβει ο βοηθος μου.
Επειδη πεθανε η γυναικα δεν θελω να το ξεφτιλησω και να αμαυρωσω τη μνημη της.
Ας αναπαυθει εν ειρηνη.
Αλλα επειδη δεν κρατιεμαι, ΡΕ ΑΡΗ ελεος δηλαδη, μεσα απο τα χερια μας τα χασαμε τα φραγκα.
Μιλανε αδερφε σε αυτες τις περιπτωσεις.
Ασε που μπορει να ειχε και καμμια βεσπα σε κανα υπογειο και να χασαμε και το εργαλειο.
Αυτες οι γριες ειναι μεγαλες βεσπομαζωχτρες.
Τεσπα, μπραβο στη γιαγιουλα, εκανε το σωστο. Βοηθησε καποιον τουλαχιστον.
σε τετοιες περιπτωσεις ο σκοπος δεν ειναι να φαγωθει το κεφαλαιο που κληρομειται.
αυτο ειναι ευκολο.
τα μοιραζουμε σε καποιους που εχουν αναγκη, τα τρωνε και τελειωσε.
αλλη μια περιουσια εξανεμιστηκε.
ο σκοπος ειναι το κεφαλαιο αυτο να μπορει παραμενει ατοφιο (ή και να "αυγατίζει"), να εκμεταλευεται σωστα και απο τα εσοδα του να βοηθουνται ολο και περισσοτεροι.
αυτο ειναι το δυσκολο...
Πές μας ένα παράδειγμα που να έγινε αυτό ! :original:
υπαρχουν καποια ιδρυματα αντωνη που εγινε...
οπως το ιδρυμα ωναση, το οποιο υπολογιζεται οτι αυξησε την περιουσια του ενω εχει να επιδειξει πολυ αξιολογο εργο...
θα μου πεις, τι σου λεω τωρα...
......Αλλα επειδη δεν κρατιεμαι, ΡΕ ΑΡΗ ελεος δηλαδη, μεσα απο τα χερια μας τα χασαμε τα φραγκα.
Μιλανε αδερφε σε αυτες τις περιπτωσεις.
Ασε που μπορει να ειχε και καμμια βεσπα σε κανα υπογειο και να χασαμε και το εργαλειο.
Αυτες οι γριες ειναι μεγαλες βεσπομαζωχτρες........
.... φωτο απο το υπογειο της γιαγιας στην εφημεριδα:
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00090.jpg
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00091.jpg
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00093.jpg
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00094.jpg
ΛΕΓΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ
εχεις 5 λεπτά και ο χρόνος μετράει.
00.04.59
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
Ποτε προλαβες και τσιμπισες ????:th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Δεν ειναι της γιαγιας!!!....ενας πελατης μου τα εχει,ειναι βεσποσυλλεκτης και του εχω μιλησει και για το βεσπαφανς να μπει και να τα πειτε.thumb
εκτος απο αυτα, που ειναι μονο για συλλογη κυριως, κυκλοφορει μ'αυτο:
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00087.jpg
..ολες αυτες τις φωτο τις εχω ξαναποσταρει παλαιοτερα,μαζι και αυτη:
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DUCATI/DSC00089.jpg
ΥΣ.η γιαγια κληροδοτει ομως και ενα αυτοκινητο δεκαετιας του '80 που ειναι σε καποιο υπογειο γκαραζ.....αυτο οντως υπαρχει και μια και τα αδερφια της ηταν εργολαβοι οικοδομων μηπως ειναι κανενα αξιολογο οχημα....
Αρη να σου φέρω και τη δικιά μου για φωτό
το ντουκατι να το στριβουμε που και που.
οχι ολο ευθειες.
(το λαστιχο κοντεύει να γινει τετράγωνο).
Ρε τη γιαγια, μνημόσυνο που της καναμε.....
RIP
την ξερω την αποθηκη αυτη σταματη...
Αρη να σου φέρω και τη δικιά μου για φωτό
Ευχαριστω Γιαννη!!!....αλλα δεν το εχω το σπορ με τις μηχανες....μονο κατι Leadακια οδηγουσα και αυτα μεχρι τα 25 μου!!!:thumbsup:
το ντουκατι να το στριβουμε που και που.
οχι ολο ευθειες.
(το λαστιχο κοντεύει να γινει τετράγωνο).
Ρε τη γιαγια, μνημόσυνο που της καναμε.....
RIP
...προεδρε, εγω την τεντα που φαινεται στο φοντο εβαλα,αυτη στρωνει καλα?:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
το πενβε το κανει ανταλλαγή?
το ασπρο?
τη στρωνει την τεντα...;)
...:shok: για πες ειναι εξω απο Λαρισα?...θα επιβεβαιωσω το ναι η το οχι.thumb
το πενβε το κανει ανταλλαγή?
το ασπρο?
δινει το παπι, ανταλλαγη με Μ3...
καλά το οφ τοπικ γκουζ κλάουντ
δινει το παπι, ανταλλαγη με Μ3...
το πενβε το ασπρο ρωτα τον.
ενδιαφέρομαι.
καλά το οφ τοπικ γκουζ κλάουντ
και τι αγχωνεσαι? στην πλατη θα τα κουβαλησεις???:th_Laie_67-1:
κοπυ αντ παϊστ και εξω απο ΄δω!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:
κοπυ αντ παϊστ και εξω απο ΄δω!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/4/45/1954_BMW_R51-3.jpg
για εχε το νου σου μη δεις καμμια τετοια εκει στα βουνα που πας.
με δύο κυλίνδρους ψάχνω σαν αυτή.
κοπυ αντ παϊστ και εξω απο ΄δω!!!
εχει χαλασει το πεΪστ θα τα κανει μονο κοπυ..:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
:shok: WOW φανταζομαι η Χαρλεϋ θα ωχριουν μπροστα της σε ηχο!!!
εχει χαλασει το πεΪστ θα τα κανει μονο κοπυ..:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
:shok: WOW φανταζομαι η Χαρλεϋ θα ωχριουν μπροστα της σε ηχο!!!
τους μαμαει τη μαμα
ρε τη γριούλα στροφές θα τραβάει στο μνήμα
https://www.youtube.com/watch?v=6AJZZ6Bbh9g
τους μαμαει τη μαμα
ρε τη γριούλα στροφές θα τραβάει στο μνήμα
Απο εχτες και μεχρι αυτη την ωρα σε οποιο μερος (καφενεια ειδικα,καφετεριες κτλ.)πας εδω στη Λαρισα,δεν εχει αλλη κουβεντα εκτος απο αυτο!!!:thumbsup:
Απο εχτες και μεχρι αυτη την ωρα σε οποιο μερος (καφενεια ειδικα,καφετεριες κτλ.)πας εδω στη Λαρισα,δεν εχει αλλη κουβεντα εκτος απο αυτο!!!:thumbsup:
βρες τωρα ενα R51 και θα σε θυμηθω στη διαθηκη μου.
θα σου το αφήσω κληροδότημα.
https://www.youtube.com/watch?v=6AJZZ6Bbh9g
:shok:
ωρε φιλε!!! ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΗΧΟΣ!!!!
κατι εχω κατα νου,αλλα την εχουν φερει απο Ρωσια και δεν ειναι Πενβε αλλα υποστηριζουν οτι ειναι η ιδια μηχανη.....ισχυει?
κατι εχω κατα νου,αλλα την εχουν φερει απο Ρωσια και δεν ειναι Πενβε αλλα υποστηριζουν οτι ειναι η ιδια μηχανη.....ισχυει?
ουραλ
για τον πτσο καβαλα και γυρω γυρω μελισσες να τρυγανε τα π@παρια
μην ασχολεισαι καν.
θενκς παντως
ουραλ
για τον πτσο καβαλα και γυρω γυρω μελισσες να τρυγανε τα π@παρια
μην ασχολεισαι καν.
θενκς παντως
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
ναι,ναι αυτη ειναι μαρκα!!!!....και να χτυπιουνται κατω:"σου λεω ιδια ανταλακτικα με την πενβε εχει" και κατι τετοια λεγανε....
Τελος παντων θα εχω τα ματια ανοιχτα!!! :thumbsup:
Σοβιετική αντιγραφή του κ.λου
Konstantinos E60
16-12-11, 18:14
Οταν ανέβεις Θεσ/νίκη πήγαινε για ενα καφεδάκι στο Καφωδείο Ελληνικό.Την έχουν μέσα στο μαγαζί και είναι πιπίλα...!!!
https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/379693_274292312607420_274200535949931_712122_1936 777352_n.jpg
https://www.ivisit.gr/wp-content/uploads/2010/08/kafe-ellinikon-610x260.jpg
τι θα πάρετε?
τη ρο πενηντα ενα, ευχαριστώ
Παλι καλα που δε τα αφησε στην εκκλησια να τα φανε οι χοντροι παπαδες
στα διαλα μουσατα τεμπελοσκυλα
βρες τωρα ενα R51 και θα σε θυμηθω στη διαθηκη μου.
θα σου το αφήσω κληροδότημα.
Σταμάτη πρέπει να έχει ο Καφετζάκης στην Καισαριανή. Έχει κάποιες αναπαλαιωμένες και μερικές τις πουλάει.
Πρέπει να έχει κ R51.
Σταμάτη πρέπει να έχει ο Καφετζάκης στην Καισαριανή. Έχει κάποιες αναπαλαιωμένες και μερικές τις πουλάει.
Πρέπει να έχει κ R51.
Κάνε ανταλλαγή την Ταμάρα, πανούΛη!
Τον εχω παρει ρε συ.
Αυτος εχει ετοιμες.
(ανταλλαγη με Μ3 Ε46 και διαφορά απο μερους μου)
....πραγματι δεν παιζονται ορισμενες τιμες!!!...:shok:πχ.17,000ευρω??????!!! !!!
οπως εδω:https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1972883/
https://i2.photos.scar.gr/1972/1972883_1_b.jpg
ΥΣ.απο μια γρηγορη ανιχνευση στο car.gr :
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?make=298&offer_type=sale&or=a&so=pr&variant=r51
2 παρατηρήσεις πάνω στο R5X που το έχω ψάξει,γιατί και εμένα μου αρέσει απίστευτα και αμα κάτσει ευκαιρία κάποια στιγμή,μια τέτοια θα γίνει δικιά μου! :)
1) O τύπος την έκανε 12 βολτη=ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στο συγκεκριμένο
2) Τελικά μόνο ένα πράγμα συμφέρει.Να την βρείς στο εξωτερικό (καμία γερμανία,που υπάρχουν μπόλικες και σε καλές τιμές) και να αγοράσεις απο εδώ για παράδειγμα https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/771571/ χαρτιά και τελείωσε η ιστορία.
Δεν θα ξεχάσω στην περιοχή μου,που ήταν ένα γεροντάκι με μια γιαγιά που είχαν μια τέτοια μηχανή με καλάθι.Ο παππούς ήταν μεγάλη μορφή!Πολύ καλοσυνάτος,να φανταστείτε τριγυρνούσε στους δρόμους με το καλάθι και αν κάποιος ήθελε να τον πετάξει κάπου πιο πάνω τον πήγαινε.
Η ιστορία τραγική για να μην μακρυγορώ.Η γιαγιά πέθανε και μετά απο λίγο καιρό και ο παππούς. Η μηχανή έμεινε παρατημένη πολλά χρόνια πάνω σε μια στροφή σε κεντρικότατο δρόμο. Λεηλατήθηκε απο το χρόνο,τη σκόνη και τα καιρικά φαινόμενα.Η κατάληξη της ήταν η πρέσα απ'οσο έμαθα απο φίλο δημοτικό υπάλληλο.
Είχα ενδιαφερθεί να την αγοράσω,αλλά δυστηχώς ήταν κληρονομική δια του 4 ή 5 και κανένας γκιόζης κληρονόμος δεν ήθελε αρχικά να την δώσει (και να πάρει και την ευθύνη εναντι των άλλων-ξέρετε αυτά πως πάνε...),ούτε στη συνέχεια.
Δυστηχώς έτσι είναι η κατάληξη πολλων παλιών αυτοκινήτων και μηχανών.Τα τρώει η κληρονομιά δια του 1025 και άντε να βγάλεις άκρη.
Είναι τζόκερ να σου κάτσει.Δεν έχουν σημασία τα λεφτα σε κάτι τέτοια,εκτός και αν το ποσό που προσφέρεις είναι αμύθητο...
Θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου και η εικόνα της σαν "καινούργια" που κυκλοφορούσε,αλλά και όταν την πήραν ρημαγμένη για να την πάνε πρέσα. :crying: