PDA

Επιστροφή στο Forum : Εγκατασταση Akrapovic 1M

m3est
10-12-11, 14:35
Εφθασε επιτελους στην Ελλαδα η πρωτη Akrapovic για το 1Μ.Η Evolution οπως λεγεται η ολοσωμη ειναι εξ ολοκληρου απο τιτανιο.Οι αποληξεις υπαρχουν σε Carbon η Τιτανιο αναλογως τα γουστα του ιδιοκτητη.Προεραιτικα δινεται σετ κλαπετου για επιλογη ηχου οπως και Downpipes Catless ανοξειδωτα.Επειδη ομως η ολοσωμη καταργει τους δευτερευοντες καταλυτες επελεξα να κρατησω τα εργοστασιακα Downpipes που εχουν καταλυτες επειδη το συγκεκριμενο αυτοκινητο ανεβοκατεβαινει Αθηνα - Μοναχο 2-3 φορες το χρονο και δεν θα ηθελα να μην περναει τον ελεγχο καυσαεριων.

Αμεσως κανονιστηκε ραντεβου στο συνεργειο BMW του Φλασκη για τοποθετηση.Στην αρχη αφαιρεθηκε η εργοστασιακη εξατμιση η οποια παρεπιπτοντως ηταν ελαφρια σχετικα με αλλες εργοστασιακες.Η τοποθετηση δεν χρειαστηκε αρκετο χρονο αφου οπως μας εχει συνηθισει η Akrapovic με την ποιοτητα κατασκευης της ολα μπηκαν τελεια στη θεση τους.Το μονο που μας καθυστερησε ειναι τα ξηλωματα που εγιναν για να περαστει το σωληνακι της υποπιεσης απο μπροστα μεχρι πισω στο χωρο αποσκευων οπου τοποθετειται η ηλεκτροβαλβιδα που ανοιγοκλεινει το κλαπετο.Η ηλεκτροβαλβιδα με τη σειρα της παιρνει την εντολη απο ενα ασυρματο συστημα που δινει την εντολη ο οδηγος με μπουτον.Αυτο το μπουτον εχει το Σκορπιο της Akrapovic φωτειζομενο στο πανω μερος , το οποιο φωτιζει λευκο οταν ειναι κλειστο και κοκκινο οταν ανοιγει. Το μπουτον που βλεπετε στην τελευταια φωτογραφια εχει το σχημα και το μεγεθος ενος αναπτηρα αυτοκινητου.Τοποθετειται λοιπον στην εργοστασιακη υποδοχη του αναπτηρα και αυτοματως τροφοδοτειται με 12V.Επισης περιλαμβανει εσωτερικα μια μπατταρια σε περιπτωση που καποιος θελει να το εχει εκτος βασης.

Μετα το τελος της εγκαταστασης εγινε η συνιθισμενη δοκιμη στην οποια οδηγειται το αυτοκινητο μεχρι να ζεσταθει η εξατμιση ωστε να εντοπισθουν τυχον θορυβοι.Ολα ομως ειχαν μπει σωστα και το αποτελεσμα ηταν ασυλληπτο.Ο ηχος της εξατμισης με το κλαπετο κλειστο ειναι σχεδον σαν της εργοστασιακης .Οταν ομως μπηκε το μπουτον στο Sport ανοιξε το κλαπετο και οι ουρανοι μαζι.Ο ηχος δεν περιγραφεται με λογια και γραπτα.Στην επιλογη αυτη παρακαμπτεται το τελικο καζανι και τα καυσαερια οδηγουνται απο σκετους σωληνες κατευθειαν στις Carbon αποληξεις. Επειδη τα βιντεο δεν περιγραφουν ακριβως το αποτελεσμα ανεβαζω μονο φωτογραφιες απο την εγκατασταση και οποιος θελησει μπορει να την ακουσει ζωντανα σε μια απο τις επομενες συνατησεις.Αν κρινουμε λοιπον απο το συγκεκριμενο σετ η ποιοτητα κατασκευης μελετης και σχεδιασης εχει φτασει σε κορυφαιο επιπεδο.Μακαρι να δουμε αντιστοιχα προϊόντα να βγαινουν για ακομα περισσοτερα μοντελα αυτοκινητων.

m3est
10-12-11, 14:38
Και η συνεχεια...

stef
10-12-11, 14:39
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!
Μπράβο Νίκο!! Φαντάζομαι θα λυσσομανάει τώρα το κτηνάκι σου
Ερώτηση: τα κλαπέτα είναι ηλεκτρικά και ρυθμίζονται μέσα από το αυτοκίνητο εαν το θέλει ο ιδιοκτήτης με κουμπί?

Stathis
10-12-11, 14:39
καλοριζικη πολυ καλη αυτη η επιλογη για το θορυβο, αν υπηρχε για s85 ισως εβαζα κι εγω, αν και τη βαρεθηκα λιγο τη βαβουρα...

aristent
10-12-11, 15:02
καλοριζικη πολυ καλη αυτη η επιλογη για το θορυβο, αν υπηρχε για s85 ισως εβαζα κι εγω, αν και τη βαρεθηκα λιγο τη βαβουρα...

Με 'γεια Νικο!!!!:thumbsup:

.....ελπιζω να μην γινομαι αδιακριτος εαν ρωτησω κοστος,....ακαδημαϊκο το ενδιαφερον,.......ετσι κι αλλιως δεν θα υπαρξουν και πολλοι υποψηφιοι αγοραστες,αφου η 1Μ θα ειναι σπανια στα εδαφη μας....

.....Σταθη και εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το εχει κανει ακομη η Acrapovic !!!!...ειδικα εαν υπαρχει και επιλογη για κλαπετο,οποτε εχεις ορεξη να εχεις και την "βαβουρα"!!!thumb

m3est
10-12-11, 15:25
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!
Μπράβο Νίκο!! Φαντάζομαι θα λυσσομανάει τώρα το κτηνάκι σου
Ερώτηση: τα κλαπέτα είναι ηλεκτρικά και ρυθμίζονται μέσα από το αυτοκίνητο εαν το θέλει ο ιδιοκτήτης με κουμπί?

Ναι Στεφανε ειναι.Το περιγραφω αλλωστε αν το διαβασεις.

Με 'γεια Νικο!!!!:thumbsup:

.....ελπιζω να μην γινομαι αδιακριτος εαν ρωτησω κοστος,....ακαδημαϊκο το ενδιαφερον,.......ετσι κι αλλιως δεν θα υπαρξουν και πολλοι υποψηφιοι αγοραστες,αφου η 1Μ θα ειναι σπανια στα εδαφη μας....

.....Σταθη και εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το εχει κανει ακομη η Acrapovic !!!!...ειδικα εαν υπαρχει και επιλογη για κλαπετο,οποτε εχεις ορεξη να εχεις και την "βαβουρα"!!!thumb

Το κοστος ειναι αναλογο του προϊόντος.Οπως λεει ο λαος οτι πληρωνεις παιρνεις.Υψηλη ποιοτητα αντιστοιχο τιμημα.Νομιζω πως οταν καποιος ζηταει εξατμιση απο Τιτανιο με Wireless συστημα κλαπετου δεν περιμενει ν ακουσει χαμηλη τιμη.

Στο Μ6 Ε63 δεν το αλλαζει γιατι εχει σταματησει να παραγεται το μοντελο.Τωρα ετοιμαζουν το συστημα για την νεα Μ6.Απλα απο εδω και στο εξης σχεδον ολα τα νεα συστηματα θα βγαινουν με κλαπετο.

Χρίστος
10-12-11, 16:08
καλοριζικη νικο!!!
ουτε να μαυρισει δε προλαβε καλα καλα η εργοστασιακη!!!!!

αναφορες για διαφορα επιδοσεων (νουμερα) εχουμε?

στο δρομο εκτος απο θορυβο και ευχαριστηση(!) τι διαφορα παρατηρεις?

VanVIC
10-12-11, 16:37
...Προεραιτικα δινεται σετ κλαπετου για επιλογη ηχου ...

...το σωληνακι της υποπιεσης απο μπροστα μεχρι πισω στο χωρο αποσκευων οπου τοποθετειται η ηλεκτροβαλβιδα που ανοιγοκλεινει το κλαπετο.Η ηλεκτροβαλβιδα με τη σειρα της παιρνει την εντολη απο ενα ασυρματο συστημα που δινει την εντολη ο οδηγος με μπουτον.Αυτο το μπουτον εχει το Σκορπιο της Akrapovic φωτειζομενο στο πανω μερος , το οποιο φωτιζει λευκο οταν ειναι κλειστο και κοκκινο οταν ανοιγει. Το μπουτον που βλεπετε στην τελευταια φωτογραφια εχει το σχημα και το μεγεθος ενος αναπτηρα αυτοκινητου.Τοποθετειται λοιπον στην εργοστασιακη υποδοχη του αναπτηρα και αυτοματως τροφοδοτειται με 12V.Επισης περιλαμβανει εσωτερικα μια μπατταρια σε περιπτωση που καποιος θελει να το εχει εκτος βασης.

...

:shok::shok::shok:

Δεν μπορείς να καταλάβεις τί μου έχεις κάνει τώρα..., απλά δεν μπορείς ! :ranting2:

Μήπως κάποιος μπορεί αντί να "αγοράσει την εξάτμιση και προεραιτικα το σετ κλαπετου για επιλογη ηχου" να κάνει το ανάποδο ? Δηλαδή να "αγοράσει το set καλπέτου και προεραιτικά να αγοράσει και την υπόλοιπη εξάτμιση" ? :whistle:
Νίκο πάντα έλεγα πόσο καλός άνθρωπος είσαι, πόσο άψογος επαγγαλματίας είσαι, πόσο ωραία οδηγείς, πόσο μεγάλη κατανόηση έχεις... (τί άλλο να γράψω ρε Νίκο για να μου κάνεις τη χάρη ? απ'τα σάλια γλυστράει το πάτωμα... )

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια και γι'αυτή την αναβάθμιση στον Ασσο thumb

VanVIC
10-12-11, 16:48
Στην επισυναπτόμενη εικόνα, το κλαπέτο είναι εκεί που δείχνει το κόκκινο βέλος ?

m3est
10-12-11, 17:48
καλοριζικη νικο!!!
ουτε να μαυρισει δε προλαβε καλα καλα η εργοστασιακη!!!!!

αναφορες για διαφορα επιδοσεων (νουμερα) εχουμε?

στο δρομο εκτος απο θορυβο και ευχαριστηση(!) τι διαφορα παρατηρεις?

Η ευχαριστηση και μονο φτανει.

m3est
10-12-11, 17:48
Στην επισυναπτόμενη εικόνα, το κλαπέτο είναι εκεί που δείχνει το κόκκινο βέλος ?

Ακριβως εκει ειναι.

fanisk
10-12-11, 18:30
Ω ρε Νικο τι εφτιαξες παλι...

:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Z4 DCT
10-12-11, 18:31
Καλοριζικη Νικολαααα, απίστευτη ποιοτητα.....ωραία πράγματα:thumbsup::thumbsup:......άντε και στα δικα μου σύντομα....thumbthumb

soc12r
10-12-11, 18:38
Θελουμε και βιντεοοοοοο !!!!!

z3 2.2
10-12-11, 18:46
Θελουμε και βιντεοοοοοο !!!!!

ο λαος θελει βιντεο!!!
και αμεσα!!!

Καλοριζικη Νικολη μου!
μας εκαψες παλι!
πολυ καλη η φαση με το διακοπτακι.
το θεωρω μεγαλη υποθεση αν ταξιδευεις αρκετα.

Z4 DCT
10-12-11, 18:47
Εγω που την ακουσα απο κοντα ενα εχω να πω.......:hyper::hyper::hyper::salias::salias::s alias:

z3 2.2
10-12-11, 18:48
Καλοριζικη Νικολαααα, απίστευτη ποιοτητα.....ωραία πράγματα:thumbsup::thumbsup:......άντε και στα δικα μου σύντομα....thumbthumb

εσυ κοιτα να βαλεις κανα διαφορικο και σταματα να πετας τα λεφτα σου αλλου.:ranting2:
Γιαννακη πραγματικα αν ειχα το αυτοκινητο σου το πρωτο και ισως και μοναδικο μπαξιμο που θα εκανα θα ηταν το διαφορικο.thumb

DionisisM5
10-12-11, 18:48
Δεν υπαρχει πραγματικα....Καλοριζικη!!!!!

nikos-Mpacket
10-12-11, 18:50
Εγω που την ακουσα απο κοντα ενα εχω να πω.......:hyper::hyper::hyper::salias::salias::s alias:

Οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη.

Νικολα οτι και να πουμε τοσο για το αμαξι οσο και για τα μπαξιματα σου ειναι λιγο,αν θες δωσε διαφορες σε αλογα και ροπη με την αλλαγη.
Το συστημα με τον διακοπτη πραγματικα ολα τα λεφτα.

z3 2.2
10-12-11, 18:52
....αν θες δωσε διαφορες σε αλογα και ροπη με την αλλαγη.
.

Νικ αν μου λεγανε οτι θα χασω και 5 αλογα αλλα θα εχω τον ηχο που γουσταρω δε θα με ενοιαζε και καθολου!!!thumb

Z4 DCT
10-12-11, 18:56
Οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη.

Νικολα οτι και να πουμε τοσο για το αμαξι οσο και για τα μπαξιματα σου ειναι λιγο,αν θες δωσε διαφορες σε αλογα και ροπη με την αλλαγη.
Το συστημα με τον διακοπτη πραγματικα ολα τα λεφτα.

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=10459&d=1323535649

super duper
10-12-11, 19:18
νικολα να την χαρεις, πραγματικα πολυ καλη

Monsta
10-12-11, 20:32
Τρελό ΦΟΥΝΤΩΜΑ από τον αρχι-///Μπάχτη !!!!!!!

ΔΕΝ θέλω να την ακούσω από κοντά, γιατί δε θα με βγάλεις από το αυτοκίνητο καθόλου εύκολα...

Vasilis
10-12-11, 20:39
καλοριζικη-καλοταξιδη...να τη χαρεις φιλε οσο πιο πολυ μπορεις!!!

καλα που μπαζεις κ συ ρε Νικολα κ μας ξυπνας απο το ληθαργο που μας βαλανε!

pilot
11-12-11, 00:06
και μαμώ τα μπαξίματα!!:thumbsup::thumbsup:

GiannisRob
11-12-11, 03:17
https://www.youtube.com/watch?v=DjDZMWBAsmo"]https://www.youtube.com/watch?v=DjDZMWBAsmo

mse36
11-12-11, 21:59
Κουμπί που να το πατάω και το ζετάκι μου να γίνεται Ζ3Μ υπάρχει? (και ας μην είναι φωτιζόμενο....):whistle: Νίκο, καλομπάξιτο το τουμπανάκι...thumb

m3est
12-12-11, 08:33
Κι ενα απο την Akrapovic

https://www.youtube.com/watch?v=3ST54Dt_XsY

Z4 DCT
12-12-11, 08:38
Κι ενα απο την Akrapovic

https://www.youtube.com/watch?v=3ST54Dt_XsY

:tt1::tt1:

panos90
12-12-11, 12:15
συνδιασμος εξακυλινδρου ηχου, τουρμποσκασιματων και στριγγλισματα απο λαστιχα -> φυσικο αποτελεσμα μπλοκε διαφορικου απο m3 e92.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????

m3est
12-12-11, 12:27
συνδιασμος εξακυλινδρου ηχου, τουρμποσκασιματων και στριγγλισματα απο λαστιχα -> φυσικο αποτελεσμα μπλοκε διαφορικου απο m3 e92.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????

Ενα φορτηγο με λαστιχα.
Συμπερασμα η Akrapovic προκαλει φθορες στα λαστιχα.

BILL007
12-12-11, 12:37
Ενα φορτηγο με λαστιχα.
Συμπερασμα η Akrapovic προκαλει φθορες στα λαστιχα.

:shok::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :rally: :rally: :rally:

DionisisM5
12-12-11, 14:54
Τη να πω τωρα??????

1.000.000. likessssssssss

Τελεια μπραβο!!!!thumbthumb

Kostas Maras
12-12-11, 15:34
Ωραία εξάτμιση......ελπίζω κι η απόδοση που υπόσχεται η εταιρία να είναι εφικτή, διότι φτηνή εξατμιση δεν είναι κι όσο να είναι η απαίτηση είναι μεγάλη από αυτόν που την αγοράζει!