Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλωμα Ε90

GanKostas-E90
06-12-11, 15:20
Εχω ενα Ε90 316 2007 και θα ηθελα να το χαμηλωσω χωρις να βαλω αμορτισερ με τα μαμα τα αμορτισερ θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας

ntinos
06-12-11, 15:29
Θελεις απλα να το χαμηλωσεις ?
Γιατι ?

Cobalt
06-12-11, 15:31
θα σε αδειάσουν οι περισσότεροι εδω μέσα μιας και αυτό που θες να κάνεις δεν είναι σωστό τεχνικά...

άσε που αφού θα λύσεις όλο το αμάξι έτσι και αλλιώς είναι κρίμα να μην αλλάξεις και τα αμορτισέρ.

σε μένα το όλο πρότζεκτ σε 316 Ε90 είχε πάει 400 ευρώ με αμορτισέρ Performance και ελατήρια prokit Eibach

savvas bmwdakias
06-12-11, 15:39
Προφανως ο φιλος θελει να βελτιωσει την εμφανιση του αυτοκινητου.Μπορεις να βαλεις μονο ελατηρια και να χαμηλωσει, απλα θα χαλασουν πιο γρηγορα τα αμορτισερ και λογικα δεν θα υπαρχει σωστη συνεργασια αμορτισερ-ελατηριου.

Cobalt
06-12-11, 15:45
Προφανως ο φιλος θελει να βελτιωσει την εμφανιση του αυτοκινητου.Μπορεις να βαλεις μονο ελατηρια και να χαμηλωσει, απλα θα χαλασουν πιο γρηγορα τα αμορτισερ και λογικα δεν θα υπαρχει σωστη συνεργασια αμορτισερ-ελατηριου.

το σημαντικό είναι αυτό!
θα έχουν διανύσει ήδη ένα μέρος της διαδρομής τους τα αμορτισέρ για να ''κάτσει'' το αμάξι πιο κάτω και αυτό συνεπάγεται πολλά, τόσο σε απόσβεση όσο και σε επαναφορά και συμπεριφορά.

Christos 330
06-12-11, 17:28
Τι χιλιομετρα εχουν τα αμορτισερ σου ; ; ;

GanKostas-E90
06-12-11, 17:38
Τι χιλιομετρα εχουν τα αμορτισερ σου ; ; ;

Έχουν 50000χιλ και θα το κάνω μόνο για θέμα εμφάνισης

Driver M
06-12-11, 18:14
Μιας και έχεις αρκετά χλμ, θα σου συνιστούσα να περιμένεις λίγο ακόμα ώστε να αλλάξεις μια και καλή ανάρτηση και να πας στην ///Μ που κατά τη γνώμη μου είναι η χρυσή τομή μεταξύ κρατημάτων, εμφάνισης και διατήρησης του χαρακτήρα του αυτοκινήτου (γιατί πολλές αφτερμαρκετ το κάνουν εντελώς κούτσουρο με ό,τι συνεπάγεται αυτο).

Έτσι μόνο θα κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά σε κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι η ανάρτηση.

PapajimG
06-12-11, 18:19
(γιατί πολλές αφτερμαρκετ το κάνουν εντελώς κούτσουρο με ό,τι συνεπάγεται αυτο).

Bilstein B8 (με Eibach Pro) είναι πολύ κουτσουρο-συνδυασμός??:think:
Καλύτερα να επιλέξει κάποιος ///Μ ή Bmw Performance??:think:

Driver M
06-12-11, 18:54
Bilstein B8 (με Eibach Pro) είναι πολύ κουτσουρο-συνδυασμός??:think:
Καλύτερα να επιλέξει κάποιος ///Μ ή Bmw Performance??:think:
Tα bilstein (τα κίτρινα κυρίως) ξέρω πως είναι πολύ σκληρά αμορτισέρ, αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για το συνδυασμό που ρωτάς.

Μάλλον όμως θα προτιμούσα Μ ή performance, γιατί νομίζω πως θα είναι πιο μελετημένες και ισορροπημένες για τα αμάξια μας.
Τα δεύτερα νομίζω πως είναι πιο ακριβά πάντως, άρα μάλλον στα Μ θα κατέληγα (που έχω κιόλας) από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.

GanKostas-E90
06-12-11, 18:58
Tα bilstein (τα κίτρινα κυρίως) ξέρω πως είναι πολύ σκληρά αμορτισέρ, αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά για το συνδυασμό που ρωτάς.

Μάλλον όμως θα προτιμούσα Μ ή performance, γιατί νομίζω πως θα είναι πιο μελετημένες και ισορροπημένες για τα αμάξια μας.
Τα δεύτερα νομίζω πως είναι πιο ακριβά πάντως, άρα μάλλον στα Μ θα κατέληγα (που έχω κιόλας) από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Tα bilstein τα κιτρινα τα ειχα σε ενα παλιοτερο αυτοκινητο μου και ηταν κουτσουρο τωρα πιστευω με συνδιασμο τα RUN FLAT θα ειναι θανατηφορος συνδιασμος τι λετε? Α πειτε και καμια τιμη για τα σετακια που προτεινεται γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι καταλαβαινεται

S8N
06-12-11, 19:03
Και τα Μ-Pack πανάκριβα είναι. Στην ουσία πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη έκδοση των Sachs Performance για τη BMW. Αν κάποιος δε θέλει να τα σκάσει σε Bilstein, τα Sachs είναι πολύ καλή εναλλακτική. Θετικά σχόλια έχουν ακουστεί και για τα KONI FSD αλλά αφενός είναι πανάκριβα, αφετέρου δεν ενδείκνυνται για χαμήλωμα.

Στο Ε60 έχω πλέον πάρει την απόφαση για B8. Η καλύτερη τιμή που βρήκα είναι 690 και η χειρότερη 950 (!). Πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή σε συμβατικές αναρτήσεις (μη coilover).

Tsakirakos
06-12-11, 19:09
εγω παντως που εβαλα τα vogtland στο 46αρι μου, αν και καλοπερασακιας, δε μου δινουν την αισθηση οτι σκληρυναν το αμαξι πολυ! ελαφρως μονο...

GanKostas-E90
06-12-11, 20:13
Και τα Μ-Pack πανάκριβα είναι. Στην ουσία πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη έκδοση των Sachs Performance για τη BMW. Αν κάποιος δε θέλει να τα σκάσει σε Bilstein, τα Sachs είναι πολύ καλή εναλλακτική. Θετικά σχόλια έχουν ακουστεί και για τα KONI FSD αλλά αφενός είναι πανάκριβα, αφετέρου δεν ενδείκνυνται για χαμήλωμα.

Στο Ε60 έχω πλέον πάρει την απόφαση για B8. Η καλύτερη τιμή που βρήκα είναι 690 και η χειρότερη 950 (!). Πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή σε συμβατικές αναρτήσεις (μη coilover).

Φαντάζομαι λες μόνο για αμορτισέρ;

ΔημήτρηςΜ3
06-12-11, 21:39
Αν και δε ξέρω τι ψάχνεις εγω θα σου έλεγα
Να βρεις μια καλή ανάρτηση σχετικά να βάλεις
Εγω σκέφτομαι για ρυθμιζομενη

S8N
06-12-11, 22:11
Φαντάζομαι λες μόνο για αμορτισέρ;

Ναι, γι' αμορτισερ λέω. Για ελατήρια ψαξε τα σπορ η τα Μ-πακ της BMW, ειδάλλως πήγαινε σε μια από τις γνώστες μάρκες (eibach, vogtland, h&r).

GanKostas-E90
06-12-11, 22:54
Ναι, γι' αμορτισερ λέω. Για ελατήρια ψαξε τα σπορ η τα Μ-πακ της BMW, ειδάλλως πήγαινε σε μια από τις γνώστες μάρκες (eibach, vogtland, h&r).

Η αναρτηση η M-Pack δεν πρεπει να αλλαζουν και τα ψαλιδια η κατι τετοιο η λαθος κανω?

scania124
06-12-11, 23:15
Η αναρτηση η M-Pack δεν πρεπει να αλλαζουν και τα ψαλιδια η κατι τετοιο η λαθος κανω?

οχι φιλε μου δεν αλλαζει τιποτα.....απλα εχει αλλα αμορτισερ και αλλα ελατηρια.

εγω το δικο μου το αγορασα με Μ πακετο και αμεσως αλλαξα ελατηρια.
τα Μ ειναι 1.5cm ποιο χαμηλα απο το μαμα.
εγω εβαλα 3 ποντα ελατηρια και μεχρι τωρα (55000) δεν ειχαν προβλημα τα μαμα αμορτισερ.

GanKostas-E90
06-12-11, 23:24
οχι φιλε μου δεν αλλαζει τιποτα.....απλα εχει αλλα αμορτισερ και αλλα ελατηρια.

εγω το δικο μου το αγορασα με Μ πακετο και αμεσως αλλαξα ελατηρια.
τα Μ ειναι 1.5cm ποιο χαμηλα απο το μαμα.
εγω εβαλα 3 ποντα ελατηρια και μεχρι τωρα (55000) δεν ειχαν προβλημα τα μαμα αμορτισερ.

Ναι αλλά στο M πακέτο έχει αλλά αμορτισέρ έτσι δεν είναι;

S8N
06-12-11, 23:24
Τα Μ-Pack έχουν διαφορετικά ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές.

scania124
06-12-11, 23:28

ετσι ακριβως........απλα επειδη το ηθελα λιγο χαμηλωτερο εβαλα HR ελατηρια και χαμηλωσα αλλον 1.5 ποντο.

GanKostas-E90
06-12-11, 23:28

Άρα είχα δίκιο ότι κάτι αλλάζει.δεν γίνεται να βάλω μόνο αμορτισέρ και ελατηρια και αν ναι πόσο έχουν περίπου ξέρει κανένας;

scania124
06-12-11, 23:30
Άρα είχα δίκιο ότι κάτι αλλάζει.δεν γίνεται να βάλω μόνο αμορτισέρ και ελατηρια και αν ναι πόσο έχουν περίπου ξέρει κανένας;

γινετε.......εσυ θα αλλαξεις τωρα ΜΟΝΟ αμορτισερ και ελατηρια.τιποτα αλλο.

GanKostas-E90
06-12-11, 23:32
γινετε.......εσυ θα αλλαξεις τωρα ΜΟΝΟ αμορτισερ και ελατηρια.τιποτα αλλο.

Και πόσο παει το μαλλί ξερουμε

scania124
06-12-11, 23:34
δεν ξερουμε αλλα μπορουμε να μαθουμε...
ελατηρια δεν ειναι αναγκη να παρεις καινουργια.

GanKostas-E90
06-12-11, 23:38
δεν ξερουμε αλλα μπορουμε να μαθουμε...
ελατηρια δεν ειναι αναγκη να παρεις καινουργια.

Αν μπορούσαμε να μάθουμε θα με εξυπηρετούσε πολυ

scania124
06-12-11, 23:40
Αν μπορούσαμε να μάθουμε θα με εξυπηρετούσε πολυ

θα μαθω το πρωι και θα σου πω.....

GanKostas-E90
06-12-11, 23:42
θα μαθω το πρωι και θα σου πω.....

Σε ευχαριστω πολυ

Cobalt
07-12-11, 10:46
400 - 450 ευρώ ξαναλέω το θεωρώ ΠΟΛΥ καλή τιμή για Performance sachs αμορτισέρ (αυτά φοράει η BMW) με Eibach pro kit ελατήρια....

είναι δοκιμασμένα απο εμένα σε 316 Ε90 122 PS με RFT και σας πληροφορώ κοπάναγε λιγότερο απο τα μαμά που είχα (όχι M-pack)

GanKostas-E90
07-12-11, 14:18
400 - 450 ευρώ ξαναλέω το θεωρώ ΠΟΛΥ καλή τιμή για Performance sachs αμορτισέρ (αυτά φοράει η BMW) με Eibach pro kit ελατήρια....

είναι δοκιμασμένα απο εμένα σε 316 Ε90 122 PS με RFT και σας πληροφορώ κοπάναγε λιγότερο απο τα μαμά που είχα (όχι M-pack)

Πολυ καλή τιμή από που τα πήρες;

Cobalt
07-12-11, 15:58
Πολυ καλή τιμή από που τα πήρες;

σε φίλο μου λαστιχά. όλοι αυτοί συνεργάζονται και τοποθετούν και αμορτισέρ.

ρώτα κάπου, δεν πιστεύω να σου πουν πολύ διαφορετικές τιμές...

Christos 330
07-12-11, 16:02

Mπορεις να βαλεις αρχικα ελατηρια προοδευτικα και αργοτερα αμορτισερ . . .

Μεχρι 3,5 ποντους εισαι οκ . . .

ΔημήτρηςΜ3
08-12-11, 21:35
ερωτηση μπαινουν αναρτησεις απο Μ3?