Επιστροφή στο Forum : Ηχος απο διαφορικο-σασμαν...(?)
SoNiC_77Gr
29-11-11, 12:39
Καλησπερα στην παρεα! Εχω ενα φιλαρακι με ενα Ε46 coupe 318 του 2002 κ τον τελευταιο καιρο παρατηρησε καποιον ηχο απο διαφορικο μερια. Του ειπα να παμε μια βολτα να το ακουσω κ εγω γιατι δν μπορουσε να μου το εξηγησει ακριβως.. Πηγαινοντας χαλαρα παντα καποιες φορες οταν παταγε συμπλεκτη για να βαλει ταχυτητα ακουγοταν ενα "γκλουκ", λες κ κατι αφηνε τον αξονα που παει στο διαφορικο κ αμεσως μετα μολις εβαζε την ταχυτητα μεσα ολα κανονικα. Απο τις πολλες φορες που το δοκιμασαμε το κανει μονο σε τετοια περιπτωση, δλδ οταν αποσυμπλεκεται μονο.. Τον ρωτησα αν εχει κοιταξει τις βαλβολινες στο διαφορικο μηπως εχει κανα θεμα αλλα ειπε οτι δν εχει αλλαξει ποτε τπτ.. Τωρα κ εγω περισσοτερα δν ξερω πανω στο συγκεκριμενο αλλα κ εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο.. Καμια γνωμη?
Θελει ενα γενικο ελεγχο.. Μπορει να ειναι καποιο συνεμπλοκ πισω..
Φυσικα και μια αλλαγη σε βαλβολινες διαφορικο-σασμαν δεν θα ηταν κακο..
giannis_compact
29-11-11, 16:58
thumbΤο ίδιο θέμα είχα και γώ!
Είναι το σινεμπλόκ του διαφορικού!
Nickolas_s2k
29-11-11, 17:57
Αν καταλαβα καλα δεν μιλαμε για ηχο ''γκουπ'' αλλα για ηχο ''κλακ'' ΜΟΝΟ οταν παταει συμπλεκτη για να ΑΠΟΣΥΜΠΛΕΞΕΙ αλλα και αυτο ΜΟΝΟ σε πολυ χαμηλες στροφες και ειδικα στην πρωτη και στη δευτερα.. Λογικα θα του το κανει και στο λιιιγο πατα-ασε στη δευτερα παλι σε χαμηλες στροφες αν χαιδευει το γκαζι και το αφηνει αποτομα...
Τζογος στα ημιαξονια κατα 99.99999% η τζογος στη μεσαια τριβη το υπολοιπο 0,0000001% Πολυ συνηθισμενο προβλημα ! Λυση αλλαγη ημιαξονιων ..
Το σινεμπλοκ οταν κοβεται κανει ''γκουπ'' οχι ''κλακ''..
giannis_compact
29-11-11, 18:05
Αν καταλαβα καλα δεν μιλαμε για ηχο ''γκουπ'' αλλα για ηχο ''κλακ'' ΜΟΝΟ οταν παταει συμπλεκτη για να ΑΠΟΣΥΜΠΛΕΞΕΙ αλλα και αυτο ΜΟΝΟ σε πολυ χαμηλες στροφες και ειδικα στην πρωτη και στη δευτερα.. Λογικα θα του το κανει και στο λιιιγο πατα-ασε στη δευτερα παλι σε χαμηλες στροφες αν χαιδευει το γκαζι και το αφηνει αποτομα...
Τζογος στα ημιαξονια κατα 99.99999% η τζογος στη μεσαια τριβη το υπολοιπο 0,0000001% Πολυ συνηθισμενο προβλημα ! Λυση αλλαγη ημιαξονιων ..
Φίλε μου μάλλον έχεις δίκιο άν ακούγεται ''κλάκ''.
Εγώ εννοούσα το ''γκούπ'',απλά νόμιζα ότι το έθεσε αλλιώς.thumb
SoNiC_77Gr
29-11-11, 20:33
Τωρα το "κλακ" με το "γκλουπ" ειναι λιγο περιεργο για τον λογο οτι δν μπορω να σας δωσω απολυτως σωστη περιγραφη του ηχου..
Ναι αυτο που λες με το πατα-ασε καμια φορα το κανει, οχι ομως παντα.. Οποτε πολυ πιθανο να ειναι αυτο. Απο τι μπορει να προκληθει ο τζογος? Ειναι κατι σοβαρο σαν προβλημα, να προσεχει κατι γιατι το "χωνει" λιγακι παραπανω..
Απο θεμα κοστους... ?
Φίλε μου ριξ΄τε και μια ματιά στις βάσεις του διαφορικου πάνω στο σασί....ευαίσθητο σημείο που πονάνε τα 46αρια.Συχνά κόβονται στα Μ αλλα καμία φορά εμφανίζονται και στα μικρότερα αδερφακια.
m-power_01
30-11-11, 00:08
Φίλε μήπως είναι κλονκ; Χαχαχαχα πλάκα κάνω.
Λοιπόν κοιτάς τα εξής πράγματα. Σινεμπλόκ διαφορικού, ελαστικό σύνδεσμο κεντρικού άξονα. Ημιαξονια δύσκολο, διαφορικό ακόμα πιο δύσκολο.
Πιο πολλές πιθανότητες δίνω στον ελαστικό σύνδεσμο , βαράει στην αποσυμπλεξη. Το σινεμπλοκ βαράει στο πάτημα γκαζιού. Τα ημιαξόνια κάνουν μεταλικο ήχο. Στα 46 δεν σπάει εύκολα το διαφορικό βουίζει για μήνες πριν.
Άμα κάνει κλανκ μπιλιοφορος κατα την αποσυμπλεξη φερτο απ´ το μαγαζί να το δω απο Δευτέρα γιατι γίνεται χαμός (κάνω πρόβες για όταν ανοίξω μαγαζί)
m-power_01
30-11-11, 01:32
Άμα κάνει κλανκ μπιλιοφορος κατα την αποσυμπλεξη φερτο απ΄ το μαγαζί (χικ) να το δω απο Δευτέρα (χίκ) γιατι γίνεται χαμός (κάνω πρόβες για όταν ανοίξω μαγαζί)
edited
ηλίθιε 2.30 είναι ..έχεις πιει μπύρες, δεν μιλάς καθαρά!
πόσες φορές θα στα πω. Για αυτό δεν θα μπορέσεις να ανοίξεις ποτέ δικό σου
Θα προσεχεις πως μιλάς σε επαγγελματίες!
Nickolas_s2k
30-11-11, 12:22
Τωρα το "κλακ" με το "γκλουπ" ειναι λιγο περιεργο για τον λογο οτι δν μπορω να σας δωσω απολυτως σωστη περιγραφη του ηχου..
Ναι αυτο που λες με το πατα-ασε καμια φορα το κανει, οχι ομως παντα.. Οποτε πολυ πιθανο να ειναι αυτο. Απο τι μπορει να προκληθει ο τζογος? Ειναι κατι σοβαρο σαν προβλημα, να προσεχει κατι γιατι το "χωνει" λιγακι παραπανω..
Απο θεμα κοστους... ?
Επειδη το χωνει λιιιγο παραπανω για αυτο δημιουργηθηκε..ειναι κλασσικο οπως σου πα να το κανει στο πατα ασε ΟΧΙ παντα.
δεν θεωρειται ιδιαιτερο προβλημα..βασικα θεωρειται και πολυ συνηθισμενο.
Οπως ειπε και ο Σπυρος δες τον ελαστικο συνδεσμο που οντως ειναι υπευθυνος για τετοιο ηχο αλλα και τα ημιαξονια οπως σου ειπα στα ''πλακακια'' εκει που πατανε στο διαφορικο για τυχον μικρους τζογους. Διαφορικο και σινεμπλοκ διαφορικου δεν ειναι.
SoNiC_77Gr
30-11-11, 17:42
Φίλε μήπως είναι κλονκ; Χαχαχαχα πλάκα κάνω.
Λοιπόν κοιτάς τα εξής πράγματα. Σινεμπλόκ διαφορικού, ελαστικό σύνδεσμο κεντρικού άξονα. Ημιαξονια δύσκολο, διαφορικό ακόμα πιο δύσκολο.
Πιο πολλές πιθανότητες δίνω στον ελαστικό σύνδεσμο , βαράει στην αποσυμπλεξη. Το σινεμπλοκ βαράει στο πάτημα γκαζιού. Τα ημιαξόνια κάνουν μεταλικο ήχο. Στα 46 δεν σπάει εύκολα το διαφορικό βουίζει για μήνες πριν.
Μπορει να ακουγεται σε καποιον κ σαν κλονκ! :laughing:
Οκ λοιπον, θα το πω να παει να ριξει καμια ματια γιατι δν τον κοβω.. Δν ασχολειται κ με ιντερνετ γι'αυτο κ ρωταω εγω. Οχι τπτ αλλο, να μαθαινουμε κ εμεις.. :original:
Επειδη το χωνει λιιιγο παραπανω για αυτο δημιουργηθηκε..ειναι κλασσικο οπως σου πα να το κανει στο πατα ασε ΟΧΙ παντα.
δεν θεωρειται ιδιαιτερο προβλημα..βασικα θεωρειται και πολυ συνηθισμενο.
Οπως ειπε και ο Σπυρος δες τον ελαστικο συνδεσμο που οντως ειναι υπευθυνος για τετοιο ηχο αλλα και τα ημιαξονια οπως σου ειπα στα ''πλακακια'' εκει που πατανε στο διαφορικο για τυχον μικρους τζογους. Διαφορικο και σινεμπλοκ διαφορικου δεν ειναι.
Ενα γενικο τσεκαρισμα δλδ για να ειναι κομπλε!
Οκ, ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια!!