Επιστροφή στο Forum : Περί οίνου ο λόγος
μια που ειδα κρασια μερικα απο τα αγαπημενα μου....
https://www.casss.gr/Images_PressCenter/20100416/34_MEGAS_OENOS_red_vdp.jpg
https://www.mycava.gr/images/detailed/0/GB0001.jpg
https://www.brettosplaka.com/media/catalog/product/cache/2/image/265x365/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/m/o/monopati_1.jpg
https://wineroadgr.files.wordpress.com/2010/05/kokkinomylos.jpg
μιας και σε βρισκω εκλεκτικο!!
δοκιμασε το κανονικο Αβατον
που ειναι αγιορειτικο.
Ακριβουτσικο αλλα κορυφαιο!!
https://www.cavameliti.gr/displayITM1.asp?ITMID=548
Γιαννη το εχω δοκιμασει του τσανταλη το αβατον του γεροβασιλειου αν και φθηνοτερο κατα 15 ευρω ειναι 5 σκαλια ανωτερο
Πολυ καλο κρασι που μπορει να συνοδευσει καθε ειδους φαγητο απο ψαρι μεχρι γουρουνοπουλα και σε καλη τιμη ειναι το Βιβλια Χωρα το ροζε.
Δοκιμαστε το και δεν θα χασετε!!!
υγ Χαντε τα Αβατα μας δεν συμφωνουν χαχαχαχαχα
super duper
25-11-11, 10:37
προτασεις και για ιδιαιτερα ουσικι, επίσης καλοδεχουμενες
Εγω πινω μονο Τουμπα Λιμπρε
Μαλαματινα με κοκα κολα.
Πολυ ωραιο θεμα ανοιξες φιλε hades7! Το κρασι ειναι ολοκληρη επιστημη οπως θα ξερετε. Το τι αρεσει και τι οχι στον καθ' ενα ειναι σχετικο, αναλογα με τις ποικιλιες, περιοχες, συνηθειες αλλα και την κουλτουρα του καθε τοπου! Μεγαλη εντυπωση απο τα λευκα μου ειχε κανει το καλαμπακι της Λημνου! Απο τα κοκκινα προτιμω καλο, ενος εως δυο ετων, σπιτικο παντα δικο μας κρητικο, απαραιτητα απο ποικιλια ρωμεικο. Δεν θα πω βεβαια οχι και στον καλο μαρουβα (παλαιομενο κρασι ανω της 5ετιας ....και βαλε) αλλα σε ιδιαιτερες περιπτωσεις και οχι πολυ!
Οπως ισως γνωριζεται οι περισσοτεροι σχεδον σε καθε σπιτι εδω στα νοτια υπαρχει κι ενα βαρελι. Ειναι θεμα παραδοσης ας το πουμε...προσωπικα φτιαχνω λευκο, κοκκινο (το κρητικο κοκκινο ειναι λιγο ποιο σκουρο απο το ροζε) και φετος εγινε το πειραμα και ξεκινημα με κοκκινο γλυκο! Κανομε και παραγωγη τσικουδιας (ρακι) επισης η οποια απο οτι ακουω εχει αρχισει και γινεται γνωστη και στα βορεια.
Για να ακουσω ειναι κανεις που φτιαχνει δικο του?
προτασεις και για ιδιαιτερα ουσικι, επίσης καλοδεχουμενες
για malt Lagavullin ΚΟΡΥΦΗ
προτασεις και για ιδιαιτερα ουσικι, επίσης καλοδεχουμενες
crown royal, lagavullin, oban και talisker! τα 2 τελευταια ειναι καπνιστα! το πρωτο ψιλο γλυκιζει αλλα ειναι για μενα απο τα καλυτερα της αγορας!
ειχα βαλει πριν δυο χρονια ενα βαρελακι λευκο με πεντε διαφορετικες ποικιλιες μεσα, γευση και αρωμα απιστευτο (νομος ειναι οτι το κρασι που φτιαχνει ο καθενας ειναι το καλυτερο χαχαχα) πηγαινα το ακουγα του μιλαγα και μολις σταματησε να βραζει το εκλεισα με γυψο.
Μονο που βγηκε πολυ δυνατο μιας και δεν θελαμε να ριξουμε τιποτα μεσα, ειπαμε οτι βγει!!!
Δεκεμβρη που ανοιξαμε το βαρελι καναμε μια σουρα απο τις λιγες...
υγ. τουμπα λιμπρε παντα υπαρχει στοσπιτι μου!!!πολλα χρονια τωρα!!
υγ. ενα καλος συνδιασμος για κοκκινο (ιδιωτικο) ειναι 80% αγιοργιτικο και 20 % μαυροδαφνη
Γιάννη από που παίρνεις μούστο?
φιλε ΝινοΧ3....ερωτηση? Γιατι με γυψο?
Εννοειται οτι χημικα και συντηριτικα δεν βαζω ουτε εγω, εδω κατω οσοι ακολουθουμε αυτη την τακτικη, λεμε η καλο κρασι η καλο ξυδι, αν και .....αν το αμπελι σου ειναι σωστο χωρις σαπιλες κτλ και τα βαρελια σου οπως πρεπει και οπου πρεπει δεν εχεις φοβο.
Αυτο με το λευκο το επαθα κι εγω, μια χρονια μου βγηκε που δυνατο γιατι δεν ηθελα να το κατεβασω με νερο πριν το βρασμο, οπως και επρεπε τελικα. Παγωμενο ομως ητανε πρωτο!
Γιάννη από που παίρνεις μούστο?
δεν εχω καποια ιδιαιτερη ακρη, απο ενα αρκετα γνωστο εκει στη παιανια κοντα
φιλε ΝινοΧ3....ερωτηση? Γιατι με γυψο?
Για να μη πάρει αέρα.
δεν εχω καποια ιδιαιτερη ακρη, απο ενα αρκετα γνωστο εκει στη παιανια κοντα
κ εμείς από Σπάτα, αλλά έχω μια πολύ καλή άκρη από Νάξο κ θέλω να δοκιμάσω!
https://en.enoteche.it/image_proc/rotate_and_resize/file|eshop%20-%20wine|images|1|DSC_7225.png/0/170/
https://arquilla-wine.com/assets/img/large/246.jpg
https://www.finewineandgoodspirits.com/static/images/btl/prod/634287144108079927_prod.jpg
φιλε ΝινοΧ3....ερωτηση? Γιατι με γυψο?
Εννοειται οτι χημικα και συντηριτικα δεν βαζω ουτε εγω, εδω κατω οσοι ακολουθουμε αυτη την τακτικη, λεμε η καλο κρασι η καλο ξυδι, αν και .....αν το αμπελι σου ειναι σωστο χωρις σαπιλες κτλ και τα βαρελια σου οπως πρεπει και οπου πρεπει δεν εχεις φοβο.
Αυτο με το λευκο το επαθα κι εγω, μια χρονια μου βγηκε που δυνατο γιατι δεν ηθελα να το κατεβασω με νερο πριν το βρασμο, οπως και επρεπε τελικα. Παγωμενο ομως ητανε πρωτο!
κοιτα ετσι ειπα και εγω αλλα κανονικα θελει μετρημα και συμπηρωμα αν χρειαστει.
οχι συντηρητικα ,ζαχαρη κλπ.
με γυψο κλεινω τη ταπα πανω στο βαρελι για να μην μπει καθολου αερας.
κοιτα ετσι ειπα και εγω αλλα κανονικα θελει μετρημα και συμπηρωμα αν χρειαστει.
οχι συντηρητικα ,ζαχαρη κλπ.
με γυψο κλεινω τη ταπα πανω στο βαρελι για να μην μπει καθολου αερας.
το βαρελι ...ξυλινο εννοω παντα, ετσι κι αλλιως αναπνεει! οτι και να του βαλεις. Εγω σε ολα μου τα κρασια εχω την ταπα (ξυλινη) την οποια τυλιγω με ενα καθαρο βαμβακερο πανι πριν τη σφηνωσω. Εντελως φιλικα και χωρις παρεξηγηση, εχε το νου σου με το γυψο γιατι προκαλει ασχημα εγκεφαλικα χτυπηματα :sm-angry05: αν σου πεσει εστω και λιγο μεσα. Αν θες αεροστεγες κλεισιμο προτιμησε το κερι! Δεν κανω τον ξερολα οτι μου χουν πει οι παλιοι σου μεταφερω...παντα φιλικα!
νομος ειναι οτι το κρασι που φτιαχνει ο καθενας ειναι το καλυτερο by nino
οντως ετσι ειναι και εχω πιει αρκετα κατουρλια απο αυτα που πενευαν καποιοι μεχρι που ενας φιλος μου λεει θα σου φερω ενα κοκκινο απο τα ελληνικα χωρια της βορειας ηπειρου .το κρασι ηταν παρα πολυ πυχτο και κοκκινο σαν αιμα(με μεγαλη ποσωστο αλκοολης)εμεινα μλκας αμεσως του παρηγγειλα και μεσω ενος φιλου του που ηρθε απο εκει μου εφερε 10 μπουκαλια του λιτρου.τα καταναλωσα σε 20 μερες ολα.αν μου σερβυραν αυτο το κρασι σε ενα καλο εστιατοριο σε" φουσκα " χωρις να δω τι ειναι θα ελεγα οτι ειναι κρασι των 100-120 ευρω εγω το πληρωσα 2 ευρω το μπουκαλι και το απολαυσα στο σπιτι μου...
νομος ειναι οτι το κρασι που φτιαχνει ο καθενας ειναι το καλυτερο by nino
συμφωνω μαζι σου και με το Νινο εννοειται!
Panos 316T
25-11-11, 11:59
το βαρελι ...ξυλινο εννοω παντα, ετσι κι αλλιως αναπνεει! οτι και να του βαλεις. Εγω σε ολα μου τα κρασια εχω την ταπα (ξυλινη) την οποια τυλιγω με ενα καθαρο βαμβακερο πανι πριν τη σφηνωσω. Εντελως φιλικα και χωρις παρεξηγηση, εχε το νου σου με το γυψο γιατι προκαλει ασχημα εγκεφαλικα χτυπηματα :sm-angry05: αν σου πεσει εστω και λιγο μεσα. Αν θες αεροστεγες κλεισιμο προτιμησε το κερι! Δεν κανω τον ξερολα οτι μου χουν πει οι παλιοι σου μεταφερω...παντα φιλικα!
για το κλείσιμο εμείς το κάνουμε με στάχτη.
υγ:στα μέρη μου παίρνουμε μούστο από Νεμέα
για το κλείσιμο εμείς το κάνουμε με στάχτη.
υγ:στα μέρη μου παίρνουμε μούστο από Νεμέα
Κοντοχωριανός με τον ΦάΝη είσαι;
Ωραία σταφύλια και η Νεμέα και αρκετά καλή οργάνωση στην προώθηση του κρασιού.
Panos 316T
25-11-11, 12:49
Κοντοχωριανός με τον ΦάΝη είσαι;
Ωραία σταφύλια και η Νεμέα και αρκετά καλή οργάνωση στην προώθηση του κρασιού.
από την ευρωπαική ορεινή Γορτυνία ...thumb
Tsakirakos
25-11-11, 12:53
https://oinofilos.blogspot.com/2011/08/2010_24.html
Κτημα Βουρβουκελη...
https://3.bp.blogspot.com/-HJzuwYhnaZw/TlVaquOTIRI/AAAAAAAAACo/zCDZCBH0hvk/s1600/untitled.bmp
τοπικος ξανθιωτικος οινος απο φιλο με πολλες παγκοσμιες διακρισεις! πριν 2-3 βδομαδες απεσπασε βραβειο στην Ελβετια...
από την ευρωπαική ορεινή Γορτυνία ...thumb
Το St Moritz της Αρκαδίας δηλ;; thumb :hystericalbs1:
Από Καρδαρίτσι μήπως;;
Εκεί τα χωριά παράγουν πολύ καλά γαλακτοκομικά.
Ας δούμε τους δέκα βασικούς κανόνες της οινοποσίας & προσφοράς κρασιού βγαλμένους από τους αυθεντικούς μπον βιβάντ της ζωής όπως ο Χαντές:
1. Όταν φέρνετε κρασί σα δώρο σε ένα γεύμα που έχετε προσκληθεί, μην ασχοληθείτε με το συνδυασμό του με το φαγητό, εκτός και εάν έχετε αρκετές πληροφορίες ή σας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Απλά, φροντίστε το κρασί να συμβαδίζει σε ποιότητα και σπουδαιότητα με το γεύμα ή δείπνο στο οποίο έχετε προσκληθεί.
2. Όταν σερβίρετε περισσότερα από ένα κρασιά σε ένα γεύμα, είναι σύνηθες να σερβίρονται τα ελαφρότερα κρασιά πριν από τα "γεμάτα". Τα ξηρά κρασιά σερβίρονται πριν από τα γλυκά, εκτός αν ένα γλυκό πιάτο προηγείται. Τα χαμηλότερης περιεκτικότητας κρασιά σε αλκοόλ προηγούνται επίσης.
3. Ισορροπείστε την ένταση των γεύσεων. Συνδυάστε κρασιά με ελαφρύ σώμα, με ελαφρότερα φαγητά, και γεμάτα, πλούσια κρασιά με πλούσια, έντονα φαγητά.
4. Λάβετε υπ' όψη τη μέθοδο μαγειρέματος του φαγητού: Ελαφρά μαγειρεμένα φαγητά, - π.χ. στον ατμό ή βραστά- ταιριάζουν καλύτερα με "λεπτά" κρασιά. Σε φαγητά μαγειρεμένα με βαριές και έντονες σάλτσες, συνδυάστε το κρασί με τη σάλτσα ή την κυρίαρχη γεύση του φαγητού.
5. Συνδυάστε γεύσεις. Ένα φαγητό με υψηλή οξύτητα, συνδυάζεται άριστα με ένα κρασί με αντίστοιχη οξύτητα.
6. Εξισορροπείστε το γλυκό με γλυκό ίδιας έντασης: Ένα φαγητό πολύ γλυκό θα "εξαφανίσει" ένα κρασί με λιγότερα σάκχαρα. Είναι προτιμότερο, σ' αυτή την περίπτωση, να διαλέξετε ένα κρασί χωρίς σάκχαρα σαν "αντίθεση".
7. Σκεφθείτε το συνδυασμό των αντιθέτων. Πολύ ζεστά ή "καυτερά" φαγητά -φαγητά με πολύ κάρυ, π.χ.- συχνά συνδυάζονται καλύτερα με γλυκά κρασιά που συνήθως συνοδεύουν επιδόρπια. Οι αντίθετες γεύσεις συχνά προκαλούν και δημιουργούν μια τρίτη, πιθανόν πιο ενδιαφέρουσα.
8. Βασίστε το συνδυασμό σας στη γεωγραφική περιοχή. Φαγητά και κρασιά που έχουν αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή σε βάθος χρόνου, συνήθως συνδυάζονται καλά.
9. Συνδυάστε κρασί με τυρί. Σε πολλές χώρες, το καλύτερο κρασί συνοδεύει τα τυριά. Τα κόκκινα κρασιά συνδυάζονται άριστα με "ήρεμα" τυριά. Έντονα τυριά με οξείες γεύσεις ζητούν ένα γλυκό κρασί. Το κατσικίσιο τυρί ταιριάζει με λευκό, ξηρό κρασί, ενώ ελαφρότερα τυριά συνδυάζονται καλύτερα με φρουτώδη κόκκινα κρασιά.
10. Όταν μαγειρεύετε, σκεφθείτε και ...αντίστροφα. Μαγειρέψτε με το κρασί που θα σερβίρετε υπ' όψη. Μερικές φορές είναι ευκολότερο να προσαρμόσετε το φαγητό σε ένα κρασί που ήδη έχετε, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα "μεγάλο" ή σπάνιο κρασί.
πηγη (https://www.houseofwine.gr)
το ξυλινο βαρελι πρεπει να καθαριστει πολυ καλα πριν μπει μεσα ο μουστος, ο καθαρισμος γινεται με διαφορους τροπους απο ασβεστη μεχρι καυτο νερο και σκηνα, στα μεγαλα βαρελια εμπαιναν μεσα και τα καθαριζαν πρωτα με το σκεπαρνι.
Τωρα πια με το πιεστικο και μετα με καυτο ατμο γινεται η δουλεια γρηγορα και ευκολα.
Οταν πρεπει να κλεισει το βαρελι γιατι καποια εχουν μεγαλυτερο ανοιγμα απο μια ταπα,ανοιγμα που εχει γινει για τον καθαρισμο, οταν μπει η ταπα λοιπον ή το κοματι που εχει κοπει, πρεπει να κλεισει αεροστεγως.
Σε καθε τοπο χρησιμοποιουν τον δικο τους τροπο που νομιζουν οτι ειναι ο καλυτερος και ο ποιο σωστος.
Η αληθεια ειναι πως ολοι οι τροποι εχουν το ιδιο αποτελεσμα.
Προσωπικα χρησιμοποιω γυψο, γυρω απο την ταπα.
Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να περασει γυψος μεσα μιας και η ταπα σφηνωνει πρωτα πολυ καλα.
Δευτερον εχω βρει μια δικη μου πατεντα και χρησιμοποιω γυψοταινια (γυψος πανω σε γαζα) που φτιαχνουν στα νοσοκομεια τους γυψοναρθηκες κλπ.
Η ολη διαδικασια αποτελει σχεδον "τελετουργικο" μεχρι τη στιγμη που θα ανοιξει το βαρελι.Στα μερη μου τα ανοιγαν της Αγιας Βαρβαρας.
Σας συνιστω ανεπιφυλακτα ολοι να δοκιμασετε μια φορα αυτην την εμπειρια του ερασιτεχνη ( αλλα του καλυτερου χαχαχα) οινοποιου!!!
βλεπω ασχολουμαστε καμποσοι.....μπραβο! Για το καθαρισμα του βαρελιου κι εμεις χρησιμοποιουμε πλεον πιεστικο! παλια θυμαμαι και επλυναν χαλικια τα οποια τα εβαζαν μεσα στο βαρελι μαζι με νερο ζεστο και το κουνουσαν καλα. Οπως καταλαβαινετε τα χαλικια λειτουργουσαν σαν γιαλοχαρτο βγαζοντας την υλη του κρασιου απο τα τοιχωματα. Σημερα ο βρασμος του κρασιου γινεται πλεον σε πλαστικα η ανοξειδωτα δοχειο και αφου βρασει μπαινει στο ξυλινο ωστε να αποφυγουμε την υλη στο βαρελι. Επισης πολυ σημαντικο ειναι το βαρελι να μην μενει ποτε αδειο! Οσο καιρο κανει ο μουστος να ξεβρασει και να κατασταλαξει τα βαρελια εδω τα εχουμε σφραγισμενα αλλα με 5-6 κιλα τσικουδια και μια χουφτα χοντρο θαλασσινο αλατι μεσα (λειτουργουν ως απολυμαντικα), οταν μπει το κρασι καποιοι το αδειαζουν καποιοι αλλοι οχι. Αλλοι βαζουν κονιακ η ουισκι για το αρωμα.
βλεπω ασχολουμαστε καμποσοι.....μπραβο! Για το καθαρισμα του βαρελιου κι εμεις χρησιμοποιουμε πλεον πιεστικο! παλια θυμαμαι και επλυναν χαλικια τα οποια τα εβαζαν μεσα στο βαρελι μαζι με νερο ζεστο και το κουνουσαν καλα. Οπως καταλαβαινετε τα χαλικια λειτουργουσαν σαν γιαλοχαρτο βγαζοντας την υλη του κρασιου απο τα τοιχωματα. Σημερα ο βρασμος του κρασιου γινεται πλεον σε πλαστικα η ανοξειδωτα δοχειο και αφου βρασει μπαινει στο ξυλινο ωστε να αποφυγουμε την υλη στο βαρελι. Επισης πολυ σημαντικο ειναι το βαρελι να μην μενει ποτε αδειο! Οσο καιρο κανει ο μουστος να ξεβρασει και να κατασταλαξει τα βαρελια εδω τα εχουμε σφραγισμενα αλλα με 5-6 κιλα τσικουδια και μια χουφτα χοντρο θαλασσινο αλατι μεσα (λειτουργουν ως απολυμαντικα), οταν μπει το κρασι καποιοι το αδειαζουν καποιοι αλλοι οχι. Αλλοι βαζουν κονιακ η ουισκι για το αρωμα.
Σωστα σε πλαστικο βαρελι "παιρνεις"λιγοτερα ρισκα αποτυχιας.
Μεγαλη προσοχη!!! δεν βαζουμε ποτε το βαρελι μας σε μερος οπου εχουμε αποθηκευμενα υλικα-τροφιμα με εντονη μυρωδια, απο νεφτι εως κρεμυδια.
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ.
ουτε για ξυδι δεν θα κανει μετα.
Καλησπέρα συνάδελφοι, φίλοι, οινοπαραγωγοί και οινοπότες !
Φυσικά το καλύτερο κρασί είναι το δικό μας ! Είναι το μόνο στο οποίο γνωρίζουμε τα συστατικά του και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιό αγνό και γλυκόπιοτο γίνεται !
Ασχολούμαι κι εγώ ερασιτεχνικα, για δική μου κατανάλωση (100 Kg)με την παρασκευή κρασιού !
Αγοράζω μούστο απο το Μενίδι και τον βάζω σε πλαστικό βαρελάκι που είναι ευκολο στη χρήση και το καθάρισμα!
Χωρίς χημικά, χωρίς ρετσίνι και χωρίς συντηριτικά πρόσθετα, το αποτέλεσμα δίνει έναν εξαιρετικό φρουτοχημό, που ικανοποιεί τον ουρανίσκο μας αλλά και τον αυτοσεβασμό μας για το επιτυχία του αποτελέσματος.
Σωστα σε πλαστικο βαρελι "παιρνεις"λιγοτερα ρισκα αποτυχιας.
Μεγαλη προσοχη!!! δεν βαζουμε ποτε το βαρελι μας σε μερος οπου εχουμε αποθηκευμενα υλικα-τροφιμα με εντονη μυρωδια, απο νεφτι εως κρεμυδια.
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ.
ουτε για ξυδι δεν θα κανει μετα.
Τα παλιά χρόνια , κρασί καλό, είχαν όσοι πούλαγαν κάρβουνα και ξύλα.
Επίσης όσοι είχαν αποθήκες που δεν τις έβλεπε ο ήλιος και δεν είχαν άμεση επιρροή απο τις αλλαγές του καιρού.
https://en.enoteche.it/image_proc/rotate_and_resize/file|eshop%20-%20wine|images|1|DSC_7225.png/0/170/
https://arquilla-wine.com/assets/img/large/246.jpg
https://www.finewineandgoodspirits.com/static/images/btl/prod/634287144108079927_prod.jpg
υπεροχο , του 2001 και του 2004
ποιο απο ολα Ελενη?
Turriga by Argiolas 2001 or 2004 αρκετα καλο,
αν και προτιμω Ελληνικα κρασια απο βορεια και πολλα απο Χιλη η απο Νοτια Αφρικη
και ενα που πινουν οι δυο προεδροι ο Πουτιν και ο Σιταματης... δυσευρετο πανακριβο 180 ευρω και για μενα μετριο μου το ειχε κανει δωρο ενας φιλος και το εχω πιει αλλιως....
https://www.monastiriaka.gr/images/280497_280483_1_800X800.jpg
καλο κρασι απο τη χιλη και παμφθηνο!! προτιμηστε CABERNET SAUVIGNON
υπαρχει στον Β..... και του "πουλιου το γαλα"
να και το site για σερφαρισμα!!
https://www.santa-alicia.cl/index.php
Παντως και μιας και ανοιξαμε αυτη τη κουβεντα θα ηθελα να πω οτι το κρασι και πως ο ουρανισκος αλλα και ο εγκεφαλος του καθενα το αντιλαμβανεται ειναι τελειως υποκειμενικο.
Διαφοροι παραγοντες παιζουν σημαντικο ρολο απο τους αντικειμενικους που ειναι η θερμοκρασια και το ειδος του ποτηριου,το χρωμα και οι ανταυγειες του κρασιου κλπ μεχρι και τους υποκειμενικους που ειναι διαθεση,παρεα,περιβαλον χωρος...
Δηλαδη αλλο να πιεις ενα μπουκαλι με τη ταμαρα και αλλο με τη πεθερα σου...χαχαχα
Αν και ο κοσμος λεει: "οτι πληρωνεις παιρνεις" και βεβαια συνηθως το καλυτερο ειναι και ακριβοτερο στο κρασι ομως, οπως λεει και ο φιλος ο χαντες δεν ειναι απαραιτητο οτι το ακριβοτερο ειναι παντα και καλυτερο.
Ενα χιλιανικο σε συγκριση με ενα γαλλικο ειναι κατα πολυ φθηνοτερο και ισως κατα πολυ καλυτερο, παντα μιλαμε για νορμαλ χρονιες σε γνωστες ποικιλιες και οχι για σπανιες.
και αλλο ενα που ξεχασα και θεορω οτι ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια των χρηματων που κοστιζει και προερχεται απο μια περιοχη που δεν φημιζεται για τα κρασια της(Λαρισα)
https://www.mavrikosimports.gr/images/prdimg/2600906EL.AP.jpg
m-power_01
26-11-11, 11:34
Εμένα το αγαπημένο μου κρασί όλα αυτά τα χρόνια είναι το τρίτο μπουκάλι!
προτασεις και για ιδιαιτερα ουσικι, επίσης καλοδεχουμενες
οικονομικά και ιδιαίτερα είναι το ANCNOC το Spayburn(άμα σου αρέσουν τα καπνιστά) και το OLD PULTENEY. Αλλά προτείνω να μην χαλάμε το θρεντ με ουίσκι και άλλα τέτοιαthumb
Εμένα το αγαπημένο μου κρασί όλα αυτά τα χρόνια είναι το τρίτο μπουκάλι!
Πρωην αφεντικο θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι το τριτο μπουκαλι που πινεις παντα μονος σου ειναι το 1ο που το χω κατω και κατουραω!:hystericalbs1::hystericalbs1::hy stericalbs1:
και αλλο ενα που ξεχασα και θεορω οτι ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια των χρηματων που κοστιζει και προερχεται απο μια περιοχη που δεν φημιζεται για τα κρασια της(Λαρισα)
https://www.mavrikosimports.gr/images/prdimg/2600906EL.AP.jpg
φιλοι μου αλκοολες!!!!....το κρασι και η καλη παρεα ειναι δεμενα 50/50.....αμα εχεις καλη παρεα....και αυτο:
https://www.greekarchitects.gr/images/news/vraveio.babalis.01.jpg
περνας καλα!!!!:thumbsup:
.....:whistle: Θωμα κατι μου θυμιζει η συσκευασια....θα μου πειτε την επομενη μερα δεν περναει ο πονοκεφαλος αμα το παρακανεις με οποιοδηποτε κρασι....αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια :thumbsup:
εγώ πάντως πίνω κρασιά γεροβασιλείου, τζάμπα...:whistle:
κάθε φορά που πάω απο'κεί, φεύγω με 4 - 5 κούτες των 6 φυάλων...:th_Laie_67-1:
δεν ξέρω που να τα βάλω πλέον...
....θα μου πειτε την επομενη μερα δεν περναει ο πονοκεφαλος αμα το παρακανεις με οποιοδηποτε κρασι....αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια :thumbsup:
Εκει φιλε μου ειναι ολο το "δεσιμο στο γλυκο"! Επειδη εδω τα τραπεζια, οι παρεες, οι γαμοι, βαφτισεις κτλ ειναι πολυ συχνο φαινομενο....γενικα οι κρασοπαρεες (μολις γυρισα απο ξαδερφο Στελιο...μια 10ρια κουπες βαρυτερος) μεγαααααλη σημασια εχει στο κρασι το μετα. Αυτος ειναι και ενας λογος που δεν προτειμαμε τα εμφιαλωμενα (μ' αυτα που πινουμε δε συμφερει κι ολας αλλα δεν υπαρχει και λογος γιατι υπαρχουν τα σπιτικα). Δεν υπαρχει πλεον εμφιαλωμενο κρασι ευρειας καταναλωσης που να μην σου προκαλει πονοκεφαλο. Οι λογοι φανταζομαι ειναι γνωστοι σε ολους μας! Εκει λοιπον ξεχωριζουμε το καλο κρασι, περα απο τη γευση, οξεα, σπιρταδα, χρωμα, τανινες κτλ κτλ ειναι πολυ σημαντικο να κανεις καλη παρεα με καλο κρασι και το πρωι να μπορεις να πας στη δουλεια σου χωρις να θες μισο κουτι αναβραζοντα δισκια γνωστης εταιριας...... Σε γενικες γραμμες ολα τα συντηριτικα και μυκητοκτονα του κρασιου φερνουν τα αθεμητα hangover! Δε μιλαω στην περιπτωση που θα πιεις 2-3 ποτηρακια......
Με αφορμη λοιπον το κρασι και τις παρεες να σας πω ενα περιστατικο στις κορφες των Λευκων Ορεων. Μπαινουν στο καφενειο παρεα καμποσοι ντοπιοι ενω εχουν ηδη κατσει και πινουν καφε οι δασοφυλακες στην Ανωπολη στα Σφακια. Κερασε τον ενα - κερασε τον αλλο, ξεκινανε τις κουπες. Ειναι ενας απο τους δασοφυλακες και λεει στο τραπεζι ανοιχτα -Ααααα εγω παιδια δεν πινω! Απανταει ο καφετζης - Θα την πιεις !! με ευγενικο τροπο μεταξυ σοβαρου και αστειου......βρε δε πινω .... θα την πιεις, θα την πιεις μονο μη μιλεις να του λεει ο αλλος ...περνουσε η κουπα απο χερι σε χερι...αδειαζε γεμιζε το ποτηρι...ερχετε η σειρα του, βαζει ο καφετζης κρασι στην κουπα και το δινει στον τυπο που δεν θα πινε. -Πειες μωρε ....του λεει επιτακτικα! -Δεν την πινω !!! του απαντα ο δασοφυλακας. -Νικοληηηη!!! φωναζει ο καφετζης και ερχετε απο την εξω μερια ενας γερμανικος ποιημενικος θηριο! Ο αθρωπος επαε περα δεν πινει λεει την κουπα! Κι αρχιζει ο σκυλος και του γρυλιζει δειχνοντας του τα δοντια του!! -Καλα, καλα καλα θα τη πιω του λεει κι ο δασοφυλακας χεσμενος πλεον κι αρπα το ποτηρι και το κατεβαζει! Αυτη ειναι αληθινη ιστορια και ο σκυλος ειναι ακομα εκει!
Οι κουπες ειναι ενα τοπικο συνηθειο που πολλες φορες καταλληγει ασχημα. Το θεμα ειναι να γινεται οταν το σηκωνει η παρεα και με σωστο τροπο και ποτε μα ποτε στο τιμονι μετα απο πιωματα παιδες!
εγώ πάντως πίνω κρασιά γεροβασιλείου, τζάμπα...:whistle:
κάθε φορά που πάω απο'κεί, φεύγω με 4 - 5 κούτες των 6 φυάλων...:th_Laie_67-1:
δεν ξέρω που να τα βάλω πλέον...
Απο ότι θυμάμαι πρέπει να έχω λίγο χώρο στην αποθήκη μου να σε εξυπηρέτησω Θωμά...
Απο ότι θυμάμαι πρέπει να έχω λίγο χώρο στην αποθήκη μου να σε εξυπηρέτησω Θωμά...
κανενα προβλημα να σε βοηθησουμε....., και εγω Θωμα εχω αρκετο χωρο, σκοτεινο με σωστη θερμοκρασια.... αν και στο δικο μας σπιτι δεν μενουν για πολυ καιρο... (ειδικα τα κοκκινα...)
να δώ τι θα μείνει απο τα χριστούγεννα, και θα ενημερώσω...
πρέπει να λεχω περίπου 30 - 35 μπουκάλια κρασί, μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας.
m-power_01
27-11-11, 12:39
να δώ τι θα μείνει απο τα χριστούγεννα, και θα ενημερώσω...
πρέπει να λεχω περίπου 30 - 35 μπουκάλια κρασί, μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας.
Να τα βάλεις δώρο στην πίτα ! Χαχααχαχαχα
https://www.digitallife.gr/ayto-einai-to-pio-entypwsiako-kai-to-pio-entypwsiako-mpoukali-krasi-ston-kosmo-77326
να δώ τι θα μείνει απο τα χριστούγεννα, και θα ενημερώσω...
πρέπει να λεχω περίπου 30 - 35 μπουκάλια κρασί, μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας.
Θωμα, τι εγιναν τα κρασια???? ακομη δεν εκανες απογραφη??? Ο hades7 και εγω ακομη περιμενουμε....:whistle:
από την ευρωπαική ορεινή Γορτυνία ...thumb
Πανο... μικρος ο κοσμος... μηπως εχουμε συγγενεια???:original:
τα κρασιά θα τα τσακίσω όλα...άρχισε η καταμέτρηση τους απο την κυριακή. δεν υπάρχει ντουλάπι που να μην έχει κρασί. κάτω απο την ξυλόσκαλα που έχουμε, λές και είχαμε ολόκληρο κελάρι ήταν.
κάθε φορά που πάω απο το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ο υπεύθυνος με γέμιζε με καμμιά 6-9 μπουκάλια, τα οποία δεν πίναμε.
φέτος λέω να τα διαλύσω όλα. ειδικά με αυτό το άβατον αλλά και με την μαλαγουζιά, έχω πάθει την πλάκα μου...
τα κρασιά θα τα τσακίσω όλα...άρχισε η καταμέτρηση τους απο την κυριακή. δεν υπάρχει ντουλάπι που να μην έχει κρασί. κάτω απο την ξυλόσκαλα που έχουμε, λές και είχαμε ολόκληρο κελάρι ήταν.
κάθε φορά που πάω απο το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ο υπεύθυνος με γέμιζε με καμμιά 6-9 μπουκάλια, τα οποία δεν πίναμε.
φέτος λέω να τα διαλύσω όλα. ειδικά με αυτό το άβατον αλλά και με την μαλαγουζιά, έχω πάθει την πλάκα μου...
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: ο Αρης και εγω ακομη περιμενουμε.....:whistle:... μου φαινεται αρχισες και μεγαλωνεις...:whistle: και ξεχασες τι ελεγες περυσι την ιδια εποχη....:th_Laie_67-1:
το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέχασα τι έφαγα χθές ελένη...
ακου ελενη οποιος μικρος παραγωγος βγαζει κρασι σου λεει φιλε θα σου δωσω εγω ενα κρασι να παθεις πλακα 99 στις 100 φορες ειναι για να σβηνεις το φαγητο να παιρνει αρωμα.φετος ο πεθερουλης μου εβγαλε ενα κρασι που μου κρεμασαν τα σαγονια με πασσα ειλικρινεια ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα κρασια που εχω καταναλωσει και δεν ειναι και λιγα.επαθα σοκ το κρασι ειναι πολυ δυνατο μερλοτ κοκκινο σαν αιμα απιστευτο χωρις ιχνος ζαχαρης η χρωστικων ουσιων η συντηριτικων ! εχω πιει περιπου 40 μπουκαλια ενα καθε βραδυ εχω κανει στομαχι.
ακου ελενη οποιος μικρος παραγωγος βγαζει κρασι σου λεει φιλε θα σου δωσω εγω ενα κρασι να παθεις πλακα 99 στις 100 φορες ειναι για να σβηνεις το φαγητο να παιρνει αρωμα.φετος ο πεθερουλης μου εβγαλε ενα κρασι που μου κρεμασαν τα σαγονια με πασσα ειλικρινεια ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα κρασια που εχω καταναλωσει και δεν ειναι και λιγα.επαθα σοκ το κρασι ειναι πολυ δυνατο μερλοτ κοκκινο σαν αιμα απιστευτο χωρις ιχνος ζαχαρης η χρωστικων ουσιων η συντηριτικων ! εχω πιει περιπου 40 μπουκαλια ενα καθε βραδυ εχω κανει στομαχι.
Αρη με κανεις και ζηλευω...:original: και ειμαι μακρυα....:whistle:... το κοκκινο καλο κρασι και η καλη σοκολατα ειναι αδυναμιες μεγαλες....:thumbsup:
apostoles46
20-12-12, 18:41
Ο Διάβολος της Χιλής..Φανταστικό
https://img441.imageshack.us/img441/5117/casillerodeldiablocaber.jpg
Λευκό:
Νυχτέρι Reserve (Σαντορινιό απο 3 ποικιλίες. Για μένα η καλύτερη επιλογή για ψάρι)
Λευκό:
Άρωμα Λήμνου (ποικίλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, κορυφαία γέυση και άρωμα)
Κόκκινο:
Κτήμα Αβαντίς Syrah Συλλογή Αφιλτράριστο (ΔΕΝ έχω δοκιμάσει καλύτερο κόκκινο κρασί!)
Κόκκινο:
Kτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα
απο τα πολλα κρασια που δοκιμασα μου αρεσαν περισοτερο....
-λευκο ασυρτικο απο σαντορινη
-λαζαριδης απο δραμα ,ολα πολυ ωραια κρασια
-κτημα πορτο καρρας και τα λευκα και τα κοκκινα πολυ ωραια κρασια ,ακομα και τα πιο οικονομικα.
-μελιρυτος καμπα κοκκινο ,οικονομικο και πολυ γεματο κρασι!
ειχε μια πολυ ωραια εκπομπη ο παπαδοπουλος στην νετ με θεμα το κρασι και ειχε καλεσμενους αρκετους οινοπαραγωγους,γεροβασιλε ου,σιγαλας κ.α.
αν θυμαμαι ενας ειδικος που εχει σχολη γευσιγνωσιας και ιστοριας του κρασιου στην αθηνα ,ειχε πει οτι το ασπρο πρεπει να ειναι φρεσκο της χρονιας.να μην αγοραζουμε παλαιοτερης γιατι δεν παλαιωνει.
δεν ειμαι και πολυ ειδικος αλλα οσες φορες δοκιμασα ξινομαυρο,νεμεα,ασυρτικο κ.α ελληνικες ποικιλιες δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο τις γαλλικες!!!!
Bazil Van Sinner
20-12-12, 19:53
https://www.artivist.gr/wp-content/uploads/2012/01/dionissos.jpg
"οινος ευφραινει καρδιαν"
Τεραστια τεχνη!!!!Αγαπημενα,χωρις να χω την τεραστια εμπειρια,αλλα λατρης του κρασιου,της παρεας και του τσιπουρου απο κοκκινα Κατωγι Αβερωφ(εχω μαλιστα καμια 20αρια φιαλες ακομη απο τη σοδεια του 2004,καθε χρονο και καλυτερο!!!)και απο λευκο
η'Τεχνη Αλυπιας' απο τη Φτελια της Δραμας!Το τσιπουρο εδω και χρονια ειναι δικο μας,καθαρο,με δικα μας στεμφυλα και χωρις καμια προσμιξη,γραπα το λενε εξω.
Λευκό:
Νυχτέρι Reserve (Σαντορινιό απο 3 ποικιλίες. Για μένα η καλύτερη επιλογή για ψάρι)
Λευκό:
Άρωμα Λήμνου (ποικίλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, κορυφαία γέυση και άρωμα)
Κόκκινο:
Κτήμα Αβαντίς Syrah Συλλογή Αφιλτράριστο (ΔΕΝ έχω δοκιμάσει καλύτερο κόκκινο κρασί!)
Κόκκινο:
Kτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα
https://lmnts.athinorama.gr/lmnts/umami/article_images/2238/ZJ3C3309.jpg θεωρειται απο τα καλυτερα !
ακου ελενη οποιος μικρος παραγωγος βγαζει κρασι σου λεει φιλε θα σου δωσω εγω ενα κρασι να παθεις πλακα 99 στις 100 φορες ειναι για να σβηνεις το φαγητο να παιρνει αρωμα.φετος ο πεθερουλης μου εβγαλε ενα κρασι που μου κρεμασαν τα σαγονια με πασσα ειλικρινεια ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα κρασια που εχω καταναλωσει και δεν ειναι και λιγα.επαθα σοκ το κρασι ειναι πολυ δυνατο μερλοτ κοκκινο σαν αιμα απιστευτο χωρις ιχνος ζαχαρης η χρωστικων ουσιων η συντηριτικων ! εχω πιει περιπου 40 μπουκαλια ενα καθε βραδυ εχω κανει στομαχι.
1o---o πεθερουλης μου....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::thumbsup:
θα φαμε συντομα κουφετα!
2ο σαν αιμα.... βρυκολακα Αρη εσυ και ο Μητσοτακης μεχρι 200χρονων θα πατε...
το αιμα δεν ειναι κοκκινο και ειναι πολυ πηχτο!
3ο στα βραχια της Πειραικης κοιμαται ο Αρης ο Μπεκρης....
4ο το νου σου γιατι μεσα στα μπουκαλια που σου χει δωσει αποκλειστικα για σενα ειναι και το lucky strike!
και αλλο ενα που ξεχασα και θεορω οτι ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια των χρηματων που κοστιζει και προερχεται απο μια περιοχη που δεν φημιζεται για τα κρασια της(Λαρισα)
https://www.mavrikosimports.gr/images/prdimg/2600906EL.AP.jpg
..και που να ηξερες οτι μετα απο εναν χρονο απο το ποστ σου, θα μαθαινες οτι εχουμε στο φορουμ τον Μιχαλη τον Καριπιδη!!!!:thumbsup:
..και που να ηξερες οτι μετα απο εναν χρονο απο το ποστ σου, θα μαθαινες οτι εχουμε στο φορουμ τον Μιχαλη τον Καριπιδη!!!!:thumbsup:
τοτε ηξερε να ξεχωριζει τα καλα κρασια, τωρα μεσα στην νταγκλα του....ολα ιδια ειναι....
τοτε ηξερε να ξεχωριζει τα καλα κρασια, τωρα μεσα στην νταγκλα του....ολα ιδια ειναι....
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
ελα ρε μην τον πιστευεις, δεν πινει,ασε που τον ειδαμε στις Σερρες,.... στυλακι ειναι!!!:thumbsup:
αλλιως θα ειχε κοιλουμπα αλα Ορεστη Μακρη!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
ελα ρε μην τον πιστευεις, δεν πινει,ασε που τον ειδαμε στις Σερρες,.... στυλακι ειναι!!!:thumbsup:
αλλιως θα ειχε κοιλουμπα αλα Ορεστη Μακρη!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:
ετσι ειναι οι βρυκολακες Αρη...
Ο Διάβολος της Χιλής..Φανταστικό
https://img441.imageshack.us/img441/5117/casillerodeldiablocaber.jpg
Αποστολη, εχω μερικα στο ντουλαπι.... πολυ καλο!!!
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
ελα ρε μην τον πιστευεις, δεν πινει,ασε που τον ειδαμε στις Σερρες,.... στυλακι ειναι!!!:thumbsup:
αλλιως θα ειχε κοιλουμπα αλα Ορεστη Μακρη!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:
με ενα ποτηρι κρασι δεν παχαινεις....
ακου ελενη οποιος μικρος παραγωγος βγαζει κρασι σου λεει φιλε θα σου δωσω εγω ενα κρασι να παθεις πλακα 99 στις 100 φορες ειναι για να σβηνεις το φαγητο να παιρνει αρωμα.φετος ο πεθερουλης μου εβγαλε ενα κρασι που μου κρεμασαν τα σαγονια με πασσα ειλικρινεια ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα κρασια που εχω καταναλωσει και δεν ειναι και λιγα.επαθα σοκ το κρασι ειναι πολυ δυνατο μερλοτ κοκκινο σαν αιμα απιστευτο χωρις ιχνος ζαχαρης η χρωστικων ουσιων η συντηριτικων ! εχω πιει περιπου 40 μπουκαλια ενα καθε βραδυ εχω κανει στομαχι.
με ενα ποτηρι κρασι δεν παχαινεις....
.... ενα ποτηρι ειναι οτι πρεπει,συμφωνω.thumb
...αν και δεν το κανω,αφου πινω μονο οταν βγαινουμε σε βραδυνη εξοδο.....και αυτες εχουν αραιωσει πολυ τωρα τελευταια......
.... ενα ποτηρι ειναι οτι πρεπει,συμφωνω.thumb
...αν και δεν το κανω,αφου πινω μονο οταν βγαινουμε σε βραδυνη εξοδο.....και αυτες εχουν αραιωσει πολυ τωρα τελευταια......
μπορεις να πινεις ενα καφε βραδυ σπιτι, γιατι πρεπει να ειναι σε εξοδο??????
μπορεις να πινεις ενα καφε βραδυ σπιτι, γιατι πρεπει να ειναι σε εξοδο??????
εχω μια κακια συνηθεια να "καθαριζω" ολο το πιατο μου οταν τρωω.....οσο και να μου βαλεις,μα λιγο μα πολυ,...
....και καπως ετσι, οταν ανοιγω ενα μπουκαλι κρασι που εχει φελλο,σκεφτομαι οτι θα παει χαμενο,αφου δεν θα σφραγισει ξανα σωστα,θα ξυνισει αμα μεινει μερες ανοιχτο και λοιπες αλλες χαζομαρες!!!!:th_Laie_67-1:...οποτε το πινω σχεδον ολο,αφου "ποτισω" και την συζυγο, με το ζορι, κανα δυο ποτηρακια!!!!:th_Laie_67-1:
πλακα κανω,απλα δεν το εχω "δεσει" στην καθημερινοτητα μου.thumb
ασε που ενας φιλος μου ειπε οτι, αλκοολικος δεν ειναι μονο αυτος που πινει πολυ,αλλα αυτος που πινει καθε μερα......
Υπαρχει ένα κρασακι που λεγεται Βατιστας. Αν το βρειτε σε καβα η σουπερ μαρκετ αξιζει να το δικιμασετε. Τοπικες ποικιλιες διαφορετικες κάθε χρονια.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
..και που να ηξερες οτι μετα απο εναν χρονο απο το ποστ σου, θα μαθαινες οτι εχουμε στο φορουμ τον Μιχαλη τον Καριπιδη!!!!:thumbsup:
Ποιός είναι ρε παιδιά;
Ποιός είναι ρε παιδιά;
Το μελος με nickname "Μιχάλης",χορηγος κρασιου στην Σουπερ συναντηση της Λαρισας 1/12/'12 thumb
https://i797.photobucket.com/albums/yy252/aristent/DSC01363-1.jpg
Τον "εδωσα" κανονικα!!!...μονο ταυτοτητα δεν εδειξα!!!:th_Laie_67-1::thumbsup:
Τον "εδωσα" κανονικα!!!...μονο ταυτοτητα δεν εδειξα!!!:th_Laie_67-1::thumbsup:
:whistle::whistle:
:whistle::whistle:
τον εδωσες διακριτικα!!!!!!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
apostoles46
23-12-12, 20:11
Αποστολη, εχω μερικα στο ντουλαπι.... πολυ καλο!!!
Ειναι όντως πολύ καλο κρασί..Πρέπει να γίνω επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα!!:whistle:
Λοιπόν εχθές σε ενα Σπιτι μας σερβιραν ενα κρασί του καρυπιδη που δεν μπορώ να το βρω ούτε σε φωτο στο Ίντερνετ για βοηθά ρε Μιχάλη μπουκάλι μαύρο του 1.5(!) λίτρου κρασι του 1985; Αλλα εμφιαλωση πριν λίγα χρονια το έφεραν σε γυαλινη καραφα αλλα φευγαλέα είδα το μπουκάλι έχει 13.5 αλκοόλ όνομα κρασιού δεν πρόσεξα αλλα μάλλον είναι σπεσιαλ εντισιον ποιο ειναι?
Λοιπόν εχθές σε ενα Σπιτι μας σερβιραν ενα κρασί του καρυπιδη που δεν μπορώ να το βρω ούτε σε φωτο στο Ίντερνετ για βοηθά ρε Μιχάλη μπουκάλι μαύρο του 1.5(!) λίτρου κρασι του 1985; Αλλα εμφιαλωση πριν λίγα χρονια το έφεραν σε γυαλινη καραφα αλλα φευγαλέα είδα το μπουκάλι έχει 13.5 αλκοόλ όνομα κρασιού δεν πρόσεξα αλλα μάλλον είναι σπεσιαλ εντισιον ποιο ειναι?
Είναι πολλές οι ποικιλίες, Syrah, Nebbiolo, Sangiovese, Merlot κ.α.
Πάντως σου εγγυώμαι πως όποιο και να πιεις θα μείνεις ευχαριστημένος!!
Λοιπόν εχθές σε ενα Σπιτι μας σερβιραν ενα κρασί του καρυπιδη που δεν μπορώ να το βρω ούτε σε φωτο στο Ίντερνετ για βοηθά ρε Μιχάλη μπουκάλι μαύρο του 1.5(!) λίτρου κρασι του 1985; Αλλα εμφιαλωση πριν λίγα χρονια το έφεραν σε γυαλινη καραφα αλλα φευγαλέα είδα το μπουκάλι έχει 13.5 αλκοόλ όνομα κρασιού δεν πρόσεξα αλλα μάλλον είναι σπεσιαλ εντισιον ποιο ειναι?
Ποσα δίνεις ;
https://www.fnl-guide.com/gr/el/wine/log-book/logbook-20022013/#.USURevJu7Yl
Powered by vBulletin® Version 4.2.3 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.