PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκινά η παραγωγή του ελληνικού αυτοκινήτου «PONY»

individual
16-11-11, 18:20
Ξεκινά η παραγωγή του ελληνικού αυτοκινήτου «PONY»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 14:44

Πολλοί αναρωτιούνται για το εάν μπορούν οι Έλληνες να κατασκευάσουν αυτοκίνητα. Η απάντηση είναι γνωστή, αφού λίγο-πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουν τα μοντέλα της Pony που έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους πριν από δεκαετίες. Συνολικά 97.00 μονάδες βγήκαν από το εργοστάσιο της Namco (National Motor Company) στη Θεσσαλονίκη, αλλά ξαφνικά αυτό το επιτυχημένο ελληνικό εγχείρημα έλαβε τέλος λόγω… συνδικαλισμού.

Ξεκινά τον Απρίλιο του 2012

Έκτοτε, πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά το όνειρο δεν ξεχάστηκε ούτε από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας αφοί Κοντογούροι αλλά ούτε και από τους συνεργάτες, οι οποίοι στην άκρη του μυαλού τους είχαν και πάλι την ενεργοποίηση της γραμμής παραγωγής του θρυλικού αυτοκινήτου. Όπως όλα δείχνουν, το εργοστάσιο θα «ζωντανέψει» και πάλι, αφού θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η παραγωγή αυτοκινήτων, είδηση που έκανε γνωστή στο Zougla Radio και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Κοντογούρη, ο Γιώργος Δερματόπουλος. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παραγωγή του ελληνικού αυτοκινήτου θα αρχίσει τον Απρίλιο του 2012, γεγονός που θα εξαρτηθεί και σε μεγάλο βαθμό από τις ελληνικές τράπεζες. Όπως αποκάλυψε ο κ. Δερματόπουλος, η νέα γενιά Pony θα εφοδιάζεται με κινητήρες προερχόμενοι από το γκρουπ PSA (Citroen Peugeot). Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 75 ίππων και κινητήρα diesel 85 ίππων turbo, οι οποίοι θα πληρούν προδιαγραφές Euro 5. Εξωτερικά, η νέα γενιά έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο σύγχρονη από την τελευταία που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με την ονομασία Super Pony.

Η 4η γενιά του θρυλικού PONY θα κυκλοφορήσει το 2012

Πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας

Σημαντικό στοιχείο που έγινε γνωστό, είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από μία τέτοια επένδυση, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κεφάλια και με τη στήριξη γερμανικής τράπεζας. Αρχικά το εργοστάσιο θα απασχολήσει 390 άτομα, με τους συνολικά απασχολούμενους (από προμηθευτές κ.λπ.) να φτάνουν τους 2.500. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η ελληνική εταιρεία κάνει σχέδια ακόμα και για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2012. Για όσους αναρωτιούνται ποια θα είναι η τιμή του νέου Pony, να σημειώσουμε ότι δεν θα ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=419357&cid=12

nfot
16-11-11, 18:29
Να το δω και να μη το πιστεψω ...

PANOS-E60
16-11-11, 18:36
Αν το project "πατάει" σε ελληνικές Τράπεζες ... κλάψτο.

Konstantinos E60
17-11-11, 08:39
Ψωμί δεν είχαμε ...τυρί μας ήρθε !!!
Σιγα μην το χρηματοδοτήσουν.

Ptboul
17-11-11, 10:15
Έτσι και γίνει έχω δώσει το clio και θα χτυπήσω ένα ντιζελάκι με τη μία!

Nino
17-11-11, 10:17

τα θυμασαι καθολου?

Z4 DCT
17-11-11, 10:18
τα θυμασαι καθολου?

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

stefm5
17-11-11, 10:23
είχε ο θείος μου ένα θαλασσί πόνυ...το θυμάμαι σαν τώρα

Ptboul
17-11-11, 10:38
τα θυμασαι καθολου?

Αν το θυμάμαι;;

Αρχές τις δεκαετίας του '90, βγάζαμε κουκούλα, κατεβάζαμε παρπριζ, βγάζαμε πόρτες και αλωνίζαμε στα τότε χωράφια του Χαλανδρίου. Χωρίς δίπλωμα φυσικά.

Ήταν περτικαΛί και ο αερόψυκτος κινητήρας του αντηχούσε από μακρυά στις ερημικές γειτονιές.

Κάποια μέρα το χώσαμε σε ένα χωράφι/αλάνα με αρκετή λάσπη για να δούμε αν θα κολλήσει https://www.world.gr/forum/images/smilies/malakia.gif. Δεν άργησε να γίνει το μπραφ και να σπάσει ο άξονα μετάδοσης (μπροστινή κίνηση) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, με αποτέλεσμα το αμάξι να ακινητοποιηθεί στη μέση του ''βάλτου''..

Αλησμόνητα χρόνια και συνδεδεμένο με αυτά το συγκεκριμένο αμάξι.

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

Τι γελά ρε? https://fun.resplace.net/Emoticons/Swearing/FuckYou.gif

TSAF
17-11-11, 10:45
θελω pony με οικοδομικο Η απο κατω για να μην κοπει, μοτερ απο Saxo VTS 16v με τετραπεταλουδο και φτιαγμενο στα 200-200hp, full roll cage και κατεβαινω στα dragster με ξερο 9αρι στα 0-400.:rally::rally::rally::thumbsup::thumbsup::thum bsup:

halkida116mpack
17-11-11, 16:20
αν βγει με καροτσουλα οπως το παλιο , με μικρη μηχανη και τιμη κατω απο 7000 θα παρω ενα ντιζελακι 99%...

m-power_01
17-11-11, 17:03
Παίζει και να βρω δουλειά δηλαδή ; Και γαμώ! Που στέλνω βιογραφικο; Να το στείλω με τον βοηθό να περάσει και μια συνέντευξη επι τη ευκαιρία !

120ie87
17-11-11, 17:08
Αν βγει πισωκίνητο θα αγοράσω ένα 100%

:whistle:

GiannisRob
17-11-11, 17:34

Back in the year of 1990 πάντως, ο πατέρας μου πούλησε το δικό του Pony και πήρε Clio :D

nikos valvetronic
17-11-11, 18:21
Μακαρι ρε παιδια να γινει κατι τετοιο αλλα...
Παντως τωρα που ο κοσμος ζηταει μικρα και φθηνα εχει καποια προοπτικη

Samaro
17-11-11, 18:27
Εστω και μία νέα θέση εργασίας θα είναι ευχής έργο για την σημερινή οικονομική μας κατάσταση !
Μακάρι !!
Αλλωστε τώρα μετά τα Καγιέν και τα Μ5 όλοι εκεί θα πάμε !!

Κωνσταντίνος
17-11-11, 21:11
Εμένα πάντως απο την μια με χαροποίησε αλλά απο την άλλη με μιζέριασε η είδηση.
Θυμήθηκα τον στόλο των αυτοκινήτων που είχε η Ελλάδα στα 80's.
Είδατε που λένε όλοι ότι θα γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω σαν διαβίωση.
Ε να τα πρώτα σημάδια. Με πόνυ θα κυκλοφορούμε πάλι...

strof
09-01-12, 23:19
Ετοιμο το νεο pony:

https://img140.imageshack.us/img140/9555/ponya1.jpg

Stunt Mike
09-01-12, 23:53
Ετοιμο το νεο pony:

Θελω ενα τετοιο πισωκινητο με κολλημενο διαφορικο και θα βαζουμε πανω τα μοτερ που εχουν περισσεψει απ'τα χιλιαδες Cayenne και Χ5 στις μαντρες!!!Και γ@μω τα ντριφταδικα λεμε!!! :warriorsmiley::hystericalbs1:

120ie87
10-01-12, 00:17
Ετοιμο το νεο pony:

Δεν χρειάζεται να έχουμε και θραύση κρυστάλλων με αυτό!
(αν χαραχτεί ή ραγίσει, πηγαίνεις στον τζαμά της γειτονιάς και σου κόβει ένα κομμάτι τζάμι :hystericalbs1: )

Υ.Γ κάτι μου λέει ότι σχεδιάστηκε με χάρακα! οι μόνες καμπύλες πάνω του είναι τα ζαντολάστιχα :)

BILL007
10-01-12, 00:28
:shok::shok::shok::shok::shok:

Aυτό είναι όντως?????:shok::shok::shok:

m-power_01
10-01-12, 00:36
φέρνει λίγο σε fiorino ?

Stunt Mike
10-01-12, 00:45
φέρνει λίγο σε fiorino ?

Μηπως σε....κακοοο Fiorino?:hystericalbs1:

m-power_01
10-01-12, 01:47
Μηπως σε....κακοοο Fiorino?:hystericalbs1:

:tease: μμμμμ πουντάκια ιταλόφιλε ...θίξαμε το φιορίνο ?:th_Laie_67-1:

fanisk
10-01-12, 02:26
Ετοιμο το νεο pony:

2012 εχουμε ρε γαμωτο.. :thumbsdown:
Ωραια η Ελληνικη προσπαθεια, αλλα λιγο ασχημη..

katsaraios
10-01-12, 06:00
Σουστες εχει πισω η βλεπω φαντασματα>>?
ωραιο ειναι αν ειναι αυτο και ειναι ελληνικο

Konstantinos E60
10-01-12, 07:15
Ας κάνουν την αρχή,αν όντως ισχύει οτι θα βγει στην παραγωγή, και σιγά σιγά θα διορθωθεί.Θυμάστε πως ήταν τα Skoda πριν μερικά χρόνια?

kloukakis
10-01-12, 08:08
Ελα Μικε επιτέλους βγήκε το αμαξι που περίμενα!!!

https://www.youtube.com/watch?v=LG5CyIp3iOI

Z4 DCT
10-01-12, 08:30
Ωραίο εργαλείο....να το πάρει ο Θωμάς να κάνει χρόνους στας Σερρας....:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

120ie87
10-01-12, 09:18
Λέτε να πάει στο Euro NCAP για αξιολόγηση?

ntinos
10-01-12, 10:31
https://www.blog.gr/article.php?id=60664&category_id=8

BILL007
10-01-12, 11:31
Τα σχέδια της Namco θέλουν την παραγωγή του νέου Pony να ξεκινά από τον Απρίλιο του 2012 στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση από Ευρώπη και κάποια γερμανική τράπεζα.

Τελικά οι Γερμανοί είναι παντού...Σαν τα jumbo ένα πράγμα...

https://s2.hubimg.com/u/99721_f520.jpg

850CSI
10-01-12, 12:12
ΕΝΑΣ κουκος οταν φωναζει μεσ'στη παγωνια και τα χιονια ΔΕΝ φερνη Ανοιξη

Ptboul
10-01-12, 12:16
Κάτι θα γίνει Γιώργη, μιλάμε για 300-400 θέσεις εργασίας στην Θεσσαλονίκη.

Κάτσε να πάρει μπρος η μηχανή, να βάλουμε και λίγο μυαλό (με συνδικαλισμούς, κλπ), να το δούμε ζεστά, να το στηρίξουμε το προϊόν (Στρατός, Δημόσιες Υπηρεσίες, καταναλωτές) και όλα θα έρθουν σιγά σιγά.

120ie87
10-01-12, 12:17
FIXED!

https://img190.imageshack.us/img190/520/tb342x250mg2849large.jpg

(έκανα ότι καλύτερο μπορούσα :) )

Samaro
10-01-12, 12:47
Πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των καγιέν.
Σε λίγο καιρό, όλη η Ελλάδα θα κυκλοφορεί με πόνυ !
Δεν είναι ασχημο. Θα θυμηθούμε την εποχή της Ιταλίας των φίατ 500 τη Γαλλία των ρενώ 4L και σιτροέν DCV και τη Ρωσία των Λάντα !

BILL007
10-01-12, 12:55
Θα θυμηθούμε την εποχή της Ιταλίας των φίατ 500 τη Γαλλία των ρενώ 4L και σιτροέν DCV και τη Ρωσία των Λάντα !

Kαι μετά καλωσήρθατε στο 1950 :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Aν τρέξει πάντως το project θα είναι πολύ σημαντικό,ειδικά για την τοπική κοινωνία,αφου σίγουρα θα προσφέρει θέσεις εργασίας (ελπίζω-γιατί μπορεί να προσλάβουν Κινέζους για φτηνά μεροκάματα- και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...)

oldcarskickass
10-01-12, 13:31
Μα ρε παιδιά πως θα στηριχτούν αυτές οι θέσεις εργασίας αν το προϊόν στοχεύει ΜΟΝΟ στην ελληνική χρεωμένη αγορά;

δλδ θα παίρνει δάνεια το κράτος για να τα διανέμει στον πληθυσμό με όποιο τρόπο και με αυτά τα λεφτά που θα περισσέψουν θα γίνει βιώσιμη αυτή η μ@λ@#; Γιατί περί ενός εμετικού συφερτού από λαμαρίνες φαίνεται ρε σεις.

Άπατο θα πάει το όλο σχέδιο και οι θέσεις εργασίας κατά 99% θα πληρωθούν από τοπικούς βυσματωμένους τεμπέληδες, οι οποίοι βέβαια δεν θα φταίνε όταν φαληρίσει το όλο θέμα.

Δεν είναι δυνατό αυτό το πράγμα να στέκει όταν στην αγορά υπάρχει αυτοκίνητο με κάτω από 10.000 και το παρών εμετικό τετράτροχο κοστολογείται στα 7000.

Οι εποχές που το πόνυ έκανε καριέρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

S8N
10-01-12, 14:28
Θα απευθύνεται και στις Βαλκανικές αγορές, μην το ξεχνάτε αυτό.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα πλεονεκτήματά του είναι αρκετά:

https://www.namco-euro.com/page8.html

katsaraios
10-01-12, 14:34
Σιγα ρε παιδια αυτος που θα το παρει για επαγγελματικο δεν θα κοιταξει ομορφια αλλα πρακτικοτητα -χρηστικοτητα,δεν ειναι ολοι σε ολους τους χωρους "ψωνισμενοι" με τα υπερμοντερνα σχεδια μην τρελενεστε.
Και δλδ αν πχ λεμε τωρα παρει μια μαζικη παραγγελια ΜΕ Διαφανεις διαδικασιες ενας οργανισμος κρατικος που λαδωνεται απο εμπορους-εισαγωγεις ξενων εργοστασιων (και εκει κανουμε τα στραβα ματια) θα μας χαλαει να τα βλεπουμε στον δρομο οταν θα τρωνε ψωμακι τοσοι δικοι μας ανθρωποι??
Θυμηθειτε το απλο παραδειγμα με τα σουπερ μαρκετ και τα ειδη καθημερινης αναγκης που παμε μονο στα ξενα....
Στην ψωροκωσταινα πεφτουμε πανω σαν τα κορακια προτου δουμε ολοκληρωμενο κατι και σκεφτουμε και λιγο πιο σφαιρικα...

Εμενα δεν θα με χαλαει να το βλεπω να κυκλοφορει αν εστω και ενας εργατης ζησει την οικογενεια του απο την παραγωγη του.
Επισης μην τρελενεστε και παλι δεν μας ξεπερασαν ολοι οι γειτονες μεσα σε 2 χρονια...

Konstantinos E60
10-01-12, 14:35
Μα ρε παιδιά πως θα στηριχτούν αυτές οι θέσεις εργασίας αν το προϊόν στοχεύει ΜΟΝΟ στην ελληνική χρεωμένη αγορά;

δλδ θα παίρνει δάνεια το κράτος για να τα διανέμει στον πληθυσμό με όποιο τρόπο και με αυτά τα λεφτά που θα περισσέψουν θα γίνει βιώσιμη αυτή η μ@λ@#; Γιατί περί ενός εμετικού συφερτού από λαμαρίνες φαίνεται ρε σεις.

Άπατο θα πάει το όλο σχέδιο και οι θέσεις εργασίας κατά 99% θα πληρωθούν από τοπικούς βυσματωμένους τεμπέληδες, οι οποίοι βέβαια δεν θα φταίνε όταν φαληρίσει το όλο θέμα.

Δεν είναι δυνατό αυτό το πράγμα να στέκει όταν στην αγορά υπάρχει αυτοκίνητο με κάτω από 10.000 και το παρών εμετικό τετράτροχο κοστολογείται στα 7000.

Οι εποχές που το πόνυ έκανε καριέρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Γιατί τέτοιος αρνητισμός? Ας το δούμε σαν ένα restart της ελληνικής βιομηχανίας .Κανείς δεν νομίζω να πιστεύει ότι θα χτυπήσει ξένες κατασκευές αλλά δεν παύει να είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει να βοηθηθεί.

120ie87
10-01-12, 14:43
Ένας κινητήρας που προτοεμφανίστηκε το 1986 (tu psa group), 5-6 κομμάτια λαμαρίνας, 3-4 τζάμια μια καρότσα και ένα πλαστικό κάλυμμα = 7000 ευρώ

Νομίζω μπορούμε και καλύτερα...

(σίγουρα όμως είναι μια αρχή.... ας ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες προσπάθειες)

Kostas_1
10-01-12, 14:44
Θα απευθύνεται και στις Βαλκανικές αγορές, μην το ξεχνάτε αυτό.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα πλεονεκτήματά του είναι αρκετά:

https://www.namco-euro.com/page8.html

Ναι καλα, για δες την DACIA...

katsaraios
10-01-12, 14:45
Ένας κινητήρας που προτοεμφανίστηκε το 1986 (tu psa group), 5-6 κομμάτια λαμαρίνας, 3-4 τζάμια μια καρότσα και ένα πλαστικό κάλυμμα = 7000 ευρώ

Νομίζω μπορούμε και καλύτερα...

(σίγουρα όμως είναι μια αρχή.... ας ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες προσπάθειες)

Μπορουμε αλλα στα 7 χιλιαρικα δεν ειναι μονο η αξια κατασκευης του αυτοκινητου ....

S8N
10-01-12, 14:50
Ναι καλα, για δες την DACIA....

Έχεις δίκιο, είχα ξεχάσει το Logan Pickup. Σύγχρονο και πολύ πιο όμορφο, με τιμή 7.300 ευρώ στη Ρουμανία (αλλά 11.300 στο Ελλάντα). Το Pony δύσκολα θα χτυπήσει τον Δράκουλα στα Βαλκάνια. Μλκία.

bimmerm
10-01-12, 15:07
ετσι ειναι η ιστορια ανακυκλωνεται...
σιγα-σιγα τωρα που πεσανε και συνεχιζουν να πεφτουν τα μεροκαματα θα ξαναερθουν τα εργοστασια της πιρελι ,ρουχων αθλητικων εταιρειων κ.α.

S8N
10-01-12, 15:13
ετσι ειναι η ιστορια ανακυκλωνεται...
σιγα-σιγα τωρα που πεσανε και συνεχιζουν να πεφτουν τα μεροκαματα θα ξαναερθουν τα εργοστασια της πιρελι ,ρουχων αθλητικων εταιρειων κ.α.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αφενός το fast track στην Ελλάδα έχει μείνει στα χαρτιά, αφετέρου η έλλειψη φορολογικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας καθιστά κάθε επένδυση ριψοκίνδυνη. Στην καλύτερη περίπτωση θα είμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Στη χειρότερη θα βλέπουμε ταμπέλες στα Βαλκάνια που θα λένε "Προσεχώς Ελληνίδες".

Stunt Mike
10-01-12, 20:21
:tease: μμμμμ πουντάκια ιταλόφιλε ...θίξαμε το φιορίνο ?:th_Laie_67-1:
Ε ειναι πιο ωραιο το Fiorino ρε!!Σαν κουτι με ροδες και τεντα ειναι αυτο το Πονυ!:thumbsdown:

Σουστες εχει πισω η βλεπω φαντασματα>>?
ωραιο ειναι αν ειναι αυτο και ειναι ελληνικο

Μια χαρα μου ακουγεται εμενα!Με μια τιμονια θα βγαζεις γουστα!!!Ζητω η δεκαετια του '70!!!Λες να βγαινει και πισωκινητο!:hyper:
https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=N0aMGnltijg

Akis 330Ci
10-01-12, 20:38
Το νέο Pony θα διαθέτει βασικά στοιχεία εξοπλισμού του σήμερα, όπως ηλεκτρικές ευκολίες, αερόσακου οδηγού, ίσως A/C και ηλεκτρική κραμαγιέρα.

Tο ισως μαρεσει!! Πλακα μου κανεις τωρα??? για αυτοκινητο του 1975..μια χαρα ειναι! Καλη η ελληνικη προσπαθεια αλλα ειπαμε...

EVERGET
10-01-12, 21:09
Ο Έλληνας όσο και να φτωχύνει δεν πρόκειται να αγοράσει αυτό το κασόνι, και θεωρώ ούτε και οι λοιποί βαλκάνιοι αφού τα Mercedes W124 που οδηγούν είναι πολύ πιο μπροστά από το pony. Καλό να γίνονται ελληνικές προσπάθειες αλλά με ένα αξιοπρεπές προιόν, αυτό το αυτοκίνητο θεωρώ δυσφημεί τη βιομηχανική τεχνολογία της χώρας μας (που σε κάποιους τομείς είναι αξιοπρεπής) αφού το προιόν δεν είναι ούτε καν ανταγωνιστικό των ουραγών ινδικών, κινέζικων, κλπ προσπαθειών. Όπως λέγαμε λοιπόν τόσα χρόνια ανέκδοτα για τα yugo τώρα όλος ο κόσμος θα κάνει καζούρα με τα ελληνικά pony...

Stunt Mike
10-01-12, 21:14
Ρομπα ξεκουμπωτη,διεθνως θα γινουμε αμα βγαλουμε τετοιο πραγμα στην αγορα εν ετει 2012....

m-power_01
10-01-12, 21:18
Ρομπα ξεκουμπωτη,διεθνως θα γινουμε αμα βγαλουμε τετοιο πραγμα στην αγορα εν ετει 2012....

ναι ναι ο Ρώσος δεν ξέρει που βγάζει το ίδιο αμαξι 40 χρόνια :th_Laie_67-1:

aristent
10-01-12, 21:25
Εγω βρηκα στο car.gr Πονυ σε τιμη ευκαιριας 1,200 ευρωπουλα:

https://i5.photos.scar.gr/2086/2086509_1_b.jpg

https://www.car.gr/xyma/view/2086509/

:thumbsup:

Akis 330Ci
10-01-12, 21:30
Kαταρχας ας προσδιορισουμε το προφιλ του αγοραστη!
Θελει καποιος να παρει το pony γιατι???
-Για τον πρωτοποριακο εξωτερικο σχεδιασμο???
-Φερτε μου σακουλα για τον εμετο..
Βρειτε μου λογους, για τους οποιους ενας αγοραστης που εχει 7000 ευρω και θελει μικρο καινουργιο αυτοκινητο θα επιλεξει το pony (που δεν εχει υδραυλικο τιμονι και A/C :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:)απο ενα κορεατικο-ιαπωνεζικο που με την αγορα σου κανει δωρο multimedia system με AUX για I-pod..ποσο μαλλον για 2+ αεροσακους, υδραυλικο τιμονι (standard) ,κλιματισμο...(ουτε καν A/C) κτλ.
Αν το Pony ξεκιναει απο κανα 4-5χιλιαρο, κατι κανουμε, αν και παλι χλωμο...

fanisk
10-01-12, 21:39
Kαταρχας ας προσδιορισουμε το προφιλ του αγοραστη!
Θελει καποιος να παρει το pony γιατι???
-Για τον πρωτοποριακο εξωτερικο σχεδιασμο???
-Φερτε μου σακουλα για τον εμετο..
Βρειτε μου λογους, για τους οποιους ενας αγοραστης που εχει 7000 ευρω και θελει μικρο καινουργιο αυτοκινητο θα επιλεξει το pony (που δεν εχει υδραυλικο τιμονι και A/C :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:)απο ενα κορεατικο-ιαπωνεζικο που με την αγορα σου κανει δωρο multimedia system με AUX για I-pod..ποσο μαλλον για 2+ αεροσακους, υδραυλικο τιμονι (standard) ,κλιματισμο...(ουτε καν A/C) κτλ.
Αν το Pony ξεκιναει απο κανα 4-5χιλιαρο, κατι κανουμε, αν και παλι χλωμο...

Και 5000¤ να κανει, περιμενεις/ζοριζεσαι λιγο παραπανω και παιρνεις Japan με 7.000..

Μπορουσαν να φτιαξουν κατι αλα Smart , μικρο, μουρατο, Ελληνικο ..
Ουτε για Στρατο δεν κανει αυτο το πραμα, υπαρχουν ενα σωρο επαγγελματικα μεταχ. οχηματα σε τραπεζες κ.α που θα μπορουσαν να τα χρησιμοποιησουν αγορασμενα φτηνα.

Μαλλον καποιοι θα βγαλουν τα κερατα τους απο αυτη την ιστορια και στο τελος θα βαρεσουν κανονι.

Akis 330Ci
10-01-12, 21:54
Μπορουσαν να φτιαξουν κατι αλα Smart , μικρο, μουρατο, Ελληνικο ..

Μας προλαβε ο κινεζος...!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/675716/

oldcarskickass
10-01-12, 22:36
Γιατί τέτοιος αρνητισμός? Ας το δούμε σαν ένα restart της ελληνικής βιομηχανίας .Κανείς δεν νομίζω να πιστεύει ότι θα χτυπήσει ξένες κατασκευές αλλά δεν παύει να είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει να βοηθηθεί.

Μα δεν είμαι αρνητικός, είμαι απλά ρεαλιστής.

Και αν θέλεις restart της ελληνικής βιομηχανίας μπορείς να μιλήσεις με τους αδερφούς Παττακού για το Πάττακον VVA, να μιλήσεις στον Κορρέ για την διαγώνια αντιστήριξη, και όχι να φιλάς κατουρημένες ποδιές για ένα μοτέρ 25 PLUS ετών το οποίο θα περιτυλίξεις με συνδετήρες θα το βαφτίσεις επαγγελματικό και θα το πουλάς και 7 χιλιάρικα.

Συν τοις άλλοις δεν ξέρω καμία εταιρεία που να κατασκευάζει, αμορτισέρ, ελατήρια, δαγκάνες, παρπριζ κτλ κτλ κτλ. Δλδ να δώσω τα λεφτά μου στον ελληνικό κουβά για να τα δώσει ο άλλος στους ξένους προμηθευτές και να το ονομάσω ελληνική προσπάθεια.

Προσωπικά έχω καιρό να δω βοήθεια από οποιονδήποτε πέρα από 2ο συγγενή μου (ίσως να φταίω και εγώ) αλλά τα λεφτά που ΔΕΝ μου περισσεύουν δε τα δίνω για ένα αμφίβολης αξιοπιστίας και ΚΥΡΙΩΣ αμφίβολου after sales εμπιστοσύνης. Εδώ έλληνες αντιπρόσωποι ΞΕΝΩΝ εταιρειών (δλδ θεωρητικά πέφτει βούρδουλας) και τα κάνουν π@@@@ στην εξυπηρέτηση και μου λες να εμπιστευτώ κάτι ΑΜΙΓΩΣ ελληνικό; Με την καμία όμως.

Συγνώμη αν φαίνομαι επιθετικός.

120ie87
10-01-12, 23:30
Αν μαζευόμασταν 10 τρελοί επιστήμονες από εδώ μέσα και καταφέρναμε να πάρουμε ένα δάνειο από μια γερμανική (...) τράπεζα, θα φτιάχναμε κάτι χειρότερο?

Αυτό το πράγμα φαίνεται ότι έγινε από ανθρώπους που δεν σέβονται τον εαυτό τους.

Συγνώμη αν φαίνομαι κι εγώ επιθετικός

Κωνσταντίνος
10-01-12, 23:55
Μας προλαβε ο κινεζος...!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/675716/

Για καινούργιο τέτοιο έδινα μαξ 3 χιλιάρικα.
Αυτό που είναι μεταχειρισμένο τα μισά.
Δεν τα πουλάνε στα Κινέζικα λόγω όγκου και γραφειοκρατίας προφανώς.
Αλλιώς θα ήταν δίπλα στους ανεμιστήρες χειρός, και στα άλλα χαριτωμένα πλην χείριστης ποιότητας γκατζετάκια που πουλάνε στα Κινέζικα.

Konstantinos E60
11-01-12, 07:29
Μα δεν είμαι αρνητικός, είμαι απλά ρεαλιστής.

Και αν θέλεις restart της ελληνικής βιομηχανίας μπορείς να μιλήσεις με τους αδερφούς Παττακού για το Πάττακον VVA, να μιλήσεις στον Κορρέ για την διαγώνια αντιστήριξη, και όχι να φιλάς κατουρημένες ποδιές για ένα μοτέρ 25 PLUS ετών το οποίο θα περιτυλίξεις με συνδετήρες θα το βαφτίσεις επαγγελματικό και θα το πουλάς και 7 χιλιάρικα.

Συν τοις άλλοις δεν ξέρω καμία εταιρεία που να κατασκευάζει, αμορτισέρ, ελατήρια, δαγκάνες, παρπριζ κτλ κτλ κτλ. Δλδ να δώσω τα λεφτά μου στον ελληνικό κουβά για να τα δώσει ο άλλος στους ξένους προμηθευτές και να το ονομάσω ελληνική προσπάθεια.

Προσωπικά έχω καιρό να δω βοήθεια από οποιονδήποτε πέρα από 2ο συγγενή μου (ίσως να φταίω και εγώ) αλλά τα λεφτά που ΔΕΝ μου περισσεύουν δε τα δίνω για ένα αμφίβολης αξιοπιστίας και ΚΥΡΙΩΣ αμφίβολου after sales εμπιστοσύνης. Εδώ έλληνες αντιπρόσωποι ΞΕΝΩΝ εταιρειών (δλδ θεωρητικά πέφτει βούρδουλας) και τα κάνουν π@@@@ στην εξυπηρέτηση και μου λες να εμπιστευτώ κάτι ΑΜΙΓΩΣ ελληνικό; Με την καμία όμως.

Συγνώμη αν φαίνομαι επιθετικός.

Ας δούμε και λίγο το "μετά" και τι μπορεί να δημιουργηθεί αν όντως ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, μην κολάμε στο τωρα και στο αν ειναι κουβας το αμαξάκι !! Κουβάς είναι όπως κουβάδες ήταν και τα Skoda,Seat,κ.α αλλα τώρα τι είναι ?? Θα μας πειράξει δλδ αν σε μια 5ετία πέσει χρημα και παρουσιαστεί κατι αξιόλογο ?? Δεν λέμε οτι θα βγαλουν και ferrari ή Lambo αλοίμονο !! Κουράστηκα να βλέπω παροχή υπηρεσιων και δημοσιοεργατοπατέρες ας δουλεψει και κάποιος εστω και στραβά στην αρχή !!

panos90
11-01-12, 08:49
τι να σας πω ρε παιδια?

εχει περασει crash test αυτό το πραμα? ποιος θα το οδηγησει?

τελικα δικιο εχουν οτι τα αυτοκινητα αντικατοπτριζουν την χωρα που τα φτιαχνει.

ετσι ειμαστε.

oldcarskickass
11-01-12, 09:24
Ας δούμε και λίγο το "μετά" και τι μπορεί να δημιουργηθεί αν όντως ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, μην κολάμε στο τωρα και στο αν ειναι κουβας το αμαξάκι !! Κουβάς είναι όπως κουβάδες ήταν και τα Skoda,Seat,κ.α αλλα τώρα τι είναι ?? Θα μας πειράξει δλδ αν σε μια 5ετία πέσει χρημα και παρουσιαστεί κατι αξιόλογο ?? Δεν λέμε οτι θα βγαλουν και ferrari ή Lambo αλοίμονο !! Κουράστηκα να βλέπω παροχή υπηρεσιων και δημοσιοεργατοπατέρες ας δουλεψει και κάποιος εστω και στραβά στην αρχή !!

Μα το μετά πρέπει να το δεις Κωνσταντίνε από πριν, αν θες να είναι βιώσιμο αυτό το πράγμα, το οποιοδήποτε επιχειρηματικό πράγμα (με αυτή την έννοια το λέω). Σαφώς και ήταν κουβάδες τα skoda/seat αλλά είχαν θεμελιώδεις διαφορές, με κυριότερη την υποστήριξη ενός κολοσσού τουλάχιστον σε θέμα μάρκετινγκ και υποστήριξης.

Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε να βγάλουμε lambo, αλλά πιστεύω ένα σωστό αγροτικό ή ένα μικρό τρακτεράκι θα μπορούσαμε να βγάλουμε και πάνω σε αυτό να χτιστεί μια βιώσιμη βιομηχανία. Αν είναι κάποιος να δουλέψει στραβά εξ αρχής πιστεύω ότι είναι καλύτερα ακόμα και για εκείνον να μη δουλέψει καθόλου. Οι εποχές είναι αμείλικτες.

Thomelef
11-01-12, 09:31
καλά...αν νομίζετε ότι το πονυ είναι ένα ξεκίνημα για κάτι, γελιέστε όλοι σας.
ξεκίνημα είναι κάτι το οποίο είναι μελετημένο, και όχι κάτι που βγήκε απο τον αέρα.
είναι δυνατόν εν έτη 2012 να δημιουργείτε αυτοκινητοβιομηχανία με σκοπό να παράξει αυτή την μπετονιέρα???
είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να αγοράσει αυτό το πράγμα???και βάλτε και τον εαυτό σας μέσα...
ποιές είναι οι πιθανότητες να αγοράζατε αυτό το αίσχος έστω και στα 5.000???
άλλο ένα αποτυχημένο πρότζεκτ, με σκοπό την χρηματοδότηση απ'έξω...φυσικά θα πετάξουν μέσα και τους συνδικαλισταράδες,
θα κουτσοδουλέψει για λίγο, και μετά θα γίνει απλά άλλη μια ζημιογόνα επιχείρηση με ίσως και το τετραπλάσιο αρχικό της προσωπικό των τετρακοσίων ατόμων.
μην πάτε μακρυά. έδωσαν χι στον άνθρωπο απο την βέροια που κατασκευάζει τις ρέπλικες, για να δημιουργήσουν αυτό???
γιατί δεν χρηματοδότησαν τον κατερινιότη να κάνει κάτι καλύτερο απο αυτή την μπούρδα???
άσε ρε παιδιά στην ελλάδα ζούμε. μου θέλουνε και αυτοκινητοβιομηχανίες...

Stathis
11-01-12, 09:50
εαν υπαρχει ακομα η δουλεια μου και οι αναγκες της οταν θα βγει το πονυ, θα το προτιμησω.
θυμαμαι με αγαπη και νοσταλγια το παλιο πονυ.
μεγαλωσε και εθρεψε γενιες και γενιες αυτο το ταπεινο αυτοκινητο.
εξυπηρετησε και εκανε χαρουμενους χιλιαδες ανθρωπους.
χωρις κλιματισμο, χωρις αϊποντ, χωρις δερματινα καθισματα.

αλλες εποχες θα μου πειτε...
σαφως...
τοτε ο καθε χωριατης (στο μυαλο, οχι στην καταγωγη), αμορφωτος, ανεπαγγελτος, αταλαντος, κλπ κλπ δεν ειχε φανταστει οτι μπορει να παρει πενβε, ή καγιε, ή μερτσεντα, ή ρεϊντζ ροβερ βουογκ...
βολευοτανε μια χαρα μεσα στο πονακι και ενοιωθε και τυχερος γιατι οι αλλοι πηγαιναν για μπανιο με το κτελ, ενω αυτος ειχε πονυ!

τωρα αν δεν εχει το αυτοκινητο 2,5 τονους ματαιοδοξια, δεν μπορει ο νεοελληνας...
εξελιξη σου λεει...
μαλιστα, τι εξελιχθηκε σε αυτα τα χρονια?
γιναμε καλυτεροι ανθρωποι, πιο μορφωμενοι, αναβαθμιστηκαμε πολιτιστικα, ή το μονο που μας κανει προοδευμενους "ευρωπΕους" ειναι ενα γερμανικο κουτι με μερικα μετρα δερμα, ξυλο και πολυχρωμα κουμπακια...?
ριξτε μια ματια κυριακη μεσημερι στις χασαποταβερνες και θα παρετε την απαντηση...

οταν λοιπον τα Μ5 θα πουληθουν για σκραπ στη γερμανια, οταν τα καγιεν θα μεινουν κουφαρια οπως κατι παλια φορτηγα σε παρατημενα λατομεια και ο νεοελληνας που εμαθε μονο να αγοραζει με δανεικα ωστε να επιδειξει τη ματαιοδοξια του, δεν μπορει να βαλει ουτε βενζινη, μακαρι το νεο πονυ να ειναι εκει για οσους ακομα θα μπορουν να το αποκτησουν.
για να εξυπηρετηθουν, να πανε βολτα, να κουβαλησουν, να ξεδωσουν.
οπως παλια...

Konstantinos E60
11-01-12, 10:45
Μα το μετά πρέπει να το δεις Κωνσταντίνε από πριν, αν θες να είναι βιώσιμο αυτό το πράγμα, το οποιοδήποτε επιχειρηματικό πράγμα (με αυτή την έννοια το λέω). Σαφώς και ήταν κουβάδες τα skoda/seat αλλά είχαν θεμελιώδεις διαφορές, με κυριότερη την υποστήριξη ενός κολοσσού τουλάχιστον σε θέμα μάρκετινγκ και υποστήριξης.

Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε να βγάλουμε lambo, αλλά πιστεύω ένα σωστό αγροτικό ή ένα μικρό τρακτεράκι θα μπορούσαμε να βγάλουμε και πάνω σε αυτό να χτιστεί μια βιώσιμη βιομηχανία. Αν είναι κάποιος να δουλέψει στραβά εξ αρχής πιστεύω ότι είναι καλύτερα ακόμα και για εκείνον να μη δουλέψει καθόλου. Οι εποχές είναι αμείλικτες.

Μετά ηρθε η υποστηριξη απο την VW Λευτέρη (ξέχασες το system Porsche της Seat ??:th_Laie_67-1:) αλλα υπήρχε μια υποδομή και μια στοιχειώδη τεχνογνωσία.Περιμένεις να δεις Γερμανική γραμμή παραγωγής με το καλημέρα ?

BILL007
11-01-12, 10:49
ξέχασες το system Porsche της Seat ??

Aυτό ήταν μόνο το ψευτοκάπακο που φτιαχνόταν στο ίδιο εργοστάσιο,εντάξει thumb

Ας κάναμε έστω μόνο κάτι σαν και αυτό!Σημασία έχει να παράγεις κάτι που είναι για τον 21ο αιώνα και όχι για τον 20...thumb

race850i
11-01-12, 11:06

Ας κάναμε έστω μόνο κάτι σαν και αυτό!Σημασία έχει να παράγεις κάτι που είναι για τον 21ο αιώνα και όχι για τον 20...thumb

Δεν ήταν το ψευτοκαπακο αλλα η σχεδίαση όλου του καπακιου.
Και τα συγκεκριμένα μοτέρ ήταν σκυλες!

oldcarskickass
11-01-12, 11:06
Μετά ηρθε η υποστηριξη απο την VW Λευτέρη (ξέχασες το system Porsche της Seat ??:th_Laie_67-1:) αλλα υπήρχε μια υποδομή και μια στοιχειώδη τεχνογνωσία.Περιμένεις να δεις Γερμανική γραμμή παραγωγής με το καλημέρα ?

όχι σε καμία περίπτωση.

Απλά θα περίμενα να δω έστω ένα φιλόδοξο όχημα, και ας έχει προβλήματα, έστω κάτι όμορφο, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαφήμιση (βλέπε ΤΑΤΑ Νανο).

Konstantinos E60
11-01-12, 11:13

Ιαπωνες και Κορεάτες με φτωχες αντιγραφές ξεκίνησαν και με "δανεικά" εξαρτηματα αλλα έπιασαν κορυφή !! Δουλειά θέλει οχι λόγια και συνδικαλισμούς.Ακόμα δεν βγήκε το χαντακώσαμε και το ξεφτιλίσαμε !!

oldcarskickass
11-01-12, 11:15
Ιαπωνες και Κορεάτες με φτωχες αντιγραφές ξεκίνησαν και με "δανεικά" εξαρτηματα αλλα έπιασαν κορυφή !! Δουλειά θέλει οχι λόγια και συνδικαλισμούς.Ακόμα δεν βγήκε το χαντακώσαμε και το ξεφτιλίσαμε !!

Κοίτα τη διαφορά όμως Κωνσταντίνε στο εκεί και το εδώ εργατικό δυναμικό (άλλη συζήτηση αυτή, αλλά τέλος πάντων).

Εκεί που εξοργίζομαι είναι ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν άπειρες ελληνικές πατέντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά δεν.

Δεν ξέρω ίσως αυτό που με εξοργίζει περισσότερο από το ίδιο το όχημα είναι ακριβώς το παραπάνω.

Konstantinos E60
11-01-12, 11:19
Γι'αυτο εγραψα Λευτερη οτι θελει δουλειά και οχι λογια και συνδικαλισμους !! Δουλειά και υπομονή !!

BILL007
11-01-12, 11:28
Δεν ήταν το ψευτοκαπακο αλλα η σχεδίαση όλου του καπακιου.
Και τα συγκεκριμένα μοτέρ ήταν σκυλες!

Eίχα την τύχη να οδηγήσω και τέτοιο...:D:D:D

https://images.forum-auto.com/mesimages/196358/system%20porsche.jpg

120ie87
11-01-12, 11:31
^ Bill, το είχε ένας ξάδερφός μου και του έπινε το αίμα! :)

Nick bmwlover
11-01-12, 14:32
Εκτος απ'ολα τ'αλλα,"εκεινοι" μας ετοιμαζουν απο τωρα τα αμαξια με τα οποια θα πρεπει απο εδω κ στο εξης να κυκλοφορουμε,ξεχαστε αυτα που ξερατε...
Θα διωχθει,ξεζουμιστει,βασανι στει εφοσον ειναι τυχερος κ εξακουλουθει να ζει,κ ο τελευταιος Ελληνας με BMW...:th_Laie_67-1:
Περα απο την πλακα,το αμαξι αυτο επρεπε να ειχε βγει τοτε,οχι τωρα που δεν υπαρχουν ελευθερες θεσεις εργασιας,που η οικονομικη κατασταση ειναι χαλια...Θα μου πειτε,εισαι τρελος τι ειναι αυτα που λες,θα σας πω ομως το γιατι!!!Κ ομως σκεφτειτε οτι,ερχονται σε χρεωνουν,σου παιρνουν,αφαιρουν τα σπιτια,τα αμαξια,ολα τα υπαρχοντα σου απο την κατοχη σου αμμεσα η εμμεσα,δεν σε αφηνουν να ζησεις φυσιολογικα,σου περιοριζουν την αγοραστικη δυναμη,σε κλεβουν,σε "βιαζουν" καθημερινα οι κλεφτες κ μετα ερχονται αλλοι,οι ιδιοι ειναι στην ουσια,κλεφτες κ παρουσιαζονται ως ευεργετες με το ανοιγμα ταδε θεσεων εργασιας,"δινοντας τη ευκαιρια" σε μερικους ελληνες απλα να ζησουν,κ οι υπολοιποι θα τσιμπησουμε καθως θα πουμε οτιαυτοι βοηθησαν τους συνανθρωπους μας,κανανε καλο!!!Το θεμα ειναι οτι μαλλον υπαρχει ενα απωτερο σχεδιο,το οποιο θα εκτελεσουμε σαν στρατιωτακια,οι περισσοτεροι εν αγνοια μας αρχικα,εις γνωσιν μας αργοτερα,γιατι θα θελουμε να επιβιωσουμε...
Σκεφτειτε ολα οσα εχουν γινει μεχρι τωρα,οσα γνωριζετε,οσα διαδραματιζονται σημερα κ αυτο που λεω παραπανω,μπορει να ειναι τραβηγμενα ως σεναριο,αλλα ισως ειναι αυτα που σκεφτονται τα βρωμικα επιχειρηματικα μυαλα που στοχευουν στην υποδουλωση ισως κ διαλυση ενος αλλου,κ αυτο δεν ειναι το δικο μου:whistle:...

ΔημήτρηςΜ3
11-01-12, 14:46
https://www.youtube.com/watch?v=O0UQmfZ-Vjk

GiannisRob
11-01-12, 18:43
Αν όντως βγει στην παραγωγή, θα προσπαθήσω να αγοράσω ένα. Όχι για μένα, αλλά για να το κάνω δώρο στον πατέρα μου, που αναγκάστηκε να αποχωριστεί το Pony του όταν γεννήθηκα εγώ, αφού η φουκαριάρα η μάνα μου γκρίνιαζε ότι το αυτοκίνητο μπάζει και θα κρυώσει το μωρό.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως, αν η τιμή κρατηθεί σε λογικό κόστος, τότε γιατί το αγοραστικό κοινό που θέλει ένα "φθηνό εργαλείο" αντί για ναβάρα με δέρματα, να μην προτιμήσει το Pony, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία?

Ωραία, μπορεί να μην είναι όσο καλό όσο ένα Skoda, αλλά δεν υπάγεται στην ίδια λογική του "ψωνίζω από το μπακάλικο της γειτονιάς, αντί για το σουπερμάρκετ της πολυεθνικής"?

m-power_01
11-01-12, 18:53
Αν όντως βγει στην παραγωγή, θα προσπαθήσω να αγοράσω ένα. Όχι για μένα, αλλά για να το κάνω δώρο στον πατέρα μου, που αναγκάστηκε να αποχωριστεί το Pony του όταν γεννήθηκα εγώ, αφού η φουκαριάρα η μάνα μου γκρίνιαζε ότι το αυτοκίνητο μπάζει και θα κρυώσει το μωρό.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως, αν η τιμή κρατηθεί σε λογικό κόστος, τότε γιατί το αγοραστικό κοινό που θέλει ένα "φθηνό εργαλείο" αντί για ναβάρα με δέρματα, να μην προτιμήσει το Pony, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία?

Ωραία, μπορεί να μην είναι όσο καλό όσο ένα Skoda, αλλά δεν υπάγεται στην ίδια λογική του "ψωνίζω από το μπακάλικο της γειτονιάς, αντί για το σουπερμάρκετ της πολυεθνικής"?

Εγώ ήμουν για Μ3 Ε9χ pickup... αλλά τώρα με το pony έχω μπει σε σκέψεις:th_Laie_67-1:

Driver M
11-01-12, 19:11
Aν κάτι τόσο πρόχειρο, απαρχαιωμένο και ανούσιο θεωρείται η πρώτη σύγχρονη ελληνική προσπάθεια στον τομέα του αυτοκινήτου, τότε ειλικρινά καλύτερα να μη γινόταν αφού θα είναι a priori, και μάλιστα δικαιολογημένα, αποτυχημένη.

Θυμάμαι λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 ένα πρότυπο της ΕΛΒΟ που λεγόταν aletis το οποίο, χωρίς να είναι τίποτα καινοτόμο, φαινόταν μια σύγχρονη και εναλλακτική πρόταση που, ασχέτως αν θα ήταν εμπορικά επιτυχημένο ή όχι, ήταν σίγουρα αξιοπρεπές σαν προσπάθεια.
Το να παρουσιάζεται όμως το απαρχαιωμένο pony, που φτιαχνόταν εδώ πριν 30 χρόνια, ως επαγγελματική προσπάθεια εν έτη 2012 αποτελεί φάρσα και τίποτα παραπάνω.

Κωνσταντίνος
11-01-12, 19:19
Ο πρόεδρας μιλάει για δις, πώληση τεχνογνωσίας και άλλα τέτοια. :D

https://www.youtube.com/watch?v=atpdAHtBeOc

BILL007
11-01-12, 19:50
πώληση τεχνογνωσίας

:shok::shok::shok::shok: TA EIΔΑΜΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Leonidas_E39
11-01-12, 22:21
Οτι ταμπλω περισεψε σε Saxo απο την Citroen το αγορασαν για φτιαξουνε το νεο PONY δεν σας θυμιζει παζλ η ολη φαση? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Δεν μαζευομαστε κανα 2 , 3 να ανοιξουμε το υποκαταστημα της Θεσσαλονικης. :hystericalbs1::hystericalbs1:

BILL007
24-01-12, 15:46
Kανα νέο είχαμε???:original:

Stathis
24-01-12, 15:48
οχι...

Κωνσταντίνος
24-01-12, 20:20
Kανα νέο είχαμε???:original:

οχι...

Ευτυχώς...

halkida116mpack
24-01-12, 20:22
Ευτυχώς...

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

DIMITr|S
18-09-14, 22:01
Μιλώντας στο STAR, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε ότι στις αρχές της εβδομάδας δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης,την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε ότι η επένδυση θα δώσει πολλά οφέλη, όχι μόνο για τις 410 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άμεσα, καθώς εκτίμησε ότι εμμέσως θα ανοίξους γύρω στις 2.500 θέσεις.https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64066041

BILL007
18-09-14, 22:06
Απο τον Οκτώβρη του 11 στον Σεπτέμβρη του 14 και ακόμη παλεύουν με τις "άδειες"... ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ... :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2:

I_MNL
19-09-14, 00:14
Μιλώντας στο STAR, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε ότι στις αρχές της εβδομάδας δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης,την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε ότι η επένδυση θα δώσει πολλά οφέλη, όχι μόνο για τις 410 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άμεσα, καθώς εκτίμησε ότι εμμέσως θα ανοίξους γύρω στις 2.500 θέσεις.https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64066041

Και πότε με το καλό θα το δούμε να ρολάρει;

DIMITr|S
19-09-14, 00:19
αν φοραει και ντιζελ απο σιτροεν και κανει κατω απο 7 θα το παρει ολη ελλαδα για την οικονομια χαχα....δεν θα πουλιεται κανενα μεταχερισμενο γερμανικο ντιζελ π εχουν φερει οι μαντραδες ολοι

Ptboul
19-09-14, 09:25
Αν βγει ντηζελιά, τετρακούνα, με τιμή κάτω από 10Κ θεωρώ ότι θα κάνει πάταγο στην περιφέρεια.
Θα ψήσω τον πατέρα μου να πάρουμε ένα για το χωριό.

Θεωρώ επίσης υπέρ σημαντικό το γεγονός ότι θα προλάβουμε να δούμε παραγωγή αυτοκινήτου στην Ελλάδα μετά από 30 έτη απραξίας και ερήμωσης.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

ntinos
19-09-14, 11:16
αν φοραει και ντιζελ απο σιτροεν και κανει κατω απο 7 θα το παρει ολη ελλαδα για την οικονομια χαχα....δεν θα πουλιεται κανενα μεταχερισμενο γερμανικο ντιζελ π εχουν φερει οι μαντραδες ολοι

Δεν νομιζω να εχουμε τοσο εξυπνο κρατος :whistle:

Thomelef
19-09-14, 20:54
Περιμένω πως και πως να γίνει για να πάω να τους κάνω πρόταση για ξύλινα φιλέτα στα ταμπλο.

Bellof-3
19-09-14, 21:43
προγραμματιστες να θελουν?

A8hnaios
20-09-14, 00:09
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t1.0-9/10666063_4511391759924_184472260259209299_n.jpg?oh =1cafb06ea19af33cd3e6da35af944898&oe=54887401&__gda__=1418385861_5a226984905b5b53ad11930afc097ce c

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10678807_4511393199960_4124771920048416257_n.jpg?o h=4b1c18559ea37c480a02242beda27e51&oe=5497875B&__gda__=1418314074_3ebbe559e9bfff9fd6aa48c567b3433 3

BILL007
20-09-14, 03:22
https://www.bmwfans.gr/forum/

https://www.bmwfans.gr/forum/

ΒΑΛΕ ΜΩΡΕ ΒΕΝΖΙΝΑ! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

https://www.youtube.com/watch?v=eLtQmSlmMKM

kplc16
20-09-14, 03:30
Ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι κορυφαιο σε θεματα παθητικης ασφαλειας.
five star!:th_Laie_67-1:

vagmag
20-09-14, 05:49
Μακάρι να παραχθεί ξανά αυτοκινητο επι ελληνικού εδάφους;

Θα μπορούσε ομως το pony , ασχέτως τιμής, να κυκλοφορήσει στις μέρες μας και να μπορέσει να πωληθεί, με τη μορφή που ηταν τότε ;

Edit: μόλις διάβασα στο site οτι θα είναι, όπως ήταν πάντα, το φθηνότερο αυτοκίνητο, αλλά σύγχρονο, απόλυτα συμμορφωμένο με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Καλη επιτυχία λοιπόν

Leonidas_E39
06-05-15, 23:06
Ξεκινησε η παραγωγη

https://www.elliniki-gnomi.eu/xekinise-apo-tin-namco-i-maziki-paragogi-tou-neou-pony/

σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!

nikos valvetronic
06-05-15, 23:14
Νομίζω ότι η τωρινή κατασταση θα το βοηθήσει να πάει καλά.Ίδωμεν..

I_MNL
07-05-15, 00:06
Ξεκινησε η παραγωγη

https://www.elliniki-gnomi.eu/xekinise-apo-tin-namco-i-maziki-paragogi-tou-neou-pony/

σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!

Μακάρι να το εξάγουν και στην Αγγλία! Θα είναι ό,τι πρέπει για αμαξάκι πολης

I_MNL
07-05-15, 00:17
Ελπίζω να πουλήσει καλά thumb

Konstantinos E60
07-05-15, 07:02
Μακάρι να το εξάγουν και στην Αγγλία! Θα είναι ό,τι πρέπει για αμαξάκι πολης

Οτι πρέπει για τον "Κλάκσον". Ολόκληρη εκπομπή θα αφιερώσει για να κράξει.thumb

I_MNL
07-05-15, 08:58
Και μόνο από περιέργεια, θα το αγοράσουν μετά πολλοί για να ΤΟΝ κράξουν για την άγνοιά του!