Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [E46] Καταναλωση του m52 2500cc

merbeind
12-11-11, 20:26
Οπως λεει και ο τιτλος τι καταναλωση εχετε?Αναφερομαι σε m52 μοτερ 2,5l που ειχε κωδικο 3.23ci στα e46 μοντελα 1999-2002 νομιζω.
Επισης

Stamatis
12-11-11, 23:48
9 λιτρα στα 100 χλμ ταξιδι με λαστιχα 245/40/17 και διαφορικο ,23
Φρονιζω να μενω στις 3.500 με 4.000 στροφες στην πεμπτη μου και την τεταρτη να την αλλαζω πριν τις 5.000
12 περιπου λιτρα στην πολη αν δεν εχει ελεϊνη κινηση
16 λιτρα εγραψε σε μια "αεροπορικη" Αθηνα Τριπολη αλλα επαιξε ΜΩΤ 170 συμφωνα με το οργανο. (μηδενισε στα διοδια και πηρα τελευταια ενδειξη πριν κοψω για εισοδο στην πολη).

Οταν φοραγα το διαφορικο 2.93 με λαστιχα 225/45/17 επαιζα κατι κουλες καταναλωσεις στα ταξιδια 7/8 λιτρα. (αυτοκινητοδρομος)
Δυστυχως ομωσ εγραφε πολυ σε ταξιδια με ανηφορες κτλ γιατι ηταν μακρυ και δουλευα πολη τριτη.

Stamatis
12-11-11, 23:52
Μιλαμε για το Μ52ΤUB25.

merbeind
13-11-11, 01:49
M52TUB25 ακριβως για αυτο ρωταω σε e46.Οπως τα λες και εμενα 12 εντος πολης με αρκετα φαναρια βεβαια και σχετικα νορμαλ προς ηρεμη οδηγηση.

Συγκριση με τον M54 3.0i σε θεμα καταναλωσης ΚΑΜΙΑ.Ο Μ54 αν και μεγαλυτερος καταναλωνει περιπου 25% λιγοτερο εντος αλλα και εκτος πολης.(ισως οτι το z4 ειναι πιο ελαφρυ να παιζει τον ρολο του αλλα οχι σε τετοιο βαθμο)
Πιο πολυ ανοιξα το post επειδη μου εκανε εντυπωση η διαφορα καταναλωσης και νομιζα κατι ετρεχε λαθος με το μοτερ αλλα...
Nα σημειωσω οτι στο 46αρι φοραω 17αρες 225,245 ενω στο z 18αρες 225,255.

kplc16
13-11-11, 08:12
Me το Μ54 εγω σε ταξιδι καιω για πλακα περισσοτερο απο 12lt/100.
Οταν μετρατε συμβουλευεστε το OBC;
Δοκιμαστε να διαιρεσετε τα διανυθεντα χλμ με τα λιτρα του ρεζερβουαρ και θα δειτε μεγαλη διαφορα σε βαρος της οικονομιας.
Στη πολη η καταναλωση ειναι για πλακα πανω απο 15lt/100χλμ.
Αν υποτιθεται οτι εχω βλαβη τι πρεπει να κοιταξω εκτος απο injection. Καποιους αισθητηρες για παραδειγμα; Με το Καζακο που μιλησα στο παρελθον μου ειπε οτι η καταναλωση απο 13 και πανω ειναι λογικη. Να θυμαμαι λαθος;

Stamatis
13-11-11, 09:56
Το 54 εχει ηλεκτρογκαζο παιδια.
Εκει ειναι η διαφορα

oldcarskickass
13-11-11, 10:56
Me το Μ54 εγω σε ταξιδι καιω για πλακα περισσοτερο απο 12lt/100.
Οταν μετρατε συμβουλευεστε το OBC;
Δοκιμαστε να διαιρεσετε τα διανυθεντα χλμ με τα λιτρα του ρεζερβουαρ και θα δειτε μεγαλη διαφορα σε βαρος της οικονομιας.
Στη πολη η καταναλωση ειναι για πλακα πανω απο 15lt/100χλμ.
Αν υποτιθεται οτι εχω βλαβη τι πρεπει να κοιταξω εκτος απο injection. Καποιους αισθητηρες για παραδειγμα; Με το Καζακο που μιλησα στο παρελθον μου ειπε οτι η καταναλωση απο 13 και πανω ειναι λογικη. Να θυμαμαι λαθος;

Λοιπόν δεν έχω Μ54 μοτέρ.

Αυτό που λες με την κατανάλωση (την μέση) που βγάζει το OBC έχω να πω το εξής.

Σε άσσο (Μ47 diesel) μου δείχνει μια κατανάλωση περί τα 8 με 9 lt / 100 ανεξαρτήτως αν κινούμαι εθνική ή πόλη.

Αν κάνω τους υπολογισμούς με τα χιλιόμετρα που έχω διανύσει η ένδειξη της κατανάλωσης βγαίνει ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός. Δλδ έχω κάνει 710 χλμ με μέση κατανάλωση 8.9 (αυτά που δείχνει), που σημαίνει ότι πρέπει να έχω κάψει 63 λίτρα όταν το τεπόζιτο του άσσου είναι 51lt.

Βρήκα σε κάποιο φόρουμ (αν θυμάμαι καλά ήταν το 1addicts) ότι μπορείς να ρυθμίσεις με αναλογίες το πόσο θα δείχνει. Δλδ να το επαναφέρεις. Είναι κάποιο μενού που λέει 1000 και ανάλογα αν το βάλεις να λέει 1100 θα σου δείχνει - αν θυμάμαι καλά - 10% παραπάνω ή παρακάτω μέση κατανάλωση.
Λοιπόν εγώ μπήκα απλά στο μενού και πάτησα το υπομενού που λέει RESET και το 1000 αυτομάτως πήγε στο 745 και από τότε οι ενδείξεις πέφτουν στην ένδειξη της μάνικας με μια απόκλιση 0,5 με 0,8 του λίτρου.

Δες αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο Ε46.

Εκτός αν εννοείς την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση,δλδ αυτό που πληρώνεις.

stefm5
13-11-11, 10:59
στο 5άρι με τον Μ54Β30 καίω σε ταξίδι με 120-140χλμ/ωρα, 8,2-8,8 λίτρα
μετρημένο με τον κλασικό τρόπο
η απόκλιση του obc στο δικό μου είναι 2,5% αλλά μπορεί κάποιος να την διορθώσει

stefm5
13-11-11, 11:06

Σε άσσο (Μ47 diesel) μου δείχνει μια κατανάλωση περί τα 8 με 9 lt / 100 ανεξαρτήτως αν κινούμαι εθνική ή πόλη.

Αν κάνω τους υπολογισμούς με τα χιλιόμετρα που έχω διανύσει η ένδειξη της κατανάλωσης βγαίνει ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός. Δλδ έχω κάνει 710 χλμ με μέση κατανάλωση 8.9 (αυτά που δείχνει), που σημαίνει ότι πρέπει να έχω κάψει 63 λίτρα όταν το τεπόζιτο του άσσου είναι 51lt.

Βρήκα σε κάποιο φόρουμ (αν θυμάμαι καλά ήταν το 1addicts) ότι μπορείς να ρυθμίσεις με αναλογίες το πόσο θα δείχνει. Δλδ να το επαναφέρεις. Είναι κάποιο μενού που λέει 1000 και ανάλογα αν το βάλεις να λέει 1100 θα σου δείχνει - αν θυμάμαι καλά - 10% παραπάνω ή παρακάτω μέση κατανάλωση.
Λοιπόν εγώ μπήκα απλά στο μενού και πάτησα το υπομενού που λέει RESET και το 1000 αυτομάτως πήγε στο 745 και από τότε οι ενδείξεις πέφτουν στην ένδειξη της μάνικας με μια απόκλιση 0,5 με 0,8 του λίτρου.

κάνεις reset η default τιμή είναι 1000
μπορείς να ρυθμίσεις μέχρι 25% απόκλιση, δηλαδή από 750 έως 1250
στην περίπτωσή μου που το obc δείχνει 2,5% λιγότερη κατανάλωση, το 1000 πρέπει να γίνει 1025

kplc16
13-11-11, 11:18

καταναλωση εννοω αυτα που πληρωνω

ziaba
13-11-11, 23:17
Αν υποτιθεται οτι εχω βλαβη τι πρεπει να κοιταξω εκτος απο injection. Καποιους αισθητηρες για παραδειγμα;

μέτρα τα κάυσαέρια πρωτα (απο κει θα φανεί που να κοιτάξεις εάν έχεις πρόβλημα) + έλεγχος vanos

kplc16
14-11-11, 07:50
μέτρα τα κάυσαέρια πρωτα (απο κει θα φανεί που να κοιτάξεις εάν έχεις πρόβλημα) + έλεγχος vanos

καυσαερια δεν εχω.Εχω προσφατη μετριση
Στο vanos τι να δω;θορυβο δεν παραγει

ziaba
14-11-11, 12:46
δεν ειναι απαραίτητο να χτυπάει πόσα χλμ έχεις κάνει με το ίδιο vanos τα ο ring του δεν αντέχουν για πολύ κάιρο μετά απο 30 χιλ χλμ χαλάνε κ δε λειτουργούν σωστά κάνε ένα τεστ vanos να δεις τι γίνεται

kplc16
14-11-11, 13:03
δεν ειναι απαραίτητο να χτυπάει πόσα χλμ έχεις κάνει με το ίδιο vanos τα ο ring του δεν αντέχουν για πολύ κάιρο μετά απο 30 χιλ χλμ χαλάνε κ δε λειτουργούν σωστά κάνε ένα τεστ vanos να δεις τι γίνεται

test vanos πως γινεται ;

ziaba
14-11-11, 13:09
με διαγνωστικό gt1

kplc16
14-11-11, 13:34
με διαγνωστικό gt1

kazakos και ποιο ελαφρυ ποδι.
Τελος

Stamatis
14-11-11, 14:01
Τα μπεκ ειναι οκ;
Εγω μετα απο εναν καθαρισμο με υπερηχους και κατι αλλα διαστημικα ειδα βελτιωση παντως.

kplc16
14-11-11, 14:07
Τα μπεκ ειναι οκ;
Εγω μετα απο εναν καθαρισμο με υπερηχους και κατι αλλα διαστημικα ειδα βελτιωση παντως.

oh yes.
θα ελεγξω vanos κι οτι αλλο πει ο Χρηστος(Καζακος).
Αλλα κατι πρεπει να κανω και με το βαρος του ποδιου μου.Το τελευταιο μαλλον δε διορθωνεται.
Ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να κινηθω με 140 στην Εγνατια.

Stamatis
14-11-11, 14:13
Βαλε cruise control.
Το μοντουλακι ειναι ετοιμο και επανω στον κινητηρα. (αν ειναι σειρα S6)
Ενα καλωδιο και το τιμονι θελεις.
Θα σε σωσει. Ολο λεω να το κανω αλλα ολο βαριεμαι.

kplc16
14-11-11, 14:23
Βαλε cruise control.
Το μοντουλακι ειναι ετοιμο και επανω στον κινητηρα. (αν ειναι σειρα S6)
Ενα καλωδιο και το τιμονι θελεις.
Θα σε σωσει. Ολο λεω να το κανω αλλα ολο βαριεμαι.

εχω και θεωρω οτι ειναι πολυ επικινδυνο

oldcarskickass
14-11-11, 17:31

Γιατί ρε συ; (άσχετο sorry για το OT, αν θες απάντα με pm, απλά σε όποιο αμάξι έχω οδηγήσει εθνική με cruise control το θεωρώ βολικό ξεκούραστο (όχι σε βαθμό αποχαύνωσης αλλά και οικονομικό)

PANOS-E60
14-11-11, 17:32

Επίκίνδυνο δεν θα το λεγα, βγαίνει ακαριαία με ακούμπημα στα πετάλ. Για την Ελλάδα το θεωρώ άχρηστο όμως, ιδαίτερα με χειροκίνητο σαζμάν. Οι δρόμο μας είναι όλο στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες. Που να κρατησεις σταθερή ταχύτητα ? Μόλις βρει ανήφορο το σύστημα πατάει περισσότερο γκάζι με ότι σχέση έχεις στο κιβώτιο ... κάνεις οικονομία έτσι ή το αντίθετο ? Με καλό αυτόματο σαζμαν το καταλαβαίνω.

Στην πραξη το χρησιμοποιώ μόνο γιά να ξεκουράσω το δεξί μου πόδι σε μεγάλα ταξίδια, σε κάποια κομμάτια του αυοκινητόδρομου που ξέρω εκ των προτέρων ότι θα το κρατήσω ενεργό γιά τουλάχιστον 5 λεπτά.

Stamatis
14-11-11, 17:38
Εγω στο μερσεντε με γκρουζ γκοντρολ ξεκιναω με 140 απο Αθηνα και το βγαζω στην εξοδο της Τριπολης με ενδιαμεσες διακοπες στα διοδια.
7gtronic φυσικα και καταναλωση της πλακας.
Θεωρω οτι ειναι σωτηρια για την τσεπη σε μεγαλες διαδρομες.

PANOS-E60
14-11-11, 17:49
Επίκίνδυνο δεν θα το λεγα, βγαίνει ακαριαία με ακούμπημα στα πετάλ. Για την Ελλάδα το θεωρώ άχρηστο όμως, ιδαίτερα με χειροκίνητο σαζμάν. Οι δρόμο μας είναι όλο στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες. Που να κρατησεις σταθερή ταχύτητα ? Μόλις βρει ανήφορο το σύστημα πατάει περισσότερο γκάζι με ότι σχέση έχεις στο κιβώτιο ... κάνεις οικονομία έτσι ή το αντίθετο ? Με καλό αυτόματο σαζμαν το καταλαβαίνω.Στην πραξη το χρησιμοποιώ μόνο γιά να ξεκουράσω το δεξί μου πόδι σε μεγάλα ταξίδια, σε κάποια κομμάτια του αυοκινητόδρομου που ξέρω εκ των προτέρων ότι θα το κρατήσω ενεργό γιά τουλάχιστον 5 λεπτά.

Εγω στο μερσεντε με γκρουζ γκοντρολ ξεκιναω με 140 απο Αθηνα και το βγαζω στην εξοδο της Τριπολης με ενδιαμεσες διακοπες στα διοδια.
7gtronic φυσικα και καταναλωση της πλακας.
Θεωρω οτι ειναι σωτηρια για την τσεπη σε μεγαλες διαδρομες.

thumbthumb