PDA

Επιστροφή στο Forum : Διαφορες m50b25 m52b28 ...?

NikoZ3
12-11-11, 16:39
εχει καποιος φιλος εμπειρια κι απ'τα δυο μοτερ ?
αναφερομαι στα μοτερ με μονο βανος και τα δυο. και κυριως με ενδιαφερουν οι διαφορες τους σε μαμισια κατασταση, χωρις δηλαδη την αλλαγη στην εισαγωγη του 2.8
ευχαριστω :cheers:

savvas bmwdakias
12-11-11, 20:09
Αν δεν κανω λαθος το m50b25 εχει μαντεμενιο κορμο ενω ο m52b28 εχει αλουμινενιο με αποτελεσμα να ειναι ελαφρυτερος.Επισης ο m52b28 εχει λιγο περισσοτερη ροπη(λογικο ειναι παραπανω κυβικα).Για περισσοτερες λεπτομερειες ας απαντησουν οι ειδικοι.

steliose36
12-11-11, 20:26
Ναι ετσι ειναι το Μ52 ειναι αλουμινενιο και το Μ50 μαντεμι.Το 328 εχει λιγο παραπανω ροπη απο το 325 και συμφωνα με την ΒΜW και ενα ιππο παραπανω.Τωρα απο αυτα που ξερω εγω και γιαυτο εβαλα το Μ50,ειναι οτι το 328 λογο αλουμινενιου κορμου ειναι πολυ ποιο ευαισθητο σε καταστασεις βελτιωσεις και επισης οτι εχουν προβλημα λουκια ψυξης !!και οτι οι μπιελες του 328 ειναι ποιο λεπτες απο του 325 καθως και οτι στο Μ52 τα τοιχωματα των κυλινδρων ειναι επισης ποιο λεπτα.Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι αμα θελει ο φιλος σου να βελτιωσει αργοτερα το αμαξι να παει σε Μ50Β25(εγω γιαυτο διαλεξα αυτο το μοτερ) αν απο την αλλη θελει ενα ατμοσφαιρικο με φπε κλπ νομιζω οτι το 328 οντας ελαφρυτερο και ποιο καινουργιο μοτερ ειναι καλυτερη επιλογη!Ελπιζω να μην εκανα κανα λαθος γιατι δεν ειμαι ειδικος απλα οτι ειχα ψαξει και μου χαν πει οταν σκεφτομουν και εγω στην μετατροπη τι θα βαλω...ας μιλησουν και καποιο ποιο γνωστες!!

oldcarskickass
12-11-11, 22:39
Ναι ετσι ειναι το Μ52 ειναι αλουμινενιο και το Μ50 μαντεμι.Το 328 εχει λιγο παραπανω ροπη απο το 325 και συμφωνα με την ΒΜW και ενα ιππο παραπανω.Τωρα απο αυτα που ξερω εγω και γιαυτο εβαλα το Μ50,ειναι οτι το 328 λογο αλουμινενιου κορμου ειναι πολυ ποιο ευαισθητο σε καταστασεις βελτιωσεις και επισης οτι εχουν προβλημα λουκια ψυξης !!και οτι οι μπιελες του 328 ειναι ποιο λεπτες απο του 325 καθως και οτι στο Μ52 τα τοιχωματα των κυλινδρων ειναι επισης ποιο λεπτα.Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι αμα θελει ο φιλος σου να βελτιωσει αργοτερα το αμαξι να παει σε Μ50Β25(εγω γιαυτο διαλεξα αυτο το μοτερ) αν απο την αλλη θελει ενα ατμοσφαιρικο με φπε κλπ νομιζω οτι το 328 οντας ελαφρυτερο και ποιο καινουργιο μοτερ ειναι καλυτερη επιλογη!Ελπιζω να μην εκανα κανα λαθος γιατι δεν ειμαι ειδικος απλα οτι ειχα ψαξει και μου χαν πει οταν σκεφτομουν και εγω στην μετατροπη τι θα βαλω...ας μιλησουν και καποιο ποιο γνωστες!!

Συγνώμη και ΧΩΡΙΣ καμία διάθεση να σε προσβάλλω για την επιλογή σου ούτε διάθεση να το παίξω έξυπνος και ξερόλας, ειλικρινά.

Αλλά από ΟΛΑ αυτά που σου είπαν όλοι αυτοί που σου είπαν αυτά που σου τα είπαν (λολ τοπαράκανα) το ζουμί που βγαίνει είναι ότι η BMW έβγαλε ένα αναβαθμισμένο μοτέρ (το Μ52) το οποίο από ότι σου λένε αυτοί που σου είπαν είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από αυτό που αντικαθιστά (το Μ50) και μάλιστα σε ΒΑΣΙΚΟΥΣ τομείς όπως η ψύξη και η αντοχή των μετάλλων των σωθικών του.

Δε νομίζω να στέκει και πολύ.

steliose36
13-11-11, 00:50
περιμενε ειναι χειροτερο σαν βαση μοτερ για βελτιωση και οταν λεμε βελτιωση δεν ενοω φπε ενω τουρμο κλπ!και αν δεν κανω λαθος ο μαικ απο δω που εχει το Μ52 και το τουρμπιζει πηρε κορμο απο Μ50....για κατασταση μαμα η ενα ελαφρως τσιγκλισμα οπως ειπα και πριν ''νομιζω οτι το 328 οντας ελαφρυτερο και ποιο καινουργιο μοτερ ειναι καλυτερη επιλογη''

Stunt Mike
13-11-11, 12:07
περιμενε ειναι χειροτερο σαν βαση μοτερ για βελτιωση και οταν λεμε βελτιωση δεν ενοω φπε ενω τουρμο κλπ!και αν δεν κανω λαθος ο μαικ απο δω που εχει το Μ52 και το τουρμπιζει πηρε κορμο απο Μ50....για κατασταση μαμα η ενα ελαφρως τσιγκλισμα οπως ειπα και πριν ''νομιζω οτι το 328 οντας ελαφρυτερο και ποιο καινουργιο μοτερ ειναι καλυτερη επιλογη''

Ακριβως οπως τα λες ειναι Στελιο.Το Μ52 ειναι πολυ καλυτερο μοτερ απ'το Μ50 για να το βελτιωσεις ατμοσφαιρικα.Λεπτες μπιελες,τετραγωνη διαδρομη,συμπιεσατα πιστονια(αντεχουν ανετα μεχρι 12:1) και ο κορμος ειναι 10kg ελαφρυτερος.Φτανει ανετα τα 250-260hp ατμοσφαιρικα και στροφαρισμα 7500σαλ τη στιγμη που ο Μ50 δεν ξεπερναει τα 220hp......Οταν ομως αποφασισεις να τουρμπισεις τα δεδομενα αλλαζουν.Ο αλουμινενιος κορμος δεν αντεχει πανω απο 0.7bar,εχει μακραν λεπτοτερα τοιχωματα και τα μπιελοπιστονα του ειναι αστεια σε συγκριση με του Μ50!Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι βελτιωτες του εξωτερικου,οταν τουρμπισουν το 328 κανουν αυτο που εκανα κι εγω....

stefm5
13-11-11, 12:32
Ακριβως οπως τα λες ειναι Στελιο.Το Μ52 ειναι πολυ καλυτερο μοτερ απ'το Μ50 για να το βελτιωσεις ατμοσφαιρικα.Λεπτες μπιελες,τετραγωνη διαδρομη,συμπιεσατα πιστονια(αντεχουν ανετα μεχρι 12:1) και ο κορμος ειναι 10kg ελαφρυτερος.Φτανει ανετα τα 250-260hp ατμοσφαιρικα και στροφαρισμα 7500σαλ τη στιγμη που ο Μ50 δεν ξεπερναει τα 220hp......Οταν ομως αποφασισεις να τουρμπισεις τα δεδομενα αλλαζουν.Ο αλουμινενιος κορμος δεν αντεχει πανω απο 0.7bar,εχει μακραν λεπτοτερα τοιχωματα και τα μπιελοπιστονα του ειναι αστεια σε συγκριση με του Μ50!Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι βελτιωτες του εξωτερικου,οταν τουρμπισουν το 328 κανουν αυτο που εκανα κι εγω....

μάικ η ατμοσφαιρική βελτίωση του Μ52Β28 ισχύει και για τον Μ54Β30; και αν ναι, με ποιόν τρόπο;

merbeind
13-11-11, 12:38
Την ιδια απορια ειχα και εγω.Αλλα αφου με κομπρεσορ φτανει καπου στα 400 αλογα λογικα θα ειναι ενισχυμενος οπως τον m50.Ας μας πει καποιος που γνωριζει

dark knight
13-11-11, 12:43
ατμοσφαιρικα με εκκεντροφορους,προγραμμα,ο λοσωμη εξατμιση,τροχαλιες ξεπερνα τα 265 αλλα κοστιζει....

georgepap
13-11-11, 14:48
Παντως οδηγικα τα 2 μοτερ δεν εχουν καμια σχεση!!!
Το 328 ειναι πολυ πιο γρηγορο απτο 325 και μαλιστα το πρωτο
εχει τοσο καλη ροπη στις χαμηλες στροφες που δεν χρειαζεται
να περνας τις 5000σαλ. για να πηγαινεις γρηγορα!
Επισης ο Μ52 ειναι παρα πολυ οικονομικος για τις επιδοσεις
και το κυβισμο του καθως επισης και πολυ πιο πολιτισμενος σε σχεση
με το Μ50.

Stunt Mike
13-11-11, 14:52
ατμοσφαιρικα με εκκεντροφορους,προγραμμα,ο λοσωμη εξατμιση,τροχαλιες ξεπερνα τα 265 αλλα κοστιζει....

Ακριβως!Εχω δει και 280+ ατμοσφαιρικα σε 330 Μ54...αλλα ξεφευγεις πολυ σε κοστος...Καλυτερα ενα light turbo/compressor...

merbeind
13-11-11, 15:57
Παντως οδηγικα τα 2 μοτερ δεν εχουν καμια σχεση!!!
Το 328 ειναι πολυ πιο γρηγορο απτο 325 και μαλιστα το πρωτο
εχει τοσο καλη ροπη στις χαμηλες στροφες που δεν χρειαζεται
να περνας τις 5000σαλ. για να πηγαινεις γρηγορα!
Επισης ο Μ52 ειναι παρα πολυ οικονομικος για τις επιδοσεις
και το κυβισμο του καθως επισης και πολυ πιο πολιτισμενος σε σχεση
με το Μ50.

O M52 οικονομικος?Ανοιξα ενα thread με σχετικο θεμα.Αν ειναι αυτος οικονομικος δεν μπορω να φανταστω τι ρουφαει το m50

merbeind
13-11-11, 15:59
Ακριβως!Εχω δει και 280+ ατμοσφαιρικα σε 330 Μ54...αλλα ξεφευγεις πολυ σε κοστος...Καλυτερα ενα light turbo/compressor...

Turbo σε m54 εχει δει ποτε κανενας?Οι λυσεις compressor πολλες αλλα turbo δεν εχω δει ποτε κατι

stefm5
13-11-11, 16:09
Turbo σε m54 εχει δει ποτε κανενας?Οι λυσεις compressor πολλες αλλα turbo δεν εχω δει ποτε κατι

δεν έχω δει...κι αν υπάρχουν μάλλον θα είναι custom

NikoZ3
13-11-11, 17:13
O M52 οικονομικος?Ανοιξα ενα thread με σχετικο θεμα.Αν ειναι αυτος οικονομικος δεν μπορω να φανταστω τι ρουφαει το m50

παντως με προβληματισε που το διαβασα γιατι εγω φοραω Μ50 με 3,15 και ειδα πολλες ομοιοτητες με τον Μ52 ...
βεβαια στην πολη ο Μ50 σε στενα και ανηφορες με την μεγιστη ροπη πανω απο τις 4000 στροφες τα πραγματα μπορουν να γινουν εξωπραγματικα αν δεν οδηγησω ψυχραιμα !!!

και πιστευα -και θελω να πιστευω- πως τα διβανα ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα ...
για μεσα στην πολη μιλαω γιατι στους ανοιχτους δρομους παει καλα και με καταναλωση λογικη, σε γενικες γραμμες παντα ! thumb

mpempas
13-11-11, 18:31
επεισης ο Μ52 εχει μικροτερους αυλους εισαγωγης απο το Μ50 +ολα τα αλλα που ειπατε.