Επιστροφή στο Forum : Shell fuel save, νέα καύσιμα οικονομίας από τη Shell
''Η Shell λανσάρει και στην Ελλάδα τα καύσιμα Shell FuelSave, τα οποία περιέχουν ειδικά συστατικά οικονομίας καυσίμου-Shell Efficiency Improvers, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν τους καταναλωτές να εξοικονομούν καύσιμα σε κάθε γέμισμα, χωρίς επιπλέον κόστος.''
έχει κανείς υπόψην του το νέο προϊόν;
Κατι αντιστοιχο με το καύσιμο που διαφημίζει η ΕΚΟ ( Unleaded 95EKONOMY )
https://www.eko.gr/Text.aspx?level=1&menuitemid=901&lan=1
Προσωπικά πιστεύω, οτι πέρα απο τις όποιες χημικές επεξεργασίες / βελτιώσεις στα καύσιμα, περισότερο είναι θέμα διαφημισης / marketing !
Κι εγώ λανσάρω το φάρμακο για τη φαλάκρα, Στέφανε.
Έχω φίλους στην Αγγλία όπου το προϊόν κυκλοφορεί από το 2010. Η διαφορά είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Η ίδια η Shell υπόσχεται ένα λίτρο ανά ρεζερβουάρ οικονομία. Αν υπολογίσεις και την τσιμπημένη τιμή της, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
Αν θέλει κάποιος πραγματικά να πετύχει οικονομία, η μόνη λύση είναι ν' αλλάξει οδηγικό στυλ.
Konstantinos E60
10-11-11, 08:52
1 λίτρο σε κάθε γέμισμα λεει η ΕΚΟ !! Για να το καταλάβεις πρέπει να κανεις την ίδια
ακριβως διαδρομή με τις ιδιες κυκλοφοριακές συνθήκες και φυσικά με το ιδιο οδηγικό στυλ !! Οπως ειπώθηκε....Marketing !!!
Έχω φίλους στην Αγγλία όπου το προϊόν κυκλοφορεί από το 2010. Η διαφορά είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Η ίδια η Shell υπόσχεται ένα λίτρο ανά ρεζερβουάρ οικονομία. Αν υπολογίσεις και την τσιμπημένη τιμή της, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
Αν θέλει κάποιος πραγματικά να πετύχει οικονομία, η μόνη λύση είναι ν' αλλάξει οδηγικό στυλ.
ή αυτοκινητο...:whistle: :th_Laie_67-1:
ή αυτοκινητο...:whistle: :th_Laie_67-1:
Μία μία τις αλλαγές. Πρώτα κυβέρνηση, μετά νόμισμα, μετά οδηγικό στυλ, μετά διατροφικές συνήθειες, μετά χώρα και στο τέλος αυτοκίνητο.
thumb
Στο smg εβαζα παντα manual και sport mode και αλλαζα ταχυτητα οποτε θυμομουν.. μια στις 3.. μια στις 4.. μια στο κοφτη. Επειδη ειδα πως δεν αξιζει για σπιτι-σουπερμαρκετ να αλλαζω 3 ταχυτητες στο κοφτη :th_Laie_67-1: με auto (αλλαγη στις 3.000) και normal mode βγαζω σχεδον τα διπλασια χιλιομετρα ανα γεμισμα.
Επισης σταματησα να καιω ενα τεποζιτο αθηνα-χωριο 150χλμ, και βλεπω πως την ιδια διαδρομη τη κανω σε 15 λεπτα παραπανω με 1/4 :whistle:
το προμοτάρει ο κώστας στεφάνης στο ραδιόφωνο...έτσι το έμαθα...
Και στην τηλεόραση. Αλλά σε τόσο χαλεπούς καιρούς, αν ήμουν στη θέση του θα προμόταρα και σερβιέτες με ασπίδες προστασίας.
Σε λίγο αυτοί θα προμοτάρουν και μαγνητάκια για το σωληνακι τροφοδοσιας...... :hystericalbs1:
(είναι αστείοι, όπως και οι δοκιμές που κάνουν στα αυτοκίνητα λέγοντας πολλές φορές ότι το αρνητικό του Χ μπροστοκίνητου κουβά που δοκιμάζουν είναι ότι δεν έχει ποτηροθήκες......)
:whistle:
Κολοκυθια τουμπανα...
Το να γλιτωνεις ενα λιτρο στο ντεποζιτο τι σημαινει? Οτι κανεις 10-15χλμ παραπανω...
Nick bmwlover
10-11-11, 13:15
Προσωπικα,οσον αφορα την ΕΚΟ 95 economy εχω να πω τα καλυτερα!!!Επειδη εχω κανει αμετρητες φορες κ σε πολυ τακτα χρονικα διαστηματα τη διαδρομη Αθηνα-Τρικαλα,με ολες τις συνθηκες φορτωσης,εκτος απο τρειλερ,την εχω δοκιμασει κ την εχω συγκρινει με ολες τις αλλες.Με τις ιδιες ταχυτητες,μου εχει ανεβασει την αυτονομια κ κατα τη διαρκεια αλλα,κ στο τελος της διαδρομης μεχρι κ 70-80 χλμ συγκριτικα με οποιαδηποτε αλλη,κ το αμαξι ακομα κ φορτωμενο 3καβαλο κ φουλ γεματο πορτ-παγκαζ ειναι απιστευτο πως ανεβαζε τις στροφες για τετοιες συνθηκες...
Προσωπικα,οσον αφορα την ΕΚΟ 95 economy εχω να πω τα καλυτερα!!!
https://www.disabled.gr/forum/images/smilies/agree.gif
Προσωπικα,οσον αφορα την ΕΚΟ 95 economy εχω να πω τα καλυτερα!!!Επειδη εχω κανει αμετρητες φορες κ σε πολυ τακτα χρονικα διαστηματα τη διαδρομη Αθηνα-Τρικαλα,με ολες τις συνθηκες φορτωσης,εκτος απο τρειλερ,την εχω δοκιμασει κ την εχω συγκρινει με ολες τις αλλες.Με τις ιδιες ταχυτητες,μου εχει ανεβασει την αυτονομια κ κατα τη διαρκεια αλλα,κ στο τελος της διαδρομης μεχρι κ 70-80 χλμ συγκριτικα με οποιαδηποτε αλλη,κ το αμαξι ακομα κ φορτωμενο 3καβαλο κ φουλ γεματο πορτ-παγκαζ ειναι απιστευτο πως ανεβαζε τις στροφες για τετοιες συνθηκες...
Νίκο, με την Εκο economy πέρασες τον Πάνο στις κόντρες? :whistle:
λοιπον παιδια...
ειναι πολυ μεγαλη τιμη για αυτες τις εταιριες που εστω και ενας καταλανωτης ασχολειται με αυτες τις π@πες που λανσαρουν..
δε θα πω την μαρκα του πρατηριου του πατερα μου ως αποδειξη των οσων θα πω
λοιπον ΔΕΝ υπαρχει καυσιμο οικονομιας...ειλικρινα θα μου ακουγοταν πιο νορμαλ να λανσαραν παπουτσια οικονομιας flat για να πατας λιγοτερο γκαζι
επισης!! ΔΕΝ υπαρχουν μαρκες στα καυσιμα..υπαρχει θρεντ δικο μου, διαβαστε δειτε!!
ακομη!! ΔΕΝ υπαρχουν δικες μας μετρησεις, μεχρι και οι προσομοιωσεις στα κομπιουτερ η μια με την αλλη εχουν αποκλιση..
βρειτε καποιον ηθικο βενζινά που απλως να κλεβει και να μη τη νοθευει ταυτοχρονα και βαζετε απο κει ΑΠΛΗ αμολυβδη
Εγώ παιδιά δεν ξέρω αν η ΕΚΟ economy ή Shell FuelSave είναι όπως τα λένε, αυτό που ξέρω είναι το κάθε αμάξι δουλεύη καλήτερα με κάποια συγκεκριμένη βενζίνη σε σχέση με κάποια άλλη. Αυτό το διαπίστωσα στο ibiza που έχω. Οταν κατεβαίνω Μεγαλόπολη ή Άστρος με την ΕΚΟ μου έρχεται το χιλιόμετρο 0,11 λεπτά ενώ με τις άλλες μου έρχεται στα 0, 16 λεπτά με το ίδιο στυλ οδήγησης. Και το δοκίμασα όταν διάβασα κάποια στατιστικά που έγιναν σε διάφορα αυτοκίνητα (δεν θυμάμαι αν ήταν εδω μέσα). Στο BMW λόγω της ιστρίας της δεν το έχω δοκιμάσει. Όταν ξεμπερδέψω και το κυκλοφορήσω θα σας πώ... :thanks:
Το βασικότερο στην ποιότητα της καλής βενζίνης είναι.........ο βενζινάς.
Ο,τι και να διαφημίζουν οι εταιρίες δεν έχει αξία αν ο πρατηριούχος νοθεύει την βενζίνη η επεμβαίνει στούς μετρητές.
Γι'αυτό προσοχή ! thumb