Επιστροφή στο Forum : ΒΜW e30 3.5lt drift project..
Στο δικό μου η UR δεν έμπαινε για μισό χιλιοστό. Τη λυγισα απειροελαχιστα σε κουρμπαδορο και ταιριαξε κουτί. Γνωρίζω πως οι μπάρες θολων της έχουν συνήθως μεγαλύτερες οπές για βίδες, κάτι που με προβληματίζει ως προς το δέσιμο τους στους θόλους. Γενικά είναι τυπικό κορεατικο προϊόν. Είχα γράψει επίσης πως ορισμένα προϊόντα της δεν έχουν λόγο υπαρξης, αφού δένουν τμήματα του ιδίου υποπλαισιου μεταξύ τους...
να ευχαριστησω ολα τα παιδια για τις βελτιωσεις που προτειναν..ειναι ολες κατα νου..θα συνεννοηθω με το μηχανικο μου και θα βρουμε την χρυση τομη πιστευω...για να δεσει λιγο το αμοιρο 30αρι μου...
επισης μαθαινω οτι τα 3.5 μοτερ ειχαν βημα απο την μανα τους 3.23...που σε απλα ελληνικα σημαινει οτι η 2α τους εσπαγε καπου στα 110-120 χιλιομετρα...αυτος ειναι και ο λογος που βλεπω οτι το αμαξι στις παντες ανταποκρινεται πολυ καλυτερα στην 3η μου (130-140χιλ κοφτης) παρα στην 2α (80-85χιλ κοφτης)...και διπλωνει πολυ καλυτερα και αβιαστα!!!!το βημα λοιπον εχει να κανει και σε πολυ μεγαλο βαθμο και με το μοτερ....γιαυτο και πολλες φορες το να κοντενουμε το βημα δεν ειναι και οτι καλυτερο!!!!
να γραφτουν λοιπον και απο εδω..οι πρωτες εντυπωσεις...απο πιστα μια και εκει ειναι το μερος που θα δουλευτει το αμαξι...
1) το powerband εχει ανεβει..και σωστη ροπη εχω γυρω στις 4000rpm..πιθανον και λογω εξατμισης....και εχω χασει λιγο τα χαμηλα...
2) το αμαξι ειχε λαθος στησιμο και η συγκλιση δεν αφηνε το αμαξι να απλωσει με αποτελεσμα να φαινεται οτι το αμαξι δεν παει!..και η αναρτηση πλεον εχει κουραστει αρκετα..πραγμα που φανηκε μεσα στην πιστα..οποτε σιγα σιγα ειναι καιρος για μια coilover..με ιδιαιτερη προτιμηση σε d2 racing drift..
3) το προβλημα με θερμοκρασιες ειναι και αυτο σοβαρο..και μια και δεν εχουμε καθολου χωρο μπροστα ισως να παιξουμε με διπλα fans....καθως δεν μπαινει ουτε απο μ3 ε30-ε36 το fan...να σημειωθει οτι το αμαξι μπηκε πιστα με νερα και οχι παραφλου...(προκειμενου να καθαριστει το κυκλωμα ψυξης απο τυχον λαδια του προηγουμενου μοτερ!)
4) το προβλημα με το διχαλο που βρισκει στο αμαξωμα και το καιει..λυνεται με αλουμινενια θερμοασπιδα που θα τοποθετηθει ευκολα στο σημειο αυτο...
5) το τελευταιο προβλημα που ειχα με το αμαξι να μου μενει απο γκαζι στο τελος οφειλεται αποκλειστικα σε εμενα καθως ειχα λιγοτερα απο 20 λιτρα μεσα στο τεποζιτο..με αποτελεσμα στην μεταφορες η τρομπα να μην μπορει να δωσει και να ζεσταινεται....προληπτικα βεβαια ισως αλλαχτει η τρομπα με μια μεγαλυτερης παροχης..για τον φοβο των ιουδαιων...
παρα τα οποια προβληματα..και την οποια αγανακτιση ειχα μεσα στην πιστα λογω αυτων ως ενα σημειο το ευχαριστηθηκα..και περιμενω να λυθουν τα προβληματα για να ξαναμπω..
να ευχαριστησω για αλλη μια φορα τα παιδια που μας τιμησαν με την παρεα τους...
νικο μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω το νερο
ειναι καλυτερο σρ απαγωγη θερμοκρασιας απο το 'παραφλου'.
επομενο ειναι το "watter wetter".
διορθωστε αν κανω λαθος.
διπλο βεντιλατερ ειναι must Νικο , απο την στιγμη που εχεις ψυγειο "ζωω" (αν θυμαμαι καλα ειναι custom σωστα?) , βαλε 2πλα βεντιλατερ και δεν νομιζω να εχεις θεμα
Στο ψυγείο βάλε εσωτερικό ανεμιστήρα της spall με το ενισχυμενο μοτέρ,δέν χαμπαριάζει τίποτα,βγαίνει σε αρκετές διαστάσεις και είναι αρκετά στενό.
oldcarskickass
21-07-12, 22:29
Ψυγείο από τι αμάξι έχεις;
Ο κώστας (bassakos) αν θυμάμαι έχει από ένα diesel (ίσως γιαυτό να σέρνεται το όχημα) το οποίο είναι χτήνος.
σωστα θυμασε απο Diesel ειναι
του Νικου αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι hercules
οπως ειπε και ο Μηχαλης (Mike21) ενα μεγαλο (ή δυο μικρα) Spal και καθαρισε!
Stunt Mike
21-07-12, 23:02
επισης μαθαινω οτι τα 3.5 μοτερ ειχαν βημα απο την μανα τους 3.23...που σε απλα ελληνικα σημαινει οτι η 2α τους εσπαγε καπου στα 110-120 χιλιομετρα...αυτος ειναι και ο λογος που βλεπω οτι το αμαξι στις παντες ανταποκρινεται πολυ καλυτερα στην 3η μου (130-140χιλ κοφτης) παρα στην 2α (80-85χιλ κοφτης)...και διπλωνει πολυ καλυτερα και αβιαστα!!!!το βημα λοιπον εχει να κανει και σε πολυ μεγαλο βαθμο και με το μοτερ....γιαυτο και πολλες φορες το να κοντενουμε το βημα δεν ειναι και οτι καλυτερο!!!!
3.45 φοραγαν....αλλα τεςπα εχεις δικιο,σε τετοια μοτερ που δεν ειναι ιδιαιτερα ευστροφα,δεν θελει πολυ κοντυμα το διαφορικο
νικο μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω το νερο
ειναι καλυτερο σρ απαγωγη θερμοκρασιας απο το 'παραφλου'.
επομενο ειναι το "watter wetter".
διορθωστε αν κανω λαθος.
Κι ομως δεν ισχυει αυτο...Τα παραφλου απαγουν πολυ γρηγορα τη θερμοκρασια απ'τον κινητηρα κι εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αυτο χιλιαδες φορες στη διαρκεια ζωης τους....Το νερο ομως οχι...συντομα γεμιζει φυσαλιδες αερα ενω δεν προλαβαινει να κρυωσει τοσο γρηγορα οταν φευγει απ'το μπλοκ...
...
5) το τελευταιο προβλημα που ειχα με το αμαξι να μου μενει απο γκαζι στο τελος οφειλεται αποκλειστικα σε εμενα καθως ειχα λιγοτερα απο 20 λιτρα μεσα στο τεποζιτο..με αποτελεσμα στην μεταφορες η τρομπα να μην μπορει να δωσει και να ζεσταινεται....προληπτικα βεβαια ισως αλλαχτει η τρομπα με μια μεγαλυτερης παροχης..για τον φοβο των ιουδαιων...
δεν εχει να κανει οτι ζεσταινετε η τρομπα
εχω ακριβως το ιδιο προβλημα! Σε δεξιες μονο στροφες υπο πιεση , με λιγοτερα απο 20 λιτρα απλα μενω απο βενζινη, φρεναρει το μοτερ σαν να αφηνω το γκαζι , φευγει η βενζινη στην αριστερη πλευρα του ρεζερβουαρ και στεγνωνει τελειος η τρομπα, ειναι κλασικο προβλημα στα Ε30
λυση: γεματο ρεζερβουαρ
ps: δεν θελω καν να φανταστω τι σοκ τρωει η τρομπα οταν μενει απο βενζινη "ετσι ξαφνικα" οπως λεει και ενα λαϊκο ασμα
oldcarskickass
22-07-12, 00:01
3.45 φοραγαν....αλλα τεςπα εχεις δικιο,σε τετοια μοτερ που δεν ειναι ιδιαιτερα ευστροφα,δεν θελει πολυ κοντυμα το διαφορικο
Κι ομως δεν ισχυει αυτο...Τα παραφλου απαγουν πολυ γρηγορα τη θερμοκρασια απ'τον κινητηρα κι εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αυτο χιλιαδες φορες στη διαρκεια ζωης τους....Το νερο ομως οχι...συντομα γεμιζει φυσαλιδες αερα ενω δεν προλαβαινει να κρυωσει τοσο γρηγορα οταν φευγει απ'το μπλοκ...
Τα παραφλού όμως έχουν περίπου την μισή θερμοχωρητικότητα από το νερό γιαυτό και θέλει προσοχή στις αναλογίες ανάμειξης.
Οι φυσαλίδες αέρα που λες δεν έχουν σχέση με τη θερμοκρασία (αν θεωρήσουμε ότι το σύστημα είναι καλά σφραγισμένο και σηκώνει πίεση), αλλά με την σπηλαίωση, που κατά 99% σημαίνει φθαρμένη τρόμπα νερού, ακόμα και αν δεν ακούγεται.
oldcarskickass
22-07-12, 00:07
Τώρα που το σκέφτομαι δεν νομίζω να λυθεί εύκολα το θέμα αν έχεις πρόβλημα και με το μεγάλο ψυγείο από τον ηρακλή, γιατί το αμάξι όταν τρώει τα ζόρια το μοτέρ είναι πλάγια, οπότε και το ψυγείο δεν βλέπει όλο, φρέσκο αέρα.
Σε άλλα φόρουμ εξωτερικού με το μοτέρ σου δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα;
Όσο για τα fuel cuts η μόνη λύση είναι να ανοίξεις τεπόζιτο και να παίξεις με τα διαφράγματα. Αν και αυτό το έχω ακούσει μόνο σε pre facelift αμάξια (το δικό σου, το δικό μου (γιατί εγώ είμαι στριφτερός, το έστριβα μπιφορ ιτ γουοζ μέινστριμ) και του bassakos), μήπως έχει διαφορετικό part number το τεπόζιτο;
μετα απο σχετικο τσεκαρισμα που εκανα , τα preface με τα facelift
εχουν τον ιδιο παρτ-ναμπερ
ps: Facelift ειναι το δικο μου Λευτερη ! εχεις παει και βολτα παναθεμα σε! αχ!
https://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2-doors/Europe/316i-M40/LHD/M/1990/august/browse/fuel_supply/fuel_tank_attaching_parts/
https://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2-doors/Europe/316-M10/LHD/M/1985/june/browse/fuel_supply/fuel_tank_attaching_parts/
oldcarskickass
22-07-12, 01:09
Ναι ρε και πήγαινε τόσο καλά που το πέρασα για pre facelift, γιαυτό μπερδεύτηκα!
new infos...
1) το αμαξι μου εμεινε απο τρομπα (βενζινης)...που πολυ πιθανον και να ειναι ο κυριος αιτια που δεν πηγαινε στην πιστα..οπως επρεπε...
2) φτιαχτηκε η θερμοασπιδα απο κατω..
3) η κρεμαγιερα ειχε χασει κατι λαδια...και τα ακουσε ο μηχανικος καλα γιαυτο...
4) ευθυγραμιστηκε το αμαξι ψιλοσωστα..και ψαχνω για coilover αλλα δεν φερνει κανεις....οποτε απο εξω μαλλον
Λυσεις υπαρχουν για το ρεζερβουαρ...Η μια ειναι πρωτογονη και η αλλη ακριβη...Η πρωτογονη ειναι να το κοψεις στα δυο και να κρατησεις το μισο και να μη μενει ποτε(ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ) και η ακριβη ειναι να αγορασεις ενα σωστο αγωνιστικο ρεζερβουαρ...Οσο για τη θερμοκρασια,ψαξε για βεντιλατερ απο mini cooper και θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος...Το 2ο βεντιλατερ σε τετοιες συνθηκες ειναι must...
Απορια:τι διαστασεις εχει το ψυγειο σου?
Λυσεις υπαρχουν για το ρεζερβουαρ...Η μια ειναι πρωτογονη και η αλλη ακριβη...Η πρωτογονη ειναι να το κοψεις στα δυο και να κρατησεις το μισο και να μη μενει ποτε(ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ) και η ακριβη ειναι να αγορασεις ενα σωστο αγωνιστικο ρεζερβουαρ...Οσο για τη θερμοκρασια,ψαξε για βεντιλατερ απο mini cooper και θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος...Το 2ο βεντιλατερ σε τετοιες συνθηκες ειναι must...
Απορια:τι διαστασεις εχει το ψυγειο σου?
το ψυγειο μου ειναι απο τον ηρακλη και ειναι τεραστιο....με το ματι τουλαχιστον 80-60-7..
για το ρεζερβουαρ η πρωτη λυση δεν μου ακουγεται καθολου ασχημη!!!!:thanks:
και το δευτερο βεντιλατερ ειναι στα αμεσα σχεδια..
Stunt Mike
30-07-12, 22:10
new infos...
1) το αμαξι μου εμεινε απο τρομπα (βενζινης)...που πολυ πιθανον και να ειναι ο κυριος αιτια που δεν πηγαινε στην πιστα..οπως επρεπε...
3) η κρεμαγιερα ειχε χασει κατι λαδια...και τα ακουσε ο μηχανικος καλα γιαυτο...
4) ευθυγραμιστηκε το αμαξι ψιλοσωστα..και ψαχνω για coilover αλλα δεν φερνει κανεις....οποτε απο εξω μαλλον
Αντε να τελειωνει κι αυτο και να μην ξανασχοληθεις ελπιζω.
Ρε φιλε δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις D2..Υπαρχουν κι αλλες εξισου καλες αναρτησεις στα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα...Κατσε να γυρισουμε απ'τις διακοπες και θα την βρουμε τη λυση.. thumb
[QUOTE=nik200;300447]
Θελει ιδιαιτερη προσοχη στη κολληση..... thumb
εχεις αλλαξει τρομπα νερου??
για τα παραφλου, την καλυτερη αποδοση την εχει σωστη μιξη παραφλου και απιονισμενου νερου!
υπαρχουν παραφλου που ειναι ετοιμα (δηλαδη εχουν μειγμα)!
για μενα βαλε και ενα water wetter απλα σε σωστη αναλογια γιατι μπορει να φερει αρνητικα αποτελεσματα και ενα σωστο μελετημενο βεντιλατερ...
δεν εχει σημασια να βαλεις 3-4 ανεμιστηρες που γυρνανε συνεχεια ζεστο αερα, αλλα ενα σωστο που θα δροσιζει το ψυγειο σου!
το ψυγειο μου ειναι απο τον ηρακλη και ειναι τεραστιο....με το ματι τουλαχιστον 80-60-7..
και το δευτερο βεντιλατερ ειναι στα αμεσα σχεδια..
Νικο, τα ΠΜ σου ειναι γεματα ?
να σου στειλω κατι.
Νικο, τα ΠΜ σου ειναι γεματα ?
να σου στειλω κατι.
ηταν γεματα (και ξεχασα να απαντησω..χιλια σορρυ)..στειλε νικολα...
Αντε να τελειωνει κι αυτο και να μην ξανασχοληθεις ελπιζω.
Ρε φιλε δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις D2..Υπαρχουν κι αλλες εξισου καλες αναρτησεις στα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα...Κατσε να γυρισουμε απ'τις διακοπες και θα την βρουμε τη λυση.. thumb
φιλτατε μιχαλη..οταν θα βρεθει αγωνιστικο αμαξι που να μην ζηταει το παιρνω οσο οσο....
εγω λεω d2...χαλαλι τα χρηματα..που δεν ειναι και τρομερα πολλα μεταξυ μας
m_power_lunatic
31-07-12, 12:22
new infos...
Νικολα θερμοασπιδα για το δοκαρι το δεξιο που περναει το χταποδι διπλα του ή στο πατωμα εννοεις???Για δωσε ινφο.
Νικολα θερμοασπιδα για το δοκαρι το δεξιο που περναει το χταποδι διπλα του ή στο πατωμα εννοεις???Για δωσε ινφο.
πιανει και μεχρι το δοκαρι σχεδον..αλλα ειναι κυριως απο κατω...οταν θα παω συνεργειο θα το βγαλω φωτο απο κατω να δειτε ακριβως..
Stunt Mike
06-08-12, 15:59
φιλτατε μιχαλη..οταν θα βρεθει αγωνιστικο αμαξι που να μην ζηταει το παιρνω οσο οσο....
εγω λεω d2...χαλαλι τα χρηματα..που δεν ειναι και τρομερα πολλα μεταξυ μας
Ελα και σ'εφτιαξα παλι! thumb Εχω ζωντανη ανταποκριση με Αγγλια και μαλλον βρεθηκε η πολυποθητη D2....
Ελα και σ'εφτιαξα παλι! thumb Εχω ζωντανη ανταποκριση με Αγγλια και μαλλον βρεθηκε η πολυποθητη D2....
για στειλε...
και συνεχιζουμε....
1) αλλαχτηκε η τρομπα με μια απο μ5 ε34 3.8λτ και το αμαξι ξυπνησε αρκετα μπορω να πω..για την ακριβεια τωρα σκυλιαζει το μοτερ μετα τις 4000rpm...κατι σαν vtec ενα πραγμα (επρεπε να το πω..μην χασω...:th_Laie_67-1:)
2) η d2 εχει βρεθει και δεν μενει τωρα να την παραγγειλουμε..
να μην παραλειψω να ευχαριστησω και τον φιλο bassako για καποια πολυ χρησιμα tips που μου εδωσε και τα οποια πραγματι δουλευουν!!!να σαι καλα φιλαρακι..
Νικο, ελα στον επομενο καφε με το αμαξι, να βγαλουμε σχεδια! σχεδια καταστροφης!!!
new infos..
1)το αμαξι μεχρι προσφατα δεν πηγαινε...με αποτελεσμα σε πιστα που επισκεφτηκα να μην μπορεσω καν να το ευχαριστηθω, για να εξηγησω ακριβως το αμαξι αρνιοταν πεισματικα να γυρισει σε ορισμενα σημεια μεχρι και την 2α!!...ευτυχως το προβλημα βρεθηκε και ηταν το luft το οποιο και θα αλλαχτει..αφου τσεκαραμε ολο το αμαξι με το μηχανικο μου..
2)επισης μολις εμαθα οτι τελικα δεν φοραω 4.10 διαφορικο αλλα 3.91!!!!!και ισως χρειαστει να κοντυνει το αμαξι αφου ομως βεβαιωθω οτι το αμαξι πλεον παει σωστα...ενα 4.27 ισως ειναι η ιδανικη λυση...
3)τελος δεν εχω μεινει ευχαριστημενος απο την εξατμιση μου..και πολυ πιθανον να δοκιμασω να καταργησω το μεσαιο...μπας και παρω την πολυποθητη ροπη χαμηλα...που ειχα με το προηγουμενο set up εξατμισης (μονος σωληνας-μονο τελικο)
μολις δοκιμαστουν τα παραπανω στην πιστα και δουλεψουν οπως θελω..λογικα (αν και ειμαι ζορισμενος οικονομικα..οπως ολοι) θα παραγγελθει και η d2....
ολα τα project cars μεχρι να αποδωσουν οπως πρεπει ή συνηθως και καλυτερα απο καποιον που απλα εχει ασχοληθει με το αμαξι του θελουν συνεχες ψαξιμο και αρκετες αλχημειες..μεχρι να βρεις το καταλληλο set up που το αμαξι θα "πεταει"..και αυτο ισχυει απο το μοτερ μεχρι αναρτηση κτλ κτλ...πιστευω οτι εχουμε αρχισει και μπαινουμε στον σωστο δρομο..
Νικο! εως να αλλαξεις λουφτ, ΜΗΝ κανεις τιποτα στην εξατμιση!
δοκιμασε πρωτα με ΝΕΟ λουφτ και μετα βλεπεις!
αντε επιτελους να δουλεψει σωστα το αμαξακι! thumb
απο οσο ξερω, οταν βγαζεις το μεσαιο χανεις σε ροπη...
andrease30
17-10-12, 16:52
Γιατι να βαλεις 4.27?δεν θα κοντινει παρα πολυ?λογικα θα ανεβεις μια ταχυτητα για περιπου ιδια χιλιομετρα αντι για 2α θα χεις 3η,καλα δεν λεω?
Γιατι να βαλεις 4.27?δεν θα κοντινει παρα πολυ?λογικα θα ανεβεις μια ταχυτητα για περιπου ιδια χιλιομετρα αντι για 2α θα χεις 3η,καλα δεν λεω?
ευλογη η απορια...
στο drift..ο σκοπος ειναι το αμαξι να κραταει την γωνια με την δυναμη του και την φορα του φυσικα..απο την αλλη ενα μοτερ-οσο και καλο να ειναι-εχει οφελιμο φασμα ροπης 3000-αντε 4000rpm...με το να κανουμε ενα σασμαν πιο κοντο..μας βοηθαει να πεφτουμε μεσα στην ροπη αυτη και στα 50km\h και στα 100Κm\h...γιατι ενω με ενα μακρυ σασμαν τα 50 θα ηταν κατω απο το οριο ροπης με την 2α...τωρα με το κοντο θα εισαι μεσα..θα ανεβαζεις 3η και θα εισαι παλι μεσα..ενω με το μακρυ θα επαιζεις 2α ψηλα κουραζοντας το μοτερ!γενικα η κλιμακωση ειναι πολυ σοβαρη υποθεση....
για να γινω πιο σαφης...με το 4.27 το αμαξι λογικα θα χει 2α κοφτη 70 και 3η κοφτη 115-120....που απεχει αρκετα απο το σημερινο 90, 140 παντα με 15αρες ζαντες..το 4.27 το εχω δει σε φιλους και δουλευει αψογα...εδω αλλοι εχουν 4.45!!!!!!
το luft αλλαχτηκε και συμφωνα με το μηχανικο το αμαξι πλεον "σκοτωνει"...εντος της ημερας..θα παω να δω και εγω τι κανει το αμαξι..και ευπειθως αναφερω...αν ολα καλα...επομενη σταση πιστα!!!!
Panos 316T
18-10-12, 08:42
το χω πει και το ξαναλέω :
το πιο διαβολικό ,σατανικό εξάρτημα που έβαλε ever η ΒΜW σε αυτοκίνητο είναι το luft !
για αυτό και πήρε πόδι στο δικό μου...
καλή συνέχεια στο project σου Νικολή!
επιβεβαιωθηκε.....το αμαξι σκοτωνει...3η ολη κατω..δικαβαλο....:thumbsup::thumbsup: :thumbsup::thumbsup:
τωρα:rally::rally::rally:
Stunt Mike
18-10-12, 14:24
επιβεβαιωθηκε.....το αμαξι σκοτωνει...3η ολη κατω..δικαβαλο....:thumbsup::thumbsup: :thumbsup::thumbsup:
τωρα:rally::rally::rally:
Αντε επιτελους να το δουμε τι μπορει να κανει!!!! thumb
Ισως να μην χρειαστει να το κοντυνεις παντως...Ηδη το 3.91 ειναι μακραν κοντυτερο απ'το 3.25 που φοραγε εργοστασιακα το Μ30.....Εχω την εντυπωση οτι η κλιμακωση του σασμαν που φορας μοιαζει πολυ στο Ε36 γι'αυτο φοραγαν τοσο μακρυ βημα απο το εργοστασιο,εν αντιθεσει με τα ιδιας χρονολογιας Ε30...
Stunt Mike
18-10-12, 14:33
Μετα απο λιγο ψαξιμο,βρηκα οτι το Μ30 που φορας εβγαινε με 2 σασμαν,ενα με 5η overdrive ιδιο μ'αυτο που εμπαινε στα περισσοτερα Ε30 κι ενα κοντυτερο που ονομαζε sport και εμπαινε και στα Μ3 και 320is Ε30.....Αν ξεραμε τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου που πηρες τα πραγματα,θα βγαζαμε συμπερασμα....
Dr. Yamastura
18-10-12, 16:05
Εγώ δεν το πιστεύω!!
Αύριο καρτόδρομο ή δευτέρα μέγαρα!!:rally:
Μπράβο νικ!
Stunt Mike
18-10-12, 16:12
Εγώ δεν το πιστεύω!!
Αύριο καρτόδρομο ή δευτέρα μέγαρα!!:rally:
Μπράβο νικ!
Λετε να παμε αυριο πρωι καρτοδρομο??Δειχνει δροσερο καιρο με μερικα συννεφα,ενω απο βδομαδα ξεκινανε βροχες...
αυριο μπεκα να παμε..back to basics..αλλα εχει πλακα...ειναι cult!!!
Stunt Mike
19-10-12, 00:13
Λοιπον λεω ν'ανεβω αυριο να κανω 5-6 γυρους δοκιμαστικα,μετα τις αλλαγες που εκανα,να δω αν σηκωνει θερμοκρασια....Δυστυχως δεν εχω συνδεσει το υδραυλικο χειροφρενο ακομη βεβαια,αλλα θα παω χαλαρα.
Οσοι πιστοι προσελθετε ακομη και για καφε...
Λοιπον λεω ν'ανεβω αυριο να κανω 5-6 γυρους δοκιμαστικα,μετα τις αλλαγες που εκανα,να δω αν σηκωνει θερμοκρασια....Δυστυχως δεν εχω συνδεσει το υδραυλικο χειροφρενο ακομη βεβαια,αλλα θα παω χαλαρα.
Οσοι πιστοι προσελθετε ακομη και για καφε...
Για τί ώρα λες περίπου μιχάλη;
Stunt Mike
19-10-12, 00:30
Για τί ώρα λες περίπου μιχάλη;
Κατα τις 10:00 θα'μαι εκει....
Κατα τις 10:00 θα'μαι εκει....
Είναι σίγουρο;Αν είναι θα περάσω καμιά βόλτα!Αν αλλάξει κάτι σου στέλνω το κινητό μου να μου πείς thumb
να ευχαριστησω ολους...εσπασε θεωρω επιτελους η γκινια...τωρα πιστευω θα δουμε ομορφα πραγματα...stay tuned..
μετα την επισκεψη στο χωραφι....συγνωμη πιστα μπεκα σημερα...μπορω να πω οτι το αμαξι με ευχαριστησε αρκετα...σημερα πραγματι πηγαινε οπως πρεπει..αν και η πιστα δεν ειναι η καταλληλη για να δειξει τις δυνατοτητες του το αμαξι..καθως ειναι τρομακτικα στενη και πολυ αργη σε σχεση με το καρτοδρομο...με αποτελεσμα η τριτη μου να πεφτει αρκετα μακρυα...και επικυνδινη για εκει μεσα..εχουμε και βιντεακι οπου σε λιγο θα παρω στα χερια μου και θα ανεβασω....επομενη σταση καρτοδρομος...
nice! επιτελους δουλεψε σωστα το αμαξι! thumb
Βάλε καμμία φωτογραφία να το δούμε πάλι.
Panos 316T
19-10-12, 23:18
Νικο στης Λουτσας πηγες;
Stunt Mike
20-10-12, 00:25
Νικο στης Λουτσας πηγες;
Ναι Πανο εκει πηγε....Την επομενη φορα σε περιμενω Καρτοδρομο ρε!!! thumb
Ναι Πανο εκει πηγε....Την επομενη φορα σε περιμενω Καρτοδρομο ρε!!! thumb
απο βδομαδα..που χω λιγο πιο λασκα το πρωι...λαστιχακια εχω...
μετα την επισκεψη στο χωραφι....συγνωμη πιστα μπεκα σημερα...μπορω να πω οτι το αμαξι με ευχαριστησε αρκετα...σημερα πραγματι πηγαινε οπως πρεπει..αν και η πιστα δεν ειναι η καταλληλη για να δειξει τις δυνατοτητες του το αμαξι..καθως ειναι τρομακτικα στενη και πολυ αργη σε σχεση με το καρτοδρομο...με αποτελεσμα η τριτη μου να πεφτει αρκετα μακρυα...και επικυνδινη για εκει μεσα..εχουμε και βιντεακι οπου σε λιγο θα παρω στα χερια μου και θα ανεβασω....επομενη σταση καρτοδρομος...
https://www.youtube.com/watch?v=-CJ8hW2Skg4&feature=youtu.be
Vasilis M3
24-10-12, 19:00
Πολύ καλός και γρήγορος!!!thumb
Που ακριβώς είναι αυτή η πίστα?
Πολύ καλός και γρήγορος!!!thumb
Που ακριβώς είναι αυτή η πίστα?
thank u..
ειναι στον εσωτερικο δρομο της λουτσας...και μεσα σε κατι χωραφια...το "χωραφι"...ναι ξερω σε φωτισα...αλλα δεν μπορω να στο περιγραψω καλυτερα καθως δεν ξερω καλα τα μερη εκει...
Stunt Mike
24-10-12, 22:25
Μπραβο ρε φιλε!Φαινεται οτι τελικα λυθηκαν τα προβληματακια του και παει οπως πρεπει!Χρειαζεσαι επειγοντως αναρτηση ομως....
ανεβαζω και εδω το video που τραβηξαμε καρτοδρομο για να τα εχω ολα μαζι..
https://www.youtube.com/watch?v=KbzRj96Zelc&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg&index=1&feature=plcp
katrin_bmw
31-10-12, 17:16
ωραιος ο νικ!!!!!!!!!!
μετα λοιπον την δυναμομετρηση το πρωι του σαββατου η μερα ομορφη..συνεχιζεται..και μια και ειχαμε παει πιστα την πεμπτη με stunt mike και ο καιρος δεν μας εκανε το χατιρι ειχα μαθει οτι ειχαμε κοπη πιττας του driftclub.gr στο καρτοδρομο και οσοι ηθελαν εμπαιναν πιστα...αλλο που δεν ηθελα και εγω...ειχα και βενζινη στο αμαξι..ηταν ο ερμης αναδρομος..λεω και δεν παω....
φτανω λοιπον πιστα κατα τις 6.30 το απογευμα και δοξα το θεο ολα τα θηρια ηταν εκει..καποτης ε30 m5 v8..πλουμιστος μ3 ε46...elvis rusta e30 v8 turbo..παπαργυροπουλος rx7 fc cabrio..τσιφετακης starelt f20c...νικου ε30 v12 turbo...και κατι αλλα ε30 δυνατα και κατι 200sx με διολου ευκαταφρονητα μοτερ...λεω και εγω απο μεσα μου...τα πιασαμε τα λεφτα μας νικολα....ο πιο αδυναμος εισαι αλλα δεν γμιεται...
αλλαζουμε λαστιχακια με miken636 και παω να μπω...και μολις βγαινει ο ηλιας (τσιφετακης) και μου λεει..προσεχε η πιστα γλιστραει πολυ σε καποια σημεια...φτανω στην γραμμη εκκινησης και εχω τον νικου μπροστα μου...(που πας με την πομονα σκεφτομαι....:th_Laie_67-1:)....μπαινω λοιπον και παρα το γεγονος οτι η πιστα δεν ειναι και στα καλυτερα της...υγρασια + πολυ λιωμενο λαστιχο...το αμαξι παει αερα...και μενω αρκετα ευχαριστημενος απ την αποδοση μου...βγαζοντας ανετα κερκιδα με τερμα γωνιες στα μαμα τιμονια μου...και περιεργως τα λαστιχα να αντεχουν για τουλαχιστον 10-12 γυρους...
σε καποια φαση προσπερναω τον νικου..ο οποιος σε καποια φαση αρχιζει και με ακολουθει ακουγοντας το external του απο πισω μου!!!παρα το γεγονος οτι ημουν σχεδον χωρις λαστιχα..παιξαμε πολυ ομορφα..δινοντας αρκετα ομορφο θεαμα...στους παρευρισκομενους και με την πομονιτσα να στεκεται μια χαρα απεναντι στο θηριο!!πραγμα που φανηκε και αργοτερα οταν ακολουθησα εγω το θεριο....
στα highlight ηταν οταν αργοτερα εβαλα μεσα τον μιχαλη και μου σκαει λαστιχο πισω αριστερα ενω ημουν ηδη με το πλαι σε μια απο τις γρηγορες δεξιες στροφες της πστας!!!!ευτυχως οι χειρισμοι ηταν σωστοι γιατι πηγαινα με φορα για κατι μπλοκια....και το αμαξι εμεινε ανεπαφο...
το αμαξι παρα το γεγονος οτι ειμαστε ακομα με χαλια αναρτηση με εβγαλε παλικαρι και ουτε κιχ δεν εκανε παρα την κακομεταχειρηση...και γιαυτο να ευχαριστησω τον μηχανικο μου, νικο καναριδη, που εχουμε κανει μια σωστη δουλεια..και πανω απο ολα αξιοπιστη...
στα pits οι πλακες εδιναν και επαιρναν...και ετσι τελειωσε μια ομορφη βραδυα στη πιστα....
παραθετω και εδω βιντεακια με οτι εχει ανεβει μεχρι τωρα...
https://www.youtube.com/watch?v=H1kqr_R580s
https://www.youtube.com/watch?v=eoyiAiobRT4
και ενα in car...το οποιο ομως δεν ειναι και οτι καλυτερο...(γιατι ειχα βαλει κατι κωλολαστιχα......grrrrrr)..τεσπα.. .njoy
https://www.youtube.com/watch?v=9HrK52bSk04
Bazil Van Sinner
05-02-13, 20:50
τυπε,χρειαζεσαι καμεραμαν επειγοντως!!!!
ψηνεσαι???
RESPECT driver!!!
Dr. Yamastura
05-02-13, 20:55
τυπε,χρειαζεσαι καμεραμαν επειγοντως!!!!
ψηνεσαι???
RESPECT driver!!!
Μια βεντούζα στο παράθυρο χρειάζεται!
Bazil Van Sinner
05-02-13, 20:58
Μια βεντούζα στο παράθυρο χρειάζεται!
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
:thanks: γιατρε μου!!!!
Η βεντουζα θα φωναζει "πουτ@νες σχιστοματηδες"?????? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
σορρυ για το φο-τοπικ.
bill θα σε παρω για καμεραμαν....μονο ο γιατρος θα σε εχει..???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μετα απο αρκετη αναμονη φτασαμε και στο σταδιο της αναρτησης για το ε30....υστερα απο αρκετο ψαξιμο αναμεσα σε καμπoσες coilover...τελικως κατεληξα στην λυση της bc racing η οποια πανω κατω εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την d2...δηλαδη ρυθμιζομενα πιατελα, 51mm μπρατσο (για εξακυλινδρα παντα ε30), 30 ρυθμισεις σκληροτητας και 6kg/mm μπρος-πισω...τις συγκεκριμενες αναρτησεις τις φερνει ο πλατανας, που ειναι πολυ γνωστος στους hondakides φιλους μας, και ηδη την εχω παραγγειλει και περιμενω να ερθει...
ο σκοπος της ρυθμιζομενης σε ενα driftadiko ειναι να δωσουμε αρκετο καμπερ μπροστα και οσο πιο λιγο πισω (πραγμα που επιτυγχανεται με το να σηκωσουμε λιγο τον κωλο του ε30)..και να δωσουμε οσο πιο πολυ καστερ γινεται για καλυτερη επαναφορα τιμονιου..με αυτους τους σκοπους κατα νου..θα στηθει και το αμαξι...αλλα αυτα στην συνεχεια...παρεα με τις εντυπωσεις απο την συγκεκριμενη αναρτηση..stay tuned 30αριδες και μη..
Bazil Van Sinner
19-02-13, 12:58
:popcorn::popcorn::popcorn:
steliose36
19-02-13, 14:40
Την βλεπω την πομονα μετα να πεταει στην πιστα!!!χαχαχαχαχα καλα μπαξιματα νικοο αντε να τελειωσει ο φεβρουαριος και η εξεταστικη μαζι, μπας και σας συναντησω τυχαια σε καμια πιστα!!
μπραβο ρε Νικολα!!
:thumbsup::thumbsup:
μετα απο αρκετη αναμονη φτασαμε και στο σταδιο της αναρτησης για το ε30....υστερα απο αρκετο ψαξιμο αναμεσα σε καμπoσες coilover...τελικως κατεληξα στην λυση της bc racing η οποια πανω κατω εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την d2...δηλαδη ρυθμιζομενα πιατελα, 51mm μπρατσο (για εξακυλινδρα παντα ε30), 30 ρυθμισεις σκληροτητας και 6kg/mm μπρος-πισω...τις συγκεκριμενες αναρτησεις τις φερνει ο πλατανας, που ειναι πολυ γνωστος στους hondakides φιλους μας, και ηδη την εχω παραγγειλει και περιμενω να ερθει...
ο σκοπος της ρυθμιζομενης σε ενα driftadiko ειναι να δωσουμε αρκετο καμπερ μπροστα και οσο πιο λιγο πισω (πραγμα που επιτυγχανεται με το να σηκωσουμε λιγο τον κωλο του ε30)..και να δωσουμε οσο πιο πολυ καστερ γινεται για καλυτερη επαναφορα τιμονιου..με αυτους τους σκοπους κατα νου..θα στηθει και το αμαξι...αλλα αυτα στην συνεχεια...παρεα με τις εντυπωσεις απο την συγκεκριμενη αναρτηση..stay tuned 30αριδες και μη..
Αναρτηση ακουω,καμεραμαν...Περιμενω βιντεο HD!!!
Καλοφορετη νικ...!!! :thumbsup:
Νικο πες και μια τιμη να ξερουμε ποσο πηγε η συγκεκριμενη?
καλοριζικη man! με το καλο να την βαλεις! thumb
Νικο πες και μια τιμη να ξερουμε ποσο πηγε η συγκεκριμενη?
καλοριζικη man! με το καλο να την βαλεις! thumb
γυρω στα 800 ευρω...δηλαδη πανω κατω οσο θα παρεις μια d2 απο ιντερνετ...κατ εμε συμφερει..παρα το γεγονος οτι αργει λιγακι..
χωρις να κανω διαφημιση του μαγαζιου..επειδη πηγα και μιλησα με τον ανθρωπο..το εν λογω μαγαζι εκανε την μαγκια και φερνει για παρα πολλα μοντελα bc και οχι μονο για honda..οντας ο αντιπροσωπος της στην ελλαδα....συν οτι επειδη πηγαμε 2 παιδια και πραγματι εκοψε τιμη...οποτε θα μπορουσαμε και κανενα group buy...(αν πραγματι ειναι καλη...)
ακομα δεν μπορω να πω πολλα...μεχρι να παραλαβω και να την βαλω πανω στο αμαξι..και εκει θα μοιραστω τις εντυπωσεις μου..
περιμενουμε εντυπωσεις!
οι προδιαγραφες τις ειναι πολυ καλες!
επισης να πω οτι στηριζεις και ελληνικη επιχειριση με αυτον τον τροπο
μπραβο για την επιλογη σου !
περιμενουμε εντυπωσεις!
οι προδιαγραφες τις ειναι πολυ καλες!
επισης να πω οτι στηριζεις και ελληνικη επιχειριση με αυτον τον τροπο
μπραβο για την επιλογη σου !
βασικα στηριζω τους hondakides...και αυτο δεν ειναι καλο.καθολου καλο!!!!σκεψου..πιο πολλα πειραγμενα honda στο δρομο...:ranting2::ranting2:
υγ..φυσικα κανω πλακα...:shok::shok:..και οι hondakides ανθρωποι ειναι....sort of....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
σκεψου το αλλο! θα στριβεις καλυτερα απο αυτους,
αλλα με δικια τους αναρτηση!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
electronica
22-02-13, 23:10
Φιλε μου τι spring rates επελεξες?Ξερεις αν γινεται revalving στην Ελλαδα?
Bazil Van Sinner
23-02-13, 07:48
.και οι hondakides ανθρωποι ειναι....sort of....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
φιλος εισαι ψυΚαρα ! !:hystericalbs1:
Φιλε μου τι spring rates επελεξες?Ξερεις αν γινεται revalving στην Ελλαδα?
τα spring rates ειναι 6kg/mm σε ολα τα bc racing αμορτισερ μπρος πισω...(τουλαχιστον για ε30)..
οσο για revalving ναι γινεται απο αρκετους..
https://www.youtube.com/watch?v=BxKOTUKZD98
καφες = αναρτηση - γνωμη - εντυπωσεις
λοιπον...εχουμε και λεμε...
η αναρτηση ηρθε πριν 3 μερες και απευθειας τοποθετηθηκε πανω στο αμαξι....πετυχαμε τα ακολουθα νουμερα...
1) καμπερ 3 μοιρες εμπρος!!-2μοιρες πισω (που θα βελτιωθει μολις αλλαχτουν τα σινεμπλοκ..που ειναι στα μαυρα χαλια..υπολογιζουμε να ερθει στο 1.5...)..χανω ελαφρως σε φρεναρισμα καθως οι τροχοι εμπρος δεν πατανε σωστα..οποτε στο δρομο το αμαξι θελει λιγο παραπανω προσοχη..και εχει χαθει λιγο η αισθηση στο τιμονι στην απολυτη ευθεια του...πραγμα λογικο με τοσο καμπερ....αλλα μολις αρχιζει και περνει γωνια μεταμορφωνεται γιατι....
2) εχουμε καστερ 9...που σημαινει οτι εχουμε αψογη επαναφορα τιμονιου..κατι το οποιο επιβεβαιωται και στο δρομο...χωρις hardcore χρηση...
3) η αναρτηση στρωνεται ευλαβικα αυτη την στιγμη και εχω παει κανα δυο βολτιτσες μακρυα...προκειμενου..να πετυχουμε την μεγαλυτερη δυνατη μακροζωια της...
4) και το φλεγον ζητημα...πως συμπεριφερεται το αμαξι σε drift????μετα απο λιγες δοκιμες (προκειμενου να μην την ζορισω) σε γνωστη ορεινη στροφοδιαδρομη ...το αμαξι απλα ειναι αλλου......τα παντα γινονται πλεον με μισο χερι...την στιγμη που παλευες πιο πριν να το κρατησεις στο δρομο και οχι σε κανα χαντακι.....να σημειωθει οτι η αναρτηση ειναι σεταρισμενη..στην μεση της σκληροτητας της...και δεν την εχω σκληρυνει καθολου....αραγε τι θα γινει τοτε???????
5) το αποτελεσμα εν ολιγοις ειναι εκπληκτικο..και πιστευω οτι θα δουμε ομορφα πραγματα στην πιστα....και προπαντων αζοριστα...
6) αν συστηνω να μπει μια coilover σε e30 και μη αγωνιστικο????????.....ασυζητητ .....!!!!το αμαξι δεν κοπαναει (οχι παραπανω τουλαχιστον απο οτι με bilstein κιτρινα)...και φυσικα εχει και αλλα ορια....need i say more?????
επομενες εντυπωσεις...
ειμαστε σχεδον τελειωμενοι απο στρωσιμο αναρτησης..και αρχιζω σιγα σιγα να το ζοριζω..μην εχοντας ακομα πειραξει την σκληροτητα (στην μεση)..το αμαξι ηδη ακουει σε ιδιο μοτιβο που ακουγε και το kadettaki (:tt1:)..δηλαδη ακουει στην "τιμονια" με μεγαλη ακριβεια κατι που δεν τολμουσες να κανεις ευκολα πιο πριν!!!απο κει και περα..περιμενω εντος της εβδομαδος αυτης ενα σετακι ημισλικ toyo r888 για να τελειωσουμε με το πατημα..οσο ειναι δυνατον αυτο..
στα επομενα πλανα....ειναι να "ανοιξουμε" τροχους..για παραπανω γωνιες στο τιμονι μας...πραγμα που επιτυγχανεται με 2 τροπους....ή με δυο λυσεις οικονομικες καθως τα wisefab ψαλιδια..ειναι πραγματικα πανακριβα...και δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο σε ενα αμαξι που φτιαχνεται υπο budget...
1) η πρωτη λυση ακουει στο ονομα ψαλιδια απο ε46...και ειναι αρκετα οικονομικη...αυτο που ουσιαστικα γινεται ειναι οτι ερχονται γυρω στους 5 ποντους εξω οι τροχοι...και ρυθμιζοντας απο τα πιατελα την αναρτηση κερδιζεις περιπου 1 τροχο (σε πλατος) γωνια παραπανω....το καλο με αυτη την λυση ειναι οτι παραμενεις με ισχυρα ψαλιδια τα οποια δεν θα εχουν προβλημα να χρησιμοποιηθουν σε δρομο..καθως για εκει προοριζοντουσαν!
2) η δευτερη λυση βρεθηκε απο εναν φιλο drifta οπου, χωρις να εχω μαθει πολλα ακομα, ειναι custom το ψαλιδι με οτι αυτο συνεπαγεται (αξιοπιστια κτλ κτλ) αλλα εκει εχουμε αρκετη γωνια ακομα για να παρει ο τροχος...και μιλαμε για μια λυση αναλογη των wisefab...η οποια ομως με αγχωνει μερικως...
και η δυο λυσεις θα ψαχτουν διεξοδικα....για τα pros n cons...και βλεπουμε...stay tuned...
Bazil Van Sinner
04-03-13, 10:57
τα wisefab ειναι αυτα που αφηνουν τον τροχο να γυρισει καθετα?
αν ναι,εχω μια γνωμη απορια.
δεν "χαλαει" η αισθηση driftαρισματος ετσι?δεν εχω εμπειρια,αλλα παντα το ειχα απορια.
δεν λεω για αμαξι που παει πρωταθλημα ,αλλα ερασοτεχνικο.νομιζω πως γινεται σαν καροτσακι μαρκετ και χανειs τα πλευρικα g αφου ρολλαρει πιο ευκολα.
???
δεν "χαλαει" η αισθηση driftαρισματος ετσι?δεν εχω εμπειρια,αλλα παντα το ειχα απορια.
δεν λεω για αμαξι που παει πρωταθλημα ,αλλα ερασοτεχνικο.νομιζω πως γινεται σαν καροτσακι μαρκετ και χανειs τα πλευρικα g αφου ρολλαρει πιο ευκολα.
???
χωρις να εχω δοκιμασει τα wisefab...δεν νομιζω οτι το αμαξι ρολαρει τοσο ευκολα...ισα ισα το αμαξι φρεναρει στις τερμα γωνιες ειτε εχεις wisefab ειτε οχι..μηπως τα videos που ειδες ηταν σε βροχη ή με πολυ δυνατα αμαξια???
απο οσο ξερω κανει ακριβως τα ιδια με μαμα τιμονια σαν συμπεριφορα...απλα κοβει πιο πολυ...και λογικα φρεναρει παραπανω το αμαξι..κατι που κανει αναγκαστικο πλεον το πολυ δυνατο μοτερ!!!
Bazil Van Sinner
04-03-13, 12:36
χμμμμ... μαλιστα.
το χω δει και σε live απλα εχω μια εντυπωση,πως χανεις αισθηση.
https://content22-foto.inbox.lv/albums159756614/valdezapg/random/23-04-2011-trenins-011-w.jpg
Stunt Mike
04-03-13, 15:49
???
Σκεψου το αλλιως:ποτε βλεπεις τ'αμαξι σου να ρολλαρει πιο ευκολα,εχοντας σαν δεδομενη την ιπποδυναμη του αυτοκινητου σου??
-οταν κανεις μιση ή μια στροφη αναποδο?
-ή οταν εισαι φουλ κλειδωμενος??
Εγω θα σου απαντησω οτι σαφεστατα οσο μικροτερη γωνια παιρνεις,τοσο λιγοτερη δυναμη χρειαζεσαι για να πλαγιολισθησεις
Τα 2 μοναδικα πλεονεκτηματα του εξτρα τιμονιου ειναι:
α) η σαφως μεγαλυτερη αρα και εντυπωσιακοτερη γωνια και
β) το ''απλωμα'' της πλαγιολισθησης καθως οσο και αποκλιση να κανεις μπροστα,στην ευθυγραμμιση,παντα θα'χει ταση να σε κλεισει στο εσωτερικο της στροφης τ'αμαξι με εργοστασιακα τιμονια
Υ.γ. Αν εχεις δει πολλα Γιαπωνεζικα ντριφταδικα που πλαναρουν λες και πηγαινουν στον παγο,περαν των μεγαλων ιπποδυναμεων,δουλευει και πολυ αποκλιση τροχων στον πισω αξονα...κι εκει οντως ισχυει το φαινομενο ''καροτσακι'' εως ενα βαθμο.Μιλαμε ομως γι'αποκλισεις της ταξης των 0.5-1 βαθμο της μοιρας!!!Δυστυχως η γεωμετρια των BMW δεν δουλευει με τετοια νουμερα,εγω δοκιμασα αποκλιση 0.15 της μοιρας μια φορα και ειχε τον αμαζευτο!!Θα δεις και πολλα ΑΕ86 με λιγα αλογα που πλαναρουν σαν τρελα,με τιγκα αποκλιση πισω και καμπερ οοοσο για να παταει κυριως ο εξωτερικος τροχος και να πηγαινει πατιναδα με τη φορα και μονο.Εμεις πισω θελουμε μηδενικη αποκλιση-συγκλιση και ελαχιστο καμπερ.Καθε αναρτηση εχει τις ιδιαιτεροτητες της....
new infos...
1) αγοραστηκαν μια δυαδα toyo r888 για μπροστα και τοποθετηθηκαν στο αμαξι...
2) σε μια ατυπη ημερα πιστας εχτες...μπηκα με το αμαξι καρτοδρομο για να δω και τι κανει πραγματικα στην πιστα..παρα το γεγονος οτι το μικρο μας καρτοδρομο ειχε μπολικο λαστιχο κατω...το αμαξι μου αφησε αριστες εντυπωσεις...με τα ημισλικια και την καινουργια αναρτηση επιτελους απεκτησε την ακριβεια που χρειαζοταν...ολα γινοντουσαν σαφως πιο ευκολα και ακομα κυριοτερα η μουρη του αμαξιου ηταν βιδωμενη κατω..σε τετοιο βαθμο που στην αρχη δεν μπορουσα να συνηθισω ολη αυτη την ακριβεια!!!την αναρτηση επιτηδες δεν την εσφιξα και την εχω αφησει στην μεση..αφου ηδη το αμαξι εχει γινει πολυ πιο απολυτο απο πριν..και λογικα στην συνεχεια θα σφιγγω σιγα σιγα..και θα δοκιμαζω ρυθμισεις..
3) εν ολιγοις το αμαξι εχει γινει σαφως πιο υπερστροφικο αλλα ταυτοχρονα ακουει και πολυ καλυτερα οταν χαθει η προσφυση..τα μουτρα εχουν πατησει..και δεν εχουμε φαινομενα με τα "τεσσερα"..οπως ειχαμε πιο πριν...το τιμονι με το πολυ καστερ εχει γινει απολαυση καθως ερχεται στα χερια σου με μεγαλη ευκολια δινοντας την απαραιτητη ακριβεια που δεν ειχαμε εως τωρα..θα επιμεινω παλι οτι με την ρυθμιζομενη το αμαξι εχει πραγματικα αλλα ορια και γινεται στα χερια του οδηγου πραγματικη παιχνιδομηχανη...
ομορφα πραγματα διαβαζω! μπραβο!
ερωτηση Νικ: μπροστα πως μπηκε η αναρτηση? απλα εβγαλες το δικο σου γονατο, εβαλες το νεο και τελος? ή προσαρμοσες, την μπουκαλα της BC στο δικο σου γονατο?
ομορφα πραγματα διαβαζω! μπραβο!
ερωτηση Νικ: μπροστα πως μπηκε η αναρτηση? απλα εβγαλες το δικο σου γονατο, εβαλες το νεο και τελος? ή προσαρμοσες, την μπουκαλα της BC στο δικο σου γονατο?
πολυ σωστη παρατηρηση!!!!
λοιπον η μπουκαλα παει και κολλαει πανω στο γονατο...ετσι γινεται σε ολα τα ε30 καθως δεν βιδωνει, οπως στα ε36 και ε46!!!αναγκαστικα λοιπον το κολλας!!!
και το project συνεχιζεται...
μπαινει short shift απο τριτη...για να μην χανουμε αλλαγες....
σειρα λοιπον..το ελαφρωμα...μια μεγαλη και πονεμενη ιστορια...
ξεκιναμε λοιπον απο την βαση οτι δεν θα βγαλουμε αλλα αλογα απο μοτερ-βηματα κτλ κτλ...οποτε με μια πολυ απλη συλογιστικη εκατσα και υπολογισα το εξης...οτι αν αφαιρεθουν 100 κιλα απο το αμαξι..ειναι σαν να περνουμε αλλα 20 αλογα απο το μοτερ μας...και σημερα εγινε η αρχη...
να υπενθημισω οτι εχουν βγει πισω καθισματα-μοκετα πορτ μπαγκαζ-μπαταρια πορτ μπαγκαζ και εχουν μπει τα δυο bucket της momo...
σημερα λοιπον..αφαιρεθηκαν τα εξης...
1) η εργαλειοθηκη απο το πορτ μπαγκαζ
2) ο μηχανισμος της κεραιας του αυτοκινητου παλι απο το πορτ μπαγκαζ
3) οι μηχανισμοι και οι "μαμα" ζωνες ασφαλειας απο το εσωτερικο
4) οι ταπετσαριες απο τα πισω καθισματα
5) η μοκετα των ποδιων των πισω καθισματων
6) η εταζερα πισω
ολα αυτα ζυγιστικαν και ειναι περιπου ουτε 10 κιλα...αλλα για πολυ βασικα πραγματα ειναι μια χαρα...
επονται...να βγουν
1) το συστημα εξαερισμου απο την κεντρικη κονσολα
2) το κονσολακι του λεβιε ταχυτητων
3) ταπετσαριες πορτες
4) μοκετα-οδηγου συνοδηγου
και σιγα σιγα....να φτιαχτουν..
1) πολυεστερας καπω εμπρος πισω και φυσικα να φυγουν οι μηχανισμοι..
2) lexan παραθυρα πισω-πισω παμπριζ...
εχω και αλλες ιδεες..αλλα περιμενω και προτασεις..
Νικο τη μπαταρια την εχεις παει πισω?
oldcarskickass
23-03-13, 16:37
και το project συνεχιζεται...
μπαινει short shift απο τριτη...για να μην χανουμε αλλαγες....
σειρα λοιπον..το ελαφρωμα...μια μεγαλη και πονεμενη ιστορια...
ξεκιναμε λοιπον απο την βαση οτι δεν θα βγαλουμε αλλα αλογα απο μοτερ-βηματα κτλ κτλ...οποτε με μια πολυ απλη συλογιστικη εκατσα και υπολογισα το εξης...οτι αν αφαιρεθουν 100 κιλα απο το αμαξι..ειναι σαν να περνουμε αλλα 20 αλογα απο το μοτερ μας...και σημερα εγινε η αρχη...
να υπενθημισω οτι εχουν βγει πισω καθισματα-μοκετα πορτ μπαγκαζ-μπαταρια πορτ μπαγκαζ και εχουν μπει τα δυο bucket της momo...
σημερα λοιπον..αφαιρεθηκαν τα εξης...
1) η εργαλειοθηκη απο το πορτ μπαγκαζ
2) ο μηχανισμος της κεραιας του αυτοκινητου παλι απο το πορτ μπαγκαζ
3) οι μηχανισμοι και οι "μαμα" ζωνες ασφαλειας απο το εσωτερικο
4) οι ταπετσαριες απο τα πισω καθισματα
5) η μοκετα των ποδιων των πισω καθισματων
6) η εταζερα πισω
ολα αυτα ζυγιστικαν και ειναι περιπου ουτε 10 κιλα...αλλα για πολυ βασικα πραγματα ειναι μια χαρα...
επονται...να βγουν
1) το συστημα εξαερισμου απο την κεντρικη κονσολα
2) το κονσολακι του λεβιε ταχυτητων
3) ταπετσαριες πορτες
4) μοκετα-οδηγου συνοδηγου
και σιγα σιγα....να φτιαχτουν..
1) πολυεστερας καπω εμπρος πισω και φυσικα να φυγουν οι μηχανισμοι..
2) lexan παραθυρα πισω-πισω παμπριζ...
εχω και αλλες ιδεες..αλλα περιμενω και προτασεις..
Παλιότερα είχα πετύχει ένα τύπο στο κορωπί που έκανε carbon καπώ και Φορτ μπαγκάζ για Ε30, δεν έχω το bookmark ούτε τίποτα, αλλά για δες το λίγο αν θυμάμαι είχε και καλές τιμές.
ΤΟ φινίρισμα έτσι και αλλιώς δε νομίζω να σε ενδιαφέρει.
Τι λεξάν ρε συ; μουσαμά νταλίκας να βάλεις...
Bazil Van Sinner
23-03-13, 18:47
@Νικ200 εχεις ξεφυυυγ !!!! thumbthumb
@Panos διαφωτιστικος thumb
ριξε μια ματια εδω...
https://www.vinkmotorsport.com/
επισης ο σταματης με το ντραγκστεραδικο το ε30 θυμαμαι ειχε πολυ πραμμα σε καρμπον
η πισσα στο ε30 ειναι περιπου 10 κιλα... θα χασεις σε ηχομονωση... που δεν πιστευω να σε νοιαζει...
επισης μπορεις με ποτηροτρυπανο να τρυπησεις λαμαρινες οι οποιες δεν εχουν δομικη σημασια για το σασι...
αλλες επιλογες, ποιο ελαφριες ζαντες, ψαλιδια απο αλουμινιο, καταργηση των τζαμιων και αντικατασταση τους με πλαστικα(πλαι και πισω)...
λοιπον...εχουμε και λεμε...
η αναρτηση ηρθε πριν 3 μερες και απευθειας τοποθετηθηκε πανω στο αμαξι....πετυχαμε τα ακολουθα νουμερα...
1) καμπερ 3 μοιρες εμπρος!!-2μοιρες πισω (που θα βελτιωθει μολις αλλαχτουν τα σινεμπλοκ..που ειναι στα μαυρα χαλια..υπολογιζουμε να ερθει στο 1.5...)..χανω ελαφρως σε φρεναρισμα καθως οι τροχοι εμπρος δεν πατανε σωστα..οποτε στο δρομο το αμαξι θελει λιγο παραπανω προσοχη..και εχει χαθει λιγο η αισθηση στο τιμονι στην απολυτη ευθεια του...πραγμα λογικο με τοσο καμπερ....αλλα μολις αρχιζει και περνει γωνια μεταμορφωνεται γιατι....
2) εχουμε καστερ 9...που σημαινει οτι εχουμε αψογη επαναφορα τιμονιου..κατι το οποιο επιβεβαιωται και στο δρομο...χωρις hardcore χρηση...
3) η αναρτηση στρωνεται ευλαβικα αυτη την στιγμη και εχω παει κανα δυο βολτιτσες μακρυα...προκειμενου..να πετυχουμε την μεγαλυτερη δυνατη μακροζωια της...
4) και το φλεγον ζητημα...πως συμπεριφερεται το αμαξι σε drift????μετα απο λιγες δοκιμες (προκειμενου να μην την ζορισω) σε γνωστη ορεινη στροφοδιαδρομη ...το αμαξι απλα ειναι αλλου......τα παντα γινονται πλεον με μισο χερι...την στιγμη που παλευες πιο πριν να το κρατησεις στο δρομο και οχι σε κανα χαντακι.....να σημειωθει οτι η αναρτηση ειναι σεταρισμενη..στην μεση της σκληροτητας της...και δεν την εχω σκληρυνει καθολου....αραγε τι θα γινει τοτε???????
5) το αποτελεσμα εν ολιγοις ειναι εκπληκτικο..και πιστευω οτι θα δουμε ομορφα πραγματα στην πιστα....και προπαντων αζοριστα...
6) αν συστηνω να μπει μια coilover σε e30 και μη αγωνιστικο????????.....ασυζητητ .....!!!!το αμαξι δεν κοπαναει (οχι παραπανω τουλαχιστον απο οτι με bilstein κιτρινα)...και φυσικα εχει και αλλα ορια....need i say more?????
την πίσω ρύθμιση πρέπει να την αλλάξεις στο 1,5 που λές νικόλα, μην πω και λιγότερο.
σύγκλιση πίσω μηδέν, θέλεις το απόλυτο παράλληλο, έτσι ώστε να μην σσε διορθώνει κανένας τροχός.
με την κάστερ έλυσες πολύ σοβαρό θέμα, μιας και απ'όσο ξέρω τα Ε30 παραπάνω απο 2.5 μοίρες αρνητική αρχίζουν και χάνουν την επαναφορά στο τιμόνι.
σχετικά με μπροστά, στις πολύ κλειστές πίστες που πας, οι 3 μοίρες μπροστά είναι καλές για να μένει βιδωμένη η μούρη και να γυρνάει παραπάνω το πίσω μέρος, σε πιο ανοιχτή πίστα όμως θα έχεις σοβαρό θέμα. μόλις θα φεύγει το πίσω μέρος θα σου κοβει όλη την δύναμη συτό το βίδωμα της μούρης.
ή θα μπορούσες να βάλεις άλλο λάστιχο μπροστά για να μην χαλάσεις την ευθυγράμμιση και να σου γλυστράνε και τα μούτρα λίγο έτσι ώστε να να μην σου κόβεται η φόρα, ή άλλαγμα τα νούμερα. θα προτιμούσα την αλλαγή ελαστικού προσωπικά εφόσων το σεταπ που έχεις τώρα σε βολεύει πολύ.
σχετικά με τα φρένα που λές, χαμήλωσε πίεση έτσι ωστε να κάτσει λίγ το λάστιχο και να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το οδόστρωμα. έτσι και αλλιώς τα 888 λόγο γόμας θα σηκώσουν πίεση μετά απο κάνα δυο γυράκια.
Νικο τη μπαταρια την εχεις παει πισω?
ναι..πισω δεξια..οπως ολα τα 6 κυλινδρα bmw
Παλιότερα είχα πετύχει ένα τύπο στο κορωπί που έκανε carbon καπώ και Φορτ μπαγκάζ για Ε30, δεν έχω το bookmark ούτε τίποτα, αλλά για δες το λίγο αν θυμάμαι είχε και καλές τιμές.
ΤΟ φινίρισμα έτσι και αλλιώς δε νομίζω να σε ενδιαφέρει.
Τι λεξάν ρε συ; μουσαμά νταλίκας να βάλεις...
carbon..ξεφευγει πολυ σε λεφτα...
στο κατω κατω..μου πε να μου μαθει ενας φιλος με ενα lada (:whistle:)..πως να φτιαξουμε πολυεστερες απο τα χερακια μας!!!!
oldcarskickass
26-03-13, 21:47
Όχι ρε συ, ο τύπος ήταν πάμφθηνος, πραγματικά (το κομμάτι 100 - 150¤) και είχε και ο ίδιος Ε30 με δική του δουλειά πάνω.
Ψάχνω ρε φίλε να το βρω σε διάφορα φόρουμ και στο google αλλά τίποτα.
Θα επιμείνω γιατί δεν παίζει να είχα τόσο λάθος εντύπωση.
ΥΓ: θα πας με τον αργύρη τον καστόρα με το στάρλετ, από γλυκά νερά, είναι εβραίος αυτός θα ρίξει κι άλλο την τιμή...
oldcarskickass
26-03-13, 21:50
φακ ιτ αμ γκουντ...
είναι παλιά βέβαια η συζήτηση
https://www.driftclub.gr/driforum/showthread.php?t=7071
m_power_lunatic
26-03-13, 22:35
ναι..πισω δεξια..οπως ολα τα 6 κυλινδρα bmw
+M3 E30 το ιδιο.
+M3 E30 το ιδιο.
ενταξει μωρε λιγο στο ζυγισμα διαφερουμε...δηλαδη 70-30 ειναι κακο που εχω εγω?????????:shok::shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
70-30? τι εκανε λεει??
πηγες και ζυγισες?
70-30 ειμουν στο Golf VR6 που ειχα ,που ειχε τα παντα μπροστα
και πισω ηταν αδειο χωρις καθισματα κτλ κτλ (επαγγελματικο γαρ)
δεν νομιζω να εισαι και εσυ ετσι
Stunt Mike
27-03-13, 17:09
Ποια η διαφορα του γκολφ που λες με το ντριφταδικο του Νικου??Ακριβως ετσι ειναι κι αυτο απλως εχει το διαφορικο πισω....Τα περισσοτερα ντριφταδικα χωρις κλουβι,ειναι πιο ελαφρια πισω...ισως οχι 70-30 λογω πισω κινησης,αλλα σιγουρα μακρια απο το ιδανικο 50-50%
το Golf ζυγισμενο ηταν 720 κιλα μπροστα 340 κιλα πισω
με 6pack μαντεμι μπροστα , σασμαν μπροστα ,να καθονται ποιο μπροστα απο τον μπροστα αξονα και πισω εναν ιμιακαμπτο αξονα με 2 αμρτισερ/ελατηρια ,
ουτε σασμαν στην "μεση", ουτε διαφορικο, ουτε ψαλιδια , ουτε κολο με πορτμπαγκαζ ,φτερα ,και ραμφοι να εξεχουν 50-60cm πισω οπως το Ε30 thumb
οποτε δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση μεταξυ τους σε κατανομη
Stunt Mike
27-03-13, 22:54
το Golf ζυγισμενο ηταν 720 κιλα μπροστα 340 κιλα πισω
με 6pack μαντεμι μπροστα , σασμαν μπροστα ,να καθονται ποιο μπροστα απο τον μπροστα αξονα και πισω εναν ιμιακαμπτο αξονα με 2 αμρτισερ/ελατηρια ,
ουτε σασμαν στην "μεση", ουτε διαφορικο, ουτε ψαλιδια , ουτε κολο με πορτμπαγκαζ ,φτερα ,και ραμφοι να εξεχουν 50-60cm πισω οπως το Ε30 thumb
οποτε δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση μεταξυ τους σε κατανομη
Και του Νικου φοραει ενα μοτερ-σασμαν βαρυτερο κατα 50 κιλα απο οποιοδηποτε 6κυλινδρο μελετησε η bmw να μπει στην αμοιρη αυτη καροτσα και με υπολοιπη μεταδοση 4κυλινδρου...Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο μπροστοβαρο σαν το γκολφακι σου αλλα δεν εχει και το ιδανικο ζυγισμα πλεον.....
ΟΧΙ οτι και αν λες ,εγω εχω δικιο! ΤΕΛΟΣ! δεξου το λοιπον χωρις πολλα-πολλα!
:hystericalbs1:
βρε το 70-30 υποθετικο ειναι...
οταν ζυγιστει το αμαξι προκειμενου να ελαφρωθει κι αλλο..θα σας πω ακριβως...
new infos...
μπηκε το short shift..
και εγινε η συζητηση για ελαφρωμα του αυτοκινητου με τον μηχανικο μου....χωρις λοιπον να αλλαχτουν καπω-φτερα και τζαμια υπολογιζουμε καμια 50αρα κιλα τουλαχιστον κατω.....τωρα δεν μενει εγω να παρω την αποφαση....
Τα bmw ειναι καλοζυγισμενα λογω πισω κινησης.
Το δικο μου ειναι 55/45%
Νικο βγαλε πισες απο το πατωμα και μπαξε λεξαν παραθυρα. Αυτα ειναι 20 κιλα!
Επισης με μπαταρια braile θα κερδισεις αλλα 10 κιλα
Νικο για πες μας υψος και βαρος δικο σου να δουμε αν σε παιρνει κι αλλο.
:th_Laie_67-1:
Νικο για πες μας υψος και βαρος δικο σου να δουμε αν σε παιρνει κι αλλο.
φιλαρακι πριν ελαφρωσω το αμαξι εχω ελαφρωσει και εγω (ναι true story!!!!) κατα 15 κιλα!!!
Χα! Σ' εχω! Μπορώ να "χάσω" 20 και με λίγο ζόρι (εχει να πέσει πείνα...) και 25 κιλά!
sent from mobile
φιλαρακι πριν ελαφρωσω το αμαξι εχω ελαφρωσει και εγω (ναι true story!!!!) κατα 15 κιλα!!!
:shok:
ε, τα δυσκολα τα εχεις κανει ηδη τοτε !
:thumbsup:
Stunt Mike
29-03-13, 16:15
Εγω δυστυχως βαραινω! :( αλλα δεν πειραζει,θα σηκωνω πιεση ωστε να παραμενει η αναλογια κιλων/ιππο ιδια!!χαχαχαχα!
Χα χα χα. Σωστός!!!!
sent from mobile
andrease30
30-03-13, 19:16
πολυ σωστη παρατηρηση!!!!
λοιπον η μπουκαλα παει και κολλαει πανω στο γονατο...ετσι γινεται σε ολα τα ε30 καθως δεν βιδωνει, οπως στα ε36 και ε46!!!αναγκαστικα λοιπον το κολλας!!!
ποσο αξιοπιστο ειναι να κολησεις την αναρτηση?
ποσο αξιοπιστο ειναι να κολησεις την αναρτηση?
ποσο αξιοπιστο ειναι να στηριζεται σε δυο 17αρια μπουλονια η αναρτηση πχ...και να συνδεετε ετσι στο ακρο????προφανως για να δινει ετσι τα specs η bilstein, η bc, η d2, η koni και ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστες αναρτησεων κατι παραπανω απο εμας ξερει..να σου εξηγησω ακριβως δεν μπορω καθως δεν ειμαι μηχανολογος μηχανικος..
υγ..οταν μιλαμε για κολληση εννοουμε κολληση μασιφ..που ειναι φτιαγμενη να αντεχει για παντα...
andrease30
30-03-13, 19:52
Δεν αντιλεγω και ξερω οτι ετσι γινεται αποτι εχω δει,αλλα ειναι και η αξιοπιστια αν θα γινει σωστα η κοληση η να μην κοληθει στραβα!
Δεν αντιλεγω και ξερω οτι ετσι γινεται αποτι εχω δει,αλλα ειναι και η αξιοπιστια αν θα γινει σωστα η κοληση η να μην κοληθει στραβα!
και εγω και αλλοι που το εχουν κανει..απο οσο μου εχουν πει..δεν ειχαν ever προβλημα......απο οσο ειδα η κολληση στο δικο μου εμοιαζε σαν εργοστασιο...τωρα απο κει και περα..δεν μπορω να ξερω..και οπως προειπα..ειμαι απλα ερασιτεχνης...
και επειδη καμια φορα ο διαολος σπαει το ποδαρι του....δηλαδη εχεις κ@υλωσει που εχεις παει στο καρτοδρομο πιο πριν και βλεπεις drift...λες δεν βγαζω το αμαξι καμμια βολτα...?????
ετσι και εγινε σημερα...και ενω πηγαινω αμεριμνος στην μεσογειων...κοκκινο τουτου...ς μας περναει με σφηνα...και μπαινει μπροστα στο φαναρι...και ενα leon που πιο πριν ξυνοταν στην γκλιτσα του τσοπανη διπλα...οι σκεψεις που περνανε απο το μυαλο μου ειναι οι εξης....αυτα τα ρημαδολαστιχα που εχω πισω...θα πατησουν ποτε στο σαγρε (chic) οδοστρωμα της μεσογειων???φαναρι και παμε...πομονα πισω απο το τουτου...και παταει...παταω και εγω 2α μην ξεχνιομαστε...αλλα που να πατησει...ελα ομως που η αποσταση ειναι ιδια!!!...αλλαγη 3ης..και ουτε φτανω ουτε φευγει...και το αμαξι ακομα δεν εχει πατησει καλα καλα...(γ@μω τα σαπια 15αρια πισω...)..για να μην τα πολυλογω καπου στο κοφτη 3ης (130 υπολογιζω..) κοβω καθως το αμαξι μετα απο αυτα τα χιλιομετρα γινεται υπερβολικα αντρικο......η αποσταση ηταν κοπιο...αν και του εκλεβα τον αερα....not bad αν αναλογιστει κανεις οτι τα βαλαμε με αμαξι 272 ιππων....δυστυχως δεν ειδα την φατσα του....αλλα καμια φορα η υπερβολικη σιγουρια καποιων πρεπει να σπαει....sleep tight tt and beware of the bimmers.....
Ωραίο σπορ οι κόντρες Νίκο τελικά, ε? κι ας μην το παραδέχεσαι....:th_Laie_67-1:
Έτσι...κάνε μας περίφανους!thumb
περα απο την πλακα και το χαβαλε...το τουτου-ς ειναι ενα πολυ γρηγορο αμαξι..και πραγματικα εμεινα εκπληκτος και εγω απο το αποτελεσμα..αν και δεν ειχα δει οταν πατησα οτι ηταν tts!!!...οποτε κυνηγησα και λιγο την τυχη μου..ευτυχως η πομονιτσα σταθηκε μια χαρα...και το ελαφρωμα συνεχιζεται...
υγ...ειναι και αυτο που ελεγα στο μιχαλη..ενα αμαξι φτιαγμενο ελαφρωμενο (ακομα και στοιχειωδως)..ειναι φονεας γιγαντων..και φυσικα ειναι ψιλοανιση η μαχη για ενα μαμα αμαξι...να τα λεμε και αυτα...
το βάρος ειναι το Α και το Ω...η φυσική δεν λεει ποτέ ψέμματα..
το βάρος ειναι το Α και το Ω...η φυσική δεν λεει ποτέ ψέμματα..
audi tts
1400 / 272 = 5.15 (αν και μου φαινονται λιγα τα 1400kg...αλλου το χει βρει πανω απο 1500kg!)
bmw e30
1100 / 210 = 5.24
αρα λογικο να υπαρχει μαχη..
ρε καλα του εκανες του αλητη! :th_Laie_67-1:
το TTS εχει 5,4 0-100 οποτε εαν ηξερε τι του γινετε
δεν θα εισουν κοντα του
αλλα παντα το αποτελεσμα μετραει!
δωσε πονο λεμε!!!
:warriorsmiley:
νικ ο κοντρακιας θα λεμε απο εδω και περα μου φαινεται!
:hystericalbs1:
Stunt Mike
19-04-13, 12:27
Για να κανει το tts 5,4 τα 0-100 πρεπει ο οδηγος να το κανιβαλισει...ποσους ιδιοκτητες-λεζαντες ξερεις να κανουν κατι τετοιο???Γι'αυτο αλλο πραγμα η κοντρα κι αλλο οι μετρησεις...
Μα δεν έγραψα κάτι το διαφορετικό
"αν ήξερε τι του γινόταν"
Που προφανώς και δεν ήξερε!
Οπότε καλά του έκανε ο νικ!
Well done!
sent from mobile
Stunt Mike
19-04-13, 15:53
Μα δεν έγραψα κάτι το διαφορετικό
"αν ήξερε τι του γινόταν"
Που προφανώς και δεν ήξερε!
Οπότε καλά του έκανε ο νικ!
Well done!
sent from mobile
Ναι αγορι,για να συμπληρωσω τα λεγομενα σου το'γραψα! thumb
Ασε ρε! Αφού Εισαι παλιόπαιδο! :-) :-) :-)
sent from mobile
Stunt Mike
19-04-13, 19:47
Α ρε παλιοπαιδο Μιχο,παρε το Ε30 του Μπασσακου και σκιστο!!!!χαχαχαχα!!! ;)
λολολολ
φιλε δεν λες καλα που το κρατησα....
θα τα πουμε απο κοντα! αγορι thumb
και συνεχιζετε η προσπαθεια..
χτες λοιπον παρεα με τον stunt mike..πηγαμε να μετρησουμε το βαρος του αμαξιου σε πλαστιγγα...το αποτελεσμα...1100 κιλα αλλα...με 15-20 κιλα μεσα στο αμαξι (πυροσβεστηρες 2-σετ εργαλειων-2 κρανη-γρυλος και κατι αλλα μικρα) και βενζινη στο 27 (27*0.73= 20 kg περιπου) αρα το αμαξι παντελως στεγνο και χωρις τιποτα μεσα ειμαστε στα 1060 κιλα...
και εχουμε πραγμα ακομα να βγαλουμε...
Vasilis M3
11-05-13, 15:07
Ωραίος Νίκο τι άλλο σε πέρνει να βγάλεις?
Αν θυμάμαι καλά τα αγωνιστικά Μ3 Ε30 με το cage ερχόντουσαν στα 960 κιλά.
Εσύ θα έχεις προφανός κάποια κιλά + (6κύλινδρος κινητήρας κτλ)
Καλή συνέχεια!!! :original:
Stunt Mike
11-05-13, 16:10
30-50kg παραπανω ειναι ο κινητηρας αλλα εχει ακομη ν'αφαιρεσει,μοκετες μπροστα,τζαμια πισω και καπο μπρος-πισω.Ετσι θα πεσει γυρω στα 130 κιλα οποτε προσθετοντας το cage θα'ναι περιπου στα 1000-1020kg,πολυ καλο νουμερο για ντριφταδικο 220hp και 31kg ροπης....
Ωραίος Νίκο τι άλλο σε πέρνει να βγάλεις?
Αν θυμάμαι καλά τα αγωνιστικά Μ3 Ε30 με το cage ερχόντουσαν στα 960 κιλά.
Εσύ θα έχεις προφανός κάποια κιλά + (6κύλινδρος κινητήρας κτλ)
Καλή συνέχεια!!! :original:
Τα αγωνιστικά είναι στα 920kg....με cage και μ3 μοτέρ!πιστευω ότι μέχρι τα 1000kg...είναι σχετικά ευκολο...χωρίς τρελές εκπτώσεις...εννοώ road legal πάντα....την επόμενη φορά πάντως...ευελπιστώ ότι το νούμερο θα είναι τριψηφιο!
Vasilis M3
12-05-13, 15:31
Γιατί δεν ρωτάς τον Σταμάτη (Stamatis m3 e30) για κάρμπον πόρτες,καπό,πορτ μπαγκαζ και νομίζω ταμπλό?
Για ψάξτο λιγάκι νομίζω ότι είχε δώσει για καλούπια τα δικά του και του ήρθε φθηνά.:original:
Stunt Mike
12-05-13, 15:43
Γιατί δεν ρωτάς τον Σταμάτη (Stamatis m3 e30) για κάρμπον πόρτες,καπό,πορτ μπαγκαζ και νομίζω ταμπλό?
Για ψάξτο λιγάκι νομίζω ότι είχε δώσει για καλούπια τα δικά του και του ήρθε φθηνά.:original:
Ναι σχεδον τζαμπα...κανα 3χιλιαρο νομιζω ή κανω λαθος?? thumb
Βρε τοσο δεν κανει ολοκληρο τ'αμαξι!!!
Vasilis M3
12-05-13, 17:29
Σίγουρα είναι πολλά λεφτά απλά είπα να ρωτήσει διότι αν έχουν ακόμα τα καλούπια τα παιδία εκεί μπορεί να γλυτώσει κάποια λεφτά.
Πάντως η διαφορά βάρους είναι αρκετά μεγάλη όπως δήλωσε και ο Σταμάτης:
αδεια πορτα σιδερενια 17κιλα....καρμπον πορτα αδεια...4,5
Βέβαια με 3 χιλιάρικα μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα:whistle:
Stunt Mike
12-05-13, 21:52
Οπως το'πες...με 3000 ευρω βαζει μοτερ που δεν μασαει απο 20-30 κιλα βαρος....Στο drift γενικως δεν σπαταλας χρηματα σε τετοια πραγματα,οταν μπορεις να τα ριξεις σε εξελιξη του μοτερ....Εκτος κι αν εχεις φτασει τα μοτερ-πλαισιο-αναρτηση στα ορια του κι ακομη σου περισσευει κομποδεμα!
new εξελιξεις...
ετοιμαστειτε για videakia απο μεσα..απο εξω..απο γυρω...απο κατω..ναι η go pro hero 3 ειναι στα χερια μου....:whistle::whistle:
dark knight
23-05-13, 11:22
εκτος απο τα βιντεο μηπως προεκυψε καμια κοντρα οπως με το αουντι.
εκτος απο τα βιντεο μηπως προεκυψε καμια κοντρα οπως με το αουντι.
ενας φιλος με ενα alfa 33 1.7 boxer φτιαγμενο θελει να ανοιξουμε...εγω του πα...εκκλησιες δεν κλεβω...και ιδιως φιλων...ιδωμεν..
dark knight
23-05-13, 11:27
κριμα ειναι. δωσε του προβαδισμα κανα 5 λεπτο:hystericalbs1:
μια μικρη γευση....
https://www.youtube.com/watch?v=1CiycWciuMs
υγ...αφιερωμενο στον φιλο μου τον s8n...ξερει αυτος...:whistle::whistle:
νικολα ειναι δοκιμη για την καμερα περισσοτερο..συν οτι ειναι στο δρομο...οπου αναγκαστικα τα κανω με παρα παρα πολυ προσοχη....
νικολα ειναι δοκιμη για την καμερα περισσοτερο..συν οτι ειναι στο δρομο...οπου αναγκαστικα τα κανω με παρα παρα πολυ προσοχη....
καλη γωνια ληψης παντως
thumb
ενας φιλος με ενα alfa 33 1.7 boxer φτιαγμενο θελει να ανοιξουμε...εγω του πα...εκκλησιες δεν κλεβω...και ιδιως φιλων...ιδωμεν..
εαν ειναι πραγματικα φιλος και οχι "φιλος"
εξηγησε του οτι θα ειναι τσοντα και δεν υπαρχει λογος να καιτε βενζινες
ή καντε ενα ανοιγμα ετσι για τον χαβαλε
διαφορετικα , σε περιπτωση "φιλου"
μην χαριστεις , δωσε του να καταλαβει! και οταν δεις
οτι του φευγεις, μην αφησεις το γκαζι, ριξε του οσο περισσοτερες καροτσες
μπορεις! να εχει να το θυματε! ξερω τι σου λεω,
διαφορετικα θα βγαλει και γλωσσα απο πανω!
"σιγα το αμαξι και μονο πχ 2 αμαξια μου εφυγες , και η τριτη ταχυτητα μου αμα φορτωσει σωστα θα ,θα, θα .....μπλα μπλα μπλα"
καμενος speaking!
Stunt Mike
23-05-13, 23:15
Ειτε ο ''φιλος'' σου εχει τεραστια δοση χιουμορ,ειτε δεν εχει ιδεα απο αλλα αυτοκινητα περαν του αθανατου 33 του! :hystericalbs1:
Δωστου πονο!!
τεντυμπου πηρες φορα!!
αφου με προγκανε!!!!!δεν αφηνουν ανθρωπο να αγιασει..εγω με το πλαι θελω να παω....so simple!
ναι ναι, σε πιστεψαμε!
την μια τυχαια με το ΤΤ την αλλη ξανα κατα τυχη με το OPC
βαλε και ποσες αλλες κοντρες εχεις κανει, και δεν το λες.....:whistle:
παλιο κοντρακια- ευθειακια!
νικ ανοιξε με το φιλο δεν πειραζει....δωστου κ μιση καροτσα προβαδισμα κ μετα περνατον με τριτες στο κοφτη υπο το καθεστως γωνιας!!!!!ετσι ειχα κανει σε ενα mx5 με το (Μ3τριο) που το επαιζε γρηγορος κ παντακιας.ξερετε απο εκεινους 1η αλλαγη 2α κ μετα δηθεν χαλαρα!
πιστουλα χτες...κλασικα καρτοδρομο..και αν και δεν το ευχαριστηθηκα..η go pro τραβηξε αρκετο πραγμα και ας εφαγα μονο ενα ζευγαρι λαστιχα 14αρια!!αναμεινατε για τα videa!
https://m.youtube.com/watch?v=nhDPTeYvcVo
Stunt Mike
08-06-13, 20:58
Αψογος ρε Νικολα!!!Αντε την επομενη φορα,ολοι μαζι ελπιζω...
ωραιος νικο!thumb........thumb........thumb
Dr. Yamastura
09-06-13, 09:42
Μια χαρά Nίκο!!Σταθερός και Ωραία κάμερα!!
Άντε cage και σύντομα σε dcg!!thumb
aggelosmk2
09-06-13, 10:51
Πολύ καλός ! Μπράβο ρε Νικολάρα !
Όπως είπε κ ο Doc παραπάνω, σταθερός και ωραίος!
Οντως φαίνεται οτι σου έλειπε αυτή η λίγο παραπάνω πρόσφυση !
Αντε κ στο dcg ! :fountwtis:
τι του λετε μορε?
κανε καμια κοντρα ρε πουλακι μου, να ξεμπουκωσει το αμαξι! :whistle:
ps:
με το ωραριο που εχω στην δουλεια
δεν προλαβαινω να ερθω να σας δω :ranting2:
τι του λετε μορε?
κανε καμια κοντρα ρε πουλακι μου, να ξεμπουκωσει το αμαξι! :whistle:
ps:
με το ωραριο που εχω στην δουλεια
δεν προλαβαινω να ερθω να σας δω :ranting2:
τωρα τωρα...το alfa που εχει ξετσουτσουνεψει...θα φαει καλα....
υγ...το ε30 τα κανει ολα....(δεν συμφερει ομως!!!!!)
και video απ εξω εχουμε...
https://www.youtube.com/watch?v=-JLIkLZ_akk
και ενα πιο artistic...video απο ενα φιλαρακι...
https://www.youtube.com/watch?v=j5K-HHHABlA
αγαπαμε σταρλετουμπα!!!!!!!.....legend......:w ub:
υ.γ.νικο εχω ψησει φιλο να ερθει ή με S ή 350Z.....
next episode....
"πομονα vs πολυστροφος ιαπωνας"
βολταρωντας εχτες εις τα στενα των Β.Π. εθεαθη βαβουριζον ιαπωνεζουλα εις φαστ αντ μουριους μορφη ή αλλιως celica t sport με αεροτομη και εξατμιση σωληνα..πρωτη σκεψη...παλι το παγκαριον της αγιας παρασκευης θα κλεψουμε αλλα τεσπα...ελα ομως που η μπροστοβαρη (πιασατε το συνειρμο πιστευω!!!!) γερμανιδα ss μου δεν μασαει απο κιμονο....
βγαινουμε λοιπον εις δρομο μεσογαιας...με την ιαπωνεζα να τα δινει ολα ψηλα..και η γερμανιδα να παλευει να κρατηθει εις το ισιο δρομο (του θεου)...(ειπαμε δεν παει ευθειααααα...)..και ξεκιναμε οντας 1.5 αμαξι πισω...και 2α στο σασμαν και να μην λεει να πατησει με τιποτα...αρχιζω και μαζευω σπιναριστος..το celica...και εχοντας μαζεψει στο μισο αμαξι..καρφωνω την 3η μπας και ισιωσει..αλλα που...αρχιζω και περναω μπροστα με φρενηρεις ρυθμους..και ελαφρυ αναποδο..μεχρι που σχεδον της ριχνω κολονα εις τον κοφτην της 3ης..οπου και μας πιανει το φαναρι....
ο μικρος αυθαδης νεανιας ερχεται διπλα και μου κανει..."πως παει αυτο ετσι??????"..."ιταλικο m3 ειναι?????"....απαντω.."βαλε κατι ακομα απο κυβισμο"....."2.5 μου λεει????"...."3.5" απαντω.....και εκεινη την ωρα εμφανιζονται "διες" απο το απεναντι φαναρι..."τωρα φρονιμα του λεω"...με "πιανει" ο νεος και ρολαρουμε φευγοντας για να παμε σπιτια μας....
υγ...το συγκεκριμενο celica...ειναι προγραμμα-εξατμιση..και λεει για 200hp ο ιδιοκτητης..
υγ2...λογικοτατο το αποτελεσμα...μια και ειμαι σαφως πιο ελαφρυς και δυνατος...αλλα χαβαλες να γινεται....
υγ3...θελω τουρμπακι 200+ να ανοιξω.....και λαστιχα πισω επειγοντως αλλα αυτο το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητο....:whistle::whistle:
dark knight
15-07-13, 09:56
αλλο ενα θυμα του ε30!!!
next episode....
"πομονα vs πολυστροφος ιαπωνας"
βολταρωντας εχτες εις τα στενα των Β.Π. εθεαθη βαβουριζον ιαπωνεζουλα εις φαστ αντ μουριους μορφη ή αλλιως celica t sport με αεροτομη και εξατμιση σωληνα..πρωτη σκεψη...παλι το παγκαριον της αγιας παρασκευης θα κλεψουμε αλλα τεσπα...ελα ομως που η μπροστοβαρη (πιασατε το συνειρμο πιστευω!!!!) γερμανιδα ss μου δεν μασαει απο κιμονο....
βγαινουμε λοιπον εις δρομο μεσογαιας...με την ιαπωνεζα να τα δινει ολα ψηλα..και η γερμανιδα να παλευει να κρατηθει εις το ισιο δρομο (του θεου)...(ειπαμε δεν παει ευθειααααα...)..και ξεκιναμε οντας 1.5 αμαξι πισω...και 2α στο σασμαν και να μην λεει να πατησει με τιποτα...αρχιζω και μαζευω σπιναριστος..το celica...και εχοντας μαζεψει στο μισο αμαξι..καρφωνω την 3η μπας και ισιωσει..αλλα που...αρχιζω και περναω μπροστα με φρενηρεις ρυθμους..και ελαφρυ αναποδο..μεχρι που σχεδον της ριχνω κολονα εις τον κοφτην της 3ης..οπου και μας πιανει το φαναρι....
ο μικρος αυθαδης νεανιας ερχεται διπλα και μου κανει..."πως παει αυτο ετσι??????"..."ιταλικο m3 ειναι?????"....απαντω.."βαλε κατι ακομα απο κυβισμο"....."2.5 μου λεει????"...."3.5" απαντω.....και εκεινη την ωρα εμφανιζονται "διες" απο το απεναντι φαναρι..."τωρα φρονιμα του λεω"...με "πιανει" ο νεος και ρολαρουμε φευγοντας για να παμε σπιτια μας....
υγ...το συγκεκριμενο celica...ειναι προγραμμα-εξατμιση..και λεει για 200hp ο ιδιοκτητης..
υγ2...λογικοτατο το αποτελεσμα...μια και ειμαι σαφως πιο ελαφρυς και δυνατος...αλλα χαβαλες να γινεται....
υγ3...θελω τουρμπακι 200+ να ανοιξω.....και λαστιχα πισω επειγοντως αλλα αυτο το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητο....:whistle::whistle:
εγω θα του ελεγα 1.8is δευτερο σταδιο.:hystericalbs1::hystericalbs1:...ο θεος μου το 6κυλινδρο μου!!!!!!!!:drive: μονο αυτο δε με (σε ) προδιδει!!το αλφα τι γινεται.:whistle::whistle:???
και τελευταια φορα πιστα..ενα πιο καλλιτεχνικο βιντεακι....
https://www.youtube.com/watch?v=BBi-IFjLKyY&feature=c4-overview&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg
Bazil Van Sinner
17-07-13, 11:12
nik200 got angle !!!!!
Ωραιος φιλε!!!!!
ps.την αλλη φορα που θα πετυχεις την πομονα πες του νεαρου να κανει καμια φουσκα με την μυξα που κρεμεται απο την μυτη....που θελει και 200αλογα:hystericalbs1:
Το άλφα το χω χασει...αλλά μεταξύ μας πρέπει να τρώει ξύλο από το t sport!
το project συνεχιζεται....
1) αγοραστηκαν ζωνες επαγγελματικες takata...πραγματικα τερατα...για να εχουμε το κεφαλι μας υσηχο...και στηριχτηκαν απο σωστα σημεια...
2)μπηκαν αποστατες τροχων στους εμπρος τροχους των 1.5cm...προκειμενου να πατησει πολυ καλυτερα η μουρη του αυτοκινητου....περιττο να πω..οτι ξανα εγινε η ευθυγραμμιση και το αποτελεσμα ειναι πραγματι πολυ καλο...ισως εχω κερδισει και λιγο σε γωνια καθως οι τροχοι μεχρι τωρα στο τερμα τους εβρισκαν μεσα λιγακι...
οι δοκιμες εγιναν στο θριασιο οπου και θα επακολουθησει videaki...
Bazil Van Sinner
10-11-13, 17:13
can't wait....
Vasilis M3
10-11-13, 17:32
Εγώ κάτι είδα στο facebook... thumb
που είναι το βίντεοοοοοοο;;;;;
και ενα πιο artistic...video απο ενα φιλαρακι...
https://www.youtube.com/watch?v=j5K-HHHABlA
nik το σταρλετακι το μαύρο το ξερεις εχουμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο ;
ηρθαν τα videa...
https://www.youtube.com/watch?v=2S3G0IqwG7E&feature=c4-overview&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg
nik το σταρλετακι το μαύρο το ξερεις εχουμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο ;
κοιτα...το αυτοκινητο φοραει ca18det (κινητηρας 200sx)...και δηλωνει 220-240 αλογα...εμενα προσωπικα το αυτοκινητο δεν μ αρεσει...καθως θεωρω οτι ειναι και κακοστημενο...και το μοτερ του δεν παει για τοσα αλογα...πχ...δεν εβγαζε ουτε κερκιδα...συν το γεγονος οτι απο τα λιγα που ειδα..ειναι μια προχειρη μετατροπη...μπορει με ελαχιστα πραγματα το αμαξι να γινει τελειο..δεν μπορω να γνωριζω...αλλα αυτο που ειδα δεν με ικανοποιησε....
κοιτα...το αυτοκινητο φοραει ca18det (κινητηρας 200sx)...και δηλωνει 220-240 αλογα...εμενα προσωπικα το αυτοκινητο δεν μ αρεσει...καθως θεωρω οτι ειναι και κακοστημενο...και το μοτερ του δεν παει για τοσα αλογα...πχ...δεν εβγαζε ουτε κερκιδα...συν το γεγονος οτι απο τα λιγα που ειδα..ειναι μια προχειρη μετατροπη...μπορει με ελαχιστα πραγματα το αμαξι να γινει τελειο..δεν μπορω να γνωριζω...αλλα αυτο που ειδα δεν με ικανοποιησε....
Το σταρλετακι αυτο πουληθηκε εχει περασει στα χερια του ξαδερφου μου πλεον εδω και λιγες μερες....... εχει πραγματακια απλα δεν του εχουν δειξει την αναλογη φροντιδα.... ειναι προχειρα ομως ξεκιναμε σιγα σιγα το μαζεμα .... το μοτερακι ειναι οντως ca18det μαμα δεν ειναι τα αλογα που δηλωνουν ομως....
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
next....
https://www.youtube.com/watch?v=9O2W-mqYaug&feature=c4-overview&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg
Φιλαράκι έχει κάποιο πρόβλημα το εργαλείο και δεν μπορεί να πάει ίσια???
Ωραίος ρε Νίκο.Τώρα με ανάρτηση και τα λοιπά καλούδια μου φαίνεται άρχισες να το χαίρεσαι πραγματικά.
Φιλαράκι έχει κάποιο πρόβλημα το εργαλείο και δεν μπορεί να πάει ίσια???
Ωραίος ρε Νίκο.Τώρα με ανάρτηση και τα λοιπά καλούδια μου φαίνεται άρχισες να το χαίρεσαι πραγματικά.
σιγα σιγα το αμαξι εχει γινει..εξαιρετο...υπομονη θελει...και προσωπικα εχω καμποση...
και απο εξω...
https://www.youtube.com/watch?v=ZFAPi1UZ-rw&feature=c4-overview&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg
Bazil Van Sinner
11-11-13, 15:41
Φιλος νομιζω το ευχαρηστιεσαι οπως πρεπει!!!
Απολαυστικοτατο:thumbsup:
τα video δεν μπορουν να μεταφερουν την απολαυση την οποια προσφερει
σε οδηγο και συνεπιβατη πραγματικο fan machine οχημα! και οχι μονο!
η ελαφρια καροτσα σε συνδυασμο με το σωστο στησιμο
(ειναι και το DNA του Ε30) ειναι παραπανω απο εμφανης στην πιστα
να το χαιρεσαι φιλε!
τα video δεν μπορουν να μεταφερουν την απολαυση την οποια προσφερει
σε οδηγο και συνεπιβατη πραγματικο fan machine οχημα! και οχι μονο!
η ελαφρια καροτσα σε συνδυασμο με το σωστο στησιμο
(ειναι και το DNA του Ε30) ειναι παραπανω απο εμφανης στην πιστα
να το χαιρεσαι φιλε!
με τιμουν τα λογια σας κυριε μας...
βιντεακι θριασιου προ 2 μηνων...
https://www.youtube.com/watch?v=_5IEl6L5DvA&list=UU2IHF3_rEKNNwm39E_mnEKg
και καινουργιο κοντρακι....
φιλος με συμπαθεστατο rx8 cosmo, πολυ περιποιημενο και με καλη συμπιεση...εβαλε καταλυτη προσφατα και ειπε να δοκιμασει την τυχη του με την πομονιτσα....οι κουβεντες της καφετεριας πηγαιναν ως εξης..."παρε την λαδιερα και παμε"..."ας σε περασω και ας βαλω και κανα λιτρο λαδι μετα"..."το σπαω ρε κερατα το κολημενο αλλα θα βλεπεις μονο πινακιδα"..και αλλα τετοια χαρωπα..μεχρι που ενα βραδυ το φερε ο διαολος να ανοιξουμε...
το πατημα βασικα ηταν ψηλοτυχαιο σε ανηφορια...απο τα 40...για να μην κλεβω και τον βρωμοιαπωνα να πω οτι ξεκινησαμε και οι δυο με 2α και 4000rpm...με αποτελεσμα κατευθειαν στο πατα να φευγω 1 αμαξι μπροστα λογω του ψηλοροπου βανκελ....μολις μπαινει ροπες του...ισοροπει την διαφορα εκει..και αλλαγη ταχυτητας για πομονα και αρχιζω να ανοιγω πλεον σοβαρα...ενω ο αλλος ειναι στα τελειωματα 2ας...και συνεχιζω να ανοιγω...μας τελειωνει ο δρομος στα 140-150 (δεν εχω και ακριβειας κοντερ!!!!) με αποτελεσμα περιπου 2.5-3 αμαξια μπροστα εγω...
τα πειραγματα πηραν φωτια..αλλα με φιλους μπορεις να πεις και 5 βλακειες παραπανω...περα απο αυτα το rx σταθηκε θεωρω μια χαρα...και η βελτιωση που του εγινε επιασε τοπο...καθως το αμαξι εδειξε να εχει παρει καμποσο...και ετσι μειναμε ολοι ευχαριστημενοι...
λοιπον.....το projectaki is alive....
μετα την κουραση λοιπον καμποσων ετων στα χερακια μ...και φυσικα το γεγονος οτι το αμαξι ειναι 31 χρονων..ναι του 86 ειναι η γρια η κοτα...ηρθε ο καιρος να φτιαχτει και παλι το αμαξι που μ εδωσε τοση χαρα...και μ εμαθε αλλα τοσα...παμε λοιπον...
* το μοτερακι μετα απο 5 χρονακια ειναι alive and kicking....λαδια-ξυδια δεν καιει οποτε ειμαστε μια χαρουλα....check
* τα silent blocks του αυτοκινητου μετα απο καποια χρονια torture...πισω ειχαν παραδωσει πνευμα οποτε αγοραστηκαν powerflex μωβ...οπου και μπηκαν...αλλλλοοοο αμαξι...αξιζουν every penny if you ask me!
* και παμε στην καροτσα...χωρις να εχουμε ιδιαιτερα προβληματα...ειχαμε καποια σαπακια τα οποια επρεπε επειγοντως να φτιαχτουν..τα κλασικα λοιπον βρεθηκαν...συγκεκριμενα..στ ν μπαταρια...λιγα στο καθρεφτη της μηχανης..στα μαρσπιε πισω...στα ποδια οδηγου-συνοδηγου..στα λεκανακια επισης πισω...and thats about it...ολα αυτα φτιαχτηκαν απο την αρχη...κοπηκαν δηλαδη και ξανακοληθηκαν κομματια λαμαρινας....το αποτελεσμα ηταν παρα πολυ καλο...και το 30αρι ειναι ετοιμο για αλλα τοσα χρονια ευχαριστησης!
* τα καθισματα επισης αλλαχτηκαν με 2 μεταχειρισμενα αλλα αριστα sabelt racer...τα οποια περα απο πιο ελαφρια απο τα παλια momo ειναι και σαφως πιο ανετα....
* τα φρενα επισης αλλαχτηκαν με αλλους δισκους εμπρος...καθως επισης ηταν η ωρα τους!415884158941590415914159241593
ετοιμο λοιπον το αμαξακι...ξαναστηθηκε και ειναι πλεον αξιομαχο!!!!
41594
+bonus video...(πριν γινει το restore...)
https://www.youtube.com/watch?v=354f9GLgsSU
επειδη η απαντηση μ κοπηκε...συνεχεια εδω...
σαπακια λοιπον...στους μαρσπιεδες..πατωματα οδηγου συνοδηγου...λεκανακια πισω και μπαταρια..ολα φτιαχτηκαν και το αμαξι εδεσε....
* αγοραστηκαν 2 καθισματα sabelt racer μεταχειρα σε αριστη κατασταση...που αντικατεστησαν τα momo που ειχα...ειναι πιο ελαφρια και ανετα!
* αλλαχτηκαν οι δισκοι μπροστα καθως ηταν στα τελευταια τους...και μπηκαν αεριζομενοι...
* η bc racing αναρτηση ειναι επισης μια χαρουλα και δεν χρειαστηκε τιποτα...
* λαστιχα εμπρος μπηκαν κατι avon ημισλικ...τα οποια τα βρηκαμε τσαμπα....αλλα δεν εχουν πολυ ψωμι ακομα...προς το παρον will do...
* τιμονι εχει αλλαχτει με ενα momo drifting εδω και καιρο...μακρυκωνο...
και ενα μηχανολογικο tip....
με τα σκληρα silent blocks πισω το αμαξι εχει χασει περα απο το φιλικο του χαρακτηρα, και την οποια ανεση αλλα ταυτοχρονα εχει κερδισει και καμποσο σε προσφυση!...με βαση λοιπν τα καινουργια δεδομενα αναγκαστικα μαλακωσα την ρυθμιζομενη αναρτηση γυρω στα 3 κλικς..προκειμενου να μην ταλαιπωρω την καροτσα αλλα και την μεση μ..και φυσικα να γινει και λιγακι πιο παιχνιδιαρικο χωρις να πρεπει να πηγαινω τερμα!
οποτε σε ενα δρομισιο αμαξι πολυ προσοχη στην επιλογη silent blocks...καθως με μια μαμα αναρτηση δεν μπορεις να παιξεις με σκληροτητα....και το αμαξι τοτε γινεται ανυποφορο...και ουσιαστικα αντι να το βελτιωνουμε το κανουμε να λειτουργει υπο συνθηκες καλυτερα....
andrease30
03-09-17, 19:07
Νομιζα οτι το ειχες παρατησει,καλη συνεχεια λοιπον και ενημερωνε μας για τα επομενα βηματα.Ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης μοτερ και ειμαι αναμεσα σε μ30 και μ50 βλεπωντας τα video που ανεβαζεις ειμαι πιο κοντα στο μ30.
Νομιζα οτι το ειχες παρατησει,καλη συνεχεια λοιπον και ενημερωνε μας για τα επομενα βηματα.Ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης μοτερ και ειμαι αναμεσα σε μ30 και μ50 βλεπωντας τα video που ανεβαζεις ειμαι πιο κοντα στο μ30.
σε ευχαριστω φιλε..το projectaki κανονικα..τωρα το αμαξι θα μπει συνεργειο για καποια τελευταια μοτερικα μαζεματακια..και μετα πιστα!ο m30 εμενα με εχει βγαλει παλικαρι..εδω και 5 χρονια..με τυπικη προσεκτικη συντηρηση..και ειναι ενα μοτερ που αν προσεξεις λιγο τις θερμοκρασιες του δεν εχει ποτε προβλημα..ο m50 ειναι σαφως πιο συγχρονος αλλα και σαφως πιο ψηλοροπος..οποτε πρεπει να τον δουλευεις λιγο πιο ψηλα στην πιστα..για να κανει περιπου τα ιδια πραγματα..προσωπικα εμενα μ φαινεται ακομα πιο ροπατος ο m30..εξου και τον εχω επιλεξει...και τα δυο παντως καλες λυσεις...για ενα value for money project
andrease30
04-09-17, 09:24
σε ευχαριστω φιλε..το projectaki κανονικα..τωρα το αμαξι θα μπει συνεργειο για καποια τελευταια μοτερικα μαζεματακια..και μετα πιστα!ο m30 εμενα με εχει βγαλει παλικαρι..εδω και 5 χρονια..με τυπικη προσεκτικη συντηρηση..και ειναι ενα μοτερ που αν προσεξεις λιγο τις θερμοκρασιες του δεν εχει ποτε προβλημα..ο m50 ειναι σαφως πιο συγχρονος αλλα και σαφως πιο ψηλοροπος..οποτε πρεπει να τον δουλευεις λιγο πιο ψηλα στην πιστα..για να κανει περιπου τα ιδια πραγματα..προσωπικα εμενα μ φαινεται ακομα πιο ροπατος ο m30..εξου και τον εχω επιλεξει...και τα δυο παντως καλες λυσεις...για ενα value for money project
Απο την μια σκεφτομαι την ροπη του μ30 και απο την αλλη το βαρος και την καταναλωση σε σχεση με τον μ50,βεβαια δνε γινεται να τα εχουμε ολα.
ανευ απροοπτου....ετοιμαστειτε... ρχεται πιστοβιντεακι!!!!!!
Αρχισαν οι αθλοπαιδιες!!!42185
Αρχισαν οι αθλοπαιδιες!!!
:thumbsup::thumbsup: :rally: :rockz:
Αρχισαν οι αθλοπαιδιες!!!
Θέλω κι εγώ τώρα που έχω λάστιχα.
ηρθαν και τα videa!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ijVUBrtH3v8
Να ευχαριστησω θερμα τα παιδια του power που δεχτηκαν να βαλουν και το ρημαδακι μ..njoy!!45639
45640
45641
45642
Υγ..οχι μονο jag ρε παιδι μ!!!
Στο τιμόνι έκανες χωριάτικο σοβά ή ρελιεφ;
Στο τιμόνι έκανες χωριάτικο σοβά ή ρελιεφ;
κι ομως ετσι γινεται ενα κακο τιμονι με χρηση 3 χρονων...μαλλον για "πεταχτο" το βλεπω :th_Laie_67-1:
Το αλλαξα γκρινιαρη!!!
45644
Εβαλα και "τιμονια"...για να (ξ)απλωνουμε καλυτερα στις στροφες
45652
nikos valvetronic
11-04-22, 20:39
Ρε συ Νικ έφαγα τον τόπο να βρω το τεύχος αλλά δεν έφτασε ακόμα στα περίπτερα. Λογικά είναι το Νο72.Εσύ έχεις συνδρομή
και έρχεται νωρίτερα?
Ρε συ Νικ έφαγα τον τόπο να βρω το τεύχος αλλά δεν έφτασε ακόμα στα περίπτερα. Λογικά είναι το Νο72.Εσύ έχεις συνδρομή
και έρχεται νωρίτερα?
Ναι το 72 ειναι με το 350z απ-εξω κεντρικο θεμα!
Αν και θα στεναχωρηθω πολυ...
https://www.car.gr/s/px4fpd83/
Υγ..φυσικα αλλη τιμη για τα παιδια απο εδω..
Με το καλό Νίκο!!! :original:
Και περα απο να πηγαινει με το πλαι...παιζει και σε videoclips!!!
https://youtu.be/AQTbAyPfbLs
Υγ..εχει παιξει ηδη και σε αλλα!!
Θύμησέ μου ένα clip του Οικονομόπουλου που παίζει ένα E30.
Θύμησέ μου ένα clip του Οικονομόπουλου που παίζει ένα E30.
Που να θυμαμαι βρε πετρο!!
Μπορεί να ξέρει κάποιος άλλος.
και το νουμερο 2....μπορει να μην ειναι το στυλ μου αλλα τουλαχιστον εχει παλαβη πλακα...!!!njoy
https://www.youtube.com/watch?v=DsrVKpZaKmY
Τετοια βλεπω και θελω να τα καψω ολα μου τα αμαξια και να παρω ζασταβα.
Τετοια βλεπω και θελω να τα καψω ολα μου τα αμαξια και να παρω ζασταβα.
ειστε υπερβολικος κυριε μ!!!
Τι υπερβολικος… με αυτα και με αλλα με τρολαρουνε οι φιλοι μου καθε μερα.
Τι διαφορα λεει, εχει ενας κατοχος bmw 316 με εναν κατοχο 750
Ο πρωτος ειναι γυφτος, ο δευτερος ειναι γυφτος με λεφτα…..
Ε κατι τετοια ακουω συνεχεια
Τι υπερβολικος… με αυτα και με αλλα με τρολαρουνε οι φιλοι μου καθε μερα.
Τι διαφορα λεει, εχει ενας κατοχος bmw 316 με εναν κατοχο 750
Ο πρωτος ειναι γυφτος, ο δευτερος ειναι γυφτος με λεφτα…..
Ε κατι τετοια ακουω συνεχεια
Οι φιλοι σε ζηλευουν γιατι δεν εχουν πουμουβου...
Κανε φιλους μονο πεμβεδακιδες..
Οι φιλοι σε ζηλευουν γιατι δεν εχουν πουμουβου...
Κανε φιλους μονο πεμβεδακιδες..
Χαλανδρι Ζεφυρι θα με φανε τα χιλιομετρα. Χαχαχαχαχαχα
Χαλανδρι Ζεφυρι θα με φανε τα χιλιομετρα. Χαχαχαχαχαχα
Χαλανδρι- γυφτικα χαλανδριου, που να τρεχεις μενιδια-ζεφυρια??
Εμεις οι γυφτοι του Χαλανδριου δεν τους μιλαμε στο Ζεφυρι. Ειμαστε κυριλεδες.