PDA

Επιστροφή στο Forum : Χιονοκουβερτες...και χρηση

Z4 DCT
23-10-11, 18:19
Το τριημερο λεω μια μερα να ανεβω με τον μικρο μια βολτα Παρνασσο με τον ασσο....κοιταξα στο μετεο και δινει ολες τις μερες ελαφρη χιονοπτωση.
Για τον ασσο εχω ενα ζευγαρι χιονοκουβερτες weissenfels...δεν τις εχω δουλεψει ποτε ομως....
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, εχει κανεις εμπειρια απο τετοια χρηση και τι πρεπει να προσεξω....??
Εχω αρκετα καλη εμπειρια απο οδηγηση στο χιονι....αλλα οχι με τετοιου ειδους ''καλτσες'' στις ροδες.....

ZWMZ
23-10-11, 18:40
Για ελαφρη χιονοπτωση δεν εχεις προβλημα.Μην πατησεις ομως σε ασφαλτο
με αυτες,σκιζονται.

m3e36
23-10-11, 18:49
καλες ειναι αλλα μεχρι ενα σημειο.
αν συναντησεις ανηφορα πανω απο 8% κλιση θα αρχισει να σπιναρει το αυτοκινητο, οι κουβερτες θα κοπουνε και εννοειτε θα μεινεις.
στο ιδιο σημειο αν ειχες αλυσιδες θα ανεβαινες κανονικα.
ολα αυτα που σου λεω δοκιμασμενα σε ενα 330Ε46 φιλου περυσι το χειμωνα.(κολλησαμε με χιονοκουβερτες σε ενα αριστερο ανηφορικο πεταλο στη λιμνη πλαστηρα).

kostas1.6
23-10-11, 18:54
+1 για την άσφαλτο, μολις καθαρίσει ο δρόμος τις βγάζεις κατευθείαν, γιατί σκίζονται εύκολα. Επίσης, έχε μαζί σου ένα ζευγάρι γάντια που να φτάνουν ως τους αγκώνες, γιατί θα γίνεις χάλια μέχρι να τις φορέσεις και μια μεγάλη σακούλα (και σκουπιδιών καλή είναι) για να τις βάλεις αφού τις χρησιμοποιήσεις, γιατί αλλιώς θα σου γίνει ο χώρος αποσκευών χάλια (λάσπες νερά κλπ). Όσο για συμπεριφορά στο χιόνι είναι πολύ ωραίες.

Samaro
23-10-11, 20:09
Οι κουβέρτες δεν είναι για πολλά Γιαννάκο ! Ιδιαίτερα, σε συνδιασμό με τα φαρδιά λάστιχα που έχεις στον άσσο.

(Στις διαστάσεις αυτές των ελαστικών δεν μπαίνουν και αλυσίδες !)

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις τις περιπέτειες με αυτά τα δεδομένα !

Βάλε στενά λάστιχα , βάλε καλές αλυσίδες και μετά πήγαινε και στο Εβερέστ. thumb

Stunt Mike
23-10-11, 20:29
Το τριημερο λεω μια μερα να ανεβω με τον μικρο μια βολτα Παρνασσο με τον ασσο....κοιταξα στο μετεο και δινει ολες τις μερες ελαφρη χιονοπτωση.
Για τον ασσο εχω ενα ζευγαρι χιονοκουβερτες weissenfels...δεν τις εχω δουλεψει ποτε ομως....
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, εχει κανεις εμπειρια απο τετοια χρηση και τι πρεπει να προσεξω....??
Εχω αρκετα καλη εμπειρια απο οδηγηση στο χιονι....αλλα οχι με τετοιου ειδους ''καλτσες'' στις ροδες.....

Καταρχην δεν παιζει να τις χρειαστεις αυτο το 3ημερο στον Παρνασσο...Μακαρι να χιονιζε πολυ αλλα δυστυχως δεν προβλεπεται...Κατα τ'αλλα ειναι οπως τα λενε τα παιδια.Τις βαζεις ευκολα,βγαινουν ευκολα και πας παντου χωρις το νταπα-ντουπα της αλυσιδας.Σκιζονται ομως αν τις σπινιαρεις και υπαρχει λιγη ασφαλτος κατω.Φυσικα σπινιαρει πιο ευκολα απ'την αλυσιδα αλλα πρεπει να μην ''το'χεις'' καθολου για να κολλησεις στο χιονι μ'αυτες,οτι ανηφορα και χιονι να'χει....Εγω που ειμαι ολο το χειμωνα στα χιονοδρομικα,τις χρησιμοποιησα ελαχιστες φορες με εξαιρετικα ασχημες καιρικες συνθηκες και με βγαλανε ασπροπροσωπο.

Z4 DCT
23-10-11, 21:16
Οι κουβέρτες δεν είναι για πολλά Γιαννάκο ! Ιδιαίτερα, σε συνδιασμό με τα φαρδιά λάστιχα που έχεις στον άσσο.

(Στις διαστάσεις αυτές των ελαστικών δεν μπαίνουν και αλυσίδες !)

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις τις περιπέτειες με αυτά τα δεδομένα !

Βάλε στενά λάστιχα , βάλε καλές αλυσίδες και μετά πήγαινε και στο Εβερέστ. thumb

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα νσ βαλω ενα ζευγαρι χειμερινα στις 16αρες μαμα, και οποτε ανεβαινω βουνο να τις βαζω.....αλλα βαργιεμαι πολυ το βαλε βγαλε ζαντες....
Αλλα γι αυτο το σκ δεν παιζει, δεν προλαβαινω,.....

Stunt Mike
23-10-11, 21:33
Το'χω κανει κι αυτο αλλα πρεπει να βαλεις μπρος-πισω χειμερινα καλυτερα γιατι θα σου βγαζει πολλααααα μουτρα!Περαν του οτι δεν θα'χεις φρενα στην καταβαση...Εγω ανεβηκα κανα 2 φορες ετσι με πολυ χιονι αλλα οταν εφυγα για Βουλγαρια εβαλα 4αδα χιονολαστιχα...

z3 2.2
24-10-11, 00:00
Nα κατσεις σπιτι σου και να μην πας πουθενα.
κατι τετοιοι με κατι κουβερτες και π@π@ριες κοβουν την κυκλοφορια σε μερη με χιονια.
ή βαλε αλυσιδες στον ασσο η παρε το Zed να γουσταρεις παντιλικια!!!!αχαχαχαχα

Γιαννακο η σακουλες ειναι λιγο Γ.Τ.Π.

Tsakirakos
24-10-11, 00:03
ενα θα σου πω...μην εμπιστευεσαι το μετεο...ποσειδωνα να βλεπεις! αξιοπιστος!

Z4 DCT
24-10-11, 07:28
Xειμερινα λαστιχα στις διαστασεις μου, κανουν τιποτα? (245/35/18) η ειναι πολυ φαρδια?, αν ειναι να μην αλλαζω ζαντες....να αλλαξω λαστιχα τωρα με χειμερινα, και τα καλοκαιρινα μου να τα ξαναβαλω τον απριλη....

Aλλα θα βρω σε τετοια διασταση...

Konstantinos E60
24-10-11, 07:33
Xειμερινα λαστιχα στις διαστασεις μου, κανουν τιποτα? (245/35/18) η ειναι πολυ φαρδια?, αν ειναι να μην αλλαζω ζαντες....να αλλαξω λαστιχα τωρα με χειμερινα, και τα καλοκαιρινα μου να τα ξαναβαλω τον απριλη....

Aλλα θα βρω σε τετοια διασταση...

Κάνουν ρε παλαβε αλλα ποιο σωστό είναι να βαλεις χιονολάστιχα στις 16αρες.Αξίζει αν ανεβαίνεις συχνά σε χονοδρομικά !! Πάντως αν βαλεις λάστιχα να προτιμήσεις με δείκτη ταχύτητας Q ή T thumb

Z4 DCT
24-10-11, 07:38
Κάνουν ρε παλαβε αλλα ποιο σωστό είναι να βαλεις χιονολάστιχα στις 16αρες.Αξίζει αν ανεβαίνεις συχνά σε χονοδρομικά !! Πάντως αν βαλεις λάστιχα να προτιμήσεις με δείκτη ταχύτητας Q ή T thumb

Αυτα λενε τιποτα για τις 16αρες......

https://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=21956496.137.19630&typ=R-133090&ranzahl=4&Breite=205&Quer=50&Felge=16&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=137&sowigan=Wi

Leonidas_E39
24-10-11, 07:59
Γιαννη προτιμα να βαλεις κατι σε Gislaved η Nokian μιας και αυτες οι εταιριες θεωρουνται κορυφαιες σε χιονολάστιχα.

Το αλλο που θα προσεξεις ειναι να βαλεις οσο μπορεις μικροτερο δεικτη ταχυτητας.

Konstantinos E60
24-10-11, 08:33
https://www.gislaved-tires.com/generator/www/com/en/gislaved/automobile/hidden/nord_frost_3/master_nf3_en.html

https://www.gislaved-tires.com/generator/www/com/en/gislaved/automobile/themes/pc_tyres/winter/nord_frost_5/overview_nf5_en.html

https://www.nokiantyres.com/tyre?id=10924176&group=1.01&name=Nokian+Hakkapeliitta+R

Αυτά εχω δοκιμάσει εγω και για αυτά να σου πω ότι θέλεις. Πάντως οτι και να βάλεις να προσέξεις τον δείκτη ταχύτητας όπως σου είπα παραπάνω.
Στο 5άρι εχω τα gislaved nf 5 σε 245/40/18 και εχω ανέβει αρκετες φορές σε χιονοδρομικά χωρίς πρόβλημα αλλα σε μικροτερη διάσταση είναι ακόμα καλύτερα !!

stef
24-10-11, 08:44
Πώπω τσουρέκια θα μας τα κάνει πάλι φέτος το χειμώνα αυτός και ακόμη δεν έχει καν χιονίσει...
Μία για χιονοκουβέρτες, μία τι να κάνει με το χαμήλωμα του Ζ4, μία με τις 19άρες....
Πώπωπωπω, κουράστικα βρε αδερφέ!!!! χαχαχα

Υ.Γ: Άν ανεβαίνεις συχνά βάλε 16άρια με χιονολάστιχο και αν δεις κανα Χ3 να σε περνάει με ανάποδα, θα μαι εγώ με το Xdrive μου... χαχαχα

fast-enough
24-10-11, 12:27

To 46άρι μου το πήρα από Γερμανία μτχ και είχε χειμερινά λάστιχα Dunlop SP Winter Sport 3d με δείκτη ταχύτητας V.
Οι διαστάσεις κλασσικά 225/40/18 και 255/35/18.
Ανέβαινα Καλάβρυτα απροβλημάτιστα. Τις πρώτες φορές πήγαινα μαζί με φίλο που είχε τζιπ, μήπως χρειαζόταν να με ξεκολλήσει, αλλά δε χρειάστηκε ποτέ...

Z4 DCT
24-10-11, 13:16
Πώπω τσουρέκια θα μας τα κάνει πάλι φέτος το χειμώνα αυτός και ακόμη δεν έχει καν χιονίσει...
Μία για χιονοκουβέρτες, μία τι να κάνει με το χαμήλωμα του Ζ4, μία με τις 19άρες....
Πώπωπωπω, κουράστικα βρε αδερφέ!!!! χαχαχα

Υ.Γ: Άν ανεβαίνεις συχνά βάλε 16άρια με χιονολάστιχο και αν δεις κανα Χ3 να σε περνάει με ανάποδα, θα μαι εγώ με το Xdrive μου... χαχαχα

Ρε τσουλα.........

1) ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ
2) ΧΙΟΝΟΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΠΗΡΑ
3) ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΣΑ (μη κοιτας που σταματησα να γραφω τα μπαξιματα)
4) 19'' ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
5) ΕΙΣΑΙ ΤΣΟΥΛΑ

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

stef
24-10-11, 13:25
1) To Θα το έλεγε και ο αείμνηστος και δες που καταντήσαμε...
2) Μετά τα χιόνια θα έρθει η ηλιοφάνεια..
3) Άσε τις κουβέρτες και δες τι θα κάνουμε με μπλοκέ διαφορικό (εκτός εαν έμπαξες και από αυτό παλιοκουφάλα και δεν το λες)
4) Ξέχνα τα 19άρια λέμε είσαι στο Ελλάντττα
5) Εαν εγώ είμαι τσούλα, σου προσφέρω καλές υπηρεσίες και με προτιμάς...χαχαχα (λέγε πότε θα πλύνουμε παρέα και θα γυαλίσουμε....)

Z4 DCT
24-10-11, 13:28
1) To Θα το έλεγε και ο αείμνηστος και δες που καταντήσαμε...
2) Μετά τα χιόνια θα έρθει η ηλιοφάνεια..
3) Άσε τις κουβέρτες και δες τι θα κάνουμε με μπλοκέ διαφορικό (εκτός εαν έμπαξες και από αυτό παλιοκουφάλα και δεν το λες)
4) Ξέχνα τα 19άρια λέμε είσαι στο Ελλάντττα
5) Εαν εγώ είμαι τσούλα, σου προσφέρω καλές υπηρεσίες και με προτιμάς...χαχαχα (λέγε πότε θα πλύνουμε παρέα και θα γυαλίσουμε....)

3).....:whistle:
4) Ακομα το σκεφτομαι
5) ναι αμε γιατι οχιthumb:original:

stef
24-10-11, 13:30
Μωρή κουφάλααααααααααααααααααα ααααααααα
Έβαλες μπλοκέεεεεεεεεε!!!!
Σε σκισα στα παντιλίκια στο λέω από τώραααα!!!!!

Υ.Γ: Στο πλύσιμο θα φωνάξουμε και Κarizma και εκείνο το μπλε 2.5αρι Ζ που όλο μπαξίματα κάνει και από πλύσιμο είναι για τα πανηγύρια...

Z4 DCT
24-10-11, 13:32
Υ.Γ: Στο πλύσιμο θα φωνάξουμε και Κarizma και εκείνο το μπλε 2.5αρι Ζ που όλο μπαξίματα κάνει και από πλύσιμο είναι για τα πανηγύρια...

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:

Για τον χαμηλοκωλη τον Φανη λες ε????:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1 :

Z4 DCT
24-10-11, 13:41
Μωρή κουφάλααααααααααααααααααα ααααααααα
Έβαλες μπλοκέεεεεεεεεε!!!!
Σε σκισα στα παντιλίκια στο λέω από τώραααα!!!!!

Τι να το κανω αγορι μου...ειμαι μπολκε απο μονος μου.....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

stef
24-10-11, 14:10

Για τον χαμηλοκωλη τον Φανη λες ε????:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1 :

Είναι δραματική η κατάστασή του....!!! :mpaks::mpaks:

fanisk
24-10-11, 14:16

https://www.youtube.com/watch?v=18lIqn3_jXI

Αι χεστειτε ρε, βρηκατε το ευαισθητο σημειο μου και αυτο ειναι μειον μουυυ... βασανιστειτε :hystericalbs1: ΟΧΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ, βλεπετε σκονη και γκριζαρει το μαλλι σας!
Γραψτε κανα χιλιομετρο γιατι μονο το γυαλισμα και το παρκαρισμα εξασκειτε, μπαντες με αλοιφαδορο και αφυγραντηρα στο γκαραζ δεν κανει κανεις :thefinger:

stef
24-10-11, 14:35
Μωρή λουμπίνα μιλάς για πάντες τώρα που έβαλα φρέσκα λαστιχάκια???????
Τέλοσπάντων τα υπόλοιπα μέσω PM, gouats tsap, MSN, RDS, SAT1, Rai Uno, RTL!!! χαχαχα

super duper
24-10-11, 14:40
χρειαστηκε να χρησιμοποιησω για μια φορά , οπως εχουν αναφερει εχει σημασια να μην κινηθεις σε ασφαλτο και υπο μεγαλη κλίση.διαφορετικά την δουλεια σου την κανεις με αρκετη υπομονή

fanisk
24-10-11, 14:43
Μωρή λουμπίνα μιλάς για πάντες τώρα που έβαλα φρέσκα λαστιχάκια???????
Τέλοσπάντων τα υπόλοιπα μέσω PM, gouats tsap, MSN, RDS, SAT1, Rai Uno, RTL!!! χαχαχα

Γιατι δεν κανει με φρεσκα? Εμενα κανει και με ημερας.. σαν τα αυγα ενα πραμα :tease:
Μπες WU για κουτσομπολιο, η χωρα βουλιαζει και ο Γιαννης παει χιονια :hystericalbs1: