PDA

Επιστροφή στο Forum : Στο «σφυρί» Mercedes 300 SL



Z4 DCT
12-10-11, 09:23
Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου (αύριο… δηλαδή) και έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την πώληση ενός μοναδικού συλλεκτικού αυτοκινήτου του αείμνηστου Κρίτωνα Δηλαβέρη.

Πρόκειται για μία Mercedes 300 SL του 1960 την οποία θα μπορούν να «χτυπήσουν» οι ενδιαφερόμενοι αύριο στις 17:30 στο «Βεάκειο» θέατρο. Τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 240.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα από την πώληση θα διατεθούν για την ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη.


https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397009&cid=12

Ptboul
12-10-11, 09:46
Κούκλα, όσο και η πρώτη sl. Μεγάλο το ποσό εκκίνησης, όπου με το αντάξιο restoratιon θα φτάσει όσο δύο διαμερίσματα..

m-power_01
14-10-11, 01:16
Ο Δηλαβέρης είναι μεγάλος ευεργέτης του Πειραιά. Σε έκταση του Δήμου υπάρχουν άλλα δύο υπερπολυτελή οχήματα (καντιλακ αν θυμαμαι καλα) τα οποία δυστυχώς τα έχουν σε οχι τοσο καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουν να βγάλουν το ενα στο σφυρί .
Τραγική ειρωνεία είναι πως τα χρήματα που θα βγάλει ο δήμος θα διατεθούν για να διαμορφωθεί το πάρκο του Δηλαβέρη (επίσης δωρεά ) και να υποδεχτεί παιδικούς σταθμούς στα κτήρια του.

Είναι πραγματικά ''κάπως'' να πουλάς μετά από τόσα χρόνια το αυτοκίνητο του Δηλαβέρη για να συντηρήσεις το Πάρκο του Δηλαβέρη. Τόση περιουσία άφησε μόνο ο συγκεκριμένος και δεν ήταν ικανοί ούτε να την διατηρήσουν.

gnx
14-10-11, 08:46
Πολύ ψηλή τιμή εκκίνησης ΓιαΝΝΝ...

Z4 DCT
14-10-11, 08:52
Πολύ ψηλή τιμή εκκίνησης ΓιαΝΝΝ...

Που να δεις το εγκατελημενο κτηριο που το εχουν πεταμενο μεσα......:whistle::whistle:

katsaraios
15-10-11, 23:49
Πολύ ψηλή τιμή εκκίνησης ΓιαΝΝΝ...

Για 405.000 ευρώ πουλήθηκε η SL Roadster που βρέθηκε στον Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, 17:09

Η Mercedes 300 SL του 1960, που είχε βρεθεί στο πάρκινγκ του Δήμου Πειραιά, δημοπρατήθηκε χθες, με τον νέο ιδιοκτήτη να είναι από τη Γερμανία. Αν και τιμή εκκίνησης είχε οριστεί το ποσό των 240.000 ευρώ, ο Rajna Hildebrandt, για να την κάνει δική του, έδωσε προσφορά 405.000 ευρώ. Ο Γερμανός είναι λάτρης του συγκεκριμένου μοντέλου, αφού έχει στην κατοχή του άλλες δύο 300 SL.

Το πανέμορφο αυτό κλασικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τη μεταλλική οροφή του, που το καθιστά ένα από τα πιο σπάνια. Από το 1972 βρισκόταν παρατημένο σε πάρκινγκ του Δήμου Πειραιά, με το κοντέρ να γράφει μόλις 97.000 χιλιόμετρα.
πηγη
www.zougla.gr/auto

m-power_01
15-10-11, 23:54
Έτσι Γιώργο μονάχα που το αυτοκίνητο δεν το "βρήκαν" , ήξεραν όλοι ότι υπάρχει και ήταν δώρο ευεργέτη , όπως και πολλά αλλα.

E39COMP
16-10-11, 21:12
xaxaxa .... Το αμαξι που σας ελεγα προχθες ..... ---> https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=196665#post196665 . Παει και αυτο ...το χασαμε ... χαχαχαχαχα

Stathis
16-10-11, 21:17
δε νομιζω οτι το χασαμε.
χαμενο ηταν ως τωρα...

τουλαχιστον πηγε σε εναν ανθρωπο που θα του δωσει την παλια του λαμψη, ενω ο δημος απεσπασε ενα αρκετα σεβαστο ποσο!

BILL007
16-10-11, 21:26
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...;)

Moufas E46
16-10-11, 21:28
xaxaxa .... Το αμαξι που σας ελεγα προχθες ..... ---> https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=196665#post196665 . Παει και αυτο ...το χασαμε ... χαχαχαχαχα

αυτο το αυτοκινητο φιλε μου πολλοι το ζαχαρωναν εδω και καιρο οχι για να το σωσουνε αλλα να τα κονομισουν γιατι η αξια του ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την τιμη που πουληθηκε. βεβαια το συγκεκριμενο δεν ειχε αναπαλαιωθει για αυτο και η τιμη εκατσε σε αυτα τα χρηματα. ειναι απο τις λιγες φορες που δημοσια περιουσια πιανει τοπο και δεν καταληγει σε διαφορους παρατρεχαμενους που περιτριγιριζουν δημαρχους υπουργους κτλ

BILL007
16-10-11, 22:04
A!Kαι κάτι που μου έσκασε φλασιά...
Αυτή η πώληση δεν είναι και τόσο νόμιμη.Χωρίς να ξέρω ακριβείς λεπτομέριες,αν είναι κληροδότημα,τότε δεν δικαιούσε να το πουλήσεις με τίποτα,παρά μόνο να το κρατήσεις!Γι'αυτό και τόσα χρόνια δεν μπόρεσε κάποιος αετονύχης να το αρπάξει για ψίχουλα.
Βρήκαν κάποιο παραθυράκι ή μπορεί και να μην βρήκαν και να το έκαναν στο έτσι, ποντάροντας στο ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί.

Αν ήμουν δικηγόρος θα το κυνήγαγα έτσι για τον χαβαλέ...
Καλύτερα στο υπόγειο του δήμου,παρά ξεπούλημα...Άλλωστε αυτός που το κληροδότησε δεν τους το άφησε για να το κάνουν φράγκα!
Αν ήταν θα το πούλαγε και θα τους άφηνε τα φράγκα...

Έχουν ξεφτυλιστεί τα πάντα μπροστά στο χρήμα...Έλεος!

m-power_01
16-10-11, 22:20
Ρε Βασιλη γίνεσαι άδικος ! Γράφω πιο πάνω τον σκοπό για τον οποίο δημοπρατήθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν αξιοποιούμε την περιουσία, γκρινιάζουμε...την αξιοποιούμε, πάλι γκρινιάζουμε

BILL007
16-10-11, 22:29
Σπύρο το διάβασα βρε!Απλά λέω τυπικά τι ισχύει βάσει του νόμου για τα κληροδοτήματα...

Το κακό είναι ότι υπήρξαν πολλοί μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες και δυστηχώς ότι άφησαν έγινε φράγκα που εξανεμίστηκαν...

Το σωστότερο όλων για εμένα ήταν το κράτος με τα λεφτά που του είχε κληροδοτήσει και απο τα ενοίκια που θα εισπράτει απο ακίνητα που σίγουρα άφησε ο εν λόγω κύριος,να φτιάξει το έργο για το πάρκο και το αμάξι να πάει σε κάποιο μουσείο αυτοκινησης (που φυσικά δεν διαθέτει αυτή η χώρα).

Τέλος πάντων...Μακάρι τα λεφτά του να πιάσουν τόπο...και μακάρι αυτός ο τόπος να αλλάξει...

Libanner
16-10-11, 22:37
Μπράβο ωραία κίνηση τα λεφτά προορίζονται για καλό σκοπό (αρκεί να φτάσουν εκεί που προορίζονται).Αν δε γινόταν έτσι όλο και κάποιος παρατρεχάμενος κολλητός και δε ξέρω και εγώ τι θα το τσίμπαγε τζάμπα σε κάποια φάση...δε θα το μάθαινε κανένας και όλα καλά...

m-power_01
16-10-11, 23:41
Απ'ότι ξέρω τα λεφτά θα φτάσουν εκεί που πρέπει να φτάσουν. Επίσης να πω ότι κινητήριος δύναμη για την ανάπλαση του Πάρκου υπήρξαν κάποιοι κάτοικοι της περιοχής ,που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατούσε... ''τσαντίρια'' ,τοξικομανείς κλπ.
Με τις προσπάθειες τους λοιπόν κατάφεραν να ακουστούν στο δήμαρχο ,ο οποίος σκέφτηκε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και είπε να φτιάξει βρεφονηπιακούς σταθμούς ,μιας και η ιδέα ''τύπου μνημείο'' είχε αποτύχει. Εγώ του βγάζω το καπέλο, γιατί βρήκε τρόπο να το αναπλάσει, να το αξιοποιήσει, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας παραγωγικές, αλλά και να το χρηματοδοτήσει ξεπουλώντας ''άχρηστη'' περιουσία .
Επίσης η αρμόδια υπηρεσία (ανάπλασης κτιρίων) είναι από τις περιπτώσεις που λέμε λειτουργούν υπό νέα διεύθυνση.

* Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι αν πήγαινε το αυτοκίνητο στα χέρια κάποιου Έλληνα ,θα γινόταν με διαφάνεια και με ''σοβαρή'' τιμή.

Έτσι για να λέμε και τα καλά... αφού μόνο τα στραβά ακούγονται τελευταία

GEORGE316
17-10-11, 10:17
το οτι εγινε αυτη η μεγαλη δωρεα δεν παει να πει οως οτι το αυτοκινητο ηταν χρησιμο σε κατι.
ηταν απλα ενα εξαιρετικα ειδικο και σπανιο αυτοκινητο που καθοταν σε ενα παρκινγκ.
εφ οσον δεν υπαρχει καποιο μουσειο αυτοκινητων,εφ οσον δεν ειχε χρηστικη ιδιοτητα(πχ να ειναι επισημο αυτοκινητο του δημου για καποιοες εκδηλωσει(ξερω γω!!λεω)ειναι αριστη η επιλογη να δημοπρατηθει και τα χρηματα να διοχετευτουν στο δημο και εννοειτε οχι σε καποια τσεπη.

paganis
17-10-11, 11:30
τουλαχιστον η πωληση εγινε , με φανερες διαδικασιες και οχι κατω απο το τραπεζι οπως συνηθιζεται στην Ελλαδα! μακαρι τα λεφτα να πιασουν τοπο και να παραχθει εργο!
βεβαια..θα ηθελα να σχολιασω αρνητικα , τις προηγουμενες ηγεσιες του δημου, που αφησαν ενα τετοιο οχημα, σε αυτην την κατασταση! θα επρεπε να βρισκοταν καλυτερα φυλαγμενο..

paganis
17-10-11, 12:06
και μιας και ανεφερα περι συνθηκων φυλαξης...ας δωσω και ενα παραδειγμα κρατικων λειτουργων και φυλαξης οχηματων! τα οχηματα πολυτελειας στον οδδυ...υφιστανται μια περιοδο παρατεταμενης εγκαταλειψης και δολιοφθορας! λαμποργκινι, αστον μαρτιν κτλ με ανοιχτα παραθυρα εγκαταλειμενα στην υπαιθρο...για να απαξιωθουν και να τα αγορασουν οι δικοι τους σε τιμες φτηνιας! ακομα και σφυριες , εχουν φαει για να μειωσουν ακομα περισσοτερο την τιμη..! ειμαστε χωρα της λαμογιας και του λαδωματος...και κινησεις οπως του δημου πειραια...με ανοιχτη και δημοσιοποιημενη δημοπρατηση θα επρεπε να δινουν το παραδειγμα!

Z4 DCT
17-10-11, 12:11
και μιας και ανεφερα περι συνθηκων φυλαξης...ας δωσω και ενα παραδειγμα κρατικων λειτουργων και φυλαξης οχηματων! τα οχηματα πολυτελειας στον οδδυ...υφιστανται μια περιοδο παρατεταμενης εγκαταλειψης και δολιοφθορας! λαμποργκινι, αστον μαρτιν κτλ με ανοιχτα παραθυρα εγκαταλειμενα στην υπαιθρο...για να απαξιωθουν και να τα αγορασουν οι δικοι τους σε τιμες φτηνιας! ακομα και σφυριες , εχουν φαει για να μειωσουν ακομα περισσοτερο την τιμη..! ειμαστε χωρα της λαμογιας και του λαδωματος...και κινησεις οπως του δημου πειραια...με ανοιχτη και δημοσιοποιημενη δημοπρατηση θα επρεπε να δινουν το παραδειγμα!

Και πως ρε Λευτερη θα παρει ο λαμογιοεμπορακος την gallardo με 35000χιλιαρικα και θα στην πουλησει 135000 ευκαιρια .......:whistle:
Ετσι εγιναν μεγαλοι και τρανοι καιτωρα ειναι στον κουβα....και εκει να μεινουν για μια ζωη:thumbsdown::thumbsdown:

paganis
17-10-11, 12:27
Και πως ρε Λευτερη θα παρει ο λαμογιοεμπορακος την gallardo με 35000χιλιαρικα και θα στην πουλησει 135000 ευκαιρια .......:whistle:
Ετσι εγιναν μεγαλοι και τρανοι καιτωρα ειναι στον κουβα....και εκει να μεινουν για μια ζωη:thumbsdown::thumbsdown:

τα εχω δει τα καημενα ...με 1 ποντο σκονη μεσα παντου..και τα λυπηθηκε η ψυχη μου! εχω δει cl500amg...φωλια περιστεριων με την κοτσουλια..παντου και παχια-παχια! απλα λεω..πως ο Ελληναρας..βρισκει παντα τροπους να βγαζει παρανομο χρημα...και καλο θα ηταν αυτο να αλλαξει...αν και μονο με αλλαγη dna θα γινει κατι τετοιο!

GEORGE316
17-10-11, 12:31
εγω παντως γνωριζω ατομο που πριν απο καμμια δεκαρια χρονια(δραχμη ακομα) χτυπησε σε δημοπρασια Porsche 911 με 300.000δραχμες.ειναι γνωστος μας και εμεις ψαχναμε τοτε αυτοκινητο(μικρο οχι βεβαια πολυτελειας) και τον ρωτησαμε για τις δημοπρασιες.
χωρια που απο οτι θυμαμαι ειχαν λιγοτερα τελη και τεκμηρια.
ειναι λαμαρινες θα μου πειτε,αλλα ενα σωστο,λογικο και οικονομικο μυαλο θα μπορουσε να χρησιμοποιησει τα κερδη αυτων των αυτοκινητων προς οφελος του κρατους.
οπως καλη ωρα αυτο το εξαισιο μερσεντες.

BILL007
17-10-11, 17:01
τα εχω δει τα καημενα ...με 1 ποντο σκονη μεσα παντου..και τα λυπηθηκε η ψυχη μου! εχω δει cl500amg...φωλια περιστεριων με την κοτσουλια..παντου και παχια-παχια! απλα λεω..πως ο Ελληναρας..βρισκει παντα τροπους να βγαζει παρανομο χρημα...και καλο θα ηταν αυτο να αλλαξει...αν και μονο με αλλαγη dna θα γινει κατι τετοιο!

Tη ρώσικη λες Λευτέρη????thumb

paganis
17-10-11, 17:05
Tη ρώσικη λες Λευτέρη????thumb

ναι bill.. την ασημι και τωρα που το θυμαμαι cl600amg v12 ηταν ...

BILL007
17-10-11, 21:56
αχαχχαχαχα!!!:D:D:D Κάποτε θα τη φάει κάποιος για μια μπουκιά ψωμί...

Οσο για το κοτέτσι δώστην μου εμένα και στο κάνω καινούργιο...:D:D:D