Επιστροφή στο Forum : Θέρμανση το χειμώνα!!
Τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει στα ύψη, για πείτε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης....
Αν μπορείτε να το αναλύετε με τιμές κτλ.
Τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει στα ύψη, για πείτε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης....
Αν μπορείτε να το αναλύετε με τιμές κτλ.
Πελλετ Βασιλη...δεν ξερω ακριβως τιμη, αλλα ειναι κατα πολυ φθηνοτερο....υπαρχει και σαι με τιμες αναλυτικα....γκουγκλαρε το...thumb
Αλλιως ξυλα στο Τζακι...εσεις εκει τα εχετε αφθονα, και μπορεις να τα βρεις αρκετα φθηνα τον τονο
katsaraios
07-10-11, 08:07
ρε παιδια η kerosun συμφερει για ενα δωματιο ?? μυριζει??
αν εχει καποιος ας πει γνωμες
Πελλετ Βασιλη...δεν ξερω ακριβως τιμη, αλλα ειναι κατα πολυ φθηνοτερο....υπαρχει και σαι με τιμες αναλυτικα....γκουγκλαρε το...thumb
Αλλιως ξυλα στο Τζακι...εσεις εκει τα εχετε αφθονα, και μπορεις να τα βρεις αρκετα φθηνα τον τονο
Το έχουμε ψάξει αρκετά, απλά επειδή δεν πήρα προίκα, μου την δίνει τώρα σιγά σιγά σε μορφή ξύλων (ο πεθερός ασχολείται με το εμπόριο ξύλων για καύση) :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Το θέμα είναι τι συμφέρει, με το πέλλετ πάλι εξαρτάσαι από κάποιον που το παράγει..
Πόσο θα έχει του χρόνου π.χ.????
Οτι και να σου πουν....μυριζει......
Ειχα εγω τα ''δυσκολα χρονια''.......μυριζε, αλλα δεν ειχα εναλακτικο σεναριο....thumb
Οτι και να σου πουν....μυριζει......
Ειχα εγω τα ''δυσκολα χρονια''.......μυριζε, αλλα δεν ειχα εναλακτικο σεναριο....thumb
Μυρίζει λίγο, καταναλώνει τρελά, ζεσταίνει/αποδίδει απίστευτα.
Σόμπα πετρελαίου: Καίει νορμάλ προς αρκετά ανάλογα πόσο θα την τσιτώσεις, μυρίζει ελαφρώς, αποδίδει πολύ καλά έως 60-70 τμ.
Καλοριφέρ λαδιού: Καταναλώνει τρελό ρεύμα, ζεσταίνει τα μέγιστα.
Ενεργειακό Τζάκι: Εκεί θέλει κουβέντα, εφόσον μπει σε νέα οικοδομή από την αρχή, μετά εξαρτάται σε πόσους χώρους θα διοχετεύσεις τους σωλήνες θέρμανσης. Γενικά, πανάκριβη κατασκευή αλλά αποδίδει τα μέγιστα.
Ενεργειακή ξυλόσομπα: Καλή, φθηνή, χουχουλίαρικη, αλλά μέχρι ένα δωμάτιο.
Τζάκι παραδοσιακό: Καίει τον λοκώ του ζεσταίνει μέχρι ένα δωμάτιο, αλλά η αίσθηση του να ακούς το τσίκι τσίκι από τα ξερά ξύλα ξαπλωμένος με το μωρό στη φλοκάτη, αξεπέραστη.
Φυσικό αέριο: Στην Ελλάδα δε γνωρίζω τι γίνεται, αλλά στην Αγγλία απέδιδε τέλεια (σώματα καλοριφέρ) με σχετικά χαμηλό κόστος.
Όλα τα παραπάνω είτε τα έχω δοκιμάσει προσωπικά 'Εγώ ο Ίδιος' είτε από συγγενείς.
:thanks:
Τζάκι παραδοσιακό: Καίει τον λοκώ του ζεσταίνει μέχρι ένα δωμάτιο, αλλά η αίσθηση του να ακούς το τσίκι τσίκι από τα ξερά ξύλα ξαπλωμένος με το μωρό στη φλοκάτη, αξεπέραστη.
Όλα τα παραπάνω είτε τα έχω δοκιμάσει προσωπικά 'Εγώ ο Ίδιος' είτε από συγγενείς.
:thanks:
:whistle::whistle:
:whistle::whistle:
Όλα τα παραπάνω είδη θέρμανσης εννοούμε ότι έχουμε δοκιμάσει ΙωάΝΝη https://www.clicksmilies.com/s1106/aktion/action-smiley-060.gif
Konstantinos E60
07-10-11, 09:06
Πελλετ 240-260 ευρω ο τόνος αλλα υπολόγισε οτι για καθε τόνο πετρελαίου χρειάζεσαι 2 τόνους πέλλετ.Μπορεί ο λέβητάς που έχεις να μπορεί να δεχτεί καυστήρα πέλλετ και με σχετικά μικρό κόστος να κάνεις την εγκατάσταση.Δεν βγάζει πολύ στάχτη (περίπου 1 κιλό ανα τόνο..!! )Υπάρχουν πλέον αρκετά εργοστάσια παραγωγής πέλλετ στην Ελλαδα οπότε πρόβλημα με την τροφοδοσία δεν θα έχεις,το ένα μαλιστα ειναι και κάπου κοντά στην Λαρισσα.Προσοχή θέλει στην μάρκα που θα επιλέξεις γιατι υπάρχουν αρκετοι που εισάγουν συστήματα πέλλετ απο Βουλγαρία-Σερβία αμφιβόλου ποιότητας χωρίς επάρκεια ανταλλακτικών με οτι αυτό συνεπάγεται.Υπάρχει επίσης λέβητας ο οποίος καίει και πέλλετ και ξύλα.
Για τα υπόλοιπα είδη θέρμανσης συμφωνω 100% με τον Πάνο !!
Υ.Γ συμφωνω και για την φλοκάτη....
Το έχουμε ψάξει αρκετά, απλά επειδή δεν πήρα προίκα, μου την δίνει τώρα σιγά σιγά σε μορφή ξύλων (ο πεθερός ασχολείται με το εμπόριο ξύλων για καύση) :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Το θέμα είναι τι συμφέρει, με το πέλλετ πάλι εξαρτάσαι από κάποιον που το παράγει..
Πόσο θα έχει του χρόνου π.χ.????
το ειπες και μονος σου.
ειδικα εαν εχει ήδη το σπιτι τζακι.
αλλα και οι μοντερνες ξυλοσομπες, μια χαρα φαινονται!
https://www.marasflame.gr/user_images/4adc1e27b50f0.jpghttps://www.enthermo.eu/files/products/10_PH1.jpg
η καταναλωση ξυλου στην Ελλαδα φετος θα ανεβει τρελα!
το ειπες και μονος σου.
ειδικα εαν εχει ήδη το σπιτι τζακι.
αλλα και οι μοντερνες ξυλοσομπες, μια χαρα φαινονται!
https://www.marasflame.gr/user_images/4adc1e27b50f0.jpghttps://www.enthermo.eu/files/products/10_PH1.jpg
η καταναλωση ξυλου στην Ελλαδα φετος θα ανεβει τρελα!
Τζάκι εννοείται πως έχω, είναι κλειστό αλλά όχι ενεργειακό (που να σκεφτείς τότε που έφτιαξα το σπίτι ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα ουράνια) το θέμα είναι ότι την κουζινοσαλονοτραπεζαρία τα ζεσταίνει, τα δωμάτια των παιδιών όμως όχι.....
Μπορώ τώρα να προσθέσω κάτι (δεν ξέρω τι...) ώστε να στείλω ζέστη στα δωμάτια των κοριτσιών???
Μπορώ τώρα να προσθέσω κάτι (δεν ξέρω τι...) ώστε να στείλω ζέστη στα δωμάτια των κοριτσιών???
Επειδή είδα πολύ πρόσφατα σε οικοδομή κατασκευή ενεργειακού τζακιού με σωληνώσεις όμως μόνο για σαλόνι, μπορώ να σου πω ότι θα είναι μεγάλος μπελάς να στείλεις σωλήνες σε όλο το σπίτι.
Πιστεύω ο Άρης (S&N) θα γνωρίζει λύσεις.
Πρόσεξε μόνο μη κάνεις γυφτιές :th_Laie_67-1:
https://static.binscorner.com/f/funny-and-stupid-handmade-solutions/129496775317.jpg
Eπι το πλειστον πελλετ θα ελεγα αν εχεις τεσσαρι σπιτι θα κανεις αποσβεση σε ενα χειμωνα. Ανολογα ποσο το καις τροφοδοτειτε καθε εβδομαδα εχει ενα σπειροειδες σωληνα και εκει τα ριχνεις.
Να φανταστειτε κοζανη τις κρυες μερες (που σημαινει -12 και κατω) καις περιπου 10 ευρω πελλετ την ημερα.
Μια αλλη μεθοδο ειναι του ελαιοπυρηνα που εχει τρελη θερμογονο δυναμη αλλα δεν ξερω κατα ποσο δουλευετε στην ελλαδα αλλα και κατα ποσο θα μυριζει?
υπαρχει και η λυση της αγκαλιας και τουρτουρισματος κατω απο τη κουβερτα...πως νομιζεται οτι οι γυναικες παλια εμεναν καθε χρονο εγκυες?
υπαρχει και η λυση της αγκαλιας και τουρτουρισματος κατω απο τη κουβερτα...πως νομιζεται οτι οι γυναικες παλια εμεναν καθε χρονο εγκυες?
Αυτό του έλειπε τώρα, με 2 & 60 που του άφησε ο Γιωργάκης, να έχει & ένα στόμα παραπάνω!
:th_Laie_67-1:
Αυτό του έλειπε τώρα, με 2 & 60 που του άφησε ο Γιωργάκης, να έχει & ένα στόμα παραπάνω!
:th_Laie_67-1:
Ναι και μετά να καλέσετε την πυροσβεστική να με ψάχνει στον Όλυμπο για την μεγάλη βούτα!!!
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
Τζάκι εννοείται πως έχω, είναι κλειστό αλλά όχι ενεργειακό (που να σκεφτείς τότε που έφτιαξα το σπίτι ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα ουράνια) το θέμα είναι ότι την κουζινοσαλονοτραπεζαρία τα ζεσταίνει, τα δωμάτια των παιδιών όμως όχι.....
Θα πρέπει να το δει τζακάς (jackass) προκειμένου ν' αποφανθεί αν παίρνει ή όχι μετατροπή. Θα γεμίσεις όμως μερεμέτια, καθώς τα ενεργειακά θερμαίνουν τον αέρα μέσω αεραγωγών. Μιλάμε για σωληνώσεις, σπασίματα, γυψοσανίδες κλπ. Εγώ δε θα το έκανα, αν και έχω βάλει ενεργειακό τζάκι σε σύγχρονο διαμέρισμα (ρετιρέ) με μόνωση και τα πάντα όλα και θερμαίνει ικανοποιητικότατα 69 τετραγωνικά σε έναν όροφο χωρίς κανένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης!
Κοίτα μήπως μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση του συστήματος θέρμανσης ή να μειώσεις κάπως τις απώλειες. Δυστυχώς αν μιλάμε για διαμέρισμα αυτό είναι πιο δύσκολο. Έχω μπει σε διαμέρισμα 150 τετραγωνικών με 2 κυκλώματα και 11 σώματα... Αυτός ό,τι και να κάνει, όσο μεγάλα σώματα και να βάλει δεν πρόκειται να ζεσταθεί ποτέ. Σημείωσε ότι αλλάζοντας τις θερμίδες των σωμάτων σε ένα διαμέρισμα αλλάζει και η κατανομή δαπανών.
Στο δικό μου έχω τα κλασσικά σώματα (επώνυμα, με αρκετά μεγάλο βαθμό απόδοσης) με σύγχρονο λέβητα και καυστήρα πετρελαίου. Χάρη στην πολύ καλή μόνωση και στον ισοσταθμιστή, καίω με βαρύ κρύο 100 lt την εβδομάδα χωρίς να κλείσω τον γενικό και με τον θερμοστάτη μονίμως στους 21 βαθμούς. Γενικά βγάζω όλο τον χειμώνα με 2000-2500 λίτρα. Για το μέγεθος του σπιτιού (μεζονέτα πανταχόθεν ελεύθερη στο έλεος των καιρικών φαινομένων) είναι απίστευτα καλά, τόσο που ακόμη και αέριο να έβαζα η απόσβεση θα γινόταν σε βάθος πολλών χρόνων (δεδομένων των παγίων, του κόστους σύνδεσης κλπ).
Κάθε περίπτωση όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της. Αυτό που για μένα είναι συμφέρον, για ένα άλλο σπίτι χωρίς μόνωση και με δυσμενή προσανατολισμό ίσως είναι καταστροφικό οικονομικά.
Μια ακραία περίπτωση που θυμάμαι είναι μια τεράστια state-of-the art μεζονέτα στην Εκάλη (700 τετραγωνικά), η οποία έχει ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, αντλία θερμότητας και ισοστάθμιση, επιπλέον κεντρικό κλιματισμό VRV με σύστημα αερισμού και BΕMS καθώς και θερμαινόμενη πισίνα. Ξοδεύει σε ενέργεια (πετρέλαιο, ρεύμα) όσο 4 πολυκατοικίες στα Γρεβενά. Εκείνος πρέπει να δει οπωσδήποτε κάτι σε φωτοβολταϊκά, ηλιακά, γεωθερμία κλπ.
Η ενδοδαπεδια ειναι οτι πιο αχρηστο.
Χαλια δεν μπορεις να βαλεις, το σπιτι εχει μονιμως ενα "ρευμα" και δεν μπορεις να στεγνωσεις το μπουφαν στο καλοριφερ σου αν βραχει.
Ειχα, την ακυρωσα.
Εβαλα σωληνωτα σωματα και ηρεμησε η τσεπη μου.
Διαφορά ειδα οταν φωναξα τον μηχανικο για την ενεργειακη μετρηση, οπου με πεντε εξι βελτιωσεις το σπιτι αλλαξε εντελως.
Χαλια δεν μπορεις να βαλεις, το σπιτι εχει μονιμως ενα "ρευμα" και δεν μπορεις να στεγνωσεις το μπουφαν στο καλοριφερ σου αν βραχει.
Ειχα, την ακυρωσα.
Εβαλα σωληνωτα σωματα και ηρεμησε η τσεπη μου.
Διαφορά ειδα οταν φωναξα τον μηχανικο για την ενεργειακη μετρηση, οπου με πεντε εξι βελτιωσεις το σπιτι αλλαξε εντελως.
Όπως το 'πες. Δουλεύει σε χαμηλότερη θερμοκρασία και για να ζεστάνει ένα κρύο σπίτι θέλει 2 μέρες. Αν κάνεις το λάθος και το κλείσεις/μείνεις από πετρέλαιο/κοπεί το ρεύμα την φούτσισες.
Όπως το 'πες. Δουλεύει σε χαμηλότερη θερμοκρασία και για να ζεστάνει ένα κρύο σπίτι θέλει 2 μέρες. Αν κάνεις το λάθος και το κλείσεις/μείνεις από πετρέλαιο/κοπεί το ρεύμα την φούτσισες.
Συγγνώμη, η ενδοδαπέδια δε λειτουργεί συμπληρωματικά;; :confused:
Έχω ακούσει τα καλύτερα, τόσο που αν σήμερα έφτιαχνα σπίτι, θα την έβαζα!
Μια βλακεια και μιση ειναι.
Konstantinos E60
07-10-11, 13:49
Καλη είναι αρκει να γίνει σωστή μελέτη του χώρου.
Την ανοίγεις τον Οκτωβρη και την κλείνεις τέλος Απρίλη.Μόνο ετσι ειναι οικονομικό.
Δουλευει γυρω στους 40-45 βαθμους οχι παραπάνω γιατι τα πλακάκια θα ζωντανεψουν.
Δυο μεγάλα μείον για εμενα είναι οτι δεν πρέπει να κυκλοφορείς ξυπόλητος στο σπίτι και οτι ανεβάζει την "σκόνη" του πατωματος στο ενα μέτρο.Οτι χειρότερο εαν εχεις μικρά παιδιά.
[QUOTE=S8N;200051]Θα πρέπει να το δει τζακάς (jackass) προκειμένου ν' αποφανθεί αν παίρνει ή όχι μετατροπή. Θα γεμίσεις όμως μερεμέτια, καθώς τα ενεργειακά θερμαίνουν τον αέρα μέσω αεραγωγών. Μιλάμε για σωληνώσεις, σπασίματα, γυψοσανίδες κλπ. Εγώ δε θα το έκανα, αν και έχω βάλει ενεργειακό τζάκι σε σύγχρονο διαμέρισμα (ρετιρέ) με μόνωση και τα πάντα όλα και θερμαίνει ικανοποιητικότατα 69 τετραγωνικά σε έναν όροφο χωρίς κανένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης!
Κοίτα μήπως μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση του συστήματος θέρμανσης ή να μειώσεις κάπως τις απώλειες. Δυστυχώς αν μιλάμε για διαμέρισμα αυτό είναι πιο δύσκολο. Έχω μπει σε διαμέρισμα 150 τετραγωνικών με 2 κυκλώματα και 11 σώματα... Αυτός ό,τι και να κάνει, όσο μεγάλα σώματα και να βάλει δεν πρόκειται να ζεσταθεί ποτέ. Σημείωσε ότι αλλάζοντας τις θερμίδες των σωμάτων σε ένα διαμέρισμα αλλάζει και η κατανομή δαπανών.
Στο δικό μου έχω τα κλασσικά σώματα (επώνυμα, με αρκετά μεγάλο βαθμό απόδοσης) με σύγχρονο λέβητα και καυστήρα πετρελαίου. Χάρη στην πολύ καλή μόνωση και στον ισοσταθμιστή, καίω με βαρύ κρύο 100 lt την εβδομάδα χωρίς να κλείσω τον γενικό και με τον θερμοστάτη μονίμως στους 21 βαθμούς. Γενικά βγάζω όλο τον χειμώνα με 2000-2500 λίτρα. Για το μέγεθος του σπιτιού (μεζονέτα πανταχόθεν ελεύθερη στο έλεος των καιρικών φαινομένων) είναι απίστευτα καλά, τόσο που ακόμη και αέριο να έβαζα η απόσβεση θα γινόταν σε βάθος πολλών χρόνων (δεδομένων των παγίων, του κόστους σύνδεσης κλπ).
Κάθε περίπτωση όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της. Αυτό που για μένα είναι συμφέρον, για ένα άλλο σπίτι χωρίς μόνωση και με δυσμενή προσανατολισμό ίσως είναι καταστροφικό οικονομικά.
Μια ακραία περίπτωση που θυμάμαι είναι μια τεράστια state-of-the art μεζονέτα στην Εκάλη (700 τετραγωνικά), η οποία έχει ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητα πετρελαίου, αντλία θερμότητας και ισοστάθμιση, επιπλέον κεντρικό κλιματισμό VRV με σύστημα αερισμού και BΕMS καθώς και θερμαινόμενη πισίνα. Ξοδεύει σε ενέργεια (πετρέλαιο, ρεύμα) όσο 4 πολυκατοικίες στα Γρεβενά. Εκείνος πρέπει να δει οπωσδήποτε κάτι σε φωτοβολταϊκά, ηλιακά, γεωθερμία κλπ.[quote]
Πρέπει να τα πούμε γι αυτο......
Konstantinos E60
07-10-11, 13:57
Μια βλακεια και μιση ειναι.
Θα σε πάω σε σπίτι με σωστη ενδοδαπέδια και στο μισάωρο θα γυρνάς μόνο με πλατανόφυλλο !! :D
δεν ξερω,ρωραω.
υπαρχουν καποια συστηματα φωτοβολταικων που κοστιζουν στο 1000ρικο και ειναι για εξοχικα που εχουν μικρες απαιτησεις.
μια τετοια εγκατασταση με σκοπο να τροφοδοτουν δυο σωματα λαδιου πχ?η δυο κλιματιστικα?
Χάρη στην πολύ καλή μόνωση και στον ισοσταθμιστή, καίω με βαρύ κρύο 100 lt την εβδομάδα χωρίς να κλείσω τον γενικό και με τον θερμοστάτη μονίμως στους 21 βαθμούς. Γενικά βγάζω όλο τον χειμώνα με 2000-2500 λίτρα. Για το μέγεθος του σπιτιού (μεζονέτα πανταχόθεν ελεύθερη στο έλεος των καιρικών φαινομένων) είναι απίστευτα καλά, τόσο που ακόμη και αέριο να έβαζα η απόσβεση θα γινόταν σε βάθος πολλών χρόνων (δεδομένων των παγίων, του κόστους σύνδεσης κλπ).
Tα ειπες ολα σε 3 γραμμες :original:
nikos-Mpacket
07-10-11, 14:57
Eπειδη και εγω ψαχνομαι τις τελευταιες μερες να βελτιωσω και να ριξω το κοστος της θερμανσης του σπιτιου πηγα σε μια εταιρια να ρωτησω για ενεργειακο τζακι με λεβητα για να συνδεεται με τα σωματα του καλοριφερ.
Η τιμη που μου ειπαν ηταν 8.000 :shok: για γκρεμισμα του δικου μου και κατασκευη νεου ενεργειακου τζακιου με λεβητα μιας και λογω διαστασεων δεν χωραει κασετινα στο δικο μου.
Απο την αλλη εβδομαδα θα παω και αλλου να ρωτησω.
Ψαχνω να βρω κατι πιο φτηνο,αν γνωριζει καποιος ας στειλει μηνυμα γιατι φετος θα υπαρξει προβλημα με το πετρελαιο στην πολυκατοικια,ειμαι ισοβιος διαχειριστης και εχω κουραστει να βαζω λεφτα απο την τσεπη μου και να ζεσταινονται και αλλοι που δεν πληρωνουν.
Τα ξυλα που ρωτησα εχουν 170 ευρω ο τονος,το πελλετ εχει 250 ευρω ο τονος και το πετρελαιο θα παει περιπου στα 1200 ο τονος.
.................................................. Χάρη στην πολύ καλή μόνωση και στον ισοσταθμιστή, ...............................................
Αρη τι ειναι ο ισοσταθμιστης;
Νίκο κόλλησε το μυαλό μου, αντισταθμιστής λέγεται. Είναι μια συσκευή η οποία πληροφορείται την εξωτερική θερμοκρασία και ρυθμίζει συνεχώς την θερμοκρασία του νερού στο λέβητα. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται, η θερμοκρασία του νερού στα σώματα αυξάνεται τόσο ώστε η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου να παραμένει σταθερή αυτόματα χωρίς την παρέμβαση άλλου παράγοντα.
nikos-Mpacket
07-10-11, 15:30
Νίκο κόλλησε το μυαλό μου, αντισταθμιστής λέγεται. Είναι μια συσκευή η οποία πληροφορείται την εξωτερική θερμοκρασία και ρυθμίζει συνεχώς την θερμοκρασία του νερού στο λέβητα. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται, η θερμοκρασία του νερού στα σώματα αυξάνεται τόσο ώστε η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου να παραμένει σταθερή αυτόματα χωρίς την παρέμβαση άλλου παράγοντα.
Μαλλον δεν εχω τετοιο,ξερουμε κοστος;
Μπαινει στην κεντρικη θερμανση ή σε καθε διαμερισμα ξεχωριστα;
Κανα 200άρι + τοποθέτηση, μπαίνει στην κεντρική (λεβητοστάσιο).
Λοιπόν το σπίτι μου είναι 140τμ μονοκατοικία με ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητα bouderus logano, καινούργιας κατασκευής (2006) και καλά μονωμένο.
Ανοίγω τον θερμοστάτη όταν αρχίσουν τα πρώτα κρύα στους 21 βαθμούς και τον κλείνω όταν αρχίσουν οι ζέστες!
Η κατανάλωση που έχω είναι περίπου στα 1500λίτρα!!!
Την ενδοδαπέδια δεν την αλλάζω με τίποτα!!
Το θέμα είναι ότι έχουμε τζάμπα ξύλα γι΄αυτό και ψάχνομαι!!!
Λοιπόν το σπίτι μου είναι 140τμ μονοκατοικία με ενδοδαπέδια θέρμανση με λέβητα bouderus logano, καινούργιας κατασκευής (2006) και καλά μονωμένο.
Ανοίγω τον θερμοστάτη όταν αρχίσουν τα πρώτα κρύα στους 21 βαθμούς και τον κλείνω όταν αρχίσουν οι ζέστες!
1500 λιτρα για 140τμ μονοματοικια εκει που μενεις δεν ειναι τιποτα!!!!......
1500 λιτρα για 140τμ μονοματοικια εκει που μενεις δεν ειναι τιποτα!!!!......
Με τον γιωργάκη που μπλέξαμε, πίστεψέ με είναι.......
Βασίλη καλά σου λέει Γιάννης, μια χαρά καις. Το δικό μου αυτόνομη μαιζονέτα 170τμ, καίει 1,5 τόνο το χρόνο, αλλά στην Αθήνα και όχι στους πρόποδες της Πινδου, συμβατικό σύστημα όχι ενδοδαπέδια, του 2005.
Με τον γιωργάκη που μπλέξαμε, πίστεψέ με είναι.......
Λεγοντας αυτα σε σενα προσπαθω να παρω κουραγιο ρε φιλε....Αθηνα και θελω 2700 λιτρα/χειμωνα
Λεγοντας αυτα σε σενα προσπαθω να παρω κουραγιο ρε φιλε....Αθηνα και θελω 2700 λιτρα/χειμωνα
κάπου εκεί παίζω και εγώ.
και νόμιζα καίω λίγο.
κάπου εκεί παίζω και εγώ.
και νόμιζα καίω λίγο.
Καιμε παρα πολυ Σταματη.....Αθηνα ειμαστε.....
Καιμε παρα πολυ Σταματη.....Αθηνα ειμαστε.....
Εχω πολλά τζάμια και επιπλέον είμαι "ελεύθερος" γύρω γύρω, οπότε νομίζω καλά τα πάω για τα τετραγωνικά μου.
Αλλά με προβληματίζει το νούμερο του Μπιλ.
θα ξαναφέρω το μηχανικό να δεί αν παίρνει βελτίωση το θέμα
Εχω πολλά τζάμια και επιπλέον είμαι "ελεύθερος" γύρω γύρω, οπότε νομίζω καλά τα πάω για τα τετραγωνικά μου.
Αλλά με προβληματίζει το νούμερο του Μπιλ.
θα ξαναφέρω το μηχανικό να δεί αν παίρνει βελτίωση το θέμα
Εγω εφερα και εμαθα...φετος.....ο καυστηρας μου ειναι οριακος για τα τετραγωνικα μου και δουλεβει πολυ.....θελω μεγαλητερο....:(
Εγω εφερα και εμαθα...φετος.....ο καυστηρας μου ειναι οριακος για τα τετραγωνικα μου και δουλεβει πολυ.....θελω μεγαλητερο....:(
Καλά ρε Γιάννη, δε μένεις και στην πλατεία Βάθη γαμώ το κέρατό μου. Εκεί πάνω σε φυσάει καλά το αεράκι...
Κι εγώ στους πρόποδες της Πάρνηθας είμαι με φάτσα βορεινή. Σχεδόν κάθε Φλεβάρη-Μάρτη έχω χιόνι, την ίδια ώρα που ανοίγεις το STAR και δείχνει τους πρώτους κώλους στις παραλίες. Πόσο λιγότερο να κάψω?
Leonidas_E39
07-10-11, 18:59
Εγω με 2οροφη μεζονετα 126τμ καιω σκαρτα 1 τονο πετρελαιο και κανεναν τονο ξυλα στο τζακι.
Σε πρωτη φαση κοιταξτε να σας ρυθμισει τους λεβητες καποιος που εχει αναλυτη καυσαεριων μιας και οι περισσοτεροι τους ρυθμιζουν με το ματι .
Υπαρχει πιθανοτητα να φορατε λαθος μπεκ κατα 90% μιας και οι περισσοτεροι καυστηρες ερχονται με καποια στανταρ μπεκ τα οποια μπορει να ειναι λάθος για τον λεβητα που εχετε.
Αντε και με τις υγειες μας φετος.
Μυριζει εντονα οταν τη σβηνεις.Αλλα κανει θαυματα.
stamatis m3 e30
07-10-11, 20:43
:th_Laie_67-1:πολλες μεζονετες ακουω.... και οπως ελεγε και η φωφω σε ενα παλιο σηριαλ.....πλητωωωω..ναι;;; υπουργιο οικονομικων;;;;:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Leonidas_E39
07-10-11, 20:47
:th_Laie_67-1:πολλες μεζονετες ακουω.... και οπως ελεγε και η φωφω σε ενα παλιο σηριαλ.....πλητωωωω..ναι;;; υπουργιο οικονομικων;;;;:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ναι χρεωμενη με αποπληρωμη 40 Ετων. :whistle::whistle: :whistle::whistle: :whistle::whistle:
Ναι χρεωμενη με αποπληρωμη 40 Ετων. :whistle::whistle: :whistle::whistle: :whistle::whistle:
:whistle: :whistle: :whistle: :whistle:
Leonidas_E39
07-10-11, 21:37
:whistle: :whistle: :whistle: :whistle:
Τουλαχιστον δεν θα χρωστανε τα παιδια μας Βασιλη. :thumbsup::thumbsup:
Τουλαχιστον δεν θα χρωστανε τα παιδια μας Βασιλη. :thumbsup::thumbsup:
Το πιστεύεις πραγματικά αυτό τώρα;;;
οντως!!!!το πιστευεις πραγματικα αυτο????
ευχαριστω το θεο που ο πατερας μου τελικα δεν μπηκε στη διαδικασια να παρει σπιτι.....
καλυτερα στο ενοικιο αυτη την εποχη.
170 ευρω ο τονος τα ξυλα??
ρε παιδια μηπως πρεπει να ψαξετε καλυτερα?εδω θεσσαλονικη ενας εμπορος τον εχει 80ε τον τονο...αντε 100 με τιμες αγορας(για περυσι μιλαω..)
Λοιπόν, πάλι θα δώσω λύση :
1. Βγάζεις το ΄''εργαλείο'' για μια νυχτερινή γρήγορη βόλτα(Πεντέλη-Πάρνηθα ή στις γνωστές ευθείες για 400άρι) έτσι ώστε να ανάψει το μοτέρ.
2. Επιστρέφεις σπίτι και το παρκάρεις στο υπόγειο κλειστό παρκινγκ.
3. Πετάς ένα σεντονάκι πάνω στο καπό, ξαπλώνεις και σκεπάζεσαι με μια κουβερτούλα.
Αποτέλεσμα: Η θερμοκρασία του κινητήρα σε συνδιασμό με την αδρεναλίνη απο την ''βόλτα'' σου εξασφαλίζει έναν ζέστο και ξεκούραστο ύπνο!!! Άντε....και καλό χειμώνα!
Christos 330
10-10-11, 18:49
Δεν ξερω αν ειναι αληθυει η ειναι ραδιο αρβυλα αλλα κατι ακουσα πως του χρονου μπαινει
σε φορολογια το πελλετ . . .
Δεν ξερω αν ειναι αληθυει η ειναι ραδιο αρβυλα αλλα κατι ακουσα πως του χρονου μπαινει
σε φορολογια το πελλετ . . .
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
To φαντάζεσαι ???????
Του χρονου μπορουν να φορολογησουν τα παπαρια μου.
Ευθεως.
Καθετα και οριζοντια.
Christos 330
10-10-11, 19:30
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
To φαντάζεσαι ???????
Ελλαδα . . .
εγω με μονοκατοικια 90 τετραγωνικα καιω περιπου 9 λιτρα στα 100χλμ.
εγω με μονοκατοικια 90 τετραγωνικα καιω περιπου 9 λιτρα στα 100χλμ.
!!! :hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
λες φετος με το τουρμπακι το 16αρι να καψω λιγοτερα?
μακαρι!
Φίλε z3 2.2 δεν ξέρω αν φέτος θα κάψεις λιγότερο με το τουρμπάκι το 16άρι αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον πρέπει να αλλάξεις όνομα και να λέγεσαι pantilikious skepasmenous!!! xa,xa
λες φετος με το τουρμπακι το 16αρι να καψω λιγοτερα?
μακαρι!
μονο αν τη βγαζεις τα βραδια μεσ'το αμαξι !
:hystericalbs1:
oldcarskickass
27-10-11, 11:05
Για το αν συμφέρει κανείς να αλλάξει από πετρέλαιο σε κάτι άλλο δεν ξέρω, είναι μελέτη που πρέπει να δεις τι καις, πόσο καις και αν σε καλύπτει.
Κατ εμέ οι σωστές κινήσεις ΠΡΙΝ προβεί κάποιος σε μεγάλα κόστη (αλλαγές λεβήτων καυστήρων ή/και τοποθέτηση τζακιών είτε ξύλου είτε πέλετ) είναι η ΣΩΣΤΗ ρύθμιση συντήρηση του καυστήρα από κάποιον με το ΣΩΣΤΟ εξόπλισμο και ΟΧΙ με το μάτι.-
Μετέπειτα βήματα είναι αλλαγή των κεφαλών των σωμάτων με θερμοστατικές (περί τα 15 με 25¤ η κεφαλή). Η ρύθμιση αυτών καλό είναι να γίνετε σε βάθος χρόνου, δλδ να δούμε που έχουμε τοπικές υπερθερμάνσεις ή κρύο και να τα ρυθμίζουμε ένα ένα, πχ το μπάνιο καλό είναι να είναι χαμηλότερα, ή γενικά χώροι που δεν χρησιμοποιούνται συνεχώς καλό είναι να είναι χαμηλότερα. Προσοχή όμως τα σώματα που θα έχουν τις κεφαλές ΠΡΕΠΕΙνα είναι στο δικό τους βρόχο και όχι πχ στον ίδιο βρόχο 2 σώματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να κόβεται η παροχή του σώματος που είναι πρώτο στο βρόχο. Σε σοβαρές κατοικίες πρέπει να υπάρχει μονογραμμικό σχέδιο της υδραυλικής εγκατάστασης. Ακόμα και ένας άσχετος (χωρίς αυτό να είναι προσβλητικό) άντε να πάρει 4 - 5 ώρες να καταλάβει τι πάει που.
ΜΟΝΩΣΗ του λεβητοστασίου(τους σωλήνες, και όχι με κάτι φτηνά @@ράκια μαύρα, μιλάω για σωστή μόνωση), καλό είναι στο ανώτερο σημείο της εγκατάστασης να υπάρχει αυτόματο εξαεριστικό, δεν θα χρειαστεί εξαέρωση το σύστημα ΠΟΤΕ, και δεν είναι και τόσο καλό να κάνουμε εξαέρωση στα σώματα συχνά, για πολλούς λόγους.
Επίσης αλλαγή των θερμοστατών των κλασσικών με το έλασμα με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ και κατά προτίμηση με πρόγραμμα είτε ημερήσιο είτε εβδομαδιαίο(από 50 μέχρι 200). Εννοείται ότι αν υπάρχει μόνο ένας θερμοστάτης στο σπίτι ΠΡΕΠΕΙ να <<βλέπει>> στον μεγαλύτερο, τραβήξτε ένα καλώδιο στην τελική, το αισθητικό μπορεί να είναι λίγο off αλλά σίγουρα θα έχεις κάποια καλύτερη ρύθμιση πρώτον, και δεύτερον καλύτερο έλεγχο άρα και οικονομία.
Τέλος μια σωστή αντιστάθμιση των νερών κυκλοφορίας του λέβητα (κάπου το είχε ξανααναφέρει κάποιος). Δλδ όταν υπάρχει εξωτερική θερμοκρασία πχ 15 βαθμούς τα νερά να τα φτάνει ο καυστήρας στους 50 - 60 βαθμούς, όταν φτάνει έξω η θερμοκρασία χαμηλότερα τα φτάνει στους 90.
Σε περίπτωση ύπαρξης κλιματιστικού (κατά προτίμηση χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης) και νυχτερινού τιμολογίου καλό είναι να υποβοηθούμε την θέρμανση με τον κλιματισμό.
Τώρα για τις σόμπες πέλλετ από μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα για ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη τα 7Kw πάνε από 1300 μέχρι 1800¤ (ιταλικές) για 8 με 10Kw φεύγουν από τα 2 χιλιάρικα και βγάζει και ένα μόνο μοντέλο η Καμίνο Design (ελληνική έδρα κοζάνη) στα 13,5 Kw με 1800¤. Οι περισσότερες έχουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα και καλούς αυτοματισμούς (για την ελληνική δεν ξέρω). Επίσης καλό είναι να προσέξετε ΑΝ πάρετε σόμπα πέλλετ να παίρνετε καλό καύσιμο (δλδ πιστοποιημένο) και η σόμπα ΠΡΕΠΕΙ οπως και δήποτε να έχει σύστημα καθαρισμού στα τούμπα της (tubes) που θερμαίνουν τον αέρα.
Αυτό είναι εύκολο να το δείτε, είναι εκεί που βγαίνει ο αέρας ένα τσουτσούνι που μπαινοβγαίνει (εμ θα μου πεις τα τσουτσουνια για να μπαινοβγαίνουν είναι).
Αν είναι εφικτό μπορείτε να υποβοηθήσετε τον καυστήρα με την προθέρμανση των νερών από κάποιον ηλιακό, καλό είναι να βρίσκεται σε άλλο κύκλωμα από τα ζεστά νερά χρήσης.
Σε περίπτωση ύπαρξης τζακιού ΒΑΛΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κασέτα μετατροπής σε ενεργειακό - αερόθερμο, αλλά επειδή κυκλοφορούν πολλά προτιμήστε κάποιο με πιστοποίηση. Για μια εστία 50Χ50Χ40 (μήκος πλάτος βάθος) (τα μήκη στο περίπου) κοστίζει περί τα 1000 με 1100¤ και άλλα 200 με 300¤ περαστικά. Τα παραπάνω περαστικά είναι για την εγκατάσταση σε υπάρχων τζάκι δλδ να μη θέλει μετά γυψοσανίδες κτλ. Για τους Θεσσαλονικείς η παραπάνω τιμή είναι σε ένα κατάστημα μετά το αεροδρόμιο προς Μηχανιώνα στο ρεύμα προς μηχανιώνα απέναντι από την στροφή για Χαλκιδική (δεν είμαι σίγουρος για την στροφή, αλλά είναι σίγουρα από ένα κατάστημα με πλακάκια και είδη υγιεινης ονόματι EMIGRES), επίσης σε αυτό το κατάστημα βρήκα την σόμπα της Kamino Design.
Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ, ελπίζω να βοήθησα παρά να μπέρδεψα, αν κάπου υπάρχει πρόβλημα με τα αναφερόμενα καταστήματα ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη.
Αφου πληρωσα τη δευτερη δοση της εκτακτης εισφορας εβαλα και 500 ευρω πετρελαιο
Να επαναφέρω το θέμα λοιπόν (back from the deep) του BILL_M3 (χασαμε επεισόδια?)
Φαντάζομαι και φέτος (εντονότερα) πολλοί ειναι αυτοί που αναρωτιώνται πως θα θερμανθούν τον προσεχή χειμώνα (σε κανα 2 μήνες δηλαδή!)
Επειδή μπήκα σε αντιστοιχο λούκι, να πω πως μετά από αρκετούτσικο ψάξιμο, φέτος το αγαπημένο μου τζάκι θα "συνεπικουρήσει" μια ξυλόσομπα THORMA Falun Aqua (https://www.thorma.sk/krbove-kachle/falun_aqua/) με κύκλωμα και για το καλοριφερ.
Σκοπεύω να κάψω "μπριγκέτα (https://www.ecohephaestus.com/articles.php?artid=96)" για καλύτερη απόδοση
Απλώς για να πάρετε μια μυρωδιά του τι παίζει στην αγορά με τιμές:
Εισαγωγέας - κύριος αντιπροσωπος στην Θεσσαλόνίκη -> Τιμή 1150 ευρώ + μεταφορικά
Παρα-εισαγωγέας στην Νεα Σαντα Κιλκίς -> Τιμή 920 ευρώ + μεταφορικά
Εμπορος online στην Τσεχία -> Τιμή 660 ευρώ (με μεταφορικά στην Τιμή, DHL, στο σπίτι μου)
Φυσικά, εγινε παραγγελία στον τελευταίο!
Εγω έχω καταλήξει στη αντλία θερμότητας, μάρκες ακόμα δεν ξέρω αλλα επειδή ψάχνεται ένα συνάδελφος το έχω αφήσει πάνω του.
Θα περιμένω μέχρι αρχές οκτώβρη ( μήπως και αλλάξει τίποτα στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ θέρμανσης ) και θα προχωρήσω στην αγορά της !!
Πολλοί φίλοι μου πανε για Πέλλετ και έχουμε ενημερωθεί και για αυτο αρκετά!!
Ότι θέτε ρωτήστε !!!
Να επαναφέρω το θέμα λοιπόν (back from the deep) του BILL_M3 (χασαμε επεισόδια?)
Φαντάζομαι και φέτος (εντονότερα) πολλοί ειναι αυτοί που αναρωτιώνται πως θα θερμανθούν τον προσεχή χειμώνα (σε κανα 2 μήνες δηλαδή!)
Επειδή μπήκα σε αντιστοιχο λούκι, να πω πως μετά από αρκετούτσικο ψάξιμο, φέτος το αγαπημένο μου τζάκι θα "συνεπικουρήσει" μια ξυλόσομπα THORMA Falun Aqua (https://www.thorma.sk/krbove-kachle/falun_aqua/) με κύκλωμα και για το καλοριφερ.
Σκοπεύω να κάψω "μπριγκέτα (https://www.ecohephaestus.com/articles.php?artid=96)" για καλύτερη απόδοση
Απλώς για να πάρετε μια μυρωδιά του τι παίζει στην αγορά με τιμές:
Εισαγωγέας - κύριος αντιπροσωπος στην Θεσσαλόνίκη -> Τιμή 1150 ευρώ + μεταφορικά
Παρα-εισαγωγέας στην Νεα Σαντα Κιλκίς -> Τιμή 920 ευρώ + μεταφορικά
Εμπορος online στην Τσεχία -> Τιμή 660 ευρώ (με μεταφορικά στην Τιμή, DHL, στο σπίτι μου)
Φυσικά, εγινε παραγγελία στον τελευταίο!
Mporeis na mou doseiw to link sthn tsexia giati thelo na paro kai ego?
Mporeis na mou doseiw to link sthn tsexia giati thelo na paro kai ego?
Καλως ηρθες, σε παρακαλουμε γραφε Ελληνικα, και γραψε 2 λογια για σενα να γνωριστουμε
Παιδεεεεεεεες εχω την λυση θα καταναλωσουμε ποσοτητα απο παγωτα (κρι-κρι) και θα καψουμε απο παγωτο,,,,,ξιλακι:original:
Παιδεεεεεεεες εχω την λυση θα καταναλωσουμε ποσοτητα απο παγωτα (κρι-κρι) και θα καψουμε απο παγωτο,,,,,ξιλακι:original:
https://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/8/842/GRKY000Z/posters/mona-lisa-joint.jpg